Találatok a következő kifejezésre: Természetes szülés ha baba (7 db)

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Ha faros a baba és a dokim nem vállalja a természetes szülést akkr ha beindul a szülés vajon mennyire kell sietni a kh-ba?

MOndta ha nem fordul meg programozott szülésünk lesz 16-án,de ha beindulna,tehát elmegy a magzatvíz stb..fájásoklennének,akkor mennyi id?m bvan ,gondolom akkor nekem jobban kell sietnem a kh-ba ha azonnali császár lesz nem?37hetes kismama

Legjobb válasz: Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.

Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.
A második válaszolónak irom, hogy lévén farfekvéses babáról van szó, nem jó ha addig vár a kismama, mert nem szeretnék, ha hüvelyi uton születne, ugyanis a test nagyrésze könnyen kicsúszik, csak épp a baba feje marad bent és megfulladhat..ezért kell az elsõ fájásoknál elindulni, ha továbbra is faros, akkor még el lehessen végezni a császárt idõben!!-A kérdezõnek írom, ne aggódj, de ha olyat érzel indulj minél elõbb!!Amit a második válaszoló írt az fejvégû babákra vonatkozik!
Szia. Nekem azt mondta a doki, hogyha 5 percesek a fájásaim akkor még nyugodtan elmehetek zuhanyozni, készülõdjek nyugodtan. De ha elment a magzatvíz azonnal induljunk a kórházba. Nem azért, hogy olyan gyorsan "kipottyanhat" a baba, hanem mert már nem védi a magzatvíz és nehogy valami baj legyen. Üdv, 37 hetes kismama
Akár a fájásokkal kezdõdik akár a magzatvízfolyással. A lahatõ leghamarabb indulni kell és hogyha van vélemény írva a császármetszésrõl azt is kell vinni. Nálam legalábbis így volt.
ha netán 16.-a elõtt beindulna akkor gyorsan kell menned, mert ha beül a szülõcsatornába, akkor nehéz lenne császárt alkalmazni, de császárra elõbb be szoktak hívni 2-3 nappal és addig még mész és látják a helyzetet, lehet benttartanak, ha arról van szó..nem igen szokott elõbb beindulni, mert a császáros-farfekvéses babák nem nagyon akarnak normál úton elindulni..ezért van szükség programozott szülésre.
A császárnál is jó, ha normál módon indul a szülés. A fájások kezdetétõl még bõven van sok sok óra, mire szülés lenne, tehát rohanni nem kell. Álljon be egy rendszer a fájásokba, akár 10-8 percesek, akkor már lehet menni, de ráérsz késõbb is. Szerintem nem igaz, hogy ha beáll a baba a szülõcsatornába, nem lehet császározni, hisz hány császár van hirtelen szülés közben... Amúgy faros babát is meg lehet szülni, sokan nem császároznak ezért, csak ha úgy látják szülés közben, hogy kell. A baba meg sokszor csak az utolsó pillanatban fordul meg. De ha a vized folyna el, akkor tényleg irány a kórház (persze itt is lezuhizhatsz, elkészülõdhetsz, nem kell fejvesztve rohanni)
Szia, nálunk is ez a helyzet, és én a 16át a te esetedben elég késõi idõpontnak találom, nem tudnál valaki más dokival is beszélni? a progr. császárnak épp az lenne a lényege, hogy ne legyenek fájások, mert akkor már lejjebb kúszik a babád. Itt a 39. hét elején csináljá ezt, tehát 2 héttel a kiírt idõpont elõtt.
A kérdező hozzászólása: Eddig meg voltam elégedve a dokimmal ez nemis jutott eszembe, de mamegyek hozzá és megkérdezem ezt is.KÖszi a figyelemfelhívást:) De lehet azért vár, hogy hátha befordul még..

Ha az első szülésem császár volt a rossz baba szívhang miatt, a második lehet természetes szülés?

Vagy akkor is hajlank a császárra?Pl. A Barossban ahol hallottam, hogy 50% császár van, mert tutira mennek a dokik.

Legjobb válasz: Ha a szívhang miatt volt az 1. császár és nem valami eü. probléma miatt, akkor akár lehet sima szülés is. A barátnõm 1. babája császáros volt, mert nem tágult megfelelõen, a 2. babát simán szülte, minden gond nélkül.

Ha a szívhang miatt volt az 1. császár és nem valami eü. probléma miatt, akkor akár lehet sima szülés is. A barátnõm 1. babája császáros volt, mert nem tágult megfelelõen, a 2. babát simán szülte, minden gond nélkül.
Barátnõmnek szintúgy mint elsõnél.Bnõm lánya köldökzsinór miatt csaszi, aztán a 2. már simán.Meg sem érezte a másodikat:D Úgyhogy sanszos a hüvelyi:)
A kérdező hozzászólása: Jajjj, de jó lenne!!!!!! És képzeljétek, 2 ujjnyival mentem be, két óra után közölték, hogy mindjárt meglesz 100%, el sem akarták hinni, hogy elsõ baba olyan gyorsan tágultam. Aztán császár lett a szívhang miatt, de a legfontosabb az egészség!De azért szeretném megélni a természetes szülést is.


Szabad magas kockázatú, 68as HPV törzzsel természetes szülést vállalni? Mivel kell szembenézni, ha a baba a fennálló virus mellett szülőcsatornán keresztül jön a világra? Van itt olyan anyuka, akinek személyes tapasztalatai vannak e téren?

Most a 34.hétben járok és eddig a citológiám P2 ill. a vizsgálatok nem mutattak olyan eredményt ami miatt igazán aggódnom kellene.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is magas kockázatú HPV-m van. 21 éves vagyok, most jött elõ, hogy terhes lettem, azelõtt semmi bajom nem volt. A citologiam nekem is negatív. Az orvosom a SOTE I.-n egy docens, majd' 40 éve nõgyógyász, és azt mondta, hogy ugyanúgy szulhetek természetesen:)

Szia! Nekem is magas kockázatú HPV-m van. 21 éves vagyok, most jött elõ, hogy terhes lettem, azelõtt semmi bajom nem volt. A citologiam nekem is negatív. Az orvosom a SOTE I.-n egy docens, majd' 40 éve nõgyógyász, és azt mondta, hogy ugyanúgy szulhetek természetesen:)
Nézd, fogalmam sincs (és meg se nézem)mi az a 68as hpv törzs, de jól nem hangzik. Ha a doki azt javasolja császár, én a babám érdekeit nézném!!! Vagy ha már utánaolvastál, kérdeztél és ez nem akkora nagy gond, akkor kérdezz rá más dokinál is. Antibiotikumot biztos nem tudnak adni rá a babának, ez 100%.
Nekem magas kockázatú 16os HPV vírusom van. Az orvosom, azt mondta, hogy ettõl szülhetek természetes úton is. De amikor szülünk mindenképpen ellenõrzi, hogy nincsenek-e szemölcseim, mert akkor egybõl császár. Én vakon bízom az orvosomban.
Utolsó vagyok, ezzel csak azt akartam mondani, hogy bízom benne nagyon. És a szemolcsokrol nekem is ugyanezt mondta, mert ha azok vannak, és érintkezik vele a baba, na azt nem szabad.
Nekem is magas kockázatú 31-es törzsem van. Ettõl még simán szültem és a másodikat is így fogom (remélem) 33 h km
Nekem voltak szemolcseim, szules elott legette az orvos.

33. hetes vagyok 2552g-os a babám. Azt mondja a doki, hogy nagy baba lesz és ha eléri a 4kgot nem enegedi a természetes szülést :-/ Akinek ennyi idősen ekkora volt a babája, hányadik héten szült, hány kgval?

Legjobb válasz: Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.

Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Az mondta, gondolni kell a késõbbiekre.Gondolom nagyon szétrepednék vagy foggalmam sincs.Jó lenne nekem is megállna 3900g-nál :)
33 hetesen 2660grammra becsülték. ..Sok a magzatviz is. ..heti 2x néz orvos emiatt. A dokim szerint ha a 36hetig kihuzom az már kész csoda.....
Alkati kérdés. Ismerõsöm simán megszülte a 4800 grammos kisfiát :) Amúgy meg ne is idegeskedj ezen! Az, hogy a doki mit tippel még nem biztos, hogy be is jön. Az sem biztos, hogy 2552 gramm most a babó. Sokszor téved az ultrahang is.
A fiamat becsülték 3000 grammra a 33. héten. Õ valamivel ezután visszavett a fejlõdésbõl, egyébként a 38. héten született 3960 grammal. Szóval ha csak ezt vesszük alapul, akkor neked még ekkora babád sem lesz. De tudod ezek csak becslések. És a valóságtól ez 30 százalékkal lefelé vagy felfelé egyaránt eltérhet.

Ha a 33. -36. héten beindulna a szülés és a dokik se tudnák visszatartani akkor természetes úton születhetne meg a baba vagy császároznának?

Úgy értve hogy nem lenne semmi baj.. se veszélyeztetett terhesség, se semmi olyan probléma, csak a baba úgy érzi hogy kész van a kijövetelre. Esetleg tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha nem lenne indokolt a császár, tehát sem a kismamának, sem a babának nem lenne semmi baja, és a baba fejjel menetiránynak lenne, akkor spontán szülesztenék meg.

Ha nem lenne indokolt a császár, tehát sem a kismamának, sem a babának nem lenne semmi baja, és a baba fejjel menetiránynak lenne, akkor spontán szülesztenék meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Természetes úton való szülésnél a baba mellett más (széklet) is érkezik? Ha a szülés előtt nem sokkal sikerül beérned.

Legjobb válasz: Igen. Sajnos a tolófájásoknál nekem bõven jött az is, kellemetlen, a szülésznõ, doki hozzá vannak ehhez szokva.

Igen. Sajnos a tolófájásoknál nekem bõven jött az is, kellemetlen, a szülésznõ, doki hozzá vannak ehhez szokva.
Én és a tesóm is úgy szültünk hogy elõtte "meghajtott valami":) még otthon kijött ami kiakart és nem volt gond a szülésnél.Állítólag ez is jelzi a szülés közelettét.
Így van, a gyors szülés megváltás mindkettõtöknek és ha jön valami? Legalább azon is túl vagy:-)
Elõzõ vagyok. Nem tudom, hogy normális-e a zöld széklet. Ügyeletesnél szültem, orvost nem is láttam a szülés után, senkit se tudtam megkérdezni róla, a szobatársam egy hétig bent volt szülés után és nem mert WC-re menni, szóval nem tudom, neki milyen színû volt. Férjem végig bent volt, de csak viccelõdött én meg majd' meghaltam EDA híján. Nem nagy segítség volt, a kezemet se fogta, ott állt a fejemnél, néha elõre hajolt, megnézte jön-e a baba, de elõtte más jött. Hát csak az undort láttam az arcán meg éreztem, hogy valamit "elmaszatolnak" rajtam ahelyett, hogy letörölnék. Meg is lett az eredménye: a nem steril körülmények miatt a babám fertõzést kapott, de persze csak a neonatológus mondta, hogy lehet emiatt volt rosszul, írásban nem ismerték el a vétkességüket. Hál' Istennek azóta oké a picivel, de nagyon mérges voltam rájuk!
A kérdező hozzászólása: Zöld színû volt a másnapi székleted? Mitõl, vagy az normális? Amúgy én is papás szülést szeretnék majd, de persze nem kényszerítem, ha nem szeretne bejönni. Azért jobban örülnék ha ott lenne velem (velünk). Nem tudom a te férjed merre járkált mikor született a kicsitek, de nekem a kezemet fogja, ne zavarja a szülészt és a segítõit/segítõjét. Ha akarja, majd a köldökzsínort elvágja (úgy hallottam azt csinálhatják az apukák), de szülés közben ha bejön ott legyen mellettem, fogva a kezem...legalább ennyiben "segítsen", ha már a kicsi összehozásában élvezettel résztvett :D
Én sajnos nem kaptam beöntést, és annak ellenére, hogy vajúdás közben 4 alkalommal is voltam WC-n, rengeteg jött ki belõlem. Én csak éreztem, nem láttam, a férjem viszont majdnem rosszul lett tõle. Utána 5 napig nem tudtam ülni, annyira fájt a végbelem. Szülés utáni nap újra volt székletem, az zöld színû volt. Következõ alkalommal olyan helyen szülök, ahol szokásos dolog a beöntés és nem számít extrának.
Azok az anyukák, akik kaptak beöntést, a szülés után többnyire hashajtót kaptak, mert 2-3 napig sem volt székletük, márpedig annak lennie kell, hogy lássák, minden oké-e odabent. Szóval õk szenvedtek egyrészt a beöntéssel, másrészt meg a székeléssel. Én meg vigyorogva lerendeztem ezt a kérdést a szülés másnapján. Erre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Milyen gondra gondolsz? Köszi mindenkinek a választ!
Nekem a doki nem engedte a beöntést. 23:25-kor lett meg a kislányom és elõzõ naptól nem volt székletem. (mondjuk elõtte 3 hétig volt vmi hasmenés szerû) A lényeg, hogy nem jött semmi, bár én úgy éreztem, de a férjem azt mondja, semmi nem volt és õ végig bent volt, látta volna. Nem tudom ez mitõl függhet, de jobb is, hogy nem volt beöntés, kevesebb a gondod a szülés után...
Állítólag majdnem mindig távozik széklet szülés közben. Még beöntés után is. A beöntéssel is csak az alsó bélszakaszt lehet megtisztítani. Ezért nem ragaszkodnak mindenhol a beöntéshez. Kérdezd meg a szülésznõt, tényleg természetes dolog, azt fogja mondani, hogy majdnem minden egyes alkalommal történik.
A kórházba érkezésem után megvizsgáltak és mivel teljesen ki voltam tágulva, azonnal a szülõágyra kellett feküdnöm. Nem kaptam beöntést. (nem is baj :) De hogy mi jött és mi nem..... fogalmam sincs. Valahogy akkor ez nem is érdekelt. A doki megjegyezte, hogy sokat ihatam (gondolom pisi volt), de amúgy nekem is volt elõtte hasmenésem, így szerintem más nem volt. De ha hirtelen megy a szülés, hidd el, ez lesz a legutolsó, amire gondolni fogsz! :)
Én jóval szülés elõtt érkeztem a kórházba, így kaptam beöntést, miután wc-re mentem, meg tusolni, de a tolófájásoknál így is majdnem jött más is. De szerintem is hozzá lehetnek szokva, ez max minket zavar. Legalábbis remélem.
Szia Én a szülés elõtti napot a wc-n töltöttem olyan hasmenésem volt, így akkor ott már semmi nem jött belõlem.
Szia Én másnap kértem egy kis ricinust mert egész egyszerûen nem mertem wc-zni a belsõ varrás miatt jól szétfeszegettek és bevörösödött, lilult itt ott szóval nem a gátmetszés helye volt a gond, nah meg aranyér gondom se volt soha. Egyébként teljesen normális színe volt.Végig ott volt párom velem, de kitolásnál azt mondták a keze helyett a fémbe kapaszkodjak (vissza gondolva ha a kezébe kapaszkodok akkor lehet pár napig nem tudta volna használni).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!