Találatok a következő kifejezésre: Tunyogi Erzsébet mit (1 db)

Tunyogi Erzsébet játszóházáról mit tudni?

Legjobb válasz: Én csak a pszichoterápia és a játékterápia kapcsán hallottam róla az egyetemen, de nagyon hasznosnak tartom, hogy vannak ilyen játszóházak a gyerekeknek. A Tunyogi féle játszóházba elsõsorban a fejlõdésben lemaradott gyermekek mehetnek, de már szívesen látnak ép gyerekekt is. Korhatáros: 3 éves kortól iskolás korig fogadják a gyerekeket. Minden nap 8-tól 13:30-ig van nyitva. Kell fizetni belépõt is, de sajnos nem tudom, hogy az mennyi. Bõvebben még utánanézhetsz itt: http://www.tunyogi.hu/

Én csak a pszichoterápia és a játékterápia kapcsán hallottam róla az egyetemen, de nagyon hasznosnak tartom, hogy vannak ilyen játszóházak a gyerekeknek. A Tunyogi féle játszóházba elsõsorban a fejlõdésben lemaradott gyermekek mehetnek, de már szívesen látnak ép gyerekekt is. Korhatáros: 3 éves kortól iskolás korig fogadják a gyerekeket. Minden nap 8-tól 13:30-ig van nyitva. Kell fizetni belépõt is, de sajnos nem tudom, hogy az mennyi. Bõvebben még utánanézhetsz itt: http://www.tunyogi.hu/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért változott meg ennyire a lányom? (rossz irányba, és nagyon)

Lányom, most júniusba lesz 16 éves, és 9.-edikes.
A 7. osztályt már egy másik városban kezdte egy hatosztályos gimnáziumban. Nem sokat, de romlottak a jegyei 7.-ben. 8. félév után már alig volt iskolába, rengeteget lógott. Általános végig kitűnő volt, mindenféle biológiai versenyt megnyert, ezért mondta az összes tanár, hogy vigyük el az általános iskolából egy hatosztályos hadd használja ki az eszét.
Azért, hogy ne kelljen osztályozóznia átment egy másik, megye első gimnáziumba, kollégista lett az idén. Az első kollégiumából lopott, kicsapták, aztán a magántanuló lett, annyit hiányzott. Második kollégiumból azért csapták ki, mert részegen ment be.
Jövőre egy másik iskolába megy megint.
Mivel magántanuló, nem tanul, csak nyelvből jár különórára, mert csak az érdekli, de eljár folyamatosan bulizni, ha nem engedjük, akkor is megy. Régebben többször részegedett le, mostmár drogozik.
Mi történt vele?

11

Szerintetek van okunk aggodni?

Ferjemnek szuletett egy hazassagon kivuli gyereke(10eve vagyunk hazasok, van kozos gyerekunk, ez a kisfiu egy botlasabol sikerult, megbocsajtottam, de ez hosszu tortenet)Kisfiu 4eves lesz juliusban, anyukajaval el de nalunk van ket hetente,a velhetoen baj az hogy a kisfiuval nincsen foglalkozva, se jatszira nem jar se oviba(anyuka szult azota masnak is gyereket, igy a kicsi miatt nem jarhat elvileg oviba)kisfiu egesznap tevezik, keveset es nagyon rosszul beszel(alig van ertheto szava) kanallal villaval nem tud enni, ha nalunk van es probaljuk sem sikerul neki, poharbol leissza magat. A kozos gyermekunket mindig terrorizalja 1 ev van koztuk.Elvileg szept-tol ovis lesz ha beiratja, de addig is hova lehetne vinni hogy tudjon "viselkedni" a tarsadalomba. Mint anya rossz nezni hogy elkallodik az a gyerek.Velemenyek? Otletek? Koszonom

6

Anyukák, akik hiperaktív vagy autista gyereket nevelnek, volt valami tünete csecsemőkorban, vagy olyan volt mint a többi csecsemő?

2

Hiperaktivitás, ADHD, és egyéb kitalált "betegségek". Bővebben? Lent.

Mostanában egyre több kérdést látok a témakörben ezekkel kapcsolatban. Mindig elcsodálkozom azon, hogy így meg lehet vezetni embereket. Aki érintett, vagy csak érdekli, olvasson utána (NE orvosok weboldalán, könyvében, ők úgyis a szokásosat szajkózzák, hisz ez áll érdekükben.)

"nem létezett, és ma sem létezik olyan tudományos vizsgálati eredmény, amely egyértelműen bizonyítaná, hogy a hiperaktivitás betegség lenne, s amely indokolná, hogy a gyerekeket olyan erős tudatbefolyásoló pszichiátriai szerekkel kellene kezelni, amelyekkel jelenleg is kezelik őket."


33

MI is az az autizmus?

Szerintem nagyjából mindenkiben él egy kép az autistákról az Esőember óta. Én leginkább azt hallottam róluk, hogy a szociális kapcsolatokkal van gondjuk, nehezen kommunikálnak, érzelmileg bezárkóznak. Kényszeresek, ha eltérnek a napi rituálétól, akkor kiborulnak. Gyermekkorban erős hiszti, megkésett beszédfejlődés, szemkontaktus hiánya, egyoldalú tevékenységek.
De most már egyre több anyukától olvasom itt, hogy autista a gyermeke, holott ezek közül egyik tünetet sem produkálja. Jó, tudom, hogy nincs két egyforma autista, és vannak fokozatai. De akkor mi a közös bennük?
És egyre több van belőlük, bár azt is olvastam, hogy lehet, hogy régen is voltak, csak akkor még nem diagnosztizálták. És fejlődtek maguktól, be tudtak illeszkedni, anélkül, hogy maguk tudták volna, hogy autisták.
Akkor mi is ez voltaképpen?
Nekem már kezd az az érzésem lenni, hogyha találkoznak egy problémás gyermekkel, akivel nem tudnak mit kezdeni, akkor rámondják, hogy autista.
Van itt olyan anyuka, akinek azt mondták, hogy autista a gyermeke, de később visszavonták ezt a diagnózist?

12

Hogyan kezelik azt a 3 éves gyereket, akinek visszamaradt csecsemőkori reflexe van?

Konkrétabban a Moro-reflexre lennék kíváncsi.

2

4.5 éves gyermekem ha leszidást kap, vagy a fenekére kap, akkor magát karmolja, üti. Mit tehetek?

Nagyon okos, érzékeny kisfiú. Akaratos is,muszáj erős határokat húzni neki, azon belül igyekszem szabadságot adni neki. Így is sor kerül néha arra, hogy kap a fenekére, mert időnként éreznie kell, hogy vannak határok. Először persze kérem, érvelek, de néha eljutunk idáig. Minden konfliktus után kibékülünk, elmondom, akkor is szeretem, mikor ez van, de vannak dolgok, amit be kell tartania. Ezt kb 1 hónapja csinálja.Tudom azt is, hogy az akaratosság ellenére kishitű, mert türelmetlen magával, ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél, pedig te okos kisfiú vagy. Ha már érzi, baj van, nem abbahagyja a hisztit, hanem üti a fejét és karmolja az arcát (pedig a fejét sem ütöttem soha, a max, hogy elfenekeltem. Mit javasoltok?

33

Lehet olyan (hamarosan 3 éves) gyerek autista, aki rengeteget (fejlett szókinccsel) beszél és nem szeret egyedül lenni?

Kisfiamnak nagyon sok furcsa dolga van, sokszor gondolom, hogy valami pszichés gond lehet vele, pedig első ránézésre szuperügyes-szuperokos gyereknek tűnik.

24

3 éves gyermekem nem motiválható, dacos, és semmi sem érdekli. Mit rontottam el, mit kéne tennem?

3 éves, és alig-alig beszél. Elindultunk mindenféle vizsgálatokra vele. Eddig semmit sem találtak.
Illetve ma a beszédfejlesztő központban voltunk a pszichológusnál. Õ azt mondta, hogy alapvetően nem is a beszéddel van baj. (Amit mondasz egyébként mindent hibátlanul visszaismétel, csak nem akar válaszolni.)
Hanem azzal, hogy semmi sem érdekli, és ami nem érdekli, azzal nem is hajlandó foglalkozni. Iszonyú dacos, és akaratos. Átirányított minket a nevelési tanácsadóba.
Teljesen el vagyok keseredve. Igen, nagyon problémás gyermek volt már az elejétől kezdve. Engem sajnos nagyon kikészített, bevallom sokszor nem volt hozzá elég türelmem.
2,5 éves koráig nem volt egy átaludt éjszakánk, a szoptatással is megkínlódtam.
Azt én is észrevettem, hogy ami nem érdekli, azzal nem hajlandó foglalkozni, gondoltam is, hogy az iskolában lesz vele majd elég bajunk. Nem tudom, hogy hogyan segíthetnék ezen, vagy mit rontottam el?
Miért van az, hogy a korának megfelelő játékok nem nagyon érdeklik? Nem kirakózik, nem épít, nem rajzol. Csak az autóit tologatja egész nap.
2 hónapja járunk oviba. A dacra egy jó példa, hogy 1 hónapig nem volt hajlandó az oviban pisilni, ezért délben el kellett hoznunk. Most már ott alszik, de mondják, hogyha rájön a hiszti, semmivel nem tudják megnyugtatni.
Szóval jelenleg az a diagnozis, hogy adott egy nagyon rossz természetű gyermek, akinek a dacát nem tudtuk kezelni, és egyáltalán nem érdeklődik a környezete iránt, nagyon nehezen motiválható.

25

Hogyan lehetne megoldani a szófogadatlan gyerek-problémát?

A testvéremmel rengeteg gondunk van. Még csak 7 éves, de már nem lehet vele bírni. Szófogadatlan, akaratos, visszapofázik a szüleinknek, nem lehet rá se szép szóval, se csúnya szóval, se büntetéssel hatni. A suliban is gyakran hallani rá panaszt. Én már nem bírom elviselni, lassan azt is elérjük, hogy azt mondom a szüleimnek: vagy őt tűntetik el itthonról vagy én megyek el, válasszanak. Milyen megoldást lehet erre találni? Én már réges régen beadtam volna a javítóintézetbe, aztán majd rájön a kis sz*rházi, hogy csak jobb neki itthon, ahol konkrétan ki van nyalva a s*gge.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!