Találatok a következő kifejezésre: Ti is úgy érzitek, hogy nem (25 db)

Ti is úgy érzitek, hogy nem tudtok mindent megadni a gyereketeknek?

Annyi program van manapság a gyerekeknek, hogy beleszédülök, de 4,5 évesemmel csak egyszer voltunk bábszínházban, arcfestése sem volt még. Nem az anyagiak miatt, csak még nem került rá sor.Folyton azt érzem hogy rengeteg mindenről lemaradunk.

Legjobb válasz: Én nem érzem így. Járunk sokfelé, kipróbáljuk amit lehet. Mindhová meg úgysem tudjuk elvinni :-) Miért nem mentek?

Én nem érzem így. Járunk sokfelé, kipróbáljuk amit lehet. Mindhová meg úgysem tudjuk elvinni :-) Miért nem mentek?
A kérdező hozzászólása: Megyünk mi, de úgy érzem nem eleget.
Sajnos igen, de nálunk inkább anyagi okok vannak!:(((
Hidd el, hogy nem ez a lényeg...annyi olyan programot lehet szervezni, amit élvez a gyerek is és összehozza a családot.
az én 4, 5 éves fiamnak se volt még arcfestése és nem járunk minden hónapban játszóházba állatkertbe, körhintázni sem.És mégis azt látom rajta hogy boldog kiegyensúlyozott gyerek.most nyáron amikor zárva lesz az ovi több helyre elfogunk menni, nyaralás ugy sem lesz csak ilyen napi programok ide oda.de ha épp itthon leszünk és játszunk vagy vele vagyunk neki ez is nagyon agy öröm.nem érzek hiányt, ezért õ sem érzi hogy bármirõl lemaradna, vagy bármiben hiányt szenvedne.
Nem. Nem vagyunk már 20 évesek, van elég pénzünk, hogy amit kigondolunk, megvalósítsuk. A rengeteg gyerekprogram azért van, hogy válogatni tudjunk belõle, nem azért, hogy mindent kipróbáljon a gyerek. Próbálja ki azt, amihez kedve van, ebben pedig mi teljesen partnerek vagyunk.
Varj egy kicsit:) 1-2 ev es magasabb lesz:)
fiú hány éves és milyen magas ?
A válasz a kérdésedben van.Ha érzrl akkor miért ne.Nekem nem kéne nem kellett soha nálam alacsonyabb soha.De emberek vagyunk.Nem szabad teljessen a külsõ alapjan itélni.Csomó pár van idõsebb fiatalabbal.Alacsony magassal.Kövér sovannyal.Mindenkinek más jön be.L31
A kérdező hozzászólása: Osztálytársak voltunk általánosba, és egy középiskolába mentünk, csak nem egy szakra, vagyis õ is 14 évés és 154cm, én 162-164 körül vaygok.
az én esetemben cinkes lenne ugyanis 155cm vagyok xd ...de am van egy nálam 3 évvel fiatalabb fiu aki sztem rohadt cuki , de azért nem hiszem h kikezdenék vele.. 14/L
valószínû, hogy nõni fog..mutált már a fiú ? apja mekkora ?
gyerekek, nem mindegy milyen magas? úgysem fog örökre vele maradni, csak 14 éves. járj vele, és élvezd ki minden pillanatát, most vagy fiatal. ne rontsd már el az elején azzal, hogy meg akarsz felelni elvárásoknak :) )
A kérdező hozzászólása: Az apja is elég alacsony, de talán õ nagyobb 4-5 cm-rel, de anyukája és a nagyszülei is elég alacsonyak.

Ti is úgy érzitek, hogy bármikor le tudnátok rakni a cigit? Ha igen, akkor miért nem tettétek meg?

Én eddigi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy le bírnám rakni, mert ha egy napot kibírok, amikor már a legjobban kívánom, akkor többet is kibírnék. Eddig 3 nap a max, és egy dobozról vittem le a szintet napi 1-3 szálra. Ha nem járok az egyetemen, ahol szálanként lehet venni, akkor aznap nem is szívok.

Legjobb válasz: Mindig úgy éreztem, aztán tényleg egyik napról a másikra leraktam 2 év dohányzás után, mert rájöttem, hogy nem akarok undorító tüdõrákos ráncos büdös vénasszony lenni. :]

Mindig úgy éreztem, aztán tényleg egyik napról a másikra leraktam 2 év dohányzás után, mert rájöttem, hogy nem akarok undorító tüdõrákos ráncos büdös vénasszony lenni. :]
Ha itthon vagyok akkor 1 szál max 3, ha suliba vagyok akkor 7-8 szál.3 hónapig különéltünk, aztán visszanyalta magát.De letudnám tenni
Hasonló. Ha hazajövök vagy nyáron egy/több napos kirándulás, túra, mittomén, akkor nem gyújtok rá. Szóval ja, le tudnám tenni én is, végülis volt már, hogy 2 hétig egyáltalán nem kértem belõle. De nem tudom... Most olyan a helyzet, hogy ja, rágyújtok. (Amúgy jé, hol van olyan hely, ahol szálanként lehet venni? Úgy én is tuti kevesebbet füstölnék. Igazából az utóbbi idõkben költségek miatt (is) átszoktam a zacskós dohányra, így kisebb adagokat sodrok kézzel, na és viszonylag lassan készül el egy-egy szál kézmûvescigi - még ha már jól megy, akkor is - valahogy jobban megbecsülöm, kevesebbet dohányzok.)
Én már 10 éve dohányzom sajnos:(probáltam már leszokni de 1hétig bírtam:) Rájöttem én is szeretek dohányozni mert mindig velem van és stresszes pillanatokba nagyooon jóóóóó:)
Én is jártam már ezt az utat. Nekem azaz ember hiteles, aki mondjuk 2 évég nem szív egy szálat sem és utána mondja, hogy lebírtam rakni. Egyébként meg úgy gondolom, hogy ezzel saját magunkat vágjuk át és el is hisszük és megnyugtatjuk magunkat, hogy persze én bármikor.Ebben szerintem nagyon tehetségesek vagyunk, de ez egy nagy játszma és mindaddig, amíg 2 nap, 2 hónap , 2 év múlva rágyújt az ember addig ebbe a papírba csomagolt dohányt törmelék a nyertes. Érdekes, hogy miért ragaszkodunk ehhez a pár szál cigihez ennyire, mit pótol vajon, mert ez is egy fajta függõség. Én jelenleg 3 éve nem gyújtottam rá, én azt tudom hogy bármikor rá tudnék gyújtani...... SAJNOS
A kérdező hozzászólása: Bennem motoszkál is ilyen érzés, hogy ez a saját magam becsapása, de nincs miért ez érdekeljen, hiszen úgyis maga a motiváció szabja meg, hogy le fogok-e szokni végleg, vagy sem. Nem költök rá sokat, mert nem akarom elkényeztetni, tudjátok milyenek a cigik, mindig többet és többet akarnak.
Én sosem rakom le. Tiltsák csak. Egyre jobban rágyujtok azért is.
Ez egy nagyon rossz DUMA. A dohányzók 90%-a ezt mondja, mégsem tudnak leszokni. Én inkább nem is hülyítem magam ezzel. Egy hétnél többet még nem bírtam ki sose. De ha betöltöm a 30-at ha beledöglök is le kell szokni. Ezt eldöntöttem.

Ti is úgy érzitek, hogy hamar elszalad egy nap, a gyerekek oviban. Sok mindenre nem is jutott időd?

Legjobb válasz: Nekünk ma még nem volt ovi, így a kisfiam is itthon. Egész délelõtt anyunál voltunk, délben értünk haza. Fõznöm nem kellett. Nekem minden nap gyorsan telik különben. Amúgy egész délután ment a mosógép, takarítgattam, netezni is volt idõm.

Nekünk ma még nem volt ovi, így a kisfiam is itthon. Egész délelõtt anyunál voltunk, délben értünk haza. Fõznöm nem kellett. Nekem minden nap gyorsan telik különben. Amúgy egész délután ment a mosógép, takarítgattam, netezni is volt idõm.
Igen! A férjem erre azt mondja nem tudom beosztani az idõm, igaza van!!!
Mindennel elkészülök, de rohanásnak tûnik a nap. Egy helyen nem mozog az idõ, nyáron pénteken a munkahelyen, de itthon bármikor azt veszem észre, hogy felkeltem és már fürdetek altatok, közben meg elvittem a nagyot, kicsivel sétáltam, fõztem, altattam, mostam, pakoltam, tanultam/neteztem. És már megint futok a nagyért.
Nekem több mindenre jut idõm. Délelõtt mindent megtudok csinálni. Amíg az egyik itthon volt, akkor lassabban haladtam, kész lettem akkor is, csak késõbbre. Most mire hazaérnek, csak az övéké vagyok.

Ti is úgy érzitek, hogy a Balatoni éjszakai élet már nem olyan mint régen?

Én úgy látom, hogy évről-évre egyre kevesebben járnak el szórakozni. Későn indul el a party és nem is pörög fel igazán. Ez a pénz miatt van?

Legjobb válasz: A 70-es, 80-as években volt csúcs éjszakai élet a Balatonon. Mostmár inkább családosok nyugodt üdülõhelye lett.

A 70-es, 80-as években volt csúcs éjszakai élet a Balatonon. Mostmár inkább családosok nyugodt üdülõhelye lett.
Hát én úgy vagyok vele hogy ha bulizni akarok akkor itthon maradok Budapesten. Ha pihenni, akkor megyek a Balcsira, a pihenés viszont nem abból áll hogy idióta németek karaoke-zását hallgatom meg cigányokkal állok sorban 1000 forintos sörért.
"cigányokkal állok sorban 1000 forintos sörért." Lehet találni helyet , ami nem olyan drága , de igényes és cigányt nem engednek be. Én is találtam ilyet a Balcsin. Oda be sem mennék ami tele van purgyékkal.
Ugyanolyan a pénzed lett kevesebb
már túl sok a cigány
A régen az lehet 5-10 év, meg 30-40 is. Néhány év alatt is változnak a dolgok, de az biztos hogy egész más volt régen, nem csak a balatoni éjszakai élet.

Csúnya fiú társaim, ti is úgy érzitek, akárhányszor is rátok ír egy lány facebookon és nyomul, hogy csak azért épp titeket válaszott, mert nem kellett a fiúknak és ti vagytok a vígaszdíj, ez olyna megalázó nem?

Én úgy érzem csak azért nyomulnak rám a csúnyácska vagy átlagos lányok, mert nem kellettek a fiúknak és mivel én mindnekivel kedves vagyok és szeretek ismerkedni, így úgy vannak vele, hogy majd énb iztos járok velük, ha már más fiúnál nem volt sikerük. Csak így ezzel csak azt éreztetik velem, hogy én nem vagyok helyes fiú és csak egy tartalék srác vagyok, aki majd biztos jár mindenféle lánnyal. Érdekes, hogy szép lányok sosem írnak rám, vajon miért? Mert ők bárkit megkaphatnak és nem fognak tartalék nem helyes fiúkra nyomulni csak a leghelyesebb srácokra írnak rá gondolom én.

Legjobb válasz: jól látod.

jól látod.
A kérdező hozzászólása: Azért ez nem ilyen egyszerû... A legtöbb csaj közülük távol él, egy-kettõ nagy ritkán a közelben, de nem érzek vonzalmat irántuk.
Apám.. neked semmi se jó. Mit agyalsz ezen? Használd ki a lehetõséget, s akkor még a csajt nem használtad ki mert õ is akarja. Döntsd meg a legtöbbet, szerzel egy rakás tapasztalatot idõvel. Isten leszel az ágyban, a haverok elõtt a nagyobb csajozós, egy idõ után feltûnik a jó csajoknak is, hogy téged haverok bámulnak, hogy mennyire tudsz, s jöhetnek a jó csajok. Egy év és te leszel a fõnök, vazeg. (Halkan jegyzem meg, hogy vannak olyan srácok akinek semmilyen csaj nem ír..) VAGY Ríhatsz tovább a párnádba.
Mi az a facebook?
rossz mindset, he. FOGD FEL IGEN IS BEJÖSSZ NEKI, ÉRTED?!
Nem tudom, és jóképû vagyok, meg jó az alakom, mégse írogatnak. Mondjuk pont leszarom, nem ott élem az életem.
Ulsz otthon a seggeden, szart se csinalsz, a nok nyomulnak rad, es meg igy is kepes vagy sirankozni. Ez a noknel is baromira tud idegesiteni, de annak legalabb evezredes hagyomanya van, te meg meg 20 eve sem letezel.
Én jóképû vagyok, ugyhogy nem olvastam el a kérdést. u mad?
Meg hát ne legyen dagadt, álmodni se merj róla hogy miattad ezen változtat, ahhoz önmagának kell döntenie. És mivel ez általában nehéz folyamat, így gyakran lustaság gyõz.
Én meg elvileg jól nézek ki és nem írnak rám átlagos kinézetû lányok, pedig pont olyan kéne. Akkor meg, örülj neki és járjál valamelyikkel és ne törd a fejed hülyeségeken :D
Jól látod. Ez van, kereshetnél egy okosabbat (ha van) és azt kikupálhatnád, így a késõbbiekben majd irigykedni fognak rá. Elég sok esetben javítható a kinézet, neked kell eldöntened hogy teljesen felejtõs-e. (haj, ruha, smink nem döntõ egyáltalán, ha hülye, az súlyosabb probléma)
Nem tudom, nincs Facebookom.
és ez a fiúkra nem igaz?:) csak mert én lány vagyok és ugyan ezt gondolom, csak pont fordítva:)
B+, a csávónak fáj, h ráírnak a lányok...én lennék ilyen "nehéz sorsú".. Az átlagosakkal mi a bajod? Az átlag annyit tesz, h pont jó!

Érzitek ti is úgy sokszor, hogy a barátaitok, munkatársaitok, család nem figyel rátok eléggé?

Nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen beteges, hogy állandóan azt gondolom, hogy nem szeretnek, vagy ez normális, hogy az emberre nem figyelnek néha, vagy ez csak egy érzés és nem is igaz....huh, ez egy kicsit érdekes lett, de más is van, aki hasonlóan érez? Vagy bennem van a hiba?

Legjobb válasz: Nem vagy ezzel egyedül. Nap mint nap nyugtázom az emberek érdektelenségét magammal szemben is, meg úgy általában véve is. Olyankor kicsit elkeseredek, aztán magamban elmondom, hogy "leee vagy szarva" persze ezt rájuk értem. ez van.

Nem vagy ezzel egyedül. Nap mint nap nyugtázom az emberek érdektelenségét magammal szemben is, meg úgy általában véve is. Olyankor kicsit elkeseredek, aztán magamban elmondom, hogy "leee vagy szarva" persze ezt rájuk értem. ez van.
Néha.
Neha mindenki erez ilyet, mivel az emberi kapcsolatok allandoan valtoznak. Hol kozelebb allunk valakihez, hol tavolabb. Teljesen normalis erzes, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnek, csak x szituacioban nem vettek eszre, hogy benned ilyen erzes alakult ki, sok dolguk volt eppen stb.
Néha mindenki érez ilyet. Fontos, hogy legyen önbizalmad, lendületed és tudj egyedül is ember lenni és nem mindig csak másokra támaszkodni.Sajnos mindig vannak nahezebb idõszakok de mindig rá kell, hogy jöjjek mennyi fantasztikus ember vesz körül:) Téged is, hidd el (:
A kérdező hozzászólása: Köszi, ma már jobban is érzem magam:-)
Én is gyakran érzem így!

Ti is néha úgy érzitek, hogy nem megy és összecsapnak a fejetek felett a hullámok?

3 hetes múlt a kislányom, nem tudom más is ennyire megszenved vagy nekem jutott ki ennyire. Nagyon ny?gös, sokszor egész nap sír, de az tuti, hogy du. 4-t?l egész estig. Én bevallom, nagyon nehezen bírom.... :(

Legjobb válasz: Szia! Persze hogy mindenkinél van olyan. Aki azt mondja, hogya az õ gyereke sosem hisztizik, az nem mond igazat. Tarts ki, hidd el, a sírás egyre jobban rövidülni fog. Ilyen idõsen az én kislányom is sírt órákon át, aztán egyre idõsebb lett, és ezek lerövidültek. Most már tudom nagyjából mit szeretne, így könnyebb. Ha van rá lehetõseged, kapcsolódj ki nélküle egy kicsit pl. 1 órát (addig vigyázhat rá apa, vagy nagy szülõ), nekik is kijuthat a jóból :-) Tarts ki!

Szia! Persze hogy mindenkinél van olyan. Aki azt mondja, hogya az õ gyereke sosem hisztizik, az nem mond igazat. Tarts ki, hidd el, a sírás egyre jobban rövidülni fog. Ilyen idõsen az én kislányom is sírt órákon át, aztán egyre idõsebb lett, és ezek lerövidültek. Most már tudom nagyjából mit szeretne, így könnyebb. Ha van rá lehetõseged, kapcsolódj ki nélküle egy kicsit pl. 1 órát (addig vigyázhat rá apa, vagy nagy szülõ), nekik is kijuthat a jóból :-) Tarts ki!
Ez nálam is így volt. Az én babám is folyton sírt, vagyis inkább üvöltött. Semmit sem lehetett tõle csinálni. Hogyha nem aludt akkor evett vagy sírt. Az elején még beágyazni is alig volt idõm. Ne ess kétségbe meglátod hétrõl-hétre jobb lesz. Eljön majd az idõ, amikor hogyha felkel nem kezd el rögtön sírni, hanem tíz percig is elbámészkodik. Utána már sokat fog nézelõdni, sírás helyett. A lényeg, hogyha sír is, beszélj hozzá .nekem a pelenkázón imád lenni . Van, hogy 1 órán keresztül beszélek hozzá mire elfárad és elalszik. Kitartást! Nemsokára jobb lesz.
Szia! Ismerem az érzés.Nekem 16 napos a lányom, és kicsit hasfájós.Ilyenkor baromi sokat sír.Szerencsére általában este 9-10 körül vége van a mûsornak, de van amikor fél 12ig is egyfolytában üvölt.No olyankor én már ülve majdnem elalszom, és pokoli rossz hallgatni, ah sírdogál.A háztartással ezeken a napokon persze semmire nem megyek(de ilyenkor nem is érdekel). Úgy állok hozzá, h nem én vagyok a szuperanyu, és aki egy rossz szót is mer szólni, h miért nincs elmosogatva, azt odaállítom a mosogató mellé, hogy ha annyira zavarja mosogasson el. Ha a te lányod is hasfájós, akkor gondolj arra, hogy minden nappal közelebb vagytok a három hónapos álomhatárhoz, mikor általában elmarad a sírás.No meg anya azzal bíztat, h mindig az elsõ gyerekkel a legnehezebb.Fel a fejjel és csak optimistán.Ha nagyon nem bírod, kérj segítséget valamely családtagodtól a házimunkához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat és az együttérzéseket. Nagyon jólesik. Szerencsére a Párom mindenben segít! És a házimunkával én sem foglalkozom egy percig sem! Csak sokszor eszembe jut, hogy már nem bírom hallgatni a sírását és akkor mindig lelkiismeret furdalásom is van. De remélem tényleg idõvel változik a helyzet. Most is itt szunyókál a karomban, ez van, itt elalszik, de ha leteszem, akkor ébred és sír. :)

Anyukák, ti is úgy érzitek gyakran esténként, hogy nem elég a tejetek?

Gyakran bizonytalan vagyok,úgy érzem, estére nincsen tejcim.A babám jelzéseit sokszor nem ismerem egyértelműen, nem mindig tudom, miért sír.Csak azt tudom, hogy esténként sírósabb, tovább cicizik, és úgy érzem nincs elég tejem.Hogyan bizonyosodhatnék meg róla?Ti nem érzitek ezt néha?

Legjobb válasz: Este kevesebb, de zsírosabb a tej, táplálóbb. Reggel hígabb, több, szomjoltóbb. Belejössz majd és ismerni fogod a jelzéseit. Mennyi idõs most? Este szopi után hogy viselkedik? Nyugodt?

Este kevesebb, de zsírosabb a tej, táplálóbb. Reggel hígabb, több, szomjoltóbb. Belejössz majd és ismerni fogod a jelzéseit. Mennyi idõs most? Este szopi után hogy viselkedik? Nyugodt?
Az, hogy este nem feszül annyira a melled, nem jelenti azt, hogy nincs elég tejed. Ez normális jelenség este, és a szoptatós idõszak legelején feszül csak annyira látványosan, mivel beáll a kereslet kínálat szerint. Mérleg kölcsönzés esetleg, ha bizonytalan vagy, hogy le tudd ellenõrizni mennyit evett. És a súlygyarapodásra kell figyelni.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos a picim.Nyugtalannak nem mondanám, de gyakran sír úgy, hogy nem tudom mi az oka.Cicin megnyugszik, de fél óra múlva megint sír. Kölcsönöztünk már mérleget is, de csak rosszabb volt, megzavart.Nem mindig ugyanannyit evett, volt hogy csak 60 ml-t, volt, hogy 120-at...
1 vagyok: Lehet növekedési ugrás, próbáld meg este mindkét mellbõl szoptatni.
Higgy benne, hogy van, ne adj pótlást, csak ha végképp nem tudod megnyugtatni, és akkor pár nap múlva biztosan rendezõdik a helyzet. Én is sokszor vagyok bizonytalan, de még soha nem pótoltam, mindig megnyugszik a hosszas szopi alatt, és egyhuzamban alszik 3-4 órát. Ha éhes lenne, tuti nem aludna ennyit. Ja, és nálunk az esti sírósság 3 hónapos kor elõtt kezdõdött, és az elvonulás a csendes, félhomályos szobába oldotta meg a helyzetet.
Jól írták a többiek. Ha a babád megnyugszik a melleden, hát szoptasd nyugodtan, akár félóránként. ;) Ha azért teszi ezt, mert épp a 3 hónapos ugrásnál jártok és így csinál több tejcsit magának, akkor is ez lesz a jó módszer. De ha csak azért, mert épp anyás hangulata van, fáradt vagy álmos, arra is tökéletes válasz a szoptatás. Érzed te szerintem, hogy mit szeretne õ, bátran hallgass csak az ösztöneidre!
A kérdező hozzászólása: Igen, én is amikor csak van lehetõség ciciztetem akár 2-3 órán keresztül is, csak ami nehezíti a dolgot, hogy van egy 2 éves lányom is, aki mellett nem minden nap tehetem ezt meg.

Ti hogyan készültetek fel a szülésre? Testileg és lelkileg is érdekelne. Még van kb.7 hetem, de úgy érzem nagyon nem vagyok készen rá. Hogyan készüljek fel?

Legjobb válasz: Hello! Megértelek, nekem 8 hét van hátra kb.!!!! Én úgy "készültem" lelkileg, hogy megnéztem 5-6 részt a Szülõszoba sorozatból, én nem láttam belõle eddig egyet sem. És sok új dolog leesett a szüléssel és az újszülött kinézetével kapcsolatban. Meg beszélgettem szült nõkkel a szülésrõl, vajúdásról, szülési fájdalomról. A lelki felkészülés egyik eleme volt, mikor megkérdezte egyikük, hogy mennyire szokott erõs lenni a mensis görcsöm. Mondtam, hogy bizony már kamasz koromban is olyan méhösszehúzódásaim voltak sokszor, hogy a falat kapartam, és amíg a görcs ki nem ment, pár órán át, sétáltam körbe körbe a szobában, és nem mentem suliba se akár pl. És akkor azt mondta nekem, hogy neked akkor a vajúdás nem is lesz olyan megterhelõ, mert az egy ilyen érzés a végén. Na hátha ezzel te is megnyugszol.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Segítettek.
Hello! Megértelek, nekem 8 hét van hátra kb.!!!! Én úgy "készültem" lelkileg, hogy megnéztem 5-6 részt a Szülõszoba sorozatból, én nem láttam belõle eddig egyet sem. És sok új dolog leesett a szüléssel és az újszülött kinézetével kapcsolatban. Meg beszélgettem szült nõkkel a szülésrõl, vajúdásról, szülési fájdalomról. A lelki felkészülés egyik eleme volt, mikor megkérdezte egyikük, hogy mennyire szokott erõs lenni a mensis görcsöm. Mondtam, hogy bizony már kamasz koromban is olyan méhösszehúzódásaim voltak sokszor, hogy a falat kapartam, és amíg a görcs ki nem ment, pár órán át, sétáltam körbe körbe a szobában, és nem mentem suliba se akár pl. És akkor azt mondta nekem, hogy neked akkor a vajúdás nem is lesz olyan megterhelõ, mert az egy ilyen érzés a végén. Na hátha ezzel te is megnyugszol.
Szia! 1 jótanács csak, ami elsõ szülésnél nehéz lesz, de "agyban" készülj rá. Nem azért, mert a vajúdás közben ordító nõket kívánom lehúzni, szó nincs errõl; de ha lehet ne kiabálj, még ha olyan is a temperamentumod...csak a babára és magadra koncentrálj! sokkal több nergia veszik el a kiabálásban, jajjgatásban- az mind a szülsére fordítható, h ne annyira fájjon, gyorsabb legyen stb! Ja és még egy! Most megijedtél gondolom, h kiabáló nõkrõl írok. De hidd el a szülés egy "más" fájdalom. Szenvedsz, szenvedsz, de tudod h van értelme; nem tudom semmihez se hasonlítani, fáj, de akkor inkább szülök még 2 gyereket, minthogy 1x még begyulladjon a fogam....Na kb. így tudom a fájdalom jellegét röviden leírni.
2. válaszoló vagyok. Bocsi, készültem: összepakoltam a 30.héten a kórházi pakkomat és a kicsinek a babakelengyét beszereztem. Mind 3 szülésemnél így volt. No para, a dolgok jönnek maguktól, ahogy történniük kell.
Én nem készültem sehogy.Hihetetlen de izgulni sem izgultam amikor mentünk a kórházba.Csak azt vártam, hogy túl legyek rajta és vgére babázhassak.
Ja, elõzõ vagyok. Testileg meg úgy, hogy én bizony csinálom a terhes-gátizom tornát kb napi szinten dvd-rõl. Nem csak a szülés miatt, hanem mert a torna a terhességi cukromnak is jót tesz. Más készülés: kórházi csomag összepakolása lesz. De azért egy valamit ne feledj: erre totál nem lehet felkészülni, mert minden szülés más és más, nem tudhatod mi fog történni.
sehogy
:DDD az utolsó válaszolóval együtt érzek, velem ugyanígy volt az elsõnél, és félek most is így lesz... :p
Szia! Homeopátiás bogyókkal, málnalevél teával, nagyon hittem bennük ill. minden reggel és este elképzeltem, hogy halad át a babám minden probléma nélkül a szülõcsatornán, jó gyorsan. ill. szülés közben mindig azt mondogattam, hogy még nem kiabálok mer ennél csak jobban fog fájni, aztán egyszer csak megszültem és nem is kiabáltam.( A második babánál, az elsõnél végig beszéltem.)
Vasárnap reggelenként a Life networkon egy Miamiban lévõ szülõ otthonban felvett szüléseket nézhetsz, csodásak. 37 fokos vízben szülnek az anyukák egy 30 éves tapasztalattal bíró szülésznõ vezeti a szülést.A kistesók is ott vannak, és az apukák a vízben az anyákkal. A kitolásnál az anyuka emeli ki a babáját. És valami felemelõ boldogság az egész.
Én még csak a felénél vagyok a várandósságomnak, de már a fogantatás elõtt készültem a szülésre. Régóta tudom hogyan és hol szeretnék szülni, tájékozódtam a beavatkozásokkal kapcsolatban, az esetlegesen elõforduló kockázatokról stb. Elolvastam Ina May Gaskin két könyvét és megvettem és olvasgatom Noll Andrea Nandutól a Vajúdástámogatás mindenkinek címû könyvet. Részt vettünk a párommal egy egyhetes szülésfelkészítõ tanfolyamon. Nagyon fontosnak tartom, hogy tájékozott legyek, mert ez megkönnyítheti a szülést, hiszen mentesít a szorongástól. Az viszont, hogy ne kiabálj, nem mindig jó tanács, inkább azt kellene megtanulni, hogy ne feszítsd a torkod. Mert ha laza a torkod, szád, akkor a méhszáj is laza, ez a záróizmok törvénye, Ina May Gaskin fedezte fel. Sok anyuka a laza torkot, szájat pedig "tehénbõgés"-szerû hang kiadásával tudja elérni, ami ösztönös. És legvégül: pozitív szüléstörténeteket olvasok, mert az mindig megnyugtat: tudunk szülni, hiszen nõk vagyunk, erre lett kitalálva a testünk. Itt nagyon sokat találsz: http://tortenetek.szules.hu/ Jó szülést! :)
sehogy. még szülés elõtti órákban sem voltam felkészülve rá, legszivesebben kiszaladtam volna a kórházból.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!