Találatok a következő kifejezésre: Természetes szülés mennyi (32 db)

A természetes szülés mennyire természetes?

Gondolok itt az állami kórházak szokásaira. Ha kell , ha nem:

Legjobb válasz: Egyetértek

Egyetértek
A hüvelyi szülést természetes szülésnek nevezik, bármennyire is több benne az orvosi beavatkozás. Tehát van a természetes szülés (hüvelyi) és a császár. A természetes szülésen belül nevezik háborítatlan szülésnek azt, amikor orvosi beavatkozás nélkül, nyugodtan, komplikáció mentesen barátságos légkörben szüli meg az anya a gyermekét. Egy természetes szülés is lehet borzalmas, mert hiába hüvelyi úton történik, de tele van beavatkozással. Attól az még természetes szülés, csak nem háborítatlan.
most értettem csak meg, hogy mire szerettél volna kilyukadni a kérdéseddel. És igazad van, attól hogy egy már meglévõ lyukon bújik ki a baba, az meg nem természetes szülés (a szó szoros értelmében) ha mellette vakuumoztak, vágtak, környékig turkaltak az anyukaban, húztak vontak és a többi. érdekes hogy ezekre viszont olyan esetben kerül sor, amikor- utólag talán a császár jobb döntésnek bizonyult volna, egészségügyi szempontból. Aztán lehet hogy tévedek, mert nyilván a kisebb beavatkozásnak is lehetnek nagyobb következményei, amik amúgy elkerülhetõk lettek volna, ha nem buzeraljak "csak megszokásból" a kismamat.
Ebben igazad van kérdezõ, ezek nem természetes, hanem inkább hüvelyi szülések, de ha úgy nézzük, egy császárnál természetesebb, talán ezért hívják sokan így.
Szerintem ez orvosfüggõ, ki mennyire bízik a szülõ nõben. Egyébként szerintem ha nem automatikusak a beavatkozások az már egy jó szint ma az egészségügyben. Én is természetes szülésre készültem, készültem gátmasszázzsal, málnalevél teával, homeós bogyókkal, de nekem is volt végül burokrepesztés (nem automatikusan, hanem mikor nagyon leállt a vajúdás, úgy a 20. óra táján), a legvégén még oxitocint is kaptam a kitolásra, mert már semmi erõm nem volt, és sajna a gátvédelem sem sikerült. Ennek ellenére meg voltam elégedve, mert semmi sem volt automatikus, mindenrõl megkérdeztek, nem erõltettek, csak javasoltak. Fekvõ testhelyzetrõl szó sem volt, volt labda, fürdõkád, szülõszék, matracon "hempergés", mindenféle testhelyzet. Szóval nem mindegy, hogy milyenek a körülmények. (Ja a beöntést én akartam, mert így nyugodtabb voltam, hogy nem akkor fog kijönni, mikor a baba.)
A kérdező hozzászólása: Néhányan félreértettek! Én nem azt mondtam, hogy az ördögtõl való az oxi, meg persze sokszor szükség van egyéb beavatkozásra is (pl. burokrepesztés, gátmetszés, könyöklés vagy akármi). Csupán azt nem értem, hogy ezt miért nevezik TERMÉSZETES szülésnek??? Én nem nevezném azt természetesnek amibe igencsak be kell avatkozni, inkább csak szülésnek mondanám. Azért mert hüvelyen keresztül szül egy nõ, még nem biztos, hogy természetesen! Olyan durva beavatkozásokat kap némely szülõ nõ, hogy az már sokszor egy kismûtéttel megegyezik!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3x szültem, az elsõnél volt beöntés-burokrepesztés-oxitocin és gátmetszés is. Ekkor én is átgondoltam, hogy ezt mind muszáj? Persze a baba az elsõ, meg a mama- de hát akkor is. Egyébként az elsõ szülésnél elhiszi az ember - leglábbis legtöbbünk- hogy mindez szükséges és kell, mert nekem is úgy mondta a dokim, hogy persze én választok, anyuka dönt, de kellene a babának az oxitocin, hogy... és megmagyarázta hogy miért is. Én meg el is hittem, hogy ez tényleg kell. Akkor most mit mondtam volna erre? hogy á nem kell az! Másodjára már tudtam, hogy nem kell az- de elõször... hiába olvastam annyi mindnent - akkor is a doki szavába bíztam. :) 2-3. szülésnél mondjuk a beöntést én nem bántam, és burkot repesztettek, mert nem akart repedni, de onnantól minden ment a maga útján. Nem volt infúzió és gátmetszés sem. Sajna mind a kétszer az elsõ szülésnél szerezett gáthegem felrepedt- de csak külsõ varrás kellett, kb 2öltés, mindkétszer 10perc alatt végzett velem a doki. :) Vajúdtam állva, sétálva, állva és elõredölve az ágyra és fekve is, a tolófájásoknál pedig szinte ültem- félülõ pozícióba állították a szülõágyat. A 2-3. szülést elég természetesnek éltem meg, jó volt nagyon - nekem nagyon szép emlék-élmény maradt!
Nekem volt beöntés, mehszájlazíto injekció, burokrepesztés, gátmetszés. És persze fekve szültek és többnyire a vajúdás is úgy történt. Azért egy káder vizet kipróbáltam volna. Sehogy máshogy nem volt elviselhetõ a.fekvése kívül. A kitolás viszont kényelmesebb lett volna félig ülõ helyzetben. A gátmetszést azért picit bánom, de a burokrepesztés egyáltalán nem. Ha a méhszájlazítot nem kapom vagy nem tudok tolni, vagy szanaszét repedek belül. Inkább ez. Örültem hogy 2, 5 óra alatt túl voltam mindenen. Nem vagyok egy nagy termeszetesseg párti, inkább szenvedek gyorsan keveset mint sokáig közepesen. Egyaltalán nem zavar hogy nem mondhatom él azt hogy teljesen természetesen szültem. Volt így is szülésélmény, féltem volna ha azt mondják az elején, hogy na akkor csináld meg egyedül.
Egyetértek, ezért én nem is természetes szülésnek hívom:) Én háborítatlanul szeretnék szülni, mindenféle felesleges orvosi beavatkozás, sürgetés nélkül. Ez persze tudom, hogy mindaddig mûködik, amíg a baba jól van. Mert az az elsõ. De amíg minden rendben, én nem engedek oxit, metszést, kikötözést, vízszintes szülést, könyöklést, stb... Aztán ember tervez...remélem azért olyan szülésem lesz, amit elképzelek.
Nekem sikerült a SOTE II-n egy méhszájlazító injekción kívül minden egyéb beavatkozástól mentesen szülni. Fogadott doki és szülésznõ mellett. Mondjuk elõször a ctg miatt feküdnöm kellett vagy egy órát, utána viszont mászkálhattam, csinálhattam, amit akartam, és a végén fel kellett mászni a szülõágyra (nem voltam teljesen vízszintben), de ott már az jól is esett, mert kimerültem hajnalra, hiszen végig talpon voltam. Elsõ szülésem volt 38+4 hetesen és otthon kezdõdött magzatvízfolyással. Onnantól 6, 5 óra volt az egész. Amúgy a szülésznõvel kellett elõre megbeszélnem mindent. Tartották is magukat hozzá.
Én is természetesre készültem, hipnoszülés, miegyéb... aztán a 24. átvajúdott óra után, amikor 1 ujjnyira voltam kitágulva és attól féltem, elájulok, már én kértem a burokrepesztést, hátha jobban beindul. Nem indult. Aztán még eltelt jó pár óra, akkor már oxit is kaptam, akkor sem tágultam tovább. A baromi nagy természetesség párti hozzáállásom másfél nap után megtört, és már szinte én könyörögtem a császárért, mert halálfélelmem volt. Esélyem sem lett volna megszülni a nagy természetesség barát elveimmel, vagy max. elájulok és csak túléljük valahogy. Nagyon szép a természetesség, ha minden jól alakul és simán megy. De a beavatkozások sem ördögtõl valók, meg van a maguk helye és ideje, és ha segít, el kell fogadni.
A Honvédkórház sem ez a kategória. Kényelmes, tágas szülõszobák, lehet vízben, labdán, bordásfalnál vajúdni. Lehet félhomály, zene is a szobában. Mindent megtesznek a gátvédelemért, de nem haboznak, ha vágni kell a mama és a baba érdekében. Én egyszer sem kaptam oxitocint, beöntést is csak a másodiknál, de én kértem. Borotválni is csak azért borotváltak, mert esélyes volt a másodiknál is a császár. A barátnõm is kétszer szült a Szent Imrében, elsõ baba minden beavatkozástól mentesen 12 óra alatt gátvédelemmel, második baba kis oxitocin rásegítés a fájások rendszertelensége miatt, 4 óra, gátvédelem. Két olyan anyukát is ismerek, 5-5 gyerekkel, mind mindenféle beavatkozás nélkül szült. Kikötözve? Jézusom.... Valahol ennyire barbárok?!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ilyen mindenmentes szülést, kórházban csak akkor kaphatsz, ha 1.: valami nemzeti ünnepen, tolófájásokkal érkezel és arra van idõ, hogy a tolószékben kipottyantsd a babát. 2.: választasz orvost, szülésznõt, csecsemõst, mindegyiket busásan megfizeted és imádkozol, hogy ne csak szemfényvesztés legyen amit ígértek, és ne a lábad között éppen vágva mondja, hogy ja, bocsi, ez mégis kellett. Vagy a látencia szakban beszéljen rá az oxira mert teniszmeccse van és gyorsítani akar. Na, bocs, ha szarkasztikus voltam, de eléggé tele van már a tököm a rendszerrel. Nagyon rengeteg pénzt fizettem az elsõ szülésmért, és csúnyán cserben hagytak, meg amit a babámmal mûveltek... elég nagy trauma. Most ismét babát várok, egyszerûen nem tudom, hogy mit csináljak, semmi se jó. Nem tudok Pesten szülni milliókért, mert messze van, itt vidéken pedig... vagy szerencséd van, vagy nem (vagy nem általában)
István: bababarát természetes elvileg. Nálam: oxitocin, könyöklés, vágás, varrás, vízszintben
En pont ezert valasztottam a Szent Istvant.ha minden rendben veled es a babaval is akkor akar vizben is vajudhatsz.allva, negykezlab is szulheszt.nincs beontes se borotvalas.3heten belul el is tudom meselni h tenyleg igy van e.:-)
Szerintem korhaz fuggo.
A Szent Imre állami és pont arról híres, hogy ezeket elkerülik, amennyire lehet.
Te inkább otthon szülnél?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igazad van, a természetes szülés valóban attól lenne természetes, hogy az általad felsoroltak közül egyiket sem alkalmazzák. Én azért csatlakozok az egyik válaszolóhoz, hogy még a beavatkozások ellenére is élmény volt a szülésem. Igaz, csak a harmadik, ráadásul egy császár után sikerült a hüvelyi szülés. Ami volt: burokrepesztés (nem bántam, mert vagy beleegyeztem, vagy hazamehettem volna még várni, hogy erõsödjenek vagy legalább sûrûsödjenek a fájások), oxitocin (szerencsére csak kevés lehetett, de az pont elég volt), gátmetszés. Ami nem volt: kikötözés, vízszintbe fekvés (utóbbi csak a kitolásnál jött elõ, de ott meg annyira ültem fel, amennyire én akartam, mikor jött a fájás), hasbakönyöklés (na, az már gáz lett volna a császáros heg miatt, pont elég volt az oxi). Mindezek ellenére tényleg szép élmény volt a szülés, fõleg, hogy azért végig bennem volt, hogy az elõzõ császár miatt bármikor vihetnek megint a mûtõbe. Megjegyzem, többször is találhatott volna rá indokot az orvos, egyszerûbb és gyorsabb is lett volna neki, fõleg, hogy csak miattam volt ott, mégsem tette. Esetemben kellett, amit kaptam, õszintén szólva pont elég volt az 5 óra, ha nem kapok oxit, akkor lehetett volna 10 is akár, sõt, lehet, hogy nem is bírom végig, és császár a vége. Szóval, mérlegelni kell, valamit valamiért. Inkább elfogadtam egy "kis" természetellenes segítséget, mint vigyenek a mûtõbe.

Ha császár után most megpróbáljuk a természetes szülést, mennyi hátrány ér a császár miatt?

Értem azt, hogy EDA-t kaphatok-e, gyorsíthatják-e a szülést, kitoláskor tudnak-e segíteni, ha nem megy magától, stb. Minden érdekel. Köszi!

Legjobb válasz: Elvileg nem adhatnak oxitocint, nem tehénkedhetnek a hasadra.

Elvileg nem adhatnak oxitocint, nem tehénkedhetnek a hasadra.
EDA-t nem fogsz kapni, mert akkor nem érezni, ha esetleg szétválna a heged. :S

Szülés után (természetes szülés remélem) mennyivel lehet emelni, a babakocsira gondolok ami 12kg. és a gyerek benne, ezt mikor emelhetem? Ha esetleg mégis császár lenne akkor mi a helyzet, mikor emelhetek ennyit?

Agodom mert nem tudom mi lessz,39 hetes multam vasárnap még semmi jele hogy ki akarna jönni a baba félek hogy tulhordom vagy császár lessz belöle.Hogyan oldjam meg as babakocsi cipelését,szülés utánn 1 héttel már egyedül leszek remélem boldogulni fogok?!Kinek mik a tapasztalatai,Mikor tudok(lehet) emelni?Köszi!

Legjobb válasz: Húú, hát nehéz dolgod lesz, ha a babakocsit a gyerekkel együtt akarod cipelni. Én természetesen szültem, és könnyû szülésem volt, de egy hasonló súlyú babakocsit nem bírtam felemelni. Szülés után (a testtartás változása miatt) az elsõ hónapban nagyon fájt a derekam, akkor azért nem tudtam megemelni, utána meg már a baba volt egyre nehezebb, akkor azért nem bírtam megemelni.

Húú, hát nehéz dolgod lesz, ha a babakocsit a gyerekkel együtt akarod cipelni. Én természetesen szültem, és könnyû szülésem volt, de egy hasonló súlyú babakocsit nem bírtam felemelni. Szülés után (a testtartás változása miatt) az elsõ hónapban nagyon fájt a derekam, akkor azért nem tudtam megemelni, utána meg már a baba volt egyre nehezebb, akkor azért nem bírtam megemelni.
Nem tudod a babakocsit pl. tárolóban hagyni? Mert akkor csak a babát kéne levidd?
ne aggódj. Nekem a kiírt nap délelõttjén még tök negatív nst-m volt a doki szerint semmi jele nem volt a szülésnek. Az nap délután 5 körül fájások és éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Szerintem az elsõ 2 hétbe ne emelgesd. Én 3 héttel a szülés után már cipeltem a hordózóba és a baba kocsit is vittem lépcsõn. Egészségi állapotodtól függ.
császárral szültem és 4 hét után már cipelétem a kocsit, sajnos 4. emeleten lakunk és nincs tároló az elsõ hetekben még ne vidd le levegõztesd az ablakból
A kérdező hozzászólása: Pedig valahogy muszály lessz megoldanom, nem sok lépcsöröl van szo de azér csak fel kell emelnem.Sajnos nem lessz velem senki a férjem reggeltöl estig dolgozik, sétához meg le kell vinnem a kocsit és a babát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jo lenne de nincs tárolonk, albérletben lakunk.De azért köszi hogy irtál!


Császáros szülés után 4 évvel mennyi az esélye a természetes szülésnek?

Az elsővel semmi probléma nem volt a terhesség alatt viszont a másodiknál a 35 hétben erősen érzem hogy beilleszkedett a szülő csatornába és nyomja feszíti a méhszáj belső felőli résznél, séta közben, fekve nem mindig csak alkalmanként kakilási ingerem van ha fekvési pózt váltok elmúlik. 3 hét alatt híztam 6 és fél kg-ot az előtt alig alig. Minden éjjel fáj a szeméremcsontom. Lehet ez jel arra hogy természetesen is meginduljon a szülés?

Legjobb válasz: Szerintem szülhetsz természetesen, viszont ha nem mennek simán a dolgok, fájáserõsítõt nem kaphatsz.

Szerintem szülhetsz természetesen, viszont ha nem mennek simán a dolgok, fájáserõsítõt nem kaphatsz.
:-) Szia! Mintha csak én írtam volna ki a kérdést...Én is 4 éve szültem császárral. Pénteken leszek 36 hetes. Ugyanazokat érzem mint te és nagyon szeretnék most simán szülni! A doki azt mondta 50-50%...én nagyon reménykedem. Nincs fogadott orvosom, így lehet, hogy az ügyeletes nem lesz velem annyira türelmes. Majd kiderül. Szerintem ezek a frontok is bekavarnak nálam. Rengeteg a jóslóm..néha óránként 5-6, aztán leáll. Kicsit aggódom, hogy korábban jón, mert én is érzem, hogy a feje nagyon lennt van már. Néha még a farcsontomat is feszíti. Ha van kedved írd meg, hogy vagy! :-) Addig is kitartás Nektek is! Már nem sok van hátra!
Nekem az elsõ császárral született, a másodiknál szerettem volna megpróbálni természetes úton, így alaposan körbe jártam a témát. Elõször is sok múlik a dokin, hogy hajlandó-e egyáltalán megpróbálni. Sajnos sok nõgyógyász elzárkózik tõle, félnek a komplikációktól. Aztán az sem mindegy, miért lett császár az elsõ. Ha pl. a baba miatt (nyakra tekeredõ köldökzsinór, faros volt, meconiumos magzatvíz stb.), akkor nagyobb eséllyel sikerül a természetes. Ha anyai indok volt, akkor azt mondják nagyobb a valószínûsége, hogy nem sikerül megszülni, de egy profi orvos idõben tud dönteni a császár mellett, ha nem megfelelõen halad a szülés :o) Sok sikert, és kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd, de a legfontosabb, hogy mindketten problémamentesen és egészségesen túllegyetek rajta :o)

Mennyire természetes szülés pártiak a bp-i jános kórházba?

A császárt szeretném elkerülni, eddig minden problémamentes. Nem szeretném, ha valami "kis" indokkal megcsászároznának. Tapasztalatokat várok? Köszönöm! 33 hetes kismami

Legjobb válasz: A legvégsõkig várnak vele. 2,5 éve szültem ott, és most is ott fogok pár hét múlva, akkor nem ott volt a választott orvosom, csak koraszülött lett a fiam, és oda irányítottak. Megrepedt a burok, de nem volt fájásom, azt mondták, az oxitocynnal is várnak reggelig (éjfél volt akkor). A fiam 2,33-kor született meg, oxi és minden egyéb nélkül, hirtelen jött 3-4 fájás után. Õk is meglepõdtek, de nekem nagyon jólesett, hogy természetes szülés pártiak. 13 éve a nagyot is ott szültem, akkor is minden esélyt megadtak, nem kapkodják el csak vészhelyzetben.

A legvégsõkig várnak vele. 2, 5 éve szültem ott, és most is ott fogok pár hét múlva, akkor nem ott volt a választott orvosom, csak koraszülött lett a fiam, és oda irányítottak. Megrepedt a burok, de nem volt fájásom, azt mondták, az oxitocynnal is várnak reggelig (éjfél volt akkor). A fiam 2, 33-kor született meg, oxi és minden egyéb nélkül, hirtelen jött 3-4 fájás után. Õk is meglepõdtek, de nekem nagyon jólesett, hogy természetes szülés pártiak. 13 éve a nagyot is ott szültem, akkor is minden esélyt megadtak, nem kapkodják el csak vészhelyzetben.

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

János kórházban mennyire természetes szülés pártiak?

A császárt szeretném elkerülni, eddig minden problémamentes. Nem szeretném, ha valami "kis" indokkal megcsászároznának. Tapasztalatokat várok? Köszönöm! 33 hetes kismami

Legjobb válasz: Engem is érdekelne:) plusz, hogy gátvédelem van-e, hagynak-e természetes pózokban vajúdni, szülni. Bocsi kérdezõ, hogy offoltam.

Engem is érdekelne:) plusz, hogy gátvédelem van-e, hagynak-e természetes pózokban vajúdni, szülni. Bocsi kérdezõ, hogy offoltam.
Attól függ, hogy ki a dokid és van-e fogadott szülésznõd. Gátvédelem és természetes szülés pártiak igen, de pl. szülõágyon kell szülni, pedig a szülésre felkészítõ tanfolyamon a vízben szülés lehetõségét is felvillantják (talán kétszer engedték ezt meg eddig), engem természetesen lebeszéltek róla, pedig a második szülésnél szerettem volna így szülni. Kis indokkal itt nem császároznak, de nem is várnak addig, hogy késõ legyen... pl. itt komolyan veszik - remélem tényleg így is van- ha valaki azzal megy be, hogy nem érzi rendesen mozogni a babáját...nem úgy, mint a Péterfyben...
A kérdező hozzászólása: Nekem még nincs fogadott dokim, szülésznõm. Ezért csaknem fognak megcsászározni, ha nem indokolt? Bár lehet, hogy lacafacáznának velem annyit, ha jönne valami elhúzódó helyzet?

Természetes szülés után mennyi idővel kezdhetek el, mondjuk hulla-hopp karikázni? Vagy felülésezni? ! Köszönöm.

Legjobb válasz: Szules utan en mar 5 nappal tornaztam. Szerintem amikor mar nem faj semmid utana. Es hasleszoritot hordjal egy honapig es akkor szepen visszahuzodik a has.

Szules utan en mar 5 nappal tornaztam. Szerintem amikor mar nem faj semmid utana. Es hasleszoritot hordjal egy honapig es akkor szepen visszahuzodik a has.
Elvileg a 6 hetet meg kellene várni hiszen a méhedben egy seb van, ami nem gyógyul be pikk-pakk. A felülés meg nem igazán tesz jót neki.
Ha jobban fáj, az biztosan nem normális. Lehet, hogy elfertõzõdött a seb.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam erre, ma jól meg is néztem magam (elõször azóta), de meglepõen "jól" néz ki. De lehet, hogy doki lesz belóle...
A seb fáj, vagy a csont?Mert nekem a csont még utána egy-két hónapig is úgy fájt, mintha valaki jól középen rúgott volna. :-) Fõleg mikor front volt.A seb is fájhat olyankor, és azt hiszem most épp front van.Mindenesetre ha nem javul, akkor irány a doki. Jobbulást!
Frontra még évek után is érzékeny az a terület. De az, hogy jobban fáj, hát nem tudom, én tényleg dokihoz mennék a helyedben. (1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem semmi komoly, minden esetre ha holnap sem lesz jobb, felhívom a dokit. Egyébként nem igazán tudom behatárolni, hogy mi/hol is fáj. A legrosszabb állni.

Ha faros a baba és a dokim nem vállalja a természetes szülést akkr ha beindul a szülés vajon mennyire kell sietni a kh-ba?

MOndta ha nem fordul meg programozott szülésünk lesz 16-án,de ha beindulna,tehát elmegy a magzatvíz stb..fájásoklennének,akkor mennyi id?m bvan ,gondolom akkor nekem jobban kell sietnem a kh-ba ha azonnali császár lesz nem?37hetes kismama

Legjobb válasz: Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.

Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.
A második válaszolónak irom, hogy lévén farfekvéses babáról van szó, nem jó ha addig vár a kismama, mert nem szeretnék, ha hüvelyi uton születne, ugyanis a test nagyrésze könnyen kicsúszik, csak épp a baba feje marad bent és megfulladhat..ezért kell az elsõ fájásoknál elindulni, ha továbbra is faros, akkor még el lehessen végezni a császárt idõben!!-A kérdezõnek írom, ne aggódj, de ha olyat érzel indulj minél elõbb!!Amit a második válaszoló írt az fejvégû babákra vonatkozik!
Szia. Nekem azt mondta a doki, hogyha 5 percesek a fájásaim akkor még nyugodtan elmehetek zuhanyozni, készülõdjek nyugodtan. De ha elment a magzatvíz azonnal induljunk a kórházba. Nem azért, hogy olyan gyorsan "kipottyanhat" a baba, hanem mert már nem védi a magzatvíz és nehogy valami baj legyen. Üdv, 37 hetes kismama
Akár a fájásokkal kezdõdik akár a magzatvízfolyással. A lahatõ leghamarabb indulni kell és hogyha van vélemény írva a császármetszésrõl azt is kell vinni. Nálam legalábbis így volt.
ha netán 16.-a elõtt beindulna akkor gyorsan kell menned, mert ha beül a szülõcsatornába, akkor nehéz lenne császárt alkalmazni, de császárra elõbb be szoktak hívni 2-3 nappal és addig még mész és látják a helyzetet, lehet benttartanak, ha arról van szó..nem igen szokott elõbb beindulni, mert a császáros-farfekvéses babák nem nagyon akarnak normál úton elindulni..ezért van szükség programozott szülésre.
A császárnál is jó, ha normál módon indul a szülés. A fájások kezdetétõl még bõven van sok sok óra, mire szülés lenne, tehát rohanni nem kell. Álljon be egy rendszer a fájásokba, akár 10-8 percesek, akkor már lehet menni, de ráérsz késõbb is. Szerintem nem igaz, hogy ha beáll a baba a szülõcsatornába, nem lehet császározni, hisz hány császár van hirtelen szülés közben... Amúgy faros babát is meg lehet szülni, sokan nem császároznak ezért, csak ha úgy látják szülés közben, hogy kell. A baba meg sokszor csak az utolsó pillanatban fordul meg. De ha a vized folyna el, akkor tényleg irány a kórház (persze itt is lezuhizhatsz, elkészülõdhetsz, nem kell fejvesztve rohanni)
Szia, nálunk is ez a helyzet, és én a 16át a te esetedben elég késõi idõpontnak találom, nem tudnál valaki más dokival is beszélni? a progr. császárnak épp az lenne a lényege, hogy ne legyenek fájások, mert akkor már lejjebb kúszik a babád. Itt a 39. hét elején csináljá ezt, tehát 2 héttel a kiírt idõpont elõtt.
A kérdező hozzászólása: Eddig meg voltam elégedve a dokimmal ez nemis jutott eszembe, de mamegyek hozzá és megkérdezem ezt is.KÖszi a figyelemfelhívást:) De lehet azért vár, hogy hátha befordul még..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!