Találatok a következő kifejezésre: Ugyanannyi gyermektartást fizetni (2 db)

Ugyanannyi gyermektartást kell fizetni egy gyermekre, akkor is, ha nekünk már két gyermekünk van?

Akkor is ha nekünk már két gyermekünk van?Nem lehet csökkenteni mivel már mi is többen vagyunk és így már nehezebb fizetni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a fizetés adott %-át utalják át a gyermekek számától függetlenül. Az átutaló személytõl egy bizonyos összegnél nem lehet többet levonni, mert akkor az Õ létfenntartása válna bizonytalanná.

Én úgy tudom, hogy a fizetés adott %-át utalják át a gyermekek számától függetlenül. Az átutaló személytõl egy bizonyos összegnél nem lehet többet levonni, mert akkor az Õ létfenntartása válna bizonytalanná.
gondold magad a másik anyuka helyzetébe, hogy mire elég a gyerektartás!!!Gondolkozz el egy kicsit, utánna tedd fel megint a kérdést! Ha nektek nehéz két keresetbõl nevelni a gyerekeket, akkor mit mondjon az exfeleség, akire a második "kereset" a gyerektartás( 10 e. forint)
összesen 50 százalékot vonhatnak le a fizetésedbõl!ha összesen 3 gyerek van akkor harmadolódik az 50 százalék!1 harmad megy az egy gyerekre, 2 harmad marad nállatok a 2 gyermekre!részem volt benne, úgyhogy tudom!üdv!
Én bérelszámolóként dolgoztam. Úgy tudom, van rá mód, hogy a bíróságnál újra kérd a tartásdíj megállapítását, mivel a körülmények lényegesen megváltoztak.
Kérvényezheted a családi állapotod figyelembe vételét, az ott nevelt kiskorú gyermekek számátés elvileg csökkenthetõ.
Na és a másik az, hogy az ex az nem is biztos hogy egyedül él!Azért lehetne egy olyan szabályt is bevezetni ahol csak az kaphatna gyermektartást aki egyedül neveli (Egyedül állóként)a gyermek(ét)eit.Mert ugye van mikor valamelyik fél csak gondol egyet és elszakítja a gyermeket a másik féltõl a gyermeket:(gondolván arra, hogy már unalmas lett az ex, és nézett új kapcsolat után)Most õ boldog és van mellette társ!De ki viszont egyedül maradt az vajon mennyire van össze törve lelkileg?!Vagy az már nem számít, hogy miért hagyták el csak fizessen?

Külföldi munkából ugyanannyi %- ban kell gyermektartást fizetni, mint itthon?

Ex férjem külföldre ment dolgozni. Eddig itthoni fizetéséb?l a 20%-át fizette ki gyermektartásdíj címen.Most, hogy kiment mennyit kell neki fizetni?Onnan is a 20%-ot?

Legjobb válasz: Igen. A bontóperi végzésben ugyanis nincs olyan kitétel, hogy "de ezt a százalékot csak a Magyarországon keletkezett jövedelembõl kell megfizetni."

Igen. A bontóperi végzésben ugyanis nincs olyan kitétel, hogy "de ezt a százalékot csak a Magyarországon keletkezett jövedelembõl kell megfizetni."
Ez nem egészen így fog mûködni, hiszen a jövedelmét ott költi el és nem itthon. Itt ha te rá akarsz menni az õ 20%-ra könnyen lehet, hogy nem fogsz annyit kapni, mint amennyit te kiszámoltál. Tapasztalatból beszélek. Legjobb az egyesség, próbálj vele beszélni, hogy adjon többet. Az lesz a vége, hogy letünik a térképrõl. Hiszen ha belegondolsz külföldön minden drágább már a legtöbb országban itt a szállás az étkezés, orvosi ellátás és stb amire gondolok, ezeket nála mind figyelembe fogják venni, jah és persze azt is, hogy nyílván tartja a kapcsolatot a gyermekével, ami szintén pénzbe kerül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!