Találatok a következő kifejezésre: Tied vagy Tiétek vagy (14 db)

Tied vagy tiéd? Tiétek vagy tietek? Övék, övüké vagy övéké?

enyém, ...., övé, miénk, ..., ,,, ????

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, ahogy neked a nyelvedre jön. Én például mindig zsömlét mondok, be is szóltak már érte, egy magyartanár meg mondta, hogy jobb, mint a zsemle, mert színesebb, nem tiszta e betû. Ha meg beszólnak érte, akkor ne foglalkozz vele. Aki ilyenért szól, az primitív.

Teljesen mindegy, ahogy neked a nyelvedre jön. Én például mindig zsömlét mondok, be is szóltak már érte, egy magyartanár meg mondta, hogy jobb, mint a zsemle, mert színesebb, nem tiszta e betû. Ha meg beszólnak érte, akkor ne foglalkozz vele. Aki ilyenért szól, az primitív.
Teljesen mindegy, bár olyat még nem hallottam hogy övüké...
Második és harmadik válaszadónak: azért, mert nem jártatok még Zalában. Egyébként meg narancslevet. Mint a víz - vizet, nem pedig vízt.
az övüké nekem sem tetszik, de iylene alapon: narancslét vagy narancslevet?????
én is narancslevet szoktam mondani, de volt, aki beszólt ezért...
én azt mondom, hogy a tiéd, a miénk, övéké, zsömle..és narancslevet.nekem így könnyebb mondani.bár az utóbbi helyességében nem vagyok biztos, mert például a nyelvtanban az, hogy határozószó, úgy van többes számban, hogy határozószók, pedig elvileg szó->szavak.
Tiéd, tiétek, övék.

Adtam kölcsön babarucikat, már mikor vissza kaptam láttam nincs meg mind, de nem tudtam mi hiányzik, most látom a csaj hirdeti eladásra? Ti mit tennétek? Szólnátok, hogy az a tietek? Vagy ciki? Kicsinyesség?

Szerintem több is maradt ott, de nem mehetek oda felkutatni. Nem gondolom, hogy szándékos a dolog. Én is csak el adnám mert már nem kell, de nem nagy tétel.

Legjobb válasz: Én egy nagyon jó barátnõmnek adtam kölcsön ruhákat. Beleírtam a monogramom a bilétába és így tudni fogja, hogy az kié.:)

Én egy nagyon jó barátnõmnek adtam kölcsön ruhákat. Beleírtam a monogramom a bilétába és így tudni fogja, hogy az kié.:)
Igen, szólnék. Megkérdezném, hogy ami még ott maradt, arra van e szüksége, mert ha nem, akkor visszakérnéd. HA mondja, hogy nincs nála, akkor mondhatod, hogy látod, hogy hirdeti... Szerintem ez elvi kérdés. Biztos vagyok benne, hogy tudja, hogy nem õ vette, max azt felejtette el, hogy kitõl kapta. De ilyenkor körbekérdezek, és kiderül. Gyakorlatilag ezzel meglop téged, és visszaél a bizalmaddal. Nem ciki és nem kicsinyesség. Kölcsön kérte, nem adja vissza, és még el is adná. Inkább neki kéne szégyellnie magát. Így karácsony elõtt meg minden fillér számít. Ha Te eladod, akkor az neked pénz. Azért ez a pofátlanság teteje.
Én sem hiszem hogy szándékos lenne. Nyugodtan szólhatsz neki, hogy a meghirdetett darabot te adtad neki kölcsön, és amikor a többit visszaadta azért nem hiányoltad, mert arra gondoltál, hogy az elkopott v. elveszett.
Ha kölcsön adtad, azzal számolnod kellett, hog lesz ami kilyukad, vagy foltos lesz, vagy nem kerül vissza, mert pl. elhaggyák! Lehet kapott mástól is ruhákat örökbe, , és nem tudja mi kié volt, mennyit kapott! Nem számoltátok le darabra, nem jelöltétek... Szerintem ez mint írod, kicsinyes dolog, téged zavar, õ lehet nem is tud róla az a tiéd volt! Ha szólsz neki, leveszi a hirdetést, kellemetlen lesz neki... Nekem is az volt, mikor tudtam mit kaptam barátnõmtõl, és nem volt meg az overál egyik cipõ része, sapka, ég két bodyról leszakadt a patent, illetve volt olyan amit kidobtam, mert a gyerek olyat kakilt/ fosott , nyakig olyan lett, a ruhát kidobtam, nem volt gusztusom kimosni! Volt amit lehányt az autóban, azt i kidobtam, mert nem akartam z autóban azt szagolgatni még 2-3 órán át!
Én ezért nem adok kölcsönbe ruhát senkinek illetve el sem fogadom. Ez sajna bent van a pakliba. Én nem szólnák neki.
Mond neki, hogy láttad a hirdetést, és téged is érdekel az üzlet, mert a te gyerekednek is volt ilyenje, csak szõrén szálán eltûnt, fogalmad sincs hogy hova lehetett, lehet hogy kölcsön adtad valakinek, de már nem emlékszel hogy kinek, de még szerencse, hogy neki pont van egy ugyanilyenje, pont ugyanilyen színben :D
Sosem jutott volna eszembe se kölcsön adni, se kölcsön kérni baba ruhát. Amit adtam, neki adtam.
A kérdező hozzászólása: Igen tuti nem szándékos. Csak megláttam és tudom, hogy én vettem mert annyira tetszett és még mindig hibátlan. Igen jobb nem kölcsön adni.
nyugodtan szólj neki nem ciki! én sem tudom már sokszor mit kitõl kaptam :S
Hú, veled érzek, velem ezt a saját sógornõm játszotta el. Épp most könyörgöm vissza a rucikat, mert jön a kistesó, és kell nekünk is, de nem akarja adni. Csak sejtem, hogy eladja, mert vannak nyomok, de mivel bizonyítani nem tudom, csöndben vagyok. Mindenesetre megromlott köztünk a viszony emiatt, mert nem tudom lenyelni neki. Megtanultam a leckét, hogy nem adok ruhát neki többet. Szerintem ha te biztosan tudod, szólj, ne hagyd magad! Mi vesztenivalód van? Egyáltalán nem kicsinyesség, miért, az hogy õ eladja nem nevetséges? Nem is értem, hogy jut el valaki erre a szintre, hogy kap valamit, és ez a köszönet!? Én azt azért eljátszottam, hogy keresek ezt-azt, akkor ugyan dühösen, de pár hét múlva visszakaptam pár dolgot, szerintem õ kölcsön is adta mindenkinek! Köszönet nem volt benne, mert úgy küldte vissza, hogy vagy koszos volt, vagy olyan foltos, hogy még most is küzdök vele, hogy rendbe hozzam!

Hogy mondják angolul, hogy a "tiétek"? És hogy különböztetik meg, hogy azt mondom, te, vagy ti?

És hogy különböztetik meg, hogy azt mondom, te, vagy ti?

Legjobb válasz: Tietek, tied: yours Te, ti: you

Tietek, tied: yours Te, ti: you
Igazából kiegészítve az elõttem szólót: a tiéd és a tiétek "yours", ha a birtokolt dolog van elõbb, de akkor a birtokolt dolog és a személyes névmás közé becsúszik ilyen esetben a "be" segédige megfelelõ alakja pl.: This place is yours. Ha viszont a birtokolt dolog a a személyes névmás után jön, akkor csak tartod a megszokott szórendet és simán csak "your" pl.: It is your place A "te"-t és a "ti"-t csak a szövegkörnyezet segítségével lehet megkülömböztetni
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Anyukák, a Ti napirendetek milyen? Sokat olvasni itt a babák napirendjéről, de milyen a tiétek? Mire van és mikor időtök? Hogy osztjátok az időtöket? Mennyi idős a babátok? Hogy változik az idő előrehaladásával, nehezebb vagy könnyebb lesz?

Legjobb válasz: 8 hónapos kislány anyukája vagyok. Én olyan típus vagyok, aki nem szereti a napirendet. Akkor azt érzem, hogy minden nap ugyanolyan. Így ha van némi szabadidõm a mindezek ellenére napirendes kislány mellett soha nem ugyanazt, ugyanúgy csinálom. Nem gondolom, hogy könnyebb vagy akár nehezebb lenne bármi az idõ elõre haladtával, inkább más, és amíg ehhez a változáshoz nem tudok alkalmazkodni, addig érzem nehezebbnek.

8 hónapos kislány anyukája vagyok. Én olyan típus vagyok, aki nem szereti a napirendet. Akkor azt érzem, hogy minden nap ugyanolyan. Így ha van némi szabadidõm a mindezek ellenére napirendes kislány mellett soha nem ugyanazt, ugyanúgy csinálom. Nem gondolom, hogy könnyebb vagy akár nehezebb lenne bármi az idõ elõre haladtával, inkább más, és amíg ehhez a változáshoz nem tudok alkalmazkodni, addig érzem nehezebbnek.
ami biztos a kelés 7:30, a fekvés:20:30, az étkezések 10kor, 13kor, 16kor, 19kor(+/-30p) de amúgy alszik, ha álmos, cicizik, ha nyûgös, etetem elõbb, ha éhes. próbáltam az alvásban is napirendet tartani, az elején még ment, most egyre kevésbé. mostanában nem alszik délelõtt, csak ebéd után 2-3órát 9hós anyukája
18 hónapos a kisfiam, reggel 6-kor kel, fél órát még fekszünk együtt.7 körül reggeli, utána segít beágyazni.fürdök, kicsi játék együtt, majd elmegyünk vásárolni.utána egyedül játszik, addig fõzök.közben tízórai, délben ebéd, utána alszik másfél órát.addig elmosogatok, elpakolok, felmosok, ha gyorsan végzek, kicsit netezek, bár erre nem szokott idõm maradni.felkel, kicsit együtt pihizünk.közös játék, majd megyünk levegõzni.6 körül vacsora, 7 körül fürdés, 8-fél 9 körül elalszik.utána tornázok, elpakolok, tv-t nézünk vagy más.

Vendéglátásban dolgozók, ti hány órát dolgoztok naponta és öszeségében egy hónap alatt? Órabérben vagy fix bérér, és menyit kaptok? A jatt a tiétek?

Legjobb válasz: Napi 10 óra kb hétköznap, hétvégente 11-max 12 óra. Hétköznap 600Ft/óra, hétvége 900 Ft/óra. A jatt ne a mienké. 1 hónap az változó, de mondjuk van hogy 7 napból 7-et ott vagyok, a másik héten csak 6-ot.....

Napi 10 óra kb hétköznap, hétvégente 11-max 12 óra. Hétköznap 600Ft/óra, hétvége 900 Ft/óra. A jatt ne a mienké. 1 hónap az változó, de mondjuk van hogy 7 napból 7-et ott vagyok, a másik héten csak 6-ot.....

Lányok! Ha ti szerelmesek vagytok egy elérhetetlen pasiba, akinek barátnője is van, attól még nyitottak vagytok egy kapcsolatra, vagy csak arra a pasira koncentráltok még ha nem is lehet a tietek?

Legjobb válasz: Én ha valakibe bele vagyok zúgva nem nagyon tudok másra koncentrálni... :( De a ténylegesen elérhetetlen emberek iránti érzelem elmúlik általában 2-3 hónap alatt

Én ha valakibe bele vagyok zúgva nem nagyon tudok másra koncentrálni... :( De a ténylegesen elérhetetlen emberek iránti érzelem elmúlik általában 2-3 hónap alatt
én olyankor nem tudok nyitott lenni más felé. És elég kínos tud lenni, mikor évekig vagyok reménytelenül szerelmes valakibe. Volt, hogy másik pasit meg pont így szalasztottam el, olyat, akibe aztán bele is szerettem, de már túl késõn...
Én adok esélyt, de nem feltétlenül vagyok nyitott, mivel másfelé húz a szívem. Ergo lehet elmegyek randizni valakivel, de leszögezem, hogy ebbe egyelõre ne lásson bele többet, mert ez és ez a helyzet. Aztán hogy hogy alakul a dolog, az más téma. Elmesélnék egy saját tapasztalatot is, remélem nem gond. Anno megismerkedtem egy sráccal, aki kedveskedett, rendes volt, itta a szavaimat és egy ölelésétõl is majd elaléltam annyira jól esett. Teljesen belehabarodtam, majd pár hét után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy csak játszik, ahogy velem párhuzamosan több nõvel is. Teljesen összetörtem, elkezdtem tartani a távolságot, de majd belezakkantam, amikor odajött, hogy õ engem akar, ne butáskodjak stb. Éreztem, hogy kicsit talán más vagyok, mint a többiek, de nekem nem kell egy olyan pasi, aki mellettem 3 másik lánnyal is kavar, így igyekeztem erõs maradni és nem tágítani az elhatározásom mellõl. A dolgok szépsége, hogy a koliban szomszédok vagyunk a mai napig, így azért nehéz. Aztán eljött egy este, amikor a másik szomszédomban lakó csajszit próbálta befûzni ugyanolyan dumákkal mint engem, a folyosó közepén, éjszaka és én minden egyes szót hallottam. Mintha kést forgattak volna a szívemben... Szóval oda voltam érte, de tudtam hogy fölösleges, reménytelen, iszonyatosan fájt. Ezután jött egy srác, aki ugyan szimpi volt, de nem igen tudtam vele foglalkozni. Sokat beszélgettünk, aztán kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, de elmondtam neki, hogy ez nem biztos hogy menni fog. Végül megembereltem magam, elhatároztam hogy minden erõmmel a felejtésre és erre a srácra koncentrálok. 3 héttel késõbb össze is jöttünk és már 7 hónapja boldogan éldegélünk. Életem legjobb döntése volt, hogy õt választottam és nem nyalogattam a sebeimet, sóvárogtam továbbra is hiába...
mivel a lány valószínûleg tudja, hogy a pasi elérhetetlen ezért muszaj másokkal is próbálkoznia! Nekem is volt ilyen, bele voltam esve egy pasiba, aki már 5 éve ugyanazzal a csajjal járt, vagyis semmi esélyem se volt. egy ideig csak õ járt a fejembe, amíg meg nem ismertem egy másik pasit, akivel legalább nyilvánosan el tudtam menni moziba, meg normálisan lehetett vele ismerkedni!

A kislányom 9 és fél hónapos és már nagyon unja gyümi-keksz vagy joghurtos reggeliket, ti miket adtok az ijen koru babátoknak, ebédnél már szinte mindent eszik, levest stb, és imádja az izeket is, tietek?

Legjobb válasz: Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.

Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.
Zabkása reszelt almával, vagy apróra vágott aszalt szilvával; ujjnyi darabkákra vágott házi kenyér, mellé uborka, mozarella sajt; natúr joghurt, mellé negyedelt szõlõ, banándarabkák, narancsdarabkák (ezeket õ maga eszi kézzel, a kanalasat én adom).
babamûzli minden nap más gyümölccsel.
azt adom amit én is eszek (kenyér, kifli, zsömle, virsli)
Szia! Nekem is 9, 5 hós a kislányom, és reggelire még tápszert kap. Utána szoktam Neki adni egy kis vajas kenyeret sajttal. Tízóraira babajoghurt, vagy puding, gyümivel, ebédre húsos fõzelék, uzsonnára tejpép gyümivel, vacsorára pedig tápszert kap.
A kérdező hozzászólása: inkább az érdekelne, hogy ojasmit amit ti esztek, pl, vajas vagy sajtos vagy májkrémes kenyér, vagy esetleg virsli és ijenek, mert már nagyon unja a megszokott izeket, amugy már próbálom és imádja
Én már adtam neki vajas kiflit, sajtot(imádta), sajtkrémes kiflit. Túrót már 8 hós kortól ehet, az én lányom imádta gyümivel, natúr joghurttal, rengeteget evett. Nagyon szerette még a vajas kenyérre kent tojás sárgáját is. Én szalámit nem adtam neki, és virslit is csak 1 évesen kapott elõször. Hát nem túl változatos, de nekünk elteltek így is a reggelek és nem volt elégedetlen a babám.

Fiúk! Ti megszoktátok nézni más fiúk péniszét strandon, vagy közös fürdőben, vagy valahol, hogy mekkora nekik, a tiétekhez képest?

Legjobb válasz: Igen én meg szoktam,mert észrevettem,hogy engem is megnéznek.(NO HOMO) Szerintem sokan megnézik,csak nem vallják be,mert félnek,hogy leb...zzák õket.

Igen én meg szoktam, mert észrevettem, hogy engem is megnéznek.(NO HOMO) Szerintem sokan megnézik, csak nem vallják be, mert félnek, hogy leb...zzák õket.
ugyan ugy ahogy mi csajok is megnézzük más lányok mellét vagy seggét már csak féltékenységbõl és kiváncsiságból ezért õk is perzse xD
ja szerintem is... legalább is én megnézném
Igen meg, az enyémet is megnézik, akkor én miért ne nézném meg másét?
nem
én csaj vok de sztem a pasik 90%a megnézi a másikét
a jelenlegi barátom biztosan. nemrégiben elmesélte az egyik haverjának telefonon, szakadtam a röhögéstõl, ahogy hallgattam... xD
Hát persze azért jó tudni hogy merre mány méter vagyis centi
A srácok az esetek többségben épp úgy kiváncsiak egy zuhanyzóban arra, hogy kinek mekkora, mint a csajok , hogy kinek milyen és mekkora a melle. ETtõl még senki nem lesz meleg.
Én megszoktam, de csak ennyi és semmi több :D
Abszolút büszkeség!!!
Tárgyakat nem tartok, a kirakat meg unalmas.. Az embereket meg egészen másként kezelem mint te.
Büszkeség. De az elõbbi válaszolónak igaza van nem tárgyakat tartunk.
"Ha a párotokat megbámulja valaki miközben ti együtt vagytok, akkor inkább büszkék vagytok arra, hogy a tiétek és jó érzés, ha valaki végigméri, azt gondolva, hogy "csak szeretnéd"" Ezt érzem:) kezdtek már ki vele, nem is egyszer. Még az esküvõnk elõtt 5 nappal is fûzögette az egyik csaj haverja... Nem voltam féltékeny, mert tudom hogy a férjem a csajt ugyan kedveli, mint havert de a személyiségétõl a falra mászik...így esélye sincs. 27/N

Nektek ne kellemetlen érzés, mikor miközben tervezitek, várjátok a babátokat vagy éppen próbálkoztok és egy ismerős, volt osztálytárs, bárki pont úgy nevezi el a gyermekét, mint ahogy Ti tervezitek a tiéteket?

A volt középiskolai osztálytársam éppen most szült és kislányuk született és pont úgy nevezték a babájukat,ahogyan majd mi szeretnénk a miénket. Olyan fura érzés kapott el,bár nem közeli ismerős,akkor is. mi még csak próbálkozunk a babával,úgy félek,hogy addig valami közeli barát/rokon,bárki így nevezi el a babáját. Furcsa,nem is tudom... :/

Legjobb válasz: Mikor összejöttem a párommal már tudtam milyen fiú és lánynevet szeretnék, ami nagyon ment a vezeték nevéhez. Idõközben a tesóm "elhasználta" a lány nevünket, az unokatesóm meg a fiú nevünket. Hát elég szomorú voltam. Most várjuk az elsõ babánkat és találtunk egy másikat, de nem érzem az igazinak. Szóval én megértelek.

Mikor összejöttem a párommal már tudtam milyen fiú és lánynevet szeretnék, ami nagyon ment a vezeték nevéhez. Idõközben a tesóm "elhasználta" a lány nevünket, az unokatesóm meg a fiú nevünket. Hát elég szomorú voltam. Most várjuk az elsõ babánkat és találtunk egy másikat, de nem érzem az igazinak. Szóval én megértelek.
Abban az esetben választanék csak másik nevet, ha rokon vagy közeli barát választotta volna ugyanazt a nevet. Az nem érdekelne, hogy egy régi osztálytársamnak vagy kollégámnak ugyanúgy hívják a gyerekét.
nem zavar. tudom, h. rajtunk kívül még több száz anyuka választja ezt a nevet. így ha épp a szomszéd az egyik abból a több százból, hát na bumm.
Én csak akkor változtattam volna az elképzelésemen a neveket illetõen, ha nagyon közeli családtag, tesóm vagy férjem testvérei nevezték volna el ugyanúgy a gyermeküket. Az, hogy távolabbi rokon, vagy szomszéd vagy kolléga nevezi el ugyanúgy na bumm, legyen, ettõl nekem nem fog kevésbé tetszeni.
Én meglepõdtem, hogy a két kedvenc lány nevemet adta két közeli ismerõsöm, évfolyamtársam a kislányának.
Nálunk ilyen nem volt, de biztos furcsa lett volna. Még szerencse hogy annyi szép név van és lehet mibõl válogatni.
Engem ez nem érdekelt volna, bár nem volt ilyen. De ismerem magamat, és tudom, hogy nem zavart volna.
11, hogy hívják a gyerekeidet? MI is ritka nevet adtunk, nem ismerek mást ezzel a névvel. (Örsnek hívják a fiunkat :D) senki sem adta közel s távol sem rokon-sem ismerõs ezt a nevet a gyerekének- pedig szerintem nagyon szép név, már középiskolás korom óta nagyon tetszik, és férjemnek is nagyon megtetszett. Elõször mikor mondtuk a családnak mi lesz a fiunk neve- nagyon le akartak beszélni- de már mindenki elfogadta- sõt, máshogy nem is tudnám már hívni Õt. :)
Hát nem épp jó érzés. A férjem barátainak hamarabb jött a 3. fiú, mint nekünk a 2 fiú. Sokáig nem mondtak nevet, aztán kibökték Tamás, ami az én régi favoritom. Ráadásul nekik és nekünk is van Gáborunk! Gondolhatod! Na mondom az uramnak barátkozzál a Zalánnal, mert az is tetszik. Aztán végül az õ babájuk lett Zalán, a miénk Tamás:) Szóval Happy End.
Elõzõ vagyok. egyébként az én egyik kisfiamat Ádámnak hívják és az unokatestvérem húsz évvel idõsebb fia is Ádám, de nekünk ez a név tetszett. Eszembe sem jutott emiatt másik nevet választani, pedig elég közeli rokonok.
Engem nem zavarna, fõleg ha nem is olyan közeli ismerõs nevezi ugyanúgy a gyerekét. Mondjuk nálunk ez nem fordulhatott volna elõ, mert a nevek, amiket választottunk, nagyon-nagyon ritkák, sõt, még annál is ritkábbak. Komolyan mondom, már jólesne, ha tudnék valakirõl, hogy õ is ezt a nevet választotta...:)
A legkevésbé sem érdekelt, a lényeg hogy nekem és az apjának tetsszen. úgysem fogsz tudni olyan nevet találni amibõl nincs több, hacsak nem kreálsz egyet te, de az meg kissé röhejes. Nem beszélve arról hogy a te gyereked születése után is választhatják más szülõk is ugyanazt a nevet amit te adtál a gyekedre. Bocsi, de akkor gyorsan átkeresztelteted? :-)
én olyan nevet választottam ami nem volt gyakori, és egyik ismerõsõm/barátnõm sem volt terhes abban az idõben amikor én is, ezért nem kellett aggódnom.
1.nek: a tesód nem tudta, hogy te szeretnéd azt a nevet??
A kérdező hozzászólása: Elsõ, ez nagyon rossz lehet.... :/
Elsõ vagyok, nem tudta, nem reklámoztam, nehogy elvegyék :S de mikor vacilláltak két név között a másikat javasoltam, de mégis e mellett döntöttek. Hát ez van, nem voltunk elég gyorsak...
engem ez nem zavar. Mi 4 éve várjuk a csodát azóta persze rengeteg párnak sikerült körülöttünk én mégis azt a nevet fogom adni nem érdekel hogy más is adta már.
Nálunk az egyik ismerõsünknek született meg elõbb a kisfia és akkor tudtam meg, hogy a Kristóf Bendegúz nevet adták, mi is a Kristófot választottuk. Engem nem zavart én nem változtattam meg :)
Nekünk volt egy fiúnevünk, bárki kérdezte elmondtam hogy így fogják hívni. Egy kolléganõm két hónappal elõttem szült pont úgy nevezte el a fiát, pedig korábban már nekik is megvolt hogy mi lesz a neve. Eléggé zavart, függetlenül attól hogy nem olyan "közeli" kolléga, másik osztályon dolgozott, ugyanazon az emeleten. Másik nevet választottunk, nem akartam hogy mindenki azt kérdezze, hogy jaj hát õt is így hívják... de nem bántam meg.
Kis munkaközösség a mienk, 7-en vagyunk. A férfi kollégát faggattam, hogy van a várandós felesége? Aztán én is bejelentettem a hírt, hogy mi is babát várunk. Õk már tudták, hogy lány lesz, kérdeztem, hogy fogják hívni? MÁRTA Csak annyit tudtam kinyögni, hogy a miénket is. Bár akkor még nem tudtuk, hogy fiú lesz vagy lány, de abban biztosak voltunk, hogy ha lány lesz akkor Márta lesz. Nem egy gyakori név manapság, de ha így esett, elfogadom, nem változtattunk a néven emiatt.
Én utáltam az elõzõnél is, és most is. Mondjuk csak a lánynévvel volt gondom, de aztán az ismerõs mégis mást adott, nekünk meg fiunk született. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!