Találatok a következő kifejezésre: Ti is úgy érzitek, (71 db)

Ti is úgy érzitek, hogy 8 órás munkaidő már a múlté? Ti mennyit dolgoztok? Meg vagytok fizetve?

A környezetemben azt látom, hogy mindenki csak dolgozik, dolgozik, dolgozik, már nem olyan egyszerű megmaradni egy cégnél, sokan napi 10-12 órát vannak bent, és van, aki szombatonként is dolgozik. Hétköznap szinte semmi másra nincs időm, csak a munka van. Szerencsére azért a fizu nem kevés, de ismerek olyanokat is, akik szinte minimálbérért güriznek. Ti hogy látjátok?

Legjobb válasz: Van hogy nem kell mennem (akkor is azért készenlétben vagyok) és van, hogy 14 órákat is lenyomok. Nem kapok túl sokat. :( De legalább van munkám.

Van hogy nem kell mennem (akkor is azért készenlétben vagyok) és van, hogy 14 órákat is lenyomok. Nem kapok túl sokat. :( De legalább van munkám.
A legtöbb ismerõsöm 8 órát dolgozik. A fizetés erõsen eltérõ, minimálbértõl többszázezerig.
Én hol 6-ot, hol 10-et dolgozom, az átlagban kijön a 8-9 óra, és tisztességesen megfizetik.
Igen, a 8 óra már a múlté. Fejlett nyugat-európai országokban egyre csökken a munkával töltött órák száma, mert a hihetetlen produktivitás ellensúlyozza. Ha jól tudom sok helyen már a heti 33-35 a normális. Nálunk pedig, lévén a munkában az emberek fele csak lébecol, inkább a 10-12 órát nyaldossa. Ez van, ezt kell szeretni.
Én napi 8 órát dolgozom, és meg vagyok fizetve.
Azért még sajnos nem a múlté. A cégnél, ahol vagyok, rajtam és még egy dolgozón kívül egyetlen más részmunkaidõs sincs, pedig szerintem, fõleg nõknek, ez sokkal elõnyösebb. Ráadásul mi részidõsök kapunk arányaiban a legtöbbet, majdnem dupla annyi a nettónk, mint a 8 órában dolgozóknak.
Csatlakozom az #1-höz, én is napi 8 órát dolgozom, és meg vagyok fizetve.
A kérdező hozzászólása: A következõ ismerõseim többet dolgoznak mint 8 óra ( persze nem mindennap, de a túlóra sokszor elõfordul) - programtervezõ informatikus - 2 jogász - kreatív igazgató 2 fõ - account executive 5 fõ - kommunikációs szakértõ 1 fõ - art director 3 fõ - gépészmérnök 2 fõ - gyógyszerész 1 fõ - eladó egy butikban 1fõ
én általában 12 órát dolgozom egy nap vagy többet. Mostanában 5 napot a héten, de volt hogy 6-7 napot. Az, hogy megvagyok-e fizetve, relatív. Néha azt érzem igen, néha pedig nem. (én órabérben vagyok)

Csúnya fiú társaim, ti is úgy érzitek, akárhányszor is rátok ír egy lány facebookon és nyomul, hogy csak azért épp titeket válaszott, mert nem kellett a fiúknak és ti vagytok a vígaszdíj, ez olyna megalázó nem?

Én úgy érzem csak azért nyomulnak rám a csúnyácska vagy átlagos lányok, mert nem kellettek a fiúknak és mivel én mindnekivel kedves vagyok és szeretek ismerkedni, így úgy vannak vele, hogy majd énb iztos járok velük, ha már más fiúnál nem volt sikerük. Csak így ezzel csak azt éreztetik velem, hogy én nem vagyok helyes fiú és csak egy tartalék srác vagyok, aki majd biztos jár mindenféle lánnyal. Érdekes, hogy szép lányok sosem írnak rám, vajon miért? Mert ők bárkit megkaphatnak és nem fognak tartalék nem helyes fiúkra nyomulni csak a leghelyesebb srácokra írnak rá gondolom én.

Legjobb válasz: jól látod.

jól látod.
A kérdező hozzászólása: Azért ez nem ilyen egyszerû... A legtöbb csaj közülük távol él, egy-kettõ nagy ritkán a közelben, de nem érzek vonzalmat irántuk.
Apám.. neked semmi se jó. Mit agyalsz ezen? Használd ki a lehetõséget, s akkor még a csajt nem használtad ki mert õ is akarja. Döntsd meg a legtöbbet, szerzel egy rakás tapasztalatot idõvel. Isten leszel az ágyban, a haverok elõtt a nagyobb csajozós, egy idõ után feltûnik a jó csajoknak is, hogy téged haverok bámulnak, hogy mennyire tudsz, s jöhetnek a jó csajok. Egy év és te leszel a fõnök, vazeg. (Halkan jegyzem meg, hogy vannak olyan srácok akinek semmilyen csaj nem ír..) VAGY Ríhatsz tovább a párnádba.
Mi az a facebook?
rossz mindset, he. FOGD FEL IGEN IS BEJÖSSZ NEKI, ÉRTED?!
Nem tudom, és jóképû vagyok, meg jó az alakom, mégse írogatnak. Mondjuk pont leszarom, nem ott élem az életem.
Ulsz otthon a seggeden, szart se csinalsz, a nok nyomulnak rad, es meg igy is kepes vagy sirankozni. Ez a noknel is baromira tud idegesiteni, de annak legalabb evezredes hagyomanya van, te meg meg 20 eve sem letezel.
Én jóképû vagyok, ugyhogy nem olvastam el a kérdést. u mad?
Meg hát ne legyen dagadt, álmodni se merj róla hogy miattad ezen változtat, ahhoz önmagának kell döntenie. És mivel ez általában nehéz folyamat, így gyakran lustaság gyõz.
Én meg elvileg jól nézek ki és nem írnak rám átlagos kinézetû lányok, pedig pont olyan kéne. Akkor meg, örülj neki és járjál valamelyikkel és ne törd a fejed hülyeségeken :D
Jól látod. Ez van, kereshetnél egy okosabbat (ha van) és azt kikupálhatnád, így a késõbbiekben majd irigykedni fognak rá. Elég sok esetben javítható a kinézet, neked kell eldöntened hogy teljesen felejtõs-e. (haj, ruha, smink nem döntõ egyáltalán, ha hülye, az súlyosabb probléma)
Nem tudom, nincs Facebookom.
és ez a fiúkra nem igaz?:) csak mert én lány vagyok és ugyan ezt gondolom, csak pont fordítva:)
B+, a csávónak fáj, h ráírnak a lányok...én lennék ilyen "nehéz sorsú".. Az átlagosakkal mi a bajod? Az átlag annyit tesz, h pont jó!

Ti is úgy érzitek, hogy gyorsan telik a nyár? :S

Legjobb válasz: Akinek van programja meg jól érzi magát nyilván gyorsan telik. Aki unatkozik és nincs mit csinálnia annak meg lassan.

Akinek van programja meg jól érzi magát nyilván gyorsan telik. Aki unatkozik és nincs mit csinálnia annak meg lassan.
máris rövidebb lett a nyaratok 1 nappal hogy válaszolgattatok erre a hülye kérdésre velem együtt
Szerintem is! :(
nekünk még ki se adták a vakációt, szerdán kapjuk ki... s akkor is csak 6 hét itt Németbe :(
nálam tavaly pont forditva volt, haverokal össze ültünk azt játszotunk :D :D azt rohadt jó volt és még igy is sokáig tartott a szünet. most igy hogy melozok is meg mindent... ma kaptam hirt hogy pénteken 1-je (vagy hanyadika)...... és igy... anyád szarik o.o HANYADIKAAA???....
Én is unatkozom itthon, és nekem is marha gyorsan telik. :D
nagyoooonnn gyors volt de 2015-ben jó lesz jeeee
csak akkor nem tellik amikor órabérbe melózik az ember, és kaka a munka :D
Én is sokat szoktam unatkozni, és nem olyan érdekes dolgokat csinálni, mégis gyorsan telik számomra is.Nekem a tavalyi volt jó, kb sosem unatkoztam, sok új embert ismertem meg és lassan telt az a nyár.:)
Szerintem is, valahogy mintha tavaly lasabban telt volna. (Talán azért mert idén nincs olyan meleg?) TESCO újságoktól kivagyok, hogy már is küldik: ISKOLAKEZDÉS. Szét is téptem párat. :D
Szerintem is gyorsan telik. :| beterveztem megint egy csomó mindent, és a felét meg se valósítottam. És már csak egy hónap. ._.
Sajnos igen. Megint annnnnyi mindent terveztem nyárra, és már mindjárt augusztus és semmit nem csináltam belõle, helyette 5000 mást csináltam.
Életemben ELÕSZÖR érzem azt, hogy soha nem lesz már vége a nyárnak.
Nekem is gyorsan telik pedig nem mindig foglalom el magam. Mikor vége lett a sulinak június 14-én azt hittem, hogy milyen lassan telik el a nyár. Erre mindjárt vége a júliusnak.
Elsõ vagyok. Nekem vannak programjaim és nem mindig unatkozok, mégsem érzem hogy annyira gyorsan repülne. Iskolaidõben gyorsabbnak tûnt.
Én unatkozok és nincs mit csinálnom, de valamiért nekem is tök gyorsnak tûnik, csak úgy repülnek a napok meg a hetek.
Nekem lassan is telik meg nem is. Nyár végére van betervezve a nyaralás ezért lassúnak tûnik, de egy csomó dolgom van még nyárra és még semmit se csináltam belõle, és már augusztus lesz! :S

Ti is úgy érzitek, hogy nem tudtok mindent megadni a gyereketeknek?

Annyi program van manapság a gyerekeknek, hogy beleszédülök, de 4,5 évesemmel csak egyszer voltunk bábszínházban, arcfestése sem volt még. Nem az anyagiak miatt, csak még nem került rá sor.Folyton azt érzem hogy rengeteg mindenről lemaradunk.

Legjobb válasz: Én nem érzem így. Járunk sokfelé, kipróbáljuk amit lehet. Mindhová meg úgysem tudjuk elvinni :-) Miért nem mentek?

Én nem érzem így. Járunk sokfelé, kipróbáljuk amit lehet. Mindhová meg úgysem tudjuk elvinni :-) Miért nem mentek?
A kérdező hozzászólása: Megyünk mi, de úgy érzem nem eleget.
Sajnos igen, de nálunk inkább anyagi okok vannak!:(((
Hidd el, hogy nem ez a lényeg...annyi olyan programot lehet szervezni, amit élvez a gyerek is és összehozza a családot.
az én 4, 5 éves fiamnak se volt még arcfestése és nem járunk minden hónapban játszóházba állatkertbe, körhintázni sem.És mégis azt látom rajta hogy boldog kiegyensúlyozott gyerek.most nyáron amikor zárva lesz az ovi több helyre elfogunk menni, nyaralás ugy sem lesz csak ilyen napi programok ide oda.de ha épp itthon leszünk és játszunk vagy vele vagyunk neki ez is nagyon agy öröm.nem érzek hiányt, ezért õ sem érzi hogy bármirõl lemaradna, vagy bármiben hiányt szenvedne.
Nem. Nem vagyunk már 20 évesek, van elég pénzünk, hogy amit kigondolunk, megvalósítsuk. A rengeteg gyerekprogram azért van, hogy válogatni tudjunk belõle, nem azért, hogy mindent kipróbáljon a gyerek. Próbálja ki azt, amihez kedve van, ebben pedig mi teljesen partnerek vagyunk.

Ti is úgy érzitek, hogy bármikor le tudnátok rakni a cigit? Ha igen, akkor miért nem tettétek meg?

Én eddigi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy le bírnám rakni, mert ha egy napot kibírok, amikor már a legjobban kívánom, akkor többet is kibírnék. Eddig 3 nap a max, és egy dobozról vittem le a szintet napi 1-3 szálra. Ha nem járok az egyetemen, ahol szálanként lehet venni, akkor aznap nem is szívok.

Legjobb válasz: Mindig úgy éreztem, aztán tényleg egyik napról a másikra leraktam 2 év dohányzás után, mert rájöttem, hogy nem akarok undorító tüdõrákos ráncos büdös vénasszony lenni. :]

Mindig úgy éreztem, aztán tényleg egyik napról a másikra leraktam 2 év dohányzás után, mert rájöttem, hogy nem akarok undorító tüdõrákos ráncos büdös vénasszony lenni. :]
Ha itthon vagyok akkor 1 szál max 3, ha suliba vagyok akkor 7-8 szál.3 hónapig különéltünk, aztán visszanyalta magát.De letudnám tenni
Hasonló. Ha hazajövök vagy nyáron egy/több napos kirándulás, túra, mittomén, akkor nem gyújtok rá. Szóval ja, le tudnám tenni én is, végülis volt már, hogy 2 hétig egyáltalán nem kértem belõle. De nem tudom... Most olyan a helyzet, hogy ja, rágyújtok. (Amúgy jé, hol van olyan hely, ahol szálanként lehet venni? Úgy én is tuti kevesebbet füstölnék. Igazából az utóbbi idõkben költségek miatt (is) átszoktam a zacskós dohányra, így kisebb adagokat sodrok kézzel, na és viszonylag lassan készül el egy-egy szál kézmûvescigi - még ha már jól megy, akkor is - valahogy jobban megbecsülöm, kevesebbet dohányzok.)
Én már 10 éve dohányzom sajnos:(probáltam már leszokni de 1hétig bírtam:) Rájöttem én is szeretek dohányozni mert mindig velem van és stresszes pillanatokba nagyooon jóóóóó:)
Én is jártam már ezt az utat. Nekem azaz ember hiteles, aki mondjuk 2 évég nem szív egy szálat sem és utána mondja, hogy lebírtam rakni. Egyébként meg úgy gondolom, hogy ezzel saját magunkat vágjuk át és el is hisszük és megnyugtatjuk magunkat, hogy persze én bármikor.Ebben szerintem nagyon tehetségesek vagyunk, de ez egy nagy játszma és mindaddig, amíg 2 nap, 2 hónap , 2 év múlva rágyújt az ember addig ebbe a papírba csomagolt dohányt törmelék a nyertes. Érdekes, hogy miért ragaszkodunk ehhez a pár szál cigihez ennyire, mit pótol vajon, mert ez is egy fajta függõség. Én jelenleg 3 éve nem gyújtottam rá, én azt tudom hogy bármikor rá tudnék gyújtani...... SAJNOS
A kérdező hozzászólása: Bennem motoszkál is ilyen érzés, hogy ez a saját magam becsapása, de nincs miért ez érdekeljen, hiszen úgyis maga a motiváció szabja meg, hogy le fogok-e szokni végleg, vagy sem. Nem költök rá sokat, mert nem akarom elkényeztetni, tudjátok milyenek a cigik, mindig többet és többet akarnak.
Én sosem rakom le. Tiltsák csak. Egyre jobban rágyujtok azért is.
Ez egy nagyon rossz DUMA. A dohányzók 90%-a ezt mondja, mégsem tudnak leszokni. Én inkább nem is hülyítem magam ezzel. Egy hétnél többet még nem bírtam ki sose. De ha betöltöm a 30-at ha beledöglök is le kell szokni. Ezt eldöntöttem.

Ti is úgy érzitek hogy kilátástalan a helyzet továbbtanulás terén?

Jövõre érettségizem és bár az ország egyik legjobb gimnáziumában tanulok mégsem érzem úgy hogy van esélyem arra hogy felvegyenek a Corvinusra gazdálkodás és menedzsment szakra mert szinte lehetetlen 466 pontot összeszedni :/ így marad a bécsi egyetem ahova nem igazán vágyom de erõsen úgy tûnik nincs más lehetõségem

Legjobb válasz: Én azt hiszem, hogy ahogy anno én is, így a most felvételizõk és túlparázzák ezt az egészet. Na és akkor ha nem jutsz be az elsõ választottadra? Könnyen kiderülhet, hogy eleve nem is illett volna hozzád az a szak. Testvérem a karrierjét köszönheti annak, hogy az elsõ helyére nem vették fel. Én meg egy év után meggondoltam magam, és bár simán felvettek a választott karomra, rájöttem, hogy mégsem ezzel akarok foglalkozni, és elkezdtem egy másik szakot. Rengeteg idõd és lehetõséged van, semmi sem kilátástalan, ha nem tetszik, átjelentkezel, újrafelvételizel stb.

Én azt hiszem, hogy ahogy anno én is, így a most felvételizõk és túlparázzák ezt az egészet. Na és akkor ha nem jutsz be az elsõ választottadra? Könnyen kiderülhet, hogy eleve nem is illett volna hozzád az a szak. Testvérem a karrierjét köszönheti annak, hogy az elsõ helyére nem vették fel. Én meg egy év után meggondoltam magam, és bár simán felvettek a választott karomra, rájöttem, hogy mégsem ezzel akarok foglalkozni, és elkezdtem egy másik szakot. Rengeteg idõd és lehetõséged van, semmi sem kilátástalan, ha nem tetszik, átjelentkezel, újrafelvételizel stb.
Miért, csak a Corvinuson van gazdálkodás és menedzsment Magyarországon? Nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló meg tudnád esetleg mondani milyen szakon tanulsz/tanultál és mi volt az amit otthagytál? Érdekelne mekkora volt a különbség a két szak között :) igyekszem nem parázni de mivel a suliban is ez szajkózza minden tanár igy nehéz nem stresszelni :/ Kedves második válaszoló tudom hogy nem csak a Corvinuson van gazdálkodás és menedzsment szak de tudtommal ott a legjobb így nem akarom máshol tanulni

Ti is úgy érzitek, hogy hamar elszalad egy nap, a gyerekek oviban. Sok mindenre nem is jutott időd?

Legjobb válasz: Nekünk ma még nem volt ovi, így a kisfiam is itthon. Egész délelõtt anyunál voltunk, délben értünk haza. Fõznöm nem kellett. Nekem minden nap gyorsan telik különben. Amúgy egész délután ment a mosógép, takarítgattam, netezni is volt idõm.

Nekünk ma még nem volt ovi, így a kisfiam is itthon. Egész délelõtt anyunál voltunk, délben értünk haza. Fõznöm nem kellett. Nekem minden nap gyorsan telik különben. Amúgy egész délután ment a mosógép, takarítgattam, netezni is volt idõm.
Igen! A férjem erre azt mondja nem tudom beosztani az idõm, igaza van!!!
Mindennel elkészülök, de rohanásnak tûnik a nap. Egy helyen nem mozog az idõ, nyáron pénteken a munkahelyen, de itthon bármikor azt veszem észre, hogy felkeltem és már fürdetek altatok, közben meg elvittem a nagyot, kicsivel sétáltam, fõztem, altattam, mostam, pakoltam, tanultam/neteztem. És már megint futok a nagyért.
Nekem több mindenre jut idõm. Délelõtt mindent megtudok csinálni. Amíg az egyik itthon volt, akkor lassabban haladtam, kész lettem akkor is, csak késõbbre. Most mire hazaérnek, csak az övéké vagyok.

Ti is úgy érzitek, hogy a Fidesz hosszú hosszú időre bebetonozta magát mint kormánypárt?

Alapból most is a Fidesz a legnépszerűbb, jókora fölénnyel, ehhez hozzá jön még a választókörzetek átszervezése, amit mindenki tud, hogy minden párt úgy csinál, hogy neki legyen jó (Ahol bőven megvan a többség onnan kicsit átcsatolunk olyanhoz, ahol nincs) illetve a kettős állampolgárság a határon túliaknak, ha jól tudom idáig közel félmillióan vannak, és valamiért őket kihagyják a hagyományos közvélemény kutatásokból, de tegnap láttam egyet, és az erdélyiek 80%-a (!!!) a fideszre szavazna! Itt is az lesz, mint ami nyugaton is volt pár országban, hogy egy párt annyira sziklaszilárdan kormányon marad, hogy évtizedekig nem fog más nyerni?

Legjobb válasz: Hát azért a betonozásban erõsen besegít neki a többi párt is.

Hát azért a betonozásban erõsen besegít neki a többi párt is.
A Fidesznek az az óriási szerencséje, hogy az ellenzéke vagy rétegpártokból áll, vagy még rosszabbak mint õ maga.
Választókörzeteket át kellett alakítani. Ma már nem ugyan olyan eloszlású a népesség, mint 89ben. Az nem túl szerencsés, hogy egyik körzetben laknak 80 ezren a másikban meg alig 40 ezren ... pl Miskolcról 20 év alatt 50 ezer ember költözött el. De Érden megduplázódott a lakosság. Budapest szintén sok helyen teljesen aránytalan volt választó körzetek eloszlása. 80 ezer ember szavazata ne érjen már annyit, mint 40 ezeré. Továbbá az új rendszerben kevesebb egyéni képviselõ juthat be a parlamentbe, ezért muszáj volt átalakítani...
Nagy a Fidesz társadalmi támogatottsága, ezt kár vitatni.Szóval valamit biztosan jól csinál.Remélem , hogy még vagy 20 évig õk lesznek kormányon. Az ügynöklista nyilvánosságra hozatalát eddig minden választás elõtt megígérték, szóval egy kicsit uncsi már. Egyébként se lenne már nagy visszhangja , mert az ügynökök nagy része már a föld alatt van, aki meg él arra hivatkozna , hogy zsarolás és fenyegetés hatására lett besúgó.Mindenki ezt tette még azok közül akiknek a neve nyilvánosságra került. Tegnap a két jómadár még abban is megállapodott, hogy a rendvédelmi dolgozókat visszakapják a szolgálati nyugdíjukat, Na még csak az kellene, hogy megint egészséges 40 évesek nyugdíjba vonulhassanak amikor mindenki más 65 évesen.Na erre a programra kevesen fognak szavazni.
Nem
Ugyan , a tegnap nyilvánosságra hozott MSZP-Gordonka tervet a baloldali origó is csak ígérgetésnek nevezi. Mirõl beszélünk? Ügynöklista nyilvánosságra hozása? Szerintetek az MSZP hagyná ezt? Ugyan....
2-es jól mondta. A Fidesz nyugodtan hátradõlhet és malmozhat, mert a baloldali ellenzék egyelõre azzal van elfoglalva, hogy egymást marja. Szépen szétszedik egymást, nem fognak koalícióra lépni, egyedül pedig egyetlen párt sem tudja megverni a Fideszt (ha addig nem csinál nagy marhaságot). Ráadásul a Fidesz jól idõzít, nagyon nehéz támadni a rezsicsökkentést meg a pedagógus béremelést. Egyébként minden választás a választás elõtti hat hónapban dõl el, tehát még egyik oldalon sem indult be a gõzgép, csak várd ki a szeptembert-októbert, indulnak a mozdonyok.
hiába akar az emberek többsége 52% kormányváltást...egyszerûen nincs helyettük alternatíva. Az ellenzék betonozta be õket.Ha lenne egy jobbközép párt, hamar l
hiába akar az emberek többsége 52% kormányváltást...egyszerûen nincs helyettük alternatíva. Az ellenzék betonozta be õket.Ha lenne egy jobbközép párt, hamar leváltanák a fideszt, de sajna nincs és így, 2022-ig tuti õk maradnak. Amúgy a népnek már rég rá kellett volna jönni, hogy nem pártokban kellene gondolkodni, hanem civil szakértõ gárdákban. Amíg ez nem lesz, addig mindenki csak magának harácsol.
Gyurcsány betonozta be a Fideszt olyan 15 évre...
Minden párt nagy erõket mozgósít, hogy bebetonozza magát, de azért ez nemigen szokott mûködni. 1994–98 között az MSZP–SZDSZ-nek kétharmados többsége volt, a választókerületek kialakítása miatt feléjük lejtett a pálya, az õ oldalukat erõsítette az összes (!) napilap, tévé- és rádióadó, a szakszervezetek, a gazdasági, feketegazdasági és háttérhatalmakról nem is beszélve – mégis el tudták veszíteni a soron következõ választást.
Nekem a hithû szocialista ismerõseim, akik még gyurcsány tanácsára menekültek külföldre... Még azok is megtértek a hosszú év alatt, egyszerûen rájöttek, hogy külföldön is megy az agymosó gépezet, melyet a média üzemeltet. Külföldön tiszta szemmel és tények által könnyebb reálisan nézni a helyzetet. Az az ember ott is vakon fog butaságokat mondani, akik csak tv-bõl tájékozódnak.
Be betonozták magukat ez egyértelmû. Elõször is határon túli magyarok nagy része sajnos meg van tévesztve nagyon. A fidesz átverte õket. Ha itt élnének és itt kéne közterheket meg adókat fizetniük, nem biztos, hogy már akkor is a fideszre szavaznának. Persze megrögzött szavazók az anya országon belül is vannak bõven.Fidesznél és MSZPnél is. Az IPSOS felmérése szerint amúgy a többség kormányváltást akar. Egyébként azt felejtsd el, hogy a fid évtizedekig fog kormányozni.(Az abnormális intézkedéseik miatt.)Szerintem max nyernek még egy választást, de valószínûleg az lesz a vesztük.(Lehet a nép kergeti el õket késõbb.)
Az a baj, hogy harmat gyöngék az ellenzéki pártok. Nézdd meg! Bajnai már mindet ígér, pl. ügynök listákat nyilvánosságra hozná, ha õt választanánk meg. Csak az a bökkenõ, hogy az apja komcsi pártkáder volt, és az integrál áfész tönkretételében nagy szerepe volt, akkor ezeket a dolgokat is hozza napvilágra, úgy lenne hiteles!
Néhány újságot lefizet azt írják hogy az emberek többsége õket akarja de amúgy nem így van
Ezt nem lehet elõre megmondani, a magyar politikában gyorsan változnak az erõviszonyok. Van, hogy nagy erõs pártok eltûnnek (pl. MDF) és új kis pártok is megerõsödhetnek (pl. Jobbik). A nagy többség, erõs támogatottság is gyorsan eltûnhet, ha nem tudnak élni a lehetõségekkel. Például a balliberálisok 1994-ben bõven 2/3-ot, 72%-ot szereztek az országgyûlésben, 1998-ban már csak 42%-ot és jobboldali kormány következett. És az erdélyi, vajdasági, amerikai, izraeli új magyar állampolgárok szerepét kár túlértékelni, mivel nincsenek sokan, csak listára szavazhatnak, várhatóan alacsony lesz a részvételi arányuk, így körülbelül csak 1-2%-ot befolyásolnak.
PRóbálja betonozni a hatalmát, illegitím intézkedésekkel , de mivel az EU-n belül vagyunk ez nem sikerülhet neki. Ha netalán kiléptetné az országot akkor simán sikerülhetne.

Ti is úgy érzitek, hogy sakkban tartjuk egymást?

Nem szándékosan, és nem rossz szándékból.

Legjobb válasz: Szia! Nem csak egymást tartjuk sakkban,hanem elsõsorban magunkat,amennyiben ragaszkodunk a vallásunkhoz!Nekem történetesen nincs,de hogy ne vonjam ki magam a kollektív felelõsség alól,ezért magam is vállalom!Lehet,hogy a sérteni fog valakit,de nézeteim szerint Jézus volt az elsõ punk!Ezt mindenféle negatív sztereotípia nélkül értem,mert õ egyszerûen és következetesen szembement a kor berögzült ideáival és egy szokatlan,de korántsem új értékrendet kezdett hirdetni cselekedetekben!A hangsúly a cselekedeten van,mert megérteni valamit az annyi,mint akképpen cselekedni! És igen,kõkeménynek kell lenni,de nem abban,hogy az egós elképzeléseket megtartsuk,hanem,hogy ezeket elengedjük és észrevegyük,hogy a kollektív,többségi viselkedés nem feltétlen követendõ,mert e mögött gyakran a kollektív tudattalan ölt testet! Csak megerõsíteni tudlak,idézett gondolatod mûködik,de ehhez el kell engedni a korábbi elõítéleteket!Teljesség csak a teljesen nyitott gondolkodásban van!Amelyik vallás csak önmagát tartja igaznak és az egyedüli üdvözítõnek a többit kizárja a teljességbõl!

Szia! Nem csak egymást tartjuk sakkban, hanem elsõsorban magunkat, amennyiben ragaszkodunk a vallásunkhoz!Nekem történetesen nincs, de hogy ne vonjam ki magam a kollektív felelõsség alól, ezért magam is vállalom!Lehet, hogy a sérteni fog valakit, de nézeteim szerint Jézus volt az elsõ punk!Ezt mindenféle negatív sztereotípia nélkül értem, mert õ egyszerûen és következetesen szembement a kor berögzült ideáival és egy szokatlan, de korántsem új értékrendet kezdett hirdetni cselekedetekben!A hangsúly a cselekedeten van, mert megérteni valamit az annyi, mint akképpen cselekedni! És igen, kõkeménynek kell lenni, de nem abban, hogy az egós elképzeléseket megtartsuk, hanem, hogy ezeket elengedjük és észrevegyük, hogy a kollektív, többségi viselkedés nem feltétlen követendõ, mert e mögött gyakran a kollektív tudattalan ölt testet! Csak megerõsíteni tudlak, idézett gondolatod mûködik, de ehhez el kell engedni a korábbi elõítéleteket!Teljesség csak a teljesen nyitott gondolkodásban van!Amelyik vallás csak önmagát tartja igaznak és az egyedüli üdvözítõnek a többit kizárja a teljességbõl!
A félelem tart sakkban minket. Mert már annyit bántottak, hogy nem akarok több pofont. Mirõl szól a média? Azt átverték, azt megölték, amazt becsapták. Szerintem csak a félelem miatt nem mernek nyitni az emberek. Jézus megmutatta az utat a szeretet felé. Õ kétségek nélkül szeretett minket, ahogy vagyunk. Teljes elfogadással, minden hibánkkal. A mai embernek ez már csak azért sem megy, mert a média azt is sulykolja belénk, hogy ha nem megfelelõ a külsõnk, akkor nem fogadnak el. Az emberek félnek. A kövérek attól, hogy ismét megszólják õket, mintha lenne bármi köze hozzájuk bárkinek, a szemüveges kukkerosnak vannak csúfolva, a fogyatékosok idiótának és még beléjük is rúgnak. Érted? Nem jó ez a világ. A jó rejtve van, mert nem hangos és nem feltûnõ, a rossz pedig túl zajos. Emiatt bujkálnak az emberek.
van olyan, hogy racionális döntések elmélete, ami hasonlókról szól. a fogoly dilemma és a többi hasonló szituáció is. amúgy mire jutottál cselekszel? vagy még erõt gyûjtesz? :)
A kérdező hozzászólása: Vagy vegyünk példának egy rakás hangyát, akik libasorban masíroznak a szakadék felé, és ha egy ki akar állni a sorból, akkor eltapossák a mögötte jövõk, de ha egymással valamilyen összeköttetésben lennének (lehet, hogy vannak is, csak nem tudják használni), és megállapodnának, hogy vezényszóra mindenki egyszerre megáll, akkor meg lehetne állítani a menetet. http://kepfeltoltes.hu/121119/h_l__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A kérdező hozzászólása: örökségül
A kérdező hozzászólása: Mint a vírus: átprogramozza a gazdaszervezet (gazdasejt) mûködését, onnantól kezdve az már hasonló "vírusokat" állít elõ magától, tehát a fõbûnös nyugodtan leléphet (elpusztul, kiürül), egy romlott környezetet hagyva maga után örökségként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most eszembe jutott egy jelenet egy nemrég látott filmbõl, ahol a fõhõst kivégzésre ítélik. A végrehajtónak, a börtönõrnek, a "nézõknek" (hozzátartozóknak) hiába szakad meg a szíve. Mégis: az egyik odavezeti a bitófához, a másik a nyakába akasztja a hurkot, a harmadik "kirúgja alóla a széket" (vagy meghúz egy kart), a többiek meg végignézik. Olyat tesznek, amit egyikük sem akar, mert ez a RENDSZER. Hiába mi vagyunk az összetevõi és a kitalálói is a rendszernek, az valahogy önálló életre kel, magától mûködik, és már az irányít minket. Na most lehet, hogy eleinte tényleg kellett egy fõgonosz, aki a "piramis" tetején ülve elindított egy folyamatot, de ha ez a folyamat beindul, és tényleg önfenntartó, magát mûködteti, akkor a fõgonosz már távozhat is a helyérõl, hiszen õ már megtette a dolgát, elindította a lavinát, onnantól kezdve már nincs több dolga, a lavina magától gurul. Lehet, hogy már rég üres az a trón!!! De mi továbbra is ugyanaszerint a program szerint mûködünk. Talán egy fantomnak engedelmeskedünk? Vádolni persze nem lehet a kis szemcséket, amiért rátapadnak az éppen odaérõ lavinára, ezzel is dagasztva azt, hisz egyenként õk csak kis hópelyhek, nem sok vizet zavarnak, hol vannak õk egy óriási lavinától. De a változást nem feltétlenül kell, hogy önvád (vagy mások vádlása), vagy bûntudat elõzze meg. Elég a felismerés és a felelõsség vállalás. Mindenféle vádaskodás és önmarcangolás nélkül. Csak annyit elhatározni, hogy nem járulunk hozzá a lavina növekedéséhez.
Az életvidámság külsõ jegyei a déli népekre jellemzõk. De amire te gondolsz, inkább az északi népekre igaz. A kollektív viselkedés mindig az egyének viselkedésének összessége, csak az utóbbi követendõ szabállyá áll össze, amelyet - a többség úgy érzi - nem érdemes megsérteni. De ez amiatt van, mert a többség nem szeret kilógni a sorból, az ugyanis bizonytalanságot kelt. Az meg félelmet. Kollektív viselkedést csak következetes egyéni viselkedéssel lehet megváltoztatni (jó irányba, mert érdekes módon a rosszra hamarabb vevõk az emberek). Légy magabiztos de kedves, határozott de segítõkész, legyen véleményed és szólj a hamisság ellen. Ne tûrd mások megalázását. És ne akard az emberek bizalmát egyetlen alkalommal elnyerni. A bizalom a világ legdrágább dolga, ennek megfelelõen igen nagy az ára, és egy pillanat alatt elveszthetõ. A bizalmat következetességgel tudod elnyerni, mert sok tapasztalat kell, míg elhiszik neked, tényleg olyan vagy mindig. Ez különösen nehéz, ha nagy ellenszélben kell tenned, mint most sugallják hivatalosan. A következetességet párosíthatod az elvek szigorúságával. Az emberek csak a megbízhatatlan szigorúságot utálják, az elõbbi inkább a rend képzetét kelti bennük. Sokan utálni fognak emiatt, fõleg akikkel amúgy sem szívesen barátkoznál - kétszínûek, talpnyalók. De meglátod, annál tartósabb lesz az eredmény. De gyorsan ez nem megy.
Okos ember vagy te kérdezõ, csak ennyit tudok írni neked. Valószínûleg jó is.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem sincs vallásom, inkább hívõnek mondanám magam. Jézus volt az elsõ "punk" - ez tetszik! :) A punkság egyfelõl szabadsággal (és fõleg tiszta lelkiismerettel jár), másfelõl viszont rengeteg nehézséggel is. A tudat, hogy a többséggel szemben állok, eddig csak gondolatban, és ezt követi majd, hogy a tettek mezejére kell lépni. Einsteinnek van egy olyan mondása, hogy "A világot nem azok rombolják le, akik gonosz dolgokat tesznek, hanem azok, akik nézik õket anélkül, hogy bármit is tennének ellene", tehát hiába vagyunk gondolatban "jók", hiába sopánkodunk a sok rossz miatt, ami történik, ha végigasszisztáljuk! Csak az a gond, ha ezek a gondolatok már megértek az ember fejében, már érez felelõsséget, de a bátorsága, az ereje még nem elég fejlett a tettekhez. Legalábbis én már egy kisebb kirekesztettségtõl is nagyon tudok szenvedni. Pedig tudom, hogy tojni kellene rá.
Ismerõs érzés. Elszomorító, hogy az emberek gyakran kétkedéssel fogadják az önzetlen jóakaratot, és mindjárt hátsó szándékot sejtenek mögötte, mert annyira nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy valaki érdek nélkül jót akarjon valakinek. Én mégis szoktam érdek nélkül jót cselekedni. Akik ismernek, azok már megszokták, nem kételkednek benne, nem keresik mögötte az anyagi érdeket. Azért az valahol szomorú, hogy aki a lábamra lép a buszon, megdöbben azon, hogy rámosolygok és annyit mondok, hogy "nem történt semmi". Elég baj, hogy az emberek már a rosszhoz vannak hozzászokva, és azon ütköznek meg, ha valaki NEM anyázik, nem bunkó, nem küldi õket melegebb éghajlatra.

Kismamák/anyukák, ti is úgy érzitek, hogy minket állandóan a súlyunkkal piszkálnak?

Ha sokat hízol azért,ha keveset azért,de ha pont eleget,akkor is napjában 20-szor megkérdezik mennyit híztál.Szülés után meg,ha nem tudod leadni azért,rólam meg hamar lement,még több is mint szerettem volna,mert sokat sétáltam a babával,és hál istennek sokat szopizik,engem meg azért piszkálnak,mert biztosan nem eszem. Vagy rosszul látom?

Legjobb válasz: A súly az egy központi téma. Én is fogytam, és minden nap elmondja valaki, hogy húúú, de vékony vagy, szedd vissza a kilókat, mert elfogysz... Egy kismama nem azért fogy vagy hízik, mert így akarja, hanem, ahogy a teste reagál a terhességre, a hormonális változásokra, a szoptatásra stb. Külsõ szemlélõként viszont ez valamiért olyan érthetetlen dolog, és képtelenek szó nélkül hagyni.

A súly az egy központi téma. Én is fogytam, és minden nap elmondja valaki, hogy húúú, de vékony vagy, szedd vissza a kilókat, mert elfogysz... Egy kismama nem azért fogy vagy hízik, mert így akarja, hanem, ahogy a teste reagál a terhességre, a hormonális változásokra, a szoptatásra stb. Külsõ szemlélõként viszont ez valamiért olyan érthetetlen dolog, és képtelenek szó nélkül hagyni.
2 gyermekem van es en is vekony vagyok. Hozzateszem, hogy mindig is vekony voltam es sportolok rendszeresen, tehat szalkas/izmos vekony vagyok. Es nekem ez tetszik, jol erzem magam a boromben. Attol kapok agyverzest, amikor 20-30 kilo plusszal rendelkezo xxxxxl-es ruhakat viselo idosebb holgyek szo szerint megkritizalnak, mert szerintuk sovany vagyok es kicsi a mellem. Minel tobbszor hallgatom vegig, annal nehezebben turtoztetem magam. Most nem azert, de inkabb legyen kicsi mellem es ilyen testem, mint hatalmas, koldokig ero mellem es 150 cm-es csipom... OK, ha nekik az tetszik az szuper, de engem inkabb hagyjanak beken. Kicsit neha ugy erzem, mintha kotelezo lenne osasszonykent kinezni azert, mert gyermekeim vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, de ha meg felszedtem volna 30-at, amibõl 20 rajtam marad, akkor meg azért osztanák az észt.Sõt legtöbbször azok magyaráznak, akik még sosem szültek, és azt sem tudják mi fán terem a terhesség(Az egyél kettõ helyett, de ne hízzál, és társaik).Kutya legyek, ha értem...
A védõnõk és a dokik is mindig ezzel foglalkoznak, észrevettétek? :) Tegnap vittem mérésre a kisebbik fiamat és a váróban egy anyukával ezen röhögtünk, hogy a védõnõ egyfolytában a kismamák súlyáról papolt. Mikor terhes voltam, félidõig csak 1-2 kg-t híztam, majd utána elég sokat és mindenki azzal riogatott, hogy biztosan cukros vagyok és 6 kg-os gyereket fogok szülni... Na, erre 3, 2 lett a vércukor eredményem (4, 1-7-ig normális, 8 felett kell diétázni), úgyhogy utána a beszólogatóknak mindig meglobogtattam a leletemet :) ))
A védõnõ állandóan csak a súlyommal volt elfoglalva, semmi mással, a dokim soha nem hozta szóba.
A kérdező hozzászólása: Nekem dokival, védõnõvel szerencsém volt, mindig megdicsértek, hogy tökéletes a súlyom:)
hát engem is zaklattak rendszeresen mert istennek sem híztam egyik gyerekemmel sem :-)) pedig igencsak esélyes voltam vagy plusz 20 kg-ra de nem és nem diétáztam ettem rendesen de hát nem tehetek róla h szülés után kevesebb kiló voltam mint elõtte .-))) persze szopizás alatt visszajött az a 4-6 kg :-( de nem törõdtem velük sõt a 3ik gyereknél lemondtam a védõnõt kijöttek megnézték a gyerekvételmisek hogy élünk és nem is jöttek vissza ennyi volt
Ezt én is észrevettem. De nem csak a kismamákat- a babákat is. Én ettõl is falnak mentem, mennyivel született??-ha 3.5felett van- akkor óriási a baba, ha 3kg alatt, akkor hu de picike. Mennyit hízik egy hónap alatt.... Pl fiam fél évesen volt 6.8kg és ott mondták rá, hogy jesszus mekkora. Én csak néztem, hogy ez komoly? Fél éves gyereknek ez a súly ÓRIÁSI?? De lényegében tökmindegy kismámáknál és kisbabáknál is, hogy vagy azért mert sok, vagy azért mert kevés a súly, mindig szóváteszi valaki... Utálom én is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!