Találatok a következő kifejezésre: UH-ra a vizsgálaton (22 db)

12 hetes uh-n milyen vizsgálatok lesznek? 29-én megyek a 12 hetes uh-ra. Genetikai vizsgálatot lehet kérni vagy az amúgy is kötelező?

Legjobb válasz: Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.

Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.
A 12.heti UH nem genetikai. Kérhetsz genetikai vizsgálatokat is ha van rá indok. Pl: életkor, családban elõforduló szül. rendellenességek. Ha van olyan rendes a dokid beutal egy ilyenre. Létezik integrált teszt, kombinált teszt. Amniocentézis(magzatvízvétel)-ennek 1 a 100-hoz az esálye, hogy elvetélsz emiatt. Viszont bejelentkezhetsz más klinikákra, ahol nem kell beutaló, viszont az fizetõs. Átlag 28eFt. http://www.downszures.hu/

Akinek a debreceni OTI-ba kellett mennie a 12 hetes UH-ra, belgyógyászati vizsgálatra?

Milyen hamar adnak id?pontot a belgyógyászaton?

Legjobb válasz: Szia!Hamar kapsz idõpontot.Néhány nap.eszméletlen kedvesek az uh.-on és alaposak,figyelmesek a belgyógyászaton.Üdv.

Szia!Hamar kapsz idõpontot.Néhány nap.eszméletlen kedvesek az uh.-on és alaposak, figyelmesek a belgyógyászaton.Üdv.
Szerintem akkor mész és annyiszor, ahányszor akarsz, fõleg magánrendelésnél!
Ha veszélyeztetett vagy akkor biztos többször el fog küldeni Uh-ra. Én is az vagyok és most tartok a 23.-ik hétben és már 12x voltam Uh-n. Csütörtökön megyek 4D-re, de saját magamtól mert már végre szeretném tudni hogy fiú-e vagy lány. 2x mondtak lányt és 1x fiút, már nagyon idegesítõ! Boldog babavárást és csak nyugi, ne idegeskedj mert az nem tesz jót!
szia! :) én nem vagyok veszélyeztetett, de elég sokszor voltam. az elején kéthetente , rövid idõkre mentem, hogy minden rendben van-e. most már kicsit visszafogtam magam, de egyébként elég rendesen utánaolvastam, károsodást nem okoz az UH, azonban azt tapasztaltam, hogy valamit hallanak belõle, amit hosszabb (pl 4 d) UH-kor nehezen viselnek. a 4 d végére teljesen összegömböyödött a pocaklakó, jelezvén, hogy most már aztán hagyjuk békén, úgy is tettünk. :) de az elején a kb 2 perces UH-n is jelezte idõnként, hogy most ha lehet menjünk a fenébe :) . annyiszor mész, amennyiszer akarsz. :) üdv 26 hetes mami :)


Kismamákanak kell vizitdijat fizetni ha a szülészetre mennek UH-ra ill. vizsgálatra?

Az orvosom oda rendelt be, eddig a maszek rendel?jébe voltam, de azt mondja a kórházban jobb az UH.

Legjobb válasz: A terhesség mentesít minden vizsgálatnál a vizitdíj alól.

A terhesség mentesít minden vizsgálatnál a vizitdíj alól.
Nem kell!!
Nos, a vizitdíjat csak akkor kell kifizetned, ha még nem mentél el védõnõhöz és nincs meg a terhességi kiskönyved.
Kiskönyvvel minden ingyenes, de az uhon a felvétel és a film árát -már ahol- be kell fizetned csekken. Amúgy vizitdíjat nem kell fizetni .
Nem kell fizetni :)

Budapesten a XX. Kerületi sztk-ban felrakják nekem pendrive-ra a vizsgálatot, ha viszek? 12. heti UH.

Volt már akinek megtették?

Legjobb válasz: Szia! Nekem sajnos nem tették meg :( Én a telefonommal fényképeztem le alurkót mást sajna nem tudtam tenni. Nem hogy itt, de még a Dél-pesti kórházban sem teszik meg sajna. Elég szomorú, hogy azért fizetjük a TB-t, hogy egy képet se kapjunk a terhesség alatt magándoki, vagy 4d-s utrahang nélkül.

Szia! Nekem sajnos nem tették meg :( Én a telefonommal fényképeztem le alurkót mást sajna nem tudtam tenni. Nem hogy itt, de még a Dél-pesti kórházban sem teszik meg sajna. Elég szomorú, hogy azért fizetjük a TB-t, hogy egy képet se kapjunk a terhesség alatt magándoki, vagy 4d-s utrahang nélkül.
A kérdező hozzászólása: Én 2 évvel ezelõtt kaptam ey képet, csak gondoltam most fel is lehetne venni, mert erre még nem engedik be az apukát.
Nekem már nem adtak képet idén :( Szerencsére aput beengedték de mi már a 30. hetin voltunk csütörtökön :)
A kérdező hozzászólása: Már túl vbagyunk rajta, kaptunk képet is! :)

Ha a karcagi kórházban szeretnék járni nőgyógyászati vizsgálatra, kismamaként uh-ra, akkor nem fognak elzavarni? Kell beutaló? Nem Karcai vagyok.

Legjobb válasz: Az uh-ra nem kell beutaló, csak idõpontot kell kérni. A vizsgálatot nem tudom,hogy van, mert én magándokihoz járok. Ahol laksz, ott nincs kórház, vagy más miatt szeretnél Karcagra járni?

Az uh-ra nem kell beutaló, csak idõpontot kell kérni. A vizsgálatot nem tudom, hogy van, mert én magándokihoz járok. Ahol laksz, ott nincs kórház, vagy más miatt szeretnél Karcagra járni?
A kérdező hozzászólása: Kórház nincs, csak egy nõgyógyásznak nevezett -féreg, aki az alapvetõ higiéniát sem ismeri, ezenkívül a modora olyan...tudnék mesélni!!hú, de miket!!-van, és ehhez nem szeretnék járni. Egyetlen ok, amiért van páciense:nem fizetõs. Azért gondoltam, hogy Karcagra járnék a kórházba, mert az van a legközelebb, és ott voltam már vizsgálaton, normálisak, de semmi többet nem tudok. Nem szeretnék havonta járni, csak a kötelezõ uh-ra. Amikor meg ctg-re kell járni, akkor helyben ehhez a féreghez mennék majd-annyit kibírok.
Szerintem akkor nyugodtan mehetsz oda Uh-ra, biztos nem zavarnak el. :) A nõgyógy. szakrendelésre viszont nem tudom, hogy kell-e idõpont, de az uh-ra biztos.

12. hetes UH után legközelebb csak a 20. hetes UH-ra kaptam időpontot. Nincs fogadott orvosom. Nem lesz baj, ha közben nem megyek vizsgálatra?

Én egy kicsit aggódok. Végül is ez 8 hét.

Legjobb válasz: Szia! A terheség alatt elvileg 4-szer kell menni UH-vizsgálatra. Nyugi nem lesz baj ez igy teljesen normális.

Szia! A terheség alatt elvileg 4-szer kell menni UH-vizsgálatra. Nyugi nem lesz baj ez igy teljesen normális.
Ha bármi gondod, kételyed, kérdésed van, nyugodtan menj el a nõgyógyászhoz az SZTK-ba vagy a terhesgondozóba. A védõnõ is sokat tud és segít.
Hát ez valóban sok idõ, de ha nincs panaszod, akkor nem érdemes ezen aggódnod.
Szia Szerintem a 18.héten kellen menni a genetikai Uh-ra, bár az szokott csúszni. HA valami baj van , vagy úgy érzed h nem stimmel valami akkor menj el dokihoz. Amúgy ha minden ok, nem baj hogy addig nem mész. Bár még a 16. héten kell csináltati az afp vizsgálatot....ami egy vérvétel, majd annak az eredményével a 18.heti Uh! De ondolom ezeket az idõpontokat megmondták neked!!! Boldog babavárást 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egy kicsit megnyugodtam. A 16. hetes AFP-re már van idõpontom.
en is paraztam, hogy a 18.heti genetikai ultrahangomat 20 hetesen es 5 naposan fogjak csinalni, de a dokinom megnyugtatott.. azert a 16. heten ugye lesz vérvételed??
20 hetesen még belefér az idõpont.Nekem van orvosom, mégsem csinál gyakrabban uh-t, ugyanannyit mint bárki másnak.Azt olvastam a 20. hétig egyformán fejlõdnek a babák.

Ha nem akarom hogy választott dokim legyen, akkor honnan fogom tudni hogy mikor kell mennem UH-ra meg a vizsgálatokra? A védőnő mondja majd el ezeket vagy hogy vam ez ilyenkor?

Legjobb válasz: A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet,ha megvan az elsõ UH lelet,hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó),ott kapsz beutalót UH-ra,Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is,mikor kell hozzájuk menni,ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm

A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet, ha megvan az elsõ UH lelet, hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó), ott kapsz beutalót UH-ra, Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is, mikor kell hozzájuk menni, ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm
Szia! Nálam az úgy volt, h elmentem a helyi rendelõintézetbe egy nõdokihoz. Õ adott meg idõpontokat uh-ra, meg vizsgálatokra. Volt h helyben volt, volt h el kellett mennem máshova. A védõnõnek csak a vizsgálatok eredményeit kellett megmutatni.(ahogy persze a dokinak is)
Add egy papírt a doki, amivel a védõnõhöz kell menned.Ha nem vagy még ott ismerõs akkor kérdezd meg a dokit hogy hova kell menned, hol a védõnõ.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászhoz holnapra van idõpontom UH-ra, utána egybõl keresnem kell védõnõt vagy elmondja majd az orvos? Sajnos itt helybe nem tudom hogy hol van védõnõ és a háziorvost sem ismerem, mert 1 hónapja költöztem ide, és nem ismerek még semmit sem :(
4.vagyok Ahogy itt olvasom a kommenteket, mindenhol másképp van.Van ahol a doki adja a beutaló van ahol a védõnõ(nálunk is), van ahol több doki is rendel sztkba van ahol 1(nálunk, illetve 2 de a terhesgondozást csak az egyik csinálja, az NST-t meg a másik)Ezt úgyis megtudod ha elmész majd a védõnõdhöz.De persze elõtte dokihoz kell elmenni.
Kedves 87%-os nagyon jól összefoglaltál mindent, elméletben így van. De területenként változik a dolog. Én is azt hittem, h ez mindenütt hasonló, de ahogy olvasom van, akinek a védõnõ, háziorvos "ad" idõpontokat. Mindig az adott városban/településen kell érdeklõdni az "illetékesektõl", elõször a védõnõtõl persze, az még kis településeken is van.
Én sztkba jártam dokihoz.Havonta 1x kellett mennem elõtte mindig a védõnõhöz kellett menni.Õ adta a beutalókat a doki csak aláírta, meg az idõpontokat uh-ra is a védõnõ kérte.De nekem még a legelején mikor elõször mentem hozzá adott egy papírt amire le volt írva hogy mit melyik héten csinálnak.
Terhesgondozásra attól még kell járni, gondolom a te esetedben a helyi sztk-ba, ott az adott orvostól kapod meg az idõpontokat, hogy mikor hova kell menned!
Nálam a védõnõ kérte az idõpontokat, õ figyelmeztetett mikor hova kell menni. Ahová pedig beutaló kellett, oda meg az háziorvosom adta. Amúgy minden hónapban egyszer volt terhesgondozás, oda jártam és ott vizsgált meg az orvos.
Ne aggódj, a védõnõt általában senki sem ismeri, én sem tudtam, hogy hol vannak és én melyikükhöz tartozom. De interneten meg lehet keresni a rendelõintézeteket telefonszámmal, és ott tudsz érdeklõdni. Tõlem megkérdezték, hogy melyik utcában lakom, és az alapján megmondták, hogy kihez tartozom. Felhívtam, egyeztettünk idõpontot, és akkor adta ki a kiskönyvet. Ezt jó, ha a 12. hétig intézed, addig nem vagy elkésve. A válaszok alapján tényleg jó, ha majd a dokinál rákérdezel, hogy mi a rendszer náluk, kitõl fogod kapni a beutalókat, mert úgy látszik mindenhol másképp van ez.

12-hetes babás vagyok, jövö héten kell mennem 3-dik uh-ra, de akkor már 13 hetes leszek. Milyen vizsgálatok következnek? Látni rendesen a babát?

Legjobb válasz: Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat,2 agyféltekét,a szemeket,gerincet,kezeit,lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre,vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat, 2 agyféltekét, a szemeket, gerincet, kezeit, lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre, vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

34+3 hkm vagyok miért jovo héten kell mennem a 36ik utolso uh-ra, vizsgálatra? Hány hetes vagyok akkor most?

Az elejétol gondban vagyok a hetekkel. Utoljára 31+1 hetesen voltam, már akkor is 32 hetet irt a papirjaimra a doki. Most akkor 34 vagy 35 hetes vagyok? Nektek hogy számolja az orvosotok?

Legjobb válasz: Nem veszik ezt olyan véresen komolyan, de az uh papíron rajta van hány hetes és napos a baba.

Nem veszik ezt olyan véresen komolyan, de az uh papíron rajta van hány hetes és napos a baba.
Szia azért mert 34+3 hkm-ként már a 35-dik hétben vagy, a 35+1-tõl meg már a 36-dikban.Legalábbis nállunk így számolják és a kiskönyvben is így írják.Üdv: 39hkm
Most 34+3 naposan vagy a 35. hétben, 35+0 leszel betöltött 35. hetes, és 35+1-en kezded a 36. hetet.
ha 34 elmúltál, a dokiféle számítások szerint azt jelenti, hogy a 35. hétben jársz. tehát amikor egy nappal is túlmnész a 35-ön, akkor már a 36. hétben jársz, tehát jövõhéten. viszont, az UH-sok meg betöltött hetekkel számolnak tehát szerintük meg akkor vagy 35 hetes, ha már elmúltál 35 hetes. de a könyvekben, ahol levezetik mondjuk hónapról hónapra hogyan fejlõdik a babád, neked milyen kellemetlenségeid lesznek (ödéma, stb) ott is pl még be nem töltött, de megkezdett hónappal számolnak tehát ha 5 hónapos és egy hetes vagy, az már azt jelenti, hogy 6. hónapban jársz összegezve, szerintem 35+7 kellene bemenned UH-ra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!