Találatok a következő kifejezésre: Tudom valahogy orvosi (7 db)

orvosnak lenni KELL. Olyan nincs, hogy nincs orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a jótanácsot. Hála nem is lázas (már, mert fogzik, és most belázasodott) és nem is zöldes a váladék ami az orrából jön. Szegénykém most nagyon elkapta. A fogzás miatt hogy belázasodott ki jött neki a herpesze és akkor ezek után még ez is. Ráadásul az örlõ fogai jönnek. Hát szenvedünk rendesen:( Köszi mégegyszer a tanácsot. Megyünk majd a patikába.:)
7-es vagyok. A Cebion cseppet kifelejtettem, az tényleg jó, de Bérest és más multivitamint ne adj, csak, ha már gyógyult lesz. Saját tapasztalat, hogy egy megfázással az ügyeleten nem foglalkoznak, különösen olyan faluban, ahol felnõtt háziorvos ügyel, akinek fogalma nincs a gyerekekrõl és a nekik való gyógyszerek adagolásáról. Nyilván beviszed saját magad a kórházba, ha magas láza lesz, fullad vagy hasonlók, amik súlyos bajra utalnak. Ne ess kétségbe ez nem olyan komoly, de úgyis észrevennéd, ha az lenne!
A kérdező hozzászólása: Nem sokat érek vele sajonos. Legfeljebb csak megint [email protected] az agyam mint mindig! Ezek itt semmit nem tudnak, és még bunkók is:((! Ha nagy a baj akkor megirják a beutalót a kórházba de azon kivül semmit nem csinálnak! Mindegy azért köszi Nektek! B.U.É.K.
Sóoldat-orrszívás+orrcsepp+calcimusc, ha van otthon (mert ez csak vényre kapható, 2-3* fél ampulla elég vagy Fenistil cseppbõl ahány kiló annyi cseppet naponta két részletben, de ez is vényköteles)+ köptetõ (Rhinatiol vagy Ambroxol). Hideg párásítás éjjelre a szobájában. Csipkebogyó tea, mézzel, ha nem allergiás rá. Sok folyadék fontos! Ha fájlalja a torkát, vagy lázas, akkor lázcsillapító. Ennél többet nem tudsz tenni, ha 3 napon belül nem javul, lehet, hogy antibiotikum kell, akkor mindenképp látnia kell orvosnak!
Hát én nem hagynám ezt ennyiben, addig telefonálnék, amíg valaki nem hajlandó foglalkozni velem. Ha az ügyeletes kórházat kell felhívnom, akkor azt. Olyan nincs, hogy telefonban adnak egy-két tanácsot. És hol lesz az az ember, ha a gyerekemmel történik valami!? Még be sem szoktak mutatkozni a telefonban, de nem sokat ér, hogy tudom a nevét, ha a gyerekemnek valami baja lesz. Egy 15 hónapos babáról beszélünk! Egyébként simán fognám magam, és bevinném az ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: A helyileg illetékes ügyelet:"meleg tea, amibe rakjak egy kis mézet, és próbáljam meg melegen öltöztetni hogy ne fázzon rá. Január 2án pedig menjünk orvoshoz!" Sajnos itt szart sem ér az ügyelet. Ha kórház kell megirja a beutalót, deezen kivül semmit nem csinálnak. Nem tud gyógyszert irni meg tanácsot sem tud adni. Higyjétek el nem véletlen kérdeztem!
valószínûleg komoly torokgyulladása van, feltétlen orvos.
igen egyébként olyan nincs hogy nincs orvos ha nincs körzetis akkor a helyileg illetékes ügyeletre kell menni.
vidd be a körzeti ügyeletbe megvizsgálja a doki ír fel neki gyógyszert mintha a háziorvosotok lenne úgyanúgy, szerintem inkább lássa orvos mielõtt házi praktikákhoz folyamodsz...jobbulást neki!
Ha a torka miatt nem eszik akkor a fájdalomra még lehet Nurofen kúpot 3 hónapos kortól. Ezt nem csak láz, hanem fájdalom csillapításra is lehet adni! Nem szteroid gyulladás csökkentõ. Ha nincs calcium injekciód otthon, akkor negyedelve adható a Calcium Sandoz pezsgõtabletta, csak ki kell keverni a buborékot belõle. Nekünk fül-orr-gégész mondta. Az adagot biztos meg tudja mondani a gyógyszerész. Gyógyulást a picikének!

37, 5 fokos hőemelkedésem van? Menjek el orvoshoz? Vagy ez még nem vészes? Le tudom valahogy vinni házi praktikákkal? 5 hetes

Legjobb válasz: óó az még semmi, ne aggódj! eleve kicsit magasabb a testhõd. mérd sokszor és pihenj! náthás vagy amúgy?

óó az még semmi, ne aggódj! eleve kicsit magasabb a testhõd. mérd sokszor és pihenj! náthás vagy amúgy?
Ha picit magasabb lesz a lázad, 38 felé megy, akkor vehetsz be Algopyrint. De mindenképpen menj el orvoshoz, vagy hívasd ki magadhoz! Jobbulást! :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Igen, picit náthás vagyok, be van dugulva az orrom és folyik is kicsit :(
elsõ vagyok, én is, de amíg nincs lázad, semmit nem tudnak tenni veled, szerintem elég, ha méred és pihensz! vegyél homeopátiás köhögés csillapítót, mert ha EZ a nátha AZ, akkor köhögni is fogsz! Sinupret a neve. amúgy rengeteg meleg tea, sok-sok C-vitamin! ha feljebb megy a hõfokod, akkor meg orvos! jobbulást!:)
ja, és NE aggódj!!! én totál be voltam tojva, aztán tegnap voltunk UH-on, hát a babákat annyira nem érdekelte a nátha, hogy csak na! :) a pocaklakónak semmi baja nem lesz!!! :)
Nekem a védõnõ és a doki is azt mondta, hogy 38 foktól kell csillapítani, kismamák algopirynnel tehetik ezt meg. Ez még csak hõemelkedés, igyál sok teát, folyadékot és szedj C-vitamint!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem tényleg minden rendben lesz :) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: És ha igen, hol kell utána nézni, kitõl kell kérni?
szerintem a háziorvosodnál ugyan úgy, ott megkérdezi, hogy autóra vagy buszra, vonatra, abban az esetben kellenek a jegyek is.Autóra nem.Én pont ma kaptam meg a térítést autóra kaptam 30 km-re 880 ft-ot.A benzinem többe került, mint a vissza térítés!
A kérdező hozzászólása: Busz. Sajnos beutalóm nincs, nem beutalóköteles az adott egészségügyi részleg. Vagy kérjek a háziorvostól egyet oda, útiköltségpapír mellé?
próba szerencse, majd mond rá valamit! Attól még igazolni tudod, hogy orvoshoz fogsz menni.Az orvosnak le kell pecsételni, egyébként nem érvényes!A házi orvos is lepecsételi
A kérdező hozzászólása: Köszi. Még valami. Nálunk a háziorvosnál van egy asszisztensi ablak a várónál. Ott kell kérnem ezeket, vagy menjek be az orvoshoz, és beszéljem meg vele, hogy ezeket kérem, és majd adnak? (amikor én ott jártam, mindig az asszisztenstõl kellett igényelni beutalót, de azt ide, a közeli városba)
Nos erre nem tudom a választ én kis faluban lakom, itt nincs ilyen ablakféleség nálunk, csak következek, bemegyek, mondom és adja!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm, majd próbálkozom. :)


teljesen pontosan nem de elkezdheted mérni a hödet minden reggel felkeléskor (mindegy mikor ébredsz csak nyugalomba legyél elötte pár órát) ha lehet szájban vagy hüvelyben mérd. de mindig ugyan ott. ezt írd fel elvileg normális esetben 36-36, 5 között van a hödés mikor a pete kiszabadul akkor megemelkedik 36, 5-37, 3 közé ez marad a mensiig ez a hö. (ha terhes vagy tovább) aztán lehet kapni ovulációs tesztet ami a pete kiszabadulása (tüszörepedés) elött pár nappal jelzi a hogy készül a tested.´(de attol még lehet hogy a pete nem szabadul ki) aztán a fehérfolyás kb 1 héttel a peteérés elött nagyon sok és pont a peteéréskor meg szinte semmi. (igaz a tested probálkozhat még ha nem is lezs érett petéd) ezek a jelei de nem feltétlen hogy biztos hogy van ettöl.
Igen több mód is van rá. Az elsõ válaszban megadott link nagyon jó!!!! Mindent leír pontosan. Hõmérésnél én úgy tudom azért törekedni kell rá, hogy lehetõleg egy idõben mérd. A nyálka figyelése is elég jó, nálam pontosabb, mint a méregetés. Peteérés elõtt pár nappal megnõ a mennyisége. Elõtte szinte alig van, majd több lesz és a peteéréskor krémes vagy tojásfehérjeszerû lesz, jól nyújtható. Ha megvolt a peteérés megint lecsökken a mennyiség, és nem nyúlik. Terhesség esetén általában mensi elõtt is krémes marad, ha nem sikerült akkor általában mensi elõtt pár nappal elõbb krémes lesz, majd pedig vizes. De ahogy már írtam is mindezt sokkal pontosabban olvashatod azon a linken.

Nekem 7hetesen nem volt szivhang. Jövöhét megyek vissza orvoshoz, remélem már lessz. Ezt lehet érezni valahogy? Vagy csak az orvos tudja megmondani? Nagyon izgulok már.

Legjobb válasz: Sajnos ezt nem fogod érezni, csak az orvos látja majd az UH-n. 6+6 hetesen nekem is annyit mondott az orvos, hogy lát egy kis pulzálást, de lehet hogy pár nappal fiatalabb a terhesség, ezért nem egyértelmû. Nekem 3 hetet kellett várnom, majd megõrültem. :) Minden jót! 22 hetes km

Sajnos ezt nem fogod érezni, csak az orvos látja majd az UH-n. 6+6 hetesen nekem is annyit mondott az orvos, hogy lát egy kis pulzálást, de lehet hogy pár nappal fiatalabb a terhesség, ezért nem egyértelmû. Nekem 3 hetet kellett várnom, majd megõrültem. :) Minden jót! 22 hetes km

Ha külföldi utam során lebetegszem, és emiatt nem tudok a tervezett időben hazajönni, akkor a körzeti orvosom ki tud írni valahogy táppénzre? Felhívom és majd bemegyek hozzá, amikor hazaértem? Esetleg hozzak valami papírt egy kinti orvostól?

Legjobb válasz: a táppénz ugy müködik, hogy elõtte meg kell vizsgálni a beteget, tehát távirányitással nem.Vagyis az orvos rizikózik ha anélkül vesz fel valakit, hogy nem is látta.Ugyhogy ottani orvostól szakvélemény mindenképpen kell! Csak 5 munkanapig visszamenõleg tud akkor is táppénzt adni, ugyhogy ha kicsuszol az idõbõl jobb faxon vagy emailen elõre értesiteni, hogy tp-re szükség van a késés miatt.

a táppénz ugy müködik, hogy elõtte meg kell vizsgálni a beteget, tehát távirányitással nem.Vagyis az orvos rizikózik ha anélkül vesz fel valakit, hogy nem is látta.Ugyhogy ottani orvostól szakvélemény mindenképpen kell! Csak 5 munkanapig visszamenõleg tud akkor is táppénzt adni, ugyhogy ha kicsuszol az idõbõl jobb faxon vagy emailen elõre értesiteni, hogy tp-re szükség van a késés miatt.

Ha elkezd tágulni a méhszájam, azt megérzem, észre veszem valahogy vagy csak az orvos tudja megállapítani?

Legjobb válasz: Szia! Én nem vettem észre,amúgy is mindig fájt a derekam.

Szia! Én nem vettem észre, amúgy is mindig fájt a derekam.
csak az orvos tudja megállapítani


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!