Találatok a következő kifejezésre: Ugye az kötelessége (9 db)

Miért rémiszgetik a kismamákat az orvosok, nõvérkék? S miért érzik úgy hogy kötelességük valamit beszólni egy terhes nõnek?

Én is tapasztaltam már de az ismerõseimmel is elõfordult már, hogy kaptak egy egy csípõs megjegyzést, vagy beszólást. De miért? Pl tegnap mesélte egy ismerõsöm hogy a nõgyogyászati aszisztens megjegyezte hogy talán nincs 3000 forintja a toxoplazmára? De az van csak kutya macska nincs a háznál. Volt olyan hogy az orvos a fülem hallatára kérdezte meg hogy minek a pecsét ha annyira nagy szüksége van arra a 64 ezer forintra ne szüljön. Vagy mikor megkérdezték hogy apuka legalább dolgozik e, mibõl fogják a gyereket eltartani? Száz féle vizsgálatra küldik rángassák a kismamákat. Megszabják mit és mennyit egyenek hogy mit csináljanak. Ha véletlenül egy pici eltérés van azonnal rémíszgetik õket. A legtöbb kismama nem mer jó ízûen enni vagy két kilót megemelni. Normális dolog ez? S hol a határ? Elvégre a terhesség nem betegség.

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulnak ezek a megjegyzések.De a toxoplazma vizsgálatra szükség van.Nálam sincs kutya se macska de jó tudni hogy átestünk e gyerekkorunkba ezen a betegségen.Többnyire mindenki megkapja.Mindössze influenza jellegû tünete van.Szóval nem lehet tudni ki esett át rajta.És ha már voltunk benne akkor az elõny a terhességnél.A doki ezért szeretné ha elmenne a vizsgálatra.De a többi felsoroltak is elõfordulnak.Valóban 1000 felé küldik az embert.Minden doki úgy van vele hogy õ rajta ne múljon a gyermek egészsége.A mai feljelentgetõs világba ezen ne is csodálkozzunk. Kedves elsõ válaszoló,remélem tudod,hogy ezzel az irományoddal magadat minõsítetted!

Sajnos elõfordulnak ezek a megjegyzések.De a toxoplazma vizsgálatra szükség van.Nálam sincs kutya se macska de jó tudni hogy átestünk e gyerekkorunkba ezen a betegségen.Többnyire mindenki megkapja.Mindössze influenza jellegû tünete van.Szóval nem lehet tudni ki esett át rajta.És ha már voltunk benne akkor az elõny a terhességnél.A doki ezért szeretné ha elmenne a vizsgálatra.De a többi felsoroltak is elõfordulnak.Valóban 1000 felé küldik az embert.Minden doki úgy van vele hogy õ rajta ne múljon a gyermek egészsége.A mai feljelentgetõs világba ezen ne is csodálkozzunk. Kedves elsõ válaszoló, remélem tudod, hogy ezzel az irományoddal magadat minõsítetted!
A toxoplazmát, nem csak macskától lehet elkapni, ha növényektõl, gyümölcsöktõl is. Ha hûtpdben van nem megmosott zöldség vagy gyümi és fertõzött akkor ahogy kinyitod a hûtõt belélegezheted.
Elnézve a helyesírásodat, olyan körökben mozoghatsz, ahol az emberek primitívek, aluliskolázottak, segélyen tengõdõek, és ezért szólnak be, mert zavaró, ha az ilyenek szaporodnak. Én még soha nem hallottam ilyet a környezetemben, és én sem tapasztaltam. Érdekes.
Én szerencsére nem találkoztam bunkó orvossal, asszisztenssel a terhességem idején. De a recepciósokról lehetne írni... Az OK, h ott tolong boldog-boldogtalan és sok a dolga, de egyesek olyan bunkók tudnak lenni és hiába nem ismerem és sz.rni kéne rá, nekem rosszul esik. (Toxoplazma vizsgálatot nekem nem is mondta a védõnõm (kis csitri)... nincs kutyám, macskám, növényem, de gyerekkoromban volt és szoktam mosatlanul enni gyümiket. ) :/ Ja eszembe jutott. Eltörtem egyszer a kezem (2 éve) és alá kellett írnom a papírt. Meg sem bírtam fogni a tollat, úgy fájt, erre rámripakodott a nõ, hogy akkor bal kézzel. PF. Meg egy fickónak is beszólt, aki bement megkérdezni, hogy tud-e segíteni, amikor egy öreg nénivel bent üvöltözött a nõ. :S Egyébként én azt vettem észre, hogy a nõk ilyenek... Pasit még így nem hallottam viselkedni. Nem tudom... De szerintem ez nem normális dolog. Se amit írtál, se amit írtam. Az a baj, h a legtöbb ember csak meghökken ezen, szarul esik neki, stb és utána eszmél fel, h ehhez nem volt joga az orvosnak, nõvérnek, asszisztensnek, stb, De akkor meg már mindegy.
A kérdező hozzászólása: Különösebb gondom nincs, csak nem értem miért kell mindenért megjegyzést tenni meg beszolni. Persze a terhes dohányzást ivást én is elítélem. De az hogy ki mire és mennyit szül nem az orvos vagy a védõnõ dolga megmondani. Ez csak két emberre tartozik az anyára és az apára. Nem kéne másokat lenézni csak mert szegényebbek vagy nem végeztek fõiskolát. Én se vagyok tanult. Gondolom ez már kiderült de nagyon igyekszem megadni mindent a gyerekeimnek és becsületesen élni.
Rám csak a védõnõ nézett furcsán, mikor mondtam a címem, hogy xy város tanya.. Aztán jött apuka.Nem a férje? Hány éves? Hol dolgozik? Fiatalok vagyunk mindketten, nem vagyunk házasok és tanyán lakunk.-Pár hónap múlva lett volna az esküvõ, de én terhesen nem szeretnék férjhez menni, így elhalasztjuk a fûzõs ruhám miatt. Ezekbõl a "körülményekbõl" azt gondolhatta elsõre, hogy ránk szakad a ház, nincs villany, fürdõszoba meg fûtés és az ablakkerettel tüzelünk vagy nem tudom :-) Kitért az állatokra is, hogy a birkák, disznók meg a marhák milyen betegséget terjesztenek, mire mondtam, hogy 4 macskánk van és egy foxi keverék kiskutyánk, nem is akarok más állatot.Mondta, hogy az sem jó, mert a macskák is betegségeket terjesztenek(gyerekkorom óta vannak macskáink, rendszeresen atkátlanítva, oltva, fürdetve idõnként) és a kutyát sem hinné, hogy be van oltva "ilyen helyen nem szokás" Komolyan, mintha valami koszos hajléktalan lettem volna. Aztán mondtam neki, hogy hozok képeket legközelebb a házról, sõt a macskáimról is ha kíváncsi rá. Persze aztán megnyugodott, látta, hogy szép új ház, van fürdõszoba, marad plusz szobánk is, meg központi fûtés van (még a tv-t és az számítógépet is fényképeztem bekapcsolva, nehogy baj legyen)és a macskák se "girhesek". Teljesen megváltozott az összkép.Más nem kötekedett még...
Találkoztam már én is bunkó orvosokkal, de õk inkább hanyagok voltak, mintsem figyelmeztettek volna. Toxoplazmát egyáltalán nem néztek, senki sem figyelmeztetett, ha nem lenne az internet, fogalmam sem lenne róla, pedig már a második kicsivel vagyok terhes. 12.heti vérvétel még az elõzõnél volt, de most már arra sem küldenek. A védõnõm sem egy lángész, még a terhesvitaminomat sem ismerte, amit szedek. Szóval nemhogy beleszólnának, inkább rám bízzák mit csinálok a terhesség alatt, mintha nem érdekelné õket, mi történik majd velünk.Flegmaságot tapasztaltam sok helyen, de mondjuk rémisztgetést nem. Magándokira kellett váltanom ahhoz, hogy jó kezekben legyek, megvan az ára ugyan, de legalább emberszámba vesznek.Ez megy ma itt sajnos nálunk. Viszont ha toxoplazmára küldik a kismamát, örüljön neki, hogy foglalkoznak vele, mert nálunk nincs ilyen vizsgálat.Ezek amúgy az anyuka, és babája védelmére vannak.Lehetne persze kedvesebben is mondani, de lássuk be, sok páciens néha kiborító tud lenni, és az eü. dolgozókon nagy a stressz. Én is kérdeztem meg az sztk-s nõgyógyászt egy uh. alkalmával, hogy jól van a baba, minden rendben van vele?Mi volt a válasz?Nagy flegmán foghegyrõl odavetette, hogy azt õ meg ugyan honnan tudja?Pfff...Szóval itt is vannak ám bunkó orvosok, de inkább nemtörõdömök, mint kioktatóak.
Ha gondod van a kórházi dolgozókkal az ápolási igazgatót kell megkeresni, levelet írni neki. Én mindenkit biztatnék erre, mert ha hozzá eljut egy panasz, akkor azzal hivatalból foglalkoznia kell. Mindenkinek lehet rossz napja, de akire rendszeresen panaszkodnak a betegek, azokat azért a következõ leépítésnél észben szokták tartani. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a kismamák egy része is megéri a pénzét. Nem egyszer látok a Baross utcán, a klinika elõtt dohányzó kismamákat, jó nagy hassal, fújják rám is a füstöt. És ne felejtsük el a megélhetési gyerekvállalást, erre is látok számtalan példát. A kötelezõ vizsgálatok száma a terhesség alatt összesen 4 - én ezt nem érzem rángatásnak, az összes többire mindenki a saját döntése alapján mehet. Azzal meg egyetértek, hogy aki nem tudja eltartani a gyerekét (etetni, turiból ruházni és nem a x-box-ra gondolok) az ne vállaljon gyereket. Nem énmiattam, hanem a gyerek miatt, akinek tartozunk annyival, hogy megadjuk az esélyt arra, hogy normálisan induljon az életben.
A válaszokat olvasva nem csak az orvosok "lenézõek"...Sajnos orvostól függ! Van olyan aki már biztosan unja a munkáját, vagy egész egyszerûen nem szimpi neki egy-két ember, esetleg nem fizet zsebbe neki. Õk ilyenek általában. Nálam pl. az volt, hogy aki helyben járt ki, nõgyógyász, nem hozzá mentem szülni 50 ezer ft-ért, hanem abba a kórházba ahová tartozom, és emiatt sértõdött meg, és volt nagyon bunkó. azóta már voltak nála elbeszélgetésen, mert sokan panaszkodtak rá!
A kérdező hozzászólása: Persze vannak nagyon kedves nõvérkék és orvosok is. Köztük az enyém is. Csak sajnos az elmúlt idõben sok negatív dolog ért és nem csak engem. Második terhességem és tudom mit lehet és mit nem. Régen sem volt ennyi vizsgálat de nem is féltek mindentõl a nõk. Mégis felnõttek a szülink nagyszüleink dédszüleink. Alap hogy az ember nem iszik alkoholt nem cigizik és vigyázz hogy ne legyen semmi baj. De attól még a dolgunkat meg kell csinálni. S nehogy már ne lehessen egy csokit vagy egy jokurtot megenni mert az káros. A rengeteg szaladgálás a sok környezeti szennyezõdés az idegeskedés, az hogy nincs az emberekben megértés tolerancia az hogy inkább fellöknek mint hogy elõre engedjenek hiába lassan megszülsz. Az az ami káros. Legalább is szerintem. De persze lehet hogy én tévedek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves elsõ a diplomatikus választ. Kár hogy a magad fajta okos emberek azzal töltik a szabad idejüket hogy magam fajta primitíav írástudatlan emberek kérdésére válaszolnak. Ahelyett hogy pl a világ békét vagy a gazdasági válságot próbálnák megoldani. Egyébként örülj neki hogy nem csak a te fajtád szaporodik. Akkor kibe kötnél bele? Egyébként én csináltattam toxoplazmát az ismerõsöm pedig gyógypedagogus és már nem kamasz szóval tiszában van vele mit jelent a toxoplazma. De mivel nagyon oda figyel soha nem eszik mosatlan gyümölcsöt így nem csináltatta meg. Tudtommal nem kötelezõ így az aszisztens megjegyzése sem volt jogos. Õ nem azért van ott. Egyébként meg ez csak egy példa volt a sok megjegyzésre.
Sosem tapasztaltam még ilyet! Velem mindig rendesek, sõt.

Ugye az orvosnak kötelessége a szülés várható időpontja elött 28 nappal kiadni az igazolást ami a szülési szabadság kérvényezéséhez kell?

pénteken nem írt ki, azt mondta menjek vissza 2hét múlva.a tb-ben kiszámolták, épp holnaptól járna a tgyás, szóval vissza megyek a dokihoz, csak tartok t?le, hogy megint "elküld".

Legjobb válasz: Én az igazolást szülés után kaptam meg. Szerintem telefonon kérdezd meg a tb-t hogy is van ez.

Én az igazolást szülés után kaptam meg. Szerintem telefonon kérdezd meg a tb-t hogy is van ez.
A kérdező hozzászólása: igen a tb-ben mondták, hogy holnaptól jár, kérjem a dokitól.csak pénteken ugye szívózott. legfeljebb holnap odacsapok neki az asztalra :D


Beidéztek kihallgatásra a kábítószer bűnözés elleni szolgálat nyomozó alosztályától, mint tanú. Kötelességük megmondani, az ügy nevét illetve a gyanúsított nevét?

Mivel semmi kapcsolatom nincs terjesztökkel / fogyasztókkal, viszont buliban elég sok ismeretlen ember fogyasztott drogot a szemem láttára, tarthatok valamit?l? Fogalmam sincs ki és mi miatt kell menjek.

Legjobb válasz: Az ügy neve egy szám, azzal sokra nem mennél, a gyanusitott neve pedig elõre nem tartozik rád, majd ott fog kiderülni miröl is van szó. Ha jól jön le a helyzet az irásod alapján arra tippelnék, hogy egy ismerõsöd került gyanúba, erröl fognak érdeklödni. Azt ajánlom még egyszer gondold végig hogy otthon biztosan ne legyen semmi apróság sem mert akár komoly bajba is keveredhetsz. Pc-s privát adatokat sem árt ha biztonságba helyezed, átfordulhat az ügy olyan szintre ahol haza is kisérnek. Ha valóban nem követtél el semmit nincs félnivalód, de azért nem árt ha tudod hogy meglepõen könnyen lehet akár komoly ügybe is keveredni, még akkor is ha valóban nem vagy egy nepper.

Az ügy neve egy szám, azzal sokra nem mennél, a gyanusitott neve pedig elõre nem tartozik rád, majd ott fog kiderülni miröl is van szó. Ha jól jön le a helyzet az irásod alapján arra tippelnék, hogy egy ismerõsöd került gyanúba, erröl fognak érdeklödni. Azt ajánlom még egyszer gondold végig hogy otthon biztosan ne legyen semmi apróság sem mert akár komoly bajba is keveredhetsz. Pc-s privát adatokat sem árt ha biztonságba helyezed, átfordulhat az ügy olyan szintre ahol haza is kisérnek. Ha valóban nem követtél el semmit nincs félnivalód, de azért nem árt ha tudod hogy meglepõen könnyen lehet akár komoly ügybe is keveredni, még akkor is ha valóban nem vagy egy nepper.
A lenyeg, hogy tanukent igazmondasi kotelezettseged van, azaz nem hazudhatsz. Vagyis valojaban igen, de ha kiderul akkor elovehetnek erte hamis tanuzasert. Ez annyiban erdekes csak, hogy gyanusitottkent nincs ez a kotelezettseg, abban az esetben azt hazudsz amit akarsz, es a hatosag dolga, hogy radbizonyitsa amit tud vagy akar. Ha tanukent hallgatnak meg, akkor valoszinuleg kiderul, hogy milyen ugyben, mert arrol fognak kerdezni. Sok esetben mar az ertesitore is ra van irva, hogy milyen ugyben ideznek be, de ha nem akkor bent meg kell tudnond ugyis. Ha mar beideztek, akkor valoszinuleg van valami ugy, es azzal kapcsolatos informaciok a kezukben, amugy nem ideznenek be, igy nem gondolom, hogy erdemes lenne ossze-vissza hazudozni, es magadat nagyobb bajba sodorni, csak, hogy vedj valami drogos bouzit. Ha csaladtagod erintett akkor megtagadhatod a vallomastetelt ha a vallomasoddal csaladtagot buncselekmennyel vadolnal, de ez csak ebben az esetben all fent.
Nem, es ne mondj semmit. egykalapalatt.info mindent megtudsz itt, a legjobb kussolni a sajat erdekedben is.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! sokat segített!

Megfogom valtoztatni a vezeteknevemet, es a kerdes, hogy ez mennyiben befolyasolja az apa kotelesseget a gyerektartasi penzt illetoen? Ettol fuggetlenul ugyan. Ugy fizetnie kell. majd, ugye?

Legjobb válasz: Mi köze a te nevedhez a gyerektartásnak? A ygerektartás a gyereknek jár, a személyének,nem neked. Ha pedig te vagy a gyerek, akinek jar, akkor kell a szülõd beleegyezése is a névváltoztatáshoz, itt is áll, hogy nem a neved, hanem te kapod.

Mi köze a te nevedhez a gyerektartásnak? A ygerektartás a gyereknek jár, a személyének, nem neked. Ha pedig te vagy a gyerek, akinek jar, akkor kell a szülõd beleegyezése is a névváltoztatáshoz, itt is áll, hogy nem a neved, hanem te kapod.
meg_fogom változtatni ugyanúgy
Érdemtelenség??? Azért, mert más a neve? Ahol válás után az apánál marad a gyerek, ott is fizet az anyuka gyerektartást, hiába más a neve, mint a gyereké. Ez nem ettõl függ, ha jogilag õ a szülõ, akkor fizet. Ha még nem vagy 18, akkor kelleni fog az õ beleegyezése is a névváltoztatáshoz. Ha elmúltál 18, akkor megváltoztathatod és ugyanúgy jár a gyerektartás, feltéve hogy nappalin tanulsz (ha nem tanulsz, akkor nem jár).
Az apa hivatkozhat erdemtelensegre ez esetben es szinte biztos, hogy a biróság neki fog igazat adni. . Mellesleg a névváltoztatás hoz kell az o beleegyezese is.
Utolsó, hidd el, hogy ha a kérdezõ megváltoztatja a nevet, az apa hivatkozhat erdemtelensegre es ha mar elmúlt 18, a biróság meg is fogja szüntetni a tartasdijat. A neve nem kell, de a pénze igen? Nem gondolod, hogy kicsit visszás?
A gyerektartásnak nem a gyerek fenntartásához van, hanem a gyerek nevének a fenntartásához. Ezért is gyereknévtartás a pontos neve, egészen pontosan gyereknévfenntartás. Tehát a te nevednek ehhez semmi köze. Ellenben ha a gyerek nevét változtatod meg, akkor már lesz köze hozzá. De mivel a gyerek új nevét továbbra is fenn kell tartani, így a gyerektartás továbbra is jár.

3 lakás, 1 udvar. A szitu a következő: A 3 lakás közül 1 a sajátunk. A 2 másik a szomszéd öreg páré, akik ugyan nem házasok, de együtt élnek az asszony nagy lakásában. Kinek a kötelessége takarítani?

Történt ugyanis, hogy befogadtunk egy kóbor macskát. Ez az öregasszonynak nem tetszett, mindig elkergette szegényt. Megtiltotta, hogy az udvaron etessem a cicát, ekkor a ház el?tt etettem, a kocsink mögött. Ez sem volt neki jó, mert nem tudott szell?ztetni!

Legjobb válasz: "Erre azzal jött, hogy a tulajdonhányad így meg úgy, nekünk semmi közünk az udvarhoz!" Kérd ki a tulajdoni lapot és azon ott lesz, hogy mi a hivatalos helyzet.

"Erre azzal jött, hogy a tulajdonhányad így meg úgy, nekünk semmi közünk az udvarhoz!" Kérd ki a tulajdoni lapot és azon ott lesz, hogy mi a hivatalos helyzet.
megvettétek a lakást? és ezt nem tisztáztátok? több eset lehet 1 van megosztási vázrajz, és az le van téve a földhivatalban. abból kiderülhet, hogy a kert hogyan van megosztva 2 nincs ilyen probálj a tulajdoni lapból okoskodni. mekkora (hány m2) a ti területetek, tulajdonotok. Abból konkrétan mennyi a lakás. Mennyi van azon kívül. ami marad, az lehet közös használatú udvar, és saját használatú is. vagy is-is. 3 ha mûszakilag megoldható, hogy egyáltalán ne járjatok egymáson keresztül, akkor érdemes úgy kiméretni az udvart, hogy a ti tualjdonotaok a saját udvarotok legyen, és akkor arról készíttetni megosztási vázrajzot, és azt bejegyeztetni a földhivatalba. De ahogy leírod a nyanyát, nem lesz erre hajlandó. a mi szomszédaink sem akarnak áldozni a kiméretésre, és többet használnak, mint amilyen az eredeti megállapodás volt. :(

A személyim kötelességem magamnál hordani? A rendőr az utcán csak úgy megállíthat igazoltatni?

Legjobb válasz: Nem kifejezetten a személyit, de azonosításra alkalmas okmányt(jogosítvány, útlevél) és a lakcímkártyát ajánlott magadnál hordani a kellemetlenségek elkerülése céljából. Igen, a rendõr az utcán csak úgy megállíthat igazoltatni, és ha nem tudod, akkor elõállíthat, bevihet addig míg nem tisztázódik a kiléted!

Nem kifejezetten a személyit, de azonosításra alkalmas okmányt(jogosítvány, útlevél) és a lakcímkártyát ajánlott magadnál hordani a kellemetlenségek elkerülése céljából. Igen, a rendõr az utcán csak úgy megállíthat igazoltatni, és ha nem tudod, akkor elõállíthat, bevihet addig míg nem tisztázódik a kiléted!
Igen. Igen.
Nem kötelességed.
bekaphatja , kisérjen haza es majd ott megmutatom
A rendõr kérésére köteles vagy a személyi igazolványt felmutatni, jó más is, de kérheti külön azt is.
Nem, a rendõr nem állíthat csak úgy meg az utcán. Valami indok kell neki az igazoltatásra, már csak azért mert jegyzõkönyvet vezetnek a napi munkáról. Szóval nem vagy köteles magadnál hordani iratot, de ajánlott. Az indok lehet például: szeszes italnak kinézõ folyadék fogyasztása közterületen, vagy ha éjszaka berúgva kiabálsz az utcán. Ezek elég szélsõséges példák, de csak úgy nem mehet oda bárkihez és igazoltathatja, minden ok nélkül. Amúgyis, gondolj bele, ha rendõr lennél, te sem állítanál le minden második embert az utcán és kérnéd el az igazolványát, hanem csak várnád, hogy hazamehess és leülhess tévézni. Viszont, ha tényleg megállít, és nincs nálad igazolvány akkor bevihet az õrsre és amíg nem "tisztázod" magad addig ott is maradsz. (forrás: jogász vagyok)
Válasz #7-nek #6 vagyok a lényeg kimaradt: "29. § (1) A rendõr a feladata ellátása során a) igazoltathatja azt, akinek a személyazonosságát a közrend, a közbiztonság védelme érdekében, bûnmegelõzési vagy bûnüldözési célból, a tartózkodása jogszerûségének megállapítása céljából, közlekedésrendészeti ellenõrzés során, továbbá az igazoltatott vagy más természetes, illetve jogi személy és egyéb szervezet jogainak védelme érdekében kell megállapítani, " az elõzõ válaszomban leírtam magyarra fordítva, ha ebbõl se hiszi el nekem senki, akkor rendszeres igazoltatást kívánok mindenkinek
A dátumokat elnézve, -késõn érõ típus lehetsz! :-)

Kötelessége e a rendőrségnek az ügyben tájékoztatnia?

Hamis tanúzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettem 2012. május 5. én ismeretlen elkövet? ellen de a vélhet? elkövet?t megneveztem a bizonyítékaim megküldéseivel. az ügyben nem kaptam még sem megkeresést tájékoztatást. Kérdezem jogszer? e ez? milyen jogosultsággal élhetek az ügyben?

Legjobb válasz: Biztos még vizsgálják az ügyet, illetve a gyanúsítottat is ki fogják hallgatni meg még olyan embereket akiknek több közük van ehhez. Majd fognak szólni.

Biztos még vizsgálják az ügyet, illetve a gyanúsítottat is ki fogják hallgatni meg még olyan embereket akiknek több közük van ehhez. Majd fognak szólni.
A nyomozás ideje 60 nap, ami hosszabbítható egészen 2 évig, tehát teljesen jogos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat idõközben megkaptam az ügyészségtõl az elutasító választ hogy nem bûncselekmény az ha a bírósági tárgyaláson a hallgatóság soraiban ülõ ( adós felesége bejelenti kérdés nélkül hogy az összes lefoglalt ingóságokat eladták ) Ez nem hamis tanúzás. Akkor mi ? A lefoglalt ingók eltûntek, az elrendelt zártörési vizsgálatát megszüntette az ügyészség hogy nem történt zártörés. Kérdezem mit lehet tenni ez esetben?
Második vagyok! Hát figyi, ha hallgatóság soraiban ült, akkor semmi nem vonatkozott rá, így a tanú kötelességei sem, azt mond amit akar, amíg nem eskü alatt vall vagy a rendõrség/ügyészség nem tanúként hallgatja ki a fennálló üggyel kapcsolatban, és ott ad hamis tanúvallomást, addig sok mindent nem tehetsz! Egyébként nem tudok a dologhoz mit hozzá fûzni, mert nem ismerem a részleteket!

Zsibvásáron vásároltam, egy drága dolgot viszonylag olcsón megnyertem, de az eladó nem túl készséges, úgy tűnik mintha nem akarná eladni. Kötelessége hogy létrejöjjön az adásvétel?

Ha mégis létrejön , és átver..kihez fordulhatok, rend?rségen foglalkoznak velem?Amit nyertem 10.000 felett van..akkor is tudnak velem valamit kezdeni ha a leírásnak nem megfelel? terméket kapnám?

Legjobb válasz: Az érték itt lényegtelen. Ha a minimum árat amit az eladó kért érte elérte a licited,akkor a PTK szerint eladási kötelezettsége van ugyanúgy,mint ahogy neked vásárlási kötelezettséged van. Amennyiben valami mégsem jönne össze a Fogyasztóvédelemnél Tisztességtelen Online Kereskedelmi Gyakorlás miatt illetve a Zsibvásár üzemeltetõjének is reklamálhatsz. Próbáld meg ezeket elkerülni,és beszélj inkább az eladóval. Mindenképpen köteles biztosítani neked a terméket.

Az érték itt lényegtelen. Ha a minimum árat amit az eladó kért érte elérte a licited, akkor a PTK szerint eladási kötelezettsége van ugyanúgy, mint ahogy neked vásárlási kötelezettséged van. Amennyiben valami mégsem jönne össze a Fogyasztóvédelemnél Tisztességtelen Online Kereskedelmi Gyakorlás miatt illetve a Zsibvásár üzemeltetõjének is reklamálhatsz. Próbáld meg ezeket elkerülni, és beszélj inkább az eladóval. Mindenképpen köteles biztosítani neked a terméket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!