Találatok a következő kifejezésre: Tudni kell a szüleimnek (14 db)

Hány éves kortól írhatnak ki fogamzásgátlót? Ha nőgyógyászhoz megyek a szülőnek kell tudnia/megtudja?

Legjobb válasz: Bizony attól is függ mennyi idõs vagy. 10 éves kislánynak csak egy rendkívûl felelõtlen ember ír fel fogamzásgátlót. És természetesen a szülõnek is kell tudnia róla, 14 éves korodig kötelezõ módon.

Bizony attól is függ mennyi idõs vagy. 10 éves kislánynak csak egy rendkívûl felelõtlen ember ír fel fogamzásgátlót. És természetesen a szülõnek is kell tudnia róla, 14 éves korodig kötelezõ módon.
Ha már rendszeres a menstruációd írhatnák ki, de általában tesznek ezekre, és amúgy is kiadják. Nem kell tudni a szülõnek DE ne szedj úgy gyógyszert, hogy nem tudnak róla! Nagyon komoly mellékhatások léphetnek fel, mint pl trombózis, stroke. Ha bármi történik veled tudniuk kéne errõl a szüleidnek, mivel õk lesznek az elsõk akiket értesíteni fognak.
Az a másik, hogy valakinek ki is kell fizetnie a gyógyszert...
A kérdező hozzászólása: Oké értem, köszi a választ
2 év rendszeres menstruáció után írhatnak fel fogamzásgátlót, mindegy, hogy hány éves vagy!
Miért titkolnád elõlük? Kb 16 éves kortól írnak ki amúgy, de ha nem muszáj, akkor ne szedd inkább.

Szerintetek mindenről kell tudni a szülőknek?

Sosem szoktam hazudni nekik,de most egyszer?en nem merem megmondani,hogy 17 éves létemre egy 27 éves fiúval találkozom.(Akivel ráadásul nem is komoly kapcsolatot szeretnék.)

Legjobb válasz: Nem azért kell tudniuk mindent, mert õk a szüleid. Azért, hogy ha baj van, eltûnsz, bajod esik, tudják, hogy hol keressenek elõször! Csak ezt a sok fiatal nem érti, amíg nincs gyereke.

Nem azért kell tudniuk mindent, mert õk a szüleid. Azért, hogy ha baj van, eltûnsz, bajod esik, tudják, hogy hol keressenek elõször! Csak ezt a sok fiatal nem érti, amíg nincs gyereke.
már miért kéne mindenrõl tudniuk..? magánéleted lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megértem.Viszont a legjobb barátom tud róla, szóval ha "gond" lenne õ szólna szüleimnek. Másrészt természetesen minden "óvintézkedést" megteszek, amíg nem ismerem valamennyire, addig nem megyek a lakására sem sehova, csak oda, ahol vannak emberek.
Nem is olyan nagy baj, sõt... kezdesz felnõni, szóval azt õk sem várhatják el, hogy minden lépésedrõl beszámolj. Viszont azért tényleg nem úgy kell lelépni, hogy fogalmuk sincs róla, h otthon vagy vagy sem... Ha mindig mindenrõl beszámoltam volna a szüleimnek, hát... nem lennének elragadtatva. Fõleg, hogy mindent túlreagálnak és nem értenek meg, pedig nem is olyan huuu de egetrengetõ dolgok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ
Jaj! Kicsim! Ne menj a lakására! Ne légy buta kis tini! Nincs szükséged egy perverz felnõttre. Találsz a magad korabeliek között is partnert. Nagyon sok minden történhet veled. Sokan beleszaladtak már ilyen kapcsolatba. Van olyan, aki csak évek múltan került haza. Ne létesíts kapcsolatot neten talált ismeretség után. Nem csodálom, hogy nem mered elmondani a szüleidnek. Te is tisztában vagy vele, hogy mekkora butaságra készülsz. Egyszerûen fel sem tudod fogni, hogy mekkora veszélynek teszed ki magad. Gondolj a szüleidre! Mi lesz velük, ha valami bajod esik? Õk egy tragédiaként élik meg. Ha magadra nem is gondolsz, velük ezt ne tedd meg. Biztos, hogy nem érdemlik meg. Ha megteszed, akkor nincs visszaút. Azon túl ribi a neved, ha még lesz neved. Számtalan példa van, hogy hasonló butus kislányok holland és keleti nyilvánosházakban kötöttek ki. Hidd el, hogy sem testileg, sem lelkileg nem vagy olyan erõs, hogy megakadályozzad azt, hogy kihasználjanak. Az életed mehet tönkre. Gondolkozz felnõtt módjára.
A kérdező hozzászólása: 10:50 Nagyon szépen köszönöm!
neked biztos imponál, hogy egy nagy 27 éves fiúnak tetszel. de én azt a 27 éves fiút, aki 17 éves kislányokra hajt, betegesnek tartom.

Tudni kell róla a szüleimnek 12 évesen, hogy maszturbálok?

Legjobb válasz: Ez nem olyan dolog, amit be kell vallani a szüleidnek. Ez természetes és - ha most esetleg még nem is sejtik - egy bizonyos kor után már biztosra veszik. Ugyanígy van ez a szûzességgel is. A szülök nem hülyék. Õk is voltak ennyi idõsek és nagyon sok olyan dolgot csináltak, amiket te most nem mondasz el nekik. És lehet, hogy még durvábbakat is. :D Na mindegy, szal ne görcsölj ilyesmin. Mondjuk, tény, hogy nem jó, ha rádnyitnak vagy valami, de végülis ez rajtad múlik.

Ez nem olyan dolog, amit be kell vallani a szüleidnek. Ez természetes és - ha most esetleg még nem is sejtik - egy bizonyos kor után már biztosra veszik. Ugyanígy van ez a szûzességgel is. A szülök nem hülyék. Õk is voltak ennyi idõsek és nagyon sok olyan dolgot csináltak, amiket te most nem mondasz el nekik. És lehet, hogy még durvábbakat is. :D Na mindegy, szal ne görcsölj ilyesmin. Mondjuk, tény, hogy nem jó, ha rádnyitnak vagy valami, de végülis ez rajtad múlik.
nem ez tabu, neked se számolnak be a sexuális életükrõl
Nem. Magánügy. De ha lebuksz szégyellni fogod magad. Csak ne vidd túlzásba...
Mi az, hogy ne vigye túlzásba? Ezt nem lehet túlzásba vinni. Amúgy a szüleidnek nem kell róla tudniuk, mivel ezzel nem ártasz senkinek.
Szerintem gondolják azt azt a szüleid:D:D Barby
Nem kell az ilyet szégyelni:D Barby
Tudni kell? Miért kéne tudni? Talán arról is beszámolsz, hogy mikor szellentesz? Dehogy kell. Bár érdekes jelenet lenne: "-Anya, apa én maszturbálni szoktam!" Tuti hogy nem jutnának szóhoz..."miért monde el ilyesmit a gyerek?"
én is 12 vagyok, gondolom te már több :) de az én szüleim se tudják... amúgy lebuktam vagy 1000x
de már kiverettem a fejükbõl, úgyhogy nem tudják mert régen ruhán keresztül...
mért kellene errõl senki nem szokot az õseivel tárgyalni, ez tabu téma, magánügy.

Mit kell vinnem a szülõszobára a Bajcsyba? Illetve aki mostanában szült ott, véleményt tudna mondani a kórházról?

Sziasztok..

Legjobb válasz: Konkrétan a kórházról sajnos nem tudok nyilatkozni, csak azt tudnám javasolni, hogy kérdezd meg a kórházban, biztosan tudnak tanácsot adni ezzel kapcsolatban. Ártani nem árthat :)

Konkrétan a kórházról sajnos nem tudok nyilatkozni, csak azt tudnám javasolni, hogy kérdezd meg a kórházban, biztosan tudnak tanácsot adni ezzel kapcsolatban. Ártani nem árthat :)
Szia! Én februárban szültem a Bajcsyban. Nagyon meg vagyok elégedve. Ami magamnak kellett: az összes papírom, leletem, hálóing, papucs (2 pár), köntös, pohár, evõeszközök, szalvéta, kis tányér, két törölközõ , tisztálkodó eszközök, amiket egyébként is használsz. Eldobható bugyi, betétek, szoptatós melltartó, melltartó betét, wc papír, zsebkendõ, zokni, mellkrém. A babának: popsitörlõ, popsikenõcs, pelenka, textilpelenka, kis sapka, újszülött kesztyû. ruhát adnak, csak hazamenõs ruha kell majd. Cumi, cumisüveg. Most ennyi jutott eszembe, nyugodtan kérdezz, ha van kérdésed. :-)
Én is februárban szültem ott! Elõzõ jól írta a dolgokat! Annyi h én vinnék még fertõtlenítõ kendõt mert a wc-re van ha a látogatók is bejárnak és nem igazán figyelnek oda!!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én 2013 decemberben szültem ott. Abszolút pozitív élmény volt és a legszebb három nap az életembõl! Az elõzõekben jókat írtak, de a fertõtlenítõ dolgokat én is kiemelném. Ha felmosnak a látogatói wc-ben, akkor odajár minden jött-ment... Szerintem, ha lehetõséged van rá, vip szobát kérj!!!! Ég és föld a kettõ (legalábbis amikor én voltam ott). Ne utasítsd vissza, ha a rokonok ételt, sütit szeretnének bevinni :) Készülj sok-sok ásványvízzel, teával (pl. lactoherb tea). Én 4 litert simán megittam az elsõ hónapokban. Fényképezõgépet apa hozza magával, nálad pedig legyen telefontöltõ! Több textilpelust vigyél. Ruhát nekünk is adtak, sapit és kesztyû kellett csak. Magadnak tegyél be körömvágó csipeszt, sampont, hajszárítót. Több törülközõt, mert többször le kell zuhanyozni "ott". :) A nõvéreknek én ajándékkosarat állítottam össze, aminek nagyon örültek. Volt egy Zsófi nevû fiatal szülésznõ (vagy tanuló, nem tudom). Sajnos mire én kerültem sorra, már hazament, de tündéri és nagyon segítõkész!!! Velem egy szõke hajú, szintén fiatal negyedéves hallgató volt (szülésznõ). Õ is sokat segített, igazából õ foglakozott velem a legtöbbet (testileg-lelkileg), nagyon kedves és elhivatott! A csecsemõs nõvérekkel szintén meg voltam elégedve. Kiemelnék kettõt: mindketten kicsit "molettek", egyik rövid szõkére festett hajú, a másik magasabb és ki is volt festve. Õk nagyon lelkesek és jó fejek!!! A többiek is (kivéve talán 1-2, de az belefér). Én nem fogadtam szülésznõt, ha a Bajcsyban szülsz, szerintem nem szükséges, mert hozzáértõk. Nekem egy idõsebb teltkarcsú hölgy volt. Nem vicceskedõ, nem jópofizott, viszont nagyon határozottan fogta végig a kezem és mondta mit csináljak! Ha nem mondja, levegõt sem veszek :) Ez egy szubjektív vélemény, talán másnak pont az ellenkezõje a véleménye....Remélem, azért tudtam segíteni :) További örömteli babavárást! :)

Ha elmegyek a háziorvoshoz és beutaló kérek pszichológushoz arról a szüleimnek is kell tudnia vagy elintézhetem anélkül hogy ők tudnának róla? 14/l

Legjobb válasz: Teljes diszkréció, orvosi titoktartás illet meg. (Kedves elsõ, arra nem gondoltál, hogy esetleg már az érdeklõdést is jelenti a doki a szülõknek? - Ezért is jogos ITT a kérdés.)

Teljes diszkréció, orvosi titoktartás illet meg. (Kedves elsõ, arra nem gondoltál, hogy esetleg már az érdeklõdést is jelenti a doki a szülõknek? - Ezért is jogos ITT a kérdés.)
Elsõsegélyhez..., életmentõ mûtéthez még a saját bele egyezés sem kell. Bonyolult a betegjog... Iskola pszichológus?
A kérdező hozzászólása: Az iskolában nincs rá lehetõség. Sejtettem, hogy nem lesz ilyen egyszerû a dolog, na mindegy akkor marad a nyugtatótea :(
Kell a szülõ. Ha nem is a beutalóhoz, de a p.terápiához magához. Létezik egy fogalom, a terápiás szerzõdés. Itt állapodnak meg a felek a terápia feltételeirõl. Tömören, leegyszerûsítve. 16 év felett már csak a serdülõvel kötik meg, az alatt a szülõvel is.
Szerintem ezt megkérdezheted a háziorvostól is...
Nálunk 16 év alatt a szülõnek is ott kell lenni a gyerekkel még a háziorvosnál is.
Szerintem elintézheted úgy, hogy õk ne tudják. Egyébként sokszor nem is kell beutaló tapasztalataim szerint pszichológushoz. Szerintem megpróbálhatnál telefonon idõpontot kérni egy gyermekpszichológustól!
Erm, az elõzõ vagyok. Ebben az esetben nem a titoktartás lesz a legfõbb kérdés, legalábbis a terápiában, hanem a gyerekkort jellemzõ néhány pszichés sajátosság. Szakmailag megkövetelt a szülõvel való kapcsolatfelvétel. A terápia sikere is múlhat rajta.

Karacsonyra szeretnek a szuleimnek nugatos mezeskalacslikort kesziteni, de kell hozza vodka is? Hogy tudnam megvenni ha meg csak 16 eves vagyok:/?

Legjobb válasz: Nincs senki barát,ismerõs,szomszéd,rokon akivel jóba vagy és segíthetne?Elmondanád neki,hogy mire kell:D

Nincs senki barát, ismerõs, szomszéd, rokon akivel jóba vagy és segíthetne?Elmondanád neki, hogy mire kell:D
merre élsz? :D megveszem én neked, azon ne múljon
Le írod a receptet? :) ))
A kérdező hozzászólása: 30 dkg Nutella 4 dl kavetejszin 1, 5 dl vodka 2 teaskanal mezeskalacs fuszerkeverek Nutellat megolvasztod, hozzaadod a mezaskelacs fuszerkevereket, a tejszint, es a vodkat majd habverovel csomomentesre kevered:)
Kösziiii :) ))
nem fogják megtudni nem kell hozzá semmiféle kíséret
vagyis 14 alatt lehet h kell azt nem tudom én 16 évesen mentem el (egyedül)
Nem kell kíséret, de mit titkolsz ennyire?
16.28: Gratulálok, intelligens vagy, sugárzik az értelem a hozzászólásodból....:( Irigykedik a fene? Mire, arra hogy arra ami boldogság az életében azt titkolnia kell és rettegnie, hogy kiderül, hogy gyerekként szexel? Bocs, de ezt felelõtlenségnek tartom és nem irigylésreméltónak. Aggszûz meg a legkevésbé sem vagyok, sem agg, sem szûz:) )
Ezt soha nem értettem, hogy szexelni nagynak érzitek magatokat, de felvállani már jaj, de ciki. Gyerek vagy még, akárhányszor is feküdtél le akárkivel...:( Igen, elmehetsz egyedül, de ha fogamzásgátlót szeretnél, akkor az nem két forint, arra pénzt kell kérned, azt hogy oldod meg? Apukádtól kérsz titokban? Hány éves vagy?
16.16 mit szemétkedsz vele?mintha te aggszüz lennél!az ilyenek mint te remegnek a legjobban a f..-é.ha normálisan nem tudsz neki tanácsot adni, akkor minek irsz neki?unatkozol otthon?vagy valakit baszogatnod kell mert nincs kitöl megkapd az adagodat?ö meg megkapja.ez fáj? egyébként gumiovszerrel is lehet védekezni.ha pedig tablettát szeretne biztos segit neki az apukája, nem ilyen rosszmáju/fehérmáju!/ mint te vagy!
A kérdező hozzászólása: hát hogy legfeküdtem a barátommal mert még nem mondtam el anyának csak apa tudja, és hát vele meg csak nem mehetek el nõgyógyászhoz:D
Szerintem csak az ütött ki 16.16-on hogy a mai leányzók elég hamar dobják bele magukat a nagybetûs szexuális életbe, aztán meg 90% sír hogy a manóba... De ez mindenkinek a saját problémája-öröme. Én személyszerint foglalkozok magammal. Mindenki a saját bõrén tapasztal meg mindent, attól hogy leordítjuk a fejüket, az nem pótol egy atyai pofont/anyai elbeszélgetést/vagy az élettõl egy pofont. MR T
A kérdező hozzászólása: am meg 16 vok és fél éve együtt vok a barátommal...jah és anyám olyan hogy fél ennyi az egész...és ezért nem akarja még hogy lefeküdek a barátommal. nah mind1...am köszi annak aki normálisan válaszolt.
Miért ne mehetnél el apukáddal a nõgyógyászhoz? Ha vele vagy olyan bizalmas viszonyban, hogy elmondtad neki, akkor nyugodtan. Úgyis meg fog várni odakint a váróban! Ha úgy érzed, hogy jó neked, akkor kérd meg bátran, ha meg nem, akkor menj el egyedül.
16.16! ok neharagudj, elég durva voltam.csak az a baj azt felejtik sokan el mi se voltunk különbek.én is 16voltam.én se mondtam meg anyámnak.mert nem volt olyan a viszonyunk, amiröl ö tehetett.örülök hogy neki legalább az apukájához van kihez forduljon.több mint a semmi.és van annyira felvilágosult , hogy tudja a következményeket meg kell elözni.mégegyszer BOCS!
Ha szexelni felnõtt vagy, akkor orvoshoz miért ne mehetnél egyedül?
Semmi baj, már hozzáedzõdtem ehhez a reagálási szinthez ezen az oldalon.... Én sem vagyok öreg, csak általában elõbb gondolkodom, mint írok vagy cselekszem. A 16.16-os

Kell tudni egy 4-5 éves gyereknek hogy a szüleinek, nagyszüleinek mennyi pénze van?

...mert nem egy gyerekt?l hallottam már hogy " anyának most nincs pénze!" igaz az biztos de kell a gyereknek ezt így részletesen tudni?

Legjobb válasz: Ez nem részletes.

Ez nem részletes.
Azért az más helyzet, ha valóban nagyon kevés pénzzel gazdálkodik a család, ilyenkor a gyerekek korábban tisztába jönnek azzal, h nekik sok mindenre nem futja, ami másoknak természetes. Mit mondtak volna neki?Nem sütök, mert nincs kedvem/fáj a kezem/elromlott a tûzhely/nem érdemled meg?Miért éljen az a gyerek abban a tudatban, h neki soha semmit nem akarnak megvenni?(Már ha nem azt mondják neki, h nincs rá pénz.)TE mit mondanál egy ilyen helyzetben?
Azt nem kell tudni hogy mondjuk van 100000 ft a kisszekrényben, mert kikotyogja.
Nekem is mindig azt mondták, hogy ez nem nekünk való, meg spórolni kell. Késõbb jöttem rá, hogy jómódúak vagyunk. Nme költöttünk sokat, tényleg. Aztán a fõiskolán rájöttem, hogy mindenkinek azt mondják otthon, hogy "nekünk erre nem telik" mindegy szegény vagy gazdag. Csak az változik, amire nem telik, de agyerek azt nem érzi, csak hogy "mi nem vagyunk olyan gazdagok"
Szerintem meg otthon beszélgettek a felnõttek, õ meg kifigyelte. És úgyis minden anyu azt mondja a rágóspultnál hogy nincs pénze. Úgy érti, hogy erre. A gyerek is úgy érti. Az én gyerekeimnek ebben a korban saját pénzük volt, mellyel önállóan gazdálkodtak, és ismerték az értékét. Mondjuk 4-5 kakaóscsiga értékû összeg maximum 10. Õk jutottak hozzá, õk gazdálkodtak vele. 5 évesen egyedül elment a kisboltba élesztõért, tejért, túró rudiért vagy kifliért. Tudott fizetni, tudta kezelni a pénzt. A mai gyerekek csak okosabbak lehetnek. A lányom kb. középsõs korában találkozott azzal, hogy vannak "szegények" a társai között. Akkor megkérdezte, hogy mi szegények vagyunk-e?Gazdagok vagyunk-e? égül megegyeztünk, hogy középosztálybeliek vagyunk :) Ez (is) érdekli a gyerekeket. Nekik nem kimutatás kell a bankszámláról, csak egy dolog a világának egy oldala.
Szerintem sem részletes ez. Az lenne a részletes, ha pontosan tudná, hogy ki mennyi fizetést kap a családban. De értelem szerûen egy ekkora gyerek ezt sem megérteni, sem felfogni nem tudja. Azt viszont szerintem szükséges már megértenie, hogy mincs MINDENRE pénz, amit szeretne. Az én fiam még csak két éves, de ha boltba megyünk, már mutogat mindenre, hogy szeretné. És bizony szoktam neki mondani, hogy erre most nincs pénz. Jó, õ ezt még nyilván nem igazán értheti, bár elég sokmindent felfog, gondolom a pénz fogalmával még nincs tisztában. Ettõl még el szoktam neki magyarázni, hogy egy egyszerû vásárláskor nem lehet az összes játékot megvenni, amit csak árulnak, mert nincs arra pénz, hogy ahányszor boltba megyünk, játékkal menjünk haza. Azt is szoktam neki mondani, hogy ha szülinapja lesz, vagy névnapja, vagy egyéb ünnep, akkor majd kaphat valamit, amit nagyon szeretne. Szóval szerintem igen is fontos megértetni már egy kicsi gyerekkel is, hogy MINDENT nem lehet megvenni, mert véges a keret.
Ha a fiatalok nincsenek tisztában a pénz értékével, akkor az sok problémát okozhat nekik a késõbbi, önálló életükben, akár gazdagok a szülõk, akár szegények. Igenis kell nekik beszélni errõl, a koruknak megfelelõen.Pl.A gyerekem mindenáron megakart vetetni valamit, ami a másik gyereknek már van.Leültem vele ( elsõ osztályos volt).Elmagyaráztam, hogy az a valami mennibe kerül.Ebbõl a pénzbõl mennyi kenyeret és tejet, szalámit tudok venni.Választás elé állítottam: megkapja a kért dolgot, de akkor addig nem ehet csak kenyeret minden más nélkül, amíg az ára le nem jár.Elgondolkozott rajta, és lemondott a dologról.Tiniként sem követelõzött, és amikor önálló lett, beosztotta a pénzét.
Szerintem, ha ilyen korú gyerek beszél arról, hogy anyának most nincs pénze, az nem azért van, mert beszámolnak neki a család pénzügyi helyzetérõl, hanem inkább igy kerülik el a magyarázkodást, hogy ezt, vagy azt miért nem szeretnék megvenni neki. Egyszerübb azt mondani, hogy nincs rá pénz. Talán az a jó, hogy a 4-5 évesek még nem igazán értik magát a pénz fogalmát sem, mert ellenkezõ esetben olyan tévhit alakulhat ki bennük, hogy ha van pénz, akkor mindent lehet, mert csak akkor nem lehet, ha nincs rá pénz. Egyébként 6-7 éves kortól már el lehet kezdeni tanitani a pénz kezelésére a gyerekeket, viszont itt sem kell átesni a ló másik oldalára, nehogy a gyerek mindent a pénzen keresztül nézzen. A személyes véleményem az, hogy nem kell a gyerekeknek tudniuk a család anyagi helyzetét, az õ dolguk az, hogy boldogok legyenek, nõjjenek, okosodjanak, ráérnek a problémákkal foglalkozni akkor, ha majd igazán megértik mi miért történik!
Szerintem ez csak jó, a gyereknek a valósában kell felnönie. Különben egyszer csak ott állsz egy kamasz gyerekkel, aki teljesen ledöbben, ha nem kap pénzt mindenre, ami csak eszébe jut és ha a szülö megemliti, hogy nincs ra pénz, akkor meg csodálkozik, hogy ilyet még nem hallott.
Szerintem kb a háttértörténet az lehet, hogy állnak a boltban, a gyerkõc megvenné a fél boltot, de az anyukája azt mondja, csak egyet választhat, mert nincs pénze:-) Valóságalapja kb ennyi, realitáshoz köze nincs. Egy ekkora gyerekkel még nem lehet és nem kell pénzrõl beszélni, nekeik még szerencsére más az értékrendjük. Ne rontsuk el már ennyi idõsen...
Ez sztem sem részletes, ha az ember átlagos anyagi körülmények között él, akkor is jó tudnia a gyereknek, h valamire most nincs.Ezért, azért, amazért, lényegtelen.
A kérdező hozzászólása: van egy ismerõsöm õ nemigazán tudott a család anyagi helyzetérõl mindig csak annyit mondtak neki hogy " nincs mindenre pénze anyáéknak!" " megvesszük azt ami kell, neked is amit csak birunk!" s csak annyit vettek neki mint a többi gyerekek szülei is! .....nagylány lett" S mikor férjhez akart menni a szülei elhívták egy bútor üzletbe hogy vállaszon maguknak olyan bútort amilyet akarnak! s suttogta az anyukája fülébe örömmel a következõt:" nektek ennyi pénzetek van?!) Hogy ürülhetett ez a nõ?
A kérdező hozzászólása: kíváncsi vagyok erre mit írtok? ( ma azt mondta nekem egy öt éves gyerek hogy a tegnapi (elég nagy ünnepünkre!) a mamája sem és az anyukája sem sütött kalácsot mert nincs pénzük!)Tényleg nincs ezt tudom! 3-4 hónapja se az anyuka se az apuka nem kapott fizetést! Külön vannak de egy helyen dolgoznak! A gyereküket szeretik de sajnos keveset tudnak neki adni!
Szia.Én is korán megtanultam, hogy "nincs pénz".Sajnos annak idején anyukám sokáig nem dolgozott, albérletbe laktunk egy fizetésbõl éltünk, tényleg sok mindenre nem volt.De van ennek egy jó oldala is, most felnötként, bár nem élek rosszul, megtanultam értékelni a kicsit is.

Hogyan tudnám az antenna árbócot meg hoszabittani van egy antenna rajta fogom a mindig tv-t csak szeretnék mégegyet feltenni a szüleimnek is csak rövid az árbóc, apám azt mondta hogy kell valami csõbilincs de milyen hogyan olgyam meg?

úgy nem lehetne hogy van egy vastag csõ abba belenyomni egy vékonyabbat amúgy a háztetõn van az antenna legalláb egy két méter-el kellene meg hoszabittani a csövet hogy feltegyem a másik antennát

Legjobb válasz: Minek még egy antenna? Veszel egy elosztót és csókolom.

Minek még egy antenna? Veszel egy elosztót és csókolom.
A kérdező hozzászólása: és az milyen akkor nem fog nekem elmeni a jel ha elvan osztva két tv-re
Kipróbálod. Egy elosztó kb 500 forint, megnézed hogy jó-e.
Lehetõség szerint minél közelebb az antennához ketté kell osztani a jelet egy jó minõségû kettes elosztóval. Ha nem lenne elég így a jel, kell egy kis erõsítõ de még így is olcsóbban kijössz, mintha tennél fel mégegy antennát.
A kérdező hozzászólása: antennám az egy [link] ilyen biztos fogja birni [link] ez a elosztó amit mondtatok valami erõsitõ biztos kell hozá vagy nem
Az elosztó jó, csak a próbát követõen lehet eldönteni, hogy kell-e erõsítõ.
A kérdező hozzászólása: elosztót hova tegyem körtöre csavarozhatom mert az antenna a kürtö mellet van az árbócon vagy az árbócra drotozam az elosztót az antenna alá
Vízmentes helyre tedd. Én egy megfelelõ hosszúságú kábellel lehoznám a jelet a tetõ alá egy olyan helyre ahol nem éri víz, ott osztanám ketté. Ha pedig a két kábel egy darabon együtt menne, akkor csak a ott osztanék ahol különválnak.

Szült közületek valaki a Jahn Ferenc Kórházban, az alapítványi szobában? Mit kell róla tudni? Van hely általában? Köszi.39hkm

Legjobb válasz: Szia! Én is pont most vagyok a 39. héten és én is oda szeretnék kerülni. Azt hiszem,4 db van belõle,de állandó a telítettség,nagyon nagy mázli kell,hogy legyen szabad hely! Most kedden pont telerakták mindet,amikor bent voltam vizsgálaton,mert rákérdeztem. Nekem a szülésznõm megkérdezte,hogy mikor szeretnék szülni,lehet ideális lenne ahhoz igazítani,hogy legyen üres szoba..... Egyébként én voltam szülõszoba látogatáson,és gyerekágyas részlegre is bemehettünk,így láttam egyágyast is. Szuperül néz ki:kicsempézett saját fürdõszoba,elvileg saját hûtõ,relax szék,szépen ki van festve,képek a falon.Iszonyat kulturált-és 3 nap csak 20ezer ft!!!!!

Szia! Én is pont most vagyok a 39. héten és én is oda szeretnék kerülni. Azt hiszem, 4 db van belõle, de állandó a telítettség, nagyon nagy mázli kell, hogy legyen szabad hely! Most kedden pont telerakták mindet, amikor bent voltam vizsgálaton, mert rákérdeztem. Nekem a szülésznõm megkérdezte, hogy mikor szeretnék szülni, lehet ideális lenne ahhoz igazítani, hogy legyen üres szoba..... Egyébként én voltam szülõszoba látogatáson, és gyerekágyas részlegre is bemehettünk, így láttam egyágyast is. Szuperül néz ki:kicsempézett saját fürdõszoba, elvileg saját hûtõ, relax szék, szépen ki van festve, képek a falon.Iszonyat kulturált-és 3 nap csak 20ezer ft!!!!!
A KIKA szoba az szülõszoba-az teljesen más!Van még azon kívül az Ikea szoba is, meg jó pár sima vajúdó!szülõszoba is, azokban semmi extra. Az alapítványi szobák mások, egy emelettel lejjebb vannak, a gyermekágyas részlegen, ahol azt a 3 napot kell eltölteni szülés után. Már nem úgy megy, mint anno, hogy odaadják a csekket, és majd befizeted vmikor-mert abból sosem lett utána semmi, a nõk csak leléptek, de persze utólag nem fizettek. Ezért most a 3 bent töltött nap alatt kell pl Apának befizetnie a csekket, amit vissza kell hoznia bemutatni (addig nem is engednek haza, amíg nincs bemutatva a csekk). És már fix 20 ezer Ft. Talán könnyebb bejutni, ha saját szülésznõd vagy dokid van...De persze ha nincs üresen, akkor tök mindegy úgyis.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok:) Engem közbe lebeszéltek az 1 ágyasról, mert állítólag rám se néznek, a többi anyuka meg legalább segít, ha kell:)
Kettes vagyok! Gratulálok! Örülök, hogy minden úgy sikerült, ahogy szeretted volna!
1-es vagyok. Múlthéten még aznap gyorsan meg is szültem:) Elõször 5ágyasba kerültem, mert pont egy elõttem szülõ nõ ment az utolsó szabad szobába, viszont másnap felszabadult egy, így átkerülhettem oda. De mindezt persze a fogadott szülésznõm intézte. Én, amit szülõszoba látogatáson láttam egyágyas, az jobb volt, mint amibe én kerültem mondjuk.Ott volt pl. relax fotel, az én szobámban meg csak egy rozzant mûanyag szék (ilyenkor áldásos a kényelmesebb ülõ alkalmatosság, mert a gátsebem és az aranyerem miatt konkrétan sehogy nem tudtam elhelyezkedni, és teljesen kicsavarodva kellett indig szopiztatnom). Mindenesetre minden pénzt megért az a nyugalom, ami ott volt, mert ugye volt viszonyítási alapom, egy éjszakát és a délelõttöt töltöttem az 5 ágyasban. Megjegyzem, hozzám pofátlanul jöttek be a látogatók, volt, hogy 4en voltak:S Persze nem én akartam, nekem Apuka elég lett volna, dehát a közeli rokonoknak nem lehetett megálljt parancsolni...... Egyébként az egész 3 nap alatt kb. egy bunkó nõvérrel találkoztam, rajta kívül mindenki nagyon segítõkész és aranyos volt!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meglátjuk mi lesz, igen most már tudom mi a különbség a kettõ között:)
Szia! kettes vagyok! Azért kérdeztem vissza, mert azt írtad "szülni"! De a négyes válaszoló jól leírta! Tavaly decemberben voltunk a szülõszoba látogatáson és a szülésznõ azt mondta, hogy amíg van üres szülõszoba, választhatsz, de szinte a KIKA szobára csap le mindenki elõször. Az alapítványi szobákról akkor is azt mondták, hogy nagy mázli kell ahhoz, hogy bejuss, elõre nem lehet sajnos foglalni. Elsõ gyermekes anyukáknak nem is nagyon ajánlották(sokat tanulhatunk a többiektõl). Ez így is volt, mivel nem volt hely:) Igaz, hogy apa az alapítványiba bemehetett, de a nõvérek valahogy nem nagyon örültek neki. Nem értettem miért, pedig így volt "meghirdetve". Az anyagi része, ezek szerint nem változott, és abban is egyetértek az elõttem szólókkal, hogy egy fogadott orvos vagy szülésznõ jobb eséllyel juttathat be oda. így csak a szerencsében bízhatsz! De azért drukkolok neked! Sok szerencsét kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hát reméljük, hogy lesz hely:)
Max tényleg akkor elõnyösebb a saját fogadott doki/szülésznõ-ha pl. egyszerre szülnénk, és pont Te is az én szülésznõmnél szülnél, mert akkor Õ ügyel, akkor nyilván engem rakna be az egyágyasba..... Ja, és igen, oda bemehet az Apuka-nekem is fõleg ezért szimpibb megoldás:)
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet találkozunk:) Nem tudom melyik az a KIKA szoba, mi a külömbség? Igazából azért szeretném, mert 1részt egyedül szeretnék lenni a babával, másrészt meg oda apa is bejöhet 2-6 ig azt hiszem. Még azt is hallottam, h a végén adják a sárga csekket és annyit fizetsz be amennyit jónak látsz, de ha 20 ezer is az ára az se baj, ennyit megér. De viszont se fogadott orvosom, se szülésznõm, szerintetek ez számít vmit?
Szia! A KIKA szülõszobára gondolsz, vagy aza alapítványi szobára a gyermekágyas részlegen?
A kérdező hozzászólása: 9-es!! Ez borzasztó, nagyon sajnálom:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!