Találatok a következő kifejezésre: Tudna nekem valami (100 db)

El tudná nekem valami magyarázni, miért ez az megoldása a következő matematikai feladatnak?

Egy 50 literes hordóban tiszta alkohol van. Óránéánt 1 litert vesznek ki belőle, és óránként befolyik 1 liter víz. Mennyi idő múlva lesz 40%os keverék a hordóban? Megoldás: Egy óra alatt 49/50 részére csökken a tiszta alkohol mennyisége, n óra alatt (49/50) az n-ediken részére. A (49/50)n=0,4 0,98 az n-ediken=0,4 az egyenletet logaritmussal oldjuk meg nlg0,98=lg0,4 n=45,35 Tehát körülbelül 45 óra múlva lesz a hordóban 40% keverék(45 óra múlva 40,3%os, 46 óra múlva 39,5%) Tizenkettedikes tananyag. Nem vagyok túl jó matekból, és nem értem, hogy hogy jött ez ki. Előre is köszi a segítséget:)

Legjobb válasz: Valami??? Azért nézd majd át a nyelvtan tanulmányaidat is.

Valami??? Azért nézd majd át a nyelvtan tanulmányaidat is.
A kérdező hozzászólása: Most akartam írni, hogy bocsi elírtam... Szóval valaki el tudná magyarázni?
Azt könnyen beláthatjuk, hogy a megoldás miért rossz. Mivel 1l víz + 49l alkohol nem 50l. A folyadékok térfogat nem additív, azaz nem adható össze. Ami összeadható az a tömeg. Kéne az anyagok sûrûsége az eredeti megoldáshoz. Átszámolni súlyra, összeadni. Kéne tudni az oldat sûrûségét a keverés után. Ez picit bonyolultabb, minthogy egy 12-es meg tudja oldani csak úgy ezekbõl az adatokból. Ezért jegyezzük meg, de hanyagoljuk el ezt a tényezõt. (Azért a kémia tanárnak is elmondhatnád, hogy matek órán ilyennek tömik a fejeteket. Majd kukkoljatok be a tanáriba, hogyan szeleteli apró darabokra a kémia tanár a matek tanárt.)
"Egy óra alatt 49/50 részére csökken a tiszta alkohol mennyisége" Ez gondolom egyértelmû. Ha bent van 49/50 tisztaságú alkohol ami 50 liter, majd megint eljátsszuk vele ugyan ezt megint 49/50-ed részére csökken az alkohol tisztasága mert ha elveszünk 1 litert belõle akkor az alkohol tisztaságát az nem befolyásolja csak a mennyiségét, ha kipótoljuk vízzel akkor hígítjuk. Dehát n óra alatt (49/50) az n-ediken részére. Tisztaság 40% ami 0, 4x-ese a 100%-nak, az n-t keressük (az órák számát).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) Azt is elmagyarázná valaki, hogy miért keverte bele a logaritmust ebbe a feladatba? mert a számtani és mértani sorozatokat vesszük, és azt sem értem, hogy miért kell lg-vel kiszámolni, és hogy honnan kellene erre rájönnöm
az alján benn maradt egy sor szemét. bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Nagyon sokat segítettetek:)

Tisztelt doktor úr! Engem 2011. 11. 10-én császároztak. 4 hétig véreztem. Azóta pedig hetente, ami 10-11 napig tart. Szoptatok és a tejem is kevesebb lett. Tudna nekem valamit ajánlani amitől helyre áll a menstruáciom? válaszát előre is köszönöm, rita.

Tisztelt doktor úr! Engem 2011. 11. 10-én császároztak. 4 hétig véreztem. Azóta pedig hetente, ami 10-11 napig tart. Szoptatok és a tejem is kevesebb lett. Tudna nekem valamit ajánlani amitől helyre áll a menstruáciom? válaszát előre is köszönöm, rita.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Sims 3 Deluxe Edition telepítése után, a játék ikonjára kattintva az alábbi hibaüzenetet kaptam (bővebben lent). Újratelepítettem de semmi. Valaki el tudná nekem mondani mi ez a valami, ami hiányzik és hogyan tudnám elérni, hogy működjön a játék?

, , A program nem indult el mert d3dx9_31. dll hiányzik a számítógépről. A probléma megoldásához próbálja meg újratelepíteni a programot. " (Ez a Deluxe Edition tartalmazza az összes kiegészítőt, és ahonnan töltöttem a hozzászólásokban olvastam, hogy működik a játék tehát vagy velem vagy a gépemmel van a baj.)

Legjobb válasz: Sikerult megoldanom, telepitettem a DirectX-et es megy.

A kérdező hozzászólása: Sikerult megoldanom, telepitettem a DirectX-et es megy.
A kérdező hozzászólása: Bocsi * Valaki
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi de magyarul nincs?

Valaki le tudná nekem írni részletesen hogy mit kell csinálni? Mert lehet valamit elcsesztem. Részletek lent.

Nos hallottam hogy a Call of Duty Modern Warfare 2-?t sokan tolják tört szerveren, ugye az alterIW.Net-es cuccokkal, és minden megoldást megcsináltam eddig leírás szerint, és mindig vagy hibát ír ki az exe, vagy nemcsatlakozik a szerverekhez.

Legjobb válasz: Ott kérdezd meg, ahonnan letöltötted, többen és hamarabb fognak tudni válaszolni

Ott kérdezd meg, ahonnan letöltötted, többen és hamarabb fognak tudni válaszolni
A kérdező hozzászólása: Konkrétan ott aztmondják hogy énvagyok a hülye, pedig nem, megcsináltam mindent 1 tutorial vidi alapján, és ígyis hibát írt ki az iw4mp.exe tudjátok azt a Hibát észlelt ezért leáll, kellemetlenségért elnézést kérünkblablabla...

Milyen honlapok léteznek? 14 éves unokahúgom ballag.Szeretnék neki valami igazán egyedit, esetleg névre szólót, amiről mindig tudni fogja kitől kapta.Valami ezzel kapcsolatos honlap akinek már bevált?

Szeret biciklizni,szereti a természetet,zenét. Már énis sokmindenen gondolkodtam,de nem jutok d?l?re. Olyan oldal kéne ,ahol lehet rendelni ONLINE.

Legjobb válasz: honlapok... at nélkül :D

A kérdező hozzászólása: honlapok... at nélkül :D
Cangás bolt nincs a közelben?

Valami jo fizikus el tudná nekem mondani a periodusos szögsebesség definicioját pontosan?

google a barátod komentek nem kellenek kerestem de semmi értelmeset nem találtam :s

Legjobb válasz: Keresd meg "ZoltánKvantumfizikust", õ biztosan tud neked választ adni. :DDD Bár õ csak az Ezotéria kategóriában szereti hirdetni a "tudományos" nézeteit.

Keresd meg "ZoltánKvantumfizikust", õ biztosan tud neked választ adni. :DDD Bár õ csak az Ezotéria kategóriában szereti hirdetni a "tudományos" nézeteit.
Az egyenletes körmozgást végzõ testhez a kör középpontjából húzott sugár (vezérsugár) szögelfordulásának és a szögelfordulás idejének hányadosát szögsebességnek nevezzük. Jele: ω (omega). Azt mondjuk nem tudom, hogy mit értesz "periódusos" szögsebesség alatt.

Mikor rugdos a baba? Ha rossz neki valami vagy ha jó? Vagy hol ezért- hol azért, ha így van akkor honnan lehet tudni, hogy éppen miért? 22 hetes kismami (jan. Eleje óta érzem rendszeresen a rugdalását)

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Mivel nem lehet õket megkérdezni :) , gondolom - de ez csak az én feltételezésem - hol ezért, hol azért. Ha pl. keresztbe teszem a lábaimat, az tutira nem tetszik neki, mert akkor vagy elkezd fájdogálni a hasam menzisen, vagy õ kezd el mocorogni, szex után is! De van mikor a semmiért, csak úgy nyugalmi állapotomban kezd el mocorogni.

Mivel nem lehet õket megkérdezni :) , gondolom - de ez csak az én feltételezésem - hol ezért, hol azért. Ha pl. keresztbe teszem a lábaimat, az tutira nem tetszik neki, mert akkor vagy elkezd fájdogálni a hasam menzisen, vagy õ kezd el mocorogni, szex után is! De van mikor a semmiért, csak úgy nyugalmi állapotomban kezd el mocorogni.
A kérdező hozzászólása: Ezt akartam írni: Ha rossz neki valami vagy ha jó?
Szerintem is anyai megérzés alapján azért lehet sejteni.. Nem tudom, en pl. ha oldalt fekszem, es mocorgoni kezd akkor úgy érzem, h azért mert beszélgetni szeretne velem. Viszont most, h a gépnél ülök kellemetlenül érzem magam, nem rugdos de nyom belül minden.. így gondolom ez neki sem jó. Így megyek is pihenni egyet és beszélgetek a Pici Pocaklakóval. MIndenkinek a legjobbakat :) 23 hetes Kismami
Én pl kifejezetten érzem hogy másképpen mozog ha valami nem tetszik neki(pl mosogatás)az a mozgás ami neki nem tetszik az nekem sem jó nem fáj csak kellemetlen.Lehet nem jól gondolom, ez csak olyan anyai megérzés.Pl lakodalmas zenére is rugdos de az olyan vidám, ezt érzem.29 heteske
Szia, ez jó kérdés! Már én is sokat gondolkoztam ezen, nekem akkor rugdos ha lefekszem, mindig azon tûnõdök hogy csak azért érzem, mert jobban hozzám nyomódik és amúgy is rugdos mindig, vagy csak ilyenkor kezd el rugdosni mert nem tetszik neki hogy kevesebb lett a hely vagy csak ilyenkor ébred fel? Jó lenne tudni az biztos! Szerintem ha valaki azt írja, hogy azért rugdos mert ez vagy az tetszik-nem tetszik neki egyfajta anyai ösztönbõl mondja, szóval még lehet igaz is! Érdekes dolgok ezek! Boldog Babavárást! Üdv: 23 hetes kismama
Már többször gondolkodtam azon, hogy aki azt írja, hogy ez, vagy most nem tetszik a babának, mert rugdos, azt honnan tudja. 36 hetes vagyok, a babám mozog is rendesen, van hogy néha nagyokat rúg, vagy a hólyagomat teszteli, de még nem találtam semmilyen összefüggést, hogy mit, mikor, miért csinál. pl: azért mert így fekszem, azért mert hangos a zene, azért mert x dolgot ettem.... Már van egy fiam, nála is ugyanez volt. Lehet, hogy velem van a baj, vagy az én babámnak ennyire tetszik minden?
A kérdező hozzászólása: Persze, és szeretem is ha mozog/rugdos csak érdekelt, hogy lehet-e ezt tudni.
1. válaszoló voltam: Hát igen, ezt senki nem tudja megmondani, még orvos sem, hisz honnan tudnák/tudnánk??? A babát nem lehet megkérdezni. De tuti van olyan, mikor épp nyomja õt valami, vagy olyan pozícióban van a kismama, ami nem jó a babának és olyankor jelez. De tényleg, jó válasz hogy azért rúgdos, mert él. Miért is lenne ugyanúgy mozdulatlanul? Próbálgatja az izmait stb... Mi is mozgolódunk, jövünk-megyünk, nem egy helyben vagyunk. :) Én néha a lábamat is szoktam rázni, ill. lóbálni és nem idegességbõl, hanem csak úgy. :)
Tulajdonképpen erre nagyon egyszerû válaszom van. Azért rugdos mert él. Senki nem fogja neked megmondani, h. éppen miért. Próbálkozhatsz, h. ha mondjuk ülsz és rugdos akkor felállsz vagy lefekszel és ha úgy abbahagyja akkor biztos azért mert ülve nyomtad õt. De ki tudja?
Én 28 hetes vagyok és ha szorítja a nadrág, vagy pulóver a hasam, akkor gyorsabban rugdos és nem hagyja abba amíg le nem veszem és ez elég kellemetlen. Amúgy is sokat mocorog, de az kellemesebb és nem olyan durva. Ha ideges vagyok valami miatt akkor is nagyokat rúg és kinyomja a fenekét (szerintem a feneke)Amúgy is kiszokta nyomni a testrészeit, de ha nyugalom van akkor óvatosan nyújtózkodik õ is. Én innen tudom, hogy zavarja valami vagy nem, hogy más az ereje és a gyorsasága. Most azon tûnõdöm, hogyha valami finom ételt rakok magam elé, akkor mit észlelhet, mert akkor is nagyon ficánkol, mint aki alig várja.... Jó babavárást mindenkinek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!