Találatok a következő kifejezésre: Természetes az vagy (396 db)

Szerintetek melyik jobb természetesen szülni vagy császárral? Van aki ezt mondja van aki azt. Azt mondják a természetes közbe nehéz utána jó . A császár meg utána rossz. Első babámat várom .

Legjobb válasz: Szerintem erre csak az tud válaszolni, aki mindkétféle módon szült. Én természetes úton szültem, így nem tudom, hogy milyen lett volna császárral. Nem is biztos, hogy van erre a kérdésre jó válasz, mert lehet, hogy az egész egyénfüggõ. Nekem a természetes úton való szülés után 6-8 héttel még elég nehéz volt, van aki meg már másnap törökülésben ül és szoptat, hiába volt neki is ugyanúgy gátmetszése, mint nekem. Az is elõfordul, hogy egyik császáros pikk-pakk helyrerázódik (olvasni ilyet itt a gyik-en), más császáros pedig még hónapokkal a szülés után is kínlódik.

Szerintem erre csak az tud válaszolni, aki mindkétféle módon szült. Én természetes úton szültem, így nem tudom, hogy milyen lett volna császárral. Nem is biztos, hogy van erre a kérdésre jó válasz, mert lehet, hogy az egész egyénfüggõ. Nekem a természetes úton való szülés után 6-8 héttel még elég nehéz volt, van aki meg már másnap törökülésben ül és szoptat, hiába volt neki is ugyanúgy gátmetszése, mint nekem. Az is elõfordul, hogy egyik császáros pikk-pakk helyrerázódik (olvasni ilyet itt a gyik-en), más császáros pedig még hónapokkal a szülés után is kínlódik.
Nekem eszembe sem jutott, hogy ez választás kérdése, úgy indultam neki, hogy tuti simán szülök (második baba). Aztán fél nap vajúdás, majd komplikáció és elvittek a császármûtõbe. Nekem ez nem volt jó. Hamar felépültem, de lelkileg utáltam, hogy nem sikerült természetes úton. Nem ítélem el, aki önként és dalolva ezt választja (már ahol lehet ilyet kérni), de alapvetõen köszi, én nem kértem volna. Indulj neki úgy, hogy természetesen megszülöd, és ha véletlen komplikáció adódik, akkor tudhatod, hogy jó, hogy létezik a császármetszés. Hogy melyik jobb vagy rosszabb, hát kinek mi... Nekem a legrosszabb a vajúdás volt, mind kétszer.
Ja, ha lehet akkor hagyják az anyát császár elõtt vajúdni, mert ez elõnyösebb a babalégzésére, úgyhogy a fájdalmat akkor nem ússza meg. Inkább készüljön elõre terhestornával, az - tapasztaltam-, sokat ér.
Én még csak 17 hetes vagyok, de édesanyám négy szülésen van túl.Az elsõ három gyermekét természetesen hozta a világra, a negyediknél császározni kellett.Állítja, hogy inkább még háromszor szülne természetesen, mint mégegyszer császárral.Állítólag nehezebb felépülni, hiszen az egész hasfaladat, hasizmodat átvágják.
nekem a nõvérem most szülte februárban az elsõ kislányát. sajnos neki császármetszés lett a vége és nagyon nehezen gyógyult utána, az elsõ pár hétben nem bírt felkelni, a babát anyukám látta el kivéve az etetést. meg lelkileg is nagyon megviselte a tesómat a császár. szerintem a természetes szülés jobb, bár nyilván az a folyamat közben fájdalmas, de ha minden rendben megy akkor már pár nap után felkel az anyuka és hamarabb gyógyul, mint a császáros. de mindenekelõtt az a fontos, hogy ne legyenek komplikációk, az a lényeg, hogy az anyuka és a baba is jól legyenek. neked pedig további jó babavárást és könnyû szülést!
En valaszthattam, mert olyan helyzetbe kerultem es a csaszart valasztottam.Hogy miert azt?Mert ereztem hogy siman nem tudtam volna megszulni a gyermekemet. Mutet kozben ez orvosilag is igazolodott. A felepules nekem 2 honapba telt.Ekkor tudtam ellatni teljesen egyedul magamat es a babamat is.Aztan vagy meg egy fel evbe mire ujra teljesen onmagam lettem. A kovetkezo babamat ha tudom es kepes vagyok ra, szeretnem megprobalni megszulni termeszetes uton. Sokszor voltam magam alatt amiatt hogy rossz anya vagyok, mert egyedul fizikailag nem birtam a gyerekkel.
Császáros voltam, 6 nõbõl 2-en voltunk azok és elõbb felépültünk, a gátmetszéssel is szenvedtek.Mi elõbb felkeltünk és voltunk jobban.És alul minden rendben, a barátnõm szült, neki nem.
Természetesen természetesen. A császár betegeknek van. Sem közben nem jó, sem utána, csakhogy valami baj miatt nem megy a rendes szülés.
En csaszaros voltam, a mutet gyors es fajdalommentes volt, az utana levo 2-3nap az eleg kemeny volt, de utana fokozatosan egyre konnyebb lett. Egy hettel a mutet utan mar konnyeden mozogtam, es fajdalmam se nagyon volt. Nekem igy jobb volt, mintha termeszetesen szultem volna, de a babaknak mindenkeppen jobb lett volna a sima szules.
Két spontán szülésem volt, én is azt gondolom, hogy fejben sok minden eldõl, de azt is aláírom, hogy van olyan helyzet amikor császározni kell. Mindkét szülésem indított volt, és 4 óra alatt lezajlott, ki lehetett bírni, de mindkettõnél szükség volt gátmetszésre. Hát a szülés piskóta a varráshoz képest, csak ezt szülés elõtt nem mondta senki. Azt hittem túl vagyok a nehezén, aztán kiderült tévedtem. Iszonyúan fájt a varrás, és utána a felépülés se volt kellemes.Ennek ellenére ha választani kellene ismét spontán szülnék, de ha a baba érdeke úgy kiívánja természetesen császár lenne.
Szia! Én is nagyon féltem, és az még tetõzte, h mindenki mondta, h tuti nem fogok tudni rendesen szülni, mert vékony vagyok, kis csípõvel! Sokáig gyõzködtem az orvosomat, h császárt szeretnék, õ mondta, h próbáljuk meg a természetes szülést, és ígéri, ha szólok közben, akkor megcsászároz! Nagyon örülök, h végül természetesen szültem! Látva a kórházba azokat akik császárral szültek, nem irigyeltem õket! Ráadásul a sok rosszindulatú ember aki azt gondolta, h tuti nem fogok tudni megszülni, vagy nagyon nehezen, iszonyatosan meglepõdött, h magzatvíz elfolyástól számítva 5óra alatt megszültem ráadásul gátvédelemmel! És szülés után rögtön csak úgy szaladtam, ültem stb... Nem hiszem, h ilyen pozitívan élném meg, ha esetleg császár lettem volna! Az ismeretlentõl mindenki fél, de hidd el, hogy nem annyira szörnyû, mint ahogy az elképzeled! Jó babavárást és könnyû szülést kívánok neked!
Én is így halottam, mint ahogy a kérdésedben írtad. Én a második babámat várom, de mivel az elsõt tavaly 22 hetesen megszületett, így az elsõ lesz. Igen, fájdalmas a spontán szülés bár még kicsi volt, de ha életben , maradt volna megérte volna. Ez a fajta fájdalom sebei nehezebben gyógyulnak be mint a szülés sebei. Megkérdezhetem, hogy hány hetes vagy? Én most 25 vagyok.
Sziasztok, volt egy spontán sima szülésem és egy sürgõsségi császárom. Nehezebben épültem fel a császár után, fõleg, hogy itthon várt rám a nagyobbik gyermek. Számomra egyértelmûen a sima szülés sokkal jobb, mindkétszer vajúdtam is, így az nem maradt ki, csak míg az elsõ 15 perc alatt megszültem (a kitolásra gondolok), a másodiknál azonnal toltak a mûtõbe. Borzalmas érzés volt, és még most is az, pedig már néhány hónapja történt. Ha rajtam múlik, inkább vajúdok hosszan, de simán szülök, mint császár.
Szia! Míg kismama voltam mindig azt mondtam, hogy azt szeretném, ha császárral születne meg a gyermekem, mert féltem a természetes szüléstõl.N os, azt hiszem a vajúdás alatt teljesen mindegy lett ez a kérdés számomra. 15 órán keresztül 1 ujjnyit tágultam az orvos kedves ujjainak köszönhetõen. Toltak a mûtõbe. Megkaptam amit akartam. De sz.rul is voltam sokáig. Összefoglalva: ott már teljesen mindegy, a lényeg az, hogy egészségesen szülessen meg a baba.
Császárral szerettem volna szülni, természetesen sikerült.Hál'Istennek!
OFF: Engem is lepontoztak, (biztos a TÖKÉLETES ÕSANYÁK, AKIK EGY HANG NÉLKÜL SZÜLNEK SIMÁN 5 KILÓS GYEREKEKET - valószínûleg közel 0%-os eséllyel a komplikációra) de innen üzenem a lepontozóknak, hogy kb. magasról [email protected] ha nem a mondandóm, hanem a százalékok alapján ítél meg valaki. Úgyhogy nyugodtan lehet lepontozni! :)
Most komolyan lepontoztatok azért, mert hamar felépültem a császárból. Valószínûleg genetika, a sógornõm szüléssel szenvedett még 2 hétig, én egy hét múlva már nem éreztem semmit, ha szültem volna, szerintem akkor se.
Csakhogy írjak egy "pozitív" császáros történetet: 2010 februárjában szültem, már 2 napja túlhordtam, miközben minden értékem (elöregedett méhlepény, fogyó magzatvíz, jóslófájások, szépen beforduló baba) azt mutatta, hogy itt már rég be kellett volna indulni a folyamatnak.. Aztán egy manuális vizsgálat során a dokim észrevette, hogy "liftezik" a gyerek, vmiért nem tud "lejjebb szállni". Köldökzsinór-tekeredésre gyanakodott, ezért még mielõtt a vajúdás elkezdõdött volna, kiírt császárra... A legjobb döntés volt! Még aznap befeküdtem, másnap reggel a rutinbeavatkozások után (beöntés, borotválás, infúzió, katéter- ez utóbbi volt csak minden közül a legkellemetlenebb) bevittek a mûtõbe. Gyönyörûen beadták a spinális érzéstelenítést, tényleg, alig éreztem. A mûtét alatt végig beszéltek hozzám, és csak tompa "matatásokat" éreztem, de nekem nem volt ez olyan vészes. Egyedül, mikor kiemelték, az olyan volt, mintha beleálltak volna a gyomromba, vészesen leesett a vérnyomásom, hányingerem lett, be is sípolt a gép, kaptam gyorsan vmit az infúzióba, és pár perc alatt jobban lettem. A babámat rögtön megmutatták, és az egész "horrorból" nem láttam semmit. Viszont hogy miért volt ez olyan jó döntés? Mert a Kisfiam szó szerint "bebábozódott" a köldökzsinórba, olyan hosszú volt, és úgy kellett lefejteni róla. Tehát mindenképp császár lett volna a vége, nem tudott volna így természetes úton megszületni. Így legalább megkíméltek a vajúdás fájdalmától, és nem utolsósorban az ijedségtõl, hogy esetleg miért esett volna a szívhang.... Úgy érzem, az orvosom a gyermekem életét mentette meg ezzel! Ami ezt követõen történt: az örzõbe kerültem, odahozták a babámat, aki azonnal rácuppant a mellemre. Azon az estén elvitték, mert nem kelhettem fel, majd másnap reggel fel kellett kelnem, - na ez valóban nem volt kellemes, a katétert még csak ekkor szedték ki, és az érzéstelenítõ sem hatott már... az infúzió meg folyamatosan adagolta az oxitocint.. szóval aznap délelõtt bizony fájt. De ez volt a legrosszabb része, estére már egy fokkal jobb volt, másnap pedig már járkáltam is kicsit. Semmi fejfájás, és a haskötõ is sokat segített. 5 nap után jöhettünk haza (de csak mert besárgult egy picit a drágám), és én saját lábon, egyedül mentem a körzeti dokihoz a trombózis elleni szurikért.. A tejcsim a 4. napon indult be igazán, 5 hónapig volt is. A hegem gyönyörûen gyógyult, bugyiban egyáltalán nem látszik, alul pedig semmi nem változott.:) Egyszóval, minden jól alakult, én a környezetemben sokkal több rossz élményt, maradandó sérülést hallottam természetes szülésekrõl. Most ismét babát várok, és mindkét verziót elfogadom, elsõ a babám egészsége!
Én most várom az elsõ babámat. Szerintem nem az a lényeg hogyan. Az esetek nagy részében a császárnak oka van. Az elsõ a baba és a mama egészsége. Bárhogy is alakul, nekem ez az egy a fontos. Nem hinném, hogy ettõl lelkiismeret furdalásom lenne, attól inkább, ha a babával történne valami. Én felkészülök mindkét eshetõségre, a gátvédelemre és a metszésre is. Nem itt dõl el, milyen anya leszel. Régen rossz, ha ez magyarázat lehet :(
en nagyon nagyon friss csaszaros vagyok (5 napos) de amin most en keresztul megyek nem kivanom senkinek se! szultem mar termeszetes uton is de nem lehet a ketott osze hasonlitani sem, sem aludni se menni se nevetni se kohogni se felkelni semmit nem tudok mert borzasztoan faj a sebem, ugyhogy en azt mondom mindenkeppen a sima szules partjan allok!
én császáros voltam, nem választás kérdése volt, hanem így alakult de azért a 2. válaszolónak annyit, hogy nem voltunk betegek, sem én, sem a babám, 10/10-es apgarral született, és 3 napot voltunk kórházban (a császár oka: EDA után leállt a folyamat, nem tágultam, majd leesett a szívhang, a papíromon meg relatív téraránytalanság volt) személy szerint nem bánom, mert nagyon nagy buksija volt a babámnak 38-as nekem az elsõ 3 nap volt rossz, nagyon nehéz volt a felkelés a seb miatt, de utána már jól voltam, két hét múlva meg már bringáztam
Most gondolom le leszek pontozva a korom miatt, de elmondom. 17 éves vagyok, nem terveztük a manónkat, de megtartottuk. Nekem azt mondta egy nagyon nagyon kedves védõnõ ismerõsöm, hogy fejben dõl el. Ezért én végig arra készültem, hogy simán fogok, szülni max 6 óra alatt és el is képzeltem mindent és ezt a manómba is "betápláltam". 5 óra és 15 perc alatt lett meg a kisfiam, simán szültem és teljesen úgy volt, ahogy én ezt elképzeltem, annyi különbséggel, hogy én otthonról akartam indulni, de már 2 napja a kórházba feküdtem.(túlhordás és toxémia gyanú miatt.) Minden nap megbeszéltem a terveim a fiammal. Õszintén iszonyúan szép szülésem volt!! Csendben voltam, ott volt a párom, az utolsó 1, 5 órában bejött édesanyám is a szülésznõ javaslatára, ami tényleg még több erõt adott, a dokim poénokkal segített. Egyetlen rossz dolog volt az egészben, az pedig a másik szobában szülõ nõ volt.. Végig visított a végére semmi ereje nem volt, 4 doki próbálta kiszedni belõle a gyereket, mert nem tudott nyomni, elkiabálta az erejét.. A dokim meg is jegyezte : "Az a nõ a másik szobában 10 évvel idõsebb, mint maga, mégis olyan, mintha 10 évvel fiatalabb lenne magánál":) A szobatársammal akivel még a terhes-pathológiáról együtt mentem szülni tök közel voltunk egymáshoz a gyermekágyon is. Õ császárral szült, le se tudott feküdni úgy fájt a sebe, 3 napig a kórházban csak ment, mint a mérgezett egér, annyira sajnáltam.(bár én meg menni alig tudtam. Vagyis sokkal jobban viseltem volna, ha itthon vagyok, de én akkor már a 3. hetemet töltöttem kórházba a 9 hónap alatt, a választott doki-kórház miatt az otthonomtól 100 km-re voltam) Engem már toltak át a gyermekágyra õ még ott vajúdott, még a szülésznõm megállt, hogy beszélgessünk egy kicsit, de aztán õt vinni kellett a mûtõbe. Megcsászározták, nem is látta a lányát csak 12 óra múlva... Én mentem át néha meglátogatni, mert nem kelhetett fel(EDA), végig olyan ideges volt. Végül megkérdeztem, hogy mi van a lányával, lefotóztam neki, így nyugodott meg.. Ráadásul ahogy kibújt, úgy véresen mindenhogy megkaptam Õt és magamhoz ölelhettem, megpuszilhattam és azért a pillanatért minden fájdalmat ki lehet bírni és mindent megér.♥ Egyébként a mai napig egy gyönyörû emlék a szülés számomra, mert így akartam, így álltam hozzá!:) (homeós bogyók nekem sokat segítettek.) 8 hetes gyönyörû kisfiú nagyon nagyon boldog anyukája:)
Ez az egész anyaság dolog olyan - ez meg ymagától. Megszoktuk, hogy mindent elõre tervezünk: a munkahelyen amanapság a férfi oldalunkkal lehetünk siokeresek. De ez a szüléás-szoptatás-nevelés: ez olyan dolog, legjobb bízni a Teremtõben, hogy elrendez mindet. (testedben, természetben, ösztönben....) Persze meg kell tenni, amit lehet, eljárni védõnõhöz, stb, de ezt megtervezni nem kell, mert nem is lehet. Itt engedni kell folyni az életet...engedni..ez olyan nõi dolog, ..tudod, olyan archaikusan nõi, úgy értem. Engedni az életet folyni, elfogadni amit hoz..Érdemes erre ráérezni, a gyermeknevelésnél is nagyon jó lesz. Ez olyan örvéyn féle: ha kapálózol, leküzdöd magad. Ha felveszed a forgást, fel fog dobni :) Van még eg yjó a természetes szülésben, most mondta egy szülésznõ. Amennyiben a szölõ nõ nem kap semmilyne gyógyszert szülés közben, akkor keletkeik egy olyan "hormon-koktél" a szervezetében, ami kiváltja azt az ösztönös(állati) anyai érzést. TEhát nem érzelmet, hanem testi ösztönt. Ezáltal az elsõ napok izgelmeit és kétségeit sokkal könnyebben veszi az ilyne anyuka, meg a zsülés után pár nappal jelentkezõ "fáradtság, kedvetlenség" is enyhébb így. Könnyebblesz a gyermekágy.
Ez nem választás kérdése. Ha orvosilag indokolt, akkor indokolt. Ha nincs szükség rá, akkor nem fognak mindkettõtöket kitenni a mûtéti kockázatnak. A Földön hány milliárd szülés esett meg már...ki lehet azt bírni. Sõt! Lehet h hülyén hangzik, de hidd el, íg yigaz. Nekem életem két nagyon nagy élménye. Pedig oxitocinnal szültem, fekve, kényelmetlenül, de ez lényegtelen. Ezt elmagyarázni nem lehet, de a fizikai kényelmetlenségek egy pillanat alatt jelentéktelenné váltak, maga az "életet adás " élménye annyira elsöprõ. Nameg az elsõ pillantás a gyermeked szemébe nézni! Onnan már lényegtelen, hogy hogy jutottál idáig. Nekem hosszú gátmetszés volt(ami elfér) úgy sikerült, de Pár hét múlva folytattam a megszokott életemet, . persze sok babázás-pihenés-szoptatással.Mármint testileg a sima szülésnek nem volt különösebb utóhatása, a lefolyását meg nem hagynám ki, ha választhatnék. Fájdalom ide vagy oda. Persze minden szülés más, nekem sem oltak egyformák, a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat ! Azt hiszem inkább én is a természetes utat választom . Remélem a baba is így dönt majd:) Kicsit félek a szüléstõl , de azt hiszem ez normális . További szép napot !
Kérdezõ, hol fogsz szülni? Lehet kérned a császárt? Én nem kértem volna, nem gondoltam soha arra, hogy császárom lesz, de sajnos az lett. Testileg jól viseltem, lelkileg viszont nehezen. Ha valaki akarja a császárt, bizonyára lelkileg is fel tud rá készülni, engem viszont váratlanul ért. Amúgy bárhogy is szülsz, arra gondolj, hogy te így is úgy is lehetsz jó anya, és ebben az intoleráns társadalomban csak magadra hallgass, ne az ítélkezõ kívülállókra. Ha nincs ok rá (lelki-pszichés, testi), akkor szerintem kerüld el a császárt. Ha bármi gond van, akkor viszont a babád és te magad vagy fontos, nem pedig az, hogy ki hogyan élte meg a szülést/császárt, mert ez nagyon nagyon egyedi dolog. Bárhogy is lesz szép babavárást, és sok boldogságot a Picurkához! És ha lehet majd írd meg, mi hogy történt, mert én kíváncsi lennék rá!

A Henna hajfestékeknél az aranybarna, vörös, mélyvörös ezek mind természetes alapanyagúak? Vagy ezekben is vannak vegyszerek, mint a fekete henna porban?

Mert azt tudom, hogy a fekete henna az nem természetes. De akkor a vörös meg ezekhez hasonló többi henna por azok természetes alapanyagúak? Vagy csak a sima barna az, ami nem roncsol? Ha mondjuk vörösesbarna hajszínt akarok, az befogja úgy a hajamat? Bocsi, a sok kérdésért.

Legjobb válasz: Minnél hosszabb ideig van rajta, annál vörösebb lesz. Illetve minnél világosabb a hajad, annál vörösebb lesz. Ha pl fekete, akkor csak vöröses fénye lesz. Az én hajam vöröses barna (van benne szöke csík is- természetes! xD), egy estét volt rajta és répavörös lett. :P De aztán szépen beáll egy normál színre egy idõ után, és akkor az marad olyan. Nagyon jó, mert akkor már egyáltalán nem látszik, hogy nem természetes szín, mindig másmilyennek látszik a fényben. És ápolja a hajat, fényesebb tõle meg puhább is egy kicsit, persze ne várj csodát.

http://kepfeltoltes.hu/view/110723/PICT1094_www.kepfeltoltes.. Nos, igen, de mint említettem, a henna nagyon természetesen hat. Konkrétan nekem kérdezni szokták a lenövésre, hogy "dejó frizura, hol csináltad?" Mert nem hat természetellenesen, beleolvad a saját hajad színébe. Ha viszont nem akarod hogy lenövéses legyen akkor megint be kell festeni, vagy ha letelt az idõ (pár hónap), akkor befestheted "vegyszeres" festékkel is. A szín intenzitása egy idõ után egyre kisebb lesz de azért látható. Nekem a képen még az elején van, azért olyan sötét, de már ott sem annyira mint festés után volt.
Kiváncsi vagy képre, hogy az én hajam milyen lett? :)
A henna nem kopik csak lenõ. Legalábbis nekem így mondták. Ha biztosra akarsz menni, akkor én tudom ajánlani antalvali oldalát, õ mindenféle bio dolgokkal foglalkozik. A nõvérem is ilyen biomániás, õ tömköd engem is ilyen dolgokkal, a hennát is õ hozta. :)
Minnél hosszabb ideig van rajta, annál vörösebb lesz. Illetve minnél világosabb a hajad, annál vörösebb lesz. Ha pl fekete, akkor csak vöröses fénye lesz. Az én hajam vöröses barna (van benne szöke csík is- természetes! xD), egy estét volt rajta és répavörös lett. :P De aztán szépen beáll egy normál színre egy idõ után, és akkor az marad olyan. Nagyon jó, mert akkor már egyáltalán nem látszik, hogy nem természetes szín, mindig másmilyennek látszik a fényben. És ápolja a hajat, fényesebb tõle meg puhább is egy kicsit, persze ne várj csodát.
Hennát a hennára szerintem bármikor lehet festeni. Nekem már 2 éve megvan a szín, most akartam másodszor festeni de épp lesz egy találkozó amire ideiglenes spray-vel festem a hajam szóval várnom kell vele. De tényleg nagyon vörös ám az elején. :) Ha meg nem hagyod rajta elég ideig, akkor meg nem látszik eléggé. Amikor kipróbáltam egy tincsen, nem tûnt soknak, aztán amikor az egészet festettük, hát csak néztem egy nagyot. :D
A kérdező hozzászólása: Szóval elsõ hennázáskor akkor nagyon intenzív vöröset fogok kapni? És ha ilyen 5-7 órát hagyom rajta akkor sötétebb lesz? Mert annyira nagyon vöröset nem szeretnék kapni:D. Vörösesbarna lenne a célom inkább. :) Akkor az jó, hogy hennát a hennára lehet festeni. nekem volt tavaly festve a hajam melírral(szõke) de azzal nem akarom még egyszer mert eléggé tönkretette. most rövid a hajam. Az Antalvali oldalról lehet rendelni eredeti hennát?:)
http://bionom.hu/biobolt/kozmetikumok/hajapolas/hajfestekek/.. Lehet kicsit drágának tûnik, de nekem rengeteg hajam van és nekem sem kellett 1 kg, meg sokáig is tart.
A kérdező hozzászólása: Hát, tényleg drága egy kicsit : D De ha megéri akkor beszerzek majd egyet:) Most úgy is rövid a hajam és megvárom míg egy kicsit hosszabb lesz. Addigra lehet lesz pénzem :DD És egyébként hogy kell a hajra felkenni? Csak simán a port vagy össze kell keverni valamivel?:)
Meleg vízben kell összekeverni. Aztán rákened a hajadra és fejedre húzol egy zacskót (nem vicc xD xD), arra egy törülközõt és vársz... Nem egy gusztusos dolog, de kibírható.
Én úgy tudom hennából egyféle van csak, vörös. És a szín a saját hajad színétõl, illetve attól függ, hogy mennyi ideig hagyod rajta. Ezen kívül nagyon nem lehet irányítani, hogy milyen lesz. A többi nem igazi. Az igazi henna nem ártalmas, nem roncsol, hanem ápol. Viszont elõtte és utána bizonyos ideig nem lehet vegyszerekkel kezelni a hajat mert akár ki is hullhat. Az én hajam is hennával van festve, meg vagyok vele elégedve.
A kérdező hozzászólása: Huu, köszi szépen ez nagyon jó hajszín! Én is ilyet akarok:O: Tulajdonképp nekem gyerekkoromban vörösesbarna szóval azt tudom, hogy jól állna a vöröses beütés a hajamnak. Mennyi idõ után lehet újra hennával befesteni? 3 hónap után lehet? Vagy Te hogy szoktad használni?
A kérdező hozzászólása: Igen kíváncsi vagyok :) Küldesz? Szóval akkor lenövéses lesz nagyon?:S
A kérdező hozzászólása: És hol lehet beszerezni hennát, amiben nincsenek vegyszerek? Ha vörös az eredeti az nem baj, mert vöröses árnyalatot szeretnék a hajamnak. Nekem inkább közepes barna se nem sötét, se nem túl világos, de inkább hajlik a világosabb felé. :D Még kezdõ vagyok henna téren. És mikor kopik le teljesen a henna festék?
A természetes henna vörösre festi a hajadaté ápol. Az, hogy milyenre pontosan, nehéz megmondani, a hajad színétõl, minõségétõl is függ. Vannak hennás hajfestékek minden színben, de azokban ugyan úgy vannak vegyszerek.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, hogy az igazi henna meg barna :S: D feketét úgy sem akarok venni, de ha többit veszem meg mondjuk aranybarnát akkor az az igazi. Ha hosszabb ideig hagyom rajta mondjuk 4 órán keresztül akkor nagyobb hatást fejt ki ? És tényleg ápolja a hajat? Fényes lesz tõle, esetleg dúsítja?
A kérdező hozzászólása: Utoljára tavaly volt befestve de azóta nem volt rajta semmi. Az eredeti hajszínem barna, néha világos néha közepes barna.
A kérdező hozzászólása: Nem baj az a zacskó, ha tényleg jót fog kihozni akkor megéri :DD Köszönöm szépen az útbaigazítást!:) hasznos volt mind:) . Még az antalvali oldalán szétnézek mert elég jó oldalnak tûnik.:D

17 hetes kismami vok! természetes az ha már délutánonként fáradékonyabb vagyok és elálmosodom? Vagy esetleg valami szervi oka lehet, gondolok itt vashiányra?

Legjobb válasz: Ilyenkor már elõfordul a vashiány, de gondolom a dokid azt úgyis nézi és szól.És ha a vérkép rendben,az elfáradás akkor is természetes,kismama vagy,és ráadásul itt a tavasz is.Minden jót!!

Ilyenkor már elõfordul a vashiány, de gondolom a dokid azt úgyis nézi és szól.És ha a vérkép rendben, az elfáradás akkor is természetes, kismama vagy, és ráadásul itt a tavasz is.Minden jót!!
A viágon a legtermészetesebb dolog h ilyenkor fáradt vagy folyamatosan. Én a terhességem elõtti napi 7-8 órához képest 15-16 ot aludtam végig. (ez most, a 40.hétre 17 órára növekedett. még leírni is vicces:) ) további gyönyörû heteket!!!!
A legtermészetesebb velejárója a terhességnek. Vitaminokat azért egyél szépen!!!!Zöldség, gyümölcs, fólsav!!! Jó babavárást!

A párommal vagyok és hátulról támad meg, akkor néha hangok jönnek ki ott lent mikor csináljuk Ez természetes-e vagy van valami hiba velem? Nem minden percben csak általában mikor elkezdjük vagy közben? A pasit is zavarhatja ez a fajta hang az ágyban?

Legjobb válasz: Ez természetes. Azért van, mert bemegy / kimegy a levegõ, ahogy elválik egymástól a hüvely elülsõ és hátsó fala. Még olyat nem hallottam, hogy ez zavarjon egy férfit. Ha téged zavar, próbáld jó erõsen összeszorítani az izmaidat, akkor kevesebb ilyen hang lesz.

Ez természetes. Azért van, mert bemegy / kimegy a levegõ, ahogy elválik egymástól a hüvely elülsõ és hátsó fala. Még olyat nem hallottam, hogy ez zavarjon egy férfit. Ha téged zavar, próbáld jó erõsen összeszorítani az izmaidat, akkor kevesebb ilyen hang lesz.
Természetes hangok. Ha zavarná akkor valószínüleg már szóvátette volna. :) 18/F
"hátulról támad meg", mint a partizánok hahahah LOL nem, ez természetes.
nekemis volt ilyen, mindig a végén jött, de ha összezárod a lábad, megfeszited az izmaid (mitha visszatartanád a pisilést) akkor javul.
amikor hátulról kefél akkor a g pontodat erösebben izgatja. ezert nyögsz. tedd fel a lábadat a vállára amikor a hátadon fekszel .visítani fogsz.

A barátom nem mozog természetesen az ágyban. Hogy beszélhetnék vele erről, vagy mit tegyek?

Több mint 2 éve vagyunk éegyütt, nagyon szeretjük egymást.

Legjobb válasz: Õszintén mondd meg neki, hogy kicsit lelomboz, zavar, hogy természetellenesnek érzed a mozgását. Kérdezd meg tõle, hogy ez szándékos, vagy nála ez a természetes

Õszintén mondd meg neki, hogy kicsit lelomboz, zavar, hogy természetellenesnek érzed a mozgását. Kérdezd meg tõle, hogy ez szándékos, vagy nála ez a természetes
Én ezt nem tudom elképzelni. Hogy lehet természetellenesen mozogni szex közben? O.o
A kérdező hozzászólása: Hát így...érzem, hogy meg van játszva:(
Miért nem irányítasz te? Megmutatod te hogy érzed jónak, hátha leesik neki, hogy ahogy te csinálod, jobb.Ha meg nem, akkor szólj neki.Nem olyan nehéz.
"Most probáljuk meg igy:...." (és szépen vedd át a mozgása irányitását néha. Szavakkal és megfelelö kézmozdulatokkal. Ha sikerült, a végén érdeklödj, hogy milyen volt, mondd meg neki, hogy neked ez igy mennyivel jobb volt és milyen ügyes volt, milyen jol mozgott. Azután ezek az irányitások legyenek egyre gyakoribbak amig szükségesnek látod. Azon meg ne csodálkozz, ha filmekböl veszi a mintát, hogy hogyan is csinálják ezt a "Nagymenök"
gyakorol a felvételre, vagy be van kamerázva a helység és élõben megy a neten az adás :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! MEg fogom fogadni a tanácsokat és beszélek vele...irányítani nem fogom, mert nem szereti, mindig rámszól, hogy hadd "uralkodjon" õ:)

Akinek rálógott a méhlepény a méhszájra, az mindenki vézett és görcsölt miatt, vagy volt aki problémameztesen kihordta a babát? Természetes szülés vagy császár lett?

Legjobb válasz: A barátnõmnek volt ilyen a 20. hét körül, feküdnie kellett 2 hétig, de addig sem görcsölt, csak az uh-n látta a doki. Aztán elmozdult, és minden ok. volt utána, természetesen szült.

A barátnõmnek volt ilyen a 20. hét körül, feküdnie kellett 2 hétig, de addig sem görcsölt, csak az uh-n látta a doki. Aztán elmozdult, és minden ok. volt utána, természetesen szült.
Nekem az elejétõl vérezget, fáj, feszül, szúr, minden bajom van. Egy hetet bent kellett feküdnöm a kórházban 13 hetesen. Akkor még teljesen rajta volt a méhszájon a lepény, most már "csak" rálóg a 18. heti uh szerint. Két hét múlva megyek megint, remélem teljesen lemászik. Bár a feszülés, fájdogálás még mindig megvan, vérzés nem volt a kórház óta. 21 hkm
Szia! Nekem a nagyfiammal a 18. héten vették észre, hogy a méhlepény teljesen fedi a méhszájat.Nem véreztem, nem görcsöltem.Szigorú fekvés volt 3 hétig, azt mondta az orvosom, h ahogy nõ a pocak, szépen felhúzódhat.Így is történt.A 24. héten már a mellsõ falon volt és nem fedte a méhszájat.Problémamentes szülésem volt, természetes úton. Úgyhogy ne aggódj, pihengess sokat nem lesz semmi baj! :) Boldog babavárást kívánok! Egy 34 hetes kismami :)

Pasik! Nektek bejön az, ha egy nő természetesen szép? Vagy a kimázolt műnők a nyerők? Nektek melyik a vonzóbb?

Legjobb válasz: mindenki a természetesre szavaz. a mûnõt csak a média nyomja az emberekre

mindenki a természetesre szavaz. a mûnõt csak a média nyomja az emberekre
A mûnõk csak azért kelendõbbek, mert az öltözködésükkel ezt sugallják:"Dugj meg, mgert egy qurva vagyok és pénzért bármit megteszek!". Egy olyan nõ, aki ennél többet ér, nem ken magára egy egész álarcnyi festéket.
Abszolúte a természetes szépség jön be a legjobban! Csak hát ritka sajnos. :(
Nekem a természetes tetszik.
Mi neked a mûnõ?? Ha a vokság virág féle akkor nem, nem az tetszik jobban a pasiknak, és nemtudom hogy milyen közegben mozogsz, hogy neked ez jött le... De ha neked már ez is mûnõnek számít:http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&tbo=d&biw=1366&bih=64.. Akkor a mûnõk tényleg kelendõbbek... 21L
Annyira egyértelmû kérdés, annyira szinte szájbarágós, szinte felesleges is a válasz. Szerintem nem sokan vannak, akik a mûnõket részesítik elõnyben. CSak ugye sok a ronda, és vannak ezek közül akik kiszépültek ilyen olyan risszrossz praktikákkal, aztán ezeket jól ki lehet szúrni, észrevenni, kapósak lettek, de a természetesen szép nõk mellett labdába se rúgnak. Egyszerüen egy természetesen szép nõ smink nélkül is nõnek néz ki, nõ feje van, és szép arcbõre, finom vonásai. egy természetes nõ az pont olyan mint amikor megszületett, kisbabakorában, csak felnõtt és ruhát hord. De semmi más szírszar nincs rajta, még ékszer se kell rá! A ronda nõk nagy elõszeretettel szeretik kamusítani magukat, mert melletlenek ezért bejön a szilikon implantátum , mert faszinak néznak ki, ezért nõvé pingásszák az arcukat, hátha ettõl kapósabbak lesznek a durva arcvonásai ellenére, mert tök unalmasak, ezért tetoválással próbálnak kompenzáltatni valamit, karácsonyfát fabrikálnak magukból a sok magukra aggatott ékszerekkel, ezek olyan gejj dolgok. csak parasztvakítás mind. Ha rusnya, akkor menjen plasztikai sebészhez, meg váltson életmódot, de ne gagyisítsa magát. A plasztikai sebészetnél meg nem a szilikonos beavatkozásokra kell konkrétan gondolni, meg a nyomorék botoxra, hanem arckorrekcióra, attól még nem lesz mûnõ, ha átszabatja az orrát, állát.
Azért a Vokság Virág az kö keményen jó nõ, a plasztikai mûtétei ellenére is. De fõleg azért, mert alapból nagyon szép lány, csak utóbb kicsit elcseszte magát. Talán õ az egyetlen kivétel, aki ilyen plasztikamaca, de mégis álaltira tetszetõs.
Hát kinek mi...szerintem nagyon csúnya és pont hogy õ a tökéletes példa a mûnõre :) http://www.google.hu/imgres?q=voks%C3%A1n+vir%C3%A1g&um=1&hl..
Szerintem Voksán Virág egy gyönyörû nõ talán az egyetlen aki mûtét után sokkal jobban néz ki! http://static.borsonline.hu/image/article/main/.550x1100/582.. De õt és még pár playmate csajt leszámítva a természetes.
Kérdezõ, szerintem attól függ, hogy milyen közegben nézed...:) Szórakozóhelyen, koncerten, stb., érthetõ módon a kimázolt csajok "kelendõbbek", de azt is vedd hozzá, hogy ilyen helyeken a srácok nagyrészt nem komoly kapcsolathoz keresnek partnert. Viszont a hétköznapokban sokkal esztétikusabb szerintem egy természetes, vagy alig sminkelt lány... Oké, én ezt nõként mondom, de majd próbáld ki.:) Kistini koromban én elég erõsen sminkeltem a szemem, stb., de mostanra már benõtt a fejem lágya:D, és sokkal több "elismerõ" pillantást kapok mint akkoriban. Mostanában csak szempillaspirált használok (ha szükség van rá, korrektort) + ha szórakozni megyek, akkor pirosító esetleg. Ennyi. Hidd el, nagyobb a siker...:D:D
De persze a természetes szépség, tényleg legyen szép, vonzó. Utcán néha szoktam látni olyan lányokat, hogy egy gramm smink sincs rajtuk, szuper stílusuk van és olyanok, mint az istennõk. De mivel nem vagyok leszólítós fajta, így nekem szerencse kell ahhoz, hogy megismerkedhessek egy ilyen lánnyal. by #1
A kérdező hozzászólása: Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert én úgy veszem észre, hogy a mûnõk sokkal kelendõbbek, mint a normál természetes nõk..
Nekem egyértelmûen a természetes, de a kérdés maga annyira szuggesztív, hogy amúgy sem lehet más választ adni. Olyan ez, mintha azt kérdezted volna, hogy a jó vagy a rossz tetszik e jobban.
Hát mindenkinek a természetes szépség de ha valaki nem tetdzik annyira azon lehet javítani sminkel persze csak amíg le nem mossa:P
mi számít nálad mû nõnek? [amúgy a kérdésbõl lerí hogy mit akarsz hallani úgyhogy: persze hogy a természetes.] nyalás off: 1 kis smink jól jön már ha picit punkos a csaj [klasszikus fekete szemceruza pl v mi az isten az] de ha nem a vadmacska külsõ a cél akkor fölösleges a smink sztem.
természetes az igazi
Moderaltan sminkelt.
Sztem kva jo no.Jo az alakja, van rajta hus, nem anorexias, egyedul a szaja nem tetszik;az nagyon nem.

Természetes az, ha a barátnőmmel az első együttlét előtt egymás előtt, vagy akár egymásnak borotválnánk meg magunkat odalent?

Még egyikünk sem volt korábban senkivel, és eldöntöttük saját magunknak, hogy mindketten csupaszon szeretnénk átélni a hamarosan eljöv? els?t, és akkor már miért ne egymás el?tt szabaduljunk meg a sz?rünkt?l, mondjuk egy közös fürd? során, vagy máshol.

Legjobb válasz: lol, szted ez természetes?:D ne tegyétek mert rohadt illúzióromboló lesz.

lol, szted ez természetes?:D ne tegyétek mert rohadt illúzióromboló lesz.
Természetes. De lehet, hogy utána nem fogtok eljutni az ágyig. A fürdõben is lehet kényelmes helyeket találni.
Szerintem is illúzióromboló...Megvágjátok magatokat stb..Azt magadnak érzed, hogy mennyire kell rányomni a borotvát stb. Meg elmegy a fél életetek mire végeztek vele...
Illúzióromboló...tudod milyen nehéz rendesen leborotválni egy puncit? És akkor gondolom egy pénisz környékét is. Legalábbis csak alapos munkával lesz szép. Szabaduljatok meg a szõrtõl egyedül. ;)
Szerintem is jó ötlet. :) Szerintem én sokkal szégyenlõsebb voltam akkoriban, minthogy ilyen akár csak eszembe is jusson. :) Hajrá! Vigyázzatok a hajlatokban, kanyarokban, ne vágjátok meg egymást. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, és a megerõsítéseket.
Szerintem tök jó dolog, hogy így álltok hozzá, és ilyeneket is bevállaltok egymás elõtt/egymásért! Ha szeretitek egymást, nincs benne semmi rossz.
Abban az értelemben nem természetes, hogy nem mindenki csinálja így, sokan magánügynek tekintik a szõrtelenítést, már ha élnek vele. De ha Ti így szeretnétek, miért ne? Abban az értelemben meg természetes, hogy mindkettõtöknek jó (már ha mindketten ezt akarjátok) és nem ártotok vele senkinek, akkor miért lenne természetellenes?
Nem mondanám természetesnek, de jó 5let! Bár én elsõ alkalommal ezt egészen apróságnak tekintettem volna, tekintve h örültem h végre kipróbálhatom. :D Na meg én alapból "felkészülten" akartam az elsõt, de sztem teljesen jó így. Ez csak dob az egészen. Hajrá!!! ;)
Tényleg macerás. Elég, ha kicsit rendbeteszitek, mert úgyse ezen fog múlni. A fiatal, még betöretlen punci meg amúgy is szép...

FIÚK! Rövid természetes köröm vagy hosszú természetes köröm? (Mindkettő az ÁPOLT kategóriából. )

Legjobb válasz: Én a közepeset díjazom:) Nem muszáj festeni, megvagyok nélküle :)

Én a közepeset díjazom:) Nem muszáj festeni, megvagyok nélküle :)
Mindegy, de ha hosszú, akkor lakkozd be, mer a hosszú köröm úgy szebb!
Minél hosszabb, annál jobban tetszik. Csak kevés lány visel valódi saját hosszú körmöket, pedig sokkal szexibb, mint a mûköröm.
Rövid természetes köröm.
én nekem a hosszabb jön be, de nem nagyon hosszú mert a rövid köröm szerintem annyira nem áll jól lányoknak, és amint elöttem írták a lakkot én is ajánlom neked ha még is a hosszabbat választanád =)

Természetes mell vagy szilikon? Melyik az izgatóbb?

Legjobb válasz: Én a természetesre szavazok mert nekem is az van:) Igaz hogy olyan pici, hogy néha én sem találom, de nekem így is jó.

Én a természetesre szavazok mert nekem is az van:) Igaz hogy olyan pici, hogy néha én sem találom, de nekem így is jó.
Mindenki a természeteset szereti jobban. Da ha valakinek a nagy kell, akkor lehet, hogy beéri szilikonnal. Egyébként a formás, természeteset szereti a legtöbb férfi, mérettõl függetlenül. (Legalábbis nem tudnám elképzelni, hogy más másképp gondolja ;) ) Sõt, a nagynak hátránya, hogy a sok recskagépnek arra csöpög a nyála :D
Természetes.
Természetes, hogy a természetes!:)
Természetes. Szilikon szvsz leginkább csak maguknak a nõknek kell, vagy önbizalomnövelés vagy "vetélytársak lealázása" miatt. Persze van egy-két "ferde" pasi, akinek a szilikon "kell", de az annyit is ér. Ahogy az itt válaszolókból is jól látszik, az elsöprõ többség a természesre szavaz. :)
Mindegy, csak legyen rajta nõ! :DD
Szilikon mell már csak tudatilag is illuzió romboló. Én a természetes melleket szeretem, igaz barátnõmé pont nem kicsi és nem is hatalmas, oylan pont jo. Szilikon melle bárkinek lehet, szerintem undorító akár mekkora. ennyivel Nekem is lehetne jó mellem :D ! 22/f
természetes az igazi!lehet jo a szilikon csak nincs akárkinek pénze olyan k*rvákra!
LOL elõttem lévõ válasz vicces volt :D meg az elsõ is :D Én is a természetesre voksolok. Szilikonnak sokszor más a fogása is és annyira mû már ránézésre is, ha nem jól van megcsinálva. És veszélyes is. Nem értem minek kell a nõknek, mikor kis mellekkel is lehetnek szépek, nem kellene ennyi butaságot csinálniuk szerintem.
Írjátok be a keresõbe azt hogy, , Szopóálarc, , Akkor már inkább szilikon!
Nyilván a természetes. Kicsi vagy nagy, ha szeretem a köré nõt angyalt, akkor az a tökéletes mell.
Szerintem az a legizgatobb, ha egy no magabiztos, nekem mindegy, h termeszetes, vagy szilikon, a lenyeg, h o erezze jol magat `veluk` :) Ha o szilikon cicikkel erzi jol magat, akkor nekem az tetszik, ha termeszetesen, akkor pedig az jon be.
A szilikon biztos hogy önbizalom növelõbb hát még ha szebb mint az eredeti!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!