Találatok a következő kifejezésre: Ultrahang gép ultrahang gép (21 db)

Ultrahang gép és ultrahang gép között is van külömbség? Előfordulhat, hogy az egyiken nem olyan jol látszik a baba mint mondjuk a másikon?

Legjobb válasz: A kórházakban lehet, hogy nem a legkorszerûbb minõségû van, míg a magánpraxisoknál bizony sokkal modernebb, pontosabb gépeket használnak, de attól még mindent meg tud mutatni mindkettõ, ami fontos, plána ha a babóca is úgy fekszik, helyezkedik. Az ún. 3d és 4d ultrahangok a legéletszerûbbek manapság, és tényleg térben láthatod a kicsit, de ez elég drága, egy-egy alkalom min. 10e Ft, és az sem biztos, hogy a baba úgy fordul, hogy lássatok valamit...Szóval a kórházi is jó, a mért eredmények csak kicsit térhetnek el a valóságtól.

A kórházakban lehet, hogy nem a legkorszerûbb minõségû van, míg a magánpraxisoknál bizony sokkal modernebb, pontosabb gépeket használnak, de attól még mindent meg tud mutatni mindkettõ, ami fontos, plána ha a babóca is úgy fekszik, helyezkedik. Az ún. 3d és 4d ultrahangok a legéletszerûbbek manapság, és tényleg térben láthatod a kicsit, de ez elég drága, egy-egy alkalom min. 10e Ft, és az sem biztos, hogy a baba úgy fordul, hogy lássatok valamit...Szóval a kórházi is jó, a mért eredmények csak kicsit térhetnek el a valóságtól.
Mondok egy példát. Dec 27-én hasi ultrahangom volt, az orvos alig 5 hetesnek mondott. Tegnap volt hüvelyi uh-m (mert sajnos volt egy kis vérzésem) ott pedig már 6 hetes 3 naposnak mondott a másik orvos. Sõt már az embriót is látta. Az én számításom szerint is az utóbbi az jó. Ergo: Korai terhességnél a hüvelyi uh pontosabb. 6 hetes kismama
Az én babám sokkal jobban szerette a hüvelyi ultrahangot.Meg a másik kórház csendes békéjét.A hasitól menekül.Bár én is így lennék vele, ha egy burokban élnék, és valaki kívülrõl elkezdene nyomkodni.
Igen, nekem egymás után két különbözõ kórházban mértek adatokat és nagyon sok eltérés volt a két adat között, uazon a napon! Ne aggódj, a bajd vagy porblémát minden gép észreveszi, de azért néha érdemes elmenni egy-egy magánpraxisra is. Ott modernebb gépek vannak.sok siekrt!

A 10. kerületi Bajcsy-zsilinszky kórház szülészetén az ultrahang gép nagyon jó, jó, vagy normál "minőségűnek" számít?

Az érdekelne, hogy mennyire jó az Uh gép. A 12.heti kötelező ultrahangon mondott valakinek valamit a baba neméről a szonográfus? Ha esetleg rékérdezek,hogy látszik e valami, akkor megmondja, vagy "hülyének" fog nézni, hogy mit akarok még ilyen korán? Fényképet kérni kell majd vagy maguktól adnak? Ott nincsen 3d-s ultrahang? Ha jól emlékszem, régen ha vittek a kismamák ujrairható dvd-t meg talán 2500 ft-ot, akkor felrakták a képeket dvd-re.

Legjobb válasz: Engem oda küldtek genetikai uh-ra. Még ezután megyek. Csak jó a gép, ha genetikai uh-ot végeznek. Egyébként a Janh Ferenchez tartozok, de oda nem kell mennem, mert az nem az igazi genetikai uh és gépük sem a legjobb-ezt mondta az sztk-s doki.

Engem oda küldtek genetikai uh-ra. Még ezután megyek. Csak jó a gép, ha genetikai uh-ot végeznek. Egyébként a Janh Ferenchez tartozok, de oda nem kell mennem, mert az nem az igazi genetikai uh és gépük sem a legjobb-ezt mondta az sztk-s doki.
A kérdező hozzászólása: mikor mész a bajcsyba? én 1 hét múlva, ha te elöbb, ird meg légyszi a tapasztalatodat, akár privátban is. Köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. Ettõl tartottam, hogy ilyen morcos lesz a nõ. Akkor inkább meg sem kérdezem majd. Veled apa is bent volt ugye? A fizetõs kombi tesztre nekem azt mondták, hogy azt vérbõl csinálják, UH-ról szó sem esett....
Igen, apa is bent lehet, sõt, nekem még anyukám is bent volt. Ki van írva az ajtóra, hogy csak egy kísérõ mehet be, de ha normálisan megkérdezi az ember, szerintem simán bemehet két kísérõ is. A kombinált teszt pedig papírforma szerint ultrahang és vérvizsgálat alapján "mûködik"... Mondjuk hála istennek, nem vagyunk benne a rizikófaktorban, szóval szerintem jó volt ez így :) Hadd kérdezzelek meg: a Bajcsy választott kórház neked, vagy oda tartozol? :)
A kérdező hozzászólása: Velem csak apa fog jönni. Majd rábizom a feladatot, hogy kérdezze meg, látják e a baba nemét. :) Nekem a Bajcsy a körzeti kórházam, 10.kerülwti lakos vagyok. Te nem? :)
Én nekem is örzeti, én 17. kerületi vagyok:) Csak kíváncsi voltam :)
körzeti* Voltál már azóta?

Van köztetek olyan pár hetes kismama, akit nagyon ósdi rossz minőségű ultrahang géppel vizsgáltak meg?

példának okáért betöltött 8 hetes kismama vagyok utolsó menszi szerint. hasi ultrahangom volt múlt héten először,és alig látszódott valami a babából, nagyon régi ósdi gép volt, hüvelyi meg nem is volt. ti nem aggódtatok emiatt? jóval kisebb a babám szerintem később fogant vagy a gép volt régi, tényleg nézni kellett mert olyan homályos volt a képernyő is, 6-7 grav, van írva a papírra.. szóval ti nem izgultatok emiatt hogy nincs egy normális ultrahang gép amivel meglehet kukkantani a babát??!!

Legjobb válasz: Érdemes elmenni akkor egy 4D UH-ra, ott tuti minden látszik, és még a korát is rendesen meg tudják mondani. A hagyományos uh nem mutatta ki hogy beteg a gyerekem (a 4DUH meg igen)21.héten. Elõtte hagyományos ósdi géppel néztek. De nem elrettentésként, szó se róla, csak ha már viszonyítani kell a régi gépek......szóval érted. Ne aggódj, nem lesz semmi baj, biztos késõbb volt peteérés.

Érdemes elmenni akkor egy 4D UH-ra, ott tuti minden látszik, és még a korát is rendesen meg tudják mondani. A hagyományos uh nem mutatta ki hogy beteg a gyerekem (a 4DUH meg igen)21.héten. Elõtte hagyományos ósdi géppel néztek. De nem elrettentésként, szó se róla, csak ha már viszonyítani kell a régi gépek......szóval érted. Ne aggódj, nem lesz semmi baj, biztos késõbb volt peteérés.
ez érdekes! Épp ezért szoktak elsõnek hüvelyi uh-t végezni, mert úgy biztosabban kivehetõ a magzat helyzete és maga a magzat is! 12 hét után szoktak már nem hüvelyen keresztül! Az én dokim a 7. héten hüvelyit csinált és mikor a 12. héten mentünk vissza, újra hüvelyit csinált, de akkor mondta, h mivel már jól kivehetõ legközelebb már sima hasi uh lesz csak. 4D szerintem még kicsit korai. Mert most még egészen pici és embrió fázisban van még. Ha igazán jól kivehetõ képet akarsz a babádról sztem a 20. hét után érdemes 3 v 4 D -t kérni. Vagy esetleg a genetikai uh-n kérhetsz még, ott úgyis van egy részletesebb uh-zás. De ez egyénfüggõ persze, ha szeretnéd, akkor kérheted. Ha pontosan meg tudtad mondani az utolsó menstruációd elsõ napját, akkor +- 1-2 napra megmondják a szülés várható idõpontját ergo, h hány hetes lehetsz éppen. Nekem 8.-át mondott elõször az orvosom, a 12. hét után pedig már biztos volt, h 6.-a lesz. Így is lett (persze ez szerencse, h pont aznap meg is született, mert van, h a bébik elõbb jönnek v ráhúznak még egy kicsit) :) boldog babavárást!!
Persze, kihagytam.....az is kérdés hogy most a kép a lényeg, vagy hogy minden rendben legyen a babával, MERT NEM ELÉG a 20.-ik hét után menni. Tudom hogy most ez nem ide vág, de kicsit jobban túl éltem volna pl a 12-ik héten egy terhességmegszakítást mintsem a 21-en egy szülést..... és mindez az UH-nak köszönhetõ. Igen is, nem kell rá sajnálni, el kell menni!!!! De ha nem tudsz, legalább egy olyan helyet keress, ahol van hüvelyi UH!!
Én elmentem egy Uh rendelõbe. Most csütörtökön, 8 hetesen kaptam idõpontot a dokihoz, hát én nem vártam meg. Tudni akartam, hogy jó helyen van-e, van-e szívhang, rendben van e a petezsák, stb. Nem bántam meg, 7000 ft-ot megért, hogy mindent átnézzenek, és lemérjenek. Amúgy az én dokimnál is régi gép van, amit utáltam mindig. Így legalább nyugodt vagyok, igaza van az elõttem írónak, szerintem egy koraterhességi Uh is (kis túlzással) ugyanolyan fontos, mint egy pl. 18 heti.
Amikor legutobb Magyarorszagon voltam, baratnom megmutatta nekem a babavideojat. Megdobbenve tapasztaltam, hogy amit otthon babavideonak hirdetnek es jo sok penzert kapsz egy cedet.... na az en orvosomnak fejlett gepe van, minden alkalom egy "babamozi" es csak a vizsgalatert kell fizetni, a "moziert" nem :)
A kérdező hozzászólása: sziaSZTOK biztos nem jár erre senki, de 2 héttel késõbb a kiírásom után voltam újra ultrahangon, 9 hetesen 2 naposan és gyönyörûen látszott a baba pulzált a kis szive is, úgy ahogy a nagykönyvben megvan írva.- 25 mm :-) úgyhogy még akkor nagyon picike volt de utolérte magát képet is kaptam köszi sziasztok !!!!!!
Gratulálok! Vigyázz magatokra!

Budapesten melyik egészségügyi intézmény (ek) ben (akár állami, akár fizetõs) van a legjobb, legpontosabb hasi ultrahang gép és mi a típusa?

Az ultrahang gépek között is vannak különbségek a minõségben, pontosságban, kíváncsi vagyok hol használják a legkorszerûbbet.

Legjobb válasz: A G1 intézeten nagyon jó UH gép van. Nem tudom a típusát,de összehasonlíthatatlanul jobb,(mint ránézésre,mint minõsgére)mint sok orvosnál,klinikán,ahol jártam

A G1 intézeten nagyon jó UH gép van. Nem tudom a típusát, de összehasonlíthatatlanul jobb, (mint ránézésre, mint minõsgére)mint sok orvosnál, klinikán, ahol jártam

Mit gondoltok a Pólus Centeri 4D Ultrahang Centrumról? Jó gépük van? Megfelelő a szakértelmük? Kedvesek?

Köszi. :)

Legjobb válasz: Köszi a részletes beszámolót! Azért vacilálok velük kapcsolatban, mert sem a gép típusát, sem a dolgozóik szakképzetségét nem tûntetik fel az oldalon, pedig ez az összes hasonló szolgáltató oldalán alap... Hálásan vennék további tapasztalatokat is! :)

A kérdező hozzászólása: Köszi a részletes beszámolót! Azért vacilálok velük kapcsolatban, mert sem a gép típusát, sem a dolgozóik szakképzetségét nem tûntetik fel az oldalon, pedig ez az összes hasonló szolgáltató oldalán alap... Hálásan vennék további tapasztalatokat is! :)
Én is meg voltam velük elégedve. Nagyon kedvesek, alaposak voltak. Megerõsítették a baba nemét, mert a dokim bizonytalan volt. Következõ terhességemnél is oda fogok menni, szerintem nyugodtan menj te is.
Mi is itt voltunk tavaly. Babamozira tökéletes, de ha a genetikai vizsgálat része fontosabb számodra, akkor az Istenhegyi utat ajánlom.
Mi is oda jártunk, nagyon kedvesek és hozzáértõek voltak, többször is voltunk és nagyon meg voltunk elégedve.

Kismamák, akik Dr. Blaskó Ervin magánrendelésére járnak! Volt mostanában ultrahang gép a rendelésen? Az utolsó két alkalommal, amikor voltam nála (hétfőnként) nem volt, olyan jó lenne tudni a baby méreteit.

Legjobb válasz: Szia! Én már elég régen voltam nála, 5 hónapja, de akkor sdem volt UH gép. Épp valamelyik másik kórház kérte kölcsön... De hátha valaki tud aktuálisabbat. :)

Szia! Én már elég régen voltam nála, 5 hónapja, de akkor sdem volt UH gép. Épp valamelyik másik kórház kérte kölcsön... De hátha valaki tud aktuálisabbat. :)

Az ultrahang gép is az utolsó menses első napjától számolja ki, hogy a baba hány hetes, vagy a méretek alapján?

Hogy lehet az,hogy a doki szerint 19hetes vagyok a gép szerint meg 19hetes és 4napos?

Legjobb válasz: a gép a méretek alapján számol, pár nap eltérés nem számít

a gép a méretek alapján számol, pár nap eltérés nem számít
Ezek a kis különbségek elõfordulnak, van olyan is hogy majd utólérik egymást, ne aggódj.Ennél nagyobb baj sose legyen!
A gép a baba méreteibõl számol. Örülj neki, hogy nincs nagyobb baj:-) És hogy csak ennyi az eltérés. Ez lehet még nagyobb is, kisebb is, negatívba illetve pozitívba is:-) BArátnõm elsõ szülési dátuma február vége volt, végül január elején szült, az 6 hét... A baba nem egyformán növekszik, abból adódnak az eltérések, de ez nem gond:)
Én is hasonlóan vagyok. Eredetileg szerdán van a fordulóm... a 9 héten megtudtam a gép szerint ez nem így van, szerinte vasárnap. A következõ uh-nál már a gép véleménye is korábbra esett, szombatra. most mikor a gép szerint 18 hetes és 4 napos voltam, akkor mentem újra az afp miatt uh-ra, és akkor azt mondta a doki, hogy betöltött 19. hét. Ez csütörtökön volt.. :) )) Tehát ha minden igaz akkor ma töltöttük be a 20. hetünket a közös életünkben :) )) vicces dolgok ezek. de szerintem nem fontos, a baba dönti el úgy is mikor szeretne kijönni.. :) ) Sok boldogságot a jövevényhez!

A X. kerületi (Kőbányai úti) szakrendelőben van ultrahang gép?

Vagyis ha oda megyek terhes gondozásra ott ultrahangoz a doki, vagy csak a Bajcsy kórházban?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod :) Igen, ezt több kérdésben is olvastam hogy elég "fura" a Bajcsyban a szonográfus :) Ez van sajna :( Ez nekem elég baj, mert a méhszájamra részleges ráhúzódott viszerem van, amit rendszeresen kontrollálni kellene.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :) Igen, ezt több kérdésben is olvastam hogy elég "fura" a Bajcsyban a szonográfus :) Ez van sajna :( Ez nekem elég baj, mert a méhszájamra részleges ráhúzódott viszerem van, amit rendszeresen kontrollálni kellene.
Van, de csak megállapítani a terhességet jó kb, a többi UH a Bajcsyban lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Eddig a Gyömrõi rendelõbe jártam, most derült ki hogy K.tarcsa helyett a Bajcsyban fogunk szülni, ezért most a Kõbányai útra megyek aug.10-én. Nem voltam még ott soha, ezért kérdezetm. 21 hkm
igen van. Bár néha nem jó pár napig, eddig ez nálam 2szer fordult elõ a terhességem alatt, de lehet hogy csak pont pechem volt. Kis pici gép van, mint egy kis laptop. A Bajcsy kórhzban jobb a gép sokkal, de a szonográfus... Az egy dolog, hogy kb 4-5 percet vagy bent, merthát ugye sokan vannak, az egy másik dolog, hogy 8-9 héttel elõre adnak idõpontot, és az megint más, hogy ugyan láthatod nagy kivetitõn a vizsgálatot, de nem nagyon fûz hozzá semmit a vizsgálathoz. Csak annyit, hogy minden rendben van. A kép meg egyenesen borzasztó amit ad a nõ. Én eddig 2szer voltam ott, de semeliyk kép sem mondható még csak elmegy kategóriának sem. Dehát ez az egészségügy. Ettõl függetlenül én is ott fogok szülni, a szülészet szép, állítólag jó is.

Az alveola arc ultrahang gépet milyen sűrűn lehet használni?

milyen krémeket kell hozzá venni és ezeket hol tudom beszerezni?

Budapesten hol van nagyon jó minőségű ultrahang (gép)? Kérlek ajánljatok, akár hozzáértő ultrahangost is.

A Baross utcai klinikán behúzódást láttak a méhemben (szívalakú, mintha két öböl lenne benne), sem az uh-s hölgy, sem a n?gyógyász nem volt elragadtatva. Én meg készen vagyok, mert rengeteg uh-t csináltak már életem folyamán, volt már egy vetélésem, akkor is többször uh-ztak, de ezt soha senki sem mondta. A Baross utcába kell mennem a héten a kontrollra, mert múlt héten csak petezsákot és szikhólyagot láttak, de akárhogy alakul is, pozitív vagy negatív irányban, a méhem miatt feltétlenül szeretnék elmenni máshová is. Vagy szerintetek a klinikai uh-gép jónak számít? (emlékeim szerint láttam ennél sokkal élesebb képet adó gépet is, de persze nem értek hozzá.)

Legjobb válasz: Barna-Med Plussz Kft. 1113 Budapest, Bartók B. út 92-94. 4.em. 23. Itt keresd Szántóné Kálmán Mária szonográfust Már a második babámmal járok hozzá és szuper!

Barna-Med Plussz Kft. 1113 Budapest, Bartók B. út 92-94. 4.em. 23. Itt keresd Szántóné Kálmán Mária szonográfust Már a második babámmal járok hozzá és szuper!
lemaradt :TELEFON: 06-1-209-4949
praxis 4D maganrendelo, , budapest xi, bartok bela ut 92-94 , 4 emelet 20. tel : (30)414 8886, (1)385 8495, Gyõrfi Mátyás szonográfust keresd nagyon ajanlom !!
Nekem mindig itt csinálták. Nagyon jók. http://www.drturi.hu/?page=316 Fõleg Bács Éva nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
http://www.gendiagnosztika.hu/ dr. Hajdú Krisztina szülész-nõgyógyász-genetikus

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!