Találatok a következő kifejezésre: Tudom, hogy de hogyan nyugtassam meg (3 db)

Tudom, hogy ritka, de hogyan nyugtassam meg magam ha meglesz a pici a bölcsö haláltol?

Drágák a légzésfigyelök és emiatt inkább talpalok éjjszakákon át.

Legjobb válasz: Nemcsak Te aggódsz :) Az én fiamnak hamarabb volt légzésfigyelõje, mint egy darab ruhája :) Az volt az elsõ, amit megvettem. Sokan mondták, hogy felesleges, volt, aki ki is nevetett, de legalább nyugodtan aludtam. Ha nem tudsz venni, tényleg bérelj inkább, mert két "talpalás" között is akármi történhet. Na persze nem fog:)) Boldog babázást kívánok!

Nemcsak Te aggódsz :) Az én fiamnak hamarabb volt légzésfigyelõje, mint egy darab ruhája :) Az volt az elsõ, amit megvettem. Sokan mondták, hogy felesleges, volt, aki ki is nevetett, de legalább nyugodtan aludtam. Ha nem tudsz venni, tényleg bérelj inkább, mert két "talpalás" között is akármi történhet. Na persze nem fog:) ) Boldog babázást kívánok!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Mi is Angelcare-t használtunk. Kicsit függõje lettem, úgyhogy 14 hónapos volt a kislányom, mikor költöztünk, ezt használtam ki, hogy "megváljunk tõle". Mindig tökéletes biztonságban éreztem õt a használatával. Szerintem is kölcsönözz inkább, mint hogy talpon maradj éjszaka, a babádnak másnap is kipihent, nyugodt anyukára lesz szüksége. A második hozzászólónak pedig üzenem, lehet aggódni sokminden miatt, de azért nem ebbõl áll az anyák sorsa. Egyáltalán miért írtál, ha kérdésre nem tudtál válaszolni? Kedves Kérdezõ Kismama! Természetes az aggodalmad, de van rá megoldás! Hidd el, úgy nyugodtan aludhatsz :)
De most egy ilyen kérdésre mégis milyen választ vársz? Anya leszel, fogsz eleget aggódni. Ez az anyák sorsa.
én úgy tudom vannak olcsók is, fõleg baba bizományikba. Ja és ne aggódj nem lesz semmi baj, erre még gondolni sem szabad
A kérdező hozzászólása: Az elsö válaszadonak köszönöm szépen. A második válaszadonak:Gondoltam, hogy fogok aggodni, de talán máshogy. Gondolom te sem voltál nyugtalan, vagy nem leszel nyugtalan mig a kicsi nem hagyja el azt a kicsi kort, hogy aggodj a bölcsö haláltol. Gondolom nem én vagyok egyedül ezen a földön aki még aggodik ettöl.
Szia! Nem egyedül aggódsz, nyugodj meg.Szerintem mindannyian, akik szeretjük a gyerekeinket.Én Angelcare 300-as figyelõt vettem, most 19900ft, persze van ahol drágább.A nagyobbik kislányomnak is ez volt, és nagyon mag voltam vele elégedve, egyetlen téves riasztása sem volt.Nagyon sokat számít a biztonságérzet, nekem legalább is.Én még a napközbeni alvásoknál is használtam 1 évig, mert mikor szültem pont elõtte halt meg a közelünkbe így egy féléves baba a délutáni alvása közben.Egyébként, ha ezt is drágának találod, kölcsönözz.A kölcsönzési díjak nem magasak 500-1000ft/ho kb. Boldog babázást, üdv
Sajna még manapság is sokszor leáll a picik légzése, saját környezetemben is volt 2. Érdemes bérelni légzésfigyelõt, úgyis csak az elsõ 3-6 hónapban kell, és potom havi 2000 ft körül van a bérleti díja. Járj utána, és nem kell aggódnod emiatt egy pillanatot sem!
Azért írtam, mert az aggódás természetes dolog, nem hiszem, hogy van olya anya, aki nem aggódik, én is szoktam aggódni. De a kérdés az volt: hogyan nyugtassam meg magam? Persze az lenne a kérdés, hogy vegyen-e légzésfigyelõt, csak tudnám, hogy miért nem lehet tárgyilagosan kérdezni? Ez is a felnõtt emberek képessége.

A rokonok már letettek arról, hogy valaha is lesz kapcsolatom vagy családom. De én tudom, hogy lesz. Hogyan nyugtassam meg őket?

22 éves vagyok. Eddig még nem volt komoly kapcsolatom, csak randizgatás. Nehezen nyílok meg, nem nagyon járok el sehova. A családom már úgy van vele, hogy talán nem is lesz, mert "bezzeg XY már ott tart" én meg sehol. De közben meg tudom hogy lesz, mert akarok családod valamikor. Egyszer?en érzem, hogy lesz. Amúgyis anyáskodó típus vagyok, meg szeretem a gyerekeket, jól kijövök velük, ha nem jön közbe semmi akkor lesz is. Hogyan biztassam ?ket, hogy ne izguljanak már ennyire miattam?

Legjobb válasz: Nem kell velük foglalkozni. A legjobb barátnõm 31 évesen ment férjhez, most van 3 gyerek. Addig meg élte a világát és mélyen nem érdekelte ki mit mondd. Tegyél te is így. A te életed, csak te élheted!!!

Nem kell velük foglalkozni. A legjobb barátnõm 31 évesen ment férjhez, most van 3 gyerek. Addig meg élte a világát és mélyen nem érdekelte ki mit mondd. Tegyél te is így. A te életed, csak te élheted!!!
kicsit hasonló cipõben vagyok én is. a szüleim már unokáznának, de nekem még komoly kapcsolatom se volt, csak pár hónapos.nagyon nehéz mostanság ismerkedni. akinek én kellek az legtöbbször önbizalom hiányos félénk, savanyú pasi. olyan szar....pedig én is akarok majd családot. a környezetemben a volt osztálytársak férjhez mennek meg szülnek én meg...másrészt még éretlen lennék rá, késõn érõ típus vagyok. bennem az van, hogy aki az elsõ komoly lesz, õ lesz a gyerekeim apja. és valóban nem segít ha folyton az ember orra alá dörgölik, hogy bezzeg ennek meg annak már férje van meg gyereke... 25/L
Ne akarj nekik megfelelni. Azzal, h aggódsz a dolgon, biztos, h nem is lesz senkid.
ne hallgass rájuk! 22 éves vagy, még tök fiatal, ennyi idõsen még nem kell lekötnöd magad valaki mellett. az lehet hogy xy-nak már gyerekei vannak vagy családja vagy mittudomén, de ti két külön ember vagytok éld nyugodtan tovább az életed, és biztos lesz családod, csak nem most.
Az anyaskodobol gondolom, hogy lany vagy.Nem kell aggodnod, 22 vagy.Elotted az elet.Ha meg a csaladod ezzen aggodik akkor ugy latszik nincs nagyobb gondja.Ennek orulj.Amugy nem kell el vetni a neten ismerkedest sem.Manapsag mar nem szegyen.Bar en nem abban a cipoben jarok mint Te de most egy jo ideje nekem sincs senkim.Se gyerek se csajom egy ideje.En bulizgatok es "ismerkedek" is de az nem ugyanaz.Varom en is az igazit...Amugy egy 30 eves jokepeunek mondott (ez olyan kozhelyes-de igaz :D ) srac vagyok.Fel a fejjel semmi gaz!
Bár nekem már volt komoly kapcsolatom, és több rövidebb-hosszabb kapcsolat, mégsem találtam még meg az igazit. Én is úgy vagyok, hogy majd annak szülök, aki tényleg vérkomoly lesz!Emiatt szerintem 25L-t sem kell lepontozni, nem gyerekes a felfogása. Van egy bartnõm akinek 15 éves korától 1-2-3-4éves kapcsolatai voltak(szóval jó hosszúak), többször volt összeköltözése is.Aztán egyszercsak az egyiknél beleszeretett másba és 2hónap után állapotos lett.Éli világát, várja a kisbabát és férjhez ment 23 évesen... Szerencsére õ az egyetlen akivel a szüleim nem példáloznak, de engem is mindig másokhoz mérnek :D Már megtanultam, hogy én, én vagyok, és ha találok egy rendes férfit, akibe õrülten szerelmes vagyok, akkor azzal majd minden jó lesz.Mindenkinek meg van a párja, majd csak eljön! És tényleg baromi nehéz ismerkedni..Aki nem gyáva odajönni ismerkedni, az általában csak egy éjszakát akar. Aki meg félénk és komoly kapcsolatot szeretne, az pedig túl tapasztalatlan és nem férfias.Nehéz megtalálni az egyensúlyt.... 24n
25/L! azert rabizhatnad a kerdes eldonteset egy kicsit a ferfira is.Vagy Te csak ugy eldontotted, hogy az elso komoly lesz gyerekeid apja.Jo nagy alomvilagban elsz.Barcsak minden ugy lenne ahogy azt szeretnenk.Gondolom akkor Te sem irogatnal itt 25 evesen, hogy meg egy komoly kapcsolatod sem volt.Bocsi a hangsulyert de de eleg gyerekesen gondolkodsz...
Jajj engem is ezzel farasztottak a rokonaim. en 34 evesen hazasodtam 35 evesen szultem. addig meg eltem az eletem, utaztam, kulfoldre vandoroltam, allampolgarsagot szereztem, karriert epitettem uj hazamban, ingatlant vettem, es eltem eletem. Lekestem valamirol??? Semmirol... ekkor talaltam meg azt szemelyt akivel el tudtam kepzelni az eletem hosszu tavon, akinek abszolvalni tudom rossz tulajdonsait es o is az enyemet. fiatal vagy meg, ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam hogy ennyien írtok. Én mindig egy visszahúzódó szürke kisegér voltam. Már mikor ált.suliban kezdtek a lányok kibontakozni, én akkor õ általuk a földbe lettem döngölve...Soha nem öltöztem csajosan, nem festettem magam, nem lakkoztam a körmöm stb. Alkatilag a többségnél mindig magasabb voltam és vékonyabb. Sokáig rövid hajam volt, pedig nem éreztem vele jól magam. Aztán kb 1 éve felugrott rám 8 kg. Most vagyok 176 cm/63 kg. Végre nem az a rezgõcsontú vagyok, jobban meg is bámulnak a pasik ha néha elmegyek valahova, de ennyi. Néha van, hogy a buszon leszólítanak vagy az utcán, de utcán ismerkedni? Nem az én világom...Az a baj, hogy hiába tudom magamról, hogy már nem az a kis vézna vagyok, belül mégis úgy érzem magam. (Ez kicsit skizofrén állapot...) És igen, engem is mindig olyanok találnak meg akik nem érdekelnek. Kezdjük ott, hogy ha valaki megtetszik, akkor azt mondják az okosak, hogy mosolyogjak rá. Na most ha valaki rám mosolyogna, akkor azt hinném nem normális :D Nem megy nekem az ismerkedés, mert nem tudok "jelet küldeni". Akinek meg nem küldök és úgy jön oda, az meg nem tetszik. De közben meg úgy vagyok vele, hogy a szomszéd nõ is 38 évesen szülte az elsõ, és 40 évesen a második gyerekét. Jó persze ez meg már túlzás, de azzal nyugtatom magam hogy van még idõm. Bár azért nem szeretnék 16-20 várni még...Remélhetõleg hamarosan dolgozni fogok, hátha összeakadok valakivel.
Én ugyanez vagyok, 22 éves lány, bár már volt barátom 1-2, de igazából egy évnél hosszabb kapcsolatom, illetve összeköltözés, együttlakás még nem volt. Jelenleg harmadéves leszek a fõiskolán, el is járok szórakozgatni barátnõkkel stb., de valahogy mindig a komolytalanok találnak meg, vagy az olyanok, akik nekem nem jönnek be. Szemét pasi nagyon sok van, vagy ilyen kis tapadós, aki nem fogja fel, hogy nem jön be. Jó, elismerem, hogy én se vagyok egy topmodell, van rajtam vagy 10 kg plussz, de hát istenem...õk se tökéletesek. A kérdésedre válaszolva: nekem is mondogatják néha egyesek (nem, nem a szüleim, mert õk inkább arra intenek, hogy legyek elõvigyázatos, válogassam meg, hogy kivel jövök össze, amit persze magamtól is megteszek)- szóval mondogatják néha ilyen távolabbi rokonok, jóakarók, "kedves" ismerõsök, hogy "jaj de szép arcú, kis csinos, okos csajszi vagy, hát hogyhogy nincs barátod?", én meg olyankor azt válaszolom, hogy nekem elsõ a karrier, ami persze részen igaz, de mind tudjuk, hogy a párkapcsolat és a karrier nem zárja ki egymást... Nem könnyû ismerkedni sem, fõleg, aki vidéken lakik (mint én is), mert nincs hová kimozdulni, ha bemegyünk valamelyik más városba, akkor megint macerás, illetve pénzfüggõ. De ha el is jutsz odáig, akkor sem biztos, hogy találsz olyan pasit, akinek te bejössz és õ is neked...Nem túl közvetlenek szerintem, hozzám nem nagyon szoktak odajönni legalábbis. Megnézni megnéznek, még esetleg egy-egy mosolyfélét is megeresztenek, de kb. ennyi. Nem tudom más hogy van vele, de én nem vagyok ahhoz elég bátor, hogy ha kiszemelek egy pasit, akkor odamenjek hozzá, leszólítsam. Max. annyi, hogy a közelébe megyek, aztán ha odajön jó, ha nem, akkor ennyi... De nem nagyon aktivizálják magukat. A neten is próbálkozom most már, eldöntöttem, hallottam pozitív visszajelzéseket is, hogy volt aki ilyen társkeresõ oldalon ismerte meg a párját, persze az elõvigyázatosság nem árt ott sem! 22/L
Én 24 éves vagyok (tegnap elõtt töltöttem be) és hasonló cipõben járok mint te. A családomnak csak annyit szoktam mondani, hogy már más idõket élünk és inkább ez legyen, mint az, hogy 20 évesen 3 gyerek anyja legyek és elszúrjam az életemet. Az egyetemen nincs is olyan ismerõsöm, aki már házas lenne...Kivéve egy lányt, de rá úgy is néznek, mint valami ufo-ra. Amúgy én még kicsit sem vágyom családra, bár egy kapcsolatnak örülnék. De nem kell rágörcsölni. Legyél nyitottabb, keress új hobbit vagy járj el többet és biztos megismersz valakit.
akkor mit mondasz azokra akik 35-36 évesen egyedül vannak mert nem találtak még megfelelõ társat?nem egy ilyet ismerek. nem azt mondtam hogy én eldöntöttem, csak ismerem magam hogy nem jövök össze szemét pasasokkal. hidd el belõlük nincs hiány. nincs kedvem egy szar tróger embernek gyereket szülni. elég sokat látok ebbõl is...
Csatlakozom en is, 23 vagyok, es nemigen volt komoly kapcsolatom, eddigi leghosszabb 5honap. Es igen, nekem is szoktak mondogatni a csaladomba, hogy "xy mar masodjara terhes, te meg...", "sohasem lesz senkid", "venlany leszel" - es bevallom, neha en magam is elhiszem mar... Pedig egyszeruen nem ertem az okat, nem varok el tul sokat egy pasitol, nem varom senkitol, hogy tokeletes legyen, hiszen en sem vagyok tokeletes, de nem vagyok se buta, se csunya, csak valamiert folyton a rossz pasikba utkozom, talan ilyen a kisugarzasom. Nagyon sokszor voltam mar zavarban amiatt is, amikor rakerdeznek, hogy "Miert nincs senkid, hiszen okos is vagy meg szep is..."- Erre megis mi a csudat tudnek valaszolni? Hiszen ha tudnam a valaszt, mar reg nem lennek egyedul... Na bocs, hogy nem egeszen a kerdesedre valaszoltam, csak benned magamra ismertem, es jolesett kiirni magambol... Igazabol nem tudom en sem, hogyan erhetned el, hogy leszalljanak a temarol, szerintem csak annyit tehetsz, amennyit en is, hogy probalod nem meghallani, ha errol kezdenek el beszelni. Remelem egyszer tenyleg megtalakod te is meg en is azt a bizonyos igazit... 23/N
Mit foglalkozol velük ? Te tudod hogy eljön majd az életedben ez az idõszak is ! Max mond ezt meg nekik hogy mindennek eljön majd az ideje és neked lehet százszor jobb családod lesz mint Xy-nek . És hol van megírva hogy már 22 évesen 8 tagú családnak legyél a fõje ?? Nyugodj meg még fiatal vagy :) ! Éld ki magad mert ha nem teszed még ebbõl gondok is lehetnek majd hosszútávon . Elárulom neked hogy én majd csak olyan 32 éves koromban tervezném a gyerek vállalást . És olyan túl korán sem akarom meg találni az igazit szerintem fölösleges amúgy is elsõnek karrier ! Amúgy meg jó hogy mondják a szüleid mert nekik még más volt a divat õk már 18 évesen kb családot alapítottak de most jó volt ez nekik ? Nem hinném hisz elvette az egész fiatal korukat . Élj elsõsorban és ne foglalkozz másokkal !
25/L vagyok. jó olvasni ezeket a kommenteket, ezekszerint nem a fellegekben járok, csak racionálisan próbálok gondolkozni. nagyon sokan járnak hasonló cipõben. attól hogy valaki nem 20 évesen találja meg élete szívszerelmét hanem 10-12 év múlva, lehet szép családja. én is úgy vagyok, hogy ha valaki abszolút nem érdekel, nem fogok járni vele csak hogy legyen valakim. õsztõl tanfolyamra megyek, remélhetõleg egy jó munka is bejön hamarosan szóval nyitott szemmel járok. tavaly 3 országban jártam, idén is voltam és egy hét múlva is utazok szóval próbálom jól tölteni az idõmet. Sok sikert Neked is!

Kisfiam retteg valamitõl, de nem jövök rá, hogy mitõl? Hogy nyugtassam meg? 20 hónapos, ma kezdõdött, nem tudok elszakadni mellõle, ha nem érhet hozzám, akkor keservesen sír?

Reggel nézett egy mesét,fél órát mindig engedek neki,amíg én reggelizek. Ilyenkor játszik is közben,szóval elvan,de ma valami madárijesztõ volt a mesében és elkezdett sírni,futott ki hozzám. Sosem láttam ilyennek,nagyon megijedhetett. Elmagyráztam,hogy ez csak egy baba,ruha van rajta és elijeszti a madarakat,nehogy kicsipegessék a magokat a földbõl. Sikerült megnyugodnia,én befejeztem a reggelim,nem volt semmi baj,játszott. Elkezdtem hajat szárítani,mindig a szobában csinálom,hogy lássam õt közben. Semmi baja nem volt,odament a szekrényhez,felnézett rá ( nincs rajta semmi,egyszerû gardrób) és azóta nem engedi,hogy elmenjek a közelébõl. Keservesen sír,ha csak felállok mellõle. Mit csináljak,hogy nyugtassam meg?

Legjobb válasz: Hát, ha hülyének fogtok nézni, ha nem, én szerintem nem a madárijesztõtõl fél, hanem valami mástól..

Hát, ha hülyének fogtok nézni, ha nem, én szerintem nem a madárijesztõtõl fél, hanem valami mástól..
Végül a szekrénytõl ijedt meg? Én kipakolnám a helyedben a ruhák egy részét, és hívnám a gyereket hogy jöjjön segíteni. Nem érdekelne hogy összegyûri a cuccokat, csak ne féljen. A mesét majd elfelejti, az enyém is volt így, olyasmi volt a mesében hogy egy ember fennakadt a kéményen és fejjel lefelé lógott, a fiam meg elkezett torkaszakadtából üvölteni és mutogatta a képernyõt. Hamar elfelejtette.
Hú, talán hülyén hangzik, de talán magától az ijedtségtõl fél.... Tehát megijedt valamitõl, valami ismeretlentõ, ami rossz érzés volt neki, és most bizonytalanná vált. Szerintem legyél türelmes és most legyél mellette, hadd alakuljon ki nála újra a biztonságérzet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!