Találatok a következő kifejezésre: Tudni kell a (1854 db)

Mi az amit tudni kell a letöltésekkel kapcsolatba egy kezdőnek? ( Melyik NEM TORRENTES oldalt ajáljátok? )

Legjobb válasz: Pl. azt kell tudni, hogy ha ingyen akarsz letölteni, akkor kénytelen leszel lemondani errõl a "nem torrentes" mentalitásról. Továbbá azt kell még tudni, hogy a fizetõs oldalak mind átb*sznak.

Pl. azt kell tudni, hogy ha ingyen akarsz letölteni, akkor kénytelen leszel lemondani errõl a "nem torrentes" mentalitásról. Továbbá azt kell még tudni, hogy a fizetõs oldalak mind átb*sznak.
Egyes számú általános szabály: kerüld a "High speed Direct Download" típusú oldalakat :) Kettes: semmi sincs tök ingyen, így vagy úgy de fizetsz érte (idõ, reklámnézegetés, legrosszabb esetben pénz). Hármas: sehol se add meg azt az e-mail címedet, amivel általában kapcsolatot tartasz. Bármikor csinálhatsz egy ingyeneset. Négy: tanuld meg a torrent használatát... Öt: Ne higyj semminek. Nem nyertél, és nincs veszélyben a számítógéped. A bankod sem akar tõled semmit.
Mit akarsz letölteni? PL videó kártya drivert, recepteket, képeket, zenéket, filmeket, vagy mit?
Én nem használtam, de tudtommal itt lehet játékot venni és letölteni online. http://store.steampowered.com/
A kérdező hozzászólása: 22:12! Ezt nem lehet átteni magyarra? Írnál magyar oldalakat is?
Nem tudok róla, hogy magyarul is mûködne az oldal, bár látom, hogy bizonyos részeit elkezdték fordítani több nyelvre is. Ettõl függetlenül nem magyar az üzemeltetõ. Magyar hasonló nem hinném , hogy lenne.

Tudnia kell a pszichológusomnak arról, hogy szerelmes vagyok belé és róla fantáziálok?

Legjobb válasz: A pszichológusnak mindenrõl kell tudnia!

A pszichológusnak mindenrõl kell tudnia!
A kérdező hozzászólása: és nem fog ezért átadni másnak?
de szerintem igen.
Szia! Feltétlenül közöld ezt vele! Ez egy személyes, de nem egyedi dolog, a pszichológusnak neki ezt tudnia kell kezelnie és el kell magyaráznia neked neked ezt miért alakult ki és mit kell vele csinálnotok. Nyugodj meg, ezért nem fog elküldeni máshoz - ha ettõl tartanál és ezért nem szeretnéd elmondani neki - feltéve, hogy megérted amit ennek az érzésnek a kialakulásáról mondani fog és be is tudod tartani. Feltétlenül közöld vele!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Eléggé félek elmondani neki, de akkor a kérdésemre az a válasz, hogy tudnia kell róla. Kár, de értem.
Nem tudom hány éves vagy, de na kapkodd el!! Késõbb óriási önbizalmat fogsz tudni táplálni, abból, hogy egy ilyen kényes kérdést jól oldottál meg! Várj addig, amíg nem csak hebegve-habogva tudod kínosan tálalni. Add meg a módját, na nem virággal... Többértelmû, de célirányos szavakkal, diszkrét, jó ízlésû erotikát is vegyíts bele! Hadd élvezze a pszichomókus. Olyat kapjon, amibõl valóban tanulhat (lerázást)! Nekem bejött, nem unalmas az élet!
A kérdező hozzászólása: Na, írj, érdekes :)

Magyar szóbelin tudnom kell a mű melyik szöveggyűjteményben van?

Hogy van a magyar szóbeli? Ha kihúzom a tételem nekem kell kimennem és elvennem azt a szöveg gyüjteményt amelyikben az én tételemben szerepl? m? van? Nagyon hadilábon állok az életrajzokkal az menni fog ki mikor született, de a többi nem nagyon :/ A 2-esre hajtok, nem tudom ez mit befolyásol:/ Ha elkezdem kidolgozni a tételem minden esetben a születési évszámmal kezdek max ami még az eszembe jut az életér?l és utána jöhet a m??

Legjobb válasz: Elvileg neked kell tudnod, hogy melyik szöveggyûjteményt kell elvenned az asztalról, de nekem pl segített a tanárom. Az író/költõ életrajzából csak az kell, hogy mikor született, és a fontosabb események, illetve nekünk azt mondta a tanárnõ, hogy azt a korszakot pár mondatban mutassuk be, amikor az adott mûvet írta, pl hogy mi hatására írta meg, aztán mehet a mûelemzés.

Elvileg neked kell tudnod, hogy melyik szöveggyûjteményt kell elvenned az asztalról, de nekem pl segített a tanárom. Az író/költõ életrajzából csak az kell, hogy mikor született, és a fontosabb események, illetve nekünk azt mondta a tanárnõ, hogy azt a korszakot pár mondatban mutassuk be, amikor az adott mûvet írta, pl hogy mi hatására írta meg, aztán mehet a mûelemzés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
A kérdező hozzászólása: pl Mikszáthnál több mûvéröl kell majd beszélnünk ezek meg lesznek adva a tételben vagy csak 1-et kell?
nekem azt mondta a tanárom, hogy külön a költõ életrajzát nem kell elszavalni, csak azokat a fontos részeket kell kiemelni, amik meghatározzák az adott mûvét. pl nekünk van Arany balladaköltészete: elmondod, hogy milyen csoportba oszthatók, mert hol írt arany balladákat, mikor, meg hogy õ volt a legnagyobb balladás a magyarok közül (mint mûfaj). meg külön egy kicsit a ballada kialakulásáról (Villon, mint versforma), aztán egy balladát részletesen elemezni. elvileg belekérdeznek a többi balladába is, de csak pár egyszerût. :)
Hát már ne is haragudj, de remélem hogy Horatiust nem a 12.-ben és József Attilát nem az elsõben fogod keresni. Ha tudod, hogy az egyes költõk, írók mikor születtek, akkor tudnod kell hogy a szöveggyûjtemények korszakok, tematika szerint vannak felépítve. Nem tudom, hogy te milyen iskolába jársz, de nálunk NEM KELL AZ ÉLETRAJZ, max. 2-3 mondat, a mû (vers, regény, novella, ballada stb..)értelmezése a fontos (mûfaja, szerkezete, értelmezése, amikor saját véleményedet elmondod az adott mûrõl, vitatkozol önmagaddal..)....
A kérdező hozzászólása: Levelezõre jártam nem tanultunk könyvbõl csak leadták az anyagot és fogalmam sincs melyik szöveg gyûjteményben kell majd keresnem, mondjuk pont ezért kérdeztem!


Aki 50ccm3 ból tesz le jogsit annak tudni kell a szerkezeti és üzemeltetési ismereteket is? Itt elsősorban a szerkezetére gondoltam.

Legjobb válasz: M-re csak az elindulás elõtt ellenõrizendõ dolgokat kell tudni(kormány lámpák fék index stb) legalábbis 2007-be nekem még így volt.

M-re csak az elindulás elõtt ellenõrizendõ dolgokat kell tudni(kormány lámpák fék index stb) legalábbis 2007-be nekem még így volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm (:
Nem kell, nem robogószerelõnek mész:D Egy jótanács: ha majd meglesz a jogsid és robogózol, 150%osan figyelj oda!! Egy pillanat és kész a baj..:S Üdv egy 18 éves motoros:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm (: Nem fogok száguldozni :D
Csak az elindulás elõtti "átnéznivalók"-ra kell figyelni, ahogy az egyik elõttem szóló is mondta...(+gumi radial/diagonal, +méret egyezik e -.-") A közeljövõben nekem vizsga, szal ezeket már elmondták... Sok sikert neked is! xd

2.5 éves gyereknek tudnia kell a színeket és 10-ig el kellene tudnia számolni?

Legjobb válasz: Nem. De ha ezeket tudja, akkor nagyon ügyes:)

Nem. De ha ezeket tudja, akkor nagyon ügyes:)
mondjuk a szineket hát nagyjábol azt illö tudnia, de hogy 10 ig elszámolni azt szerintem nem.azért johogy már azt nem akarjuk ennyi idösen h a szorzotáblát is tudja.szerintem elég ha 5 ig számol már az is ügyesnek nevezhetö.nem kell ilyen korba ráerötetni még ezeket, elöbb utóbb ugyis megtanulják
Was? Igen, mert 3évesen már a szorzótábla van soron... ?! Ja és ne gondoljuk már, hogy ha elszámol 10-ig, akkor van is számfogalma. Elsorolja a számokat, mint egy mondókát, nem tudja, mi az, hogy tíz, nem tudja, melyik a több, a 7 vagy a 8... Lehet, hogy számlálni se tud, mert az ujjacskáját nem megfelelõ ütemben mozdítja egyik tárgyról a másikra. A színeket úgy 4 éves korban szokták elvárni, még ha sokan korábban is tudják, de akkor sem a püsökliláig bezárólag, csak az alapszíneket...
Hát az enyém sem tudja a színeket, pedig 26 hónapos. ha mondom neki hogy ez piros akkor õ is mondja de magától nem.
fiam 2 éves, õ számol 10 ig (valószínû azért , mert 4. lakunk, és felfelé számoljuk a lépcsõket), és a színeket is tudja, azt meg a kocsik miatt, mert amikor sétálunk , akkor nézzük az autókat, és mondtam neki a színeket, mostmár olyat játszunk, hogy szólj, ha jön pl: piros autó. De szerintem nem kell tudnia, 2 éve státuszon sem kérdeztek ilyet, illetve nem minden gyerek beszél 2-2, 5 évesen árthetõen, így szerintem ez sem elvárható.
A három alapszínt legkésõbb 3 éves koráig tudnia kellene, nemcsak megnevezni, de felismerni, azonosítani, számolni esetleg hármas számkörben-tehát hogy értse is, mennyi az a három-de hát ezt is 3 évesen.Nem érdemes megtanítani "számolni" 30-40-ig, úgysem érti magát a mennyiséget, csak elszavalja a számokat egymás után, mint egy verset.Mondjuk a lexikális tudását gazdagítja, de nem fogja jobban érteni a matematikát, mint az, aki nem hadarja 2 évesen végig a számokat.
Az alapvetõ színeket ilyen idõs korban már szerintem "illik" tudnia (kék, zöld, sárga, piros...), számolni nem kell tudnia (az én fiam tud számolni 20ig, és 2, 5 éves).
2, 5 éves fiam tudja a színeket, és az árnyalatokat is, pl. világos szürke, sötét lila, ezüst, narancssárga.... viszont 10ig így számol: 3, 4, 8, 67, 10 tiszta! :D
Az enyém már 3 évesen és tudja ezeket, de ha direkt , , vizsgáztattam" , akkor szándékosan keverte. Ezeket amúgy oviba szokták tudni, de ha nem szeretné most megtanulni, akkor ott meg fogják Neki tanítani. Hidd el, hogyha most még nem tudja pontosan megjegyezni, akkor majd késõbb megfogja, mert érdekleni fogja. Inkább arra figyelj, hogy a mozgásával és a beszédével ne legyen gond, mert az sokkal fontosabb! Jó egészséget Nektek!
Bocsánat, 3 éves:)

Melyikek azok a reakciók, amelyeknek tudni kell a különleges reakciókörülményeit kémia emelt szintű érettségin?

Szeretném összeszedni ?ket. Tuti valami kimaradt.

Legjobb válasz: Szerintem a hidrogén reakcióinál fontos a körülmény (platina, fémek, hõmérséklet) illetve a szerves kémia reakcióknál, de az úgy látom megvan. Egyébként nem kell olyan részletesen tudni, vagyis amikor nyáron érettségiztem, nem is kérdeztek rá.

Szerintem a hidrogén reakcióinál fontos a körülmény (platina, fémek, hõmérséklet) illetve a szerves kémia reakcióknál, de az úgy látom megvan. Egyébként nem kell olyan részletesen tudni, vagyis amikor nyáron érettségiztem, nem is kérdeztek rá.
szia! a mészoltás is kell szerintem
A kérdező hozzászólása: Számomra már a kérdés tárgytalan, köszönöm a válaszolóknak! Aki még válaszol, az csak a köz javáért teszi! :)

Általános dolgokat amit tudni kell a szokásokról, etikettről ismertetnétek velem?

pl:Ha valakinek azt mondom hogy boldog születésnapot kívánok. És a személy megköszöni, akkor én is mondjam hogy szívesen? A szivesent és a nincsmittet mikor használjuk? Ha egyik barátom kapott egy új telefont vagy egy karórát? Mit mondjak neki? Egyszer véletlen azt mondtam hogy gratulálok. xdxd:D Egy egyetemista barátom mindig kölcsönadta az órák anyagát, ÉV végén valahogy megszerettem volna neki köszönni ,de hirtelen nem tudtam mit mondjak, annyira zavarba jövök amikor valaki rám figyel és pár illedelmes,oda ill? mondatot kell mondanom.

Legjobb válasz: hát ezt így nagyon nehéz összefoglalni :D ha valakinek azt mondod, hogy Boldog születésnapot! és õ azt mondja, hogy köszönöm, akkor már nem kell semmit mondanod, max mosolyogsz egyet...akkor kell szívesen-t mondani, ha adsz valakinek valamit, mondjuk kölcsön... ha valamit meg akarsz dicsérni, pl órát, telefont...csak annyit mondj, hogy nagyon szép! vagy nagyon jó márka! köszönetképp meg csak annyit mondj, hogy "nagyon köszönöm, hogy egész évben segítettél, nagyon hálás vagyok érte" ezeket csak én mondanám, nem tudom, hogy etikettnek megfelelnek-e, én hasonló helyzetekben így szoktam :D

hát ezt így nagyon nehéz összefoglalni :D ha valakinek azt mondod, hogy Boldog születésnapot! és õ azt mondja, hogy köszönöm, akkor már nem kell semmit mondanod, max mosolyogsz egyet...akkor kell szívesen-t mondani, ha adsz valakinek valamit, mondjuk kölcsön... ha valamit meg akarsz dicsérni, pl órát, telefont...csak annyit mondj, hogy nagyon szép! vagy nagyon jó márka! köszönetképp meg csak annyit mondj, hogy "nagyon köszönöm, hogy egész évben segítettél, nagyon hálás vagyok érte" ezeket csak én mondanám, nem tudom, hogy etikettnek megfelelnek-e, én hasonló helyzetekben így szoktam :D

"B" kategóriás KRESZ vizsgára tudni kell a "MUNKAVÉDELEM, TŰZVÉDELEM, SZÁLLÍTÁS" részt?

Elég hülye kérdések vannak itt, amiket még soha nem hallottam, egy KRESZ órán sem, meg nem is beszéltünk róla.

Legjobb válasz: Nem, az a C kategóriához kell.

Nem, az a C kategóriához kell.
Nem kell tudni így van az csak a C kategóriához kell! :) Csak az általános Kresz ismeretek kellene meg a B kategóriához a kérdések! a vizsgán 55 kérdésed lesz akkól 10 hibád lehet a képesek 3 pontot érnek és a vizsga anyagban van 10 képes kérdés ! :) Sok siker jó vizsgázást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!