Találatok a következő kifejezésre: Tonkreteszi az a (108 db)

Az antibiotikumos orrcsepp (amit receptre gyógyszertárban keverek) tény leg tönkreteszi az orrban a baktérium ellenállóképességet?

Gyerekorvos mondta, hogy ezt semmiképp nem írja fel, mert többet árt mint használ. Egy másik gyerekorvos meg szó nélkül osztogatja a receptet (akár nagypapának is, úgy, hogy a gyereket meg se nézi elõtte).

Legjobb válasz: Ha sárga jön az orrából mindig pár napig szemcseppet cseppentünk az orrába, és szépen helyrejön.

Ha sárga jön az orrából mindig pár napig szemcseppet cseppentünk az orrába, és szépen helyrejön.
Nekem is van ittho gyógyszertári kavart orrcsepp. Én csepegtetett én napi 10x is orvosi javaslatra ha rakom is a gyerek, mert nagyon jól oldja a váladékot, tud aludni a gyerek, meg szopizni, mert kap levegõt az orrán. Nem hiszem hogy az orr olyan lenne mint a gyomor, hogy naktérikok élnek benne...
Én nem vagyok gyógyszer párti, de amikor az orrszívás-sós víz kombó nem elég, mert sárga a váladék, akkor marad az orrcsepp. Legutóbb kétfélét kapott a lányom egyszerre: Nasivint lohasztani és a neomicines szemcseppet az orrába baktériumot ölni. Antibiotikumos orrcseppet nem szoktunk hetekig használni. Ha akkor adod, amikor tényleg szükség van rá, azzal jobbat teszel, mintha nem adnád. Szerintem.
én olyat használok a lányomnak ha már nagyon beteg és használ de nem használom fölöslegesen.
Mi a szemcsepp neve?? Köszi

Ti nem féltek, hogy ez a nagy telefon-és gépfüggőség teljesen tönkreteszi az életünket, az emberi kapcsolatokat?

Sajnos én is benne vagyok. Nekem is van internet a telefonomon, amikor hazaérek, első dolgom, hogy leülök a gép elé. Már most is eluralkodott az életemen. Az utcán is látom, az iskolában a tanárok is már Ipadeket hordoznak órákra, mert ugye már nincs rendes napló, szünetekben mindenki mobilozik, néha órákon is, a buszon is, mindenhol. Otthon meg ugye mindenki gépezik. Ti nem féltek? Engem nagyon aggaszt, minden nap eszembe jut. Hogy vajon mi lesz a következő lépés?

Legjobb válasz: Amitõl félsz, az már bekövetkezett. Az itteni cinikus és nemtörõdöm válaszok is ezt mutatják.

Amitõl félsz, az már bekövetkezett. Az itteni cinikus és nemtörõdöm válaszok is ezt mutatják.
„Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta" Albert Einstein
szar lett ez a világ a kommunikáció immáron halott.. :(
A gép elõtt rohadva ismertem meg a barátom akivel össze is költöztünk. Mivel a közös hobbink géphez köt, ezért le szoktunk elé ülni, de közben is tudunk beszélgetni, néha felállunk elõle, megöleljük egymást vagy csak hosszabb idõre ott hagyjuk a gépet ha túl jóra sikerül az ölelés.. :D Napközben facebookon csevegünk ha épp szünetünk van (neki munkában, nekem egyetemen), szóval rengeteget beszélünk. Ismerõsökkel is sokat beszélek facebookon keresztül mióta nincs msn, skype-t meg sokan nem használják és összefutni meg nem tudunk, mert gyerekesek lettek mondjuk vagy készülnek a másnapi zh-ra csak épp van 5-10 percük leülni és beszélgetni, ami így kb ingyen van a telefonhoz képest, mert 5-10 perc nem elég arra, hogy összefussunk. Így igazából a sok 5-10 percbõl összejön hetente egy rendes találkozó ideje de mégse kell sakkozni, hogy na hova férne be az amúgy zsúfolt napi programba ha épp tényleg nincs egy szabad délutánja/estéje, hogy összefussunk személyesen. Viszont így is tudjuk tartani a kapcsolatot és ápolni a barátságot és nem hal meg, mint sok régi ismeretség mikor a távolság legyõzésére volt a telefon meg a postai levél. Természetesen szoktunk élõben is találkozni nem csak a gép mögött ülve beszélgetünk, de ritkán sajnos. Szaladó életmódot élünk, ezvan, viszont ésszel használva a technikát nem tûnnek el az emberi kapcsolataink és nem is mennek tönkre, sõt lehet megújulnak és tartósabbak lesznek. Általános iskolai barátokkal nem tartom a kapcsolatot, mert gimi elején még nem volt annyira elterjedt az internet legalábbis felénk én meg elköltöztem másik megyébe így nem tudtunk összefutni. És a beszélgetések is kb az elsõ levélváltás után abbamaradtak. Gimis osztálytársakkal 200 km-rõl arrébb viszont továbbra is szoktam beszélgetni, mert hozzá szoktunk, pedig idén volt az 5 éves érettségi találkozónk, szóval nem mai ismeretségek.. :) 23 N
nem. ha lenne normáliscsaládom vagy barátnõm eszembe se jutna gép elõtt rohadni :d
Már nem azért, de a netnek hála, jóval több csajt lehet egyszerre fûteni. :-) A kérdés mire használod. Bxszódásra, idõelbxszásra, vagy arra, hogy többet bxszhass? :-)
Az emberek teszik tönkre a dolgokat, csak mindig más eszközzel. Vagy más megközelítésben: mindig is szar volt. A világ mindig is változott, hülyék mindig is voltak, és ez a jövõre is érvényes. Felszínesen látod a dolgokat.
Nem. Én sokkal jobban szeretem az internetet meg a játékokat, mint az embereket. Igazából a kocka korszakom elõtt sem kedveltem túlzottan másokat. 18/L
A kérdező hozzászólása: Ti még nem láttatok olyan baráti társaságot, ahol valaki elõvette a telefonját, és inkább azon netezett? Mert én már sok ilyet láttam, és ilyenkor mindig olyan szomorú vagyok. Sokszor már szégyellve húzom elõ a telefonom, mert én is ilyen vagyok, hogy ha csak tehetem, lógók a telefonomon, baráti társaságban sose venném elõ persze. Sokszor találkozom a barátaimmal és szerencsére õk nem ilyenek, de nagyon rossz látni, hogy mindenhol a kütyükel babráló fiatalokat látom.
Egyáltalán nem félek ilyesmitõl. A "normális" beszélgetés, kapcsolattartás nem fog kihalni, amíg van rá igény. Ha meg nincs, akkor nem mindegy? A technika fejlõdésével sok minden átalakulhat, köztük a kapcsolattartás is. A világ változik és fejlõdik, ez ellen nem lehet tenni. Az más kérdés, hogy sokan nem tudják ezeket a dolgokat a helyükön kezelni és nekik bõven elég az, hogy a neten beszélgetnek. Persze sokan vannak, akiknek nincs is lehetõségük másra.
Nekem is ez a munkám.
pozitívabban kérlek! csak Menj el a haverokkal(vhova) minden 2.3.napon és akkor te már nem leszel akkora gépfüggõ én pl. osztálytársimmal minden héten többször is megyek bringázni:) )
nekem ez a munkám
Nem érdekel. Nem az én gondom. Normális emberek pedig mindig is lesznek.
Sztem most nem egyénileg kéne belegondolni, hogy több csajt fûzök, itt ismertem meg a barátom stb., hanem kivülrõl nézve. Szóval az én válaszom az, hogy de, félek. Engem is behálózott, meg sokmindenkit és látszik az emberi viselkedéseken, a türelem hiányán az érdektelenségen és még sok másban, hogy bizony megváltoztatta a világot. Elõre is visz, de az emberi kapcsolatokat érzelmileg és mélységi szintjein hátráltatja.

Orbán jól alszik éjszaka a tudattal hogy teljesen tönkreteszi az országot?

Legjobb válasz: "Nem teszi tönkre az országot. Amit az MSZP csinált az volt egy ámokfutás." Kedves honfitársam! Egyik kutya, másik eb...

A választások elõtt is jól aludt, pedig tudta, hogy átver egy egész országot, ok, hogy sok ígéret túlzás volt, de akkor nem kellett volna hergelni a népet, ha õk ugyanazt csinálják csak drasztikusabban.
"Nem teszi tönkre az országot. Amit az MSZP csinált az volt egy ámokfutás." Kedves honfitársam! Egyik kutya, másik eb...
Orbán eddig is leszarta az egészet. Neki a HATALOM volt a fontos. Uralkodni akar.
Nem hinném, hogy volna lelkiismerete.
Azzal a tudattal alszik jól, hogy itt minden az övé, élõ és élettelen egyaránt, és hogy örök élet meg egy nap õ fog kormányozni. Mindenki neki adózik, neki jattol, és mivel a kis fosch fizetésbõl nem lehet félretenni, tiltakozni meg lázongani se fognak, mert hétfõn munka van. Jobban féltik az emberek a kis xaros állásaikat, mint az életüket, ott is fognak megdöghleni. Megszámolja a kis vagyonkáját, és elégedetten megy feküdni.
Elégedett, ezt akarta elérni!
Szerintem nem teszi tönkre, szerintetek meg igen. Ennyi! Ezerszer jobb, mint az MSZP. Azt, hogy hogy alszik éjjel, meg nem tudom.
Nem teszi tönkre az országot. Amit az MSZP csinált az volt egy ámokfutás.
Még a 16%-os adókulcsot is alkotmányba rögzítették, nehogy meg lehessen változtatni. Stb.
17:12 Nézd meg a civilizálatlan ellenzék tüntetését, és a civilizált Orbán csürhéét.Mi csak itt szítjuk a tüzet.
"Ezerszer jobb, mint az MSZP. " Ha kártékonyság alapján méred õket össze, egyet is kell értenem. A Fidesz valóban ezerszer kártékonyabb.
"Kedves 16.42-44! Kifejtenéd, hogy mi ezerszer jobb most mint Gyurcsányék alatt?" Majd én kifejtem: Lényegesen nagyobb hatékonysággal folyik az ország eladósítása, a nép kizsigerelése.
"Hisztis, buta kérdés, sok-sok ostoba, bunkó válasszal. Tényleg ennyire nincs értelmes, civilizált hang az ellenzéki oldalon?" Miért Te adtál értelmes választ? Semmit. Csak amit általában a fideszesek, ...buta...hisztis. Indokolni nem tudsz, mert neked is csak rosszabb lett. Ha neked nem, akkor meg nem is érdekel, mert már milliomos lehetsz.
Szerintem abban a tudatban él, hogy éppen megment minket.
20.39: Na ennyire azért nem buta!
Az elmúlt nyolc év és az azelõtti 65 évnyi kommunizmus tette tönkre az országot. és nem Orbán.
Szerintem nem alszik jól. Tudjátok milyen feladat újabb és újabb adónemek kieszelése? Hány éjszakát töprenghetett a kutyaadón, a chips adón? Természetesen a mi, és a kutyák érdekében. Csakis, és kizárólag.D)
""Hisztis, buta kérdés, sok-sok ostoba, bunkó válasszal. Tényleg ennyire nincs értelmes, civilizált hang az ellenzéki oldalon? Akkor miért nem teszel fel te valami civilizált kérdést?
A kérdező hozzászólása: Nem a faszt nem!
A kérdező hozzászólása: hülye vagy?
Nem vagyok hülye, csak más a véleményem, mint a tiéd. Nem kell lepontozni, meg lehülyézni azt, aki máshogyan látja a dolgokat.
Kedves 16.42-44! Kifejtenéd, hogy mi ezerszer jobb most mint Gyurcsányék alatt?
Orbán véleményem szerint jól alszik. Aki ellent mer neki mondani, azt kicsinálja, így olyan talpnyalók veszi körül akik minden elmebeteg ötletét megtapsolják. Nincs kapcsolata realitásokkal, ha külföldrõl kritikát fogalmaznak meg, elintézik annyival, hogy az MSZP embere. Erõs párhuzamot érzek nála Marie Antoanettel (megkérdezte, hogy ha az éhezõknek nincs kenyerük, miért ne esznek kalácsot). Összegezve azért alszik jól, mert abban a tudatban él, hogy mindent jól csinál és az emberek nagy része szereti.
Rossz volt Gyurcsányék alatt, de ami most van az egy tragikomédia...
""Nem vagyok hülye, csak más a véleményem, mint a tiéd. Nem kell lepontozni, meg lehülyézni azt, aki máshogyan látja a dolgokat. Haverom!! Ez nem olyan kérdés, amire a szerntem egy lehetséges válasz! Az hogy a számodra jó amit Viki csinál, az lehetséges. De azt minden itt élõ embernek látnia kell hogy egyre csak nehezebb és lehetetlenebb az itt élõ magyarok 80% ának a helyzete. Ezen nem lehet vitatkozni, vagy nem látni. Ahogy azzal sem lehet vitatkozni hogy azok dolgok, amibe a fidesz belenyúlt, nagyon nem jó irányba vitték a gazdaságot.
Hisztis, buta kérdés, sok-sok ostoba, bunkó válasszal. Tényleg ennyire nincs értelmes, civilizált hang az ellenzéki oldalon?
Gyurcsány te vagy??? :D :D http://www.youtube.com/watch?v=LZvrkkxUCaE amúgy meg már csak 1 év és választások lesznek

A póthaj nagyon tönkreteszi az eredeti hajat?

Legjobb válasz: Miért tenné tönkre? Egy fodrász.

Miért tenné tönkre? Egy fodrász.
Nem. Ami tönkreteheti az a rossz illesztés és a helytelen ápolás.

Ez a lány tönkreteszi az egész társaságot, mit lehetne ellene tenni?

Néhány hónapja lett a társaságunk része ez a lány, azóta az összes sráccal csókolózott, folyton flörtölget velük, de olyan igazán gátlástalan és kihívó módon, viszont mégis játékosan, tehát úgy tesz, mintha ez csak haverság lenne mindenkivel. Ha elmegyünk bulizni a srácok azt várják, hogy mikor táncol már végre velük, és a kezdeti mind meg akarják d*gni érzés után egyre inkább azt látom rajtuk, hogy kezdenek komolyabban belezúgni a csajba. És én már látom mi lesz ennek a vége, mindenkitegymás ellen fog hangolni aztán majd megunja, lelép ebből a baráti körből, de addigra már annyi lesz az egésznek... Mit csináljak??? Nem akarom, hogy tönkretegye ezt a több éve alakuló társaságot csak azért mert épp ilyen szórakozáshoz van kedve!

Legjobb válasz: Nézd ha ezzel tönkre tud tenni egy baráti társaságot, akkor az nem volt valami jó társaság. Senki nincs tekintetettel senkire már most sem

Nézd ha ezzel tönkre tud tenni egy baráti társaságot, akkor az nem volt valami jó társaság. Senki nincs tekintetettel senkire már most sem
Ne légy féltékeny..
Dugd meg.
Ha õket ilyennel meg lehet vezetni, akkor meg is érdemlik. Majd észreveszik magukat, mikor már tényleg minden romokban lesz. A helyedben egyébként nekik is elmondanám ezt.
Savanyú a szõlõ. Igazából semmit sem tehetsz, ha ennek hangot adsz, a srácok kiröhögnek és hárpiaként fognak kezelni (amiben mellesleg igazuk is lesz). Az mondjuk érdekelne, hogy mennyi idõs a társaságotok? Gyanítom tizenéves korosztály, mert azért a húszas évek közepén már nem annyira jellemzõ ez a viselkedés..elvétve persze akad. Egy tanácsom van: vagy megszoksz, vagy megszöksz. A fiúk ilyenek, fõleg ha tombolnak a hormonok. Keress magadnak te is egy pasit, akkor majd elterelõdik a figyelmed arról, hogy a társaságodban éppen ki kivel kavar. 24L
A kérdező hozzászólása: De látszik hogy tapasztalt már a pasik hülyítésében, ezért nem is látnak rajta át, .. de ha ezt felvetném a srácoknak akkor persze csak az lenne, hogy jaj biztos féltékeny vagyok... Mindenkihez odaédeleg, néhány mondat meg csábító mosoly mindenki a lábai elõtt hever. Persze amíg csak így flörtölgetett, hát csinálja kit érdekel, de most már látom a srácokon hogy egyre inkább odavannak érte, és ebbõl pár héten belül elég nagy viszály lesz :(
tépd meg a büdös r-ibancot
Minden embernek joga van azzal tartani a kapcsolatot, akivel akarja, ennek a társaságnak a tagjainak is. Ha õk ezzel a lánnyal akarják, akkor nem tehetsz sokat, maximum elmondod nekik, hogy te hogy látod a helyzetet és szerinted nem lesz jó vége. De helyettük nem dönthetsz. Ráadásul ha egy társaságot ilyennel komolyan szét lehet bomlasztani, akkor az a társaság nem igazi barátokból áll.

A falmászás tönkreteszi az ízületeket?

Egy ismim ezzel riogatott...

Legjobb válasz: Csak ha leesel.

Csak ha leesel.
Minden sport tönkreteszi az ízületeket. A falmászásnál az ujjak vannak különösen nagy igénybevételnek kitéve.
Meg azért a térdek is kapnak...
Ismerõsöd akkor csak úszik valószínûleg, soha ki sem jön a vízbõl, mert minden mozgás koptatja az ízületeket, a séta is.
A kérdező hozzászólása: ok...most látom csak hogy a felszerelés nagyon drága...és az állandó kölcsönzés is megkopaszt. Csodálkoznak hogy miért nem sportolnak az embernek???
Nem a felszerelés drága, hanem a fizetés alacsony. A biztonságot amúgy is meg kell fizetni. Válassz olcsóbb sportot.

A windows Xp tönkreteszi az ssd lemezt?

Azt hallottam,vagyis olvastam,hogy az Xp rendszer tönkreteszi az ssd lemezeket. Kinek mi a tapasztalata? Ha pedig úgy van valóban,akkor milyen rendszert érdemes használni ssd-n ami még egy egyszerűbb gépen is elmegy,illetve ha van valamilyen program,amivel az Xp t is tudom ugy használi,hogy ne vágja haza? köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: hol olvastad?

hol olvastad?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a bõvebb "cikkeke". azt hiszem értem így átfutva mit írnak. csak az lenne akkor a kérdésem, hogy mondjuk van e esetleg program ezekhez xp alá, ami ugymond megtanithatja kezelni. az igazság az hogy tettem a netbookomba egy sd kártyát is, és engedné oda is a telepítést, illetve a bóótolást. a kérdés az hogy sd kártyára lehetne éppkézláb módon rendszert tenni.....: egyenlõre nincs pénzem arra hogy cseréljek ssd rõl mini hdd re... :( sajnos. köszi a választ:)
Már csak ezért is rossz (win7nél ez már nem probléma): http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/particio_kezd.. Ettõl függetlenül is az xp nem megfelelõen kezeli az ssdket, mert még nincs felkészítve rá. Ha a fentit megértetted, és érdekel a téma, akkor innen indul az egész leírás (a többi buktatóról is ír): http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/bevezetes_ssd..
A kérdező hozzászólása: sajnos csak 2 gbaz ssd benne, úgyhogy a w7 szerintem nem fog menni vele. :)
w7 starter
A kérdező hozzászólása: A poén az hogy a linuxoz még hülye vagyok. :) ez egy kis netbook eeepc 800mhz 512 ddr2 rammal :) na hát erre kéne jó rendszer.
Az úgy, hogy "az XP tönkreteszi az SSD-t" nyilvánvaló hülyeség. Viszont felkészítve nincs az SSD-k használatára, mivel régi rendszer. SSD használatakor érdemes kikapcsolni a virtuális memóriát (legalább is nem az SSD-re tenni) és nem szabad töredezettségmentesítést végezni. A lényeg, a fölösleges írások számát minimalizálni kell, mert az az ami hosszú távon megöli az SSD-t. De ha egy jó rendszert akarsz, ami fel van készítve az SSD-re, nem igényel olyan erõs gépet és mégis újabb, mint az XP, akkor bármelyik mai Linux disztro, mondjuk XFCE desktoppal, vagy pl. Linux Mint Mate
A merevlemezen lévõ fájlokat rakja egymás mellé akár kõmûves a téglát, terméseztessen ebbõl csak annyit veszel észre hogy valamivel gyorsabban töltõdnek a programok pl: van egy program ami kb 100Mb ami a merevlemezen szétszórva van igy az olvasó fej nek össze kell szednie ahhoz hogy futni tudjon és ez idõ defragnál (lemeztöredezettség) pedig egymás mellé rakja a fájljait Ezt valóban nem szeretik az SSD k :(
A kérdező hozzászólása: De müködik tökéletesen. Az mit jelent?
van olyan , ami rontja az elettartamat : a defragmentalas
Mert most rossz a ssd? De az XP nem teszi tönkre !
A kérdező hozzászólása: Itt kaptam egy más kérdésemben a válaszban. Arra vagyok kiváncsi, hogy ha igy van akkor mit tehetek, hogy kicsit tovább tudjam használni az ssdt mert jelenleg nincs pénzem ujra. :)
A kérdező hozzászólása: még írhattok ha van tapasztalat az eddigi bármely felvetett kérdésemre. :) mindenkinek köszönöm az eddigi választ. :)

A barátnőm el akar hagyni és félek hogy ha megteszi tönkreteszi az életét. Mit tegyek?

Belehülyült egy másik fiuba akir?l tudja ? is és én is h nem egymásnak valóak. Ellenben mi amióta együtt vagyunk (2 éve) mondhatni minta pár voltunk, csak a sok munka miatt ellaposodott a kapcsolat. Segíteni szeretnék neki hogy ne tegye tönkre az életét egy olyan ember miatt aki saját magát se tudja ellátni.

Legjobb válasz: Mond el az aggodalmad neki.Visszatartani úgy se tudod.Majd rá jön.

Mond el az aggodalmad neki.Visszatartani úgy se tudod.Majd rá jön.
Ja hát gyanítom nincs az a fiú akire te rábólintanál. A fentiek alapján már úgyse szeret téged, hát engedd el. Onnantól pedig az õ dolga, kivel mit csinál.
Saját hibáiból tanul az ember. Erõszakkal úgy sem tudod visszatartani.
dehogynem tudod... egy-két pofon csodákat mûvel...
Ha szerelmes lett egy mas fiuba , akkor innen mar nincs is amirol beszelni! Ne akard neki folvazolni, hogy mennyivel jobb vagy a szoban forgo szemelynel, mert barmit mondhatsz suket fulekre talalsz! Hiszen mar nem szeret! Az, hogy tonkre fogja tenni az eletet, az mar az o dolga, az o dontese volt! Zard le a multat es ne fektess tobb energiat ebbe a szituacioba! Lepj tovabb!

Tönkreteszi az egészségem a családom, mit tehetnék?

Édesapám pár éve agyvérzést kapott, ráadásul öreg is, így er?sen szenilis fázisában van. Édesanyám kb 15 éve idegösszeomlást kapott mert elvesztette 2 éven belül a húgom, a testvérét és az édesapját. Azóta is pszichiáterhez jár, és kezelteti magát a gyógyszerekkel.

Legjobb válasz: mennyi idõs vagy?

És szerinted azzal ártanál neki, ha meggyógyítanák? Vagy legalább javítanának az állapotán? Ha te is tönkremész, akkor valóban a szakadék szélére kerülnek. Irány a doki, ha nem engedik, hogy segíts rajtuk, akkor pedig nincs más, mint irány az egyenes!
Fogadd el, hogy ha a szüleid maguktól nem akarnak megváltozni, akkor te nem fogod tudni õket megváltoztatni. Ebbe bele kell törõdni, sajnos. Költözz külön tõlük, kezd önálló életet!
Most látom, te a csodában bízol. Ez a helyzet javulni nem fog, romlani viszont egész biztosan. Nem titkolóznod kellene, hanem segítséget kérni.
mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: "Ott bent" sajnos köze nincs a gyógyításnak ahhoz amit csinálnak. Szimplán telepumpálják õket nyugtatókkal, és annyi volt a munka mára. Egyedül csak azért jutott eszembe, mert édesapám állapotán is sokat ront ez a helyzet, édesanyámmal pedig már a sokadik pszichiáter sem tud változtatni, sõt csak rosszabbodott az évek során. Mindenesetre tudtam kérni idõpontot a mostani orvosához, hátha.
Hát ezek szerint én vagyok az egyedüli aki valami másra sarkallna. Gondolj bele abba, hogy édesanyád milyen traumán ment át. Tuti én is megzavarodnék ha a gyermekek, testvérem és az édesapámat is elveszítem. Ráadásul majdnem egyszerre. Mint írtad a gyógyszerek sincsenek jó hatással rá. Gondolom, ha abba is hagyja, akkor is van némi idõ, amíg kiürül a szervezetébõl és némileg kitisztul. Tudom és értem, hogy téged is felõröl a dolog, de próbálj meg sok szeretettel higgadtsággal nyugalommal segíteni rajtuk. Keressetek másik orvost. Próbáld szakápoló segítségét kérni, aki segít nekik. Ne fordulj el tõlük te is. Tuti nem lesz könnyû, de talán van humánusabb megoldás is, mint elengedni a kezüket.
A kérdező hozzászólása: Így telnek a mindennapjaink már 15 éve, gyakorlatilag így nõttem fel, mégis mi történhetne ami véget vett ennek? Csakis csoda. Persze még ezt a lehetõséget megpróbálom, ha kell az õ kárán is, mert sajnos így csak az lesz az eredménye, hogy az én gyerekemnek is egy szociopata lesz az egyik szülõje...és én leszek az. Igazad van, köszönöm.
Teljesen megértem a vívódásodat, de a saját életedet akkor sem áldozhatod fel, mert az áldozatod pont semmit nem ér. Lesz még egy tönkrement élet. Ha pedig anyud ennyire rossz periódusokat él meg -mint a késes dolog- akkor még a benyugtatózás is jobb, mint várni, hogy egy nap mi történik majd. Akkor a dokija kiállít egy papírt, hogy rokkant, kap valamennyi pénzt, meg lehet, hogy kaptok egy gondozót, aki mondjuk heti kétszer rájuk néz. Érdeklõdj mindenképp, szorítok neked!
Életkedv? Viccelsz? Ez BETEGSÉG, nem egyszerûen rosszkedve van. Olvass utána, mi történik a testben, amikor ilyen típusú betegségrõl van szó, meg fogod érteni, hogy nincs mese. Ha a pszichiáter nem tudott 15 alatt segíteni, mi sem tudunk és te sem tudsz. A gyógyszerekrõl és a rohamokról: IGEN, szüksége van a gyógyszerekre, LEHET, hogy pont ezekre (nem biztos!), de az biztos, hogy valami nem stimmel. Ha jól lenne beállítva a gyógyszer, tegyük fel, hogy rendesen szedi is, nem összevissza, akkor ilyen szélsõséges kitörésekre nem kerülhetne sor. Ideje lenne ennek utánajárni, esetleg orvost váltani, és nem kifogásokat keresni.
Azért az idegösszeomlás nem egyenlõ a skizofréniával vagy más pszichiátriai betegséggel. Arról van itt szó, hogy az édesanya nemhogy nem tud, nem is akar változtatni a dolgokon. FELADTA AZ ÉLETET! És a 3 haláleset nem mentség erre, mert további emberi életeket (fia, férje, barátnõ) tesz tönkre. Erõt kéne vennie magán, kizökkennie abból a ködös állapotból, amiben él. De, ha 15 év alatt nem vett erõt magán, akkor eztán se fog.
Elsõ körben orvos, vagy rokkantosítják, vagy nem. Utána: önkormányzat, érdeklõdj, milyen szociális segélyre lennének jogosultak. Van gáz- meg áramdíj-hozzájárulás (biztos nem ez a neve), sõt, vannak idõs emberek, akik ingyen kapnak ebédet. Ha mindennek utána jártál, akkor költségvetést kell készíteni, fenn tudják-e ennyibõl tartani a lakásukat. Ha nem, kisebbe kell költözniük, vagy szociális bérlakásba. Te meg elmész albérletbe a barátnõddel, de sûrûn beugrasz hozzájuk látogatóba. Ugyanis így nem lehet élni, neked viszont jogod van egy emberi élethez.
A kérdező hozzászólása: Múltkor megkerestem a kórlapjait. A pszichiáter szó szerint írta rá, hogy egy másik világban él, nincs a valóságról tudomása és mániás depresszív állapot. A gyógyszerét tényleg nem szedi rendesen(csak felét szedi be), de az állapota miatt is lehet a zavartsága. Mindenesetre e három utóbbi válaszból már összetudok magamban tenni egy cselekvési tervet, nagyon köszönöm!
Nem írtad, hogy hány éves vagy, de szerintem költözz el.
A kérdező hozzászólása: # 6/9: Semmiféle pénzünk sincs, sõt jelenleg mínuszban van a közös számlánk. Nyugdíjat csak édesapám kap, anyám nem érte még el a korhatárt, rokkant nyugdíjat nem adják meg neki. Segélyt már nem kapunk, bár gondolkoztam a közmunkán, de abból sem lehet házat venni, max albérletet, de az baromság. Igazából arra várnék én ötleteket, hogy mit tehetnék édesanyámmal? Mivel tudnám az életkedvét visszahozni? Már felajánlottam azt is, hogy veszünk nekik számítógépet, ha már nem képesek itthonról elmenni, legalább ott lássanak világot....hátha...de "túl drága". Ami persze szintén csak kifogás. Szóval sajnos igaza lehet 7/9nek, de az általa kínált megoldás nem mûködhet, mert én tartom el a szüleim, nem tudnak megélni nélkülem, rám vannak utalva, és egyébként sem lehetséges pénz nélkül. Viszont ha nem változtatok akkor tényleg belefogok halni ebbe. Azért köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Van kutyánk, szereti is, de ha "olyanja" van akkor még vele is ordibál/felérúg, szintén teljesen ok nélkül. Ez sem megoldás sajnos. Viszont ha le van kötve valamivel, akkor tényleg nyugodtabb, sõt néha már normális is, de amint történik vele valami ami negatív, egybõl visszaesik és minden kezdõdik elölrõl. Az a baj, hogy volt már rá eset, hogy késsel jött felém, és éppen csak megállt....vagy kint ült az esõben és sírt. Megkérdeztem mi baja: "a sötét gondolataim, a sötét gondolataim, nem tudjátok ti". Sajnos már megfordult a fejemben az is, hogy megbeszélem az orvosával a kényszergyógykezelést, mert közveszélyes, de nem tudom megtenni mert tudom, hogy õ sem szórakozásból lett ilyen. Sõt meg is értem, hogy ennyi tragédia után ilyen.
Ja, az állat jónak hangzik. Egy kis kutyus sok szeretetet tud ám adni pl. Kitartás neked!
A szüleidnek semmi pénze nincs? Így, fõleg ha semerre nem tudsz lépni a párkapcsolatos is megromolhat. Nincs nyugdíjuk vagy valami? Esetleg õk is megpróbálkozhatnak valami egyszerûbb munkával, ha képesek rá, vagy igényelhettek valamilyen segélyt. Ezt nem tudom. De tényleg tönkre fog menni az életed, ha nem lépsz semerre.
Pedig muszáj költöznöd, nem írtad hány éves vagy, de az ilyen élet téged is tönkre fog tenni, elõbb utóbb te is belehülyülsz, Ha fiatal vagy, pl közép iskolás mehetsz kollégiumba, ha dolgozol akkor albérlet vagy valami. De szerezhetnék valami elfoglaltságot anyudnak, ami mellett nincs ideje gondolkozni, kombinálni, és akkor talán kevesebb lesz a veszekedés. Valami állat vagy ilyesmi, amivel muszáj foglalkozni, és talán szeretné is, boldogabb lenne tõle.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, jogos, 22/f! Keresetem van, de abból élünk, így nincs lehetõségem elköltözésre.
A kérdező hozzászólása: Azt hozzáteszem, hogy gyógyszerek nélkül sem jobb a helyzet, így az sem megoldás! Durvább gyógyszerezés sem jöhet szóba! Próbáltam már velük ezerszer megbeszélni, semmi hatással nem voltam rájuk. Azt pedig kihagytam, hogy sokszor azon megy velük a vitám, hogy a TVbõl átvett, agybutító dolgokkal jönnek nekem. Ezzel sem tudok mit kezdeni. Mondtam már ezerszer nekik, hogy ez nem élet, ez teszi tönkre õket, ezért depressziósak, menjenek el kirándulni vagy legalább sétálni. Nem...csak a kifogással jönnek és ülnek itthon tovább a TV elõtt, és teszik tönkre az életem, illetve a barátnõmét is közvetetten. Elköltözni nem tudok.
Tartósan nem tudod õket berakni valami intézetbe, öregek otthonába? Lehet hogy nem lenne olcsóbb mint amennyibe most kerül az egész, de legalább tudnál élni és meglenne a lelki nyugalmad hogy õk is jó kezekben vannak (már amennyire lehet), és te se mész tönkre idegileg.
én technocollal szoktam :D és nem is kell rá lakk mert szép fényes lesz :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!