Találatok a következő kifejezésre: Tgyást hol igényelni (13 db)

Tgyást hol kell igényelni? Állandó lakcímem, tartózkodási címem és a munkahelyem is más-más megyében van. A 3 közül, melyik számít területileg illetékesnek?

Legjobb válasz: Az állandó és a tartózkodási hely különbségét azért lenne célszerû megszüntetnio,mert a babát az állandó lakcímedre fogják bejelenteni,és emitt oda járhat csak oviba,legalábbis,ha nem tudod elintézni valahogy,hogy ne ez legyen.(Magánovi stb.) Mindenképpen a munkahelyeden a személyzetin érdeklõdd meg a tgyást,mert ezt elméletileg nekik kell intézni.De ha nem,akkor úgyis oda fognak küldeni,ahol kell.

Az állandó és a tartózkodási hely különbségét azért lenne célszerû megszüntetnio, mert a babát az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, és emitt oda járhat csak oviba, legalábbis, ha nem tudod elintézni valahogy, hogy ne ez legyen.(Magánovi stb.) Mindenképpen a munkahelyeden a személyzetin érdeklõdd meg a tgyást, mert ezt elméletileg nekik kell intézni.De ha nem, akkor úgyis oda fognak küldeni, ahol kell.

Lejár a TGYÁS-om. Igényelnem kell a GYED-et? Hol?

Legjobb válasz: A munkahelyeden keresztül. Közvetlenül az OEP-tõl csak akkor lehet ha idõközben jogutód nélkül megszûnt a munkahelyed.

A munkahelyeden keresztül. Közvetlenül az OEP-tõl csak akkor lehet ha idõközben jogutód nélkül megszûnt a munkahelyed.
A kérdező hozzászólása: nem szünt meg a munkahalyem de nem kifizetöhely!!kösz a válaszod
ha alkalmazásban vagy akkor a munkáltatónál http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
nekem küldtek rola papírt hogy igényelni kell én a könyvelöm- höz vittem

Hol kell táppénzt és tgyás-t igényelni?

Munkáltatóm bp-i székhely?, én pécsett lakom. Munkahelyem nem kifizet?hely.A megyei OEP-t?l Bp-re irányítottak.

Legjobb válasz: Bp-i MÁK ami a székhely szerit illetékes. De kérdezz rá Pécsen a MÁK-nál ott pontosan megtudják mondani. OEP nem feltétlen tudja.

Bp-i MÁK ami a székhely szerit illetékes. De kérdezz rá Pécsen a MÁK-nál ott pontosan megtudják mondani. OEP nem feltétlen tudja.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de a táppénzt nem az Egészségbiztosító fizeti? Csak azt nem tudom melyik...
Ha a munkáltató Bp-i székhelyû, a Teve utcai OEP-hez kell küldened a tp-es papírt. Terhes Gyermekágyi Segélyt szintén tõlük kell igényelni. Hívd fel õket!!


Hol és hogyan kell igényelni a GYED-et? Pécsi vagyok.1 hónap múlva fog lejárni a TGYÁS-om.

Legjobb válasz: Nekem a munkahelyem tb kifizetõhely, így õk küldték a szükséges nyomtatványt. Kitöltve visszaküldtem,és õk intézték. Amúgy meg a TBnél kell leadni az igényed, nyomtatványt tudsz a netrõl is letölteni, és a tbnél is adnak. Nekem a tgyás lejárta elõtt 1 héttel kellett legkésõbb leadni a gyed nyomtatványt. A tgyást honnan kapod?

Nekem a munkahelyem tb kifizetõhely, így õk küldték a szükséges nyomtatványt. Kitöltve visszaküldtem, és õk intézték. Amúgy meg a TBnél kell leadni az igényed, nyomtatványt tudsz a netrõl is letölteni, és a tbnél is adnak. Nekem a tgyás lejárta elõtt 1 héttel kellett legkésõbb leadni a gyed nyomtatványt. A tgyást honnan kapod?
A kérdező hozzászólása: a TB a Nagy Lajos Király útján van? a tgyást a MÁK-nál intézte a férjem a Szigeti úton.
MÁK
Ha az eddigieket a MÁK-nál kellett intézni, akkor ezt is. De spórolj meg magadnak egy utat, ne a Szigeti úthoz menj, mert az csak a levelezési cím, ha személyesen akarsz valakivel beszélni, akkor a TB-hez menj a Nagy Lajos Király útra (és menj oda korán reggel). De jobban jársz, ha a netrõl letöltöd a szükséges nyomtatványokat és kitöltve elküldöd, na azt a Szigeti útra kell. De mindenképp ajánlva add fel, nekem már jópár papíromat elkeverték és letagadták. Aztán valahogy mindig elõkerült.
A kérdező hozzászólása: köszi lányok!

Jelenleg Tgyás-on vagyok, mikor és hol kell igényelni a gyed-et és a gyes-t? A Tgyás-t a munkahelyemnek a könyvelője intézte ezt a kettőt nekem kell vagy a könyvelőnek?

Legjobb válasz: Elvileg azt is a munkahelyed fogja intézni! Beszélj a könyvelõvel mielõbb, hogy mi kell hozzá! Én úgy tudom, hogy az eredeti születési anyakönyvi kivonata a babának, + egy igazolás a MÁK-tól (ez nem biztos, hogy onnan), hogy mikor telik le a tgyás 168 napja!

Elvileg azt is a munkahelyed fogja intézni! Beszélj a könyvelõvel mielõbb, hogy mi kell hozzá! Én úgy tudom, hogy az eredeti születési anyakönyvi kivonata a babának, + egy igazolás a MÁK-tól (ez nem biztos, hogy onnan), hogy mikor telik le a tgyás 168 napja!
Ezek szerint ahol dolgozol tb kifizetõ hely! Én úgy tudom, hogy ez esetben a gyedet is õk intézik de ebben nem vagyok teljesen biztos!
Nekem is a könyvelõm intézte a Tgyást, és mondta, hogy majd a Gyes-t is õ fogja intézni.

Most akkor hogy is áll ez a TGYÁS kérdés? Mennyivel lesz kevesebb, és hol lehet kiegészítést igényelni hozzá?

Szeptemberben szültem, tehát elvileg én tudok majd valami kiegészítést kérni, ugye? Vagy hogy lesz ez? Januárban még annyit kaptam, mint tavaly.

Legjobb válasz: Még sehol, egyelõre csak tervezet van a kompenzációról. Majd ha megszavazzák, utána lehet kérni. Addig csak a várakozás marad. És az teljesen normális, hogy januárban annyit kaptál mint tavaly, hiszen a változások január 1-tõl léptek életbe, és januárban még a decemberi tgyást kaptad.

Még sehol, egyelõre csak tervezet van a kompenzációról. Majd ha megszavazzák, utána lehet kérni. Addig csak a várakozás marad. És az teljesen normális, hogy januárban annyit kaptál mint tavaly, hiszen a változások január 1-tõl léptek életbe, és januárban még a decemberi tgyást kaptad.
Ja, és a mennyivel lesz kevesebb: 12100-al lesz kevesebb, mert nem jár az adójóváírás, és kb. a bruttód 4%-ával több, mert kevesebb az adó.
A kérdező hozzászólása: Hurrá! Eddig sem volt valami vaskos, de így már nem fogja állni a tápot + pelust! Ezaz! Köszönöm a válaszod!
Szintén a TB-nél kell igényelni.
Szia, az OEP-tõl kell igényelni.
mi a MÁK-tól igényeltük és onnan is kapjuk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A GYEDET senki nem kaphatja a MÁK-tól, a TB folyósítja!!
A kérdező hozzászólása: Én is így tudom, de mégis fent van a MÁK honlapján a letölthetõ igénylõlap!

Aki munkanélküli, annak hol kell igényelnie a tgyást? A munkaügyi központban?

Legjobb válasz: Csak akkor kapsz Tgyás, ha bejelentett munkával rendelkezel és van az utolsó 2 évben 180 nap munkaviszonyod.

Csak akkor kapsz Tgyás, ha bejelentett munkával rendelkezel és van az utolsó 2 évben 180 nap munkaviszonyod.
Szia!!! én úgyanígy jártam, ápolónõ voltam, és próbaidõn, amikor májusban kiderült h terhes vagyok, el is küldtek...nekem is megvan elõtte a 180 napom, csak ugye ez pont új munkahelyem volt. aztán 45 napig passziv táppénzen, voltam, után és azóta is munkanélkülin vagyok. ez viszont október 13ig jár nekem, és novemberben szülök...engem is érdekelne, hogy ilyenkor mi jár, és hol kell ezeket intézni...ha valaki tud segíteni elõre is köszi!
Ha kiderül, hogy terhes vagy és kezedben a kiskönyv, nem rughatnak ki! A munkaügyi bíróság is a munkavállaló mellett áll maximálisan, érdemes lenne megpróbálni, ha így történt, mert visszamenõleg is kárpótlásra kötelezheti a munkáltatót. Sajnos, azt, hogy ilyenkor Tgyás ügyben hova lehet fordulni, nem tudom, de ha éppen nem vagy biztosított, akkor sajna nem jár.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A 180 nap az megvan, viszont a munkáltatóm nem véglegesített (próbaidõn voltam), amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Tök jó, hogy duplán kicsesznek az emberrel... se munka, se juttatás :-S
A thgys folyósítására minden esetben a megyei Egészségbiztosítási pénztárak a jogosultak( vagy a munkahely ha kifizetõhelyÖ amennyiben neked jelenleg nincs munkahelyed, nem vagy rá jogosult. A gyes viszont alanyi jogon jár mindenkinek( Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságainál lehet igényelni.
Én is hasonló helyzetben vagyok, mint egy elõbbi hozzászóló, szülés elõtt 2 hóval jár le a munkanélkülim. Szociális segély van a helyi önkormányzatnál a szülésig, ami legalább az egészségbiztosításod intézi meg vlm pici juttatást. Utána alanyi jogon jár a TB meg a gyes, családi pótlék. Sajnos ennyi....
0 Tisztelt Szakértõ!A kérdésem az lenne, hogy jogos e , hogy január 19-én jelentkeztem munka nélkülire és azóta még egy fillért sem kapok .Az ügy intézõk egyszere öt dolgon intézkednek és állandóan vissza rendelnek valami pitiáner dolgok miat.A csekeket fizetni nem tudom jönnek sorban a fel szólítások és nem tudok mi tenni.Pestre kellene mennem kontrolra mert agy daganatom van és csont velõ vizsgálatra és annyi pénzem nincs , hogy be tudjak menni és januártól csak halasztom.Kérem adjon tanácsot, hogy mit tegyek mert az, hogy ételre nem telik annyira nem is érdekelne mint a rezsi ki fizetése meg az , hogy kontrolra mehesek.Tisztelettel:Horváthné
Nem kaptam választ a kérdésemre!
Szia! Én sajnos nem vagyok szakértõ - ahogy itt senki sem - csak olvastam a kérdésedet, egy fentebbi válaszoló vagyok. Szerintem hívd fel a munkaügyi központot és érdeklõdj. Szerintem március közepén 18-a körüli számfejtés után huszon-valahanyadikán fogod kb megkapni a pénzt! Telefonálj. Nagyon sajnálom, remélem sikerül valamit kiokoskodnod. Esetleg tedd fel a kérdésed az üzlet pénzügyek kategóriában, mert itt csak kismamák vannak.

Jelenleg nincs munkahelyem, és 17 hetes terhes vagyok.2 éven belül megvolt a 400nap munkaviszonyom. Kapok majd tgyást és gyet-et? Ha igen, hol kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! Ahhoz, hogy ezeket igényelhesd, munkaviszonyban kell állnod. Így csak GYES-re vagy jogosult. Én ugyanebben a cipõben járok és most fogok elhelyezkedni. Neked is ezt ajánlom! Sok sikert!

Szia! Ahhoz, hogy ezeket igényelhesd, munkaviszonyban kell állnod. Így csak GYES-re vagy jogosult. Én ugyanebben a cipõben járok és most fogok elhelyezkedni. Neked is ezt ajánlom! Sok sikert!
Szia! Szerintem érdemes lenne munkanélkülire menned. Elvileg azt is beleszámítják a munkaviszonyba. De azt nem tudom a gyednél, tgyásnél számít-e. A gyet helyett gyedre gondoltál nem? A gyethez 3 18 év alatti gyerekednek kell lennie. A legkisebb 3-8 éves koráig kapsz havi 28500 Ft-ot. Ha a szülést megelõzõ 2 éven belül meg van a 365 nap munkaviszonyod, akkor 1 évre kapsz gyedet. Meg kéne kérdezni, hogy a munkanélküli tényleg munkaviszonynak számít-e, mert, ha igen, akkor lehet, hogy meg lesz a 2 éved, és akkor 2 év gyedet kapsz. Azért is jó lenne tudni, mert kellene magad után fizetni a TB-t is. A húgomnak vonták a munkanélkülibõl. Gratulálok a pocaklakódhoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! Utánajárok még a héten!

Szülés ELÕTT szeretném igényelni a tgyást, miket kell leadnom a munkáltatómnak? És hol kell jeleznem, hogy adójóváírást kérek?

Legjobb válasz: Kell egy igazolás szakorvostól, ami igazolja terhesgondozásba vételt és tartalmazza a szülés várható idõpontját. A terhes kiskönyved másolata. Igénybejelentõ lap (ez letölthetõ vagy oep-nél beszerezhetõ), az adójóváírásról is ebben a formanyomtatványban kell nyilatkoznod.

Kell egy igazolás szakorvostól, ami igazolja terhesgondozásba vételt és tartalmazza a szülés várható idõpontját. A terhes kiskönyved másolata. Igénybejelentõ lap (ez letölthetõ vagy oep-nél beszerezhetõ), az adójóváírásról is ebben a formanyomtatványban kell nyilatkoznod.
én is akartam szülés elõtt igényleni, de azt mondták a tb-nél h a folyositás csak szülés után fog kezdõdni, igy hagytam az igénylést szülés utánra.
én is hamarabb igényeltem, beadtam a papírokat 20-a elõtt, így már hó elején megkaptam (3án, ahogyan a fizetésemet). Ha 20-a után adtam volna le akkor már csak a következõ hónapban bérszámfejtik, ezért csúszik az utalás.De még úgy is hamarabb lett volna, mintha szülés után, kisgyerekkel a karomon kezdek el intézkedni, letölteni, kitölteni, tb-hez menni stb. A rózsaszín táppénzes papírra ráírja a háziorvosod a szülés várható idõpontját, az igénylõ nyomtatvánnyal együtt ezt kell leadnod a munkáltatódnál. Az adójóváírás igényléséhez is van formanyomtatvány, gondolom az apeh honlapjáról letölthetõ. Minden jót
A kérdező hozzászólása: Az igénylõ nyomtatványt be tudnátok linkelni? Csak azt találtam ami egyéni vállalkozóknak van, de én sima alkalmazott vagyok. Köszönöm a válaszokat!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!