Találatok a következő kifejezésre: Ugy néz terhes vagyok egy (11 db)

8 hónappal császár után úgy nézek ki, mint egy 3 hós terhes. Lesz kisebb a ahsam? Vagy ilyen kötény marad?

Legjobb válasz: Lesz, csak normálisan diétázz, egyél ötször keveset és kisebb szénhidrátot, így lassan lemegy szépen.

Lesz, csak normálisan diétázz, egyél ötször keveset és kisebb szénhidrátot, így lassan lemegy szépen.
Nem fogsz, sõt még többet fogsz enni. Az ebéd legyen normális, A többibõl vegyél vissza, ne 2 zsemlét, hanem csak egyet egyél egyszerre. Ne igyál cukros üdítõket, tésztát is ebédre egyél és ne mértéktelenül.
A kérdező hozzászólása: éhhhhen fogok halllnniiii:) )))))
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!!!!4:) )))))
Attól függ, hogy pontosan hogy néz ki a hasad. Ha csak a bõr van megnyúlva, és nincs alatta háj, zsír, akkor az sajnos semmilyen diétával nem fog eltûnni, visszamenni, mert az kinyúlt bõr. Azt csak mûtétileg plasztikai sebész tudja eltávolítani. Ha viszont van alatta háj, azt fogyókúrával és célzott kemény hasizomtornával el lehet tüntetni. Elõbb célszerû fogyasztani és utána rádolgozni, hogy az izom alatt ne maradjon ott a hájréteg. Önmagában a diéta szerintem ehhez sem elég, muszáj tornázni is. Mert hiába fogysz le, akkor is olyan "löttyedt" marad, nem tudom máshogy megfogalmazni. Aki nagyon szerencsés alkat, az nem csinál semmit, és mégis visszamegy a hasa ugyanolyanra, mint amilyen a terhesség elõtt volt, de az hamarabb bekövetkezik, mint 8 hónap és általában természetes szülésnél, császárnál nehezebb a regenerálódás, mert kívül-belül átvágják és utána varrják a teljes hasat, izmokat széthúzzák, stb.

28hetes terhes vagyok. Az arcomat ellepték a pattanások, úgy nézek ki, mint egy kiskamasz. Van valami ötletetek, mivel mérsékelhető a számuk?

Legjobb válasz: Nekem is így volt,de a kozmetikus nekem azt mondta,nem csinálhat vele semmit,mert ezt terhesség alatt nem szabad visszafojtani.Annyit tud csinálni,hogy szülés után kezelgeti.Nekem amúgy így a végére elmúltak,csak zsíros nagyon a bõröm most. 40 h

Nekem is így volt, de a kozmetikus nekem azt mondta, nem csinálhat vele semmit, mert ezt terhesség alatt nem szabad visszafojtani.Annyit tud csinálni, hogy szülés után kezelgeti.Nekem amúgy így a végére elmúltak, csak zsíros nagyon a bõröm most. 40 h
A terhesség elején szörnyû volt nekem is, de aztán a kozmetikus kitisztította az arcom, azóta nagyon sokat javult. Havonta egyszer járok hozzá, semmi ártalmas anyagot nem használ, nyugodtan próbáld ki te is. Persze valakinek ez sem segít 100%-an, de a helyzeten azért sokat tud javítani.
Ezzel semmit, én mindkét terhességemnél ilyen ocsmány voltam, de még a hátam is végig. Borzasztó! Most 34 hetes vagyok, és csak szaporodnak.

Ugy néz ki terhes vagyok egy nös pasitól. Mit csináljak?

Rádásul márt nem tudom elvetetni!Mit csináljak adjatok tanácsot!köszönöm.

Legjobb válasz: Ha jól értem a kérdést, akkor az már biztosra vehetõ, hogy a gyerek meg fog születni. Ezek szerint az itt a dilemma, hogy meg kéne-e tudnia a pasi családjának az igazat. Ha megtudják, kitör a balhé. Ha eltitkolod, neked és a babának lesz rossz.

Ha jól értem a kérdést, akkor az már biztosra vehetõ, hogy a gyerek meg fog születni. Ezek szerint az itt a dilemma, hogy meg kéne-e tudnia a pasi családjának az igazat. Ha megtudják, kitör a balhé. Ha eltitkolod, neked és a babának lesz rossz.
Na már most is tönkreteheted azt a családot és a balhé sem baj, hiszen nyilvánvalóan nem jó a házastársi kapcsolatuk. Az a legjobb ha elmondod a kedves apának, hogy ez van és õ kíván-e lépni..erõltetni ne erõltesd, mert amilyen szemét az elsõ feleségével..olyan lesz veled is..az ilyeneket amputálni kellene ott! Persze a védekezés miatt te is hibás vagy, fõleg ha tudtad hogy nõs akkor nem is kellett volna kezdeni vele..ha pedig azt írod "egy nõs pasitól"-ezekszerint lehetett volna egy másik nõs pasi is..tehát gondolom érzelmeid nem nagyon vannak iránta. A baba sorsáról úgy kell döntened, hogy az független legyen a ti kapcsolatotok kimenetelétõl. Miért nem tudod elvetetni? Túl késõ??? Ha mégis abortusz lenne, vagy bármi is lesz SAJÁT MAGADNAK IGÉRD MEG, HOGY TÖBBÉ NEM FOGSZ ILYEN KAPCSOLATBA..ÉS KIZÁRÓLAG SZINGLIK UTÁN ÉRDEKLÕDSZ..AMÍG PEDIG NEM FORDUL KOMOLYABBÁ VALAMELYIK KACSOLATOD, ADDIG MEG SEM PRÓBÁLSZ VÉDEKEZÉS NÉLKÜL SZERETKEZNI! Arra gondoltál, hogy nem csak terhességet okoz a szex, hanem akár AIDS-et is???
Ha csak leszoptad volna, akkor az legalább csak szószerint lett volna szopás, azzal jobban jártál volna, mert abból nem lett volna gyerek, de így képletesen ez nagyobb szopás. Miért kellett felcsináltatnod magad egy nõs pasival? Védekezés nuku? Hát most lehet a pasid is szopik, de mint a borz, mely torkos.
Ezt nevezik szopásnak. Miért nem védekeztetek normálisan?
Erre mondják azt hogy a tetteideért vállalod a felelõséget. Te magad! Õ tõle már hiába követeled, õ nem vállalta. Te tudtad hogy nõs, bevállaltad, mert lefeküdtél vele, nem vártad meg hogy ne legyen nõs ( bár lehet hogy hiába vártál volna) de nem zavart téged igazán. Nem tudom mit vártál már akkor is, hogy majd elhagyja a családját? az ilyen férfiak csak menedéket keresnek. Bevállaltad azt is hogy teherbe eshetsz, mert nem védekeztél és neki sem szóltál hogy védekezni kellene. Gondolom nem erõszakolt meg. Ma már 7 hónapos vagy, tehát elvetetni sem akartad. nem igazán értem hogy mi itt a kérdés? Tudtad mit csinálsz! Bevállaltad! Vállad is fel! Egyedül akarsz nevelni egy gyereket. Õ nem szeret téged, és visszament a családjához. Hiába zaklatod csak mégjobban magadra haragitod. Fogadd el, hogy ez van. Nagy részt te tehetsz róla, ne sivalkodj, hiszen ezt akartad. Nem kellesz a Lalinak! De szegény gyereknek igen. És õ nem tehet semmirõl!
A kérdező hozzászólása: Kötelezhetik arra hogy látogassa a gyereket?A gyereknek szüksége van az apjára is !Nem?
Látogatásra nem tudják kötelezni. Gyerektartás fizetésére igen. Azt nem tudom, kötelezhetik-e, hogy a gyerek az õ vezetéknevét viselje, de arra biztosan, hogy õ szerepeljen apaként a születési anyakönyvi kivonatában. Elõször kapsz egy olyat majd, amiben ez a rubrika üres, aztán ahogy a gyámhivatal rendezte az apaságot, újat állítanak ki.
Szerintem is jó nagy baromságot csináltatok, de ez már nem változtat a helyzeten.Hiába irja mindeki, hogy mit kellett volna, attol még nem lesz másképp.Az apja egy tusko, hogy felcsinált, utánna meg feléd se néz.De inkább a pici érdekeit nézd, neki szüksége van anyára!!Remélem rendezõdnek a dolgok, ha meglátja átha megenyhül, bár egy ilyen tuskotol sok jot nem várnék.
Nekem az volt az elsõ reakcióm hogy csóró, szerencsétlen gyerek....
Szia! Én nem hagynám annyiban. Nem csak Te hibáztál. Te avval létesítesz szerelmi viszonyt, akivel akarsz, mert nincs senkid.Csak védekezned kellett volna. A Lali a fõ bûnös, mert megcsalta az asszonyt, és másnak csinált gyereket, de a védekezéssel nem is foglalkozott, mert ha érdekelte volna, legalább megkérdezi. Nem? De ha ennyire kihasznált, és nem tudod elérni, én biztos követelném a gyerektartást, ugyanis a gyereknek szüksége van rá, meg gondolom neked is, mert pár évig úgysem fogsz most dolgozni. Ne hagyd annyiban, járj utána és érvényesítsd a jogaidat, mert itt nem te, hanem a gyerek lesz a legfontosabb, õ ne szenvedjen anyagiak hiányában. De gondolj arra, hogy aki ilyen gerinctelen, hány nõvel csinálja, vagy csinálta meg....??? NE HAGYD MAGAD.Már csak bosszúból sem. Te csak áldozat vagy.
Ahogy olvasom a kommenteket, egyre az jár a fejemben, hogy milyen okos itt mindenki! Ha tudom, hogy elesek, elõtte leülök, nem? Mindenki olyan okosan el tudja mondani, hogy mit csinált rosszul.... Szerintem, már õ is tudja. Amúgy valaki mondja már meg nekem, hogy mi a különbség nõs és nõtlen férfi között???? Ha gusztustalan, teljesen mindegy, hogy nõs-e vagy sem. Ha nem akarja a gyermeket, akkor lényegtelen, hogy van-e párja vagy egyedülálló. Lelép és kész! Sõt, még akkor is lelép, ha elõtte megbeszéltük több éves kapcsolattal a hátunk mögött, hogy gyermeket szeretnénk. Meggondolja magát, és már ott sincs. Errõl ennyit! Szóval szerintem semmire sincs garancia. Az apaság vállalására kötelezhetik, a gyerektartás fizetésére is, de én személy szerint, mint érintett, úgy gondolom, hogyha õ közölte, hogy nem szeretné a gyermeket, mint nálunk is, én viszont úgy döntöttem, hogy nem vetetem el, nem követelek gyermektartást. Az én döntésem volt! Ha én nem szerettem volna megtartani, õ viszont igen, ha a feje tetejére áll, akkor sem született volna meg a kisfiam. Én ezt így látom fair-nek, bár míg meg nem fogant, akarta õ is.....
Mikor megtudtad, hogy nõs, meg családja van, meg amúgy is védekeznetek kellett volna.Teljesen mindegy, hogy megkérdezte e vagy sem, legalább neked gondolnod kellett volna erre.Ez felelõtlenség volt.Egy nõs pasi, aligha hagyta volna el a családját...De mivel így esett, a gyerekedre koncentrálj, mert neki csak te leszel, a pasit meg felejtsd el, mert õt csak te szereted, ahogy elnézem, õ nem.
xD Jaja. Ez félelmetes. xD
szerintem akaszd fel magad!hogy írhatsz ilyet, hogy "megdugott párszor kérdezés nélkül"!!!meg hogy "akkor vettem észre hogy terhes vagyok, mikor nõtt a hasam".baszott nagy szerelem lehet, ahol bumm bele, fog és telever!a fogalmazásodból ítélve, Lali egy cigány, te meg egy ringyó vagy!!!az egészben az a szerencsétlen gyerek a vesztes, akinek a szülei, egy tanulatlan idióták, akik állat módjára dugnak!de hiába is pofázok neked, mert annyira alpári vagy, hogy fel sem fogod, mit akarok mondani!szerintem add be a gyereket intézetbe, és dugj tovább a lalival!barom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudjátok hogy ha nem akarja a nevére venni kötelezhetik-e rá?
A kérdező hozzászólása: Ja és csak ö volt nekem a barátomat is kidobtam mikor megismertem rá 2 hónapra.Más nös pasival nem voltam soha!
A kérdező hozzászólása: Tudtam hogy nös meg azt is hogy vanak gyerekei elmonta nekem, nem tagadta le öket!Amikor velem volt azt mondta szeret , de a feleségét is.Majd mikor szakitotunk azt mondta változatoságra vágyott azért volt velem.Hiába hivom telefonon irok neki semmi.Ja és a lényeg HALÁLOSAN SZERELEMES VAGYOK BELÉ és nagyon szenvedek.Meg irtam neki smsben hogy végzek magammal, de nem reagál semmire.Nem birom nélküle tovább, csinálok valamit
A kérdező hozzászólása: Az a gond hogy a nös pasival azaz Lalival nem lehet beszélni a telefont kinyomja stb.kb.3 hónapig voltunk együtt amikor rájött a felesége a Lalinak dobott!De ekkor nem tudtam hogy terhes vagyok!Akor vettem észre mikor nöni kezdett a hasam!Lali megsem kérdezte szedek-e gyógyszert csak megdugott többször!Most mit tegyek 7 hónapos terhes vagyok.Lali megsem hallgat abszolult nem érdekelem.Kértem rá ismerje el a gyereket de nem akarja.Akkor minek volt velem?
Hát a balhé így már tuti kitörne mivel egy nõs férfirõl van szó aki nyilvánvalóan megcsalta a feleségét.Ha ezt a felesége megtudja hogy a drágalátos férjének egy másik nõtõl van gyereke nah akkor már egybõl kitörne a botrány.És hát ha a feleség agresszív féle akkor tuti nem hagyná abba a dolgot verekedés nélkül.Szerintem ezt azzal a pasival beszéld meg hogy gyereket vársz és hogy mi legyen.Azután intézzétek el a feleség ügyet.
A gyerektartás akkor is JÁR. Buta, aki nem használja ki. Sosem lehet tudni mi lesz pár év múlva, és ott maradsz a picivel pénz nélkül... Pedig van egy apja, aki megcsinálta. Elvileg, ha nem akarta, õ is védekezhetett volna. Nincs igazam? z elõzõ válaszadót is átvágták, hogy a gyereket akarta, de mikor megfogant már nem kellett. Én tuti, hogy bevasalnám rajta a gyerektartást! Ez nem úgy mûködik, hogy ma akarom, holnap meg nem...

Olyan nők írását várom, akik hasonló cipőben járnak. Használtam minden aktusnál egy habzó hüvelytablettát, és most mégis úgy néz ki, terhes vagyok. A legkisebb (3. ) gyermekem most 3 hónapos. Ti mit tennétek? Köszönöm, ha írtok!

Legjobb válasz: Írok majd privit, most sajnos mennem kell.. Én fog. gátlót szedtem, már 10 éve, mindig pontosan, mégis terhes maradtam... Most itt játszik a másik szobában a 2,5 éves, 4 gyerekem.. Nem bánom, hogy így alakult az életünk :)

Írok majd privit, most sajnos mennem kell.. Én fog. gátlót szedtem, már 10 éve, mindig pontosan, mégis terhes maradtam... Most itt játszik a másik szobában a 2, 5 éves, 4 gyerekem.. Nem bánom, hogy így alakult az életünk :)
Az én helyzetem egy picit hasonló. Nekem 4 gyerekem van (6 évestõl lefelé), és a legkisebb 8, 5 hónapos korában védekezés és szoptatás mellett teherbe estem (most 8 hetes vagyok). Nálunk nem volt kérdés, hogy megtartjuk! Szerintem ha védekezés mellett jön egy baba, az nagyon élni akar! És egy családban, ahol már van 3-4 gyerek, elfér még egy! Tudom, neked még nagyon kicsi a 3., az elején biztos nehéz lenne, de biztos nem bánnád meg, ha bevállalnád! Én mindig arra gondolok, hányan mit meg nem tesznek, hogy gyerekük legyen (és sokaknak mégsem lehet), akkor akinek lehet, az örüljön neki, még akkor is, ha nem úgy tervezte... Egyébként már biztos, hogy terhes vagy?
Õszinte leszek, én nem biztos, hogy megtartanám. A mai világban sajnos nem. Nekem néha olyan "elcsépelt" az, hogy ahol 3-nak van hely, ott a 4. is, meg csak szeretet kell stb. Bizonyos fokig ez igaz. De van az a helyzet, amikor már szeretetbõl nem kerül kenyér az asztalra! Ha ez ennyire egyszerû lenne, nem olvasnék itt legalább naponta két olyan kérdést, hogy mit csináljunk megszûnt a munkahely, viszik a lakást, itt állunk 2-3 gyerekkel fedél nélkül stb. Nagyon nehéz elvetetni fõleg annak, aki már anya, és megszült már elõtte 2-3 gyereket, de akkor is reálisan végig kell gondolni! Vessetek meg, de én világ életemben reális voltam. Igaz, még csak egy gyerekem van, de látom, hogy mik azok az alap dolgok, amire szüksége van. Az sem kevés! Nekem fontos, hogy el tudjam küldeni osztálykirándulásra, mert vérzik a szívem, amikor látom, hogy a padtársa sír, mert nincs pénzük elküldeni és a többi szülõ dobja össze. Ahogy azt sem szeretném, hogy ne tudjak neki venni mikulásra valami apróságot, vagy hogy azért legyünk apával idegbetegek, mert nem tudjuk fizetni a törlesztõt!
Ha anyagilag úgy álltok akkor tartsd meg, bár én nem tartanám meg!!!!!4 gyerek????A kicsi 3 hónapos??áááá semmiképp!De miért nem választasz valami megbízható fogamzásgátlást???Mirena spirál???
Sajnos nem megfelelõ módon védekeztél, a hüvelytabletta kb semmit nem ér, nagyon alacsony a hatásfoka, csak megszakításos védekezés és naptármódszer mellett javasolják :S Szóval elképzelhetõ, hogy terhes lettél.:( Ha meg tudod tartani a babát, tehát nem veszélyezteti az egészségedet nagyon (császárral szültél?) és anyagilag is belefér még egy pici, szerintem tartsd meg :)
A kérdező hozzászólása: nagyszülõ nálunk sincs, csak 6, 000, 000 adósság, amit rám hagytak, mindkettõnk szülei. Apa reggeltõl-estig melózik, hogy a 3-nak megadjunk mindent, és képzeljétek, nem tudunk mindent megadni. Rokonoknál lakunk, még 1évet, mert valószínû a lakást viszik...írjak még? Amikor az elsõ 2 született, nem volt ilyen cudar világ, és ilyen magas törlesztõ sem. Érthetõ, nem?
A kérdező hozzászólása: ja, és nem is tudom, mi lenne, ha nem név nélkül írogatnának ide egyesek... legalább tudnám melyik az a kötözködõ, okoska, akinek még gyereke sincs, és úgy osztja az észt!!!!! Marha sokat tudhat errõl a témáról.
A kérdező hozzászólása: Te aztán tudhatod, hogy bevettem-e a tablettát! és a kotont nem te húztad fel a férjem nemi szervére?-ha már így tudsz mindent!!?????? Csoda vagy nem, így volt. És nem ismerõsöm van, aki ugyanígy járt. És nem szedtem antibiotikumot, meg a többi hatás-csökkentõ dolog nem volt. Nem fogok vitatkozni, én csak tudom már hogy volt. Mi vagy te? Valami látó? Aki látta, hogy nem húztunk gumit? Képzeld, van olyan tabletta, amit szoptatás alatt is lehet szedni, mert alacsony a hormon tartalma.(cerazette) Ezért húztunk gumit, mivel a 16 hónapos lányom még szopizott.Valószínû így fogant a kisfiam, aki a második. És nem bántuk meg, hogy lett! Ilyen is van.
Ne haragudj, de ezt nem hiszem el. Ennek annyira alacsony a valószínûsége, hogy kész csoda lenne. Persze nem megfelelõ használat és egyebek mellett elõfordul, de normál használatnál nem. De sokkal könnyebb takarózni azzal, hogy szedtem a tablettát és még mással is védekeztem...aztán amikor mélyebben belemegyünk a dologba, akkor jön a kihagytam/antibiotikumot szedtem/azalia tableta volt/nem húztam fel a gumit stb....de ezzel annyira nem poén dicsekedni...
A kérdező hozzászólása: az óvszer sem a legmegfelelõbb védekezési mód, és nem is a legkényelmesebb, fõleg egy házasságban... élõ példa a 2. gyermekem, aki fog.gátló tabletta+ÓVSZER mellett fogant, pedig tartósan szedtem, és pontosan.
Nem okoskodni akartam, megbántani meg fõleg nem. De ha ennyire nem akarsz gyereket, akkor miért nem lehet megfelelõen, óvszerrel védekezni? Vagy legalább utánanézni, hogy annak a módszernek, amit használsz milyen a hatásfoka? Családsegítõben dolgozom...hogy közvetítsük a megfelelõ védekezés fontosságát a fiatalok számára, ha a felnõttek sincsenek tisztában a megbízható módszerekkel?
Olvastad a Tiéd fölötti kérdést ("Megtartani vagy elküldeni?")? Szerintem olvasd el, segít a döntésben!
Az 5. babáját váró anyuka vagyok újra. Én is reagálnék az "anyuci nem megfelelõen védekezik" megjegyzésre. Ha nagyon tudni akarod, egy hónap múlva kezdtem volna a fogamzásgátlót (akkorra terveztem a babám elválasztását). Mivel a szoptatás alattit nem bírta a szervezetem, ezért addig óvszerrel védekeztünk. Emellett 2 olyan nõgyógyászati problémám is volt, ami mellett elvileg nem lehet teherbe esni, és szoptattam is. (És képzeld a többi 4 gyerekem mindig akkor jött, amikor -szándékosan- abbahagytuk a védekezést, és védekezés mellett még egyszer sem történt velem ilyen, valószínûleg azért, mert megfelelõ volt a fogamzásgátlás.) Ha szerinted ez így felelõtlen, akkor mi a felelõs??? Mi most nagyon nem terveztük a babát, mégis azt mondom, örömmel vállaljuk, még így, ötödiknek is! Lehet, hogy elcsépelt az "ahol 3-4 elfér, ott még egy elfér", de szerintem így van! A kérdezõnek: Nyilván Te döntesz, én csak szerettem volna, ha látod, hogy más is van hasonló helyzetben... Helyes döntést kívánok! (Mekkorák a gyerekeid?)
nem 4 gyerekem, hanem 4. :)
A kérdező hozzászólása: A kötözködõnek: mivel a lábam miatt (visszerek) nem szedhetek fogamzásgátlót, az orvos szerint, így okoska javasolj olyat, ami nem hormonos, ugyanakkor megbízható. csókolom csöpp kis szádat: az anyuci, aki nem megfelelõen védekezik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mihamarabb orvoshoz megyek, a teszt szerint terhes vagyok. Nagyon nehéz dönteni, épp azért, mert sok pár van, akinek sehogyan nem jön össze a baba, én meg... De sajnos a realitás talaján kell maradjak. Anyagilag nem is tudom...igazából ahol 3 elfér, ott 4 is, ha csak errõl szólna. A lakáshitelt is fizetni kell, még 15 évig...és igazán akkor kerül sokba egy gyermek, amikor iskolába megy, jövõre a legnagyobb kezdi is...
Ha védekezés mellett jön egy baba az nem azt jelenti, hogy nagyon élni akar.Csak anyuci nem megfelelõen védekezett...
Lehet, hogy nem voltam teljesen érthetõ. Tehát nálunk 4 kicsi mellett az 5. csúszott be. Utolsó.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, valószínû, hogy ezen a héten vagy elvetélek, vagy méhen kívüli terhesség, mivel nem látható petezsák, csak folyadék, ami nem jó jel 5 hetes terhességben. . . . Holnap vérvétel, aztán 1 hét múlva UH. Így nincs mirõl vitázni. Köszönöm a kommenteket!

Június végén érettségiztem, most szeptemberben elkezdtem egy okj-s képzést, ami két évig tart. Viszont most úgy néz ki, hogy terhes vagyok. Ilyenkor mi a teendő?

Arra gondoltam, hogy átíratkozom esti tagozatra, és akkor csak péntek este és szombaton kéne bejárni. De valahogy sehogy se tűnik jónak ez a kettő együtt.

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mi alapján gondolod, hogy babát vársz? Pozitív lett a teszted, vagy voltál orvosnál? Az a véleményem, hogy a gyerek megszületése után az elsõ fél évben nem jó ötlet az esti iskola sem, mert szüksége lesz rád a babának, hiszen csak szopizik és nem nagyon eszik még szilárd táplálékot. Ha esetleg van segítséged, akkor talán két hónap múlva már visszamehetnél estire, mert mondjuk ha elfogadja a baba a cumisüveget, akkor más is megetetheti, de tudod, az mégsem olyan, mintha szopizna. Ráadásul nem biztos, hogy a cicin kívül mást elfogad. Fél év után már azért jobb a helyzet, de csak akkor, ha valaki be tudja vállalni a gyereket még Te suliban vagy. Gondolom a párodat kellene erre befogni. :) A terhesség alatt, ha nem leszel veszélyeztetett, akkor végig járhatsz suliba. Én mindenképpen egy év halasztást javasolnék amúgy a fentiek miatt. Jó babavárást! :)

Megkérdezhetem, hogy mi alapján gondolod, hogy babát vársz? Pozitív lett a teszted, vagy voltál orvosnál? Az a véleményem, hogy a gyerek megszületése után az elsõ fél évben nem jó ötlet az esti iskola sem, mert szüksége lesz rád a babának, hiszen csak szopizik és nem nagyon eszik még szilárd táplálékot. Ha esetleg van segítséged, akkor talán két hónap múlva már visszamehetnél estire, mert mondjuk ha elfogadja a baba a cumisüveget, akkor más is megetetheti, de tudod, az mégsem olyan, mintha szopizna. Ráadásul nem biztos, hogy a cicin kívül mást elfogad. Fél év után már azért jobb a helyzet, de csak akkor, ha valaki be tudja vállalni a gyereket még Te suliban vagy. Gondolom a párodat kellene erre befogni. :) A terhesség alatt, ha nem leszel veszélyeztetett, akkor végig járhatsz suliba. Én mindenképpen egy év halasztást javasolnék amúgy a fentiek miatt. Jó babavárást! :)
Hát én ennyi idõsen be nem vállaltam volna a kettõt együtt.Milyen OKJ-s képzés, mert azt sem mindegy ha gyakorlatra kell menned, az miféle gyakorlat.Én inkább halasztanám egy évig a dolgot, és ha van segítség, akkor egy év múlva gyerek mellett bevállalnám.De ez így nem lesz leányálom.Az apa dolgozik?Mert mivel munkaviszonyod nincs, így nem sok pénzt fogsz kapni.
A kérdező hozzászólása: igen, pozitívat teszteltem. én is a halasztásra gondoltam, mert sehogyse lehet majd szerintem megoldani... idegenvezetõi okj-re járok, nyáron kell majd egy hónap gyakorlat. apuka dolgozik és viszonylag jól is keres, külön albérletben is lakunk, anyukám ad havi 60 ezret, hogy minden meglegyen, ami csak kell, meg ugye azért is, mert mèg tanulok és addig eltart. szóval anyagi gondjaink nincsenek, viszont ez a tanulós dolog aggaszt...
Hát nyáron necces lenne a gyakorlat, mert elég pici lenne a baba.Szerintem halassz legalább egy évet.
A kérdező hozzászólása: Igen, valószínûleg így is lesz.
Szia. Én is OKJ-ra jártam mikor terhes lettem csak én már a végén. Én a helyedben járnék a terhességem 7-8ik hónapjáig, mert itthon nagyon unalmas!!!!!! Mert ugye nálam az volt hogy terhes lettem márciusban és júniusban levizsgáztam és azóta itthon vagyok mert hát ki venne fel terhesen dolgozni. Ja, és nem tudom, hogy érdekel e, de nem fog sok pénz járni nekünk, mivel eddig iskolába jártunk. Remélem segítettem picit. Üdv.: 31 hkm
Én Fõsulira jártam terhesen, és most két kicsi gyerek mellett csinálom, és még otthonról dolgozom. Hát... Kb élõ halott vagyok néha, mert nappal csak a gyerekekkel vagyok, amikor nincs suli, mert részidõs képzésre járok, így csak pénteken és szombaton van suli nekem is. Akkor Anyukám vagy Férjem vigyáz a gyerekekre. Éjjel és amikor napközben alszanak akkor dolgozom. Pihenni csak esetleg vasárnap tudnék, de akkor takarítás stb. Szóval nem könnyû. Éjjel tanulok, volt, hogy nem is aludtam, mert tanultam egy vizsgára. Én ha tehettem volna halasztottam volna, de nem tart el engem senki. Szóval nekem kell a gyerekek miatt dolgozni is, így már más a helyzet. De a suli pedig a munkám miatt kell, így bezárult nekem a kör. Csinálni lehet, ha van segítséged. De nem ajánlom.... Hulla leszel, és ha elsõ gyerek még nehezebb....
A kérdező hozzászólása: hát igen, nem is gondoltam, hogy könnyû lesz.. ha most nem csúszik ve, nem vàllaltam volna 24-25 éves korom elõtt. de most meg már biztosan megtartom, az abortusznak nem vagyok a híve.

Kaphat-e helyi érzéstelenítőt terhes kismama? Úgy néz ki, hogy babát várok, de elő vagyok jegyezve egy kisebb bőrgyógyászati műtéthez. Egy anyajegyet távolítanak el.

Legjobb válasz: Igen, kaphat. Fogorvosnál is adnak neki. A helyi érzéstelenítõ helyileg hat, nem terjed szét a szervezetben.

Igen, kaphat. Fogorvosnál is adnak neki. A helyi érzéstelenítõ helyileg hat, nem terjed szét a szervezetben.
Nekem is volt ilyen mûtétem, a terhességem elején voltam nagyon, még nem is tudtam, hogy babát várok de nem is lett semmi baj. Természetesen helyi érzéstelenítés volt. Most vagyok 13 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most már megnyugodtam!
(ui: elsõ voltam, csak elfelejtettem odaírni)
Szerintem máris érdemes elmenned! :) Gratulálok! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :)
Már menj is.Biztos ad majd terhességmegtartó gyógyszert, ill. hát vetélés után szoktak.Biztos ami biztos. Én már az 5. héten szaladtam a dokihoz, mivel már volt két vetélésem.Kaptam Duphastonr rá.Akkor igaz még nem uházott, hisz pici volt a terhesség, de neked már mindennek kell lennie, látni fogod a picurod kis szivecskéjét. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Megmondom õszintén már alig várom hogy lássam, meg halljam a kicsi szivét dobogni :) neked is köszönöm hogy válaszoltál!(te dolgoztál állapotosan?)
Második vagyok. Nem, karácsonykor tudtam meg hogy baba van, és januárba már nem mentem.Mivel álló munka, sok utazás, zötykölõdés.Még csak tesztem volt, de a háziorvos már ki is írt.Nem mertem kockáztatni, bár az elõzõ kettõvel is az elejétõl itthon voltam, mégis baj lett, tehát nem ez befolyásolja a dolgot, pesze extrém nehéz munkát nem szabad semmiképp. Szép és egészséges terhességet neked.
A kérdező hozzászólása: Én dolgozom most is , reggelente takarítás van a munkahelyemen aztán csak ücsörgés, de néha érzem föleg most a melegben hogy fáradok akkor megállok pihenni, lehet az orvos engem is kiir majd táppénze rögtön, majd kiderül mit lát a legjobbnak. Viszont kívánok minden jót!
Nekem is volt a terhességem elõtt egy vetélésem kb. 9 hetesen, utána 2, 5 hónappal lettem várandós újra. Mivel pedagógus vagyok, volt 2 hónap szünetem, szeptemberben 17 hetesen még visszamentem dolgozni, decemberben kiírt véglegesre a doki, féligmeddig veszélyeztetett terhes voltam (nem kellett feküdnöm, csak kímélni magam). A babám 37. hét után született, teljesen egészségesen, éretten (3500g 55 cm) és nem volt semmi komplikáció. Amikor nekem pozitív lett a tesztem én elsírtam magam örömömben, ez a boldogság és az az "csoda" érzés, ami akkor született meg bennem, ma is tart, amikor a kislányomra nézek. A legjobb dolog! :)

Múlt héten beteg voltam és vettem be egy Algopirynt, most pedig úgy néz ki lehet hogy terhes vagyok. Árthattam azzal az egy gyógyszerrel a babának?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia..ha jol tudom akkor ez az egyik fajdalomcsillapito ami a nagy fejfajasok eseten javasolt...de amugy is gondolom meg nagyon kicsike a baba es nem arthattal neki ezzel.Majd a dokitol kerdezd meg , hogy tovabbra mit szedhetsz ha baj van..boldog babavarast!

Szia..ha jol tudom akkor ez az egyik fajdalomcsillapito ami a nagy fejfajasok eseten javasolt...de amugy is gondolom meg nagyon kicsike a baba es nem arthattal neki ezzel.Majd a dokitol kerdezd meg , hogy tovabbra mit szedhetsz ha baj van..boldog babavarast!
Tuti, hogy nem ártottál, ne izgulj! Gratula a babához.
Biztos, hogy nem ártottál, hisz az algopyrin az, amit terhesen is felírnak, ha kell...
sokkal többet ártottál volna ha nem veszed be, és belázasodsz.a lázat és a fájdalmat mindig csillapitani kell, mert nagyobb terhességnél már az is megeshet ha belázasodsz akkor a baba is belázasodik.ami neked jó a babának is jó, ami neked rossz babának is rossz.
Igen! Mi van, ha borultok?
Sanjos igen.Gondolj bele, ilyenkor még annyira picia azigóta, hogyha egy nagyobb gödörbe mentek akkor is leválhat .Nem kellene kockáztatni.
Szia! Én elõzõ évben 2 hetes túrán voltam Görögországban, azon kívül minden hétvégén mentünk. Most februárban megtudtam, hogy terhes vagyok. A bukósisak azonnal vissza a szekrénybe, én úgy gondoltam nem kockáztatok. Viszont van olyan ismerõsöm, aki még nagy pocakkal is motorra ült. Szerintem kérd ki az orvos véleményét, és azzal együtt mérlegeld az egyéb kockázatokat és csak utána dönts. Az egy hetes túra szerintem elég megerõltetõ ilyen állapotban. De ez csak az én véleményem. 13 hetes kismama
Ez engem is érdekel. Mi van akkor ha területre járok ki ellenõrizni és egész nap atóval kell közlekedni? 6 hetes
Szia! A rázkódás nem olyan jó, fõleg az elsõ idõszakban! Ezért, és a balesetveszély, esés lehetõsége miatt nem ajánlanak ekkor bizonyos sportokat sem, mint futás, sielés stb... Szerintem motoron is sokat zötykölõthetsz, és elég balesetveszélyes is! kérd ki az orvosod tanácsát! Boldog babavárást! 35 hetes kismama
A motor akkor zötyög, ha rossz uton megy, és a kocsi is zötyög, ha rossz uton megy. Borulni meg senki sem akar. De ezt Te döntöd el.

Egy barátnõm kétségbe van esve mert megjött neki négyszer tesztet is csiált ami negatív lett azonban nemtudja hogy a hasa azért néz ki ugy mint egy terhesnek mert az vagy csak vannak plusz kilók?

Legjobb válasz: A barátnõd többet ne szexeljen, különben nagy bajok lenne. Tisztában kéne lennie azzal, hogy ha megjön a menstruáció, nagyon kevés az esélye annak, hogy terhes. 4 teszt nem téved. VÉDEKEZNI MUSZÁJ, nem csak lehet.

A barátnõd többet ne szexeljen, különben nagy bajok lenne. Tisztában kéne lennie azzal, hogy ha megjön a menstruáció, nagyon kevés az esélye annak, hogy terhes. 4 teszt nem téved. VÉDEKEZNI MUSZÁJ, nem csak lehet.
A kérdező hozzászólása: Egyszer csinált tesztet de a barátjával kb 5 percig nem védekeztek
Mert h néz ki egy terhes has? Elmondanám h három hónapon belül hamarabb látszik a mellen, mint a hason.
A kérdező hozzászólása: És akkor teljesen biztos lehet benne hogy nem az? mert nõgyógyászhoznem megy.
Azt irtad h négyszer csinaltt tesztet... Akkor most nègyszer vagy egyszer?? :O es menjen el dokihoz. Az a biztos. ;)
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem jól fogalmaztam...négyszer jött neki meg és egyszer csinált tesztet..de a doki nem lenne egyszerû neki mert nem is mer meg mindegy õ tudja igazából h miért
Atttttyaaaaééégggg....
Hát, lehet hogy csak hízik, amúgy meg védekezni muszáj, nem csak a baba miatt..
inkabb felnevel egy gyereket minthogy megnezze a doki h terhes?? :O ennyirre csak nem felhet. de ha o ezt szeretne...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!