Találatok a következő kifejezésre: Ugye attól még baba (17 db)

Semmi baja nem lesz! Igyál sok folyadékot, és egyél kekszet, fõtt krumplit, az jó a hasmenésre!

Ugye nem lehet baja a babának? Április 28-án voltam nőgyógyásznál, és akkor meg is vizsgált, volt rákszűrés meg ilyesmi. Tegnap pozitívat teszteltem, de most nagyon félek attól, hogy esetleg valami rosszat csinált akkor, és esetleg elment a baba?

Mikor hazaértem 2 halvány rózsaszín pötty lett a bugyimon. A teszten tegnap is halvány csík volt, és a main is, igaz nagyon jól láthatóak, és szinte rögtön meg is jelentek.

Legjobb válasz: Dehogyis!!!!:)))))) Nem lesz ott semmi gond!!! Nyugi! A halvány csík is csík. Pár nap múlva erõsebb lesz. Egyre több terhességi hormont termel a szervezeted, és akkor majd erõsödik a csík is.

Dehogyis!!!!:) ))))) Nem lesz ott semmi gond!!! Nyugi! A halvány csík is csík. Pár nap múlva erõsebb lesz. Egyre több terhességi hormont termel a szervezeted, és akkor majd erõsödik a csík is.
Gratulálok!!! :) Kenetet egyébként a méhszájról vesznek, és a terhesség alatt is megcsinálják, úgyhogy gondot biztosan nem okoz, és a barnázás is normális utána, pár csepp vért okozhat! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm, köszönöm:D el se hiszed mennyire megnyugtattál:D. Még egy kérdésem lenne:) amikor kenetet vesznek a rákszûréshez, akkor honnan veszik? Tényleg nem tudom:(
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem mondani, hogy már a 10. nap, hogy késik. Nem kéne már erõsebbnek lennie a csíknak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen késõn is válaszoltatok:) ). Nagyon hálás vagyok, most már tudok majd aludni:) . Sokkal nyugodtabb vagyok, bár teljesen csak hétfõn, az orvos után fogok megnyugodni:) . Szuper, hogy mostantól "legálisan" is szétehetem magam csokival, és gyümölccsel:D:D:D. Köszönjük a jó kívánságokat:) !
Szia! Elsõ vagyok. Ne haragudj, nem voltam gép közelében, úgyhogy nem tudtam reagálni. Viszont az utánam következõ válaszoló leírta a lényeget. Örülök, hogy örülsz:) ))) Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek. Legyen egy csodálatos szülésed, és egy meseszép kisbabád.:) ))

Ugye attól van még baba?

több mint egy hét késés után,kedden és tegnap csináltam tesztet pozitív lett.nem birtam sokat várni és tegnap még elis mentem a dokihoz.? még nemigazán tudta kitapintani,de azt mondta fenn áll a terhesség gyanuja.jövöhétre hivott uh-ra.ugye attól még ott a baba csak kicsi?? szerinte még csak 5mm-es petezsák lehet azért nem érezte?meg azt mondt hogy hátrahajlik a méhem,meg vastag a hasfalam.ez most jó vagy nem?

Legjobb válasz: Hátrahaljó méh-nél és vastag hasfalnál még nem látott volna semmit uh-on, ezért hívott vissza késõbb! Ne aggódj, ott van az a baba! A terhesség gyanúja pedig azt jelenti, hogy nagyobb a méhed és puhább, - kézzel sajna ennél többet nem tud megállapítani... Ne parázz, nem téved a teszt, és jövõ héten már látni fogod Õt!

Hátrahaljó méh-nél és vastag hasfalnál még nem látott volna semmit uh-on, ezért hívott vissza késõbb! Ne aggódj, ott van az a baba! A terhesség gyanúja pedig azt jelenti, hogy nagyobb a méhed és puhább, - kézzel sajna ennél többet nem tud megállapítani... Ne parázz, nem téved a teszt, és jövõ héten már látni fogod Õt!
Ne aggódj, én is így jártam. Visszahívtak anno, most a 19. hetet taposom :D
Nyugi, biztos ott van a kicsi, csak még nagyon kicsi. :)
hát milyen doki az ilyen?kõkorszaki szaki?:) )) mifelénk uh állapitják meg , már a második héten kimutatta nekem az uh.21.században ez már nevetséges.ott van a babó.gratulálok.


Ha bevettem pár Panadolt attól még úgye nem lesz baja a babómnak?

Kicsi korom óta nagyon fejfájós vagyok.Sokszor voltam emiatt kórházban is és végül is az eredmény annyi hogy migrénes fejfájás,de mióta terhes vagyok(21hetes)azóta még gyakrabban fáj s?t most már minden nap.De van amikor szinte elviselhetetlen hempergek stb.A helyi patikába bementem és a Panadolt ajánlották,ami vény nélkül is kapható,remélem azért ez nem befolyásolja a babóm fejl?dését?

Legjobb válasz: Köszönöm a gyors válaszokat!Nem tudom,lehet hogy csak én vagyok ilyen aggodos,de nem csak ez miatt vagyok ideges.Hanem azért is mert nagyon kicsi a pocakom 21 hetesen.Mindenki azt hiszi,hogy még csak a 2 vagy a 3 hónapban járok holott már 5 hónapos elmúltam.A genetikai uh mindent rendben talált a doki,de engem nagyon aggaszt,hogy szinte alig látszik.Mozog rendesen meg már ha figyelem a hasam ott úgy is látszik,e még is félek hogy azért van kicsi hasam,mert nem nõvekszik rendesen.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!Nem tudom, lehet hogy csak én vagyok ilyen aggodos, de nem csak ez miatt vagyok ideges.Hanem azért is mert nagyon kicsi a pocakom 21 hetesen.Mindenki azt hiszi, hogy még csak a 2 vagy a 3 hónapban járok holott már 5 hónapos elmúltam.A genetikai uh mindent rendben talált a doki, de engem nagyon aggaszt, hogy szinte alig látszik.Mozog rendesen meg már ha figyelem a hasam ott úgy is látszik, e még is félek hogy azért van kicsi hasam, mert nem nõvekszik rendesen.
Dehogyisnem növekszik! Ne aggódj, nekem kb a 30 héten kezdett el látványosan növekedni, azóta meg úgy nézek ki mint egy bálna. Üdv 2. válaszoló
Szia! Ne aggódj! Én is nagyon fejfájós vagyok, a terhesség alatt még jobban. Nekem csak az Algopyrin használt (illetve a dokim is ezt javasolta). Nem függ össze a bébi nagyságával a fájdalomcsillapító szedése. Alternatív gyógymódokkal próbálkoztál? A pici pocid meg az alkatodtól, a csípõdtõl is függhet, meg még csomó mindentõl (volt egy ismerõsöm, aki vasággyal volt 40 kg, 7 hónapos terhesen lehetett rajta észrevenni, hogy babát vár).
Nyugodtan beveheted, ilyenkor már nem árt meg (persze mértékkel). A Panadol az elso trimeszterben nem használhato, mivel az embriora nézve káros, de késobb a magzatot már nem károsítja.
Semmi gond nem lesz belõle! Boldog babavárást! 36 hetes kismami
szia. nálam meg forditva van.4hónapos leszek holnap:D:D:D:D De mindenki azzal jön oda, hogy "ugye nehéz az utolsó egy hónap"? Mindenki azt hiszi hogy 2hónappal idõsebb vagyok a kelleténél.és mikor mondom hogy még 4hónapos leszek holnap, csak néznek, hogy akkor jó nagy babám lesz.Hát ezt a dokim is mondta, hogy nagy baba lesz.De hát nem tudok ellene mit tenni.Élvezem a terhességet.Nekem már 8hetesen olyan nagyon fel voltam puffadva, hogy barátnõm szúrta ki hogy tuti babás vagyok, én meg csak kinevettem.

Sok baba megy inkubatorba? Hany szazalek? Ugy hallottam 50. nem akarom elhinni, anyosom mondta, hogy "normalis, attol meg nincs baj"

Legjobb válasz: ha koraszülött inkuba teszik (én kisfiam is volt), állítólag a szülések 10%-a koraszülés....hát számold ki:) De persze vannak olyan babák akik nem korababák mégis valami miatt be kell tenni õket, amikor mi voltunk akkor is volt több mint 3 kilós baba inkuban.... Egyébként nem olyan félelmetes dolog ez nem azt jelenti fogyatékos az a gyerek aki inkubátorban volt:) Az én gyerekem pl zseni lett:)de hát ez is ritka:)ja és nem túlzás!

ha koraszülött inkuba teszik (én kisfiam is volt), állítólag a szülések 10%-a koraszülés....hát számold ki:) De persze vannak olyan babák akik nem korababák mégis valami miatt be kell tenni õket, amikor mi voltunk akkor is volt több mint 3 kilós baba inkuban.... Egyébként nem olyan félelmetes dolog ez nem azt jelenti fogyatékos az a gyerek aki inkubátorban volt:) Az én gyerekem pl zseni lett:) de hát ez is ritka:) ja és nem túlzás!
A lányomnak nagyon nem tetszett, hogy kilakoltatták, a gyerekorvos azt javasolta, hogy kicsit pihiztetik inkubátorban, állítólag édesen szuszogott, és szeretik a kicsik, mert állandó meleg meg ahogy a gép zúg a monoton zaj a régi idõkre emlékezteti. Szobatársnõm babája az elsõ napot végig üvöltötte(tejjel átment a hashajó amit kapott), és éjjelre betették a kicsit inkubátorba, hogy a bébi is a mama is pihenhessen.
Igen én is úgy tudom, ahog itt irták sokan, hogy melegedés céljából beteszik születésük után a babákat 1-2órára, de ez nem azt jelenti, hogy bajuk van. Én mikor szültem 2órát együtt voltunk a bebugyolált babával, de utána ment inkubátorba õ is. Mint minden baba. Utána vele voltak gondok, sokat voltunk a csecsemõosztályon ott lehettem vele. Sok babucit láttam, akit születése után hoztak be, és egybõl inkubátor - némelyik tiszta lila volt úgy fázott! :) Jól megmelgedtek és vették is ki õket, ne úgy képzeld el, hogy mindenféle csõ lóg belõlük mint pl a koraszülöttekbõl. Nekik még akkor indul be a hõháztartásuk és minden más egyéb- szóval tényleg csak a melegedés miatt kerülnek inkubátorba.
Az én lányom is volt inkubátorban, mert besárgult és kék fény kellett neki. Ma már egészséges 20 hós csajszi.
Ahol én szültem ott is minden babát 2 órára beteszik az inkubátorba születés után.
Ahol én szültem, ott is minden babát betették egy-két órára, a normál testhõ elérése miatt. Semmi bajuk nem volt. Engem odatolt mellé a férjem és együtt gyönyörködtünk benne. :)
Igen, sok baba megy inkubátorba, és attól még nincs komoly baja. Igaz az én lányom majdnem 4 kg volt, voltak gondok, szerencsére már jól van, semmi baja és 20 hónapos.
Az enyém idõre született, makk egészségesen, de 2 órára betették, mert nagyon fázott. Amúgy semmi baja nem volt.
Abban a kórházban, ahol én szültem, a szülés után csak pár percig maradhatott velem a baba, aztán két órára betették inkubátorba, hogy melegedjen, engem meg kitoltak "megfigyelésre" a folyosóra. Sajnos ott ez a rend. A két óra elteltével megkaphattam a babám és innentõl végig együtt lehettünk, de ezt a szülést követõ két órát ebben a kórházban MINDEN baba az inkubátorban tölti. Semmi bajuk tõle. Más kérdés, hogy sokkal jobb lett volna mindkettõnknek, ha maradhat a pocimon.:(
Akkor mi céljából? Ugyanis az inkubátor csak a melegen tartó készülék maga.
Pedig legtöbbször, ha nincs is baja a babának akkor is berakják, melegedni 1-2 órára.
A kérdező hozzászólása: sajnos mindannyian felre ertettetek, en nem melegedes celjabol kerdeztem.
Egy történet: Anno, amikor anyám az öcsémet szülte, front volt, rengetegen szültek, szó szerint a kórház folyosóján vajúdtak az asszonyok, egyik-másik ott is szült. Akkor még az volt a szokás, hogy az újszülötteket egybõl elvitték, az anyukák meg pár órára zsákot kaptak a hasukra. A pár óra leteltével az egyikük megy, hogy megkeresse a csemetéjét, a kérdésre, hogy hol van a gyereke, azt a választ kapta, hogy az inkubátorba. Miután anyukát felmosták a padlóról, akkor fejezték be a mondatot: ott volt hely. :) Nálunk 50%-os az arány: az elsõ babám nem volt, a második igen, melegedés céljából.
Az enyém korababa, volt inkubátorban, de voltak ott 3, majdnem 4 kilós babák is, bár nem sok, akiknek valami bajuk volt, pl. cukor nem volt jó, stb!
Testvérem pár héttel hamarabb született inkubátorba rakták , de nem vették észre hogy el volt romolva.Akkor vették észre amikor már a testvérem kékült.Sürgõsen átszállították a szülõotthonból a legközelebbi kórházba.Ja és a testvérem nagybátyja csinálta meg az inkubátort. Ez a mi sztorink de nem azért írom , hogy ijesztgessek valakit.
4 babát is szültem, 2 kórházban. Megszületésük után mindegyiket elvitték 2 órára melegedni. Semmi bajuk nem volt, az APGAR-juk 9/10 lett. A 3 nagy már kamasz, a pici is elmúlt 3... Attól függetlenül, hogy kinti életük elsõ óráit inkubátorban töltötték, semmi bajuk:)
Nekem autóbalesetem volt és úgy császároztak meg. Lányom elsõ nap inkubátorban volt. Nem azért, mert baja lett vagy beteg volt, szimplán megfigyelésen volt. Engem összevarrtak, közben gipszeltek, etc... Második nap már együtt voltunk, de akkor sem non-stop, pedig a kórház bababarát volt. Ráadásul 2 kórteremmel arrébb fertõzés volt, így kb. 9 baba került át egybõl a koraszülött osztályra. Szerencsére a lányom nem kapta el. 4 nap után hazajöhettünk. Minden rendben volt, leszámítva a gipszeket és a nem éppen kellemes élményeket...
akkor nem értem a kérdést, az inkubátor melegen tartja õket, arra van. Ha tûkre , csövekre gondolsz, akkor ott már vmi nagyobb baj van, betegség, koraszülöttség, lélegeztetés, de ez tuti nem a babák 50%át érinti, csak talán 10-20 %ot.

Ha túl érett volt a petesejt, mikor megfogant a baba, attól még lehet egészséges, ugye?

Sokszor hallottam már, hogyha túl érett volt a petesejt fogantatáskor, nagyobb a valószín?sége a rendellenességnek! Ellenpélda?

Legjobb válasz: Ha a petesejt nem alkalmas már arra, hogy baba legyen belõle, ahogy te fogalmazol túl érett, akkor a megtermékenyítés nem tud megtörténni vagy ha mégis, akkor olyan fajta rendellenességet okoz, hogy napokon belül elhal.

Ha a petesejt nem alkalmas már arra, hogy baba legyen belõle, ahogy te fogalmazol túl érett, akkor a megtermékenyítés nem tud megtörténni vagy ha mégis, akkor olyan fajta rendellenességet okoz, hogy napokon belül elhal.
Teljesen igaza van az elõzõnek! Ha életképes megmarad, ha nem akkor korai vetélés lesz belõle. Ez sokszor elõfordul a nõk életében, sokan észre sem veszik, ha nem tesztelnek, hogy valami volt.
Nekem is sajna így volt tavaly. Túl érett volt, késõn fogant és csak petezsák lett nem fejlõdött tovább és a 7. héten elment. Elõfordul. 27h km
igen...vagy elhal vagy meg sem fogan...én csak a saját példámatírom...hogy mielött terhes lettem évekig szedtem a gyógyszert.Aztán nem védekeztünk és nem lettem rögtön terhes-volt utána két mensim, amibõl a második rendes volt...szal a szervezet tudja és az orvosok is...ne aggódj...
Elsõ vagyok, mindkettõ baba fiú, elsõ 3400 g, második 4450g. Én 55 kg vagyok. :)
Nekem az elsõ gyerekkel alig volt hasam. A másodikkal meg hatalmas. Semmit nem jelent szerintem a has mérete. Esetleg kicsit hátrébb fekszik a baba vagy valami ilyesmi. Biztos nincs semmi baj. Remélem!! Jó babavárást!
Csatlakozom. Elsõ babával alig volt hasam és alig híztam, lány lett, másodikkal már két hónaposan is azt hitték hat hónapos vagyok:D , 20 kilót híztam, fiú lett és 3650 grammal született.
Szia semmi baj a 32 heti uh a z kötelezõ!Én is 32 hetes vagyok:-))
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, legalább megnyugodtam:)

Tényleg megárt egy csepp alkohol is? Ha egy röviditalos pohár kb.1-1, 5 centire volt feltöltve likőrrel, és azt megitta egy kismama, attól még nem lehet baja a babának, ugye?

Legjobb válasz: Nekem a 31. héttõl kötelezõ volt innom! :( Beindult a szülésem és mikor (infúzióval vissza tudták tartani..)1 hét után hzaengedtek,azt mondták,már inkább egy jégert igyak meg, vagy konyakot, mert az jobban hat mint a magnézium! Hát mondanom sem kell, majd kihánytam a belem mire leküzdtem a torkomon 30akárhány hetesen!Nagyon rossz volt,de tényleg ellazított!És a doki javasolta!

Nekem a 31. héttõl kötelezõ volt innom! :( Beindult a szülésem és mikor (infúzióval vissza tudták tartani..)1 hét után hzaengedtek, azt mondták, már inkább egy jégert igyak meg, vagy konyakot, mert az jobban hat mint a magnézium! Hát mondanom sem kell, majd kihánytam a belem mire leküzdtem a torkomon 30akárhány hetesen!Nagyon rossz volt, de tényleg ellazított!És a doki javasolta!
Semmi baj nem lesz ennyitõl.
Ennyitõl semmi baja nem lesz. A boltokban megvásárolt élelmiszerekben lévõ adalékanyag is nagyon káros, mégis rendszeresen fogyasztja a legtöbb kismama. Én is koccintottam egyszer-egyszer egy pár korty itallal, bár inkább borral, az egészséges is.
Ennyi nem árt de legközelebb hamarabb gondolkozz és utána cselekedj
Valószínûleg nem lett baja a gyereknek, de minek kockáztatni? Ennyicske alkohol semmire se jó, akkor minek meginni? Most meg aggódni. Megérte?
Ugyan már, ennyi nem káros. Sok kismamának egy fél deci bor segít abban, hogy lazább legyen. Nem napi páleszokról van szó, kicsi alkoholról. Én második babámat várom, hetente 2-3 szor szoktam inni fél deci vörösbort, kicsit oldja a feszültséget.
nekem az utolsõ hetekben alvás problémám volt és a dokim fél pohár vörösbort javasolt hogy tudjak aludni. De én utálom a bort (meg az összes alkoholt) így én nem ittam, de ha meg tudtam volna inni, biztos kipróbálom. Sõt vérnyomás gondokra is szokták az orvosok javasolni a bort. ÉS a likõr sem rosszabb, úgyhogy semmi baj nincs azzal hogy ittál.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :) amúgy a sógornõm ivott, nem én, de jól sejtettem, hogy ennyitõl nem lesz baja.

Ha mondjuk tegnap volt a peteérésem, és akkor pont voltunk együtt párommal, de előtte igen, meg ma is majd, akkor attól még lehet baba ugye?

Nagyon szeretnénk picurit.Nem vagyok benne biztos, hogy tegnap volt a peteérésem, de tegnap nem tudtunk együtt lenni...na de majd ma:)de ha esetleg tegnap volt, és ma vagyunk együtt az is jó ugye?

Legjobb válasz: Jaj bocsi, most látom, kihagytam egy szót...szóval "akkor pont NEM voltunk együtt párommal" bocsi...

A kérdező hozzászólása: Jaj bocsi, most látom, kihagytam egy szót...szóval "akkor pont NEM voltunk együtt párommal" bocsi...
Szia!Mi mikor sürün voltunk eggyütt akkor nem estem teherbe.Mikor összejött , akkor abban a hónapban csak 3szor tudtunk eggyütt lenni, ebbõl 2 két egymást követõ napon volt.Pl 21-22.én voltunk eggyütt, és ha jól emlékszem 23.án volt a peteérérsem.Szóval összejöhet a baba, ha elõtte pár nappal eggyütt vagytok, azt hogy utánna hogy müködik nem tudom, de szerintem inkább elõtte és aznap legyetek eggyütt:-)Sok sikert!17hetes kismami
Csatlakozom az elsõ válaszadóhoz!Amíg figyeltem a pé-t, és sûrûn voltunk együtt, akkor nem estem teherbe több évig.Aztán mikor besokaltunk, és azt mondtuk pihenõ, akkor nem néztük a pé-t, és jó ha voltunk együtt 2x-3x abban a hónapban, eszünkbe sem jutott, hogy baba lehet "ebbõl".Annyira hanyagoltuk a témát, hogy csak 9 napos késésnél kaptunk észbe, hogy hé, van itt valaki?Azóta 3 éves:) Most tesót akarunk, számolgatás, sûrû együttlét már 1.5 éve, semmi.Ebben a hónapban nem számolunk, és csak akkor szeretkezünk, ha akarunk, ha épp csak 2x ebben a hónapban, akkor csak 2x:) Majd meglátjuk!Még csak most kezdõdött 5-én a ciklusom!
A pete csak egy napig életképes. Szóval ha peteérés/tüszõrepedés után egy nappal vagytok együtt, akkor az már "csak" az élvezetért van, nem a babáért. Elõtte viszont minél többet érdemes együtt lenni, mert a hímivarsejtek sokkal hosszabb életûek: alapjáraton 3 napig életképesek a petevezetékben, de mértek már 8 napot is. (Ez orvosilag bizonyított.) Mi 2-3 naponta voltunk együtt. Tüszõrepedés elõtt 2 nappal, és a tüszõrepedés reggele estéjén, késõ éjjel. Nem tudjuk, melyikbõl jött össze a baba.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Hát azért mázlisták vagytok, hogy 2-3 alakalomból összejött:) Remélem nekünk is összejön, bár mi többet vagyunk együtt:)

Az ESTA kérdőívnél számít hogy valaki volt-e bűntetve itthon? Attól még beengednek az USA-ba, ha valaki volt? Letagadni nem érdemes, ugye?

Legjobb válasz: Semmit ne tagadj le. Minden kérdésre az igazat ird, mert nem tudhatod, hogy mit és hogyan tudnak leellenõrizni. Ha esetleg nem adnának igy beutazási engedélyt, még mindig kérheted a vizumot.

Semmit ne tagadj le. Minden kérdésre az igazat ird, mert nem tudhatod, hogy mit és hogyan tudnak leellenõrizni. Ha esetleg nem adnának igy beutazási engedélyt, még mindig kérheted a vizumot.
Semmit ne tagadj le, mert abból csak neked lesz gondod és nem is kicsi. Szerintem attól is függ, hogy mit csináltál meg mikor. Egyébként számít, de hogy milyen mértékben az azon is múlik, hogy mi volt az a dolog. Ha valami komolyabb, hát ne nagyon számíts rá, már a vízum idején is kizáró tényezõ volt ez.
nem nem nem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!