Találatok a következő kifejezésre: Ugye most vagyok (972 db)

vehetsz órákat, majd a 17. születésnapodon vizsgázol forgalomból.
A gyakorlati órákat csak a 17. születésnapodon kezdheted el. az elõtt nem vezethetsz még oktatóval sem
Most beiratkozhatsz elméleti tanfolyamra. Ha betöltöd a 16 év 9 hónapot, mehetsz elméleti vizsgára, ez majd augusztusban lesz. Az elméleti vizsga után, tehát 16 év 9 hónaposan beülhetsz az oktatóautóba, letudhatod a gyakorlati képzést, de amíg be nem töltöd a 17 évet, nem vizsgázhatsz. Vagyis ha akarod, még a nyáron letudhatod az elméleti vizsgát és a gyakorlati oktatást, aztán majd decemberben vizsgázol. Ez azért jó, mert ha úgy önmagában a téli idõjárás nem lenne elég ahhoz, hogy megbukj, rásegít az, hogy addigra mindent elfelejtesz, amit begyakorolsz.

Úgy tudom, hogy tojásfehérje folyás akkor van amikor a pé van. Nekem is volt, középidőben. Most vagyok a 23. napon és ugyan folyás nincs (talán egy pici krémes), de úgy fájdogál a hasam mintha meg akarna jönni, néha szurkál, vagy inkább most lesz pé?

Legjobb válasz: Szia! Huhh hát ez nagyonnagyon egyedi dolog. Nekem soha nem függött össze a peteérés és a folyás. Ovulációs fájdalmam életem során maximum kétszer volt. Másképp reagál a szervezet mindenkinél. Ha nálad többször is elõfordult tojásfehérjeszerû folyás ovulatio idõszakában akkor valószínû nálad peteéréskor van. Ez nem jelenti azt, hogy ez csak peteéréskor lehetséges, van akinek a babát jelzi így a szervezete, nameg számtalan dologra utalhat, betegségekre, fertõzésekre stb., de nálad nincs errõl szó ne aggódj :) Remélem baba lesz pár nap múlva megtudod :) Görbét vezetsz esetleg?

Szia! Huhh hát ez nagyonnagyon egyedi dolog. Nekem soha nem függött össze a peteérés és a folyás. Ovulációs fájdalmam életem során maximum kétszer volt. Másképp reagál a szervezet mindenkinél. Ha nálad többször is elõfordult tojásfehérjeszerû folyás ovulatio idõszakában akkor valószínû nálad peteéréskor van. Ez nem jelenti azt, hogy ez csak peteéréskor lehetséges, van akinek a babát jelzi így a szervezete, nameg számtalan dologra utalhat, betegségekre, fertõzésekre stb., de nálad nincs errõl szó ne aggódj :) Remélem baba lesz pár nap múlva megtudod :) Görbét vezetsz esetleg?

Én most vagyok 16 hetes terhes! Azt tudom h csak később lehet megvenni a baba dolgokat de mégis kb. mikor mert én már úgy vásárolnék! De abból ugye nincs gond hogyha már nézegetem h mi mennyi?

Legjobb válasz: És pont azért nézelõdöm és veszek dolgokat most, mert karácsony környékén egyrészt tele lesznek az üzletek, másrészt tele lesz influenzás és beteg emberekkel (más most is sokan vannak). Meg így szép lassan megveszek mindent, itthon mindig megnézem, mi az ami még hiányzik és legközelebb veszek. Mondjuk, a nagyja már megvan:)

Ne járj úgy mint én, 24 héttõl fekvés (persze nem kórházi jellegû, de nem boltozhattam). A bútorokat apa megnézte, én megnéztem fotón, na így nem volt nagy öröm a válogatás. Úgyhogy félre a babonákkal, nézelõdj ha jól esik!
Nyugodtan vásárolj. Amikor megtudtuk a nemét a babának én lassan elkezdtem vásárolni. Februárra voltam kiírva és õszintén szólva a nagy hidegben nem szívesen sétálgattam volna. Jól is tettem, hogy idejében megvettem mindent, mert sajnos 4 héttel korábban érkezett a drágám.
27 hetes vagyok. Nem tudom a babám nemét, ezért hofehér dolgokat vásárolok. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, de nem kell túlzásba vinni.
És pont azért nézelõdöm és veszek dolgokat most, mert karácsony környékén egyrészt tele lesznek az üzletek, másrészt tele lesz influenzás és beteg emberekkel (más most is sokan vannak). Meg így szép lassan megveszek mindent, itthon mindig megnézem, mi az ami még hiányzik és legközelebb veszek. Mondjuk, a nagyja már megvan:)
Miért is? nincs semmi szabály törvény arra hogy csak x. hét betöltése után lehetne sapkát body-t venni.. persze ha babonásak vagytok akkor más a helyzet. nincs gond persze nézegess irj listát és olvasgass minket hogy mi a hasznos tegyél fel kérdéseket ha vannak. Boldog babavárást!
Ha kiderül nálunk hogy mi a neme a csöppségnek, mi is elkezdünk vásárolgatni, és a szobát is rendbe rakni neki, átrendezni, új szõnyeget, meg mindent ami kell, megvenni.Nem szabad babonásnak lenni, ne hallgasd meg az olyan véleményeket.Simán vehetsz már most neki bármit.
Szerintem nem szabad babonásnak lenni!!! Pozitívan kell gondolkodni? Meddig nem veszel cuccokat? Nekem a 36. héten halt meg a babám, gyakorlatilag mindene megvolt. Visszavittük a boltba! Pedig szerintem csak a 28-30.héten vásároltam. A következõ babánál se várogattam, vettem, amikor úgy gondoltam, mivel nem azt vártam, hogy valami baj történik!!! Az újszülött egészséges babával is történhet sajnos bármi!
Én már ilyenkor javában vásárolgattam :) 25 hetes vagyok, de szinte mindene megvan a kincsemnek.Nem vagyok babonás és nem hagytam, hogy más beleszóljon.Ha szeretnél neki venni pár cuccot, akkor vedd meg.Én is úgy kezdtem, hogy ha valamit olcsón megláttam azt nem hagytam ott.Ráadásul annyira jó érzés neki vásárolni :) Minden jót és boldog babavárást!!!!!
Nyugottan vásárolj, ha az örömet okoz, és ugyan melyik kismamának ne érne a fülig a szája, amikor az elsõ dolgokat megveszi. Babonákkal nem kell foglalkozni.
ha a praktikus részét nézed, lehet, hogy sok mindent kaptok karácsonyra :) és utána már csak azt kell megvenni, ami hiányzik.
Szia, Kisebb dolgokat szerintem vehetsz. A nézegetést én is hamar elkezdtem, mivel egy fizuból élünk a párommal, hogy mit hol érdemes megvenni. Én még terhes se voltam, de szüleim elkezdtek vásárolni, mikor megtudták nagyobb mértékben, eleinte rózsaszínt, mert anya lányra számított. Aztán kéket. Én is szerintem már 2-3 hónaposan vettem dolgokat, mert hiába szóltam nekik, hogy az én gyerekem lesz, ne vegyék el tõlem azt a lehetõséget, hogy vásároljak én is új dolgokat a babámnak. De valamilyen szinten megbántam, mert télre vagyok kiírva, s téli cuccokat jóformán most tesznek ki a piacon s boltokban is. Vegyél 1-2-õt nyugdtan, de hagyd a szeszonra a vásárlást. Mert nekem is tiszta nyári cuccok lettek, téliesek is vannak, de szüleim nem nézték a méretezést, s azok nyárára lesznek jók. Szóval a korai vásárlásnak szerintem nincs semmi értelme. Mondjik ezt szülõknek is mondtam, de annyira nem értették meg, h rér, h inkább én is vettem. Ha meg mondom nekik pénzt adják ide, s megveszem, de szerintük az nem olyan mintha õk vennék, s akkor annyit mondanak, akkor nem vesznek semmit. De ár nap s csörög a telóm, vettünk ezt meg azt. Téli sapkából természetesen nagyot kaptam, nyáriból újszülöttre valót, s január végére vagyok kiírva, s akkor azért hidegek vannak.
Mivel a tesóm akkor szült kb. amikor én 1 hónapos terhes voltam, én már akkor kezdtem babacuccokat nézni vele, amikor még nem voltam terhes:) És utána is sokat jártam vele. Én sem mertem még 16 hetesen semmit sem venni. Aztán olyan a 20. hét környékén megvettük a babakocsit, rá 1-2 hétre még néztünk valamit, aztán egyre többet mindent veszek. 16 hetesen szerintem nyugodtan nézelõdhetsz, miért ne, sõt vehetsz pár apróságot is. Csak az elsõ lépést nehéz megtenni:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Én már hétfõtõl tudom h kislány és senki nem hagyja h vásároljak azt mondták h januárba ráérek, ne kapkodjak el semmit!!
Jaj, te! :) Nem szentírás, hogy mikor kell vásárolni a babának! Babonából nem szoktak elõre vásárolni, no meg nem mindegy, hogy kislánynak, kisfiúnak veszed a dolgokat. (Az én tapasztalatom, hogy uniszex holmik nem nagyon vannak.)Ilyenkor azt még nem nagyon tudni, hogy mi lesz. Én még csak 15 hetes vagyok, de már régóta nézegetem a dolgokat, mi hol olcsóbb, tájékozódom, melyik a jobb minõség, meghallgatok/elolvasok kismamás véleményeket, hogy mi mennyire kellett, jött be nekik. A babaváráshoz hozzátartozik a babakelengye is, teljesen normális, hogy már azt vennéd meg. :) Én is így vagyok vele, egyelõre marad a listázás, nézelõdés. No, meg várok a decemberre, hátha a karácsony miatt kifogok néhány remek akciót. :)
én is ennyi idõs vagyok. ha kiderül a neme, én el kezdek vásárolni. már be vagyok sózva :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Sokat segítettetek!!! Remélem h könnyû szülésem lesz mert már attól is nagyon félek!

Ki döntött úgy most, hogy eleget tûrt, és kivándorol külföldre (vagy legalábbis megpróbál kint élni) az újabb 4 év diktatúra miatt? Hova készültök kimenni, és miért oda?

Legjobb válasz: Eddig is ki akartam, de most már szinte biztos. Ausztria/anglia . Az hogy 40% ot adózzak és ráadásul olyan fõnökkel aki úgy bánik az emberrel mint egy darab s*l hát nem kell köszöm. Ahl 27% az áfa az utolsó tejeszacskón, ahol a közmunkát munkának és fizetésnek szokás csúfolni, ahol az oktatás a milliomosoké, vagy ahol ezekrõl mélyen hallgatnak és eszükbe sem jut változtatni hát nem kell.

Eddig is ki akartam, de most már szinte biztos. Ausztria/anglia . Az hogy 40% ot adózzak és ráadásul olyan fõnökkel aki úgy bánik az emberrel mint egy darab s*l hát nem kell köszöm. Ahl 27% az áfa az utolsó tejeszacskón, ahol a közmunkát munkának és fizetésnek szokás csúfolni, ahol az oktatás a milliomosoké, vagy ahol ezekrõl mélyen hallgatnak és eszükbe sem jut változtatni hát nem kell.
Ti mit képzeltek magatokról? Itt pofáztok hogy kimentek külföldre, meg rinyáltok hogy így meg úgy rossz az ország, de még nem tudjátok a nyelvet se. Utálom az antimagyarokat.
Eddig nem akartam elmenni, mert még reménykedtem, hogy az embereknek megjön az esze. Hát sajnos nem jött, így inkább megyek én is... Az én diplomámmal röhögve kapok BÁRHOL munkát. Akár itt is kapnék, európai szintû fizetéssel, de elegem van a környezetbõl már...
[link] Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítésébõl formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külsõ vagy belsõ támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.
Én már külföldön vagyok, de 4 évig még biztos maradok.... :(
A kérdező hozzászólása: Én Ausztriába készülök, mert hallottam munkalehetõségeket ott, és mert közel van. Már "csak" németül kell megtanulnom, nem lesz egyszerû. És igen, errõl a jelenlegi rendszerrõl a diktatúra jut eszembe, belenyúltak az alkotmányba, elintézték, hogy mindenképpen õk nyerjenek, ráadásul megint 2/3-dal, éppen már csak az hiányzik, hogy mindenhol kötelezõen ki kelljen tennünk vezérünk szobrát/képét, de nem is sorolom...
"A rendcsinálás ismeretlen fogalom lett. De vigyázat! Másutt még ismerik." Másutt az emberek nem piszkítanak maguk alá, így nem is kell rendet rakniuk. Fura helyek vannak, mi?
Nekem eléggé tele lett a tököm ezzel ami a tegnapi választásokon történt. Én úgy voltam eddig vele hogy elvegetálok még 1-2 évig a következõ választásokig ez 2 éve volt így. Én pár napja úgy voltam vele, ha sikerül legyûrni a Fideszt akkor maradok ha nem akkor keresek jobb lehetõséget, vagy erõsen a Nyugati ország rész felé megyek, igaz nincs túl messze de legalább Ausztriába sikerüljön elhelyezkednem és azért közelben legyek, vagy elmegyek jó messzire. Már erõsen agyalok rajta hogy össze szedem magam és kimegyek valahová, nem tudom hova, de valamit kitalálok.
Fél évem van az egyetemen, sajnos barátnõmnek még 1 év, megfogom várni, de addig is Londonba érdeklõdök munka felõl.
Én.
Én, de sajnos nincs pénzem így muszáj vagyok itt lépni és végül 1 év kihagyás után jövõre megyek egyetemre, egyszerûen nem tudok mit tenni.
Bombajó! Eredményes a masszázs. Elhagyni a büdös környéket, amelynek tönkretételéhez silány hozzáállásunkkal magunk is besegítettünk. A rendcsinálás ismeretlen fogalom lett. De vigyázat! Másutt még ismerik.
Diktatúra? Nem vagyok Fideszes, ezt elõre leszögezem, de diktatúrát emlegetni teljesen nevetséges.Nincsen diktatúra.
Tegnap kezdtem gondolkodni rajta. Még nem tudom hova, de innen el! 4 év múlva vissza, szavazni, megvárni az eredményt, aztán lehet újragondolni :) De ez a hajó süllyedõben van, és nem akarok itt megfulladni. Még idõben ki kell szállni :)

Mercilont szedek és most jött meg a menstruációm, de nem úgy mint szokott, szombat helyett vasárnap jött meg és nem is fáj annyira a hasam, most vagyok a 3.napon, hogy vérzek. Ugye nem vagyok terhes?

Remélem nincs olyan lehetöség,hogy megjött és mégis terhes maradtam,mert nagyon félek,tesztet meg nem veszek:(

Legjobb válasz: Szerintem nemvagy terhes de aggódás helyett jólenne egy tesz. a csúszás az leheséges és néha a fájdalmak enyhítésére írják el szóval lehet, hogy azért nem fájt:)

Szerintem nemvagy terhes de aggódás helyett jólenne egy tesz. a csúszás az leheséges és néha a fájdalmak enyhítésére írják el szóval lehet, hogy azért nem fájt:)
Én is Mercilont szedek több mint egy éve, és nekem mindig ugyanazon a napon jön meg azóta. De ne aggódj, ha nem hánytad ki a gyógyszert és nem volt hasmenésed, és persze rendesen szedted nincs miért aggódnod!:)
Nyugi nekem is van olyan hogy szombat vagy péntek de inkább péntek szokott lenni. Nekem mindig 5 napos! Szerintem nem vagy terhes...de az 3 csúszás miatt csúszhatott át szombatról vasárnapra.... Én amikor 9kor szedtem mindig szombaton jött meg Most hogy 8 kor szedem mindig pénteken de, lehet hogy csak velem játszik így!!! Amúgy több millió fórumot átolvastam amióta szedem (3 éve) és eddig 2x hallottam róla (olvastam) hogy, teherbe estek mercilon mellet. A Mercilon az "ultrakönnyû" kategóriába tartozik, tehát egyáltalán nem magas hormontartalmú. A Nuva -Ring ugyan kevebebb hormont tartalmaz, de ez minimális különbség, inkább az eltérõ hatóanyag miatt viselkedhet másképpen. A Mercilon nem számít elavultnak.
A kérdező hozzászólása: csináltam tesztet és csak egy csikos lett, negativ lett.De most menstruálás közben is ki tudja mutatni a teszt?tehát az nem számit, hogy mesizek?
A kérdező hozzászólása: ez most egy kicsit aggodalomra ad okot:S
De én úgy tudom, hogy ezek benne vannak a használatri útmutatóban mint mellékhatás. A leggyakoribb amire számíthat az ember ha, az az, hogy nem fáj annyira, kevesebb lesz, és rövidebb ideig. Nekem ezt mondták, meg mindenhol ezt olvasom, tök evidensnek tûnik, hogy miért ilyen a menzeszed most. Ha nem akkor bocsi...
A kérdező hozzászólása: Jaj ennyire nem voltál biztos benne?Vagy mit éreztél akkor, amikor nem voltál biztos?Milyen fizikális jelei voltak vagy mentális(ideértve amit oly sokan irtak, hogy pl fáradékonyság) Fû én 9 hónapja szedem, de nem volt még eddig gondom..az az igazság, hogy nem merek tesztet venni, nagyon kicsi az esélye igy is, hogy az legyek remélem
ha nagyon bizonytalan vagy teszt... Elárulom mióta szedem 7 éve :D kb 20 tesztet csináltam és mind negatív volt...
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy, h ennyire részletesen irsz le nekem mindent, megnyugtattál, szerintem is az a 3 óra kavart be:S csak most nem is tudom lehet hogy már képzelödöm , hogy kevesebb a mesim, tamponnal nehéz megállapitani:S
*3 óra bocsi
A kérdező hozzászólása: nem volt se hasmenésem se hányásom, csak egyszer amikor éjjel lázas volt késöbb vettem be mint szoktam, 3 órával késöbb, de nem felejtettem el sohasem, mindig egy idöbe vettem be.Amugy nekem is mindig egy és ugyanazon a napon szokott megjönni, most lehet amitt is késett, mert idegeskedtem, csak ezzel tudom magyarázni
A kérdező hozzászólása: De mindig iszonyúan szokott fájni, amikor megjön az elsö napon, most meg meg alig fájdogált, amugy mást nem vettem észre ezen kivül.Csak akkor kéne gyanakodnom, hogy ha pl rövidebb lesz a ciklus?Amugy ha fáj az nekem mindig azt jelenti, hogy érzem, h jönnek ki belölem a dolgok, de igy, hogy most nem is fáj, nem tudom.Amugy mindig 5-6 napos szokott lenni.Ha pl most ha 5 napos lesz akkor egyáltalán ne aggódjak?Minden szemet bevettem, igaz volt influenzám amire algopyrint szedtem, de utána is védekeztünk óvszerrel, szóval nem értem:S

35 hetes vagyok és nincs étvágyam, sőt hányingerem van, és a gyomrom is fáj.2 hete nem is híztam. Ugye nincs gond, csak a baba nő? Eddig 7 kg-ot híztam, most vagyok 173/75.

Legjobb válasz: Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben,szintén 35 hetes terhes vagyok,6.5 kilónál járok,most vagyok 172/71.5.Igyál sokat,arra nagy szükség van,esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm

Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben, szintén 35 hetes terhes vagyok, 6.5 kilónál járok, most vagyok 172/71.5.Igyál sokat, arra nagy szükség van, esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm
Szerintem sincs semmi gond. Nem azt mondom, hogy nincs étvágyam, de már egy kis kaja után is rossszul vagyok. Utána minimum fél óra, mire fel tudok állni hányinger nélkül, bármilyen jól is esett. Messze nem eszek úgy és annyit, mint a terhesség elõtt, mivel nem is tudok (estére mindig megérkezik a gyomorégés is). Én most léptem a 35. hétbe, 168 cm-hez 73 kg vagyok, 70-rõl indultam.

Jogosan veszi igénybe a kislányom ugye a bölcsõdét, ha én most vagyok 6 hetes várandós és jövõ héten kezdjük a beszoktást, egy hete vagyok táppénzen, de a munkáltatóit már egy hónapja leadtam?

Úgy ítélem nagyon kell neki a kortárs közösség, én már kevés vagyok neki. A vizsgálatokra szeretnék nyugodtan eljárni, a gyereknek sem jó ha állandóan anyával jár a szülészhez.

Legjobb válasz: Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.

Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.
Attól függ, van-e hely a bölcsiben. Ha nincs, tehát így valakinek a gyerekét nem veszik be aki emiatt nem tud dolgozni, akkor nem jogosan.
Én februárra vagyok kiirva, igaz dolgozom, miota bolcsis a lányom. Ha megszületik a pici, akkor sem veszem ki a nagyot a bolcsibol. Nalunk annyi a kikötés, h 3kor elkell hozni a bolcsibol, aki otthon van. Igaz, nalunk mar a beratkozaskor tudtak, h terhes vaagyok. Elmondtam, de igy is felvettek, mivel jeleztem, hogy a semmire nem fogok otthon ulni tp-n. Persze más ha valakinek tenyleg szukseges otthon ulnie.
Jár, de nem azért, mert már leadtad a munkáltatóit, hanem azért mert veszélyeztetett terhes vagy (nyilván azért vagy táppénzen).

Most mi milyen kategóriába tartozunk anyagilag? Ugye nem vagyunk csórik?

Miel?tt bárki kérdezné!Azért kérem mert elgondolkodtam ezen,mivel minden nap ha beszélek ismer?sökkel aztmondják hogy vagy "jaj szegény még külföldön sem voltatok?hát mi igen"

Legjobb válasz: Nem tudom miért érzed magad csórinak. :) Én 28 éves vagyok másfél éve jutottam hozzá egy 30 m2es kislakáshoz, amin még 6,5 milio hitelem van. De boldog vagyok mert van saját lakásom. :) Itt lakunk a párommal másfél éve,mi festettünk ki ketten. Nincs kábeltévénk (sõt tévénk sincs), minimálbutorozásunk van, még mindig se szõnyeg, se függöny. Van egy 10 éves gány kocsink ami ha jó napja van szeret minket és beindul. Én mégis a világ legboldogabb embere vagyok, mert van egy szép kis lakásom ahova a napi melo után hazamehetek a saját kis kecómba. Nem tudunk ugyan utazni menni, de helyette kirándunk, csavargunk. És nem foglalkozok azzal más mit gondol. Neked miért kell? :) Legyél elégedett azzal amid van, dolgozzatok keményen, és ne foglalkozzatok azzal ki mit gondol. :)

én 25 vagyok, a párom 27. van hitel az autónkon, hamarosan jön a baba, szülõi házban lakunk és örülünk így is. Nem érezzük magunkat egy szemet sem csórónak. szerintem nem vagytok csórók, Te viszont kicsit telhetetlennek tûnsz. Vagy még nem tudod értékelni a dolgokat. Hidd el, nagy dolog, ha nem kell gyakorlatilag egy életen keresztül hitelt törleszteni. Amiatt meg ne érezd magad csórónak, hogy önerõbõl nem rögtön van kész a felújítás! Másoknak az életben nem sikerül ez, ami Nektek!
Szia. Szerintem nem vagytok csórik. Tekintve, hogy van egy házatok, amin nincs hitel(RITKA!!) és egy autótok, amit hamarosan kifizettek (EZ IS RITKA!!), így nem mondanám, hogy csórik vagytok. Persze mindig lesznek olyan emberek, akikhez képest, annak érzi magát az ember.. Mi sem voltunk még külföldön, sõt, még belföldön sem nyaralni 8 év alatt (csak kirándulni a közelben). Pedig mi nem a huszas éveink elején vagyunk és dolgozunk mindketten hosszú évek óta, mégsem jut rá. Szerintem nem igazán kéne foglalkozni a "jóindulatú" ismerõsõk véleményével. (Ezért érzem én úgy néha, hogy egy senki vagyok.) Persze ez nem igaz, mert nálunk sokkal rosszabb helyzetben is élnek emberek. Szerintem ne törõdj a megjegyzésekkel, nektek a ház volt a fontosabb és nagyon jól csináltátok. Lehet nem menetetek külföldre, de van egy házatok, amit saját erõbõl tesztek rendbe. Ez nagy dolog. Ja és külföldre tudtok késõbb is menni.:-)
Nem vagytok azok. Ennyi idõsen nekünk semmink nem volt a ruháinkon kívül.
23 évesen semmim sem volt.Még kellett 12 év h lakásom és kocsim legyen.Viszonyíts ehhez, és rájössz.
Nem tudom miért érzed magad csórinak. :) Én 28 éves vagyok másfél éve jutottam hozzá egy 30 m2es kislakáshoz, amin még 6, 5 milio hitelem van. De boldog vagyok mert van saját lakásom. :) Itt lakunk a párommal másfél éve, mi festettünk ki ketten. Nincs kábeltévénk (sõt tévénk sincs), minimálbutorozásunk van, még mindig se szõnyeg, se függöny. Van egy 10 éves gány kocsink ami ha jó napja van szeret minket és beindul. Én mégis a világ legboldogabb embere vagyok, mert van egy szép kis lakásom ahova a napi melo után hazamehetek a saját kis kecómba. Nem tudunk ugyan utazni menni, de helyette kirándunk, csavargunk. És nem foglalkozok azzal más mit gondol. Neked miért kell? :) Legyél elégedett azzal amid van, dolgozzatok keményen, és ne foglalkozzatok azzal ki mit gondol. :)
Ennyi idõsen 1 fizetésbõl ennyi mindent fenntartani a mai világban Magyarországon nem a legszegényebb kategória. Szerintem ha te is dolgoznál, akár még sokkal jobban is állhatnátok. Én is jártam dokihoz a terhességem alatt nagyon gyakran, mert sok gond volt, mégis tudtam mellette mást is csinálni (3 szakot végeztem egyszerre mellette nappalin). Szóval ha többet akarsz, akár részmunkaidõben is próbálhatsz valamit találni. Nem hiszem, hogy minden nap orvoshoz kell járnod, vagy igen?
Komolyan irigyellek, hogy 20 évesen ez a legnagyobb problémád, hogy csórik vagytok-e vagy sem. Vannak, akik tényleg csórik. A kérdésedre a válaszom: nem nem vagytok azok, bár gyanítom falun laktok, én nem laknék falun 20 évesen vagy ha mégis nem terveznék komolyra ott, de ez a ti döntésetek.
Mi kevesebbõl élünk, pedig mindketten dolgozunk. Ha elmennél dolgozni, akkor könnyebb lenne és mivel még nagyon fiatalok vagytok mindketten, a babával is ráértek akkor, ha már rendben lesz a ház, szóval ha egyenesbe kerültetek.
A kérdező hozzászólása: :) igen igazad van:)
Szerintem egyáltalán nem vagytok szegények. Képzeld, mi sem voltun külföldön a férjemmel. Ez egyáltalán nem ciki. Mi azért nem voltunk, mert egyfolytában dolgoztunk és gyûjtöttünk. Mi is lakást vettünk nemrég, bár autónk még nincsen. Csak hát itt pesten ez a kis lakás is 12 millióba került. Ha ilyen emberrel találkozom, mint amilyen a kedves ismerõs, aki téged oszt, mindig arra gondolok, hogy külföldre nyaralni hitelbõl még akkor sem mennék, ha kergetnének. Mert jó ha tudod, hogy sok esetben ez a helyzet. Személyi kölcsönt vesznek fel, aztán egy évig nyögik a törlesztõket, de közben meg játszák a nagymenõt, hogy külföldön nyaraltak. Igaz, hogy a törlesztõ miatt hó végére kajára már nem nagyon jut (akkor jönnek kölcsön kérni), de õk nyaralnak, mert megtehetik.
Azért miért nem dolgozol? Nekem is többször volt lombik prgramom, 3 gyerekem van belõle, mégis végig dolgoztam. Ikerterhesen is 7 hónapos terhesen is. Pedig a lombikosok az elsõ perctõl veszélyeztetettek. De jól éreztem magam, nem is volt semi gond. Úgyhogy ezt nem értem. Szerintem ha lenne lehetõséged dolgozni, akkor menj el te is dolgozni, a te keresetedet egy-az-egyben fére tudnátok rakni és gyorsabban menne minden. A munkahelyrõl kötelesek elengedni, amikor orvoshoz kell menned, ezen ne aggódj... Nem szégyen az, csak állapot. Én sose csináltam ebbõl titkot, problémát.
Elõzõ vagyok: kicsit félreérthetõ lett: nem a baba jár fõsulira, hanem az uram:-))))
A kérdező hozzászólása: köszi!valószinûleg akkopr iagaztok van tényleg telhetetlen vagyok. majd igyekszem megváltozni!
A kérdező hozzászólása: bocs a férjem 23. éves.jól elirtam
A kérdező hozzászólása: köszönöm Én sajna mindig arra tekintek hogy másnak olyan könyû mert más 1 v alatt felhúz egy teljesn házat, mig mi 3 év alatt egy felujitást sem tudtunk megcsinálni.Pedig már úgy laknék benne.Számomra uj ház lessz, mert kivan cserélve benne az ablakok ajtok . Váromde még idén esetleg télre lesz kész:( Augy nemtudom lemerjem e irni hogy mi babát szeretnénk 2 éve mert azóta házasok vagyunk, és sajna nemjött eddig azért járok dokihoz.rokonunkban nemtudja senki mert megis köveznének hogy még a ház nincs kész de már gyereket szeretnénk.csak hát ha most ugynézem hogy kitudja mikor jön össze akkor jó hogy ilyen korán elkezdtünk probálkozni.
Nem vagytok csórók. Anyám és apám 2en nem sokkal többet keres mint a te férjed. De van egy-két tanácsom, autót legközelebb ne hitelre vegyetek, inkább legyen egy öregebb autód de a hitel helyett legalább tudsz félrerakni pénzt. A hitelt ha lehet akkor kerüljétek mert sokan adósodtak el már miatta. Menj el dolgozni és akkor még több pénzetek lesz.
Nem változott az áruk. A rövid 790 a hosszú 800.
A kérdező hozzászólása: oké akkor megnyugodtam köszi

Más is érzi úgy most felnőtt fejjel, hogy nem élte ki igazán annak idején tini korában magát vagy semennyire sem?

Én például nagyon hiányolom a sok házibulit, sajnos egyben sem volt részem, pedig évfolyamtársaim ott élték ki magukat és szereztek tapasztalatokat szex terén. Én meg még most is sz?z vagyok és elégg rossz érzés, hogy a fiatalságomat nem tudtam kihasználni szép lányokra. Bár visszamehetnék az id?ben és tökön vágnám magam, hogy legyek rossz fiúsabb, mint a többi men? srác, akkor biztosan lett volna legalább néhány szexkapcsolatom és talán barátn?m is. Emiatt még most huszonévesen is inkább érzem magam belül egy tizenéves, tapasztalatlan kisfiúnak és amíg a kortársaim már szép kiegyensúlyozott életet élnek én még mindig csak álmodozom milyen lehet szexelni vagy egy párkapcsolatban élni, szeretve lenni és viszont szeretni valakit. Tudom ritka vesztes vagyok, de más is van így ezzel?

Legjobb válasz: Igazából nem vagy te lemaradva semmirõl, csak elkésve. Huszonéves vagy, lehet járni bulizni, kocsmázni stb a haverokkal. Nem úgy van az, hogy ha eddig visszahúzódó voltál akkor annak kell maradnod. Tudatosan is változtathatsz. Nyilván sosem leszel partyanimal :) De elmehetnél szórakozni és ki tudja egy rendes lányt is leakaszthatsz.

Igazából nem vagy te lemaradva semmirõl, csak elkésve. Huszonéves vagy, lehet járni bulizni, kocsmázni stb a haverokkal. Nem úgy van az, hogy ha eddig visszahúzódó voltál akkor annak kell maradnod. Tudatosan is változtathatsz. Nyilván sosem leszel partyanimal :) De elmehetnél szórakozni és ki tudja egy rendes lányt is leakaszthatsz.
Én úgy éreztem, hogy nem éltem ki magam bulik terén, de rájöttem, hogy jól tettem, hogy nem tiniként csesztem el erre az idõmet, eszemet, pénzemet, sok hülyeségbe belerángathattak volna idióta haverok, ha hagyom. Szerintem jobban is tettem, hogy amikor még tanultam, akkor nem bulival töltöttem az idõmet, mert most látom, hogy akik fiatalabb korban szétbulizták magukat, azok nem sokra vitték a környezetemben. Így idõsebb fejjel meg már jobban tudom a határokat, a fontossági sorrendet, nem csapom szét magamat, a nõk komolyabban vesznek, nem kis hülye tini srác haverokkal iszunk és röhögünk, hanem lányokkal is merek bulizni, amit tiniként nem mertem volna olyan lazán. Én a szexuális tapasztalatokat sem bulikban szereztem meg, volt mindig nõm, több is egyszerre, éppen azért, mert nem voltam egy partyállat, jobban szóba álltak velem. Volt bennem valami vonzó, hogy bár jóképû vagyok, mégsem a bulihelyeken lógok, hanem van saját életem, nem az árral sodródok, nem divatot követek, hanem intelligensen ellenpólust képezek a buliarcokkal szemben. Meg az alkoholt se bírom, gyakran pár pohár is kiüt, jobb, hogy nem a májam és agysejtjeim tönkretételével foglalkoztam fiatalon.
en nem bantam meg semit, es a tanulasal foglalkoztam nem a hazibulikal.es tokeletes kapcsolatban elek, ez nem atol fug
Velem is hasonló a helyzet, csak én lány vagyok. Bár én sokat jártam bulizni, meg hülyeségeket is elkövettem, de párkapcsolatok, szex terén nem sok a tapasztalatom. Lehet ezért vonzódok a fiatalabb fiúkhoz, mert nem szereztem elég tapasztalatot kapcsolatok terén (volt pár barátom, de nem hosszú ideig és egyikkel sem feküdtem le) és úgy gondolom, hogy az idõsebbek szóba sem állnának velem, mert nem vagyok elég érett hozzájuk bizonyos dolgokban. Most is fiatalabb a barátom, elég sokszor jár bulizni, így megyek vele és kiélem magam kicsit. :D
en hianyoltam a dolgot. majd bepotoltam. most 28 vagyok es mar megnyugodtam a szexet es szorakzoast illetoen... de ki kellett elegitsem a kivancsisagom a 14-20 eves lanyok tajan, mert annakidejen nem sikerult a dolog es azota is vagyodtam rajuk. most mar lassan csak a szeretet, szerelem, bizalom, tisztelet, vagyis a BIZTONSAG erdekel.
kepzeld nem volt ki dobot penz, magyar letemre, roman szakon vegeztem el az iskolat
Haver.... mintha én írtam volna... Akarsz dumálni róla? Hátha segít mindkettõnkön...
Én nagyon sajnálom mert 24 évesen vesztettem csak el. Most 29 vagyok. Ha visszamahetnék akkora orgiákon vennék részt 14-18 éves tinipuncikkal mint a ház! Persze nem kõbe vésett hogy még nem fogok ilyent tenni, végülis a szépségkirálynõ közvetítésben is jól megy a móka! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!