Találatok a következő kifejezésre: Tonhal konzervet enni a (2 db)

Tonhal konzervet lehet enni a terhesseg korai szakaszaban? (6 hét)

Legjobb válasz: A hal nagyon jó táplálék, hetente 3X kéne enni, úgyhogy egyél nyugodtan:-) (bár gondolom azért a friss hal jobb, mint a konzervek, de ártani nem fog)

A hal nagyon jó táplálék, hetente 3X kéne enni, úgyhogy egyél nyugodtan:-) (bár gondolom azért a friss hal jobb, mint a konzervek, de ártani nem fog)
A kérdező hozzászólása: Szerencsere hetente min. 2szer tudok enni friss halat + tengeri herkenyuket, de a tonhalban nem voltam biztos. Kagylot is lehet enni?
Szia! Nekem azt mondta a szulesznom, hogy a tengeri herkentyuk (kagylo, rak, capa, kardhal stb) nem ajanlottak terhesseg alatt, mert kis mennyisegu higanyt tartalma a husuk, ami neked lehet hogy nem art, de a baba idegrendszeret karosithatja!
nem csak higany van a herkentyûkben (ÉS a tonhalban) hanem a kagylóban pl. számtalan veszélyes baktérium. Tengermelléki országokban nem is adnak ilyeneket terhes nõknek még az éttermekben sem! Amúgy nagyon egészséges LENNE a hal (omega 3, stb) ha nem lennének már olyan szennyezõdésekkel teli a tengerek, amelyeket a halak húsa magába szív (a higanyon kívül dioxinok, ólom, és még sorolhatnám)

A tegnap felbontott tonhal konzervet meg merjük még ma enni?

A másfél évesem nagyon szereti a rio mare tonhalat. Tegnap este felbontottam neki egy dobozzal, de kivételesen egy falatot se kért belőle, így letakartam a dobozt alufóliával, és beraktam a hűtőbe. Szerintetek ma még megpróbálhatok belőle adni nekh, vagy inkább dobjam ki?

Legjobb válasz: Nem szabad a dobozban hagyni. A kicsinek ezért én sem adnám, viszont én nyugodt szívvel megenném.

Nem szabad a dobozban hagyni. A kicsinek ezért én sem adnám, viszont én nyugodt szívvel megenném.
Lehet, sõt valószínûleg nincs baja, de a kicsinek azért akkor sem adnám! ezért írtam, hogy én nyugodt szívvel megenném, de vele nem rizikóznék, annyit nem ér.
Szerintem meg nincs annak a halnak semmi baja, nyugodtan megeheti ha ma kéri.
Én is raktam már be így, és másnap megettem.
Ha a fémdobozban hagytad és nem tetted kis kistányérra, akkor a kicsinek már ne add.
Meg lehet enni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!