Találatok a következő kifejezésre: Ultrahang papíron jelent (14 db)

Ultrahang papíron mit jelent a FOD és a THQ?

Legjobb válasz: OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter): homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete. Értékének inkább félidõ körül van jelentõsége, ekkor átlagban 10 mm-rel haladja meg a bpd értékét. THQ (thorax-quer): a mellkas haránt átmérõje.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter): homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete. Értékének inkább félidõ körül van jelentõsége, ekkor átlagban 10 mm-rel haladja meg a bpd értékét. THQ (thorax-quer): a mellkas haránt átmérõje.
Szia! Küldök neked egy linket, ha esetleg még más értéket is meg akarsz nézni a késõbbiekben, is hasznos lehet. Az összes uh rövidítést megtalálod. boldog babavárást kíván neked egy 23+3km http://picibaba.hu/pocakkal/vizsgalatok/ultrahang-roviditesek

Voltam nőgyógyászatnál és elkültek ultrahngra, mert arra gyanakodtam, hogy terhes vagyok. Az ultrahang papíron ez az eredmény van írva:5.5cm tengelyhosszuságú uterusban 4mm-es endom. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Annyit jelent, hogy 5,5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.

Annyit jelent, hogy 5, 5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.
Uterus a méh, hosszában 5, 5 cm hosszú, endom. valsószínûleg az endometrium, vagyis a méhnyálkahártya, és ez a vastagságát jelzi. Nem vagy terhes a lelet alapján (szerintem.. nem vagyok orvos)

Mit jelent hüvelyi ultrahang papíron, hogy x mm-es sűrűbb bennékű képlet?

Legjobb válasz: Hát ez így kevéske. Uterusban van?

Hát ez így kevéske. Uterusban van?
De például ciszta lehet, csak gondolom az orvos sem biztos benne.
A kérdező hozzászólása: petefészekben
Akkor ciszta, valamilyen sûrûbb folyadékkal, vagy váladékkal benne.


A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok
Méhen belüli növekedés visszamaradás. Ezt találtam evvel kapcsolatban: http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Mehe..
A kérdező hozzászólása: Valaki hasonló helyzetben?
Amikor nst-re jártam volt ott egy anyuka, akinek ugyanez volt, sajnos végül nem tudom mi lett velük, de arra emlékszem, hogy azt mesélte elõzõ terhességénél is ugyanez volt, picike baba is született, de utána behozta a lemaradást. Ott volt vele, értelmes mosolygós kedves szöszke kislány volt :) Mennyi lett az AC értéked?
Mit mondott az orvosod???
Szia! Mennyi lett a babucid Ac mérete? A többi rendben volt? Egy méret szerintem még nem jelenthet visszamaradást! Nyugodj meg!! Minden okés lesz a picikével!
A kérdező hozzászólása: Hát csak ennyit írt a papírra. Azt mondta nem kell megillyedni.Csak kisebb babám fog születni majd, olyan 3 kiló körüli.Meg még azt írta, hogy C3100. Végül is nem mondott semmi olyat, hogy baj lenne, csak picit le van maradva. 27 hetet írt a papírra is, de az azért van, mert figyelve volt a peteérésem, beágyazódásom és el is csúszott a ciklusom 4-5-6 napot.De a fej térfogat viszont a 28. hétnek felelt meg, meg minden más adata.
A kérdező hozzászólása: Nem mondta az AC méretet.

Ultrahang papíron mit jelent az, hogy "Terhességi idő: S"?

Legjobb válasz: A baba méretei alapján annyi hetes terhes vagy.Ez eltérhet a ténylegeny idõtõl mindkét irányba.

A baba méretei alapján annyi hetes terhes vagy.Ez eltérhet a ténylegeny idõtõl mindkét irányba.

A 18 hetes ultrahang papíromon mit jelent: Cervix 48mm?

BPD:42mm, FL=25mm, Cervix 48mm. Ennyi adat van összesen + három mondat: a magzat fekvésér?l, a lepény tapadásáról és a magzatvíz mennyiségér?l. Nem kevés ez az adat?

Legjobb válasz: Cervix (méhnyak) A cervix a méh alsó része, amelyet a méh nyakának is neveznek. A hüvely végén helyezkedik el. A méhnyak kb. két cm széles, de a közepén lévõ nyílás csak akkorka, mint egy gyufafej. A BPD a fej méretére, az FL a comcsont hosszára utal. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Ezen az oldalon megtalálod a heteknek megfelelõ méreteket, de persze ettõl lehet egy kis eltérés is. Jó babavárást!

Cervix (méhnyak) A cervix a méh alsó része, amelyet a méh nyakának is neveznek. A hüvely végén helyezkedik el. A méhnyak kb. két cm széles, de a közepén lévõ nyílás csak akkorka, mint egy gyufafej. A BPD a fej méretére, az FL a comcsont hosszára utal. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Ezen az oldalon megtalálod a heteknek megfelelõ méreteket, de persze ettõl lehet egy kis eltérés is. Jó babavárást!
Azt jelenti, hogy a méhnyakad 48 mm!Ez a tulajdonképpeni nyakcsatorna, ami majd megrövidül a szülésnél és az alján lévõ un portio közepén lévõ nyílás, a méhszáj majd kinyílik, hogy megszülessen a babó!Én úgy tudom, hogy a 3 cm az szuper, annál kevesebb nem jó. de lehet, hogy az átmérõt mérték meg, néha egyégként bekeverik nagyon.

A kiskönyvembe be van tűzve egy kis papír a belső oldalra a borítóra. (gondolom másnak is). A 38. hétnél van olyan, hogy "ultrahang vizsgálat(PH, BF)". Ebből mit jelent a BF?

Valaki azt mondta, hogy ez a hüvelyi UH rövidítése. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt ilyen kis papír betûzve,de tudom mit jelent! Elõször is 38 hetesen már nem csinálnak hüvelyi UH-t! Ez egyfajta áramlásmérés,megnézik hogy a köldökzsinórban hogyan áramlik a vér. És van egy másik is,amikor a baba agyában egy bizonyos eret keresnek és azt is megnézik áramlás van e benne rendesen! Errõl csinálnak 2 fotót,amit magaddal kell majd vinni a következõ terhestanácsadásra, és megmutatni a dokidnak! Nálunk igy volt! Nem biztos hogy pontos voltam,de a lényege ez! Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok Egy 2 éves és egy 3 hetes baba anyukája :)

Szia! Nekem nem volt ilyen kis papír betûzve, de tudom mit jelent! Elõször is 38 hetesen már nem csinálnak hüvelyi UH-t! Ez egyfajta áramlásmérés, megnézik hogy a köldökzsinórban hogyan áramlik a vér. És van egy másik is, amikor a baba agyában egy bizonyos eret keresnek és azt is megnézik áramlás van e benne rendesen! Errõl csinálnak 2 fotót, amit magaddal kell majd vinni a következõ terhestanácsadásra, és megmutatni a dokidnak! Nálunk igy volt! Nem biztos hogy pontos voltam, de a lényege ez! Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok Egy 2 éves és egy 3 hetes baba anyukája :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.
A babád súlyát gondolom.
Azt jelenti, hogy a babádnak a 18. héten 232 g a súlya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!