Találatok a következő kifejezésre: Tompalátó vagyok lehet (2 db)

Tompalátó szemet lehet kontaktlencsével vagy szemüveggel korrigálni valamennyire?

Tudom, hogy gyógyítani nem lehet... Tulajdonképpen nincs olyan szemüveg lencse, amivel akár 1 dioptriát is javítani lehetne? Valaki felvilágosítana?

Legjobb válasz: Nekem tompalátásom van, és úgy tudom, hogy az felül, hogy nem gyógyítható, sajnos nem is korrigálható. Se szemüveggel, se mással.

Nekem tompalátásom van, és úgy tudom, hogy az felül, hogy nem gyógyítható, sajnos nem is korrigálható. Se szemüveggel, se mással.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy én voltam eddig KÉT orvosnál a szemem miatt és az egyik azt mondta, hogy tompalátó vagyok a másik azt, hogy nincs tompalátásom hanem asztigmiám. Bal szemem az érintett, erre hordok is kontaktlencsét, viszont ez sem korrigálja tökéletesre, csak valamilyen mértékben... Szóval mi lehet ez?
A fénytörési hibát lehet 100%-ban korrigálni, a tompalátást sajnos definíciószerûen nem. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik probléma van a szemeddel. Ha nem egyértelmû a dolog, a helyedben felkeresnék egy független orvost.

Tompalátó vagyok ezen lehet segíteni valahogy?

Legjobb válasz: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0606/770967/igeretes_1.htm

Kifejtenéd, hogy ez miben nyilvánul meg? Mert eddig rövid vagy távollátásról valamint színvakságról hallottam, errõl nem. Tényleg nem kötekedni akarok, hanem segíteni, de nem tudom mi ez a tompalátás.
A kérdező hozzászólása: A tompalátás az hogy se közelre se távplra nemlátsz élessen. a vizsgálótáblát kb a feléig látom!
Tompalátás tudtommal akkor alakulhat ki, ah a kancsalságot nem kezdik el idõben kezelni, ezért a "gyengébb" szemnél nem fejlõdik ki rendesen, vagy elsorvad a látóideg. (elnézést a konyhanyelvért) A konzervatív orvostudomány szerint nem gyógyítható, egyes természetgyógyászok és az agykontrollosok szerint viszont akár az amputált végtag is visszanöveszthetõ, szóval akkor ez miért ne volna lehetséges?
Közben elolvastam az elsõ válaszadó által linkelt cikket. A leírás pontos, a módszer ígéretes. Sok sikert kívánok, kérlek, majd referálj az eredményrõl. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál csakhogy a fenti cikk már 2005-ös Azóta nem találok semmit evvel kapcsolatban. Úgyhogy nem igazán tudom merre induljak az agykontrollhoz el kellene végeznem a tanfolyamot ami igen sokba kerül szerintem és talán hosszú idõ lenne a gyógyulás ha valóban segítene. Munámnem igazán van a szemem miatt úgyhogy csak olyan dologra adhatok ki pénzt ami tényleg hasznos.Kérlek ha a fenti cikkrõl tudsz valamit küld el. köszönöm
Úgy tudom, hogy van egy alapítvány, amely arra a célra alakult, hogy a hozzád hasonlóan nehéz helyzetben lévõk ingyen elvégezhessék a tanfolyást. http://www.agykontroll.hu/agykontroll-alapitvany


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!