Találatok a következő kifejezésre: Ultrahang árthat terhességnél (1 db)

Ultrahang árthat korai terhességnél?

Sok-sok várakozás után most végre a teszt alapján sikerült teherbe esnem, inszeminációval... Az orvos azt mondta egyértelm? a teszt és szerdán már láthatom ultrahangon. Azért aggódom, mert mégcsak pontosan 5hetes leszek holnap, mikor bent akar túrkálni az orvos az ultrahanggal. Abban biztos vagyok , hogy azért itt a Medd?ségiben tudják azt, hogy már látható lesz a petezsák, de nagyon aggódom, hogy baja lesz annak a pinduri él?lénynek, mikor ultrahanggal bent keresgéli majd. Hallottatok ilyen esetr?l? Elvetélhetek ha nem óvatos az orvos? Az a baj, hogy az elejét?l utálom, és nem bízom benne, de nincs más választásom...

Legjobb válasz: Választásod mindíg van. Menj másik dokihoz!!! Szerintem egyébként nem vetélhetsz el ettõl, legalábbis én még nem hallottam ilyenrõl. Gratulálok!:)

Választásod mindíg van. Menj másik dokihoz!!! Szerintem egyébként nem vetélhetsz el ettõl, legalábbis én még nem hallottam ilyenrõl. Gratulálok!:)
Én még ilyet nem hallottam hogy az UH-tól elvetélni.
Szia! Olyanról már hallottam, hogy valaki a nõgyógyászati vizsgálat következtében elvetélt, de olyanról, hogy az ultrahang következtében, még nem. Ott nem nyomkod, csak hozzáér. Szerintem nem kell félned. 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Remélem tényleg nem lesz baj. Egyébként természetesen belsõ (hüvelyi ) ultrahanggal történõ vizsgálatra gondoltam, nem külsõ UH-ra, mert azon aztán tényleg nem látszana még semmi...sajnos...pedig nyugodtabb lennék, ha az lenne.
miért kell ilyen korán menned? nem várhatna még 1-2 hetet a vizsgálat? akkor már lenne szívhang is! 5 hetesen biztos nincs.
Szia! A 3. válaszoló vagyok. Természetesen a hüvelyi ultrahangra gondoltam. Nem árt neki! De az állandó idegeskedésed, és aggódásod IGEN! Próbálj meg megnyugodni. Mi is szerettük volna a babát. Az elsõ idõszakban gyakran jártunk UH-ra, de nem voltam ideges, mert tudtam, hogy ez egyáltalán nem árt neki. Most léptem a 26. hétbe, és nincs semmi baj. NYugodj meg, mert az árt neki! A doki tudja mit miért tesz. Boldog babavárást!
Szia! Én a helyedben várnék 10 hetes korig! Én 2 éve 5 hetesen elmentem ultrahangra(hüvelyi) és mivel nem látták még a babát 3 naponként kellett visszajárnom.Az 5 alkalomnál mire hazaértem elvetéltem!!!! Akkor mondták az ismerõseim hogy nem lett volna szabad ilyen korán mennem! Én azt csinálltam amit a doki mondott. Igy jártam!
Szerintem megnyugodhatsz, nekem is 5 hetesen nézte a doki, természetesen hüvelyi uh-al, és a babának nem ártott meg, szépen növekszik. A uh készüléket csak a hüvelybe vezetik, a baba pedig a méhben van, tehát szerintem ilyen szempontból mindegy, hogy hasi vagy hüvelyi a vizsgálat. Sok sikert a babához! Azért arra számíts, hogy 5 hetesen a baba még nem látszik esetleg, csak a petezsák.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ikresek, hányadik hétben vagytok, mikorra írtak ki titeket, hogy viselitek a terhességet, kihez jártok?

12

Mikor álltatok neki kimosni és vasalni a várt baba ruháit?

5

7 hetes 3 napos vagyok kismama vagyok. Nincs hányingerem, rosszullétem. Normális, hogy ilyen tünetmentes egy terhesség?

Mióta szedem a dokim által felírt tablettát a jobb megtapadás miatt, azóta már az enyhe hasi problémáim is elmúltak. Nagyon ritkán érzek pici szurit a köldököm körül. Cicijeimet érzem, de azt se mondanám, hogy elviselhetetlen.
Minden rendben velem?

5

Miért fáj ha mocorog a baba? ( 31hkm) ti miket ereztek/ereztetek?

Mekkora lehet most a babam? A labaval rughat ilyen eroseket? Vagy terd? Hat meg a konnyem is kicsordul... Feje lent van,
Fent es elorefelé mozog hatalmasakat! Ma akkorat sikitottam a gyerekrendeloben, azt hittek, hogy szulok... :)
Ti miket ereztetek?

6

Foghúzás 12 hetes kismamaként! Véleményetekre vagyok kíváncsi! Járt-e már így valaki?

Huzatot kaptam, hiába figyeltem annyira, s minden házi praktikát bevettem (sós kamillás öblögetés, orvosi zsálya stb), nem használt semmi. Felhívtam a védőnőt, aki javasolta, hogy fogorvos azonnal. Elmentem ahhoz a fogorvoshoz, akihez kamaszkorom óta járok (SZTK) Azzal kezdődött, hogy mondtam, hogy kismama vagyok, plusz ugye magas a vérnyomásom (évek óta), s nem szeretnék lidokain injekciót. Hát szépen letorlokoltak, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet menni, meg ilyenek. Beültem a fogorvosi székbe, mondom melyik fogam fáj, nézi, ki kell húzni, majd mondja a mellette lévő is rossz. Kaptam valami normál inkelciót, s mikor visszaültem, a mellette lévő fogamat fúrta ki és tett bele próbatömést. Ja a fájós fogamat évekkel ezelőtt gyökérkezelte, s amikor kérdeztem miért így cisnálta, annyit mondott, hogyha mégis a gyökérkezelt fáj, jöjjek vissza 24-én, mert ugye okt 23-án nem rendel.Szinte haza sem értem, ugyanúgy fájt a gyökérkezelt fogam, s nem bírtam tovább, elmentem a tesóm magánfogorvosához, aki azonnal fogadott, mivel kismama vagyok. Nagyon normális és kedves volt, elmondtam hogy jártam, s ő csak nézett. Megkocogtatta a fájós fogamat, s annyit mondott szinte azonnal, hogy foggyökércsúcs gyulladás, ezt ki kell húzni. Csak annyira volt begyulladva, hogy 3X kellett beadni inkejciót hogy ki tudja húzni. Azóta csak sajog. Most azon aggódom, hogy annyi fájdalomcsillapító nem ártott-e a babának?

9

Mi számít magas vérnyomásnak terhesség alatt? Nekem ma 157/75-öt mért a dokim.31 hetes vagyok

9

Szimpla erős vizesedés veszélyes?

Elég erősen vizesedem, fájnak már az ujjaim. Vérnyomás, fehérje rendben. Jelenthet ez valami veszélyt? 38 hetes km

1

7 hetes terhes vagyok. Van folyásom, és kellemetlen szagú is. Ha gombás fertőzés, akkor árthat a babának?

Még 1 hét múlva mennék ultrahangra. Várjam meg,vagy menjek előbb?

9

Ti nem féltek attól hogy beteg lesz a babátok?

Nagyon sokszor agyalok ezen,hogy nehogy beteg legyen,de valahogy mindig arra jutok,hogy annak csak lennének jelei...pl: leletek,vérvételek,eredmények.
Vagy rosszul látom?
28hkm

8

Kismamák! Mikor kezdtetek el hízni?

11+6 napos vagyok, de még nem híztam. sőt elvileg fogytam is amióta először voltam a védőnőnél, pedig nem hánytam egyszer sem. Egyébként 50 kg vagyok, vékony testalkatú.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!