Találatok a következő kifejezésre: Tovább szeretnék főiskolán, és (5 db)

Tovább szeretnék tanulni főiskolán, és ugy tudom, hogy az érettségin ha valaki felsőfokút tesz, az pluszpontot kap, nem ugy mint aki csak a középfokút teszi le. Mennyit ér, és mindenhol lehetséges?

Értem: irodalom, nyelvtan, történelem, nyelv, szoval amikb?l majd kell érettségizni.

Legjobb válasz: Szia! A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni. Az elõrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévõ suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidõszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június. Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy elõrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Errõl biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!

Szia! A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni. Az elõrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévõ suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidõszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június. Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy elõrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Errõl biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!
az emelt szint plusz 40 pontot ér a középfokú nyelvvizsga pedig 35 öt. lehet elõrehozottan is írni de akkor osztályozót kell tenned ahogy már az elõttem szóló leírta. ha ezt középszinten csinálod akkor a saját sulidban írod ha emelten akkor más iskolában
A kérdező hozzászólása: Nyelvbõl szeretném majd jövõre letenni a középfokút, szoval amikor érettségiznék felsõfokút szeretnék majd, és ez az elõrehozott érettségi minden suliba megengedett??
igen elvileg minden suliban megengedett az elõrehozott! De ha bármilyen kárdésed van az érettségivel kapcsolatban, nyugodtan kérdezd meg az ofõd, vagy egy olyan tanárt, akit szeretsz, õ segíteni tud a felkészülésben is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

Gazdasági szakközép iskolába járok és tovább szeretnék tanulni, főiskolára menni ugyan így gazdasági szakirányzaton. Van értelme letennem felsőfokú érettségit magyar nyelv-irodalomból? Számít ez valamit?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges, a magyar emelt nem jelent majd semmi pluszpontot.. Amire rá kéne feküdj az a közgazdaságtan (értelemszerûen:D) és a matek. Meg a nyelvek, hogy abból szerezz plusz pontokat.

Szerintem felesleges, a magyar emelt nem jelent majd semmi pluszpontot.. Amire rá kéne feküdj az a közgazdaságtan (értelemszerûen:D) és a matek. Meg a nyelvek, hogy abból szerezz plusz pontokat.
mindenhol kell felvételizni:s
1.vagyok pótfelvételin jelentkezhetsz még, mert ugye a normál felvételirõl lecsúsztál. A 10 évvel ezelõtti érettségid is megfelelõ.
1. Szerintem nincs olyan, hogy esti képzés felsõoktatásban, legalább is én csak levelezõvel találkoztam. Egy-két hetente kell bemenni. 2. Olyan felvételi nincs már, hogy bemész az adott iskolába és megírod, és eldöntik, hogy felvettek-e, hanem az érettségid felel meg a felvételinek, pontokat adnak rá, és a ponthatár alapján tudhatod, hogy bekerültél-e.
de van estis képzés


Most 8. -os vagyok Fotósnak szeretnék tovább tanulni imádok fényképezni és jó képeket is csinálok. Milyen fotósnak lehet tanulni? . Illetve meg lehet abból élni? Főiskola is képben van? Nagyon nagyon szeretném a fotózásnak szentelni az életemet.

:)

Legjobb válasz: Vannak média/mûvészet szakos egyetemek, de túljelentkezés van rá, mert lassan mindenki a médiában akar elhelyezkedni. Vannak fotós OKJ tanfolyamok is, általában fizetõsek. Ahhoz hogy mindent megszerezz hozzá (tudás, eszközök, papír), az legalább félmillió forint. A másik dolog, hogy milyen területen akarsz elhelyezkedni. Médiában alig lehet, magánvállalkozóként is eléggé utána kell járni, mert ma már mindenki vehet fényképezõt és kamerát, és az eddigi munkákat is inkább megoldják maguktól az emberek, mert olcsóbban kijön mint egy szakembert alkalmazni.

Vannak média/mûvészet szakos egyetemek, de túljelentkezés van rá, mert lassan mindenki a médiában akar elhelyezkedni. Vannak fotós OKJ tanfolyamok is, általában fizetõsek. Ahhoz hogy mindent megszerezz hozzá (tudás, eszközök, papír), az legalább félmillió forint. A másik dolog, hogy milyen területen akarsz elhelyezkedni. Médiában alig lehet, magánvállalkozóként is eléggé utána kell járni, mert ma már mindenki vehet fényképezõt és kamerát, és az eddigi munkákat is inkább megoldják maguktól az emberek, mert olcsóbban kijön mint egy szakembert alkalmazni.
Tudás, eszközök, papír = 3millió forint vagy több. Azt, hogy jó képeket csinálsz-e nem neked kellene eldönteni és nem is a laikus rokonaidnak, ismerõseidnek. A legtöbb OKJ-s fotós képzés érettségire épül, az egyetemeken/fõiskolákon pedig borzalom, hogy mire tanítják szerencsétlen mûvészpalántákat. Érettségizz le és ha akkor is ezzel akarsz foglalkozni akkor gondolkozz el rajta, hogy merre tanulj tovább, ugyanis középiskolában/gimnáziumban nemigazán van fotós szak. Addig pedig fejlõdj, fejleszd a tudásod, az eszközparkod stb...
Sok sikert, megmutatsz pár képet, hogy milyent csinálsz már? :)
kecskeméten biztosan van! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szegeden, is, ...ha megvan a létszám, akkor inditanak, ugy tudom.
A kérdező hozzászólása: szegedi egyetemen?...engem olyan okj érdekelne ami egyetemen van.
Szia, igen Szegeden is indul, a GYTK-n.Férjem is ott végzett, 2 éve.Akkor még 1 év volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!