Találatok a következő kifejezésre: Tudom, hogy három (135 db)

Ha 2 órás munkával voltam bejelentve pár hónapig, alkalmazottként, jogosult vagyok a munkanélküli segélyre? és ha igen, mennyit kapnék? Annyit tudok hogy három hónapig jár, csak azt nem hogy jogosult vagyok-e rá.

Legjobb válasz: Munkanélkülivé válásodat megelõzõ 3 éven belül 360 nap jogosultsági idõvel kell hozzá rendelkezned. A munkaviszonyod az, függetlenül attól, hogy hány órás vagy/voltál benne. Az az álláskeresési járadék összegét befolyásolja csak, nem az arra való jogosultságodat.

Munkanélkülivé válásodat megelõzõ 3 éven belül 360 nap jogosultsági idõvel kell hozzá rendelkezned. A munkaviszonyod az, függetlenül attól, hogy hány órás vagy/voltál benne. Az az álláskeresési járadék összegét befolyásolja csak, nem az arra való jogosultságodat.
2 órára voltál bejelentve? Filléreket.
Az álláskeresési összege nem az órán múlik, hanem a "járulékalapon". Ha sokat kerestél 2 óra alatt, akkor több lesz az álláskeresési is. Bár ilyen talán csak a mesében létezik....)

Szakdolgozattal kapcsolatban kérdezném: tudom, hogy három sornál hosszabb idézetet már nem idézőjelbe, hanem blokkosítva kell idézni, viszont mi van ebben az esetben?

amikor valakinek tételesen (tehát egymás alatt, gondolatjelekkel bevezetve) listázom a mondatait, viszont szó szerint? pl. Wein szerint: - dflkgjdlk - lgjklgjklgkl - gjsklgjkljgkl - jskjgklsjgklsgkls - jfskjklsjgkljkls ez ugye több mint három sor, viszont ha csak bentebb húzom (blokkosítom), attól még nem t?nik idézetnek. mi ilyenkor a teend?? köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: A gondolatjeleknél 1-1szó van vagy esetleg 1-1 mondat? Mert szerintem akkor teheted idézõjelbe.

A gondolatjeleknél 1-1szó van vagy esetleg 1-1 mondat? Mert szerintem akkor teheted idézõjelbe.
A kérdező hozzászólása: 1-1 mondat. sõt van ahol több mondat is. az a baj, hogy nem tudom parafrazálni, mert annyira tömören van megfogalmazva, hogy ha elveszek belõle vagy átalakítom, akkor stilisztikailag túl egyszerû lesz. egyébként a grice maximákról van szó, tehát pl. az elsõ feltétel úgy szól, hogy "térj el konzekvensen és célzottan egy általánosan érvényes és követett nyelvi szabálytól" ezt nincs értelme felbontani, ahogy a többi hármat sem. formailag fellistázva néz ki a legjobban, gondolatjelekkel elválasztva, viszont nem tudom hogyan kell helyesen idézni...
ha az elejére meg a végére teszel egy egy idézõjelet akkor nem jó? szerintem ez a logikus, nincs értelme soronként hanem egyben

Hogyan tudom megcsinalni Hard reset-tel a telefonomat? A mintat sokszor elcsesztek, Hard reszettel hogy kell?

Mobiltelefonok

Legjobb válasz: Googlebe beírod a telefon9d nevét, ütsz egy szóközt és leírod hogy hard reset. Biztos vagyok benne hogy még videót is találsz...

Googlebe beírod a telefon9d nevét, ütsz egy szóközt és leírod hogy hard reset. Biztos vagyok benne hogy még videót is találsz...


Összetartó erők a három országrészben. Ehhez kellene nekem PowerPointos kiselőadást csinálnom töri faktra. Csak nem tudom hogy, hogyan kezdjek hozzá!?

Esetleg ha valakinek van ötlete az segitene? Az is jó lenne ha lenne egy kész kisel?adás hogy átnézhessem hogy kell csinálni!!

Legjobb válasz: Hát ha a három részre szakadt Magyarországról van szó: A kereskedelem bemutatása (vámhelyek, kereskedelem stabil fennmaradásának okai, stb...), a török veszély (mely területeket érintette ez a legjobban, védelem megszervezése, pl. portyák ellen, stb...). Hirteken ezeket tudom ajánlani, amennyiben jól értelmeztem a témát...

Hát ha a három részre szakadt Magyarországról van szó: A kereskedelem bemutatása (vámhelyek, kereskedelem stabil fennmaradásának okai, stb...), a török veszély (mely területeket érintette ez a legjobban, védelem megszervezése, pl. portyák ellen, stb...). Hirteken ezeket tudom ajánlani, amennyiben jól értelmeztem a témát...
Ha három azonos összeget találsz azt az összeget nyerted, ha három azonos szimbólumot akkor a szimbólumok alatti összeget nyerted.Mennyit nyertél?
A kérdező hozzászólása: már voltam lottózóban , 1000 forintot nyertem :D de köszi a válaszokat :)
Mit mondott a doki, mert õ sokkal jobban tudja mint itt a sok anyuka.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszod, orvoshoz hetfon megyek persze megkerdezem ott, de addig is gondoltam megnyugtatom magam.
Életkorodnak megfelelõ átlagos rizikó 1:1500 A tiéd 1:6600 Tehát ez sokkal jobb, mint az átlag, azt jelenti, hogy 6600 anyukából, akinek ugyanilyen eredményei vannak, 1 db beteg baba születhet. Szóval ez igazából statisztika...de az eredmény ez alapján jó :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, megnyugodtam.
Ott van, hogy: Tarkóredõ vastagsága (NT): 2.00 mm 1.33 MoM Ez teljesen jó.Akkor lenne gond, ha 3.00 felett lenne, és az 1.33 MoM is teljesen jó!! 2, 50 MoM felett lenne gond!! 19+2 hkm
Nekem anno a 2. babánál 1:35 jött ki. Na akkor szerinted a te eredményed jó? Egyébként egészséges lett a babám szerencsére.
Az eredményed nagyon jó! 5gyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen teljesen megnyugodtam. sajnos en nagyon sok ujjal talalkozom meg, es hajlamos vagyok rogton bepanikolni. minden jot nektek

Van egy Vision ST-5B típusú startocaster gitárom. Három db singlecoil van benne. Szeretnék bele rakni egy humbuckert, de nem tudom hogy melyik single helyére rakjam? Igazándiból Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple hangzás lenne a cél.

Arra gondoltam hogy a nyakhoz kéne raknom.Nem igazán értek hozzá.Légyszi segítsetek.

Legjobb válasz: Inkább egy vagy kettõ humbuckert.Attól függ hogy hogyan tudom elérni azt a hangzást amit szeretnék.

A kérdező hozzászólása: Inkább egy vagy kettõ humbuckert.Attól függ hogy hogyan tudom elérni azt a hangzást amit szeretnék.
Általában a hídhoz szokták rakn.Lehet, hogy simán nem is tudsz beletenni humbuckert, mert a test kialakítása nem fogja lehetõvé tenni. Pl.: http://www.strat-talk.com/forum/attachments/diy-strat-forum/.. Csak érdekesség képen, ha jól tudom Tony Iommi leginkább P90-es hangszedõket használt, amik egytekercses hangszedõk.
Tegyél bele singlebuckert! Single coil méretû humbucker
Amúgy meg add el :D
Szerintem a hídhoz érdemes rakni, az én stratomban ott van egy single méretû humbucker, ttulajdonképpen 2 kábel átforrasztásával lehet olyanra kicserélni a meglévõ singlecoilt. Ha második humbuckert is rakni szeretnél bele, akkor azt a nyakhoz kellene. Viszont lehet, hogy mielõtt a pickupcserébe belevágnál, és pénzt költenél rá, érdemes rajta elgondolkodni, hogy nem érné-e meg ezt elpasszolni, és egy normálisabb gitárt venni némi plusz ráfordítással, mert ebbe kb akármilyen hangszedõt is raksz, azért a kívánt hangzástól messze fog állni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igazából maga a gitár alsó kategória de nagyon szép hangzása van így is!csak arra gondoltam hogy egy humbi még szebbet adna neki!akkor se lenne fender de lehet hogy egy picit lenne jobb hangja!és még egyszer köszi a válaszokat!
Hát nem lenne Fender, fõleg mert a Fenderekben is általában single van :D

Mi a "három test problémája"? Annyit tudok, hogy a Föld, Hold, Nap gravitációs teréről van szó. Laikusoknak szóló magyarázatot kérnék.

http://astro.elte.hu/icsip/egi_mechanika/haromtest_problema/..

Legjobb válasz: Amit itt linkeltél az nem jó a Föld-Hold-Nap problémára, vagyis levezethetõ rá de igen bonyolult. Ezen a linken és leírásban az szerepel, hogy ha a 3 test egy pont körül "kering" mozog. A 3 leírt égitest pedig több inerciarendszerre írható fel. A Nap kering valami körül, a Föld a Nap körül, a Hold a Föld körül. Ha közös inerciaközpontot keresel (ami állandóan mozog, nincs fix helyzete) akkor a mozgásegyenlet differenciálegyenlet-rendszere sokadrendû, nem tudom mekkora. És azt kell leredukálni megfelelõ szintûre. Ehhez egy vérbeli fizikust vagy matematikust keress! :D

Amit itt linkeltél az nem jó a Föld-Hold-Nap problémára, vagyis levezethetõ rá de igen bonyolult. Ezen a linken és leírásban az szerepel, hogy ha a 3 test egy pont körül "kering" mozog. A 3 leírt égitest pedig több inerciarendszerre írható fel. A Nap kering valami körül, a Föld a Nap körül, a Hold a Föld körül. Ha közös inerciaközpontot keresel (ami állandóan mozog, nincs fix helyzete) akkor a mozgásegyenlet differenciálegyenlet-rendszere sokadrendû, nem tudom mekkora. És azt kell leredukálni megfelelõ szintûre. Ehhez egy vérbeli fizikust vagy matematikust keress! :D
A három test probléma a gravitációs mozgásokkal kapcsolatos. Tömeggel rendelkezõ testeknek gravitációs vonzásuk van. Ez egy erõ, ha csak ez lenne, minden test egymásba zuhanna. De tudjuk, hogy egy zárt pályán (kör, ellipszis) mozgó testre hat egy úgynevezett centrifugális erõ, ez mindig sugárirányban kifelé irányul. Leegyszerûsített esetben tehát két test keringhet úgy egymás körül, hogy a gravitációs vonzásukból származó erõ és e pillanatnyi centrifugális erõ eredõje mindkettõjükre minden pillanatban nulla. Ekkor úgynevezett stacionárius, azaz idõben változatlan, stabil pályán mozognak. Erre fel lehet írni mozgásegyenleteket (differenciálegyenleteket), amelyeket adott kiindulás mellett meg lehet oldani. Ez viszonylag egyszerû, mert a két test síkban mozog. Ha három testrõl van szó, akkor ugyanezt el lehet mondani, csak már térben. Nyilvánvalóan ekkor bonyolultabb egyenleteket kell felírni, majd megoldani. Ezt sokáig nem tudták megtenni, ettõl lett "probléma". Mára ezt megoldották, ezért a probléma itt "feladat" értelemben használatos. Tovább is általánosíthatunk, 4, 5, vagy "n" darab test egyensúlyos mozgását is lehet kérdezni. Ezekhez egyre bonyolultabb egyenleteket kell felírni, természetesen a megoldásuk is egyre bonyolultabb. Ezért elkezdték vizsgálni ennek a kérdésnek az általános tulajdonságait, amibõl a fizikai matematika új tudományterületei keletkeztek. Mára eléggé tisztázták az általános elveket.
A kérdező hozzászólása: hálás köszönet!

Üdv a S. T. A. L. K. E. R. Játéknak hány része van mert én hárommal játszottam, de nem tudom hogy melyik az első, második és a harmadik része kellene hogy hány rész és hogy hogy vannak sorba azaz 1, 2, 3 ez kellene?

Stalker-Shadow of Chernobyl

Legjobb válasz: Shadow of Chernobyl - õ jelent meg elõször, de a történetben a második Clear Sky - õ jelent meg másodszor, de történetileg a Shadow elõtt játszódik, a helyek is ugyanazok Call of pripyat - harmadik megjelenés, történetben a Shadow(2.) folytatása lesz 4. rész igen, azt nem tudom mikor, de már nem kell sokat várni rá. Épp most közben a Shadow-ot tolom :D:D ZSÍR

Shadow of Chernobyl - õ jelent meg elõször, de a történetben a második Clear Sky - õ jelent meg másodszor, de történetileg a Shadow elõtt játszódik, a helyek is ugyanazok Call of pripyat - harmadik megjelenés, történetben a Shadow(2.) folytatása lesz 4. rész igen, azt nem tudom mikor, de már nem kell sokat várni rá. Épp most közben a Shadow-ot tolom :D:D ZSÍR
Pont így vannak sorban. Még nincs újabb része, ez a 3 van jelenleg...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!