Találatok a következő kifejezésre: Tunyogi Erzsébet mit (1 db)

Tunyogi Erzsébet játszóházáról mit tudni?

Legjobb válasz: Én csak a pszichoterápia és a játékterápia kapcsán hallottam róla az egyetemen, de nagyon hasznosnak tartom, hogy vannak ilyen játszóházak a gyerekeknek. A Tunyogi féle játszóházba elsõsorban a fejlõdésben lemaradott gyermekek mehetnek, de már szívesen látnak ép gyerekekt is. Korhatáros: 3 éves kortól iskolás korig fogadják a gyerekeket. Minden nap 8-tól 13:30-ig van nyitva. Kell fizetni belépõt is, de sajnos nem tudom, hogy az mennyi. Bõvebben még utánanézhetsz itt: http://www.tunyogi.hu/

Én csak a pszichoterápia és a játékterápia kapcsán hallottam róla az egyetemen, de nagyon hasznosnak tartom, hogy vannak ilyen játszóházak a gyerekeknek. A Tunyogi féle játszóházba elsõsorban a fejlõdésben lemaradott gyermekek mehetnek, de már szívesen látnak ép gyerekekt is. Korhatáros: 3 éves kortól iskolás korig fogadják a gyerekeket. Minden nap 8-tól 13:30-ig van nyitva. Kell fizetni belépõt is, de sajnos nem tudom, hogy az mennyi. Bõvebben még utánanézhetsz itt: http://www.tunyogi.hu/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nemrég derült ki hogy a fiam lehet hogy autista, hogyan lehet ezt elfogadni?

Akiknek szintén autista gyermekük van, hogyan dolgoztátok föl? Nekem nagyon nehéz volt szembesülni ezzel. A férjem lazábban fogja fel, ő úgy van vele, amíg nem bizonyosodik be, addig nem akar vele foglakozni. Neurológián korai fejlesztést javasoltak. Aztán a pszihiáter mondta hogy valószinű autizmus áll fent, a bizottságon ahová menni kellett, hogy megkapjuk a papít, hogy jár neki a fejlesztés expressiv beszédzavart állapítottak meg. Sajnos beleestem abba a hibába, hogy már minden mozdulatában azt keresem, hogy az vajon autisztikus tünet-e vagy sem.

15

Nagyon kényes garatú és ízlésű, nagyon válogatós 4 éves. Mit csináljak már vele?

Pont 4 éves fiú, nagyon értelmes, nagyon régóta beszél és szobatiszta, ovis lesz ősszel. Kb másfél éves kora óta nagyon válogatós, nincs bizalma a kajákban. Semmi újdonság nem jöhet, nem bízik bennünk, de senkiben a világon, hogy megeheti, mert finom. Ha mégis rávesszük, hogy kóstolja meg, nem kezd el rágni, egyből öklendezik. Persze amit ismer és szeret, az csúszik, azt eszi. Képes úgy elmenni egy napunk, hogy egész nap semmi értelmeset nem eszik, max gyümölcsöt, mert kekszért könyörög rendes étel helyett, azt pedig nem kap, nem érdekel...próbáltam mindent, új kinézet a kajáknak, bevontam a főzésbe, együtt vettünk alapanyagot, egyött ülünk asztalhoz, ugyanezt kapja mindenki, spock módszerét követem, mert a többi még annyira sem működik, de így se haladunk, max nem lesz rosszabb a helyzet. Vérképe rendben van, szed multivitamint. Próbáltunk vasat, béres cseppet, mindent.

2

Hány éves kortól javasolt a logopédus egy gyereknek?

Az én kislányom 2 éves elmult.Sajnos corpus callosum hiánnyal született.Születésétöl sajnos elés sok mindenben maradt le.fejlödésneurolognál is voltunk vele és voltunk a tanulóbizottság elött is pesten ök krendeltek mellé egy gyógytornászt is aki sokat foglalkozot vele közben tanitotam én is.Azóta tud járni is.Nos most ami a legnagyobb probléma hogy nem beszél.Már hosszu idö ota mondok neki szavakat de valahogy nehezen ismétli meg.Bár vannak pillanatok amikor tidztán lehet érteni h kimondja de van hogy nem.A nagyszüleim javasolták a logopédust de hát 2 évesen hogy vihetném oda.Mit tegyek hogy legalább néhány szót kitudjon mondani?

4

Ez lehet a cisztás fibrózis tünete? (bővebb lent)

Kb 1 hónapos baba, aki két mellből szopik egy alkalommal- óriási étvágy,szopáskor időnként fuldoklik és bekékül. Cisztás fibrózis gyanús, első tesztek nem egyértelmű pozitivitást mutattak.
Akinél esetleg volt hasonló dolog, várnám a tapasztalatokat, köszönöm.

2

Hogyan javíthatnék a viselkedésén?

Kislányom 4 éves. Az apjával imádjuk, de mi mindig veszekszünk egymással. Mindig megfogadjuk, hogy jobbak leszünk, de nem bírjuk ki. Ha a kislány egy fél napig csak velem van, szófogadó, de ha megjön az apja, nem akar szót fogadni, játszani rendesen, visszabeszél, stb. Hogyan javíthatnék a kis viselkedésén?

2

Mire utalhat, hogy egy kisgyerek 1.5 éves koráig teljesen normálisan fejlődik (pl. már mondogat szavakat), aztán totális visszafejlődés következik, és 2.5 évesen egyáltalán nem beszél?

Nem érte semmiféle trauma, változás, semmi. Gyakoriak a hisztirohamok is.

9

Mit kell tudnia egy 3 évesnek?

TSMT -re járunk pár hete ,de ami meglepett javasolták a fejlesztést gyógypedagógiai eszközökkel a 3 éves lányomnak.Amit elé rakott mindent megcsinált.kirakott stb.15 ig számol,8 színt megkülönböztett .Mit kellene még tudnia.?Elég szépen beszél,nagy a szókincse.

6

Párommal közösen neveljük előző kapcsolatainkból született gyermekeinket, és sokszor ez miatt vannak vitáink. Tud tanácsot adni olyan aki "hasonló cipőben járnak"?

Két éve vagyunk együtt a párommal,én előtte egyedül neveltem a fiamat.Egy éve került hozzánk a párom két lánya,mert az anyjuknak nem kellettek.Az elején sokszor szinte napi szinten vitáztunk a gyerekek miatt, ő az övéit védi ,én az enyémet.Aztán eljutottunk oda, hogy ezt befejeztük ,mert sehova nem vezet. Azóta sokkal jobb a helyzet, de sokszor érezteti velem ,hogy a fiamat nem igazán szereti, és teljesen ki volt akadva az elején ,hogy azt mondtam ,nekem a fiam az első az életemben ,nem más. amit még tudni kell ,a gyerekeink 10,10 és 12 éves a nagyobbik lánya. A nagyobbik lány sokszor tett keresztbe nekünk ,uszított egymás ellen minket ,nehezen kezelhető ,folyamatosan hazudozik nekünk. Miatta egyszer már majdnem szétmentünk. Megbeszéltük ,hogy a 3 gyereket egyformán kezeljük ,nincs különbség tevés köztük.De ez ne nagyon megy leginkább a páromnak. Tanácsot kérnék mit tehetnék ,tehetnénk ,hogy ne legyen feszültség köztünk a gyerekek miatt. nagyon szeretjük egymást , ezzel nincs baj. Egyetlen probléma a gyerekeink.

7

Mit tévő legyek ebben a helyzetben?

Egy 18 éves srác vagyok.Egy 13 éves szintén fiú nemű nem hagy engem békén.Elkezdi facbookon is hogy nem merek vele kiállni verekedni.Egyébként nagyon egy bunkó kötekedős kölyök.Nem akarom pépé verni mert utána jön a gyerek bántalmazás mint vád.Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm a válaszokat!!

16

Miért nem lehet az ilyen kisgyerekeket elcsitítani?

Bocsának, nem provokációnak szánom, de utálom az olyan kis kölyköket, akik olyan szintet üvöltenek, hogy az észveszejtő.
Múltkor is egy áruházban. Anya beszélget vkivel, a gyereke meg teljesen, torka szakadtából üvölt, visít tutul, közbe taknya-nyála össze.

Most nem a babákról beszélek hanem az "idősebbekről". (2-3-4-5 évesek)

Most lehet hogy bennem van a hiba, de én egyszerűen nem bírom. Miért nem szól rá a gyerekre az anyja vagy az apja?? Itt is, reggel korán 7-8 órakor visít a szomszéd gyereke.

De ez nem az a hiszti, hogy csoki vagy valami, és 10 max 20 perc után abbahagyja. Nem. Képesek akár órákon keresztül ezt csinálni.
Volt erre példa amikor kórházban voltam bőrgyógyásznál. Tele van majdnem a váró, megérkezik az anya a max 3 éves gyerekével. És valamiért rá 10-20 percre a gyerek torkaszakadtából elkezdett üvölteni, hisztizni, rohangált össze vissza.
És ez így ment kb 40-50 percig, mire valaki nem bírta tovább, és rászólt az anyára, hogy csitítsa el a gyerekét vagy vigye haza.
Az anyának állt feljebb, de valaki a gyerekére is rászólt. Akkor jobban elkezdett hisztizni.

Oké hogy megijedt, de miért nem lehet az ilyen gyerekekre rászólni? Miért az anya van felháborítva, ha a gyereke a tutulásával mindenkit zavar?

Nem érdekel, hogy dackorszak vagy sajátosság életkorilag. Egyik ismerősömnek is hasonló korú gyereke van, és esze ágában sincs üvölteni. Normálisan meg lett nevelve, stb.

Ne haragudjatok, de ezen felhúztam magam. Lehet azt mondani hogy ne törődjek vele, de egyszerűen nem megy. Egy egész áruház beleremeg úgy üvölt némelyik. Az anyja miért nem bír rászólni?
Egyiket meg is kérdeztem, erre rávágta hogy TILOS rászólni, így megtanulja hogy a hiszti nem ér semmit. Na de amikor már közel 1 órája üvölt akkor?

Ti hogy vagytok ezzel? Hogy szoktatok egy ilyenre reagálni, ha nem tudtok elmenni és muszály hallgatni?
Miért az anya van kiakadva, ha rá mernek szólni az órák óta tutuló gyerekére?:S

Nem értem.

30

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!