Találatok a következő kifejezésre: Tuzeles kozben kutyanak (6 db)

Tüzelés közben (szerintem már a végefelé tart) lehet egy kutyát ivartalaníttatni?

Sürg?s lenne, mert a másik (szintén lány) kutyánkkal (aki egyébként már ivartalaníttatva van) a tüzelés óta állandóan verekszenek.

Legjobb válasz: A tüzelés 3 hete után szoktak még várni 1-2 hetet. A tüzelés következtében van némi elváltozás az ivarszervek tájékán (duzzadás, megnagyobbodás, vérbõség), így gondos, alapos doki a biztonság kedvéért megszokta várni, amíg tutira "beazonosítható" lesz minden. A kutyát is kevésbé viseli meg, ha tüzelés után mûtik.

A tüzelés 3 hete után szoktak még várni 1-2 hetet. A tüzelés következtében van némi elváltozás az ivarszervek tájékán (duzzadás, megnagyobbodás, vérbõség), így gondos, alapos doki a biztonság kedvéért megszokta várni, amíg tutira "beazonosítható" lesz minden. A kutyát is kevésbé viseli meg, ha tüzelés után mûtik.
Addig intézd el a nem tüzelõ csajszi ivartalanítását, így neked se két kutyával kell egyszerre foglalkoznos a mûtét után.
Meg lehet csinálni, ügyes orvos kell hozzá. Barátnõmnél is sürgõs lett a dolog, Maglódon Dr. Dian Tamás megcsinálta tüzelés közben is. 1 hónapja történt, a kutyus már fel is gyógyult.
Tüzeléskor nagy a vérbõség, több vért veszít a kutya a mûtétnél. De vidd a dokihoz, õ megmondja mikor tudja mûteni.
nem, ezt a 2 hetet ki kell birnod ... addig probáld elzárni öket egymástól ha lehetséges
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, már 2 hete próbálom úgy-ahogy elzárni õket egymástól, de amikor vmiért nem sikerül, rögtön kész a balhé, ebbõl van már elegem...
A tüzelés után még szoktak várni két-három hetet. Legalábbis azok az orvosok, akikkel én errõl beszéltem, csak így vállalják a mûtétet.
nem lehet!

Tuzeles kozben a nosteny kutyat ki lehet vinni ugyanugy setaltatni, es lehet vele ugyanugy jatszani?

pelenkaval megoldhato,hogy ne verezzzen ossze mindent??,mert bentikutya.menyi ideig verzik a szuka?

Legjobb válasz: Három héti szoktak vérezgetni. Peleka helyett érdemes inkább " kutya bugyit" használni. Ezt állatorvosi rendelõkben és nagyobb állatkereskedésekben lehet beszerezni, de optthon te is eszkábálhatsz ilyet, csak nézd meg jól elõtte a mintát. Azért elõnyösebb, mert nem fülled bele az állat, csak a péránál van egy kis betét, amit tisztasági betéttel tökéletesen lehet helyettesíteni. Sétálni nyugodtan kiviheted, de használj pórázt, mert a második héttõl bizony megeshet, hogy a kiskutyád meglép egy légyottra valami szimpatikus võlegénnyel! Ezt úgy is elkerülheted, ha próbálsz nem azokon az idõpontokon sétáltatni, amikben a többi kutyát leviszik. Sajnos ez egy macerás idõszak,, ha nem akartok tõle kiskutyákat, akkor érdemes lenne elgondolkozni az ivartalanításon.

Három héti szoktak vérezgetni. Peleka helyett érdemes inkább " kutya bugyit" használni. Ezt állatorvosi rendelõkben és nagyobb állatkereskedésekben lehet beszerezni, de optthon te is eszkábálhatsz ilyet, csak nézd meg jól elõtte a mintát. Azért elõnyösebb, mert nem fülled bele az állat, csak a péránál van egy kis betét, amit tisztasági betéttel tökéletesen lehet helyettesíteni. Sétálni nyugodtan kiviheted, de használj pórázt, mert a második héttõl bizony megeshet, hogy a kiskutyád meglép egy légyottra valami szimpatikus võlegénnyel! Ezt úgy is elkerülheted, ha próbálsz nem azokon az idõpontokon sétáltatni, amikben a többi kutyát leviszik. Sajnos ez egy macerás idõszak, , ha nem akartok tõle kiskutyákat, akkor érdemes lenne elgondolkozni az ivartalanításon.
Én azt tanácsolom neked, ha nem akarod tenyészteni akkor inkább ivartalanítsd, sokkal könnyebb lesz vele. A méhgyulladás és hasonlók se lesznek problémák, nem vérezi össze a lakást, nem kell rá vigyázni a sétáltatáskor sem..
Csak akkor ajánlanám ezeket az eszközöket ha a kutya nem tudja rendben tartani magát.Sétálni kiviheted, de csak pórázon, és lehetõleg ne akkor amikor a legtöbb kutya kint van.Így is messzirõl megérzik a kanok a szagát, a találkozás ezalatt az idõ alatt kellemetlen lehet minden résztvevõnek.Játszani persze játsszál vele minél többet.A tüzelés 3 hétig tart és félévente ismétlõdik.

Miért vacog a kutyának a foga tüzelés közben?

Legjobb válasz: Mert kinyalogatja magát, és utána (nyilván még a szájában van az íz), így "vacogtatja" a fogát...

Mert kinyalogatja magát, és utána (nyilván még a szájában van az íz), így "vacogtatja" a fogát...
Ha kerti tûz, a fázás ellentéte. Ha menstruáció más szóval, berezeg a hatására.

Mikor kell pároztatni a kutyákat? Tüzelés közben, vagy utána pár nappal?

Legjobb válasz: Meg majd esetleg azok szaporulatát stb. Kiennének a vagyonodból,hidd el.

15:02 es vok, azért válaszolok a kérdésedre :) tüzelés alatt kell, progeszteron méréssel derithetõ ki h a szuka mikor is alkalmas a megtermékenyülésre, mivel minden egyednél ez más.
á nem érdemes még több kiskutyát a világra segiteni, annyi van belõlük. Hiába aranyosak, felnõnek és annyi tapló ember van hogy kidobják õket, beadják menhelyre . Ha teheted, inkább ivartalanisd, a kutyádnak is sokkal jobb lesz igy! Nagyon gyakori a gennyes méhgyulladás, emlõdaganat =ivarszervi daganatok idõs korra, most biztos legyintesz h á ez nem fog elõfordulni, de hidd el, jobb megelõzni, mert ha már ott a baj, akkor már a mûtét sem megoldás :(
Meg majd esetleg azok szaporulatát stb. Kiennének a vagyonodból, hidd el.
Akkor jó. Amúgy is gondolj bele, születne 8 kölyök mindet megtartanád?
Ha ennyire nem tudod, akkor miért akarsz kölyköket? Aztán majd itt fogsz sírni, hogy miért nem találsz gazdit nekik, valaki segítsen? Tenyészszemle van? Genetikailag öröklõdõ betegségekre szûrések vannak? Herpesz szûrés? Törzskönyv? Kennelnév a MEOE-nél? Tudod mi az az elõjegyzés? stb... Légyszi ne tedd, biztosíthatlak a felõl, hogy keresni nem fogsz rajta, ellenben egy vagyonodba kerül és közel sem biztos, hogy minden kölyöknek tudsz felelõs gazdit találni. A másik meg, hogy a szukádat is lehet nagyon meg fogja viselni. http://www.zakuszkatanya.hu/blog/read/725
pároztatás elött fontold meg, hogy egy alom felnevelése nem móka és kacagás. Oltani kell, ha fajtatiszta törzskönyveztetni és számolni azzal, hogy nem találsz gazdát. továbbá a szûréseknek is megkell lenniük, és utána fedeztethetsz. csak a pénzért vagy mert 'a szukának és a kannak egyszer muszály' hamis állítás. FONTOLD JÓL MEG. amúgy leírnád ha megkérlek, hogy milyen kutyától akarsz, fajta meg ilyenek. fajtatiszta-e? mert ha keverék akkor inkább ne, mert 55% hogy menhelyre kerülnek. :S
jah oksa.. :D amúgy tüzelés utolsó hetében ott oldalt a far résznél puha lesz asszem úgy lehet.. :D
A kérdező hozzászólása: 14.45. Nem szeretnék kölyköket, csak érdekelt a válasz...Mikor írtad a választ akkor még biztos nem láttad a kommentáromat...:)
Szerintem nem hiába érdekel ... hmm ! Na mindegy , ha nem akarjátok hogy tudja , legalább ne mondjátok meg ! MOST ivartalanítsad a szukád , ne annak a szaporulatát akard !
A kérdező hozzászólása: Azért mert érdekel...Ez is baj???
Ha nem akarnál, minek kérdezed? Az ilyeneket sose hiszem el...
Neked semmikor.
A kérdező hozzászólása: 15.09. Ha-ha-ha...:)
A kérdező hozzászólása: És köszi a válaszokat...:D
A kérdező hozzászólása: 14.52. Én nem tartozom a taplók közé, akik kidobják a kiskutyákat...És...Egyébként igazad van...
A kérdező hozzászólása: Keverék kutyám van, és ha lennének kölykei inkább megtartanám, minthogy odaadjam egy menhelynek...De igazából nem szeretném fedeztetni, csak azért kérdeztem, hogy tudjam...De azért köszi, hogy figyelmeztettél...:D
A kérdező hozzászólása: 14.54. Persze csak elméletben: A kölyköknek nem lenne szaporulata, mert ivartalanítanám õket...:)
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert lusta voltam az internezen böngészni, és megkérdeztem, mert nem tudtam...Attól még nem akarom pároztatni...

Ha megnőtt a kutyám cicije tüzelés közben, terhes? (Egyszer kiszökött)

Legjobb válasz: Viccen kívül: ez az egyik legbiztosabb jele, hogy a kutyusod anyai örömök elé néz. Még biztosabb egy ultrahang.

Viccen kívül: ez az egyik legbiztosabb jele, hogy a kutyusod anyai örömök elé néz. Még biztosabb egy ultrahang.
Irány az állatorvos! Egyébként lehet a kutya álvemhes is, de ezesetben is kezelést igényel, mert begyulladhatnak az emlõi. Hosszú távon neki is jobb, ha ivartalanítjátok, most van akció: http://www.zakuszkatanya.hu/blog/read/674
A legbiztosabb az orvos! Az én kutyám minden tüzelésénél álvemhes volt, megnõtt a cicije, sõt jött is neki tej! Az egyik hozzászólónak üzenem: Maradjunk annyiban, hogy elég leleményesek tudnak lenni, ha valamit akarnak, és az ösztön az nagy úr! Fõleg ha elszökik, nem nagyon tud mit csinálni az ember!
Jééé, örültök neki? És mi lesz a picikkel? Vízbefojtódnak? Illatosra viszitek õket? Netán "felelõsség teljes" gazdit kerestek nekik, akik mikor elkezd kamaszodni a kutya kirakják az autópályára, vagy kikötözik egy benzinkútnál? Miért nem lehet vigyázni a kutyára, ha egyszer nem voltatok képesek ivartalanítani?! Be kéne vezetni, hogy csak az tarthat kutyát, aki egy hónapot önkéteskedett menhelyen. Komolyan. Pfff.
Attól még lehet ivartalanítani... Mondjuk pont ezért. Akinek nincs ideje annyira megnevelni a kutyát, hogy tüzeléskor is vele maradjon, az ivartalanítsa. Ez is felelõsség. Nekem egy kan labim van és egy-két tiltás elég volt, hogy simán játszik tüzelõ szukákkal próbálkozás nélkül. Több ilyen ismerõsöm is van. Nevelés és idõ rászánás kérdése az egész. Nekem ne mondja senki, hogy ilyenkor nem lehet bírni a kutyával. Lehet. Aki meg nem tud, az ivartalanítson, az amúgy is egészségesebb. Én is azt tenném, csak díjnyertes fedezõ kan. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: 1 nem örülök neki képzeld , mert ez az elsõ tüzelése és bele is halhat azt mondták... 2 egyszer már befogadtunk egy kutyust és vemhes volt és 12 kiskutyát ellett és mindegyiknek találtunk gazdit és képzeld mind rendes meg minden 3 csak 14 éves vok na jó nem csak de akkor is az életkoromhoz képest rettenetesen jó gazdi vok már sokan mondták... úgyhogy....
Ja és a kutyatartásnál tényleg nem számít a kor, ez nem mentség, én 19 vagyok. Csak.
És az senkinek nem jutott eszébe hogy az elsõ tüzelés elõtt szinte láthatatlanok egy szuka emlõi, utána lesznek feltûnõbbek és ez a növekedés természetes?? Azért vidd el állatorvoshoz de ez nem egyértelmû jel. Tapasztalatból tudom, én is megijedtem mikor a kutyám átesett ezen csak engem hamar megnyugtatott a tudat, hogy egy pillanatra sem veszítettem szem elõl így nem lehet baj. És tényleg csak paranoia volt.
Ha a tüzelés ideje alatt nõtt meg a cicije, akkor az nem a vemhesség jele, hanem a tüzelésé. A terhességes cici növekedés a terhesség utolsó 2/3-ában szokott bekövetkezni. Ha tüzelõ szuka kilógott, akkor nagy valószínûséggel befedezték. Mivel te is írtad, hogy az elsõ tüzelése, ez így nagyon veszélyes! Õ még egy kamasz, lelkileg gyerek! Az lenne a legjobb, ha az elkövetkezendõ 1-2 héten belül ivartalaníttatnátok!

Tuzeles kozben a kutyanak lehetnek betegsegei?

egy embertol akarunk venni kutyat,7 honapos,szuka,kismeretu marad,lehetseges az,hogy azert adja el mert tuzel,es valami baja van??

Legjobb válasz: Nem nem lehet mert olyan hormonok vannak a szukába hogy a betegségeket taszitja.

Nem nem lehet mert olyan hormonok vannak a szukába hogy a betegségeket taszitja.
Tüzélés közben kaphat legkönnyebben méhgyulladást a kutyus, de az csak a tüzelés után jó pár héttel mutatkozik, szóval, nem hinném hogy beteg és azért adja el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!