Találatok a következő kifejezésre: Tovább szeretnék de nem tudom hova (2 db)

Tovább szeretnék tanulni, de nem tudom "hova tovább? " milyen szakmák a keresettek, érdemes fősulira menni?

Legjobb válasz: Én fõsulis vagyok... de nem hiszem, hogy diplomával könnyebb lenne (ha nem nehezebb)elhelyezkedni, mint pl egy szakmunkással. Ha jó tanuló vagy és tudod, hogy valószínûleg jó lesz az érettségid is, akkor választhatsz akár fõsulit. Csak arra kell odafigyelned, hogy ne az évek óta sláger szakokat válaszd. Én szociálpedagógiát tanulok, ami nem egy elterjedt szak, és mégis azt mondják, hogy már most tetített állas terén :-( De választhatsz akár szakmát is... nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány... A szakmáknál inkább a fiús szakmákkal lehet jobban elhelyezkedni, mert pl mûkörmösbõl, fordrászból már rendeteg van. Azt viszont nem tudom hol lehet megnézni, hogy mik a sláger szakok és hol van hiány. :-( Esetleg érdemes lenne körülnézned a felvi.hu-n.

Én fõsulis vagyok... de nem hiszem, hogy diplomával könnyebb lenne (ha nem nehezebb)elhelyezkedni, mint pl egy szakmunkással. Ha jó tanuló vagy és tudod, hogy valószínûleg jó lesz az érettségid is, akkor választhatsz akár fõsulit. Csak arra kell odafigyelned, hogy ne az évek óta sláger szakokat válaszd. Én szociálpedagógiát tanulok, ami nem egy elterjedt szak, és mégis azt mondják, hogy már most tetített állas terén :-( De választhatsz akár szakmát is... nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány... A szakmáknál inkább a fiús szakmákkal lehet jobban elhelyezkedni, mert pl mûkörmösbõl, fordrászból már rendeteg van. Azt viszont nem tudom hol lehet megnézni, hogy mik a sláger szakok és hol van hiány. :-( Esetleg érdemes lenne körülnézned a felvi.hu-n.
Szakmából érdemes olyat választani, ami lehetõséget ad arra, hogy egyszer saját vállalkozásod lehessen, te lehess a saját fõnököd. Ilyen pl. vendéglátóipari eladó, vagy egyéb vendéglátós szakmák, meg ami mondjuk kereskedelmi, az is ide tartozik. Fõsulin is mehetsz kereskedelmire, az is jó, mert az is lehetõséget ad rá, hogy a magad ura legyél. Mert ha mondjuk orvos akarsz lenni, hát mindig lesz fõnököd, vagy tanár, vagy ilyesmi.
Csak jogásznak ne menj!! garantált munkanélküliség.

Most vagyok 8. -as és több elképzelésem is van hogy hova szeretnék tovább tanulni menni de nem tudom hogy hova menjek? Bőv. Lent

Mivel versenyszerűen táncolok gondolkoztam azon hogy tánctanár leszek van egy ilyen suli ahol ugye táncot is tanítanak elég kemény és mivel a térdem nem a legjobb a szüleim nem szívesen engednek hátha nem bírom.Viszont a rajzban is tehetséges vagyok és ebben a suliban van olyan szak is és nem tudom hogy melyik legyen ,és hogy még bonyolultabbá tegyem ezt az egészet ...szeretnék újságíró é riporter is lenni az is nagyon tetszik mivel abban is tehetséges vagyok szal nem tom nekem mindeggyik tetszik de nem tudom hogy melyik legyen na meg még ott van a kérdés hogy utána hol tu dok elhelyezkedni hogy tudok e munkát találni??!..kérlek segítsetek :(

Legjobb válasz: Rossz térddel inkább ne menjél táncmûvészetibe. menj média tagozatra, vagy egy mûvészeti iskolába.

Rossz térddel inkább ne menjél táncmûvészetibe. menj média tagozatra, vagy egy mûvészeti iskolába.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!