Találatok a következő kifejezésre: Tudom, hogy utolsó (130 db)

Ha pontosan tudom, hogy mikor volt a megtermékenyítés, akkor hogyan kell kiszámolni, hogy mikor érkezik a baba? Akkor az utolsó menstruáció számít?

Legjobb válasz: Onnantol 266 nap atlagosan. En is tudtam a megtermekenyites pontos datumat, de nem 266 napra jott, hamarabb. 14 nappal. Szamit az utolso menstruacio. Nekem az utolso mensivel kiszamolva egy nap volt az elteres.

Onnantol 266 nap atlagosan. En is tudtam a megtermekenyites pontos datumat, de nem 266 napra jott, hamarabb. 14 nappal. Szamit az utolso menstruacio. Nekem az utolso mensivel kiszamolva egy nap volt az elteres.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
utolsó mensire számold ki, a doki is arra fogja

Honnantól számoljam, hogy mekkora a pici? Tudom az utolsó menstruációtól kell. Eszerint holnap leszek kereken 7 hetes. Viszont ha aszerint számolom, hogy a doktornő szerint mikor fogant meg, akkor most 4 hetes és pár napos vagyok.

El?re is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes

Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes
A terhességi heted 7. Ha úgy jön ki az utolsó menzesz napjától, a fogantatástól számolva(saccolva) persze 4-5hetes a BABA. A kéthetes terhesség a peteérés, vagy a két hetes EMBRIÓ a 4hetes terhességi hétben van! Ezért a pici kora: terhességi hét-2, de ez csak a PICI kora, attól még nem kisebb a terhességed meg ilyenek, nem fogsz késõbb szülni miatta.
Szia! A terhességet szinte mindig az utolsó menstruációtól számolják, az ultrahang módosíthat rajta esetleg. Ha megnézed a babás oldalakat, ahol hétrõl hétre követik a baba fejlõdését, ott is a menzesz a mérvadó. Szóval 7 hetes leszel, már csak 33 hét és belenézhetsz Számodra a világon a legszebb szemecskékbe! Boldog babavárást!
vitatkoznék az elsõ válaszadóval. Bárhol rákereshetsz a neten is, könyvekben is leírják (és az én gyermekeimnél is így volt): amikor teherbe esel, akkor már kéthetes terhesnek számítasz. Azaz, az utolsó menstruációd elsõ napjától számolják a negyven hetet. A doktornõ véleménye nem az uh alapján van? Mert az bizony nem nagyon szokott tévedni...
Elsõ vagyok. Ne vitatkozz, olvasd el a válaszom és a kérdést is. A doktornõ a fogantatás napját állapította meg, nem a terhesség elsõ napját.
szóval akkor a baba nem két héttel fiatalabbnak számít, hanem 7 hetesnek, igaz? Tehát 33 hét van még hátra.
A baba két héttel fiatalabb, de a terhesség hét hetes, 33 hét van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden válaszadónak! Annyira aranyosak vagytok, és gyorsak!:) Már 2 hetesen sejtettem, hogy van itt egy pici kis manó a pocakomban, azonnal csináltam tesztet is, ami + lett. Következõ héten már elmentem a nõgyógyászomhoz is, és UH-t is csinált, ami alapján akkor 3 hetesnek mondta. Nektek is jó babavárást!

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

Honnan tudom hogy hany hetes terhes vagyok? Hetfon megyek orvoshoz ugy izgulok. Utolso mensim elso napja Januar 13.

Legjobb válasz: 5 hét 3 napos vagy! Én pont ennyi idõsen voltam elõször és már dobogott a szive:) Amúgy nekem jan 5 az utolsó mensim, majdnem egyidõsek vagyunk:)

5 hét 3 napos vagy! Én pont ennyi idõsen voltam elõször és már dobogott a szive:) Amúgy nekem jan 5 az utolsó mensim, majdnem egyidõsek vagyunk:)
Akkor ettõl a naptól számítják a heteket. Ha jól stzámolom, akkor most vagy 5 hetes és 2 napos. Gratulálok a babához!
Jövöhéten már 6 hetes leszel elvileg. De gyakorlatilag a magzat akár lehet csak 3 hetes is. Mivel a terheséget az utolsó mensitöl számolják így 6 hét telt el, de a fogantatásnak elég kicsi a valószínüsége az elsö két hétben. Amúgy az orvos tudni fogja, mert ha van szívhang akkor már 5 hetesnek lenned kell. ha nincs szívhang még akkor csak pár hetes. Akkor még terheséget sem fog megállapítani csak vissza rendel kéthétmúlvára.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszkat boldog babavarast mindenkinek elso valaszolotol szeretnem kerdezni h milyen tuneteid vannak?
Elsõ vagyok! Egész napos hányingerem van, néha szédelgek is. Semmi erõm, szalad az egész lakás, de majd bepótolom ha jobban leszek:) Már néha arról álmodok, hogy 12 hetes vagyok és nincs semmi rosszullét, de ez egyenlõre csak álom:(
A kérdező hozzászólása: Ne add fel sorstars en is igy vagyok raadasul egyfolytaban almos is vagyok

Ha december 8-án volt az utolsó mensim első napja, és tudom, hogy a baba dec 20-21 között foganhatott, akkor most jan 6-án pontosan mennyi idős terhes vagyok?

Amúgy négy pozitív tesztem van, elég hamar kimutatta:-)

Legjobb válasz: 4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják,de a babó kb 2 hetes lehet,akkor volt a megtermékenyítés. Gratula,és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami

4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de a babó kb 2 hetes lehet, akkor volt a megtermékenyítés. Gratula, és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami
Dec 8-tól kell számolni a terhesség korát. A fogantatás napjától a baba korát számolhatod, de ez senkit nem fog érdekelni, mert sokszor bizonytalan az idõpont, illetve te sem tudod bizonyítani. Minden doki az utolsó mensi elsõ napját nézi, a várható szülés idejét is ez alapján kalkulálják..stb. A terhesség alatt ez az egyetlen fix idõpont, az ultrahang is mindig más dátumot fog megadni, mert az meg a baba méretei alapján fog számolni.

Pár napja fáj a fogam, a baj az hogy nem tudom melyik.2hete voltam betömetni az utolsó lyukasat. Azt nem tudom hogy ha elmegyek hogyan tudja meg melyik fáj? Mivel ilyenkor a röntgen tudomásom szerint nem javasolt.12hetes kismama.

Legjobb válasz: Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Ha pl. valaki elszív egy szál cigit, létezik hogy pl. utána egyből tüdőrákos lesz, és megérzi egyből? Mennyi az az idő, ami után biztosra tudod, hogy nem lettél tüdőrákos attól az utolsó cigitől?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerü. A rák attól alakul ki hogy a tüdöt eltömíti a kátrány ami a cigiben van, ezt a tüdö próbálja folyamatosan tisztítani, azért is köhögnek a dohányosok, vagy pl abba hagyod pár napra még joban köhögsz. De ez sejt sérüléssel jár, a "beteg" sejtet kidobja és növeszt újat, de ez az új lehet nem egészséges hanem rákos sejt lesz. vagy is minél régebb óta minél többet cigizel annál nagyobb a veszélye hogy biztosan lesz tüdö rákod. De ahogy írták elöttem mástól is kialakulhat tüdö rák, nem csak a dohányzástól. de lehet olyan hogy gyerek korodban cigiztél aztán nem, és idösebb korodra teljesen mástól leszel tüdörákos. A dohányzás elösegíti a rákot, de nem csak attól lehet.

Ez nem ilyen egyszerü. A rák attól alakul ki hogy a tüdöt eltömíti a kátrány ami a cigiben van, ezt a tüdö próbálja folyamatosan tisztítani, azért is köhögnek a dohányosok, vagy pl abba hagyod pár napra még joban köhögsz. De ez sejt sérüléssel jár, a "beteg" sejtet kidobja és növeszt újat, de ez az új lehet nem egészséges hanem rákos sejt lesz. vagy is minél régebb óta minél többet cigizel annál nagyobb a veszélye hogy biztosan lesz tüdö rákod. De ahogy írták elöttem mástól is kialakulhat tüdö rák, nem csak a dohányzástól. de lehet olyan hogy gyerek korodban cigiztél aztán nem, és idösebb korodra teljesen mástól leszel tüdörákos. A dohányzás elösegíti a rákot, de nem csak attól lehet.
pl. olyan is lehet tüdõrákos aki sohase cigizett
Egy szál cigitõl a rák veszélye annyira kicsi, hogy lehetetlen számokkal kifejezni (0, 000000...1%)!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!: ) Nem egy szál volt, 2éve cigizek, hogy hogyha pl vki elszivja az x századikat, és pont az x százegyediket sizvta el, és az kellett a rákhoz, akkor azt egybõl megérzi?
Nem érzi meg. Alattomos betegség, lassan alakul ki, és mire -vizsgálat nélkül is- tüneteket okoz, arra már veszélyes mértékû.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!: )
Ha tüdõrákot kapsz, azt megérzed azonnal. De a gégerákkal nehezebb a helyzet.

Táborbamentem még ezen a héfõn és nagyon bele zúgtam csajba de holnap van az utolsó napom hogy elmondjam neki hogy mit érzek iránta mert nevelõ othonos bejelöltem facebookon is de nem jelölt vissza és nem tudom hogy hogyan mondjam elneki?

és az is baj hogy a nevelõ otthon-tól 1 picit messzelakok +

Legjobb válasz: Valószínûleg lekéstem a válasszal, de azt csináld, amit jónak gondolsz, ha nem tudod, vagy nem akarod, ne tedd, legyen a te titkod... Viszont az hogy megsimogatja valaki a fejedet, az mindenkinél mást jelent, sõt, ha valaki elmondja hogy ez nála mit jelent, nem feltétlen fogja azt jelenteni újra és újra, pillanati érzésen múlik...

Valószínûleg lekéstem a válasszal, de azt csináld, amit jónak gondolsz, ha nem tudod, vagy nem akarod, ne tedd, legyen a te titkod... Viszont az hogy megsimogatja valaki a fejedet, az mindenkinél mást jelent, sõt, ha valaki elmondja hogy ez nála mit jelent, nem feltétlen fogja azt jelenteni újra és újra, pillanati érzésen múlik...

A hetero barátom, aki tudja hogy meleg vagyok, nagyon közel kerül hozzám amikor berúgunk. Mit jelent ez? Az utolsó alkalommal már nagyon durva dolgok történtek, és ő azóta megváltozott.

Azt állítja hogy 100% ig hetero, de amikor bulizunk, berúgunk, akkor állandóan ölelget, sokszor meg is csókol, de nem szenvedélyből. Ezt el is könyveltem afféle baráti gesztusnak, de szerdán, mikor megint lerészegedtünk, sokkal jobban közeledett felém, és mikor hazaértünk a házunkban, nekem esett, és szenvedélyesen csókolni kezdett nyelvel. szerelmet vallott nekem, azt mondta egész eddig szeretett, csak nem merte bevallani. Folytatta, és orális szexet csinált nekem, és közben szép szavakat mondott. Szeretett volna tovább is menni, de leállítottam, még annyira részeg nem voltam. Nem akartam hogy a szüleim felébredjenek, még rosszabb meglássák, mert azt sem tudják rólam hogy meleg vagyok, csak ő, meg néhány közeli barátom. Másnap mikor felkeltünk ő nem beszélt, én kérdeztem meg mi volt ez múlt éjszaka, és ő azt mondta, nagyon sokat ivott, de továbbra is undorodik attól hogy hozzányúljon egy másik fiúhoz, és NEM emlékszik hogy orálisan kielégített volna, és keményen viselkedik azóta. nagyon. felvett egy olyan kemény, bunkó-hetero álarcot, levágta a haját kopaszra, mint a nácik, amiről tudom hogy ő nem ilyen, mert nagyon régóta ismerem. mit tehetnék? mi ez? elvesztettem a barátomat? nem értem ezt az egészet. azóta nem beszéltünk csak skype on, ott normálisnak tűnt, de kb 30 perc alatt lerázott.... hiányzik a barátom :((

Legjobb válasz: úristen. szerencsétlen még maga elõtt is tagadja nemhogy mások elõtt. ne firtasd azt a múlt éjszakát. gondolj bele az õ helyzetébe. szerintem egyik fele valahol mélyen örül de az esze azt diktálja hogy szégyellje magát. sajnos eléggé szánalmasan tiltakozik. nem kedvelem az ilyen pasikat. aki igazán belelát dolgokba az tudja hogy pont az ilyenek (túl machó kemények) élnek halnak valami pasiért. próbálj meg úgy viselkedni vele mintha mi sem történt volna. ne szállj rá mert ezzel csak dühösebb lesz. és szerintem legközelebb azonnal állítsd le ha bepróbálkozik és mondd meg neki hogy döntse el "melyik oldalon áll". ha hagyod hogy így viselkedjen simán kinézem belõle hogy egy állandó barátnõ mellett neked fog nyafogni hogy mennyire szeret és maradsz majd örök titkos másodiknak.

úristen. szerencsétlen még maga elõtt is tagadja nemhogy mások elõtt. ne firtasd azt a múlt éjszakát. gondolj bele az õ helyzetébe. szerintem egyik fele valahol mélyen örül de az esze azt diktálja hogy szégyellje magát. sajnos eléggé szánalmasan tiltakozik. nem kedvelem az ilyen pasikat. aki igazán belelát dolgokba az tudja hogy pont az ilyenek (túl machó kemények) élnek halnak valami pasiért. próbálj meg úgy viselkedni vele mintha mi sem történt volna. ne szállj rá mert ezzel csak dühösebb lesz. és szerintem legközelebb azonnal állítsd le ha bepróbálkozik és mondd meg neki hogy döntse el "melyik oldalon áll". ha hagyod hogy így viselkedjen simán kinézem belõle hogy egy állandó barátnõ mellett neked fog nyafogni hogy mennyire szeret és maradsz majd örök titkos másodiknak.
Neked tetszik?
nem tudja magát elfogadni. ilyenekbõl lesznek a náci ellentüntetõk a prideon :D
Szerintem nem kellett volna visszautasítanod. Teljesbõl át kellett vna neki adnod magad, h bebizonyítsd neki tényleg nem rossz az amit õ akar. Picit irigyellek is meg nem is :D Ha nekem hetero barátom rám állna örülnék neki:D Egy eset volt ilyen hagytam neki, de ugyanúgy haverok maradtunk, nem beszélünk errõl. De akivel igazán szeretném sztem.. õ is látens meleg de õ soha az életben nem fog kezdeményezni :D
...nekem is volt hasonló esetem...az egyik legjobb barátom tudta rólam hogy biszex vagyok.. és az egyik buli után itt aludt..ellenben veled.. itt én voltam az aki nem bírta ki..és éjszaka amikor forgolódott és erre felébredtem... elkezdtem simogatni neki boxeron keresztül és neki felállt majd szépen vertem neki...és úgy láttam hogy néha nyitva volt a szeme és élvezte...de reggel amikor bevallottam neki mit tettem..hát nem szolt semmit.. majd rá pár napra amikor megint megpróbáltam beszélni vele.. annyira bunkó lett hogy már fel akart jelenteni.. meg többet nem akart hozzám szólni... egészen 2 hónapig nem is beszéltünk...vagyis többnyire leszart.. de aztán õ jött oda hogy béküljünk ki... megbeszéltük az egészet és mostmár jóban vagyunk.. de mégse annyira mint elõtte... nem tudom az én esetem mennyire segít.. de szerintem ha õ tényleg hetero..akkor nem lesz ugyanolyan barátságotok mint elõtte...de ahogy olvastam amit írtál.. minimum hogy biszex..és hát a részeg emberek nem nagyon szoktak hazudni.. fõleg ha azt mondja hogy szerelmes beléd.. nehéz lehet neki mert nem fogadta még el a történteket, se önmagát hogy más..és ezért ilyen
Bakker, most látom, ti már 14-15 évesen egymást szopkodjátok...?
A haverod ugyan olyan homokos, mint te vagy, emiatt ne aggódj. Ellenben a nácik hogy jönnek a kopasz fejhez? Szerintem te a katonákra gondolsz barátocskám.
Hát azt hiszem, hogy most sokat segíthetsz neki. Azzal, ha turult tetováltat magára, azzal nem tudja meg nem történtté tenni azt, ami megtörtént, úgyhogy meg kell próbálnod segíteni neki abban, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen. Ha megérti, hogy a világ nem fekete, és fehér, és teljesen normális, ha egy fiúban van némi vonzalom egy másik fiú iránt (különösen ha az egy közeli barát és külsõre is tetszik neki), és emiatt nem kell rosszul éreznie magát...
A kérdező hozzászólása: én értem, nem is firtattam, csak rákérdeztem. azóta sem beszélek errõl, nem zaklatom ezzel, és mégis ilyenné vált... turulmadarat akar már tetováltatni magára...
Biztos sok volt ez neki így egyszerre és fél bevallani magának, hogy homoszexuális, vagy legalábbis biszexuális. Adj neki idõt, hogy feldolgozza a történteket. Vagy elfogadja, hogy köze nincs a 100% hetero dologhoz és kibékültök, vagy folytatja a náci hülyeséget és megpróbálja elnyomni ezeket az érzéseket.
Had gondolkozzon. Gondolom neked se volt könnyû rájönni hogy mi vagy, biztos neki sem az. (magamból indulok ki)
A kérdező hozzászólása: persze, tetszik, de én sosem kezdtem ki vele, mindig tiszteletben tartottam hogy hetero.
Szia! Szerintem 100%, hogy emlékszik. Különben miért viselkedne így? Szerintem ha közeledsz hozzá szexuálisan, még jobban eltaszítod. Hagyj neki idõt.
A barátod saját magával harcol és az alkohol hatására elvesztette az önkontrollt és elõjöttek az igazi vágyai... Nem rád haragszik, hanem magár és igazából most segítség kéne neki, hogy ne gyûlölje magát!

Tanácsot kérnék! Tudom, hogy még elég messze van a karácsony, de ezelőtt mindig az utolsó napokban szereztem be mindent s most ezt elkerülendő, szeretnék pár ötletet, tippet kérni tőletek, főleg csajoktól, hogy ti mit vesztek a legjobb barátnőtöknek?

Legjobb válasz: Nem tudom még. Szerintem majd decemberben elkezdek gondolkodni rajta. Az biztos, hogy mindenképpen lesz egy kis kézzel készített ajándék is. Gondoltam arra, hogy mézeskalácsból csinálok neki valami szépet (pl. szív, karácsonyfa vagy valami) és kidíszíteni szépen. Írok pár ajándékötletet lány barátnõknek: - Ékszer. - Füstölõ készlet. - Mécsestartó. - Fényképtartó egy közös képetekkel. - Ékszertartó (szerintem a legszebb egy sima fa ékszertartó amit te díszítesz ki). 16/L

Nem tudom még. Szerintem majd decemberben elkezdek gondolkodni rajta. Az biztos, hogy mindenképpen lesz egy kis kézzel készített ajándék is. Gondoltam arra, hogy mézeskalácsból csinálok neki valami szépet (pl. szív, karácsonyfa vagy valami) és kidíszíteni szépen. Írok pár ajándékötletet lány barátnõknek: - Ékszer. - Füstölõ készlet. - Mécsestartó. - Fényképtartó egy közös képetekkel. - Ékszertartó (szerintem a legszebb egy sima fa ékszertartó amit te díszítesz ki). 16/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Én két barátnõmet ajándékozom meg. Az egyik csoki fondüt kap a másik pedig egy könyvet és valószínlûleg egy mécses-körhintát. És mindketten kapnak valami csokit, amit innen viszek ahol lakom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!