Találatok a következő kifejezésre: Tudom, hogy dohányzás (11 db)

Tudom, hogy a dohányzás káros, de vajon tényleg annyira, mint amennyire mostanában riogatják vele az embereket?

Pl. napi fél-egy doboz cigi tényleg olyan borzasztó, vagy ezeket az elriasztóhadjáratokat olyan emberek egészségügyi adataira alapozzák, aki naponta több dobozzal (2-3) is elszívnak?

Legjobb válasz: Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...

Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...
A bioszkönyvem szerint a napi két doboznál kevesebbet szívók 5%-a lesz tüdõrákos, a napi 2doboz vagy annál többet szívók között 30%.Nemtudom ez mennyire valós statisztika.
Miért mondanák, hogy káros, ha nem az. Persze, hogy káros. Kb. 1 éve cigiztem 1 dobozzal naponta, mikor a háziorvos meghallgatta a tüdõmet, és egybõl vágta, hogy dohányzom. Pedig csak 1 éve dohányoztam. Szerinted?
Igen és nemcsak rád káros. Minap láttam tüdõrákos embert. Kemoterápiára ment és még most sem áll meg a cigivel. Úgy örülnék ha abbahagyná minden dohányos... De szerintem nem csak én.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy dédmamám 85 éves(már 2 éve nincs valami jo egészsége), de megérte ezt a kort is, pedig 20 éve kora óta cigarettázik.A nagymamám és anyám is, õk szerencsére jól vannak.Tehát rájuk nem volt akkora hatással, mint sok más társukra.
Na én leszek aki megcáfolja.Nem jótékony de a hiresztelések kel ellentétben nem is annyira káros.Mind egyedi eset.Egyénenként változó hogy kire mennyire káros, van ugye aki 100évessen 80éve dohányzik és van aki 2év után már komoly problémákkal küzd.Ezért nem az a kialakult szakvélemény hogy a dohányzás önmaga, hanem mint egy plusz rizikófaktor szerepel betegségek kialakulásában. Nem jótékony hatású és célszerû elhagyni ezt a szenvedélyt, de sokkal több dolog van mögötte minthogy azt lehesen mondani önmagában is káros.Egyébként a pipázóknál és a szivarozóknál kevesebb betegséget mutattak ki mint a cigarettázóknál de a nemdohányzókhoz képest viszont többet.
Tényleg annyira káros. Ha dohányzol, nem kérdés, hogy mibe fogsz belehalni. Az a kérdés, hogy mikor. A szén monoxid, a kátrány, a nikotin, nagyon alávágnak az embernek, és nem csak a tödüt teszik tönkre, a keringési rendszert, az érfalakat, a vérnyomást, mindent. Sajnos nincs olyan, hogy kicsit dohányzom, kicsit halok meg. Csak dohányzom és meghalok van, vagy nem dohányzom, és nem halok meg. (persze a 2-3 dobozzal szívó dohányosok még jobban megrövidítik az életüket) Dohányozni nem éri meg. Sokba kerül, büdös vagy, és nagyon hamar eljön az idõ, mikor már nem a buliról szól a cigi, hanem a mindennapok része, és ez már nem buli, hanem egy magányos rabszolgaság. Ezeket tapasztalatból mondom, nagyon kemény volt a leszokás, de megérte!
De most komolyan: ha a szervezetedre nem is, de a pénztárcádra mindenképp káros, és most te komolyan beszívod a tüdõdbe azt a sok szart, meg a büdös kátrányos nikotinos füstöt? Aztán jössz nekem rimánkodni hogy büdös a szád meg ilyenek és hogy "van egy rágód??" Nincs rágóm, vegyél magadnak! Nekem te ne panaszkodj, mert összekócolom a fogaidat és majd úgy fogsz sípolni ahogy szívod azt a vackot mint a tehén tõgye!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyokos: neked én szerintem az életben nem panaszkodtam, és nem rimánkodtam, és azt adja meg az atyaúristen, hogy te kísérletet tegyél arra, hogy "összekócold a fogaimat", azt hiszem, akkor nem sok maradna belõled. Nem szokásom rágót kuncsorogni másoktól, mert bizony veszek magamnak is, ahogy fogrkémet, fogkefét és szájvizet is. A pénzem elköltését pedig nem veled fogom megvitatni.
Szerintem egy kicsit túl van ez lihegve pedig én csak nagyon ritkán cigizek!Nyílván ha az ember csak pusztítja magát és a szervezete építésére keveset figyel az okoz problémát!Ha egyébként a lelkednek jól esik ted meg!Én azt mondom a baj ott van, hogy fügõ leszel és már csak az számít, hogy cigizhess!Na és itt lehet hogy már a vitamin a test mozgás nem fog kelleni!Legalábbis el hanyagolod!Aztán szépen le épülsz!Dédapám 12 éves korától szívta 83 volt amikor meg halt de a 90 kg -os búzászsákot hatvan évesen még fel vágta a padlásra!Szóval nem irodában üldögélt és óránként cigizni ment!Ha mozogsz sportolsz hidd el egész más!A barátom egy vívó világ bajnok olyan kondija 44 évesen mint az állat és együtt szoktunk pöfékelni!
Ez elõzõhöz csak annyit, hogy dédapám 60 kg-os volt!65 évesen azért fakadt sírva mert már nehéz vólt naki a90kg-os! Az elõzõ hozzá szólónak csak annyit már akinek nem akartak rágót adni holott nem is kért, hogy biztos jó erõben vagy lehet ha mellém ütnék is mag halnék pedig 95 kg-os vagyok és nincs rajtam felesleg!Viszont akkor neked tényleg kell sokat mozogni szerintem ha dohányzól én azt látom, hogy a vékony szikár emberek mint dédapám hajlamosabbak az aktívabb életre többet mozognak ez meg nagyon fontos a rendszeres tisztuláshoz!
Aha, csak a bio konyve, meg a statisztikaban azt nem valljak be, hogy a tudorak sokszor masodlagos rak, tehat a rak ami mar meg van, ramegy a tudore, es az a vegzett. Negy ismorosom halt meg igy, eletukben nem dohanyoztak. orvosi lelet szerint, tudorakosok voltak, nem igaz, mas rakkal kezdtek.

Szónoki beszédet kell írnom hogy miért káros a dohányzás, de nem nagyon tudom hogy mit írjak valaki tdna segíteni?

Legjobb válasz: Nem káros! "A legtöbbet a dohány ipari kutatók vizsgálták, a dohányzás hatásait, miért hazudnának? Aki meghal, nem vesz cigit!"

Nem káros! "A legtöbbet a dohány ipari kutatók vizsgálták, a dohányzás hatásait, miért hazudnának? Aki meghal, nem vesz cigit!"
Kedves elõzõ, gratulálok! Vagy a COPD-d szövõdményeiben, vagy tüdõrákban fogsz elpatkolni. Továbbá amikor idézel nem árt forrást is megadni, mert így ez bullshit. Kedves kérdezõ, a dohányzásnak rengeteg káros hatása van egy darab cigaretta több száz toxikus anyagot tartalmaz, ezek között számos rákkeltõ is van. Továbbá a kátrány lerakódik a légutakban, és tönkreteszi a légutak hámjának csillóit, továbbá a regenerálódásukat is gátolja. Ennek az lesz a következménye, hogy a tüdõ sokkal kevésbé lesz ellenálló a fertõzésekkel szemben, valamint a tüdõben reked számos káros anyag, mert a csillók nem mûködnek. A dohányzás a tüdõ szerkezetét is károsítja, tüdõtágulatot okozhat. Továbbá a hám a folytonos károsodás-regeneráció ciklus miatt könnyen elrákosodik, ezt a karcinogén/rákkeltõ anyagok a dohányfüstben tovább erõsítik. Valamint egy dohányosnál BIZTOS, hogy krónikus bronchitis (hörgõgyulladás) fog kialakulni. Aztán fel lehet még hozni érvnek, hogy baromi drága, abból a pénzbõl, amit az ember bagóra költ lazán el lehetne menni egy egész hetes nyaralásra, továbbá az EÜ-nek is sokba kerülnek a dohányosok.
Így néz ki egy dohányos tüdeje: http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/betegsegek/ime-a-dohan.. Szerinted így kell egy tüdõnek kinézni? Szerintem már az is csoda, hogy egyáltalán tudott vele lélegezni.

Az alkohol es a dohanyzas milyen uton akadalyozza meg a szervezet fejlodeset es novekedeset? Azt tudom hogy akadalyozza. Arra vagyok kivancsi foleg hogy az alkohol tulajdonkeppen mitol egeszsegtelen nagyobb mennyisegben?

Legjobb válasz: Azon gondolkozz el, hogy a dohanyban es az alkoholban milyen vitamint vagy asvanyt talalsz, ami segitene a szervezetnek a fejlodeset!

Azon gondolkozz el, hogy a dohanyban es az alkoholban milyen vitamint vagy asvanyt talalsz, ami segitene a szervezetnek a fejlodeset!
A kérdező hozzászólása: Semmifele vitamint, de valami kell legyen bennuk ami akadalyozza, mert peldalul a sok csokiba sincs vitamin, de attol meg nem csoksz meg tole.
úgy h leépít mind a kettõ.


Haláleset a családban. Idegesség. Nem tudom, hogyan bírom. Rá fogok szokni a dohányzásra. Más megoldás?

f16

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom a dolgot, õszinte részvétem! Szerintem próbáld meg lefoglalni valami hobbi szerû dologgal. Sportolj például. Az elvonja a figyelmedet és másra fogsz koncentrálni. Halgass közben zenét. Én ezt csinálom nagyon hatásos. De légyszi ne cigizz, az senki másnak nem jó csak a dohánygyárnak.

Nagyon sajnálom a dolgot, õszinte részvétem! Szerintem próbáld meg lefoglalni valami hobbi szerû dologgal. Sportolj például. Az elvonja a figyelmedet és másra fogsz koncentrálni. Halgass közben zenét. Én ezt csinálom nagyon hatásos. De légyszi ne cigizz, az senki másnak nem jó csak a dohánygyárnak.
Én haláleset miatt szoktam le. A tüdõrák gyilkol:(
Ez tényleg nem megoldás, bár beismerem, én is így szoktam rá. Nem mesélem el konkrétan, mert kedvet kapnál. Az a lényeg, hogy így, évekkel késõbb, már bánom, hogy akkor elõször rágyújtottam. Borzalmas most már, a pokolra kívánom. Inkább sportolj. Verj szét valamit idegbõl. Nálam az sokkal többet segít, mint rágyújtani egy szál cigire idegességembe.
Tényleg, elmehetnél boxolni, ott jól ki lehet adni a dolgokat!

Lehetséges, hogy párom dohányzása miatt nem tudok teherbeesni?

Elég régóta dohányzik. Több mint 10 éve, mennyire rontja az esélyeinket?

Legjobb válasz: Lehetséges, bár nem nagyon valószínû. A dohányzás mindkét oldalon rontja az esélyeket. A passzív is.

Lehetséges, bár nem nagyon valószínû. A dohányzás mindkét oldalon rontja az esélyeket. A passzív is.
Mennyi idõsek vagytok és mióta próbálkoztok????
A kérdező hozzászólása: Õ 30 én 24. 5 hónapja.
a dohányzás valóban rontja az esélyeket, ugyanígy a kávézás, alkohol fogyasztás is. 5 hónap próbálkozás nem sok és javaslom, hogy étkezzetek egészségesen mindketten, laza sportot sem árt bevezetni, levés forró fürdõt érdemes venni és érdemes elkezdeni a folsav szedését is + nõdokival konzultálni, esetleg elevitet is szedni.
Mi mindketten dohányzunk már régóta, ennek ellenére mindháromszor azonnal terhes lettem. Bár szerintem mi nagyon szerencsések vagyunk. 2 gyerek anyukája.
nem

Ajánlanátok 1-2 képet a dohányzás hatásairól (pl dohányos tüdő betegségek ilyesmiről? ) Hogy valakit megijesszek vele és leszokjon.

Legjobb válasz: Azt hiszed, aki dohányzik, az nincs tisztában ezekkel a káros hatásokkal? Nagyon jól tudja, hogy mik lehetnek a következményei, csak épp [email protected] Olyan kifogások szoktak lenni, hogy valamiben úgyis meg kell halni, meg hogy xy is dohányzott, mégis 70-80 évig élt stb. Ezzel nem fogsz senkit leszoktatni.

Azt hiszed, aki dohányzik, az nincs tisztában ezekkel a káros hatásokkal? Nagyon jól tudja, hogy mik lehetnek a következményei, csak épp [email protected] Olyan kifogások szoktak lenni, hogy valamiben úgyis meg kell halni, meg hogy xy is dohányzott, mégis 70-80 évig élt stb. Ezzel nem fogsz senkit leszoktatni.
Wikipedia-n vannak keek a dohanyzas szocikkben
A kérdező hozzászólása: Ez válasz volt a kérdésemre?
http://www.google.hu/images?hl=hu&expIds=17259, 18167, 23756, 2.. Itt tudsz válogatni, de amugy igaza van az elsõ válaszolónak.Ezek a képek, meg ijesztgetések nem hatnak ránk, uh rá is gyújtok! :) Elvégre valamiben valóban meg kell halni!!!
Már nem tudok többet belinkelni, az elõzõ teljes válasz volt, de annyit hozzátennék, hogy hülyék vagytok, hogy inkább tüdõrákban, fájdalmak közepette haltok meg (10-20 évvel hamarabb), mint öregen, boldogan, természetes halállal. És amikor kérdezem, hogy miért van ennyi öngyilkos (dohányos), akkor fel vannak háborodva, hogy a kettõ nem ugyan az.
Nagyobb az esélye, hogy elüt egy autó!
"Valamiben meg kell halni..." Ezt én is sokat mondtam, de leszoktam, és jobb így. És tudod mit? Inkább félrerakom azt a pénzt, és kajálok havonta egyszer a McDonald'sban egy jót bnõmmel. Abba is bele lehet halni, de az legalább finom.
ne haragudj ez sem válasz a kérdésre, de szerintem senkit sem riaszt vissza, vagy a divat miatt vagy a társaság miatt úgyis elszív árki 1 szálat aztán többet

Miért van az, hogy mindenhol azt lehet hallani, és tudjuk is, hogy a dohányzás káros, de nem rég sajnos voltam klinikán és láttam amit láttam.10percenként az orvosok, takarítónők stb. rohangáltak ki rágyújtani. Na hogy van ez?

Egy orvos, aki szerintem eléggé tudja mit csinál magával és mégis cigizik, az milyen már?

Legjobb válasz: Régóta cigiznek, magyarán már azelõtt rászoktak mielõtt bejött volna ez a felvilágosítósdi.

Régóta cigiznek, magyarán már azelõtt rászoktak mielõtt bejött volna ez a felvilágosítósdi.
Az orvos is ember és belemehet sajnos ilyen függõségekbe. Én kórházban dolgozom évek óta, viszont az tapasztalat, hogy mikor pl. rákosok lesznek, java része önként vet véget az életének, mert tudják az egész korlefolyást. És tudják mi lesz a vége. Egy orvos is lehet kishitû és szenvedélybeteg, hisz õ is emberbõl van.
17:26-osnak: A cigi nem csak olyan, mint a kábítószer hanem az is. Egyébként ahogy eddig is leírták az orvos és a nõvér is ember aki el tudja dönteni mit tesz magával. Mind tudjuk mennyire káros dohányozni, nem csak az orvosok. Különbség, hogy õk azt is tudják, hogy a mindennapi életben mennyi ugyan ilyen káros behatás éri az emberi szervezetet, akaratunktól függetlenül. Következtetés: nem mi szabályozzuk az egészségi állapotunkat, akkor meg már úgy is mind1..
Az emberek többsége vagy divatból szokik rá, vagy mert nagyon stresszes idõszakot él át és valamiféle feszültségoldóként használja a dohányzást, ami után könnyen függõ lesz. Nos, az orvosi egyetem szerintem elég stresszes.
A cigi olyan, mint a kabitószer vagy az alkohol, ha függö vagy, akkor hiába tudod, hogy árt, nem tudsz elmondani róla. (Egyébként az orvosok közt igen magas az alkoholfüggéség és a gyógyszerfüggöség is.)
egy orvos is cigizhet, most nehogymár neki nemszabad :S egy mezei ember is tudja h a dohányzás káros, az orvos is tudja.
De az orvosok közül tényleg nagyon sokan cigiznek.Egyrész nyilván stressz-levezetés, másrészt meg szerintem az orvosok magukat kicsit isteneknek képzelik, és föl sem merül bennük, hogy bármi bajuk is lehet.
Ugyan, épp õk tudják a legjobban, hogy mennyire káros, csak azt is tudják, hogy így is úgy is hamarabb feldobják, mint ha mondjuk 100 évvel ez elõtt éltek volna. Ahogy már írtam is..
igen, úgy van.csak max. nagyobb rá az esélye, h hamarabb elviszi egy szivinfarktus, érelmeszesedés, magas vérnyomás, izületi problémák...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
A cukorbetegség is gyakori 40-es BMI felett.
A kérdező hozzászólása: azt tudom, mármint, hogy ez mikkel jár, csak azt nem, hogy ezt meddig lehet csinálni?!
Változó. Van, akinél 2-3 éven belül kialakulnak a panaszok, és van olyan kórosan kövér, akinél csak idõsebb korára jelentkeznek a szövõdmények. Hosszú és egészséges életre ilyen BMI mellett azért ne számítson senki:-(.
Az ilyen magas BMI-nél nem csak az egészségügyi kockázatok nagyobbak, hanem annak a lehetõsége is, hogy az egészségügyi problémák miatt az emberek elkezdenek egyre kevesebbet mozogni, beszûkül az életterük és az étellel kompenzálják ezt, felborul az anyagcseréjük, így gyakorlatilag esélyük sincs a fogyásra. A BMI egyre magasabb lesz, visszafordíthatatlanul híznak egyre tovább. 60 BMI felett pedig általában már 5 éves!!! túléléssel számolnak az orvosok.
Igen, jó példa erre azoknak a betegeknek a története, akiket a lakásukból szabadítanak ki, hogy gyomorszûkítõ mûtétet hajthassanak rajtuk végre.
A kérdező hozzászólása: az a gond, hogy az ezzel kapcsolatos "baj" már megtörtént vagyis egy baj. és nem tudom, hogy jöhetnek e még problémák
Ha már van szövõdménye, akkor nincs más út: le kell fogyni minél elõbb!

Honnan tudja az ember, hogy rászokott a dohányzásra?

Mármint ugy értem,hogy nyár ota cigizem rendszeresebben,és elotte is cigiztem,de nem volt ugy,illetve nem emlékszem,hogy lett volnas olyan,hogy elvonási tuneteim,hogyha épp nem minden nap dohányoztam.Olyan létezik,hogy valaki nem szokik rá?Nem is szeretnék,és nem is divatbol dohányozom,csak az a gond vele,hogy lenyugtat ha ideges vagyok...normális válaszokat kérnék!bunko emberek kiméljenek!!

Legjobb válasz: Elõször az adag nõ. Szép lassan sunyin. Kezdetben csak buliban gyújtasz rá, aztán naponta és a napi mennyiség nõ, növöget. Hozzáértõk szerint a nikotin a legaddiktívabb drogok egyike = a kipróbálók legnagyobb százaléka szokik rá. Most kellene letenned.

Elõször az adag nõ. Szép lassan sunyin. Kezdetben csak buliban gyújtasz rá, aztán naponta és a napi mennyiség nõ, növöget. Hozzáértõk szerint a nikotin a legaddiktívabb drogok egyike = a kipróbálók legnagyobb százaléka szokik rá. Most kellene letenned.
onnan tudod, hogy rendszeresen rágyújtasz. Ha csak napi 1-2akkor annyi, ha heti 4x, akkor annyi, de az nem dohányos, aki nem szív sosem. Ha azt érzed, hogy lenyugtat, ha ideges vagy, az már a függõség jele, gratulálok :)
Ha bármilyen más tevékenység közben úgy érzed, hogy el kell szívnod egy cigit, akkor már rászoktál. Azaz, ha eddig csak az esti sör mellé szívtál el egyet, de a reggeli kávé mellé is megkívánod, de ellenállsz, de nem bírod ki estig, hanem a munkahelyeden/iskolában már délelõtt vagy legkésõbb délután kérsz az osztálytársadtól/kollégádtól, akkor már függõ vagy.
Hosszabb idõ kell hozzá, hogy elvonásid legyen, eleinte sokan csak egyszer-egyszer gyújtanak rá, még nem okoz gondot, ha nem jutsz cigihez, de sajnos egy idõ után, fõleg ha nyugtatólag hat, egyre többet fogsz majd szívni.
Ha mondjuk hétvégén, vagy amikor teljesen nyugis 3-4 napod van, és akkor egyáltalán nem jut eszedbe, hogy dohányozni kellene, akkor nem szoktál rá...
Ha lenyugtat az már annak a jele, hogy rászoktál. Az agy alapból nem kívánja a nikotint, csak ha hozzá van szokva. Ezért van az, hogy az elsõ pár szálnál nem érez semmit az ember. Nálam is így kezdõdött és 6 éve szívom napi fél-1 dobozzal...
Lehet még nem vagy rászokva csak "érzelmileg" függsz tõle, van érzelmi függés és van fizikai, sokan akik már letették mondják hogy maga a szertartás és a hangulata hiányzik, próbálj ritkábban vagy ne gyújts rá, ha pl éjjel nem tudsz aludni izzadsz remeg kezed lábad akkor egyértelmû hogy rászoktál de szerintem még nem ismerõs több hónapig naponta sokat elszívott utána szokott rá. Meg kellene próbálni keresni más tevékenységet amivel letudnád nyugtatni magad. 19évesen kipróbáltam szerencsére nemszoktam rá. F/29

Testépítők. A dohányzás miatt lehet az hogy nem vagyok éhes nem tudok annyit enni mint amennyit kellene?

20-vagyok 1-éve edzek elég szépen fejl?dtem eddig...mikor elkezdtem edzeni akkor is cigiztem de úgy vettem észre különösebben nem befojásol...kajáltam mellette rendesen ment az edzés is minden..1-2hónapja viszont nem eszek úgy mint rég meg ahogy kéne(voltak kisebb magánéleti gondjaim és mégtöbbet cigiztem)sajna fogytam vagy 4-kilót én a dohányzás rovására írom a dolgot csak nem tudom eddig miért nem volt vele gond...van olyan köztetek aki dohányzik és még is tud "fejl?dni" enni..stb?? úgy döntöttem elhagyom a cigit mert az edzés sokkal fontosabb remélem egy id? után megint jönnek majd a kilók meg éhesebb leszek sokkal....köszönöm a válaszotokat !!!

Legjobb válasz: "Testépítõk." "van olyan köztetek aki dohányzik " Hívd fel Markus Rühl-t.

"Testépítõk." "van olyan köztetek aki dohányzik " Hívd fel Markus Rühl-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!