Találatok a következő kifejezésre: Ugye nem azzal a kicsinek, (210 db)

Hamarosan szülni fogok. Mivel munkanélküli vagyok a Tb et magam után fizetem . Mi változik a szülés után? Úgy tudom amíg a kicsi nem kapja meg a Tb kártyát addig az enyémet használja. Azután is fizetnem kell ugyan úgy mint eddig?

Legjobb válasz: A kicsi kb. 2-3 hét múlva kap TB kártyát, így õ ezzel 18 éves koráig alanyi jogon biztosított lesz. (igen, jól írtad, amíg nem kapja meg, addig a TE TAJ számodat írják majd be mindenhova). A gyerek 3 éves koráig GYES-re jogosult vagy és e idõ alatt a TB-d is rendezve van. A bonyolultások elkerülése végett ( tapasztalat :( ) jobban jársz, ha a GYES-t igazoló papírodat beküldöd az illetékes OEP-nek.

A kicsi kb. 2-3 hét múlva kap TB kártyát, így õ ezzel 18 éves koráig alanyi jogon biztosított lesz. (igen, jól írtad, amíg nem kapja meg, addig a TE TAJ számodat írják majd be mindenhova). A gyerek 3 éves koráig GYES-re jogosult vagy és e idõ alatt a TB-d is rendezve van. A bonyolultások elkerülése végett ( tapasztalat :( ) jobban jársz, ha a GYES-t igazoló papírodat beküldöd az illetékes OEP-nek.
mióta vagy munkanélküli? jogosult lehetsz terhességi-gyermekágyi segélyre, gyedre? ha nem, akkor gyes és az alatt jogosult vagy egészségügyi szolgáltatásra (és vonnak belõle nyugdíjjárulékot, így szolgálati idõt szerzel) gyes alatt nem kell fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot, mert a nemzeti kockázatközösségbe tartozol és a központi költségvetés fizeti helyetted az E-Alapnak és jól mondták, amíg a kicsi nem kapja meg a TAJ kártyáját, addig a tiédet írják rá
Olyan nincs, hogy a tiedet használja, kb 3 napos korában elkészül a TAJ kártyája, mikor hazajöttök, pár napon belül meg is kapod.
#1: de van olyan! Amíg nem kapja meg az újszülött a saját TB kártyáját (számát), addig pl. egy tápszer-receptre az ujszölött neve, de édesanyja TAJ száma kerül!

Sinupret cseppek nem csípik a kicsiteket? Az én lányom úgy üvöltött mint akit ölnek. Aztán amikor kipróbáltam én is, hát mit mondjak nem kellemes, kicsit csípős.

Legjobb válasz: Szia! Nem, simán megisszák, bár én teába vagy gyümölcslébe szoktam nekik rakni. A kicsi megissza simán vízben is. Mondjuk én nem csípõsnek, hanem inkább keserûnek mondanám.

Szia! Nem, simán megisszák, bár én teába vagy gyümölcslébe szoktam nekik rakni. A kicsi megissza simán vízben is. Mondjuk én nem csípõsnek, hanem inkább keserûnek mondanám.
Én is inkább keserûnek érzem az ízét. Tejben szoktam adni neki.
A kérdező hozzászólása: De ez nem orrcsepp?
Ne haragudj de én most nagyon kinevettem magam. A Sinupret cseppet a gyereked teájába, vizébe vagy gyümölcslevébe kell cseppenteni, nem az orrába. Te jó ég, szegénynek belenyomtad az orrába??? Megkérdezhetem honnan vetted hogy oda kell?

Ma reggel szült meg az aranyhörcsögünk. Gondoltam apukát kiszedem mert úgy tudom megeszi a kicsiket. Anyukának sok kaja és víz van. Viszont mikor rakhatom őket újra össze és nem fogják bántani egymást?

Legjobb válasz: Szia! Nem csak az apuka eszi meg a kicsiket hanem az anyuka is megeheti. Mivel a szülés közben fehérje hiány lép fel így neki ezt pótolnia kell... A mi hörink megette saját kicsinyeit mert mi is azt hittuk az apa fogja hát nem!!!! Szóval figyelj arra, hogy legyen elég sok fehérjhe pótléka mert azt a kicsik felélik nála... Szóval nyugodtan lehet neki pici toját vagy egy kis nem sós sült húst... hidd el megfogja enni :)

Szia! Nem csak az apuka eszi meg a kicsiket hanem az anyuka is megeheti. Mivel a szülés közben fehérje hiány lép fel így neki ezt pótolnia kell... A mi hörink megette saját kicsinyeit mert mi is azt hittuk az apa fogja hát nem!!!! Szóval figyelj arra, hogy legyen elég sok fehérjhe pótléka mert azt a kicsik felélik nála... Szóval nyugodtan lehet neki pici toját vagy egy kis nem sós sült húst... hidd el megfogja enni :)
Nekünk azt mondták az állatkereskedésben, hogy az anyuka csak a beteg höriket eszi meg. Az apát ne rakd vissza, mert ha ezek a hörik megnõnek, újra lesznek újabb kishörcsögök
Én tapasztalatból írom... Mivel egy állatorvos mondta még aki kígyót tart és ilyen kis egerekkel meg hörikkel eteti, hogy a kígyó megse eszi a beteg kis állatokat... az anyuka meg elkezdte enni amikor kivette tõle az összeset és a kígyónak adta az megette, tehát nem voltak betegek. Másrészt meg kihordás és szülés közben nagyon nagy a fehérjeveszteség... tehát azt pótolnia kell ha nemtudja akkor megeszi õket... sok helyen lehet ezt olvasni...
Az én aranyhörcsögöm felnevelte a 8 picinyét. Egészséges mindenki, 3 hetesen választottam õket külön az anyjuktól és utána pedig a testvérkéket is külön választottam, mindenkinek van saját otthona. Rengeteg fehérjedús és vitamindús ételt adtam az anyahörinek amikor szoptatott! Minden nap adtam neki vagy 2-3 féle fehérjedús ételt: pl. túró, tejföl, fõtt tojás, fõtt csirkehusi...stb. A gyümölcsök és zöldségek adagját is megdupláztam, hogy legyen bõséges folyadék meg vitamin a számára! Meg is van az eredménye, tökéletesen mûködött minden és nagyon gondos anyukája volt a piciknek, akik már lassan fél évesek lesznek, az anyuci meg lassan 8 hónapos lesz!
Szia! Nem mindig kell szétválasztani az apát és a kicsinyeket. Amikor nekem lebabáztak akkor nagyon aranyosan az apuka és az anyuka felváltva gondozták a kicsinyeket. És a kicsik is élve maradtak. :) Szerintem már vissza is rakhatok, de ezt döntsd el TE magad. Az anyukának most nagyon sok vitaminra és fehérjére van szüksége. Adj neki sok salátát, paradicsomot, sajtot, joghurtot, és uborkát. A kicsiket 5 hétig hagyd békén és ne is v edd ki õket. Ha van még kérdésed nyugodtan írj. Szívesen segítek mindenben. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tudják hogy tudjuk a legkönnyebben megállapítani melyik fiú és melyik lány?

Ha fel vagyok egy kicsit fázva az ugye nem árt a babának?

Legjobb válasz: Sajnos terhesség alatt gyengébb az immunrendszer, a bacik meg köztudomású, h szeretnek "vándorolni" az alsó régiókban. Jobban jársz, ha orvosi segítséggel kikezelteted! Nem fog felírni olyan gyógyszert, ami árt a babának. Azzal többet árthatsz, ha nem kezelteted. Sztem menj mihamarabb dokihoz! Jobbulást!

Sajnos terhesség alatt gyengébb az immunrendszer, a bacik meg köztudomású, h szeretnek "vándorolni" az alsó régiókban. Jobban jársz, ha orvosi segítséggel kikezelteted! Nem fog felírni olyan gyógyszert, ami árt a babának. Azzal többet árthatsz, ha nem kezelteted. Sztem menj mihamarabb dokihoz! Jobbulást!
A felfázás az egyik olyan dolog, amit mindenképpen kezeltetni kell terhesség alatt. Épp annyira komoly, mint például a magasabb láz, vagy az ételmérgezés. Alapvetõen attól, hogy felfázol nem lesz baja a babának, feltéve, hogy minél hamar kezelteted és megszünteted. Húzni az idõt ezzel tilos!

Ugye nem ártok azzal a kicsinek, ha Herbalife shake-t iszom esténként vacsorára?

Nem tudom,valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?A tapasztalatok is érdekelnek.23hetes mami

Legjobb válasz: Én ismerem a shéket,annak idején azzal fogyóztam sikeresen.Azt nem tudom hogy terhesség alatt jó e.Tudom tele van minden féle vitaminnal,nyomelemmel és sejten keresztûl táplál.Szerintem kérdezd meg az orvosodat inkább.üdv 28.hetes kismama

Én ismerem a shéket, annak idején azzal fogyóztam sikeresen.Azt nem tudom hogy terhesség alatt jó e.Tudom tele van minden féle vitaminnal, nyomelemmel és sejten keresztûl táplál.Szerintem kérdezd meg az orvosodat inkább.üdv 28.hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ:)
Szia! Szerintem nem árthatsz semmit, hiszen, ahogy az elõttem szóló is mondta, az a lényege, h kivált egy étkezést, alacsonyabb kalóriatartalmúra, és tele van értékes anyagokkal.Kizártnak tartom, hogy ártana.Igazából nem attól fogy, aki fogy, hanem attól, hogy nem zabál este össze-vissza, mindössszesen megiszik egy pl.300kcal tartalmú, vitaminozott, tejes italt, ugyan már, miért ártanál vele?Más meg chipset, csokit, gyorskaját eszik a terhesség alatt, azt inkább lehetne ártalmasnak titulálni.
xD csapjad oda a wc deszkával párszor..:D
Kérlek mondd, hogy kamu kérdés.. Nem akarom elhinni, hogy idáig süllyed a világ. Az már nem újdonság, hogy sokszor elõfordul az ilyesmi, de hogy valaki még ebben akarjon fejlõdni, és ennek érdekében akar magasabb szintû ismeretekre szert tenni, tehát továbbra is ilyen szintû kapcsolati formában gondolkodik..áhhh... ez nagyon gáz
xD kicsit beteg vagy cicám nem gondolod?
Tanulj meg írni, lehet attól fel fog állni!
Húzd le magad a budin:D
Jól rá kell harapni mint a csalira... És észveszejtõ lesz, meglásd!! Mindenki hallani fogja a párod hangját.
OMG! -.-
Hány éves is vagy? Nem is tudom melyik a roszabb nálad...Az idõsebb vagy a fiatalabb...
Fogadjunk, hogy fiú vagy. (és unatkozol)
OWNED.
Szerintem vannak, akik szívesen segítenek neked a gyakorlásban:S
Ide figyelj kisanyám, szerintem tanulj meg írni, majd tanuld meg a biológiát, és anyád helyett pofozd fel magad hogy ilyenekkel foglalkozol, nehogy már megalázkodj mert más kis [email protected] csitri is ezt teszi, hová fajul a világ, jaj de hülye vagy te..
Azért vagy nyomorék, mert ezzel foglalkozol és azt hiszed ettõl kevesebb vagy! Nem látod, hogy hányunk tõled, pedig egy tök jó nõ lehetnél? (...) Mindegy. Szerintem állni fog a pasinak, de ha nem, bekapod és szopod, nyalod! Így jó??? Ne legyél terhes és ribanc! Még nem késõ értelmesnek lenned!
A kérdező hozzászólása: oooh miért nem segít senki sem? nekem ez fontos lenneee hidd el nekem... kinevetnek a hátam mögött, h milyen nyomi vagyok, h edig még csak smároltam...
A kérdező hozzászólása: tõletek nem lehet semmit sem kérdezniii... miért nem tudtok normális válaszokat adni??? megkértelek titeket... nem akarok kakukktojás lenni, azért kérdeztem... neked is fontos lenne, ha ilyen helyzetben lennél, mint én, h kiröhögnek...mert te még nem...eddig büszke voltam erre, h ennyi évesen még nem, de most már szarul esik a kiközösítés és a bunkó beszólások..., és h kibezélnek a hátam mögött..meg lezbinek néznek...elég ebbõl...már fáj...!!!túl akarok lenni rajtam a srác elmondja a többieknek, h megvolt, és innentõl már nincs probléma...és nem én leszek a téma...
persze sokkal jobb, ha 15 évesen leszopod a pasikat, meg szétteszed a lábad, hidd már el az az értékes ember aki nem teszi ezt meg, fõleg nem egy buliban a wcben, idegennek, értsd már meg, ne foglalkozz már velük mit mondanak, különben egy kis ribi leszel aki 20 éves korára kiég, és senkinek sem fogsz kelleni, miért érdekel mit gondolnak? engem sem szerettek mert 13 évesen nem pasiztam, nem buliztam, túl tettem magam rajta, nehogy már azért közösítsenek ki mert normális vagy, tedd túl magad rajta, barátkozz azzal aki megérdemli..ennyire nem értékeled önmagad..ne csináld a saját érdekedben!
Kis k*rva. Ez a mai világ :/
elárulom drágám, h ha egy pasi megkér hszpd le akkor már feláll neki...nem kell rásegítened
igen, ez az eszmefuttatás nagyon gyönyörû volt, a legviccesebb az, hogy egyes emberek mennyire felszívják magukat egy rohadt kamukérdésen..de irigyellek téged, (bár a többes szám helyesebb lenne, mert szerintem ezt a kérdést egy többtagú fiútársaság tette fel, akik így nagyon jól elröhögcsélnek ezen, és otthon ülnek ezen a szombat estén, és a gép elõtt kockulnak de az átlagéletkoruk biztos nem haladja meg a 15-t, a többirõl meg inkább ne is beszéljünk..) Am meg aki ekkora ribanc, biztos volt dolga már f_sszal, ergo nem fogja feltenni ezt a kérdést, és az a szombat estén nem itt fog ülni, hanem sorban szopja a f_szokat a wcben. AM a végére nagyon elcsépeltétek, már egy kicsit sem hihetõ..
Hogy ne mond azt hogy szar a magyar , en valaszolok :) Annyit csinalsz, hogy lehuzod a gatyajat, megfogod a fatkat, kicsit el kezdessz vele kezimunkazni , aztan bekapod , es szepen elore-hatra mozgatod a fejed . Nem nagy kunct, de ilyen dolgokra , ha az ember gondolkozik magatol is rajon
22:23 Ha netán mégis igaz lenne a sztori, akkor nem tartom elképzelhetetlennek, hogy nem is a fiú kezdeményezi a szopást, hanem a kiscsajunk vágyik rá igazából. Ez megmagyarázná, miért aggódik annyira, hogy a srácnak nem fog felállni rá.
Tanuld meg, hogy nem mindig úgy fognak történni a dolgok, ahogy szeretnéd és ha így állsz a dolgokhoz hozzá, több csalódás lesz az életedben és többen fognak belédrúgni! Van még idõd bõven a sexre....Ha kérdezel, értelmesen...
A kérdező hozzászólása: a többiek is ezt csinálják 15 évesen...ez már gáz, h én még nem de most komolyan...mit kell csinálni? vegyem be azt a kicsit?amikor még lankadt?
Kérdezz meg egy kígyóbûvölõt, vagy próbálkozz ráolvasással. Biztosan beválik. De a legtutibb: Aladdin a csodalámpával tudod mit csinált?! Na próbálkozz valami hasonlóval. De azért átérzed, hogy mennyire olcsó vagy, és mindenki olt a válaszokkal?
Ez most milyen kérdés? Ha még nem állt fel neki, akkor is beveszed ugyanúgy, és addig játszol vele, amíg érzed, hogy szépen megkeményedett a szádban, és már nem fér el az egész ott. Bár kötve hiszem, hogy ez a kérdés így ahogy van, igaz lenne...
Engem nem érdekel, ha bárki le fog pontozni és lehet mondani, hogy görény vagyok, amiért nem segítek neki... Jobb lesz a kérdezõnek, ha tanul a hibáiból! Az ilyet nem simogatni kell és bíztatni, hogy aztán felnõjjön hülyén... Tanuljon és gondolkodjon vagy vállalja a következményeket! Ha meg vicc, röhögjön:) Az én véleményem az, hogy ostoba és felejtse el azt a szót, hogy sex!
hahaha mekkora r*banc!!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok ribanc
A kérdező hozzászólása: és igaz amit írtam...nem tehetek róla, ha érdekel...mert hallottam, h vannak ilyen dolgok, h spontán szopás...és már 15 múltam belekellenee mennem ilyeen dolgokba
ááá ugyan :D
na most lõtted le a poént, hogy ez egy kamu kérdés
A kérdező hozzászólása: teeee ne idegesítsél mááár... bazzzd...nem akarok beégni, ha ilyen történik velem is... én legalább ha valami érdekel, rákérdezek... nagyongáz lenne, ha beégnék...sírva rohannék ki, azts em tudnám, h h álljak neki
de akkor inkább ne csináld!! minek kell ilyeneket mûvelni 15 évesen?
Ecsém ez mekkora FAKE!!! De jót röhögtem:DDDDD
csak úgy szólok hogy csak akkor fogja mondani neked hogy sz.opd le ha már feláll neki..-.-

Szoktátok úgy érezni, hogy már nem tudtok mit enni adni rosszevő gyereketeknek, hogy az a kicsi amit megeszik az legalább "a legjobb" legyen?

Lehet, kicsit érthetetlenül fogalmaztam, de aki benne van, az megérti.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nálunk az utóbbi ez elég sokszor elõfordult. Volt hogy semmit nem volt hajlandó megenni legfõképpen a tápszert és az egyéb tejes dolgokat. A joghurt kivételével, azt megette. Volt olyan nap hogy csak joghurtot evett gyümölccsel semmi mást. Ez van. Akkor nagyon ideges voltam és egész nap ezen görcsöltem, de nem lett jobb. Most minek idegeskedjek rajta?? Éhen nem fog halni. Én mindig megkínálom ha nem eszik nem eszik, kész. Majd eszik ha éhes lesz.

Szia! Sajnos nálunk az utóbbi ez elég sokszor elõfordult. Volt hogy semmit nem volt hajlandó megenni legfõképpen a tápszert és az egyéb tejes dolgokat. A joghurt kivételével, azt megette. Volt olyan nap hogy csak joghurtot evett gyümölccsel semmi mást. Ez van. Akkor nagyon ideges voltam és egész nap ezen görcsöltem, de nem lett jobb. Most minek idegeskedjek rajta?? Éhen nem fog halni. Én mindig megkínálom ha nem eszik nem eszik, kész. Majd eszik ha éhes lesz.
Húúú, ez nagyon tud bosdzantani ha nem akar enni! De kitartó vagyok, addig megyek utánna míg meg nem eszi! Reggel rakosgatom a felvágottat, vagy virslit, vagy joghurtot a szájába, kenyér fatonat, kiköpi de csak megint bele rakom, legalább pár fakatot egyen! Délben bekötöm az etetõszékbe, mesével lekötöm a figyelmét, játékokkal mondókÁkkal. Este megint kenyér valamivel. Napközben Kis túró rudi tejszelet. Engem már nem érdekel mit, csak egyen! A hasábburgonyát virslit, sajtburgert mindig megesz!
Nem sürün fordul elõ de ma pl. tészta volt tejszines gombamártással és nem izlett neki valamennyit evett belõle és inkább adtam még neki sült csirkét egy kis gyümölccsel hamár a tészta nem izlett neki akkor valami egészségeset egyen... ha igy értetted hát néha elõfordul.

Hogyan lesznek a szobanövényeim cserépjébe azok a kicsi fehér rovarkák? Ha jól tudom növénytetű vagy mi is a nevük. Mitől lesznek és hogyan tudnám őket kiírtani? Ugye a saját hajunkra nem veszéleyesek, mármint az emberre?

Részletesebben: Ha megöntözöm a növénykém akkor a víz hatására bújnak el?. Sok kicsi apró fehér színü rovarka nyüzsög a növényem földjében. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Sajnos ezek a virágföldben tenyésznek és nem lehet szinte semmivel kiirtani õket. Ki kell cserélni a földet, a növény gyökerét nagyon jól lemosni, de még így sem biztos, hogy megszabadulsz tõle. Emberre nem veszélyes, de a többi cserepbe átköltözik.

Sajnos ezek a virágföldben tenyésznek és nem lehet szinte semmivel kiirtani õket. Ki kell cserélni a földet, a növény gyökerét nagyon jól lemosni, de még így sem biztos, hogy megszabadulsz tõle. Emberre nem veszélyes, de a többi cserepbe átköltözik.
A kérdező hozzászólása: Anyukám is ezt tanácsolta, így a cserepet eldobtuk. Új cserép és új föld lett az otthona a növényemnek és pár napig vízben áztattuk a gyökeret. De most ugyanúgy tele van azokkal a mocskokkal :(
1 tanács: bemész 1 növényvédõs boltba és ott tudnak adni megfelelõ rovarölõ szert.
Esetleg úgy, hogy tudatosan visszafogod magad?
megosztanád velünk, mit értesz az önzõség alatt? hogyan nyilvánul ez meg?
A kérdező hozzászólása: Hát kicsit úgyérzem túlsokat beszélek magamról ha együtt vagyunk egy kicsit lehet hogy parancsolgatok vagy nem is tudom

Valami baj lehet? Tegnap voltam UH-n, 10 hetes vagyok. Ugye elmérhetett valamit a doki? 23mm-t mért a babára. Hát az nagyon kicsi! 7 hetesen volt 13 mm, azt másik készülékkel csinálták a kórházban. Neki valami régebbi van. Ugye csak nem jól mérte?

Jó sokáig nézte, nem szólt semmit, aztán annyit mondott csak, hogy nagyon rugdalózik. Meg mondta, hogy minden rendben van. Egyáltalán semmi negatívot nem mondott, minden jó volt, meg is vizsgált. Borzasztóan ideges vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetesen volt, 14,8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!

Nekem 8 hetesen volt, 14, 8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!
Nekem 10 hetesen 44 mm volt.A 23 tényleg nagyon kicsi. Szerintem biztos elmért valamit, szólt volna ha valami baj lenne.
Nekem 7hetesen 9mm volt, most 12hetes és pár napos vagyok, a héten voltam UH-n, 62, 3 mm. Ne aggódj, bármi kételyed van kérdezz az orvostól, vagy mondd meg neki hogy mérjétek meg mégegyszer :)
Nekem 8hetesen volt 17mm, aztán 12hetesen 63mm. 10hetesen olyan 34mm körül kellene lennie. De lehet csak késõbb fogant és az idõt elszámolta a doki vagy tényleg rosszul mért! :) A 7hetes UH az jó méret volt! Szerintem újra le kellene menned, ha nagyon idegesít!
Ne aggódj, nekem 11 hetesen volt 36 mm, de elõtte 2 nappal még csak 30 mm. 12+4 hetesen 57 mm volt. (kórházban voltam, amiatt a sok eredmény):) 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is láttam a táblázatot, pont azért félek. Tudom, h mekkorának kéne lenni. Azért kérdezem, hogy elnézhette- e a méretet régebbi UH készülékkel vajon? Vagy, ha nem , akkor mért mondta, hogy minden a legnagyobb rendben?
ezek az átlag méretek ebben a korban/crl/ 10.0 34 10.1 36 10.2 37 10.3 38 10.4 39 10.5 39 10.6 40 11.0 44 11.1 45 11.2 47
Szerintem a 23 helyett 43-at akart írni vagy mondani.
Ajánlom pl a következõ oldalt, itt megnézheted milyen korhoz milyen méret tartozik: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!