Találatok a következő kifejezésre: Ugye nem azzal a (6759 db)

Az airsoftnál ha azt írják hogy műanyag, az ugye nem az a vékony bucsu műanyag?

Gondolkozunk a barátaimmal hogy befektetünk. Mivel a környékünk nem zsong a szórakozási lehetőségektől. Annál jobban az elhagyatott, régi szőlőtanyáktól és a hatalmas erdőtől.

Legjobb válasz: Ha egy szaküzletben veszel jó pár ezerért vagy 10000 feletti fegyvereket annál a mûanyag az a vastag minõségi fajta. Airsoft boltokban azt a bucsus piaci utánzatot nem árulják. Egyébként azokra a tartós mûanyagokra sem kell úgy gondolni hogy bírjak ha hozzácsapod a fához de jobban bírják mint a bucsus fegyverek az tény.

Ha egy szaküzletben veszel jó pár ezerért vagy 10000 feletti fegyvereket annál a mûanyag az a vastag minõségi fajta. Airsoft boltokban azt a bucsus piaci utánzatot nem árulják. Egyébként azokra a tartós mûanyagokra sem kell úgy gondolni hogy bírjak ha hozzácsapod a fához de jobban bírják mint a bucsus fegyverek az tény.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a válaszod. Sajnos nem tudom a közelben hol van szaküzlet. Talán Szekszárdon? És amúgy a kézifegyverbõl paraszti ésszel gondolom a gázos a jó, ahogy az árakat nézem roham fegyverbõl meg érdemes elektromosat venni. Vagy tévedek?
Szekszárd környéki vagy? Mert Baján van Airsoft szaküzlet. Amúgy gázos pisztolyt nem nagyon ajánlom. Pláne nem kezdésre. Elég drága az ami normális, is hidegben használhatatlanok (kb 7 fok alatt) Egy CM Glock 18c-t ajánlok másodlagos fegyvernek. (elektromos) Jól tippelted. Elsõdleges fegyverbõl elektromosat érdemes venni. Ezek közül a legolcsóbb amit szerintem érdemes is megvenni az a JG Mp5 SD5. 32000-35000 ft körül szoktak mozogni.
A kérdező hozzászólása: csak mert a társaság nagy része katona:D már aki benne lenne. és nem tudjuk mit rendeljünk. A terület megvan. Tökéletes elhagyatott tanyák, szép fákkal körül vett rész. Gondolkozunk egy védõ támadó harcon. Csak nem tudjuk a játékok menetét. Csak ellenfél legyen hozzá. És fegyverünk. A tippetek köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Igen. Páran Szekszárd környékiek vagyunk. A többiek távoliak. De a távolság (a saját szavuk szerint) nem jelent gondot.

Az új diákigazolványon ugye nem az a fénykép lesz amit a felvi-s jelentkezésre beküldtem?

Az nagyon béna kép amit küldtem, ha az lesz akkor meg lehet valahogy változtatni?

Legjobb válasz: szerinted akkor min lesz az a fénykép? és akkor miért azt küldted?

szerinted akkor min lesz az a fénykép? és akkor miért azt küldted?
A kérdező hozzászólása: Hát jogsin is kellett fényképet küldeni a vizsgakártyára és nem az került a jogsiba hanem amit az okmányirodában készítenek. Azért azt küldtem mert az volt itthon :/
De a felvin ki volt írva, hogy az a diákigazolványhoz kell. Most már nem tudsz változtatni rajta, esetleg annyit, hogy nem fizeted be a csekket, akkor nem gyártják le. És miután felvettek, szeptemberben az egyetemen/fõiskolán kell csinálnod egy új igénylést. De az már szívás, mert akkor nem biztos, hogy megjön október 31-ig (addig érvényes a középiskolai), szóval akkor kell ideiglenest is kérni.


Otki popsikrém létezik még? Mennyibe kerül recept nélkül? Milyen az állaga? Ez ugye nem az a sárgás folyós krém?

Bocsi a sok kérdésért!

Legjobb válasz: Nem tudom mennyibe kerül (de recept nélkül nem olcsó, egyszer vettem így és emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy kb. annyi mint a bolti popsikenõcsök), de nálunk Újpesten még van készen a patikákban, mert ezt írják a gyerekorvosok. Az állaga a patikus türelmétõl függ, az orvosi rendelõ mellettiben általában rosszabb mint máshol, mert rengeteget készítenek belõle és letojják, hogy homokszem szerû darabkák vannak benne, máshol jobban elkeverik. Nagyon melegben tényleg folyós, hidegben alig lehet kirobbantani a dobozból, de szobahõmérsékleten tökéletes. A színe tényleg sárgás, ezért szeretjük mert a fehér cink oxidos kenõcsöt alig tudom levakarni a popsijáról, ez pedig könnyû, krémes. Pár hónapja elköltöztünk és a mostani dokimmal is ezt iratom pedig õ nem ezt szokta.

Nem tudom mennyibe kerül (de recept nélkül nem olcsó, egyszer vettem így és emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy kb. annyi mint a bolti popsikenõcsök), de nálunk Újpesten még van készen a patikákban, mert ezt írják a gyerekorvosok. Az állaga a patikus türelmétõl függ, az orvosi rendelõ mellettiben általában rosszabb mint máshol, mert rengeteget készítenek belõle és letojják, hogy homokszem szerû darabkák vannak benne, máshol jobban elkeverik. Nagyon melegben tényleg folyós, hidegben alig lehet kirobbantani a dobozból, de szobahõmérsékleten tökéletes. A színe tényleg sárgás, ezért szeretjük mert a fehér cink oxidos kenõcsöt alig tudom levakarni a popsijáról, ez pedig könnyû, krémes. Pár hónapja elköltöztünk és a mostani dokimmal is ezt iratom pedig õ nem ezt szokta.

Ez a szituáció ugye nem az én részemről volt ugye 'ciki'?

Tegnap délután felszálltam a villamosra, csomóan álltak, megláttam, hogy egy néni mellett van egy szabad hely, csak épp a csomagjai(=2 db szinte üresnek tűnő szatyor) van az ülésem. Megkérdeztem tőle szépen, hogy Elnézést, leülhetek? Erre rámförmed, hogy máshol nincs hely? /Nyílván azért áll mindenki körülötte.../ Mondom nincs, nagynehezen elveszi a szatyrokat, hogy akkor üljön le ha nem képes hátramenni.. De inkább nem ültem le.. Szóval ezen csak azért akadtam ki, mert én mindig átadom a helyem az öregnek, sokszor meg sem köszönik, egyszer lenne az, hogy rosszul érzem magam és le szeretnék ülni, akkor is ezt kapom.

Legjobb válasz: New húzd fel magad, ez nem amiatt van, mert öreg. Aki öregen bunkó az fiatalon is az volt. Bárt nem tudom a szatyornak minek külön ülõhely?

New húzd fel magad, ez nem amiatt van, mert öreg. Aki öregen bunkó az fiatalon is az volt. Bárt nem tudom a szatyornak minek külön ülõhely?
A kérdező hozzászólása: hát majdnem beszóltam, hogy vett a nejlonszatyornak is külön jegyet?:D de eddig sem voltam bunkó, eztán sem leszek tiszteletlen az öregekkel, bár megérdemelte volna.. ok, hogy csak villamos, legtöbben csak 1-2 megállót mennek, de én pl végállomásig utaztam, meg szédültem a fejfájástól (migrén:S) na mindegy, még élek, csak kicsit felbosszantottam magam ezen és jól esett "kiírni" magamból:)
valószínûleg a nénikét nézték bunkónak, és hiába hogy tisztelni kell az öregeket, a legtöbb tényleg udvariatlanabb mint a fiatalok, nekünk buszon állandó probléma hogy tolakodnak, gyomorszájon könyöklik a másikat, vagy éppen kiakadnak hogy miért nem utazunk másik buszon mert nem látnak ki miattunk az ablakon, legközelebb tényleg szólj neki hogy vegyen a szatyroknak is jegyet
és amúgy pont az ilyen öregasszonyok szajkózzák az mindig, hogy milyen gyökerek a mai fiatalok...

Nem az a típus vagyok, aki csicska, és hagyja magát. Mégis úgy érzem, hogy általában sokat kóstolgatnak az emberek. Hogyan tudnám elérni, hogy ne is kóstolgassanak?

Úgy érzem,vannak nálam kevésbé harciasabb emberek,mégis mintha őket nem néznék annyira pipogyának. Pedíg harcias vagyok,rafinált,nem egyszer bosszút is álltam. De valahogy mintha az lenne rám írva,hogy velem lehet...közben meg mégsem. Ez nagyon zavar.

Legjobb válasz: Én ezt úgy próbálom leküzdeni, hogy belemegyek a játékba vagy ha olyan ami nagyon nem tetszik akkor vérfagyasztóan szép pillantást vetek az illetõre.

Én ezt úgy próbálom leküzdeni, hogy belemegyek a játékba vagy ha olyan ami nagyon nem tetszik akkor vérfagyasztóan szép pillantást vetek az illetõre.
Fejeld széjjel a legnagyobbat - probléma megoldva.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem hiszed el, de én alapvetõen konfliktuskrülõ vagyok. Sõt, még én próbálom visszafogni magam, olyan is van. Akkor viszont annál jobban vérszemet kapnak, bennem meg gyûlik a feszültség.....aztán kirobban. Nem olyan egyszerû ez.
Nem kell "felvenni a harcot", ez egy nagy ba.romság, már ne is haragudj.Ha vergõdni fogsz mindig, ne csodálkozz, ha beléd kötnek, mivel egyrészt próbálgatják az erejüket, másrészt meg jó nézni a sok h*lyét(már ne is haragudj) ahogy pattognak mindenen.Olyankor valahogy okosabbnak érzi magát az ember...
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezzel az a helyzet, hogy az ember arcán akkor is látszik a bosszúság. Ahhoz már nagyon pókerarc kell, hogy ne látszon meg. Meg a mozdulatain stb. Ez meg olaj a tûzre. Ezért inkább fel kell venni a harcot. Nekem nem is ez a bajom, hanem hogy úgy érzem, nekem több konfliktusom van, mint sok más embernek.
Nem kell velük foglalkozni és egy idõ után felfogják h lesz*rod õket és békén hagynak.Persze vannak esetek, amikor igenis oda kell állni, de az esetek nagy részét lelehet tudni annyival, hogy mosolyogsz 1et és tovább mész.Ez jobban felfogja idegesíteni õket, mint az, h pampogsz nekik.Ne add meg nekik az örömöt h lássák h felbosszantottak.
A kérdező hozzászólása: Alapjáraton kedves is vagyok. Ha meg felbosszantanak, akkor elõtör belõlem az agresszív ördög.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az a baj, hogy kedvesnek látszom.és ebbõl azt a következtetést vonják le, hogy velem lehet. De ráfáznak.
A kérdező hozzászólása: F vagyok.
fiú vagy vagy lány?
Ugyanez vagyok, csak lány verzióba. Be kell szólni egy-két frappánsat nagyközönség elõtt, és onnantól kezdve mindenki kedves lesz veled :)

Az ncore-on ugye nem azt jelenti a karbantartás szöveg, mint anno a beloadon?

Tehát hogy egy pár hétig ezt írják, aztán pedig megszűnik az oldal.

Legjobb válasz: Nem. Ncoren elõfordul,mert tényleg valamin ügyködnek.

Nem. Ncoren elõfordul, mert tényleg valamin ügyködnek.
meddig szokott karbantartás lenni?
Ez engem is Érdekelne

A számitógépszervízben ugye nem formázzák a winchestert ha csak az alaplap halt meg?

Tudom hülye kérdés, de aztmondta a szervízes hogy valószínű alaplaphibám van. Viszont sok a fontos adat a gépen. Ha megcsinálja ugye a winyóhoz nem nyúl?

Legjobb válasz: Vinyóhoz nem nyúl, vagyis az adatok megmaradnak. Viszont új rendszert kell ez esetben feltenni. Ezt egy hozzáértõ megoldja úgy, hogy az adataid is megmaradnak, és a rendszert is feltelepíti.

Vinyóhoz nem nyúl, vagyis az adatok megmaradnak. Viszont új rendszert kell ez esetben feltenni. Ezt egy hozzáértõ megoldja úgy, hogy az adataid is megmaradnak, és a rendszert is feltelepíti.
Már ha lementi elõtte az érzékeny adatokat vagy ha külön partíción vannak a szóban forgó adatok.
Sosem árt, ha csinálsz egy backupot.
A kérdező hozzászólása: Uhh, basszus. Jelenleg csomó munkám a rendszerpartición maradt, nem lett átrakva az "adat"particióra. Szóljak neki hogy hagyja a telepítést majd megcsinálom?
Nehogymár ne szólj neki a biztonság kedvéért.

Hogyan tudnám megváltoztatni a nászasszonyomat, aki hivatalosan ugyan nem az, de teljesen ugy, -még jobban'viselkedik?

Kerit?n? szerepében, teljesen behálózta a lányomat, mivel a fia saját magától nem talált magának egy valamire való n?társat, igy éldegélt közel 12 évig háziállataival, lucernásában, vájogházban lehajtva fejét. Eleinte az Anyja megpróbált jópofizni, mignem áldás hirére eszméltünk. Meg is van a szép kis fiu unokánk"", amit persze megintcsak magának tud be, és ugy mutogatja mindenkinek a fiával, mint a vásári lovat, mintha anyja sem lenne, nem beszélve rólam, aki természetesen els?k között vagyok lányom után, akinek igazán köze lenne hozzá.

Legjobb válasz: De mi a töknek foglalkozol vele? Nem a te anyósod, hanem alányodé,majd õ lerendezi, ha valami nem tetszik neki. Azért remélem érzed, hogy a lányodról úgy beszélsz mint egy kis hülyérõl, akivel mindent megcsinálhatnak. Ha én lennék a lányod rendesen elhajtanálak. Foglakozz a magad dolgával.

De mi a töknek foglalkozol vele? Nem a te anyósod, hanem alányodé, majd õ lerendezi, ha valami nem tetszik neki. Azért remélem érzed, hogy a lányodról úgy beszélsz mint egy kis hülyérõl, akivel mindent megcsinálhatnak. Ha én lennék a lányod rendesen elhajtanálak. Foglakozz a magad dolgával.
lehet, hogy a lánynak semmi baja se anyóssal, se a férjjel, csak mindenlében anyuka nincs megelégedve
Hát ezt "kicsit" túlspilázod...
Viola, kicsit dagályos a stílusod, talán túl sokat nótázol...
A lányod nagykorú, önmagát eltartó?
Nem anyóssal van a gond hanem a lányoddal ha ezt hagyja.
Picit álmodozós-csöpögõs a stílusod. Kicsit sok.
a másik anyós.
A nászasszony: az egyik fél szülei hívják így a gyermekük házastársának anyját.
Valaki fordítsa már le, mert mintha kínai nyelvet olvasnék. Lehet én vagyok a hülye de ki az a nászasszony? :D
A kérdező hozzászólása: Tudod-e egyáltalán ugy igazábul> ""mi volt a kérdés""?
Most azt hiszed, mondtál egy jó frappánsat. Gratulálok, tényleg, igazán, szívbõl azzal az összefogott nõstény hajammal:D
A kérdező hozzászólása: Én ennek ellenére sem vitatkoznék veled>
Mert vicces dolog hülyékkel vitatkozni.
A kérdező hozzászólása: HA volna! De nincs, mert az nagy kincs! Hagyjátok má Violát! Ha nem értitek, mit foglalkoztok vele!?----
Kedves kérdezõ! ne írogass nekem privátban hülyeségeket. az eszem megáll....
Kende Viola izent nekem, lehet nevetni: Hát bizony nagy paraszt válaszoló pont ez a baj, a "majmok bolygóján" élek én is! Csak akkor firkálj, ha van mire és mivel! Nöstény mivoltoddal máris helyben hagytad magad!
Akinek nem a füléig ér a haja, az idõnként óhatatlanul is összefogott hajú nõsténnyé válik... A stílusod kiborító, és nem is fórumra való. Élõben valószínûleg erõltetett és elviselhetetlen. Hisz nézd meg, nemcsak én írom ezt, mindenkinek égnek áll az összefogott haja tõle.
Te mekkora egy paraszt vagy, kérdezõ! Összefogott hajú nõstény, akik nem kellenek a pasiknak? Hol élsz te, a majmok bolygóján? Ha a lányod olyan szuperül normális, miért is nem noooormális pasival jött össze? Ha meg nem ítélkezhetünk az egész háttértörténet ismerete nélkül, miért is írtál ide, idegenek véleményét kérdezve?
A kérdező hozzászólása: Hû ezek nagyon hasznos referációk voltak! Igaz senkit nem bántottam meg, de adnék egy hasznos tanácsot; Véleményt csak akkor nyilvánits, ha igazából ismered, akirõl, és olyat amihöz érted a történetét. Ha most nem ismerem el, hogy én irtam, el sem hiszem, hogy nekem válaszoltak. De az biztos a 90% nöstény lehetett, mert mindig csak azokkal van a baj! Fõleg az összefogott hajuak, azokra normális pasik se indulnak be! Ami a lányomat illeti, teljesen normális, viszont a szóban forgó /nem anyós!/agyhurutos- ám én nem barokkos stilusu, inkább '''eklektikus hanyagelegancia''' a jellemzõ, a gyerekem pedig imád, mint én õt! Oszt ha még van kérdésed, majd meggondolom...
A kutya se néz rád...:D Vagy csak senki nem akarja hallgatni a mondandódat, ha élõben is ezt a stílust preferálod.
Oké, minden egyebet félretéve: beszéltél már a nászasszonyoddal errõl? Ha vele nem, a lányoddal? Õ mit szól ehhez?
Szerintem te rohadt fárasztó lehetsz a családodnek. A lányod elõled menekült ehhez a hapsihoz? És csináltatott magának gyorsan egy gyereket?
Asszonytárs! Ilyen barokkosan én szoktam írni, arra ügyelve közben, hogy a gyengébbek is értsék, ugye. Azt sajnálod, hogy a leányod egy gyüttment paraszthoz ment nõül? Sose sajnáld! Kacsalábon forgó palotából szalajtott herceget szerettél volna võduradnak szólítani? No, de akkor a nászasszonyodat õfelségének kellene nevezned nem pedig kerítõnõnek. Hiába a te angol hidegvéred, no meg a hasonló nációra hajazó humorod maradjunk meg a magyar igazságnál, mely szerint ki milyen rózsát szakajt, olyant szagol.
Inkább egyél még csokit. Mi a te gondod igazából? Hogy nászasszony büszke a gyerekre? Gondolom, nem kellett a lányodat megerõszakolni, benne volt õ is... "rólam, aki természetesen elsõk között vagyok lányom után, akinek igazán köze lenne hozzá. " Az unokához nincs több közöd, mint neki. Pont ugyanannyi közöd van hozzá.
Igen, kèpzeld, tudok olvasni. Válaszoltam is. Viola drága, kend vagy a legnagyobb paraszt a világon, vagy legnagyobb kamugèp. A nászasszonyhoz semmi köze, majd kend lyánya elintézi. Magácska meg húzzon vissza bagózni, nasizni vagy seggetvakarni.

Melyik törvény mondja ki azt, hogy ismerős, családtag "csak úgy" nem segíthet a vállalkozásban, mert az feketemunkának minősül? (vagy pl: egy építkezésnél nem segíthet a baráti köröd. )

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló: Azért ez nem teljesen igaz. Ha a saját házadat építed, akkor mehetnek haverok segíteni. De ha más házát építed, akkor a barátok nem segíthetnek neked csak úgy. Ugyanígy nem állhat be a boltba a kasszához egy haverod csak úgy. Azt mondhatod, hogy te nem fizetsz neki, azt úgysem hiszi el senki.

Elsõ válaszoló: Azért ez nem teljesen igaz. Ha a saját házadat építed, akkor mehetnek haverok segíteni. De ha más házát építed, akkor a barátok nem segíthetnek neked csak úgy. Ugyanígy nem állhat be a boltba a kasszához egy haverod csak úgy. Azt mondhatod, hogy te nem fizetsz neki, azt úgysem hiszi el senki.
építkezésnél segíthet a baráti köröd, amennyit akarnak. kaphatnak enni, inni. De ahogy pénzt adsz nekik akkor változik munkává. Fizetség nélkül nem feketemunka
Miért olyan biztos, hogy építkezésnél segíthet a baráti kör? Mi építkeztünk, és felhívták szíves figyelmünket, hogy bizonyíthatóan családtagok segédkezhetnek az építkezésnél. Ha más is ott van, akkor az már feketemunkás. Nálunk más is ott volt (haveri kör, akiknek régen mi segítettünk építkezni), és iratni kellett velük egy nyilatkozatot, miszerint mindenféle ellenszolgáltatás nélkül segítenek az építkezésen. Ott kellett lennie az építési naplóban ezeknek a nyilatkozatoknak munkaügyi felügyelõségi ellenõrzés esetére.
Bocs, igaza van a másodiknak, nem figyeltem a "vállalkozásban" szót. Az én hibám. Természetesen én a saját házról beszéltem. Vállakozásban csak közvetlen családtag segíthet. barát már nem
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Nagyon keresem azt a törvényt, pontosan amiatt, hogy vannak a fejemben "fekete foltok" ezzel kapcsolatban, és jó lenne tudni, mire számítson az ember.
arra van törvény, hogy közvetlen családtag kisegíthet a vállakozásban. (ez azt is jelenti, hogy aki nem az, pl unokatesó, az már nem)
A kérdező hozzászólása: Igen, igen! Ez a törvény kellene nekem!
Itt ír a segítõ családtagokkal kapcsolatos törvényekrõl: http://www.apeh.hu/regiok/delalfold/aktualis/segitocsaladtag..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!