Találatok a következő kifejezésre: Tovább szeretnék főiskolán, (10 db)

Gazdasági szakközép iskolába járok és tovább szeretnék tanulni, főiskolára menni ugyan így gazdasági szakirányzaton. Van értelme letennem felsőfokú érettségit magyar nyelv-irodalomból? Számít ez valamit?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges, a magyar emelt nem jelent majd semmi pluszpontot.. Amire rá kéne feküdj az a közgazdaságtan (értelemszerûen:D) és a matek. Meg a nyelvek, hogy abból szerezz plusz pontokat.

Szerintem felesleges, a magyar emelt nem jelent majd semmi pluszpontot.. Amire rá kéne feküdj az a közgazdaságtan (értelemszerûen:D) és a matek. Meg a nyelvek, hogy abból szerezz plusz pontokat.

Tovább szeretnék tanulni főiskolán, és ugy tudom, hogy az érettségin ha valaki felsőfokút tesz, az pluszpontot kap, nem ugy mint aki csak a középfokút teszi le. Mennyit ér, és mindenhol lehetséges?

Értem: irodalom, nyelvtan, történelem, nyelv, szoval amikb?l majd kell érettségizni.

Legjobb válasz: Szia! A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni. Az elõrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévõ suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidõszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június. Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy elõrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Errõl biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!

Szia! A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni. Az elõrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévõ suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidõszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június. Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy elõrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Errõl biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!
az emelt szint plusz 40 pontot ér a középfokú nyelvvizsga pedig 35 öt. lehet elõrehozottan is írni de akkor osztályozót kell tenned ahogy már az elõttem szóló leírta. ha ezt középszinten csinálod akkor a saját sulidban írod ha emelten akkor más iskolában
A kérdező hozzászólása: Nyelvbõl szeretném majd jövõre letenni a középfokút, szoval amikor érettségiznék felsõfokút szeretnék majd, és ez az elõrehozott érettségi minden suliba megengedett??
igen elvileg minden suliban megengedett az elõrehozott! De ha bármilyen kárdésed van az érettségivel kapcsolatban, nyugodtan kérdezd meg az ofõd, vagy egy olyan tanárt, akit szeretsz, õ segíteni tud a felkészülésben is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
mindenhol kell felvételizni:s
1.vagyok pótfelvételin jelentkezhetsz még, mert ugye a normál felvételirõl lecsúsztál. A 10 évvel ezelõtti érettségid is megfelelõ.
1. Szerintem nincs olyan, hogy esti képzés felsõoktatásban, legalább is én csak levelezõvel találkoztam. Egy-két hetente kell bemenni. 2. Olyan felvételi nincs már, hogy bemész az adott iskolába és megírod, és eldöntik, hogy felvettek-e, hanem az érettségid felel meg a felvételinek, pontokat adnak rá, és a ponthatár alapján tudhatod, hogy bekerültél-e.
de van estis képzés


Szeretnék tovább tanulni, milyen főiskolák vannak az egészségügyön?

Most 11-es vagyok és egészségügyi középiskolába járok. Érdekelne, hogy milyen f?iskolák van nak az egészségügyön belül, hol van és mit tanulnak ott, és mennyire jó? Köszönöm el?re is a segítséget. :)

Legjobb válasz: Van ilyen fõiskola, Pesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, és tanulhatsz diplomás ápolónak, szülésznõnek, védõnõnek, gyógytornásznak, dietetikusnak, gyógytornásznak, egészségügyi szervezõnek, mentõtisztnek, azt hiszem ennyi, bocsi ha kihagytam valamit. Ha szereted az egészségügyet és elhivatott vagy, akkor nagyon jók, viszont nem könnyû õket elvégezni. Általában viszonylag alacsony a ponthatár ezeken a szakokon.

Van ilyen fõiskola, Pesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, és tanulhatsz diplomás ápolónak, szülésznõnek, védõnõnek, gyógytornásznak, dietetikusnak, gyógytornásznak, egészségügyi szervezõnek, mentõtisztnek, azt hiszem ennyi, bocsi ha kihagytam valamit. Ha szereted az egészségügyet és elhivatott vagy, akkor nagyon jók, viszont nem könnyû õket elvégezni. Általában viszonylag alacsony a ponthatár ezeken a szakokon.
ápoló, dietetikus, gyógytornász, közegészségügyi- járványügyi felügyelõ, védõnõ, egészségügyi szakoktató, optometrista, mentõtiszt, addiktológiai konzultáns, egészségügyi szakmenedzser, klinikai mérnök, ifjúsági védõnõ, egészségfejlesztõ mentálhigiénikus, képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens, szülésznõ
igaz h nem ez nem az egészségügyhöz tartozik, de vmiylen szinten azért kötõdhet oda is gyógypedagógia

Idén beadtam a jelentkezésemet főiskolára. Mit lehet akkor csinálni ha tegyük fel, hogy felvesznek, de én nem most hanem 2 év (azaz 4 félév) múlva szeretnék tovább tanulni?

Azt tudom hogy 4 félévet nem lehet halasztani. Ilyen esetben van arra lehetőség hogy simán nem iratkozok be?

Legjobb válasz: Persze, nem köteleznek téged, hogy beiratkozz. Ám, ha már tudod, hogy biztos nem fogod elkezdeni még akkor sem ha felvesznek, akkor valahogy akár töröltethetnéd is a jelentkezéseket, hogy ne vedd el mástól a lehetõséget.

Persze, nem köteleznek téged, hogy beiratkozz. Ám, ha már tudod, hogy biztos nem fogod elkezdeni még akkor sem ha felvesznek, akkor valahogy akár töröltethetnéd is a jelentkezéseket, hogy ne vedd el mástól a lehetõséget.
Sõt, halasztani nem is lehet rögtön az elején (én három fõiskolára jártam, mindenhol kellett legalább egy aktív félév a halasztás elõtt). Két dolgot tehetsz, nem iratkozol be, de az nem halasztás, akkor ha el akarod kezdeni két év múlva, újra jelentkezned kell, meg kell felelned a ponthatárnak, stb, nem lesz érvényes a mostani felvételed. Vagy a másik lehetõség, hogy érvénytelenné teszed a felvételidet, tehát nem küldöd be mondjuk határidõre a bizonyítványodat....
Van olyan suli, ahol beiratkozás után már passziváltathatod az elsõ két félévet, de 4-et biztosan nem...

Most 8. -os vagyok Fotósnak szeretnék tovább tanulni imádok fényképezni és jó képeket is csinálok. Milyen fotósnak lehet tanulni? . Illetve meg lehet abból élni? Főiskola is képben van? Nagyon nagyon szeretném a fotózásnak szentelni az életemet.

:)

Legjobb válasz: Vannak média/mûvészet szakos egyetemek, de túljelentkezés van rá, mert lassan mindenki a médiában akar elhelyezkedni. Vannak fotós OKJ tanfolyamok is, általában fizetõsek. Ahhoz hogy mindent megszerezz hozzá (tudás, eszközök, papír), az legalább félmillió forint. A másik dolog, hogy milyen területen akarsz elhelyezkedni. Médiában alig lehet, magánvállalkozóként is eléggé utána kell járni, mert ma már mindenki vehet fényképezõt és kamerát, és az eddigi munkákat is inkább megoldják maguktól az emberek, mert olcsóbban kijön mint egy szakembert alkalmazni.

Vannak média/mûvészet szakos egyetemek, de túljelentkezés van rá, mert lassan mindenki a médiában akar elhelyezkedni. Vannak fotós OKJ tanfolyamok is, általában fizetõsek. Ahhoz hogy mindent megszerezz hozzá (tudás, eszközök, papír), az legalább félmillió forint. A másik dolog, hogy milyen területen akarsz elhelyezkedni. Médiában alig lehet, magánvállalkozóként is eléggé utána kell járni, mert ma már mindenki vehet fényképezõt és kamerát, és az eddigi munkákat is inkább megoldják maguktól az emberek, mert olcsóbban kijön mint egy szakembert alkalmazni.
Tudás, eszközök, papír = 3millió forint vagy több. Azt, hogy jó képeket csinálsz-e nem neked kellene eldönteni és nem is a laikus rokonaidnak, ismerõseidnek. A legtöbb OKJ-s fotós képzés érettségire épül, az egyetemeken/fõiskolákon pedig borzalom, hogy mire tanítják szerencsétlen mûvészpalántákat. Érettségizz le és ha akkor is ezzel akarsz foglalkozni akkor gondolkozz el rajta, hogy merre tanulj tovább, ugyanis középiskolában/gimnáziumban nemigazán van fotós szak. Addig pedig fejlõdj, fejleszd a tudásod, az eszközparkod stb...
Sok sikert, megmutatsz pár képet, hogy milyent csinálsz már? :)

Ha tanárnő szeretnék lenni melyik egyetemre/főiskolára mennyek tovább a gimnázium után?

Legjobb válasz: Attól függ, mit akarsz tanítani. De lehetõleg ne magyar szakra :D

Attól függ, mit akarsz tanítani. De lehetõleg ne magyar szakra :D
nagyon jól mondja az elsõ válaszoló :D "mennyek" eldobom az agyam :O és tanár akar lenni....
A kérdező hozzászólása: matek, német, szóval a helyesírás nem az én pályám!:)
azt meg sem merem kérdezni, hogy olyanról, hogy általános mûveltség, meg, hogy a tanár az egyben példakép is- hallottál már? (bár, eléggé jól ismerve a pedagóguspálya versenyzõit, nem fogsz nagyon kilógni a sorból...)
A kérdező hozzászólása: jó, köszönöm az értelmes válaszokat, szerintem is azaz egyetem a legjobb, puszcsi!
Tanítóképzõ fõiskola írd be google-be és kiadja hogy hol vannak!Jászberényben van az tuti, de nézz utánna hol van még!
Az ELTE-re semmiképp ne menj! Kötelezõ a helyesírást fölvenni MINDEN szakon! :P
kecskeméten biztosan van! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szegeden, is, ...ha megvan a létszám, akkor inditanak, ugy tudom.
A kérdező hozzászólása: szegedi egyetemen?...engem olyan okj érdekelne ami egyetemen van.
Szia, igen Szegeden is indul, a GYTK-n.Férjem is ott végzett, 2 éve.Akkor még 1 év volt.
Orvosi egyetem fõiskolai karán dietetikus szak.
A kérdező hozzászólása: S dietetikusként?
Fõleg a magánszférában: saját vállalkozás, természetgyógyászati rendelõ, fitneszterem. Emellett egyházaknál, szociális intézményekben.
A kérdező hozzászólása: S ezzel a végzettséggel hol tudnék elhelyezkedni? Ami nem ügynöki munka? Kórház? Szálloda? Fitnesz terem?
Attól tartok, õ egy önjelölt tanácsadó lehet, vagy egyszerûen ügynök (gyógytermék, kozmetikum), csak így elegánsan hangzik. Ahhoz, hogy valaki felelõsen adjon életmódtanácsokat, nyilvánvalóan jól képzettnek kell lennie. Elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszi
A kérdező hozzászólása: Múltkor találkoztam egy illetõvel, életmód tanácsadónak mondta magát. De õ valami mérnök volt elõtte.
Elsõ vagyok. Beírtam a keresõbe, hogy életmód-tanácsadó. Ez az elsõ találat. http://www.bdtf.hu/tmk/MBRI/ett/default.aspx A képzés feltétele a felsõfokú végzettség, majd ezt követõen van két év és szakdolgozat.
A kérdező hozzászólása: S ha simán csak életmód tanácsadó akarok lenni? Nem dietetikus?
Sajnos az OKJ szinte sosem elég...
Kórház, gyerekélelmezés, szociális otthon

Jogi szakon szeretnék tovább tanulni Kaposváron, hogy lehet abba a Főiskolába bejutni?

tehát hogy mit néznek felvételnél történelem, magyar, nyelv..

Legjobb válasz: En nem is tudtam, hogy ott van jogi kepzes. A felvetelnel mindenesetre a tori es a magyar a felveteli targy, minden jogi karon. Persze ha nem duplazol, szamit a tobbi tantargy is. Reszletek: felvi.hu

En nem is tudtam, hogy ott van jogi kepzes. A felvetelnel mindenesetre a tori es a magyar a felveteli targy, minden jogi karon. Persze ha nem duplazol, szamit a tobbi tantargy is. Reszletek: felvi.hu
A kérdező hozzászólása: ezt h értetted h "ha nem duplázol"?:)
Kaposváron nincs jogi szak. De ennek utánanézhetsz a http://www.u-kaposvar.hu oldalon. Sokminden le van írva. De a magyarra és törire kell rágyúrni. Többféle ponszámítási lehetõség van, ez mindíg a tanuló eredményeinek megfelelõen. Az egyik ilyen a duplázás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!