Találatok a következő kifejezésre: Ugye nincs a babának (143 db)

26hetet betöltött kismama vagyok. Egész éjjel a köldököm felett meg volt keményedve a hasam, de csak ott, és 1 kis dudor is volt. Nagyon nyomott valami idegfélét, lehet, hogy a kisfiam volt? Ugye nincs a babónak semmi baja?

Legjobb válasz: Szia szerintem a babád volt nekem is mindig ott volt meg oldalt és még föjebb megy malyd nekem most szinte a bordáimnál van 36 hetes kismama

Szia szerintem a babád volt nekem is mindig ott volt meg oldalt és még föjebb megy malyd nekem most szinte a bordáimnál van 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat, és már ilyen hamar tud nyomni valami ideget ez a kismanó?
Semmi baja, épp ellenkezõleg! Jól fejlett szép nagy és erõs baba lesz!!! :) Üdv, egy néggyermekes boldog anyuka.
nálam is igy volt, most meg már látszik, ahogy kidudorodik a feneke.. :-) az a babád, minden rendben. fog még helyezkedni, csak úgy hullámzik majd a pocakod.. :-) ha méhösszehúzódásod lenne, akkor az egész hasad bekeményedne, mintha telepakolták volna kõvel. De Te csak a kisbabád érzed. Csodálatos érzés.. 33 hetes pocakos

Az 1 éves baba szülei munkanélküliek élősködnek a szülőknél, nem megfelelő körülmények között, nincs saját kiságya a babának stb. egy házba 9en laknak ababa hol itt hol ott van nincs otthona. Kihez lehetne fordulni? Ez ügyben hogy a babát elvegyék?

Legjobb válasz: Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!

Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!
ne haragudj, én nem szoktam ilyet írni, de hacsak a gyerek nem fázik, nincs éheztetve, vagy nem szeretik, akkor foglalkozz a saját dolgoddal! az h nincs saját ágya semmit nem jelent! az nem létszükséglet! a nélkül fel lehet nõni, tisztességes ember válhat belõle. ha éhezik, fázik, verik, vagy nem szeretik, akkor van beleszólási jogod, fordulhatsz a gyámhivatal felé!
egyetértek az elsõkkel, azért mert nincs kiságya, vagy mert sokan élnek egy háztartásban, amiatt nem lehet elvenni. Ha éhezik vagy bántják az már más kérdés, de errõl nem írtál.
neked valami nagy gondod lehet a szülõkkel, de ne a gyerekkel vágj nekik vissza.attól még hogy nincs saját ágya nem fog sérûlni az a gyerek.majd ha verik vagy éhezik mint ahogy elõttem is írták, majd akkor közbe léphetsz. és mint írtam, ne a gyereket használd fel arra hogy vissza vágj nekik, mert szerintem ez áll a háttérben :(
Ilyen nincs, hogy te majd intézkedsz, hogy a babát elvegyék. Amúgy is csak a legvégsõ esetben emelik ki a családból a gyereket, fõleg az ilyen picit. Hacsak nem ütik verik a babát, nem azzal indítanak, hogy viszik a gyereket, még egy sokproblémás családban sem, hanem elsõ körben azon próbálnak segíteni, hogy alkalmassá tegyék a családot a gyerek felnevelésére.
Szia! 9-es válaszoló hosszú monológjából kiemelném a lényeget:) Ez az: "12. § (1) A gyermek szülõje jogosult és köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlõdéséhez szükséges feltételeket - különösen a lakhatást, étkezést, ruházattal való ellátást -, valamint az oktatásához és az egészségügyi ellátásához való hozzájutást biztosítsa." Ez jelen esetben nincs meg tehát vagy átmenetileg vagy tartósan, de el fogják venni tõlük ha szólsz a gyámügynek. Ahol én élek ott is volt már példa arra hogy két semmirekellõ szülõtõl elvették a gyereket, figyelemmel követték a szülõk életpályáját, majd 2 év után visszaadták a gyereket mert addigra volt biztos munkahelyük, fix fizetésük és saját lakhelyük a szülõknek. De szólj a gyámügynek, intézkedni fognak!
A területileg illetékes gyermekjóléti szolgálat felé jelezd és pár napon belül intézkedni fognak. Valószínû úgy lesz ahogy a 10-es leírta és elveszik tõlük addig, amíg nem szereznek munkát és nem tudnak a baba számára normális családi hátteret biztosítani.
Így van! Ott vannak a jogszabályok amire hivatkozhatsz. Szemrebbenés nélkül fogják elvenni a gyereket.
A rossz bánásmód többnyire nem önmagában okoz gondot, hanem együtt jár a gyermek, a szülõk, illetve a házastársak számos más problémájával. A gondok hátterében megbúvó okok feltárása a családdal foglalkozó segítõ szakember elsõdleges feladata. A jelzõrendszer tagjainak együttmûködése elengedhetetlen a rossz bánásmód felismerésében és kezelésében, ezért fontos ennek egységes szemlélettel történõ értékelése. Gyermekkel szembeni rossz bánásmódra vonatkozó jelzés esetén, a családgondozó felméri, hogy a gyermek a családban tartható-e, vagy gyámhatósági intézkedést kell kezdeményezni a gyermek családból való kiemelése érdekében (ideiglenes hatályú elhelyezés vagy átmeneti, tartós nevelésbe vétel). A gyermekjóléti szolgálat köteles hatósági eljárást kezdeményezni ha a gyermek súlyos elhanyagolására utaló jeleket tapasztal. A gyermekjóléti szolgálat a gyermekvédelmi gondoskodás körébe tartozó hatósági intézkedések közül javaslatot tehet a jegyzõnek a gyermek védelembe vételére, illetve ideiglenes hatályú elhelyezésére, továbbá a városi gyámhivatalnak a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezésére, vagy nevelésbe vételére. A gyermekjóléti szolgálatnak ismertetni kell a gyermek helyzetét, különösen:  a veszélyeztetõ körülményeket,  a gyermek személyiségének feltárt jellemzõit,  a szülõ nevelési tevékenységét,  a család szociális helyzetére vonatkozó adatokat,  az addig biztosított alapellátásokat, valamint az ügy szempontjából fontos ellátásokat  a gyermek és a szülõ (törvényes képviselõ) addigi együttmûködési készségét, illetve annak hiányát. Amennyiben igaz amit leírtál, és a baba tényleg 1 éves, egyik szülõje sem dolgozik, egyértelmûen bebizonyítható hogy mások támogatásával látják el magukat illetve tényleg ilyen körülmények között laknak akkor bizony elveszik a gyereket. A gyámügynek telefonálj be, õk tudni fogják mi a dolguk!
A kedves elsõ hozzászólók bizonyára annyit értenek a joghoz mint én az atomfizikához. Kedves kérdezõ! http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700031.TV Ennyi. El fogják venni!
Neked az miért jó, ha a babát elveszik? Volt egy nagyon jó barátom. Õt is "kiemelték" a családjából 28 évvel ezelõtt, mert az anyukája nem dolgozott, az apukája pedig külföldön próbált boldogulni. Nem volt örökbe adható, csak nevelõ szülõkhöz kerülhetett. A szomszéd néni vette magához 3 éves korában. Együtt nõttünk fel a fiúval. Az anyukája néhány évre rá idegösszeomlást kapott és meghalt. Apukája havonta látogatta, de beteg lett, õ is meghalt. Szerették, csak nem tudták eltartani. A szomszéd néni tavaly novemberben szintén meghalt. A fiú most áprilisban lett volna 30 éves. 2 hónapja felakasztotta magát. Soha nem tudott normális kapcsolatokat kialakítani, mert félt, hogy elhagyják. Végül elment az utolsó ember is, akibe kapaszkodhatott. Lehet, ha ott hagyják szegényen, de boldogan, nem ez lett volna. Lehet, hogy igen. Ki tudja? Nem mindig attól lesz jobb az életünk, ha a seggünk alá van téve minden, hanem attól, ha körül vesznek minket olyanok, akik szeretnek, akik a családunk. Ezt a babát nem szeretik? Bántják? Éheztetik? Koszos, nyomorog? vagy csak nincs saját ágya? Mert az a barátnõm kisfiának sincs, mert a barátnõmmel alszik egy ágyban.
te ki vagy a történetben?
A barnázás hormonproblémára utal. Keress fel egy endokrinológust, és nézesd meg, hogy minden rendben van-e.

6+4 napos terhes vagyok, ha a hőm továbbra is fennt van, akkor ugye semmi baj nincs a babával?

Tavaly sajnos volt egy elhalt terhességem, akkor nem mértem ilyenkor már a h?m..

Legjobb válasz: Semmi baj nincsen!

Semmi baj nincsen!
Ne aggodalmaskodj!! Most minden rendben lesz, merd elhinni!!! :) Gondolom az elõzõ terhességrõl tud a dokid és ennek fényében figyeli a mostani terhességedet!! Én nagyon szorítok, hogy most minden rendben legyen!!! Beszélj hozzá, hogy kapaszkodjon erõsen odabent!! :) 27hkm
én még csak 4+5 vagyok, nem mérem a hõmet, de volt 2 elhalásos vetélésem az elmúlt 2 évben... nagyon aggódok, és nincs semmi tünetem a hasfájáson kívül, 2 napja volt kicsi émelygés és kicsit feszül a cicim... ennyi. egyenlõre semmi öröm, senki nem meri elhinni a babát (én, apa, tesók...), nehogy megint baj legyen... mi is simogatjuk, erõsítjük :) szorítok nektek :)
Add el ha tudod, nagyon [email protected] azok a kendõk.Nekem a babasling volt.
http://www.bababirodalom.hu/termek/minimonkey-babahordozo-ho.. a termék leírásánál találsz használati útmutató>>> linket is. Használjátok egészséggel!

Kinek a babája dugdosta ki 3-5 hónaposan gyakran a nyelvét úgy, hogy semmi baja sem volt / nincs a babának?

Az enyém ezt csinálja, szerintem a fogzás kezd?dött, mert a nyála is jön ezerrel, és rengeteget turkál a szájában, de itt olyanokat írnak, hogy bepánikoltam, és szeretném tudni, hogy igazam van-e, vagy ez mindenképp valami komoly probléma. Köszi el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia, az én kislányom is 5 hós, és Õ is csinálja, sõt még cuppog is vele. :) A nyála is folyik ezerrel. Szerintem csak szórakoztatja magát. Én is azt hittem, hogy a foga, mert a kis öklével is dörzsöli az ínyét, a dokinak megmutattam, azt mondta, hogy semmi jele a fogacskának.

Szia, az én kislányom is 5 hós, és Õ is csinálja, sõt még cuppog is vele. :) A nyála is folyik ezerrel. Szerintem csak szórakoztatja magát. Én is azt hittem, hogy a foga, mert a kis öklével is dörzsöli az ínyét, a dokinak megmutattam, azt mondta, hogy semmi jele a fogacskának.
ikreim 1 évesek! Ha bujik a foguk most is nyujtogatják a nyelvüket.Pedig már hátul a rágok jönnek.
Nekunk is volt ez, sot kromoszomavizsgalaton is voltunk emiatt.mert neki picivel nagyobb a nyelve a megszokottol es emiatt nyujtogatta.szerencsere nem talaltak betegseget. :) biztos nincsen semmi gond nalatok sem!!!!! Azt mar eszreVettek volna!!!!
Az enyém is csinálta. Totál megijedtem, de kb 1 hét alatt elhagyta.
Teljesen normális..az lenne gond ha egyfolytában lógna a nyelve (down kór). Én lányom is csinálta 2 hétig..én is úgy gondolom, hogy a fogzás miatt. Szerintem így masszírozzák az ínyüket:) Most 4, 5 hónapos és alul kibújt az elsõ fogacskája.
sõt ha fölé hajolsz te is kidugod akkor utánozni fog :-) nekem olyan nagyokat mosolyogtak a babok rajta h csak na mi még mindig játsszuk azt h fintorog és én ugyan úgy visszafintorgok vagy kinyújtom a nyelvem szal én utánozom most öt 1, 5 évesen akkorákat kacag rajta csak úgy gurul
Az enyém is csinálja néha, szerintem csak tetszik neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek, megnyugtató volt :) )

Hogy adhatom úgy bölcsibe a babám, ha még nincs munkám?

Tudom, hogy munkáltatói igazolás kell, hogy bevegyék, viszont én határozott idej? szerz?déssel jöttem el szülni az utolsó munkahelyemr?l. Viszont ahhoz, hogy dolgozhassak be kell adnom bölcsibe a gyereket. Ez a két dolog némileg ellentmond egymásnak, meg lehet valahogy oldani?

Legjobb válasz: A bölcsit kell megkérdezni, hogy milyen feltételekkel veszik fel a gyereket. Nálunk pl. csak mindkét szülõ munkáltatói igazolásával kezdheti el már a beszoktatást is. Szóval õk azt mondták elõbb találjon munkát, aztán jöhet a gyerek a bölcsibe. De tavaly még nem volt itt olyan szigor, és a beszoktatás után is le lehetett adni a munkáltataóit.

A bölcsit kell megkérdezni, hogy milyen feltételekkel veszik fel a gyereket. Nálunk pl. csak mindkét szülõ munkáltatói igazolásával kezdheti el már a beszoktatást is. Szóval õk azt mondták elõbb találjon munkát, aztán jöhet a gyerek a bölcsibe. De tavaly még nem volt itt olyan szigor, és a beszoktatás után is le lehetett adni a munkáltataóit.
Nekem is bölcsis lesz a fiam. 1 hónap mulva kérik a munkáltatóit, annyi haladékot adnak itt nálunk, de ebbõl 2 hét a beszoktatás. Kiskapu nagyon nincsen.
Valóban, a bölcsit kell megkérdezned, milyen feltételekkel veszik fel a gyermeked! Nálunk pl nem kérne munkáltatói igazolást, anélkül is mehet a gyermek, viszont az édesanyának kell vinni igazolást, hogy GYES-en van.

A spermavizsgálat nálunk nagyon rossz lett az ejakulátban semmi spermát nem találtak jövöhéten lesz nála vérvétel a hormonvizsgálat miatt, de ugye igy már semmi remény nincs a babára?

Legjobb válasz: Van remény! Nálunk ugyanez volt a helyzet, megjegyzem miskolcon a megyeiben senki ne csináltasson spermavizsgálatot, mert fars eredményt fog kapni!! Mi kerestünk egy andrológust és kiderült, hogy meg kell mûteni a férjemet, a mûtét után clostit kapott és 4 hónap múlva teherbe estem! Most 30 hetes babás vagyok:-)

Van remény! Nálunk ugyanez volt a helyzet, megjegyzem miskolcon a megyeiben senki ne csináltasson spermavizsgálatot, mert fars eredményt fog kapni!! Mi kerestünk egy andrológust és kiderült, hogy meg kell mûteni a férjemet, a mûtét után clostit kapott és 4 hónap múlva teherbe estem! Most 30 hetes babás vagyok:-)
Ide menjetek, õk zsenik! a legjobbak az országban! http://www.potenciaklinika.hu
Mondd meg a férjednek, hogy ne féljen a mûtéttõl nem jár semmilyen fájdalommal. Utána kicsit kellemetlen és vigyázni kell a sebre, de rendbe fog jönni!
A kérdező hozzászólása: Hát a remény hal meg utoljára, de akkor is mind a ketten nagyon le vagyunk törve, remélem hogy nálunk is kiderül hogy hol a probléma és orvosolható. Gratula nektek hogy sikerült és köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a webcimet!
A 13.57-es válaszolónak! Tudnál írni valamit a potenciaklinikáról!? Gondolok itt árakra, rugalmasságra, milyen hamar történt meg a beavatkozás, már, ha volt! Elõre is köszi!
Az én férjemet pár éve mûtötték ott, Rusz dokinál voltunk, de Fekete is eszméletlen koponya. Így hozzájuk mentünk a babaprojekt idején spermavizsgálatra is. Telefonon kell bejelentkezni, a recepciós nõ veszi fel, és mi 1 hét múlvára kaptunk idõpontot, ami nagyon jó. A spermavizsgálat 20e ft volt, de ebben volt manuális vizsgálat is, nincs-e esetleg a herékkel gond, visszér vagy ilyesmi! Aztán a vitt anyagot megvizsgálta a doki, 1 órán belül meg volt az eredmény! Ha valakinek nem jó az eredmény, azonnal javaslatot tesznek a gond okának kivizsgálására, helyben lehetséges vérvétel is, meg here ultrahang is!! És helyben mûtenek is, ha éppen az kell! Nagyon diszkrétek, modern minden, én mindig kisértem a páromat... Szívbõl ajánlom õket, nagyon fontos, hogy úgy állnak hozzá mindenhez, hogy náluk nincs lehetetlen, és ez nagyon megnyugtató érzés! A páromnak fitymaszûkülete volt, ez egy 30 perces mûtét kb, és kontrollal együtt 50e ft volt. De mesteri lett a mû, nagyon értik a dolgukat. :) Csak, hogy látsd az árakat... Szerintem megéri. A párom olyan bátor lett, hogy kijelentette, 40 éves korától minden évben megy rutinvizsgálatra Ruszhoz, hogy soha ne legyen semmi gond. :) Remélem, tudtam segíteni.
Köszi szépen, tudtál segíteni! :) Bár mi is voltunk már vizsgálaton, ott is rendesek voltak. Megállapították, hogy a férjemnek herevisszértágulata van, amit meg kell mûteni. Viszont õk egy kórházat ajánlottak és a beavatkozás menetérõl szó sem esett, pedig szegény férjem szívesen megtudná mi is vár rá valójában! Köszönöm még egyszer a kedvességed!
Szívesen! Gondolhatod, a párom is félt a mûtéttõl, de Rusz úgy megnyugtatta, hogy én féltem jobban, nem õ. :) )

Ha nincs vérzésem, barnásom. Egyáltalán nincs semmi ilyenem az jó ugye? Nem érzek semmi rosszat nagyon jól érzem magam. Eszek, iszik, alszok . Ezért agaszt, hogy remélem minden rendben van a babával

Legjobb válasz: szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.

szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.
Ne aggódj! Nekem sincs tünetem, és minden rendben van. Inkább örülj neki, hogy nem vagy rosszul.
Gondolom voltál orvosnál és õ is megnyugtatott... Nekem legalábbis sokat jelentett, hogy kb. hat hetesen elmentem hozzá és mindent rendben talált. Volt szívhang, megfelelõ helyen tapadt meg stb.
Szia, hányadik héten vagy? Természetesen, ha nincs vérzés, barnázás az nagyon-nagyon jó. Én azon aggódtam, hogy semmi émelygés, aztán pár napja barnázás jött, jól meg is ijedtem, de szerencsére elmúlt. Le is kopogom valahol. Aztán most a 6. héten kezdõdik a hányinger is, de még ígysem vészes. Nem mindenki van rosszul a terhesség elején. Örülj neki, de azért ne erõltesd meg magad! Pihenj is. :o) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugszom egy kicsit.egyébként 15-hetes vagyok.köszönöm a válaszokat puszi és boldog karácsonyt nektek

24hét és 6napos vagyok. Ma van a 3. napja, hogy a babám nem olyan erőteljesen mocorog a hasamban. Ugye nincs baja a babámnak? Lehet, hogy ez a hülye idő zavarja be?

Ma reggel is csak apró rebegéseket éreztem: (.

Legjobb válasz: Lehet, hogy valóban csak az idõjárás van rá ilyen hatással, de ha úgy érzed, megnyugtatna, inkább kérj egy uh-t, abból tutira kitûnik, van-e gond. De biztos nincs, ne aggódj feleslegesen. Hívd fel a dokidat vagy a védõnõt, mit javasol. Minden jót!

Lehet, hogy valóban csak az idõjárás van rá ilyen hatással, de ha úgy érzed, megnyugtatna, inkább kérj egy uh-t, abból tutira kitûnik, van-e gond. De biztos nincs, ne aggódj feleslegesen. Hívd fel a dokidat vagy a védõnõt, mit javasol. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat. Hívom is a védõnõmet, mert a dokim a mûtõben van, így nem tudom elérni. Boldog babavárást kívánok neked!
szia! Én 34 hetes vagyok, és nekem sem akar néhány napja mocorogni olyan intenzíven. De már megfigyeltem, hogy az esõs, hidegfrontos idõ van rá ilyen hatással. Néha - jelzésszerûen - belémrúg, innen tudom, hogy minden oké, csak most "lustálkodik", hja, amilyen idõk voltak mostanában, nekem sincs kedvem semmihez. Persze azért nézesd meg, ha aggódsz, feleslegesen ne izgulj! Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!