Találatok a következő kifejezésre: Tisztítani kell baba (7 db)

Tisztítani kell a baba szájüregét, ha még nincs foga?

Azt olvastam ma, hogy gézzel át kell törölni belülr?l, de én ezt nem tudtam és soha nem is csináltam. Most 4,5 hónapos. Törölgessem? Vagy csak akkor ha van már foga?

Legjobb válasz: Mindenképpen a szájápolást már a fogak kibújása elött el kell kezdeni.Tiszta gézzel bár naponta egyszer törölgesd át , ha pedig már kijön a fogacskája lehet kezdeni a fogmosást-nagyon praktikus az újjra húzható kis fogkefe.

Mindenképpen a szájápolást már a fogak kibújása elött el kell kezdeni.Tiszta gézzel bár naponta egyszer törölgesd át , ha pedig már kijön a fogacskája lehet kezdeni a fogmosást-nagyon praktikus az újjra húzható kis fogkefe.
Nekünk 4 hónaposan van már 2 fogunk és gézzel megtörölgetem neki, viszont míg nem volt nem csináltam a szájával semmit!!Fogkrémet csak 1 éves kortól ajánlották, szerintem nem kell a száját tisztogatni.
Szájtisztítás elképzelhetõ, de fogkefét csak 2-2, 5 éves korban szabad elkezdeni, mikor már zárt fogsora van. Elõször fogkrém nélkül.Mikormár nem nyeli le a vízet, akkor lehet fogkrémet használni.

Milyen gyakran kell tisztítani az újszülött baba fülét és hogyan? Meddig érheti a fülüket víz?

Az én lányom 4 hónapos, eddig szinte minden fürdetésnél a törölköz?vel töröltük szárazra. Most viszont olajos fülpálcával takarítottam ki a fül peremét és tömérdek mennyiség? lerakódást távolítottam el. (nem nyúltam a füllyukba, hanem körkörösen csak a fülkagylóban). Kicsit megijedtem..

Legjobb válasz: Szia.Nem kell megijedni nem lessz semmi baja.Törölgetni és tisztogatni mindig csak a külsõhallójáratot szabad belenyúlni nem szabad.

Szia.Nem kell megijedni nem lessz semmi baja.Törölgetni és tisztogatni mindig csak a külsõhallójáratot szabad belenyúlni nem szabad.

Anyukák! Ti mivel tisztítjátok ki a kádat a baba fürdetése előtt? 9 hónapos kisfiamat rendes nagy kádba kezdjük fürdetni, de gondolom előtte ki kell tisztítani, de mivel? A fertőtlenítők nem túl jók, nem?

Legjobb válasz: Nem gondolom hogy minden nap ki kellene sikálni, hisz az ember saját maga után is kizuhanyozza általában. Elég ha pl domesztoszos törlõkendõvel áttörlöd, majd forró vizzel kizuhanyzod és kész is. Én legalábbis így csinálom, és heti egyszer "sikálom" át, fürdõszobai tisztítószerrel, majd kizuhanyzom forró vizzel.

Nem gondolom hogy minden nap ki kellene sikálni, hisz az ember saját maga után is kizuhanyozza általában. Elég ha pl domesztoszos törlõkendõvel áttörlöd, majd forró vizzel kizuhanyzod és kész is. Én legalábbis így csinálom, és heti egyszer "sikálom" át, fürdõszobai tisztítószerrel, majd kizuhanyzom forró vizzel.
Mivel nálunk a mosógép csöve oda ürít, így minden mosás után Frost fertõtlenítõvel átmostam. Amúgy csak kizuhanyoztam forró vízzel. Ezt kb. 2 éves koráig csináltam. Azóta csak akkor van fertõtlenítve amikor takarítom 2 hetente. 8 hós kora óta fürdik a nagy kádban.
Flóraszept fürdõ tisztítóval, vagy síma Flóraszepttel mindennap. Jól leöblítem, erre figyelek.
Domestos vagy Flóraszept.
Heti 1x van fürdõszoba takarítás, akkor Flóraszept-el tisztítom. Jó alapos öblítés és kész. Felesleges neki mindig fertõtleníteni, 7 hónapos, mászik a padlón, az sincs fertõtlenítve állandóan.
én 3 hónaposan már beleraktam, mert van ilyen szivacs forma bigyónk, amit alá tehetek, így megemeli a testét picit. Minden nap õ fürdik elõször, reggel mosom ki a kádat flóraszepttel, jól kizuhanyozom, este meg forró vízzel öblítem ki mielõtt beleteszem a babát. A szivacs formát hetente kimosom flóraszepttel mosógépben, dupla öblítéssel. Szerintem ezt még sokáig így csinálom, legalább ezzel külön nem kell foglalkozni takarításkor. Vízkõoldás havonta egyszer van amúgy.
1 év alatt ecettel mostam ki. azóta Ciffel és jól leöblítem.


Milyen sűrűn kell a baba fülét tisztítani? és mivel?

Legjobb válasz: Ha már látod is, akkor az szélen van, azt valami kicsi dologgal ki lehet szedni. Ne nevess, én a kisujjam körmét használom...ha már ott "ficereg" a fülzsír... De megteszi egy kis papírzsepi darab is. A lényeg, hogy ne tolódjon beljebb a fülzsír.

Ha már látod is, akkor az szélen van, azt valami kicsi dologgal ki lehet szedni. Ne nevess, én a kisujjam körmét használom...ha már ott "ficereg" a fülzsír... De megteszi egy kis papírzsepi darab is. A lényeg, hogy ne tolódjon beljebb a fülzsír.
Biztonsági fültisztítóval, 4-5 naponta.
A fül belülrõl nem igényel semmilyen tisztítást, mert az egészséges fül öntisztuló. A pálcikával csak "beledöngöljük" a fülzsírt a hallójáratba. Ha fürdetés közben víz menne a baba fülébe, akkor a törölközõ sarkával óvatosan ki kell törölgetni.
A kérdező hozzászólása: és ha látom a sárgás fülzsírt?
Fültisztítóval nem szabad belenyúlni, semmilyennel...ahogy elõttem írták már akkor szabad kiszeni amikor kinnt van és tényleg az ujjad végével, vagy törölközõ sarkával ki lehet szedni. Mi 2 hetente paraffinolajat szoktunk csepegtetni mindkét fülébe, az szépen feloldja a fülzsírt és egy éjszaka alatt kitisztul, kifolyik. De az én fiam elég fülzsíros fajta és szûk a hallójárata így nekünk ez a legegyszerûbb, orvos mondta. Így tuti nem lesz gond nála. Mostmár a kistesónál is így csináljuk.
A kérdező hozzászólása: 8 hós a kisfiam, és kb minden másnap fülpucival megtisztítottam, ha láttam hogy sárgás de többször olvasom hogy nem lehet fültisztítózni, ezért kérdeztem meg! De ezek szerint nem csinálok rosszat, hiszen ha látom akkor csinálom csak és nem is nyomom be teljesen, csak épphogy! És a spray-rõl van tapasztalatotok?
Mi egyszer kérdeztük gyógyszertárban a sprayt, de azt hiszem, csak 3 éves kor felett ajánlják. A fültisztító pálcikákat semmiképpen ne használd!
Paraffin olaj, hetente kètszer. Kèrdezd csak meg bàrmelyik patikàban, nekem is ott ajànlottàk.

Hogyan kell tisztítani egy pár hetes baba fülét, fülkagylóját, nyakát ( a redők miatt állandóan megtapad a kosz rajta) hajlatok?

köszi

Legjobb válasz: Babaolajjal. Vattakorongra teszel babaolajat, finoman széthúzod a bõrt, és áttörlöd a redõket, hajlatokat. Fürdetéskor meg óvatosan át/leöblíted.

Babaolajjal. Vattakorongra teszel babaolajat, finoman széthúzod a bõrt, és áttörlöd a redõket, hajlatokat. Fürdetéskor meg óvatosan át/leöblíted.
9 hetes a kisfiam, de én olajozni csak a buksiját szoktam, mert onnan könnyen le is tudom mosni. Ha a bõrérõl nincs jól lemosva akkor az viszkethet. Én a nyakánál is hónaljánál is szépen megmosom a fürdetõkrémes vizzel, aztán óvatosan szárazra törlöm. Aztán jöhet a hintõpor. A fülét is óvatosan fültisztítóval. Semmi extra. Szép tiszta a babám, és nem is tapad meg a kosz a hajlatoknál sem.
Fürdésnél óvatosan megmosom a fülét a habfürdõs vízzel, aztán szárazra törlöm és babafültisztót is használok, persze azt is óvatosan, a kis "gyûrõdésekbe" a fulcimpájában, ahova esetleg nem fér be a törölközõ, meg a lyukba is. Ha fürdés közben kicsit hátrabillented a fejét (persze csak picit és óvatosan)akkor elõtûnik a nyaka és jól meg lehet mosni a tedõk között is. Ugyanezt kell csinálni törlésnél is.
A többiek jól leírták! Én csak a fültisztítással kapcsolatban tanácsolnám, hogy a hallójáratot nem szabad fültisztítóval takarítani...kizárólag a fülkagylót töröljük ki!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Fültisztítóval én is csak hátul a kis redõknél és a fülkagylót szoktam. Olvastam, hogy felnõtteknél se túl egészséges dolog minden nap fültisztítót használni, inkább csak a törülközõ végével megtörülni.

Milyen gyakran kell egy 1 honapos baba orrát tisztitani? Mi minden másnap tisztitjuk kézi orrtisztitoval, és mindig van is benne neki. Ez normális hogy ilyen gyakran van neki benne?

Legjobb válasz: Az elsõ pár hónapban ez normális, én is sokat szívtam. De szerintem inkább porszívóssal csináld, az sokkal hatékonyabb!

Az elsõ pár hónapban ez normális, én is sokat szívtam. De szerintem inkább porszívóssal csináld, az sokkal hatékonyabb!
Szia! Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy õket még sok minden allergizálhatja, akár egy szöszös takaró, vagy bármi ami minket egyáltalán nem zavar, ezért lehet az orrában váladék, vagy szörcsöghet, ha úgy érzed, nem normális a dolog, akkor persze mutasd meg a babád, de valóban ez náluk gyakori, én is szívogatom naponta reggel.
Igen, az orrszívó-porszívó a leghatékonyabb. És elõtte használj tengerisó-oldatos sprayt, mert az feloldja a lerakódást és könnyebben ki lehet szívatni. Mondjuk az én babóm utálja. De volt már hogy naponta többször is le kellett szívatni, mert szörcsögött. A lerakódás pedig komolyabb panaszokat okozhat. Rámehet pl a fülére is...begyullad. Szóval nyugodtan akár naponta többször is porszívózzad :)

A baba szemét hogy kell tisztítani, ha váladékos? Kívülről a szemzug felé v. fordítva?

Legjobb válasz: belülrõl kifelé, h ne kenj bele a szemébe semmi nem odavalót

belülrõl kifelé, h ne kenj bele a szemébe semmi nem odavalót
Szia! Nekem a kórházban a csecsemõs nõvér mutatta meg, szemzugtól kifelé, desztillált vízzel. Amúgy szerintem is ez a logikus
bizony bizony, belülrõl kifelé, pont azért amit te is írtál!!
kívülrõl belülre (tehát az orr felé)
szegénykém, ez ténlyeg vicces, h ennyire eltérõek a válaszok:) én sem igazodom ki, végülis mindkettõben van igazság.. vmi... dehát mit mondott az orvos?? inkább higgyj neki, h eloszlasd a kételyeid...
A kérdező hozzászólása: Hát ez tök jó! Hárman mondják azt, hogy belülrõl kifelé, ketten pedig, hogy kívülrõl az orr felé..., mostmár teljesen elvesztem a válaszok között, de azért mindenkinek köszi, aki írt. Azt hittem csak nekem nem egyértelmû, de úgy látom nem vagyok egyedül.:-)
Komolyan, honan veszel desztilált vizet? én olyt még csak a benzinkúton láttam. De azzan nem törölgetném a gyerekemet.
Hát szerintem tiszta, akkor bárhogyan! De ha váladékos, akkor csakis KÍVÜLRÕL BEFELÉ az orr felé! ugyanis, ha jobban megnézed a szemét, ott nyílik a könnycsatorna, amibe ha kifelé rörlöd (tehát az orrtól a füle felé) akkor el is dugíthatod a könnycsatornát, ami csúnyán begyulladhat a bele került gennyes váladéktól. MInden törléshez külön vatta/géz, még ugyanazon a szemen is! Nem szabad spórolni ezen. forralt (lehûtött) vízzel, vagy kamillás vízzel. (nekem annó a védõnõ az egyiket monda, a doki a másikat) De a törlés irányában nagy volt az egyetértés! Jobbulást a picinek!
A kérdező hozzászólása: Na, pont ez a bajom..., eddig kívülrõl töröltem az orr felé, mert a védõnõ ezt mondta, de valaki az egyik kérdésre azt írta, hogy ne a szemzug felé, mert belemehet a trugyi, ami viszont logikusan hangzik. És itt a 2 egymásnak ellentmondó válasz..., akkor mostmár végképp elbizonytalanodtam...
Hát igen, inkább az orvos, mint 5 névtelen hozzászóló (köztük én is "kivülrõl befelé"), én is inkább az orvosra halgattam annak idején!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!