Találatok a következő kifejezésre: Tudom, hogy baba (1211 db)

Menstruáció elõtt 5 nappal terhes lehetek? Férjemmel az esedékes mentruációm elõtti 5. naptól nem védekeztünk. Jelenleg 5 napja késik a menszeszem, de nem tudom, hogy baba van e a dologban vagy valami probléma. Szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem tesztelj egyet! :) aztán várj... és ha egy hét múlva sem és így tovább. Ok nélkül nem marad el egy mensi, fõleg, ha elõtte rendszeres volt. Ha baba lesz, elõbb-utóbb látszani fog.

Szerintem tesztelj egyet! :) aztán várj... és ha egy hét múlva sem és így tovább. Ok nélkül nem marad el egy mensi, fõleg, ha elõtte rendszeres volt. Ha baba lesz, elõbb-utóbb látszani fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Tegnap csináltam egy tesztet de az negatív lett. A hasam fáj.. ugyan azok a tünetek mint a menszeszkor.

18 hetes terhes vagyok, mióta tudom, hogy baba lesz nem kívánom a szexet, Más is van így?

Legjobb válasz: Szia! Én már nem vagyok kismama de én is voltam ezzel így. Van olyan terhes aki nagyon kívánja van aki kevésbé. Ez normális folyamat ne izgulj miatta. üdv 6hós baba mamija

Szia! Én már nem vagyok kismama de én is voltam ezzel így. Van olyan terhes aki nagyon kívánja van aki kevésbé. Ez normális folyamat ne izgulj miatta. üdv 6hós baba mamija
Szia! Én 17 hetes vagyok. Én sem kívánom a szexet. Elõször a rosszullétek miatt, most meg csak egyszerûen nem kívánom. A párom nagyon megértõ, de én nagyon sajnálom szegényt.
én sem kívánom. 19+1
Sziasztok! Én is "sorstárs" vagyok, egyáltalán nem kívánom a szexet :( - bíztam benn, hogy majd a 2. harmadban megjön az étvágyam, hát eddig semmi, pedig 24 hetes vagyok... borzasztóan zavar, hogy nem tudom megadni a páromnak amit szeretnék! õ meg annyira megértõ, semmi hiszti, megjegyzés... és még õ vigasztal, hogy nem kell rosszul érezzem magam! Annyi változás történt talán, hogy az elején kimondottan ingerlékeny voltam, ha hozzám ért ( már ha csak megérintette a mellbimbómat is) , most már a simogatás jól esik, de ennyi...
Én a 21.hétben vagyok és dettó. De azért a férjemtõl nem vonom meg a jót ;-)))
Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül :) Bocsi, hogy offolok, de ti az orgazmust sem kívánjátok?Mert én azt nagyon, az összebújást stb is, csak magát a konkrét aktust nem, azt is szerintem azért mert már nagy a hasam, nem is túl kellemes, szárazabb is vagyok, félek is nehogy valami baj legyen, igaz az elejétõl kezdve így volt.
Az orgazmust én is kívánom, de inkább úgy, ha magamnak "intézem" - érdekes ez, de az aktus valahogy fejben nem megy, általában feszül a pocim, nehéznek érzem magam...( mármint nem kövérnek, hanem az egész testem olyan elnehezûlt)

Hogyan nézem meg a méhszájat? És mikor tudom, hogy baba van? Ma este én is kipróbálom, ugyanis ma kellett volna megjönnie, de még semmi! Hála Istennek! Leírnátok részletesen?

Legjobb válasz: áruljátok már el h mi a francért kell magatoklnak nyúlkálni?és ha baba van a dologban azt összeszedtek valamit??nagyokosok.....

áruljátok már el h mi a francért kell magatoklnak nyúlkálni?és ha baba van a dologban azt összeszedtek valamit??nagyokosok.....
Szia Nekem soha nem jutott eszembe, hogy nézegessem a méhszájamat.... A legegyszerûbb, hogy még vársz 2 napot, ha addig nem jön meg, akkor veszel egy terhességi tesztet.
Én fürdés közben néztem akkor már jól kiázott a kezem..megmostam "ott" és térdelve vagy gugolva vagy egyik lábad föltéve tudod megnézni.Ha magasan van vagy nem elérhetõ és kemény zárt akkor lehet babára gyanakodni, ha könnyen elérhetõ puha vagy enyhén nyitott akkor vérzés közeleg.DE!Ez is olyan hogy viszonyítás kérdése(mint a hõmérõzés)Nem elég egy nap nézni:-)
Szia!Szerintem se egy biztos módszer, én is babát szeretnék, szombat este még zárt volt, kezdtem örülni és reggelre mégis megjött!De kívánom hogy te sikerrel járj, ez csak az én esetem!
Bocsi "nagyokos" de szerinted a doki hogy nézi meg a méhszájadat, ha jó tiszta kézzel nyúlsz fel semmi bajnak nem szabad lenni, és szexelni is szabad terhesség alatt akkor pedig mint tudjuk a pénisz ér oda!De biztos nem vagy kétségbeesett gyermekre vágyó!Szerencsés vagy!Harmadik voltam!
Mi van akkor, amikor nem elérhetõ a méhszáj, de puha?

Credigen banki kölcsönöm van, honnan tudja a bank, hogy van-e jelenleg munkám vagy nincsen?

Röviden, vettem fel kölcsönt 2011-ben és egy éve nem fizetem a kölcsönt mivel nem tudtam.Most hívogatnak,hogy fizessek de nem tudom mert a megélhetésem múlik rajta (most van munkám..) azonban a kérdés,hogy a bank,hogy tud rájönni arra,hogy nekem van keresetem vagy nincsen??Sajnos havi 15-20.000 forintom nincsen és ha megtalálnak akkor vonni fognak a fizetésemb?l még akkor is ha a bank kivonulóban van Magyarországról? "Megúszhatom"??

Legjobb válasz: Onnan tudja hogy látja a banki forgalmadat, Ha a fizetésedet számlaszámra utalják a bank rögtön tudja, hiszen BAR listás vagy, Ezért bármelyik banknak nyitott könyv vagy,. Az meg ne töltsön el reménnyel hogy a bank kivonul az országból. A tartozást akkor is behajtják rajtad, talán csak gyorsítanak majd az ügyintézéssel. Én a helyedben lassan számítanék valami felszólításra, mert a bank követelõzni fog.. Kamatostul De végül is jogosan,

Onnan tudja hogy látja a banki forgalmadat, Ha a fizetésedet számlaszámra utalják a bank rögtön tudja, hiszen BAR listás vagy, Ezért bármelyik banknak nyitott könyv vagy, . Az meg ne töltsön el reménnyel hogy a bank kivonul az országból. A tartozást akkor is behajtják rajtad, talán csak gyorsítanak majd az ügyintézéssel. Én a helyedben lassan számítanék valami felszólításra, mert a bank követelõzni fog.. Kamatostul De végül is jogosan,
Nézd ezt a folyamatot: A bank felmondja a hitelt. Felszólit a teljes összeg visszafizetésére.Elinditja a végrehajtást vagy eladja az adósságot faktoringnak. Mindkét esetben önnáló birósági végrehajtóhoz fordulnak. A végrehajtónak van jogosultsága az apeh-tól információt kérni a munkahelyed tekintetében és máris tudják, hogy hol dolgozol. A jövedelmedet nem tudod eldugni. Ha van tulajdonod bármilyen kis részben bárhol / ingatlan / azt is megterheli és árverezi. Az állandó lakcimeden lefoglalja azt, amit forgalomképesnek itél. Ha nem ott laksz, akkor is avval a kivétellel, ha a bentlakók számlával tudják igazolni, hogy a darabok az övék. Amikor egy bank kivonul, az nem azt jelenti, hogy az állománya megszünik! Részben marad és kezeli a már meglévõ hiteleit, csak nem hitelez ujra. Az adósságod nagyon megnõ! Jár a banknak az évi ügyleti kamat - amire kaptad a hitelt a multban - valamint évi 18% késedelmi kamat. A végrehajtás dija is a te sarad - további 10%. Szerintem állapodj meg és fizess havi 15000-et ha még lehet, egyébként havi 33%-ot fognak levonni a fizetésedbõl és sosem lesz vége! Nem uszhatod meg!

Honnan tudja a szervezet, hogy mikor kell "megszülni" a babát? Vagy a baba mikor tudja, hogy mikor kell megszületnie? Sokat tanakodom ezen mióta babát várok.

Legjobb válasz: Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.

Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.
Állítólag két dolog között "keresi a baba az egyensúlyt". Hogy elég érett legyen a kinti életre és hogy akkora legyen, hogy meg tudjon születni. A "legideláisabb" pillanatban pedig kibújik.
Ha a baba teljesen késznek érzi magát, akkor elkezdi termelni az agyalapi mirigye az oxitocin nevû hormont, ami bejut a magzatvízbe - így méhösszehúzódások lesznek tõle!
Ezek az elméletek vannak a szülés megindulására: - a baba „üzen” az anyának hormonális úton, - a méhlepény indítja be (mivel az is hormontermelõ szerv) - az anya szervezete dönti el szintén a hormonális egyensúly alapján - a méh nyúlása következtében (bizonyos receptorok ingert kapnak és elindítják a hormonválaszt) - fizikai, környezeti stb. okok (pl. hold, légnyomás, magzatvíz mennyisége, minõsége stb.)

Az elmaradt mestruácium alapján 7 hetes terhes vagyok. Viszont én tudom hogy ez a baba szept. 1 vagy 2.-án fogant. Akkor most hogy számoljam ha tudom a megtermékenyítés idejét?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Hivatalosan az utolsó menszi alapján számolnak, a kiskönyvbe is ez alapján írják be a szülés várható idõpontját. De az UH-n nézik a méret alapján számított kort. Nekem amint látszott, hogy kb. 1 hét eltérés van, azután már az alapján küldtek a vizsgálatokra, de a kiskönyvben nem módosítottak. Én mindig a mért kor szerint számítok rá, azt is mondom, ha kérdezik hol tartok, mennyi van még vissza. (+ tudom, hogy nem félidõs a baba) Ha meg tudod, hogy mikor fogant, neked még egyszerûbb számolnod. A méret alapján is lehetnek még ettõl is eltérések, mert azok átlagos adatok alapján számolnak, a babák pedig nem fejlõdnek egyenletesen.

Hivatalosan az utolsó menszi alapján számolnak, a kiskönyvbe is ez alapján írják be a szülés várható idõpontját. De az UH-n nézik a méret alapján számított kort. Nekem amint látszott, hogy kb. 1 hét eltérés van, azután már az alapján küldtek a vizsgálatokra, de a kiskönyvben nem módosítottak. Én mindig a mért kor szerint számítok rá, azt is mondom, ha kérdezik hol tartok, mennyi van még vissza. (+ tudom, hogy nem félidõs a baba) Ha meg tudod, hogy mikor fogant, neked még egyszerûbb számolnod. A méret alapján is lehetnek még ettõl is eltérések, mert azok átlagos adatok alapján számolnak, a babák pedig nem fejlõdnek egyenletesen.
Szia! Ugyanígy vagyok! Holnap leszek 7 hetes az ut. menstruáció alapján számolva, viszont tudom, hogy aug. 31-én fogant a baba. Ettõl függetlenül az orvosok az ut. mensi alapján számolnak, mindent ehhez viszonyítanak. Amikor én voltam orvosnál, nálam is csak petezsák volt látható, benne az embrióval, ekkor az orvosi számítás szerint 5, 5 hetes voltam. Most hétvégén kell visszamennem, de akkor már szívhangnak is lennie kell! Emiatt eléggé izgulok! Ne aggódj, boldog babavárást! ugyancsak 7 hetes mami :)
Jól számoltatok mindkette, csak a dokik már az elején 2 heten hozzáadnak. Tehát mire az elmaradt mensi van, akkor 2 hetes vagy elvileg, de 4 hetes terhesnek számítasz. Az utolsó menses elsõ napjától számolják a terhességet.
2. válaszoló vagyok. Igaza van az utolsó hozzászólónak. Nem is figyeltem a dátumokat, csak automatikusan, gondolkodás nélkül írtam. Szóval a fogantatás + 2 hét a terhesség kora. Én már automatikusan abban gondolkodom, hogy nem minden baba félidõben fogant, mert nálunk nem így volt.

Ha 33 hetesen sokszor nehezen kapok levegőt (tudom, hogy a baba felnyomta a tüdőm, gyomrom), lehetséges, hogy a baba kevesebb oxigénhez jut?

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok! Nekem ugyanilyen problémám van és ezt meg is kérdeztem a dokimtól! Azt mondta hogy természetes ilyenkor a nehézkes levegövétel és a babát ne féltsem õ ettöl még ugyanugy megkap mindent! Ha rád tör a légszomj akkor mozogj egy kicsit próbálj meg helyzetet változtatni! Ez kb. még 3-4 hétig lesz igy utána lejjebb megy a baba!/amúgy én Pécs környéki vagyok/ És te? Minden jót nektek!!!

Én is 33 hetes vagyok! Nekem ugyanilyen problémám van és ezt meg is kérdeztem a dokimtól! Azt mondta hogy természetes ilyenkor a nehézkes levegövétel és a babát ne féltsem õ ettöl még ugyanugy megkap mindent! Ha rád tör a légszomj akkor mozogj egy kicsit próbálj meg helyzetet változtatni! Ez kb. még 3-4 hétig lesz igy utána lejjebb megy a baba!/amúgy én Pécs környéki vagyok/ És te? Minden jót nektek!!!
Nekem segiteni szokott ha lehajtom a fejem..olyankor kapok jol levegot..de a baba nem jut attol kevesebb levegohoz, ezt egy doki is megerositi.32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, én elfelejtettem megkérdezni ezt a dokimtól szerdán! Én gyõri vagyok! Jó egészséget nektek!

Nem kicsi a súlya? Tudom, hogy minden baba más, mégsem értem hogy lehet egy 10 hós baba 6700 gramm, szerintetek létezik, hogy genetikailag ilyen vékony

Egyik ismer?söm babája ilyen pici... fiú. Vélemények!

Legjobb válasz: A lányaim ennyi idõsen 7,5kilósak voltak.Ikrek,mindketten vékonyak,de semmi bajuk.Ismerek olyant,akinek a lányaimnál is kisebb volt a gyereke,sõt náluk a 2. baba is ilyen pici,pedig a szülõk normál méretûek.Általában kicsit kisebbek mint a kortársaik,de nem feltûnõen.

A lányaim ennyi idõsen 7, 5kilósak voltak.Ikrek, mindketten vékonyak, de semmi bajuk.Ismerek olyant, akinek a lányaimnál is kisebb volt a gyereke, sõt náluk a 2. baba is ilyen pici, pedig a szülõk normál méretûek.Általában kicsit kisebbek mint a kortársaik, de nem feltûnõen.
Hát, az én fiam nagyobb súllyal született(4350g), most 11 hetes és 6820 g. Nem duci, formás nagyon(a dokinõ szerint), bár õ hosszú baba, most már 65 cm. Ha a dokijuk és a védõnõ nem szól érte biztos nem túl sovány...
Hát elég kicsi de attól függ mennyivel született meg milyen a szülõk nagyszülõk alkata. Amúgy az én fiam 10 hónaposan 10 kg volt.
A fiam 12 hetesen 6600gr volt. Minden baba más.
Kislányom 10 hónaposan 7800 gramm volt. 2700-al született. Csak viszonyításképpen írom, hátha segít az összehasonlításban. Véleményt nem tudok írni látatlanban.
..ez most elírás vagy tényleg hetes babákról volt szó akik 6, 7 kilósak voltak, nem hónapot akartatok írni? ...huh, ha nem elírás akkor, tátom a szám! 10hónaposan 6700gramm nem nagy súly, de aggódni sem kell..õ biztos nem fog 2kilót fölszedni ha ránéz a vajas kenyérre mint az én fiam :)
Úristen, 10 hetesen 6 kg, 11 hetesen 7 kg??? Na, az a nem semmi! De nehogy azt higgyétek, hogy ez most kötözködés, csak elképzeltem õket. MEg elképzeltem, ha anyukának ringatnia kell, akkor azért az kemény meló lehet. És mi lesz késõbb. Bár általában az ekkora babáknak meg késõbb áll le a növekedése, és az év második felében meg szinte stagnál. Amúgy tényleg minden baba más és más. Nekem is van olyan ismerõsöm, akinek hatalmas volt a babája, meg olyan is, akinek picike, szinte egyidõsek és most majdnem ugyanakkorák. (bár 4 hónap még sokat számít 2-3 évesen, mégis behozta a kicsi a "lemaradását")
Minden baba más, a fiam 3, 5 hónaposan volt 6, 7 kil, lányom csak majdnem 6 hónaposan.
Az elsõ babám(lány) 1 évesen volt 9 kiló! A második lányom 6 hónaposan 8, 5:-))) Szerintem minden baba más:-) Ha az orvosa nem mondja biztos nincs baj:-)
Szia! Az én fiam 10 hetes és 6060 gramm, szerintem is túl kicsi a baba.
Lányom 11 hós, 7360 gramm. Nem duci.
Ha esetleg beteg volt a baba, az több hétre is visszavetheti a fejlõdést és a testsúly növekedést.

Dohányzom terhesen, de csökkentettem napi 3-4 szálra, a napi 1 doboz helyett. Tudom hogy így sem egészséges, de mennyiben befolyásolja a terhességet, és a baba épségét ez a mennyiség?

Lehet?leg azok válaszoljanak, akik szintén dohányoznak, mert aki nem dohányzik egyértelm?en a leszokást javasolja, amit megpróbáltam, de az emiatt kialakult folyamatos stressz miatt az orvos azt mondta, hogy inkább csökkentsem.15 éve dohányzom és a hirtelen letétel nem sikerült.Van e javaslatotok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nálad meg kell találni az egyensúlyt a stressz és a károkozás között. Az, hogy mennyi kárt okozott már, és még mennyit fog, sok mindentõl függ. A napi egy doboz már végtaghiánytól kezdve bármit tud(ott) okozni. Azt ugye tudod, hogy néhány hónappal a terhesség elõtt kell csökkenteni? A másik pedig, hogy ha ennyire le tudtad csökkenteni, akkor 1 hónap múlva tovább is tudod csökkenteni. Próbáld meg - még, ha alig cigarettázol, akkor is rászokhat a babád, már a születése elõtt. Nem a legszebb "ajándék" ez neki, elhiheted. Egyébként így is lehet minden baja (kis súlytól kezdve fejlõdési hiányosságig) - de kevésbé súlyos, és kisebb az esélye, mintha tartanád a régi adagot.

Nálad meg kell találni az egyensúlyt a stressz és a károkozás között. Az, hogy mennyi kárt okozott már, és még mennyit fog, sok mindentõl függ. A napi egy doboz már végtaghiánytól kezdve bármit tud(ott) okozni. Azt ugye tudod, hogy néhány hónappal a terhesség elõtt kell csökkenteni? A másik pedig, hogy ha ennyire le tudtad csökkenteni, akkor 1 hónap múlva tovább is tudod csökkenteni. Próbáld meg - még, ha alig cigarettázol, akkor is rászokhat a babád, már a születése elõtt. Nem a legszebb "ajándék" ez neki, elhiheted. Egyébként így is lehet minden baja (kis súlytól kezdve fejlõdési hiányosságig) - de kevésbé súlyos, és kisebb az esélye, mintha tartanád a régi adagot.
Vagy esetleg arra nem gondoltál, hogy majd rágyújtasz a szoptatás végeztével? Nekem bejött, így nem volt olyan érzésem, hogy úristen én már soha nem dohányozhatok és megõrülök. Így is jó pár hónap eltelt, mire rágyújtottam, de akkor már anyatejjel sem szívta magában a gyerekem.
Szia! Én is dohányoztam 6 évig a terhességem elött. De én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy már a fogantatás pillanatától kezdve valami miatt le akartam szokni. Gõzöm sem volt róla, hogy én most terhes lettem, de talán a szervezetem érezte és minden segítség nélkül egyik napról a másikra leraktam. Sõt amit szintén nem tudok megmagyarázni, hogy az addig állandó jelleggel elfogyasztott üditökrõl áttértem az ásványvizekre. Minden esetre érdekes volt. :) Természetesen akinek nem reagál így a szervezete és nem undorodik meg a cigitõl annak nagyon nehéz! Viszont ha arra gondolsz, hogy minden egyes el nem szívott cigivel neki nagyobb az esélye egy egészséges élethez akkor nem is olyan nagy ár. Próbáld meg! Menni fog! Drukkolunk! Szép babavárást!
szia, a szomszédom is végig cigizett 36 hetesen meg is szült, most 2 hos a baba de kitudja milyen allergia vagy akármi lép fel nagyobb korára. Én is cigiztem mig meg nem tudtam hogy jön a baba, csak fontosabb az ö egézsége mint az hogy füstöljek feleslegesen, szépen folyamatosan tedd le, biztos sikerülni fog, nekem sikerült mert lelkiismeret furdalásom volt , hogy a baba miatt én felelek, és sosem bocsájtanám meg magamnak hogyha valami baja lenne emiatt. Annyi finom gyümölcs, meg zöldség van nyáron, amivel potolni tudod a hiányát, és finom fagyi is. 37 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. A lelkiismeretfurdalás miatt tettem fel én is a kérdést és köszönöm , hogy erõt adtatok. Remélem nem okoztam idáig nagyon nagy bajt.Most vagyok 15 hetes. További minden jót mindenkinek! A kismamáknak boldog babavárást!
Az én ismeröseim, barátnöim körében, nagyon sokan dohányoztak a terhesség alatt.Mindegyik gyermek egézségesen született.Volt aki mégcsak nem is csökkentette.Én 6hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, onnantol NAPI 1 SZÁLAT szivtam el.A 10.héten elhalt a magzat.Ne tudd meg mit éreztem.Bármi gond lehetett, már nem fogom megtudni, de okolom magam is rendesen.Egy orvos ismerösöm viszont azt mondta napi 3szál lehet, de nem több.
Az utolsó válaszolónak: valószínûleg nem a napi 1 száltól halt meg a babád - hanem attól, amit elõtte szívtál. Nyilván valamelyik szerve hiányzott, és ekkorra kellett volna mûködnie. A dohányzást még a fogantatás ELÕTT kell abbahagyni - de legalábbis drasztikusan lecsökkenteni!
Szia! A közvetlen környezetemben 2 várandós kismama volt, és mindkettõ dohányzott a terhessége alatt. Mindkettõnek koraszülött lett a gyereke, szülés után mindkettõt vitték a gyerekklinikára. Az egyik pici majdnem meghalt. Ennyit a dohányzásról terhesség alatt. Nekem sikerült leszokni. Neked miért ne sikerülne? Legalább a babád kedvéért....
Én teljesen megértelek, mert én sem tudtam letenni a cigarettát egyik terhességem alatt sem. Két gyermekem van, a nagyobbik 18 éves lány. Õt 10 nappal szültem késõbb, mint ahogy ki voltam vele írva, 3 kg-os volt, és teljesen egészséges. Orvost sem látott 3 éves koráig, csak a kötelezõ védõoltások alkalmával. A kisebbik, 15 éves fiú, 2 héttel hordtam túl, és 3, 45 -tel született. Õ is teljesen egészséges! TEhát nem voltak sem koraszülöttek, és nem voltak kis súlyúak. Azt még hozzátenném, hogy kitûnõ tanuló mindkettõ, a lányom 17 éves korában túl volt 2 középfokú nyelvvizsgán, jelenleg az Eltére megy a jogi karra, tehát semmiféle tanulási nehézségük nem volt. Ettõl függetlenül nem helyes ha dohányzol, mint ahogy az sem volt helyes, hogy én is dohányoztam.
Csinálhatnád azt, hogy beosztod, mikor gyújtasz rá. Én is ezt csináltam, egy idõ után már nem is cigiztem. Be volt osztva, hogy reggel egy, délelõtt egy, ebéd után egy, délután egy és este egy. Aztán a reggelit elhagytam, és délelõtt gyújtottam rá elõször, az még laza volt. Aztán a délutánit is elhagytam, az már nehezebb volt. Utána már este sem gyújtottam rá, végül az ebéd utániról is lemondtam, de persze nem egyik napról a másikra. Így sem volt könnyû, de másfél hónap alatt elértem, hogy nem cigiztem a terhességem alatt. Gondolom neked is fontos ennyire a kisbabád, hiszen ezért döntöttél úgy, hogy megszülöd. Ez benne van a pakliban, de egy anya élete lemondásokkal is jár.
Gondolg a fejlõdési rendellenességekre, alacsony születési súlyra, koraszülésre és arra, hogy amikor te élvezettel szívod a cigarettát, a kisbabád éppen levegõ után kapkodva fuldoklik. Hát tényleg ezt akarod? Ha valami baja lenne hogy számolnál el magaddal? Már most nem csak magadnak ártasz, már felelõsséggel tartozol egy másik életért is, és õ nem tud szólni, vagy nem tud védekezni a rossz dolgok ellen, ezt te tudod megtenni helyette. Én is dohányoztam terhesség elõtt, nem is keveset, de amikor megtudtam hogy terhes vagyok, nem volt kérdés, hogy melyik fontosabb, a babám egészsége, vagy a bagó, és egybõl letettem. Nem volt nekem sem könnyû, még néha álmomban is elõjön, de hidd el, megéri! Kitatás, és sok sikert a leszokáshoz, és persze boldog babavárást! 13 hetes kismama
Javaslat azzal kapcsolatban, hogy mennyiben befolyásolja a baba épségét a felelõtlenséged, nem hiszem, hogy lesz. Én az elsõ terhességemnél nem tudtam letenni a cigit, a baba elhalt. A fiamnál már természetes volt, hogy letettem. Ha megnyugtató választ szeretnél a dohányosoktól a te dohányzásoddal kapcsolatban, hááát, akkor nem is értem, miért kérdezel, hiszen dohányozni akarsz és ez neked fontosabb, mint a gyermeked egészsége, akin nem feltétlenül fog látszódni egybõl, hogy kárt okoztál neki, viszont egy életre szóló betegséget összeszedhet. Gondolok itt a kis alattomos asztmára, az idegrendszeri, keringési és légzõszervi megbetegedésekre. A koraszülés sem olyan szuper fényes fáklyás felvonulás, komoly szövõdményei lehetnek, kezdve az elégtelen oxigénellátás okozta oxigénhiányos állapot kialakulásával, aminél szerencsés, ha csak apró motorikus baja lesz a babának és nem lesz emiatt halmozottan sérült. Persze az is lehet, hogy semmi baja nem lesz (hangsúlyozom látszólag), viszont az életét a cigarettáról való leszokással kezdi, amitõl te kímélted magad.
Én pedig úgy születtem, hogy anyukám dohányzott terhesen, igaz nem sokat..Egész gyerekkoromban évente többször küzdöttem tüdõgyulladással, hörgõgyulladással, mindenféle légzõszervi betegséeim voltak. Folyamatosan antibiotikumokat kaptam injekció formában, ami miatt nagyon boldogtalan voltam kisgyermekként! Felnõtt korra ez mérséklõdött, viszont az immunrendszerem gyenge, szinte mindenre allergiás vagyok, a bõrömre semmit nem tudok rákenni. A húgomnál már okosabb volt anyu és nem dohányzott, neki semmi baja nem volt, és nincs mai napig. De a döntést úgyis te fogod meghozni.
Anyam igy utolag kiderult dohanyzott terhessege alatt. 8 honapra szulettem, oxigen hiany miatt szemuveges vagyok es nekem is ahogy az elottem szolonak, nagyon komoly feso leguti problemaim vannak allandoan gyerekkorom ota - es hat igen az orokos injekciok nekem is megkeseritettek a gyermekkoromat. Ugye nem kell tovabb irnom? anyam 40 evesen miutan kokemeny asztmas tuneteket kezdtem produkalni egyik naprol a masikra letette a fustszurotlen szimfoniat...13 eves voltam akkor es ez 20 eve tortent. NAgyon buszke vagyok ra, mert tudom, nem volt neki konnyu. Megertelek, hogy nehez. De szeresd a kicsidet legalabb annyira mint magadat. Gondolj arra, hogy az o eletet te hoztad letre, tehat te vagy erte felelos es gondolom nem szeretned ha beteg lenne egy eleten keresztul. Az orvos valoszinu tudja, hogy meddig mehetsz el.
Szia!Én sem tudtam letenni a cigarettát és végig dohányoztam a terhesség alatt.Nagyon bánom és ha visszafordíthatnám az idõt biztos drasztikusan letenném a bagót.A kisfiam 3700 grammal született a 41.héten, látszólag nem történt baja, probléma mentes terhességem és szülésem volt.Amennyit te szívsz nem hiszem hogy okozna bajt, de ennek a kevésnek a hatását is ellensúlyozhatod c-vitamin szedésével.Azért akkor is azt javasolnám tedd le a bagót, mert végig fogod aggódni miatta a terhességed.
Én dohányoztam Babóka elõtt olyan 6 évig, és amikor emgtudtam, hogy babás vagyok, akkor azonnal leetem a cigit, hetedik hét.Csak akaraterõ kérdése. Mindenképpen fordulj orvoshoz a dologgal, hátha õ tud neked valami hatékony leszoktatási terápiát ajánlani.A babának ennyi cigi sem tesz jót, de még mindig jobb mint ha napi dobozokat füstölnél el.Annyi káros szar ér minket a mai világban, hogy nem tetézném még ezzel is, hiszen érte mindig is felelõsségel tartozom.Igaz néha nekem is eszembe jut, hogy milyen jó lenne, beülni egy füstös kiskocsmába, meginni egy sört és békésen pöfékelni a haverokkal, de ennél a kis csöpp sokkal fontosabb, és baba miatt gyökeresen megváltoztattam az életvitelemet.Azt nem tudnám magamnak megbocsátani, ha az én gyengeségem miatt lenne bmi baja. Nem írtad, hogy hány hetes vagy.Jobb lenne, ha azért ezt a napi 3-4 szálat is megpróbálnád tudatosan csökkenteni, elõször kettõre...aztán csak egyre.Aztán rá sem gyújtani.Így fokozatos lesz a leszokás, csökken a szervezeted nikotin éhsége, és könnyebben fogod lerakni.Illetve minden körülötted lévõt megkérni, hogy ne gyújtson rá, amikor ott vagy, ne kínáljon cigivel, kerülni minden olyan találkozási pontot a bagóval, ami megrengetheti az önuralmadat. Kitartás, akarat, és gondolj a kis csöppre!
Anyósom dohányzott a terhessége alatt, szerencsére a férjemnek annyi baja lett, hogy pici baba volt, és korán született. Azt nem tudom, hogy a dohányzás számlájára írható-e, de baba korában ekcémás volt, most psoriasisos, borzasztóan érzékeny a bõre. A leszokással kapcsolatban sajnos nincs ötletem, én a barátnõmet próbáltam mindenféle módon leszoktatni, de nem sikerült (õ nem terhes). Ez csak rajtad múlik, de én remélem, sikerülni fog! Jó egészséget kívánok nektek!
szia! sajn én is elszivok napi 3-4 szálat, de pl.reggel másképp nem tudok elmenni wc-re..c vitamint szedek mellé, nagyobb dózisban, két naponta 1000mg-ost kapok be, az orvosok szeretik a dohányzás számlájára irni ha bmi baja van a babának..de elhatároztam ez az utsó szál...
Figyu.Èn 10 évig cigiztem, napi 1-1, 5 dobozt.Ahogy megláttam a pozitív tesztet, azonnal leraktam a cigit.olyan nincsen, hogy nem tudod, csak akarat.Próbálj rágózni helyette, esetleg ropi.Ha csak nem ezen jár az agyad, nem lessz stressz belöle.Inkább, mint egy kora szülött baba, ´´ill.kis sújal születne, légzés rendellenesse´g, asztma, stb.... 14 hetes baba boldog(nem bagós)anyukája
Azt ugye tudod itt a végén, hogy szerencséd volt? Egyébként nekem ezzzel a terhesség alatti dohányzással leginkább az a bajom, hogy az anyuka magát kíméli a leszokás okozta traumáktól, meg hallgat arra az orvosra, aki azt mondja, jobban árt a babának is, ha hirtelen abbahagyja, . Olyan könnyû ezt elhinni! És abba belegondolt akármelyikõtök, aki nem tudta letenni, hogy az a gyerek is kvázi dohányos mikor világra jön, mert hozzászokik a napi nikotinmennyiséghez és kint tuti nem nyom senki a kezébe egy cigit, hogy elszívja? Magunkat kismamaként kíméljük, de a gyerekünket újszülöttként nem..

Lehet, hogy baba? Kedvesemmel 6 hónapja próbálkozunk, tudom, hogy ez még nem nagy idő, de már nagyon várjuk, hogy sikerüljön a baba.

Ebben a hónapban pé el?tt 4 nappal volt 1-2 csepp vérzésem, amit eddig soha nem tapasztaltam. Aztán néhány napja újra jelentkezett. A hét végére nem várom, viszont tipikusan olyan tüneteim vannak mint mensi el?tt. Mell feszülés, hasszurka, ami eddig azonban nem volt az a hihetelen álmosság (pedig soha nem vagyok aluszékony), és az arcb?röm is változott, egyik helyen mintha tini lennék, másol, meg túl száraz. Tudom, hogy sokan kérdeznek ilyeneket, de itt mindenki babára vágyik, talán nem haragszotok meg, ha én is kíváncsiskodom, kinek mik a tapasztalatai. :)

Legjobb válasz: Remélem, hogy Baba! :) Nekem is így volt+ mellbimbó érzékenység és én még nagyon fázós is lettem. Néha olyan álmos voltam, hogy a munkahelyemen az asztalra dõlve szundítottam egyet, mikor nem volt bent a fõnököm. :) Akkor még nem tudtam, hogy már ketten vagyunk.

Remélem, hogy Baba! :) Nekem is így volt+ mellbimbó érzékenység és én még nagyon fázós is lettem. Néha olyan álmos voltam, hogy a munkahelyemen az asztalra dõlve szundítottam egyet, mikor nem volt bent a fõnököm. :) Akkor még nem tudtam, hogy már ketten vagyunk.
Szia!!6honap nem nagy idõ, de lazán belefér, én Márc-ban hagytam abba a gyogyszert, nem mértem hõt meg ilyeneket semmit, csak egyszerûen a 7-16nap mensi után sürübben voltunk 1ütt, kipárnáztam a popsit, nemkeltem fel rögtön, hanem fekve maradtam kb 25percig, s julisba összejött, nemkellett sok idö, most vok 15hetes, nekem nemjött meg ahogy szokott, 2napot késett, 1teszt +, másnap mégegy tesz +, s akkor elkezdett hasi szurka-mellfeszülés jelentkezni, s most igy állunk!!! Szoval szerintem ezek a jeleid lehetnek arra utaló jelek is én nagyon drukkolok Neked!!!! Üdv 15heteske....
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Nagyon aranyosak vagytok! :) Gratulálok a babákhoz!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!