Találatok a következő kifejezésre: Tisztelet a de (1194 db)

A fiatalok tiszteljék az időseket, de az idősek mért nem tisztelik a fiatalokat? Kíváncsi vagyok a véleményetekre írjatok sokan

Rövid sztori: buszon ülsz és ismer?söd leszáll pisilni, vissza ér, de nem tud rögtön felszállni a sor miatt. Jön a néni h még id?sebb anyja üljön oda melléd(parancs volt a még id?sebbnek) szólsz h ne haragudjon de az ismer?söd itt ül mivel látod hogy hátul még sok hely van, erre a fiatalabb elkezd oltani h nem akarsz öreg mellé ülni azért nem szabad a hely.

Legjobb válasz: Még hozzátenném,hogy már én is tapasztaltam olyat,hogy volt egy csomó szabad hely a buszon,de az öreg feltétlenül a foglalt helyre akart leülni,csak azért,hogy fölállíthassa a fiatalabbat.És ne mondja senki,hogy nem szemétkedésbõl csinálják!Az ilyennel hogy lehet tisztelettel bánni??

http://szarvasnet.hu/varos/tisztelet.htm Érdekes cikk a tiszteletrõl. Nálam illem kérdése a helyem átadása, de csak annak aki megérdemli, bár olykor annyira a nyakamra állnak, hogy inkább elmegyek onnan, legyen nekik gyereknap. Sokan semmi extrát nem tettek le az asztalra felneveltek pár gyereket meg dolgoztak, nagy ügy, ezer évvel ezelõtt is ugyanezt csinálták, tehát ezért nem jár a tisztelet. Udvarias vagyok és kedves, mindenkivel aki nem bunkózik, ez belülrõl jön, így tanítottak. Igen lenézik a fiatalokat, de szerintem inkább csak irigyek, mert õk már olyan dolgokat csinálhatnak amiket õk nem tehettek meg. Persze itt sem szabad általánosítani.
Még hozzátenném, hogy már én is tapasztaltam olyat, hogy volt egy csomó szabad hely a buszon, de az öreg feltétlenül a foglalt helyre akart leülni, csak azért, hogy fölállíthassa a fiatalabbat.És ne mondja senki, hogy nem szemétkedésbõl csinálják!Az ilyennel hogy lehet tisztelettel bánni??
17:49 64%-os: A fiatalokat "még nincs miért tisztelni"? Tényleg? Pedig a fiatalok adójából tartják fenn az öregeket... Egyébként ki a tiszteletreméltóbb, egy idõs alkesz, aki tönkretette a családját, vagy pl. egy 12 éves gyerek, aki sorra nyeri a matekversenyeket? Szerintem nem lehet általánosítani. Egy bizonyos alapvetõ tiszteletet - kortól teljesen függetleül - mindenkinek meg kellene adni, nem feltétlenül azért mert megérdemli, hanem mert ez a kulturált ember "énképéhez" tartozik. Ezen felül pedig mindenki annyi tiszteletet érdemel, amilyen ember lett (itt elsõsorban a jellemére gondolok, nem is annyira a letett teljesítményére, mert utóbbi sokminden mástól is függ). Sajnos az öregedést sok ember színtiszta értékvesztésként éli meg, hiszen romlik az egészsége, eltûnik a szépsége, megroppan az anyagi biztonsága stb., és feltehetõen ezt kompenzálandó lesz zsémbes. Valószínûleg kettõn áll(na) a vásár, hogy ez ne így legyen.
"A fiatalt nem tisztelik, nincs miért" ... A fiatalt is tisztelni kell, sõt, a gyereket is, elsõsorban azért, mert õ is ember. És mert csak akkor várhatjuk el, hogy majd késõbb õ is tisztelje a felnõtteket, ha megtanítottuk tiszteletben élni!
Butaság lenne csupán a kora miatt tisztelni valakit.Én akár fiatal valaki, akár öreg, tisztelem, de csak amíg õ is tisztel engem.Ha valaki bunkón viselkedik velem, akkor felõlem lehet akármilyen öreg , elõttem elásta magát, és nem is rejtem véka alá a véleményemet!
Sajnos tényleg sok a rosszindulatú öreg(általában a nõk), de találkoztam már rendessel is, aki nem volt besavanyodva.Fiatalok szintúgy.Felszállnak a bkv-ra csoportosan, hangoskodnak, beszólogatnak és nehéz õket elviselni.33/N
A fiatalok legtöbbje nem udvarisa az idõsebbekkel. Ezért sok idõsben kialakul az a vélemény, hogy minden fiatal neveletlen, szemtelen. Általánosítanak, éppenúgy, ahogy most te is teszed. A fitalok és az öregek sem egyfomák! Az öregeket illik tisztelni, a fiatalokat nem, még nicns miért! De ettõl függetlenül mindenkit megillet az udvariasság.
Annyit megtehettél volna, hogy akkor ti mentek a buszon hátrébb és nem lett volna konfliktus, viszont az öregek beképzeltek és azért lenézik a fiatalokat.
Kedves Kérdezõ! Honnan tudod, akivel te épp bunkó vagy öreg bácsi vagy néni, az nem-e tisztelne téged? Persze, ha elõtte nem adtad meg a tisztelet, õ sem fog. De hidd el, a legtöbb idõs szeretne egy kis figyelmet, hogy észrevegyék. Ha kimutatod tiszteletedet, jó néven fogja venni.(Biztos vannak faragatlan idõsek, de hát, nem minden öreg néni és bácsi aranyos, ezt is vedd számításba, lehet, hogy fiatalabb korokba, õk voltak a bunkó ifjak. ) Mért tiszteljek valakit ha az engem nem tisztel? = mert nem az állatvilágban élünk.
Lehetne benned egy kicsivel több empátia, és igen, tisztelet. Mert az az öreg ember már egy élet terhét hordozza a vállán, ez egy olyan dolog, amirõl elképzelésed sincs. Felneveltek valószínûleg több gyereket, dolgoztak évtizedeket. Te ezzel szemben mit tettél le eddig az asztalra? Hát bizony még semmit. És ez az összes többi fiatalra igaz. Hát pont ezért kell a fiatalnak tisztelni az öreget és nem fordítva. Te úristen, hová fajult ez a világ... :( És mielõtt: én is fiatal vagyok, 21 éves. De akkor is így gondolom.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg nem a koruk miatt kell tisztelni az embereket alapvetõ tisztelet mindenkinek kijár ha õ is megadja mindenkinek
Na az utolsó három hsz az eklatáns példa a tisztelet hiányának!!!
Mármint 19:31, 33, 37
Ez frappáns végszó volt! (Imádom ezt a zenét...)
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül a véleménnyemmel, sajnos nekem nem csak buszos sztorim van van gyógyszertáras is Apámmal délelõtt összefutottam a gyógyszertárba, megkérdezte milyen gyógyszer mit váltsunk ki, mit ne. Néni áll mögöttünk szabályosan a fenekemet súrolta köhögtem fújtam az orrom, erre megkérdezi a nõ h mi ide várunk mert ha nem álljunk ki sorból..... pedig õ nyugdíjas volt és egészséges... Én ezek után nem tudom tisztelni a koruk miatt az embereket.. És egy gyerek is le tud rakni dolgokat az asztalra, és egy gyerekbe több szeretet és kedvesség van mint vén öregasszonyba.
Idõstõl fiataltól, kortól függetlenül örök érvényû igazság, hogy az emberek elõítéletesek!! L/18
Szia! Nekem is van több sztorim idõsebb emberekkel, de a legtöbbje rossz. Kedvencem az, amikor diákként utaztam a buszon, rendszerint a busz közepén az ajtó mellett, mert ott könnyebben le lehetett szállni. Nem volt tömött a busz, amikor egy nénike az ölembe vágta magát, mert õ fáradt. Kértem, hogy szálljon le rólam, de nem. Alig tudtam kikecmeregni alóla. Sokan néztek nagy szemmel rá. A tisztelet nem korhoz kötött. Minden embert megillet.
Ezt én is rühellem... mikor elvárják, hogy tiszteljem az idõseket, csak azért mert idõsek, és õk meg semmilyen tekintettel nincsenek felénk... az öregség nem jog, hanem állapot-és az a gond, hogy ezzel azok, akik életükben nem tettek semmit (csak másoknak keresztbe max.), kiállhatatlanok, simán semmibe veszik a szabályokat és a normákat, csak mert azt hiszik, nekik mindent szabad. Nem egyszer volt már olyan, amikor szinte nem engedtek leszállni a buszról vagy a metróról, mert "milyen neveletlen taknyos vagyok, hogy nem várom meg, amíg felszállnak", meg csomószor betolakodtak a sorba elõbbre postán vagy boltban, csak mert joguk van hozzá, mert idõsek. Meg amikor egy rendszerváltás elõtti idõkhöz szokott eladó nyanya gúnyosan kioktat egy smink márkaboltban, csak mert feltételezni mertem, hogy ismeri a termékek neveit... nem tudom, némelyek miért hiszik azt, hogy csak mert x évvel elõbb születtek, sokkal többet tudnak, Meg hogy miért feltételezik minden fiatalról, hogy vandálkodik, lop és piál... Persze az éremnek ott a másik oldala is, tudom, hogy mennyi kõbunkó fiatal van... 21/L
A kérdező hozzászólása: pont ez az h azt hiszik h mindenki bunkó drogospiás, közbe meg a józan gondolkodású fiatalok is azért ilyenek az öregekkel mert õk nem adják azt meg amit követelnek másoktól
egy ilyen dologgal kapcsolatban erdemes mar most a rugalmassagot megtanulnod. a helyhez mindenkinek ugyanolyan joga van, aki elobb odaer, elfoglalja, a tobbi udvariassag kerdese.. legyel inkabb te udvarias, es valtoztass ha teheted.. miert ne? Szemelyeskedni, meg vegkepp el kell kerulni ket idegen kozott, ki honnan tudja, hogy a masik mit akar-szeret, es mi koze hozza? semmi..:)
a konkret kerdesedre a valaszom pedig, hogy mindenkinek kijar a tisztelet, az hogy a sorsa szerint raszolgalt- e nem lehet kor vagy 2 perc utan megitelni.. lehet rossz napja van csak, sose tudni.. lehet meghalt valakije epp. a kommunikacio a kerdes kulcsa, tanacsom neked hogy legyel TE joindulatu mindig es feltetelezd a jot eloszor... :)
Hát ez mindig sarkallatos téma marad. Én ahol tudom, tisztelem az idõseket, és segítek is nekik. Nekem alap, hogy átadom a helyem, vagy esetleg átvezem a zebrán stb. Bár azt én is utálom, amikor a nyugdíjas siet. Egyik reggel (munkába menet) állok a boltban a kasszánál egy az egy darab joghurttal. Mögöttem idõs néni megtömött kosárral, és megkérdezi, hogy magam elé engedném-e. Legnagyobb tisztelettel mondtam neki, hogy bocsánat, de most nekem is sietni kell. Erre elkezdte mondani a magáét. Mivel én még mindig tisztelettudó voltam, nem szóltam vissza. Az elõttem álló hölgy viszont megunta, és hangosan elkezdte modnani, hogy persze, hogy siet a nyugdíjas, mert neki annyi dolga van. Na a néni csöndben maradt. Ebben az esetben nem érzem úgy, hogy én lennék a hibás. Szóval azért vannak olyan helyzetek, amikor igenis az idõsek is ki tudják húzni a gyufát.
Van benne igaszság. Terhesen, télen nagy pocakkal soha senki nem állt fel nekem. Fiam kb. 3 hónapos volt, felszálltunk a buszra, felállt egy fiatal hölgy, és átadta a helyét. Az lõttem ülõ 50-es férfi beszólt, hogy mégis minek állt fel, erre a nõ kiosztotta. Na, akkor fogadtam meg, én nem állok fel 1 öregnek sem. Arról nem beszélve, hogy úgy tolakodnak, hogy közben fellöknek.
Arról nem én tehetek, ha az eddigi életedben egy fogalmat nem a valódi jelentésével párosítottál... Abból szokott lenni a probléma, hogy evidenciákat egyesek saját szájízük szerint értelmeznek és ezt még fennen hangoztatják is...
hát a wiki az egy nagy nulla, én az igazam mellett kiállok, és te sem vagy más ha így átkoppintod ide, és nem a saját véleményed írod le.
A kérdező hozzászólása: 17:57 Te honnan tudod h az adott idõs ember mit tett le az asztalra? Én ismerek olyan idõs nõt aki a mai napig nem tanult meg pl fõzni. Én meg senkit nem fogok azért tisztelni mert 50-60-70 éves. Szép kort megért de ez nem jelenti azt h õ mindenkit leoszthat
A kérdező hozzászólása: Megadtam a tisztelet elmondtam h mért nem üres a hely... Ha valaki bunkón beszél veled, akkor nyilván leírod magadba..
Én mindnkinek adok egy alapvetõ bizalmat, viszont ahogy azt látom hogy ezt nem értékelik és nem viszonozzák, akkor lehet az bárki, én sem fogom tisztelni õt. Velemi s, nem egy eset történt így meg buszon vagy akárhol, ezért bunkóság vagy nem az, már azt is megválogatom hogy kinek adom át a helyemet. Egyébként a kérdéseden módosítanék: Miért tiszteljük a töbi embert, ha õ sem tisztel minket? a válasz pedig: ha elsõre megadod a tiszteletet, már szó nem érheti a ház elejét. ha ezt mindekni tartaná nem lenne tiszteletlen ember...
nekem olyan volt, hogy állok a buszon erre szószerint rámpakolja az öregasszony a szatyrait motyog arról, hogy nem tudja hova tenni, aztán olyan közel állt hozzám, hogy komolyan el kellett mennem szóval nem csak az ülõhelyért már az állóhelyért is harcolni kell. és elkérik az ülõhelyet és még nekem kellene magyarázkodni, mi van ha én tömegben ált. elájulok és jöbb ha ülök, vagy most jöttem ki a kórházból és jobb ha ülök, stb és még sorolhatnám, hogy aki hajnal 4-kor jár melózni, át kell adnia a helyet annak, aki ilyenkor hobbiból megy a piacra, mert aludni sem tud, mert semmi dolga egész nap. STB STB
Ez a buszos történet nem a tiszteletrõl szól. Ugyanis jó lenne tisztázni elõbb a fogalmakat és jó példákat hozni fel az igazolására, vagy annak ellenkezõjére. A tisztelet nem más, mint "csodálat érzése valaki iránt a tulajdonságai, tudása vagy hozzáértése miatt." Ennek semmi köze az életkorhoz! Ha akár a fiatal, akár az öreg nem felel meg ezeknek, akkor milyen tiszteletrõl beszélünk? Nem szabad a fogalmakat összekeverni. A buszos sztori az emberi együttélés szabályairól, az udvariasságról, az udvariatlanságról szól. Szerintem mindenkinek magába kell néznie, hogy érdemes e tiszteletre, vagy sem és akkor rögtön másképpen használjuk ezt a fogalmat... (Az öreg korról meg csak egy mondás jut eszembe: "Árnyékáért becsülik a vén fát.")
nem ertek egyet azzal, hogy csupan a kora miatt kell tiszteni valakit... egy elet terhet hordozza a vallan, jo, de arrol Senki Nem Tehet hogy mennyi idos!!! az nem kivaltsag, pusztan egy allapot, az o szulei es annak a szulei es annak a szuleik elobb talalkoztak, azaz elobb szexeltek, es az illeto elobb szuletett meg... ettol nem feltetlenul jobb, vagy okosabb, csak mashol tart az eletben, ennyi. alapveto udvariassag meg kijar mindenkinek.
Ja nem tudom, de az öregek mindent elvárnak.. Suli, buszt indítottak és csak öregek voltak rajta.. mivel hogy õk piacoznak a gyereknek meg várakozniuk kellett egy másik buszra mert nem fértek fel. Meg a másik hogy 8 órám van hulla fáradt vagyok aztán jön egy vén bunkó barom elkezdni adjam át a helyem.. Na mondom miért tenném? Õ neki nem kell fizetnie nekem viszont igen... ÉS nem volt semmi baja.. Úgy át adtam volna a helyem ha szépen megkér. Szerintem õk mivel idõsebbek azt hiszik többet érnek, érdemelnek .17L
Osztozok a korábban elhangzott véleménnyel, miszerint nem gondolom, hogy valakit csakis kizárólag a kora miatt tisztelni kéne. Az pedig, hogy egy gyerek nem tesz le semmit az asztalra? Szerintem ez egy nagyképû, undorító vélemény. Nyilván nem fogja megváltani a világot, de a saját lehetõségeihez mérten igenis letehet, letesz valamit az asztalra. Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni egy alapvetõ tiszteletet, azért mert ember. Azonban az a véleményem, hogy valakit csakis a tettei, cselekedetei alapján lehet megítélni, ha valakit nem ismerek, nem fogok iránta az alapvetõ tiszteletnél többet tanusítani, ugyanis nem ismerem sem õt, sem a történetét, tetteit.
A kérdező hozzászólása: ha tudtam volna megettem volna, de úgy gondolom hogy hevess volt a reakció... Nem undorodom az öregektõl a házba is lakik 4 néni mindegyik leáll velem beszélgetni amikor meglát Õket tisztelem mert õk is engem és nem bunkóztak még soha..ezért is adtam át a múltkor a szomszéd néninek a helyet a buszon, de mikor valaki ilyen bunkó fel sincs kedved állni...
helyesebben, udvariasabban reagál.
Egyetértek az elõttem elhangzottakkal. Nekem is van pár sztorim, de inkább a pozitívat mesélek. Vannak nagyon kedves idõs nénik (bácsikat nem tudom). 4 évig távolsági busszal utaztam iskolába. most már helyjáratra kell szállnom. Ha olyan idõs embert látok aki szimpatikusnak tûnik annak átadom a helyen. Átadtam egy nénikének és megköszönte, aztán mondta hogy milyen kedves vagyok hogy átadtam a helyem, és még leszállásnál is megköszönte. Ez jó érzés. Olyat is láttam már hogy idõsebb bácsi adta át a helyet idõs, de nála fiatalabb néninek. Volt olyan h. terhes nõnek nem volt képes senki átadni a helyet. Én messzebb ültem, de mikor legközelebb volt rá lehetõségem átadtam. Szerintem veszélyes buszon állni, fõleg helyi járaton. Bármi megtörténhet és szarul érintene ha nem adnám át a helyet olyannak aki szerintem "megérdemli" Volt olyan, hogy reggel tömve volt a busz, azt hiszem akkor volt máv sztrájk is vagy csak szimplán hétfõ volt. MAmikák alig fértek fel a buszra, de csak fel nyomták magukat hiába alig fértek. Aztán jó hangosan elkezdték osztani a fiatalokat, hogy miért ezzel a busszal járnak van iskolajárat stb...(jah volt...). Azelõtt a busz elõtt ment el nem sokkal az "iskolajárat". 2 busz volt reggel mind 2 más irányból ment arra, sztem érthetõ mi mért nem azzal megyünk. De visszatérve osztottak mindenkit, hogy milyenek a fiatalok stb. Szerencsétlenségemre pont mellém kerültek, mivel eléggé elõl ültem... és mellettem folytatták ezeket a csodás szövegeket. Csak azért adtam át neki a helyet, hogy befogja a száját. még 10 percig kellett volna hallgatnom a fülsüketítõ rikácsolást...
18:36 Mielõtt beszélsz, tanulj az okosabbaktól. Attól, hogy neked más fogalom van a szótáradban egyes fogalmakról, attól még lehetnél szerényebb: http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Tisztelet
18:15 A tisztelet nem más, mint "csodálat érzése valaki iránt a tulajdonságai, tudása vagy hozzáértése miatt." Nos te nem tudod a fogalmakat és más akarsz kioktatni? "A csodálat érzése valaki iránt a tulajdonságai, tudása vagy hozzáértése" na ezekért a dolgokért a személy becsben tartjuk, és elismerjük õt! A tisztelet pedig, pl az egy kedves megszólítás az elején (most ugye az öreg néni részérõl kellett volna legyen) pl: leányom leülhetek melléd, mert a társaságot jobban szeretem, minthogy egyedül üljek. Az is tisztelet, hogy más helyre ül le, mivel van elég és nem cseszteti a fiatal lányt. És továbbá tisztelet az, hogy a válaszára udvariasan felel, attól függetlenül, hogy tetszik neki vagy sem.

Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm előtt vagyok, székletürítés alkalmával a hüvelyemből friss vér távozott, a de menzeszem nem jött meg, a vérzés elmúlt. Nagyon megijedtem. Mi lehet ennek az oka? Kati

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát, mert vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani a probléma hátterét! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát, mert vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani a probléma hátterét! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm előtt vagyok, székletürítés alkalmával a hüvelyemből friss vér távozott, a de menzeszem nem jött meg, a vérzés elmúlt. Nagyon megijedtem. Mi lehet ennek az oka? Kati

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát, mert vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani a probléma hátterét! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát, mert vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani a probléma hátterét! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelet a kivételnek, de mért van itt annyi kretén, értelmetlen ember? Mit érnek el az értetlenkedéssel?

Akik a kérdésre nem válaszolnak, akik tetetik még online is magukat, hogy milyen hülyék? Meg leszólják a másikat, ha rendes választ adott? Meg aztán értelmetlenül lepontozzák azokat a válaszokat, amiket nem kéne, de ha õket oltják be, vagy pontozzák le, akkor hisztiznek? Ez mire jó nekik?

Legjobb válasz: ilyen ez az oldal :) Meg persze az emberek is. Tegnap hajnali négyig fentvoltam, nem tudtam aludni. Válaszolgattam kérdésekre. Amikor elkezdtem 72%-osan adtam hasznos válaszokat. Ma már csak 71 :) Pedig igyekszem hasznos dolgokat írni, saját tapasztalatból. Általában mindenkihez van egy jó szavam, senkit sem oltogatok és mégis le vagyok pontozva :)

ilyen ez az oldal :) Meg persze az emberek is. Tegnap hajnali négyig fentvoltam, nem tudtam aludni. Válaszolgattam kérdésekre. Amikor elkezdtem 72%-osan adtam hasznos válaszokat. Ma már csak 71 :) Pedig igyekszem hasznos dolgokat írni, saját tapasztalatból. Általában mindenkihez van egy jó szavam, senkit sem oltogatok és mégis le vagyok pontozva :)
A kérdező hozzászólása: De miért szereted annak tettetni?
+ az én kérdésemhez is írták már oda hogy megvernélek
az elején egyébként mindenki 100%-on kezd? én pl szeretem kreténnek tettetni magam, már bocs :D
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, hogy kretén, aki kretén választ vagy kretén kérdést tesz fel, csak jó úton halad hozzá. Kitudnak idegessíteni az agresszív, pofázós emberek.:) Amúgy én nem rég 87%-os voltam, most meg 85. :-D;-)
Nem minden ember gondolkodik egyformán. Ahány ember, annyiféle vélemény. A baj ott kezdõdik, hogy sokan képtelenek elfogadni más felfogását az élet dolgairól, csak és kizárólag a saját véleményük lehet a jó. Imádnak belekötni más hozzászólásába, még egy teljesen normális válaszban is találnak kivetni valót. Nem tudom mire jó ez nekik. Egyébként én is úgy jártam mint az elsõ válaszoló.:) Pár napja még 80% voltam.
Nos, máshogy látjuk a dolgokat egyrészt, azt ne tudd meg szülõ-gyermek katban hogy egymásnak esnek az emberek, sokan itt élik ki az agressziójukat Honnan veszed egyébként, hogy aki kretén kérdést tesz fel, vagy kreténül válaszol éppen, az kretén is?
A kérdező hozzászólása: Szívesen! Sõt még egy zöld kezet adtam! És még egyszer szívesen!
köszönöm, nagyon rendes vagy! :)
A kérdező hozzászólása: Adtam egy zöld kezet!
Hiába...sok a troll, itt meg aztán pláne! Ne is foglalkozz velük, nem érnek annyit.

Fiuk, miért nem mertek közeledni egy lányhoz, aki kicsit magának valónak, barátságtalanabbnak tűnik, de azért nyitott lenne egy beszélgetésre legalább? (Tisztelet a nagyon kevés kivételnek! )

Én ezt vettem észre már több fiúnál is, én is egy kicsit magamnak valóbb vagyok, mindig a barátn?imt?l tudom meg, hogy egy fiú érdekl?dne irántam, de sosem jönnek oda hozzám, utólag mindig kiderül (a barátaimnak mondom, hogy kérdezzék meg konkrétan a sráctól, hogy miért nem kezdeményez akkor nálam, ha tetszek neki) szóval kiderül, hogy azért nem jön oda, mert azt sz?ri le rólam, hogy úgysem foglalkoznék vele, meg túl jó csaj vagyok neki, biztos beképzelt vagyok, meg ilyenek, pedig ez egyáltalán nem igaz! Egy-két ilyen esetnél még elnéztem, de már egyre jobban idegesít, minden pasi így gondolkodik, vagy csak az én környezetemben vannak ilyen suta srácok? Pedig, csak azért, mert nem nyalizok és vihogok állandóan, még nem vagy egy "terminátor", kérlek titeket, mondjátok meg, ti mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Hát, ha bezárkózol akkor az általában elutasításnak tûnik. Ha nem veszed észre hogy tetszel valakinek és nem adsz rá reakciókat akkor nem fog hozzád odamenni, ez biztos.

Hát, ha bezárkózol akkor az általában elutasításnak tûnik. Ha nem veszed észre hogy tetszel valakinek és nem adsz rá reakciókat akkor nem fog hozzád odamenni, ez biztos.
Néha a lányok is kezdeményezhetnének. Nem azt mondom, hogy mindent, te õk is beszélgetnének le egy találkozót, ha látják ha a fiú félénkebb... LÁTOD, te VISSZAHÚZÓDÓ vagy, de mégsem... Õ meg FÉLÉNK, de mégsem. Csak éppen földhöz vágta párszor pár p.csa és ezért fél a kezdeményezéstõl. Attól, hogy elvárod, azt hiszed, jobb vagy náluk... Pedig ti harocoltatok, harcoltok az EGYENJOGÚSÁGÉRT, érvényesítsétek néha itt is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, dehogy! Félnek tõlem vagy mi, de gyere és nézz meg, döntsd el te, hogy szép vagyok-e vagy nem...Nem vagyok egyáltalán öntelt, sõt... -.-
Ha "túl jó csaj" lennél, ahogyan írtad, már rég ismeretlenek szólítanának le téged folyamatosan az utcán! Azért mert egy maroknyi lúzer kis p0cs a környezetedben nem képes lépni, abból még ne szûrd le azt hogy a srácok suták! Nagyon naiv vagy!
Én csak azért nem merek szép lányokhoz közelíteni, mert tudom, hogy ronda vagyok és felesleges megalázkodnom a lánynál, úgyis elhajt messzire.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
hát kérdezõ én ugy vagyok vele ha egy nõ pl messzirõl csak ugy spontán a szemembe néz méllyen .. végégnéz rajtam majd ujra néz s bájosan mosolyog :) dobálni is szokták a hajukat :D vagyis azt az izét csinálják egy uj körül meg frizura igazgatás zavarba hozzák magukat vagy mi hát én így veszem észre itt van egy ötlet :) amit irtam
Ismerõs a szitu. Pontosan azért nem mennek oda, amit szépen leírtál, mert azt "szûri" le. De ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan pasi, aki oda menne. Van, csak ritkább. Ha ez zavar akkor állj velük szóba, add meg az elsõ löketet, aztán már oda fognak menni. Nem is kell sok, egy szóváltás és már látják, hogy nem vagy te goromba, vagy egyebek.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszadó, de mit csináljak akkor, ha én ilyen vagyok? Engem nem vágott földhöz még egy pasi sem, lehet pontosan ezért. És nem igazán harcolok semmiért, szerintem mindenki egyenlõ! ;)
A kérdező hozzászólása: ...és azt, hogy "Túl jó csaj" vagyok, nem én mondtam, hanem az egyik srác, kicsit figyelmesebben olvasd már el a kérdésemet, köszönöm! :)

Ha feleségem van, de nyomicsacsinak hív, nem tiszteli a japán kultúrát és egész délutánokat alszik át. Na akkor mit tegyek?

Legjobb válasz: . . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,} . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-” . . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__ ,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--

Én a 9-es válaszolóval értek egyet. :DDDDD
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--
kérdezd meg, nem terhes-e
Itass vele egy jó erõs feketét, aztán nem fog aludni egész délután.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék elválni, mert eszvetlen jó csaj. Más megoldás kell.
Hogy jön ide a japán kultúra?? Amúgy: válj el.
Jééé. Én is pont ilyen vagyok, csak még nem hívtalak nyomicsacsinak te nyomicsacsi.
Mondd meg Eszternek hogy ez így nem mehet tovább, neked eleged van. Vagy megváltozik, vagy le is út, fel is út.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tegnap este teherbe ejtettem :$
kezdeményezz problémamegoldó beszélgetést.

Az miért van hogy egy kevésbé szép vagy átlagos külselyû lánnyal könnyen tudok beszélgetni, gyakran visszakérdez, míg egy szebb lányhoz lassan már szólni sem lehet akkkora egója van? (tisztelet a kivételnek, de 10 bõl 8 alkalommal ezt tapasztalom. )

Legjobb válasz: pontos j. kulseju. de mindegy :) azert van, mert gatlasos vagy. es nincs onbizalmad. altalaban ha valaki tetszik, akkor bekattan valami es hatraltat bennunket, de ezt le lehet gyozni. azt hitesd el magaddal, hogy a "szep" lanyok egoja csak vedekezes. ok is ugyanolyan torekenyek, mint barki mas. ha meg tenyleg egy uresfeju egoista, akkor nem is erdemes veluk kezdeni, sokkal jobban megeri egy "atlagos" lanynal probalkozni. a vegen meg kiderulhet, hogy nem is annyira atlagos :)

pontos j. kulseju. de mindegy :) azert van, mert gatlasos vagy. es nincs onbizalmad. altalaban ha valaki tetszik, akkor bekattan valami es hatraltat bennunket, de ezt le lehet gyozni. azt hitesd el magaddal, hogy a "szep" lanyok egoja csak vedekezes. ok is ugyanolyan torekenyek, mint barki mas. ha meg tenyleg egy uresfeju egoista, akkor nem is erdemes veluk kezdeni, sokkal jobban megeri egy "atlagos" lanynal probalkozni. a vegen meg kiderulhet, hogy nem is annyira atlagos :)
Mert amelyik igen dekorativ az megszokta, hogy királykisasszony, és hasra esnek elõtte. Az ilyen hatalmas egoval megáldott "diszp***k" esetében megengedett (sõt az egyetlen hatékony módszer) a "k--val mint a kirlynõvel, királynõvel mint a k---val" elve. Magyarul az ilyet átlagosként kezelni, és ha nem tetszik neki (mert az ilyennek nem szokott tetszeni, ha nem esnek hasra tõle) akkor pedig elkerülni. Ez minden. Igazából ezekbõl a lányokból a kanos fiúk csinálnak ilyen nõket. Mindig mondom, hogy a férfiúi méltóság ott kezdõdik, hogy a szexualitással nem lehet irányitani :)
Tisztában van a külsõ adottságaival, és ezt elégnek tartja, talán mert otthon is ez a minta rögzült belé, illetve a környezete mindig ezt igazolta vissza.Ezek után jogosnak és normálisnak gondolja ezt a felsõbbrendûség látszatát keltõ viselkedést.

Simson-osok! Tisztelem a márkahűségeteket, és semmi bajom a simsonnal, de nem vágytok egy kicsit nagyobb motorra amivel nagyobb túrákat is be lehet vállalni?

Legjobb válasz: Én már jellenleg nem simsonozok.De simsonnal is beválaltam több száz kilóméteres túrákat is.(minden hiba nélkûl)

Én már jellenleg nem simsonozok.De simsonnal is beválaltam több száz kilóméteres túrákat is.(minden hiba nélkûl)
Én is simsonnal kezdtem, mostmár 125-ös Yamaha-m van, szüleim az átlagtól jobban keresnek, de így se volt egyszerû egy ilyen motort megvenni, és az A1 vizsgát megcsinálni. Nagyon drága mulatság. És sokan - akik simsonoznak - ezt nem igazán engedhetik meg maguknak.
Simsonról már átváltottam énis 1 125ös Yamaha TDR-re de azért nemvolt szívünk eladni a simót. Jó az még :P kell a nosztalgia
van a simsonon kívül másik motorom is, mindd ketõt használom..- megtartottam a simsont-mert már hozzám nõtt.-és sosem adom el. :) a legnagyobb út ugyan olyan 100km-volt.-de nem igen van vele gond, ha karban van tartva.-
A simson megbízhatóbb, mint a sok ma gyártott mûanyagkasznis szar, a simsonba még volt anyag.
Hát én még csak 15 vagyok, de van amikor egy nap megyek 100 kilométert a Simsonnal és soha nem hagyott még cserben. Be merek vele vállalni nagyobb túrákat is. Egyébként nekem 125-ös jogsi nem kell, inkább az autó, de az minél hamarabb. Aztán 21 évesen korlátlan, és akkor Kawasaki ZXR400-at szeretnék elsõ motornak, aztán egy túra BMW-t
Simson, mert: -nem kell mûszakiztatni -olcsó a fenntartása -olcsó az alkatrész -akár út szélén is megjavítható -van benne "anyag", nem kínai mûanyag rizsrakéta -nagyobb túrákat igenis LEHET vele csinálni -meg még sok minden...

Szeretnék kilépni a katolikus egyházból. Hiszek Istenben, tisztelem is, de nem akarok semmilyen egyházhoz tarozni. Lehetséges ez?

Ha nem tartozom sehová de imádkozok és hiszek Istenben ugyanúgy fog "szeretni" Isten mint azt aki katolikus vagy református vagy más vallású?

Legjobb válasz: Isten nem létezik. Ha kilépsz, akkor lehet, hogy a hívõk nem fognak téged szeretni. Ha hiszel Istenben, akkor szerintem nincs értelme kilépned. Vagy esetleg származik hátrányod belõle ha maradsz?

Isten nem létezik. Ha kilépsz, akkor lehet, hogy a hívõk nem fognak téged szeretni. Ha hiszel Istenben, akkor szerintem nincs értelme kilépned. Vagy esetleg származik hátrányod belõle ha maradsz?
Evangélikus vagyok, de nem járok templomba, és sok ismerõsöm van ugyanígy vele.Ha hiszel õszintén és imádkozol az ugyanolyan, Isten ugyanúgy fog szeretni.
A te életed... a te döntésed... soha ne légy mások (idomított) balekja! Vállald fel önmagad, egyebet nem tehetsz.
igen Isten ugyanugy fog szeretni
Szeretett , , nagy paráznás'' az a helyzet, hogy a te egyházad lehet még olyan sincs mint a Katolikus, mert a szekták veszélyesebbek 10x a hagyományos egyházaknál.Kedves kérdezõ nekem csak annyi a válaszom, hogy:, , Eclesia nulla salus''
A kérdező hozzászólása: ves utolsó! én nem mondtam, ill. írtam, hogy egy másik egyházhoz akarok tartozni - ez eszembe se jutott. ..és azt meg hülyeségnek tartom, hogy az "egyházon kívül nincs üdvösség". Lehet, hogy aki soha nem volt semmilyen egyház tagja százszor jobb ember mint aki minden vasárnap a templomba borul térdre és képmutató. Lehet, aki nem jár templomba, de jó ember hamarébb a mennybe jut mint aki bigott katolikus. ..... Három évig dolgoztam katolikusoknál /volt szerencsém a papokhoz és az apácákohoz is/, és totál kiábrándultam a katolikus egyházból. Az egész katolikus vallás egy nagy színház - finoman szólva.
na jól van nyuszika, kiléptél már?? elég régi a kérdés. Egy hosszúlépés és kint vagy. Az ítélkezésedre, bigottozásodra meg a kutya sem kíváncsi. Isten veled!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Utolsó: ha nem vagy kíváncsi a véleményemre, akkor ne olvasd! Nem arról szól a Gyakori kérdések, hogy itt mindenki leírja a véleményét? Külonben sem fejtettem ki teljesen hogy mi a bajom a katolikusokkal, de most csakazért is nagyjából megteszem: - a keresztes háborúk - Isten nevében gyilkolás -aki nincs velünk, az ellenünk van megközelítés - az inkvizíciós perek -szerintem senkinek nincs jogában bántani a másik embert, és nem akarok egy olyan egyházhoz tartozni aki embereket kínzott halálra. - ha jól tudom Jézus azt hirdette: ne halmozzuk fel a földijavakat, és osszuk meg mindneünket a szegényekkel /nem ezekkel a szavakkal, de ez a lényeg/ - sehol nincs az megírva, hogy emeljünk templomokat, hiszen Jézus mondta: "...Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kõbõl és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz." -de ez valahogy kimaradt a bibliából. Lehet, ha más vallásnak is ekkora hatalma lenne, az se lenne különb, de mindnekinek a magánügye, hogy hova tartozik és hogy jár-e templomba. Ismétlem, csak a sját véleményemet írtam le, nem kötelezõ elolvasni és tiszteletben tartani. Mindneki máshol találja meg a lelki békéjét. VAn aki a templomokban, van aki otthon csendesen imátkozva elalvás elõtt, van aki kint a természetben.
hát, persze, csak éppen nem a lelki béke megtalálásáról szól az, amit írsz, hanem kattogásról, rágalmazásról, hõbörgésrõl, gyûlölködésrõl - és egy divatjelenség után kutyagolásról: nevezetesen arról van szó, hogy ma a katolikusokból akarnak bûnbakot csinálni, te meg lihegve beállsz a sorba, ahelyett, hogy csendben imádkoznál a belsõ szobádban (ez ugye lemarad, de olyan jól hangzik) - miért nem tudsz békében lenni? miért kell a katolikusokat gyûlölni? ha a jóval foglalkoznál (rengeteg jó volt és van a katolikus egyházban is), hamarabb eljutnál a lelki békéhez. De ezeket elmondják a templomokban- ha te nem akarsz ott lenni és hallani akkor magadnak kell(ene) megérezned, mi a jó, mi közelít Istenhez. Nem pedig a gyakorin érdeklõdni, és begyûjteni az egyházak ellen kárrogókat, ebbõl semmi jó nem lesz. Akiknek fontos a szakrális szertartás, nem történelmi tényeken rágódnak, hanem jelenidõben vesznek részt a szertartáson, ahol Jézus Krisztussal vannak az oltár elõtt. Semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen bûnöket követnek el egyesek az egyházak nevében- ez magasabb ontológiai szinten van és JELENBEN, jelen idõben. Nem érdekes a történelem, sõt semmi sem ér fel ahhoz, hogy Istennel együtt van a szakrális szertartásban. Szent idõ, szent tér- ez kiemeli az embert a hétköznapi és történeti idõbõl. Évezredek óta ez a szakrális szertartás és mindig ez is lesz - ez a lényege. Sok embernek fontos, van akinek ez nem fontos, nem kell bántani senkit, ez szívügy, magánügy. Ha te egyedül elmélyedve tudsz jobban közelíteni Istenhez, akkor az a jó út neked. De ne akard másoknak megmondani, hogy nekik mi a jó, mert mindenkinek magának kell megtalálnia, hogy közeledik Istenhez. Közeledjetek az Istenhez, és Õ közeledni fog hozzátok (Jak 4, 8). * * * * * * A fõkérdésedre: Isten szeret, ha te is szereted és szereted az embereket, az érzõ lényeket és nem mazsolázol bennük, válogatsz, hanem minden elõítélet, kirekesztés, feltétel nélkül szeretsz. Mert az Isten szeretet. ὅτι ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν. * * * * Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentõl van, és mindenki, aki szeret, Istentõl való és ismeri Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet. (1Jn4, 7-8) * * * * * * * * * * * * * * * *
A kérdező hozzászólása: Fére értesz. Nem gyülölöm a katolikusokat és más a vallású embereket sem. Mindenkinek magánügye a vallás, csak én nem akarok semmilyen valláshoz tartozni. És képzeld, mindennap imátkozom, és ha lehet ilyet írni, úgy érzem Istenben bízhatok és nagyon sokszor segít, ha pedig nem, annak oka van.
Kedves elõzõ, ezt úgy érted, hogy csak az hihet valami Istenben, aki az azt valló egyházba is tartozik?
" nem akarok hozzájuk tartozni, de más valláshoz sem, attól én még hihetek Istenben." Attól még lehetsz fradi dukker, hogy sosem nézel futtbalt, csakhogy ez esetben a fradi dukkerséged mitõl az ami nem az?!
Még nem hallottam olyanról, hogy ki kellene lépni. Egyszerûen, ha nem tartod Magad az adott valláshoz, nem vagy a része. Ennyi. Nem kell kilépned és nem kell pl. adót fizetned a katolikus egyháznak (bár azt gondolom, hogy ezt eddig sem tetted). Abban hiszel, amiben akarsz. Azt pedig mi nem tudjuk megmondani, hogy Isten így is szeretni fog -e. Ez szintén hit kérdése. Általában amúgy is minden vallásban azt gondolják, hogy csak azokat szereti Isten, akik az õ vallásukat követik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én nem támogatom a katolikus egyházat, mivel a történelem folyamán olyan mértékben eltért a Bibliától, hogy nem hiszek abban, hogy helyreállítható lenne, különösen azért nem, mert a változtatás szándékát sem látom rajtuk. De ha nem tartozol az Élõ Egyházhoz, akkor az A.K. keresztben le fog nyelni. Egy bölcs tanító a mentõmellényhez hasonlította a személyes üdvösséget, ami a víz fölött tart ugyan, de nem véd meg a hidegtõl, vagy a cápáktól, ráadásul a tengeren hánykódni egy mentõmellénnyel étlen-szomjan még optimális idõjárási viszonyok között, cápamentes vizekben is hamar végzetessé válna. Éppen arra adatott az Egyház, hogy ezeket biztosítsa: Az ételt, az italt, a megfelelõ klímát és a ragadozókkal szembeni védelmet. A Biblia a juhokhoz hasonlítja a hívõket, a gyülekezetet pedig a nyájhoz. A juhok nem magányos lények, hanem szükségük van a nyájra és a pásztorra. Úgyhogy azzal ugyan egyet értek, ha el akarsz jönni egy olyan gyülekezetbõl, ahol nem igazán mûködnek a dolgok, de azzal nagyon nem, ha ezt a semmire akarod lecserélni. Ez azonban a te döntésed és felelõsséged.
A kérdező hozzászólása: Nem az én választásom volt, hogy katolikus legyek. Az viszont az én választásom, hogy õszontén hiszek Istenben. Nem akarok egy olyan valláshoz tartozni, akik a történelem során emberek százezreit ölte meg /pl. keresztes háborúk, inkvizíció/, akik vizet prédikálnak és bor isznak /pl. cölibátust fogadnak és mégis élnek nemi életet, vagy aki nincs velük az ellenük van/ Tudom, más vallásnak is vannak "fekete foltjai", de én pont ezért nekarok egyikhez sem tartozni. 3 éven át dolgoztam egy katolikus szervezetnél, hát meg van az okom amiért nem akarok katolikus lenni. - ezt nem szeretném részletezni.
Hivatalosan 'kilepni' csak ugy tudnal, ha a pap/plebanos es tanuk elott kijelentened, hogy mas vallast akarsz felvenni.
A kérdező hozzászólása: Hát ez a probléma: nem akarok hozzájuk tartozni, de más valláshoz sem, attól én még hihetek Istenben. Nem hitetlen akarok lenni, hanem csak "vallástalan".
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Õszintén? nem értem a gondod. Nem tartozol sehova. Kész. Az hogy "ugyanúgy fog "szeretni" Isten " -azt nem lehet megválaszolni, de nem azért mert mint azt a szétesett sötét szívûek mondják, hogy "nincs I.", hanem azért , mert ez nagymértékben (vagy teljesen) attól függ, hogy te mennyire szereted és keresed Õt. És mi ezt nem tudjuk egyedül te és a Jóisten. Mi csak azt látjuk, itt pattogsz a méltatlan katolikusok miatt. Ahelyett, hogy a szentekkel, vértanúkkal és a skolasztikusokkal foglalkoznál. Vagy Böjte Csabánál szolgálnál. Vagy mással, a ragyogó szellemiség Aquinói Szent Tamással. Volt elég jó és példaerejû katolikus, de aki haragszik a világra és magára, az a méltatlanokat nézi. Miért mondom? mert ez összefügg ám. Pl Meister Eckhardt domonkosrendi szerzetest olvasni. Õt az inkvizítorok halálra ítélték, mert nem értették. Az inkvizítorok nevét csak az áskálódók dédelgetik - Meister Eckhart szavai pedig fénylenek 700 éven át ragyogva. Én õt olvasom. Ahány ház, annyi szokás. Közeledjetek az Istenhez, és õ közeledni fog hozzátok. Jak4;8
Nem érdekli, hogy ki milyen vallású, hanem aki megtartja és megcselekszi a beszédét, az nem fog ismerni nyomorúságot. Azt jól teszed ha otthagyod a nagy paráznát, de van Isten Fiának menyasszonya is. Nem minden egyház parázna. :-)
Szia! Mindenképp tartozol az egyhához, mert az egyetlen létezõ egyháztól, az emberiségtõl magadat elvágni nem igen tudod. Legfeljebb ideológiákkal. Hogy ezen az egyházon belül te mit teszel, az a te dolgod, lehetõséged és felelõsséged.
Meg vagyok keresztelve, elsõáldozó is voltam, de nem tartom magam semelyik egyházhoz tartozónak sem. Téged ez miért zavar az, hogy vannak ilyen "bélyegek" rajtad?
Akkor jó. De az eddigiek -kivált az utolsó beírások- azt sejtették: egy elmérgesedett tüske van benned, talán egy munkahelyi sérelem, amit nem dolgoztál fel, és most elborít, és befolyásol olyan területeket, amelyeket egészséges állapotban nem befolyásolna, nem is érintene. Jó lenne, ha ezeken a sérelmeken túl tudnál lépni, el tudnád engedni, ez egy felszabadulással járna, egy megkönnyebbüléssel, és szabadabban tudnád az utadat járni. Remélem azóta van egy jobb munkahelyed. Problémák mindenhol vannak, de meg kell próbálni a helyükön kezelni, és nem kivetíteni, rávetíteni másra - ez egyébként a bûnbakképzés mechanizmusa - mert ügy nem tud megnyugtatóan rendezõdni. Ajánlom ezt elolvasásra, sok kérdéseben világosabban fogsz látni, valódi segítõ lesz a Te saját utadon. Weöres Sándor A teljesség felé [link] A közösség-gyûlöletrõl A rendezetlen, ködös lelkület leggyakoribb és legjellemzõbb tünete: gyûlölködés valamely közösség iránt. Minden baj okai a zsidók, vagy: a katholikusok, vagy: a pénzemberek, stb.: a gyûlölt közösséget tönkre kell tenni és minden rendbejön. Indulatos kifakadások az illetõ embercsoport ellen, de lehetõleg olyankor, ha kellemetlenség nem lehet belõle. S a gyûlölet a gyûlölt közösség egy-egy tagja iránt lényegesen kisebb, mint az egész közösség iránt; a közelebbi jóismerõsök kivételek, csak a többi tûzrevaló. Efajta gyûlölködés igen könnyen fertõzõdik, mert a balsikereink okozta keserûséget és csalódást egyszerûbb és kényelmesebb egy-egy általános indulatrohammal levezetni, mint önmagunkat ellenõrizni. Valójában nincs olyan embercsoport, melyet gyûlölni indokoltabb volna, mint például a kövéreket, vagy a magastermetûeket. Gyakran kérdezd meg önmagadtól: "Van-e olyan közösség, vagy egyén, akit kéjjel bántanék?" S ha van: kutasd ki bántási-hajlamod okát; észre fogod venni, hogy az igazi ok sosem az illetõben van, még ha talán csakugyan kellemetlenkedett is neked, hanem önmagadban, teljesületlen vágyaidban. Bosszúállással, vagy tétlen gyûlölködéssel semmit sem javítasz, viszont saját lelkületedet megmérgezed vele. *

Tisztelet a kivételnek, de miért van az, hogy néhány szülő, akik joguknak tartják azt, hogy tönkretegye a saját gyereke (i) életét, utólag még csak nem is bűnhődnek, semmiért?

Legjobb válasz: Lépj, minél hamarabb! Kívánok erõt, bátorságot, kitartást az élethez. Szerintem ezután már csak jobb lehet!

Lépj, minél hamarabb! Kívánok erõt, bátorságot, kitartást az élethez. Szerintem ezután már csak jobb lehet!
mert bekapják a faszt
A kérdező hozzászólása: Van ismerõsöm Hollandiában, de az a baj hogy 5-en vannak egy családban.Mondtamneki nagyon röviden h mi a helyzet de azt mondta hogy nagyon sajnálja.egyébként nemrég jártam egy tanfolyamra, ahol szerezhettem volna egy szakmát és azzal külföldön elhelyezkedhettem volna és jol is fizettet volna, de nem sikerült.Már rég el a akarok huzni ebböl az országbol!
Ez nagyon durva! Nem muszáj ezt neked elviselned!!!!!! Nincs ismerõsöd külföldön? Én tipliznék ki a helyedben! Vagy köt ide valami/valaki?
A legjobb bosszú, ha elköltözöl és éled a saját életed, és mégcsak az ajtót sem nyitod rá többet! Én is sok sikert és nagyon sok erõt kívánok Neked ehhez! Már elég "nagy" vagy ahhoz, hogy a saját lábadra állj! Mire vársz? A múltat pedig hagyd hátra! Vissza se nézz!
A kérdező hozzászólása: Így van, vannak ilyenek és én is meg fogom csinálni magamnak a szerencsét!!
A férjem apja jó nevû, tiszteletben álló, szakmailag megbecsült úszóedzõ volt, nagy eredményekkel. Otthon a munkahelyi stresszt ivással vezette le, aztán jól elverte a kisfiát.Rendszeresen, alaposan, okkal, ok nélkül. Az a kisfiú 8 éves korában, egy karácsony este, egy szál pizsamában elszökött otthonról, ellopta az apja biciklijét, h messzebbre tudjon menni.A rendõrök találták meg félig megfagyva.Haza már csak ruháért vitték, saját kérésére állami gondozásba került.Se az apja, se az anyja nem volt rá kíváncsi, de õ saját erõbõl egyetemet végzett, és azóta vannak gyerekei családja, normális élete. Ezt azért írtam, h lásd, ki lehet ebbõl törni. Lépj.22 éves vagy, menj el albérletbe, koleszba, bárhova.Te már meg tudod oldani saját erõbõl is.
A kérdező hozzászólása: Még arra emlékszem(és már nem is fárasztok senkit)hogy akár hányszor volt egy barátnõm, elkezdte csapni feléje a szelet.Még a vak is látta.Minimum egy torokvágást az ilyeneknek, rozsdás, sós, izzó tompa késsel!
A kérdező hozzászólása: bocsi a ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam.Igen viszont késõbb kutyába sem veszem és a temetésére sem fogok elmenni.Remélem nem az enyém lesz elõbb!
Majd késõbb a gyerek kutyába se veszi.
Fogalmazd meg értelmesen a kérdésedet, mert fogalmma sincs, hogy mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: unokatesom él kint.Sajna a rokonságom, de az egész olyan hogy le sem szarnak.Nem tudom hogy anno miért távolodott el mindenki mindenkitöl, nem tudom, de már nem is érdekel.De lehet h csak mi voltunk kivételek, amin nem is csodálkoznék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!