Találatok a következő kifejezésre: Ultrahang árthat terhességnél (1 db)

Ultrahang árthat korai terhességnél?

Sok-sok várakozás után most végre a teszt alapján sikerült teherbe esnem, inszeminációval... Az orvos azt mondta egyértelm? a teszt és szerdán már láthatom ultrahangon. Azért aggódom, mert mégcsak pontosan 5hetes leszek holnap, mikor bent akar túrkálni az orvos az ultrahanggal. Abban biztos vagyok , hogy azért itt a Medd?ségiben tudják azt, hogy már látható lesz a petezsák, de nagyon aggódom, hogy baja lesz annak a pinduri él?lénynek, mikor ultrahanggal bent keresgéli majd. Hallottatok ilyen esetr?l? Elvetélhetek ha nem óvatos az orvos? Az a baj, hogy az elejét?l utálom, és nem bízom benne, de nincs más választásom...

Legjobb válasz: Választásod mindíg van. Menj másik dokihoz!!! Szerintem egyébként nem vetélhetsz el ettõl, legalábbis én még nem hallottam ilyenrõl. Gratulálok!:)

Választásod mindíg van. Menj másik dokihoz!!! Szerintem egyébként nem vetélhetsz el ettõl, legalábbis én még nem hallottam ilyenrõl. Gratulálok!:)
Én még ilyet nem hallottam hogy az UH-tól elvetélni.
Szia! Olyanról már hallottam, hogy valaki a nõgyógyászati vizsgálat következtében elvetélt, de olyanról, hogy az ultrahang következtében, még nem. Ott nem nyomkod, csak hozzáér. Szerintem nem kell félned. 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Remélem tényleg nem lesz baj. Egyébként természetesen belsõ (hüvelyi ) ultrahanggal történõ vizsgálatra gondoltam, nem külsõ UH-ra, mert azon aztán tényleg nem látszana még semmi...sajnos...pedig nyugodtabb lennék, ha az lenne.
miért kell ilyen korán menned? nem várhatna még 1-2 hetet a vizsgálat? akkor már lenne szívhang is! 5 hetesen biztos nincs.
Szia! A 3. válaszoló vagyok. Természetesen a hüvelyi ultrahangra gondoltam. Nem árt neki! De az állandó idegeskedésed, és aggódásod IGEN! Próbálj meg megnyugodni. Mi is szerettük volna a babát. Az elsõ idõszakban gyakran jártunk UH-ra, de nem voltam ideges, mert tudtam, hogy ez egyáltalán nem árt neki. Most léptem a 26. hétbe, és nincs semmi baj. NYugodj meg, mert az árt neki! A doki tudja mit miért tesz. Boldog babavárást!
Szia! Én a helyedben várnék 10 hetes korig! Én 2 éve 5 hetesen elmentem ultrahangra(hüvelyi) és mivel nem látták még a babát 3 naponként kellett visszajárnom.Az 5 alkalomnál mire hazaértem elvetéltem!!!! Akkor mondták az ismerõseim hogy nem lett volna szabad ilyen korán mennem! Én azt csinálltam amit a doki mondott. Igy jártam!
Szerintem megnyugodhatsz, nekem is 5 hetesen nézte a doki, természetesen hüvelyi uh-al, és a babának nem ártott meg, szépen növekszik. A uh készüléket csak a hüvelybe vezetik, a baba pedig a méhben van, tehát szerintem ilyen szempontból mindegy, hogy hasi vagy hüvelyi a vizsgálat. Sok sikert a babához! Azért arra számíts, hogy 5 hetesen a baba még nem látszik esetleg, csak a petezsák.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen lévök, mikor kaptatok táppénzt?

A munkahelyem nem kifizetöhely. 2 hónapja vagyok tp-en, de semmit nem kaptam mèg! :( Ilyen sokára utalnak? Érdemes bemenni az OEP-hez emiatt?

6

Hogyan tereljem el a gondolatom erről a félelemről? Hogy ne parázzak ennyire?

Ma van/lenne a mensi napja. Eléggé görcsölget a hasam, és kicsit a derekam is "húzódik". Már 4 erősödő pozitív tesztem van, de annyira aggódok, hogy valami baj van. Olyan rossz egyből ilyen rossz dolgokra gondolni, de annyira félek. Az orvosom azt mondta, jövőhéten menjek.

10

Szerintetek fiús pocak vagy lány pocak?

http://kepfeltoltes.hu/view/131028/DSC_0308_www.kepfeltoltes..

5

Tippelnétek? Hetet, nemet?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/131028/fdc6128-fenykep0820-1..

9

Mit csináljak? Menjek el az endokrin dokihoz?

Pajzsmirígy műtétem volt 3 éve,eltávolították az egészet,azóta gyógyszert szedek rá,l-thiroxint. Pár napja végeztem egy tesztet,ami + lett. Kb. 4-5 hetes lehetek. Még nem döntöttük el,hogy mi legyen a párommal(még nem éltünk együtt,8 hónapja ismerjük egymást).... Ám,ha megtartjuk a babát,túl későn sem szeretnék menni .

2

Akinek volt beágyazódáskor barnafolyása/vérzése, mit tapasztalt, milyen volt?

nem biztos h az van nekem, csak azért gondolok erre, mert 10 nappal hamarabb "megjött", ami sose volt még és ragacsos nyálkás rózsaszines folyásom van és görcsölök.. volt már valakinek ilyen?

6

Több helyről kölcsön kapott babaruhát mikor vissza kell adni, hogyan különböztetsz meg?

Kaptam fiu babaruhákat 2 helyről, kölcsönbe.
Mikor majd eljön az ideje, hogy vissza kell adni, honnan fogom tudni mit kitől kaptam? Hogy szokták az ilyet csinálni?

Most még külön vannak téve de használat közben, mosás meg stb, összekeverdik,és nem is hiszem, hogy lesz időm két baba mellett nézegetni melyik kié volt.

Hogy csináljam?

6

Akinek kisfia és kislánya is van, elmondaná miben volt más a két terhessége? Mik voltak a tünetei és mikor?

7

Milyen gyakori a Missed Ab jelenség a terhesség során?

A terhesség 9. hetében járok. Az érdekelne, hogy vannak-e jelei az ilyen jellegű vetélésnek?

4

Van valaki akinek a 12. heti ultrahangon határérték feletti (3 mm) nyaki redőt mértek és el kellett menni Debrecenbe genetikai vizsgálatra?

Egyik helyen ma reggel ennyit írtak a papíromra: NT>3 mm. szonográfus végezte a vizsgálatot.Az orvosom írt egy beutalót a debreceni klinikára, genetikai vizsgálatra. Megnézettem egy másik orvossal is ultrahangon a babát, ott 2,2 mm-t mért, de attól függetlenül azt mondta, holnap lásson Debrecen genetika. rá is írta ezt a papírra. Lehet odamenni időpont nélkül?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!