Találatok a következő kifejezésre: Tudom, hogy dohányzás káros, de (3 db)

Tudom, hogy a dohányzás káros, de vajon tényleg annyira, mint amennyire mostanában riogatják vele az embereket?

Pl. napi fél-egy doboz cigi tényleg olyan borzasztó, vagy ezeket az elriasztóhadjáratokat olyan emberek egészségügyi adataira alapozzák, aki naponta több dobozzal (2-3) is elszívnak?

Legjobb válasz: Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...

Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...
A bioszkönyvem szerint a napi két doboznál kevesebbet szívók 5%-a lesz tüdõrákos, a napi 2doboz vagy annál többet szívók között 30%.Nemtudom ez mennyire valós statisztika.
Miért mondanák, hogy káros, ha nem az. Persze, hogy káros. Kb. 1 éve cigiztem 1 dobozzal naponta, mikor a háziorvos meghallgatta a tüdõmet, és egybõl vágta, hogy dohányzom. Pedig csak 1 éve dohányoztam. Szerinted?
Igen és nemcsak rád káros. Minap láttam tüdõrákos embert. Kemoterápiára ment és még most sem áll meg a cigivel. Úgy örülnék ha abbahagyná minden dohányos... De szerintem nem csak én.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy dédmamám 85 éves(már 2 éve nincs valami jo egészsége), de megérte ezt a kort is, pedig 20 éve kora óta cigarettázik.A nagymamám és anyám is, õk szerencsére jól vannak.Tehát rájuk nem volt akkora hatással, mint sok más társukra.
Na én leszek aki megcáfolja.Nem jótékony de a hiresztelések kel ellentétben nem is annyira káros.Mind egyedi eset.Egyénenként változó hogy kire mennyire káros, van ugye aki 100évessen 80éve dohányzik és van aki 2év után már komoly problémákkal küzd.Ezért nem az a kialakult szakvélemény hogy a dohányzás önmaga, hanem mint egy plusz rizikófaktor szerepel betegségek kialakulásában. Nem jótékony hatású és célszerû elhagyni ezt a szenvedélyt, de sokkal több dolog van mögötte minthogy azt lehesen mondani önmagában is káros.Egyébként a pipázóknál és a szivarozóknál kevesebb betegséget mutattak ki mint a cigarettázóknál de a nemdohányzókhoz képest viszont többet.
Tényleg annyira káros. Ha dohányzol, nem kérdés, hogy mibe fogsz belehalni. Az a kérdés, hogy mikor. A szén monoxid, a kátrány, a nikotin, nagyon alávágnak az embernek, és nem csak a tödüt teszik tönkre, a keringési rendszert, az érfalakat, a vérnyomást, mindent. Sajnos nincs olyan, hogy kicsit dohányzom, kicsit halok meg. Csak dohányzom és meghalok van, vagy nem dohányzom, és nem halok meg. (persze a 2-3 dobozzal szívó dohányosok még jobban megrövidítik az életüket) Dohányozni nem éri meg. Sokba kerül, büdös vagy, és nagyon hamar eljön az idõ, mikor már nem a buliról szól a cigi, hanem a mindennapok része, és ez már nem buli, hanem egy magányos rabszolgaság. Ezeket tapasztalatból mondom, nagyon kemény volt a leszokás, de megérte!
De most komolyan: ha a szervezetedre nem is, de a pénztárcádra mindenképp káros, és most te komolyan beszívod a tüdõdbe azt a sok szart, meg a büdös kátrányos nikotinos füstöt? Aztán jössz nekem rimánkodni hogy büdös a szád meg ilyenek és hogy "van egy rágód??" Nincs rágóm, vegyél magadnak! Nekem te ne panaszkodj, mert összekócolom a fogaidat és majd úgy fogsz sípolni ahogy szívod azt a vackot mint a tehén tõgye!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyokos: neked én szerintem az életben nem panaszkodtam, és nem rimánkodtam, és azt adja meg az atyaúristen, hogy te kísérletet tegyél arra, hogy "összekócold a fogaimat", azt hiszem, akkor nem sok maradna belõled. Nem szokásom rágót kuncsorogni másoktól, mert bizony veszek magamnak is, ahogy fogrkémet, fogkefét és szájvizet is. A pénzem elköltését pedig nem veled fogom megvitatni.
Szerintem egy kicsit túl van ez lihegve pedig én csak nagyon ritkán cigizek!Nyílván ha az ember csak pusztítja magát és a szervezete építésére keveset figyel az okoz problémát!Ha egyébként a lelkednek jól esik ted meg!Én azt mondom a baj ott van, hogy fügõ leszel és már csak az számít, hogy cigizhess!Na és itt lehet hogy már a vitamin a test mozgás nem fog kelleni!Legalábbis el hanyagolod!Aztán szépen le épülsz!Dédapám 12 éves korától szívta 83 volt amikor meg halt de a 90 kg -os búzászsákot hatvan évesen még fel vágta a padlásra!Szóval nem irodában üldögélt és óránként cigizni ment!Ha mozogsz sportolsz hidd el egész más!A barátom egy vívó világ bajnok olyan kondija 44 évesen mint az állat és együtt szoktunk pöfékelni!
Ez elõzõhöz csak annyit, hogy dédapám 60 kg-os volt!65 évesen azért fakadt sírva mert már nehéz vólt naki a90kg-os! Az elõzõ hozzá szólónak csak annyit már akinek nem akartak rágót adni holott nem is kért, hogy biztos jó erõben vagy lehet ha mellém ütnék is mag halnék pedig 95 kg-os vagyok és nincs rajtam felesleg!Viszont akkor neked tényleg kell sokat mozogni szerintem ha dohányzól én azt látom, hogy a vékony szikár emberek mint dédapám hajlamosabbak az aktívabb életre többet mozognak ez meg nagyon fontos a rendszeres tisztuláshoz!
Aha, csak a bio konyve, meg a statisztikaban azt nem valljak be, hogy a tudorak sokszor masodlagos rak, tehat a rak ami mar meg van, ramegy a tudore, es az a vegzett. Negy ismorosom halt meg igy, eletukben nem dohanyoztak. orvosi lelet szerint, tudorakosok voltak, nem igaz, mas rakkal kezdtek.

Miért van az, hogy mindenhol azt lehet hallani, és tudjuk is, hogy a dohányzás káros, de nem rég sajnos voltam klinikán és láttam amit láttam.10percenként az orvosok, takarítónők stb. rohangáltak ki rágyújtani. Na hogy van ez?

Egy orvos, aki szerintem eléggé tudja mit csinál magával és mégis cigizik, az milyen már?

Legjobb válasz: Régóta cigiznek, magyarán már azelõtt rászoktak mielõtt bejött volna ez a felvilágosítósdi.

Régóta cigiznek, magyarán már azelõtt rászoktak mielõtt bejött volna ez a felvilágosítósdi.
Az orvos is ember és belemehet sajnos ilyen függõségekbe. Én kórházban dolgozom évek óta, viszont az tapasztalat, hogy mikor pl. rákosok lesznek, java része önként vet véget az életének, mert tudják az egész korlefolyást. És tudják mi lesz a vége. Egy orvos is lehet kishitû és szenvedélybeteg, hisz õ is emberbõl van.
17:26-osnak: A cigi nem csak olyan, mint a kábítószer hanem az is. Egyébként ahogy eddig is leírták az orvos és a nõvér is ember aki el tudja dönteni mit tesz magával. Mind tudjuk mennyire káros dohányozni, nem csak az orvosok. Különbség, hogy õk azt is tudják, hogy a mindennapi életben mennyi ugyan ilyen káros behatás éri az emberi szervezetet, akaratunktól függetlenül. Következtetés: nem mi szabályozzuk az egészségi állapotunkat, akkor meg már úgy is mind1..
Az emberek többsége vagy divatból szokik rá, vagy mert nagyon stresszes idõszakot él át és valamiféle feszültségoldóként használja a dohányzást, ami után könnyen függõ lesz. Nos, az orvosi egyetem szerintem elég stresszes.
A cigi olyan, mint a kabitószer vagy az alkohol, ha függö vagy, akkor hiába tudod, hogy árt, nem tudsz elmondani róla. (Egyébként az orvosok közt igen magas az alkoholfüggéség és a gyógyszerfüggöség is.)
egy orvos is cigizhet, most nehogymár neki nemszabad :S egy mezei ember is tudja h a dohányzás káros, az orvos is tudja.
De az orvosok közül tényleg nagyon sokan cigiznek.Egyrész nyilván stressz-levezetés, másrészt meg szerintem az orvosok magukat kicsit isteneknek képzelik, és föl sem merül bennük, hogy bármi bajuk is lehet.
Ugyan, épp õk tudják a legjobban, hogy mennyire káros, csak azt is tudják, hogy így is úgy is hamarabb feldobják, mint ha mondjuk 100 évvel ez elõtt éltek volna. Ahogy már írtam is..

Szónoki beszédet kell írnom hogy miért káros a dohányzás, de nem nagyon tudom hogy mit írjak valaki tdna segíteni?

Legjobb válasz: Nem káros! "A legtöbbet a dohány ipari kutatók vizsgálták, a dohányzás hatásait, miért hazudnának? Aki meghal, nem vesz cigit!"

Nem káros! "A legtöbbet a dohány ipari kutatók vizsgálták, a dohányzás hatásait, miért hazudnának? Aki meghal, nem vesz cigit!"
Kedves elõzõ, gratulálok! Vagy a COPD-d szövõdményeiben, vagy tüdõrákban fogsz elpatkolni. Továbbá amikor idézel nem árt forrást is megadni, mert így ez bullshit. Kedves kérdezõ, a dohányzásnak rengeteg káros hatása van egy darab cigaretta több száz toxikus anyagot tartalmaz, ezek között számos rákkeltõ is van. Továbbá a kátrány lerakódik a légutakban, és tönkreteszi a légutak hámjának csillóit, továbbá a regenerálódásukat is gátolja. Ennek az lesz a következménye, hogy a tüdõ sokkal kevésbé lesz ellenálló a fertõzésekkel szemben, valamint a tüdõben reked számos káros anyag, mert a csillók nem mûködnek. A dohányzás a tüdõ szerkezetét is károsítja, tüdõtágulatot okozhat. Továbbá a hám a folytonos károsodás-regeneráció ciklus miatt könnyen elrákosodik, ezt a karcinogén/rákkeltõ anyagok a dohányfüstben tovább erõsítik. Valamint egy dohányosnál BIZTOS, hogy krónikus bronchitis (hörgõgyulladás) fog kialakulni. Aztán fel lehet még hozni érvnek, hogy baromi drága, abból a pénzbõl, amit az ember bagóra költ lazán el lehetne menni egy egész hetes nyaralásra, továbbá az EÜ-nek is sokba kerülnek a dohányosok.
Így néz ki egy dohányos tüdeje: http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/betegsegek/ime-a-dohan.. Szerinted így kell egy tüdõnek kinézni? Szerintem már az is csoda, hogy egyáltalán tudott vele lélegezni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!