Találatok a következő kifejezésre: Természetes, hogy ha az orvos (4 db)

Természetes, hogy fáj, ha az orvos megnézi a kezével, hogy mennyire tágult a méhszáj?

Nekem nagyon fájt...

Legjobb válasz: Igen,mert a méhszáj tele van idegvégzõdéssel. Teljesen normális dolog. Nyugodj meg! Jó babavárást :)

Igen, mert a méhszáj tele van idegvégzõdéssel. Teljesen normális dolog. Nyugodj meg! Jó babavárást :)
Én olyankor majdnem lerúgtam a doki fejét! minde ez már 6 hónapja..... Dia
Nekem nem fájt. Éreztem és fura volt.
Nekem is iszonyúan fájt. Ennél már csak a tágítás rosszabb, én rászóltam, hogy azonnal hagyja abba mert ez kibírhatatlan, persze csinálta tovább. Úgyhogy nyugi ez fájdalmas de el kell viselni, kapcsz cserébe egy csoda szép kisbabát, és elszáll az összes fájdalom. T.
Én nem éreztem semmit, ezért ragaszkodom a doktoromhoz.Azt mondják, hogy az idõsebbek akik méh UH nélkül kellett hogy anno dolgozzanak jobban értik a dolgukat és fájdalom nélkül vizsgálnak.A fiatal dokiknak nincs ilyen kézi rutinjuk, nem tudom vajon tényleg ezért van-e vagy mert minden nõ különbözõ
Nekem volt már olyan, hogy nagyon fájt és volt , hogy semennyire nem fájt mikor vizsgált.Kérdeztem ez mért van, azt mondta mert van, hogy beljebb van a méhszáj és ilyenkor jobban fel kell nyúlni-csúnyán kifejezve, hogy biztosan tudja megnézni a méhszáj tágulását.Ki kell sajna ezt bírni, de azért megemlítheted neki, hogy nagyon fáj.37hetes kismama
Nekem nem fáj, csak kellemetlen. Mikor magzatvízet néztek, az is ilyen volt, csak sokkal sokkal kellemetlenebb, de azt sem fájdalomnak mondanám. TEhát igen, normális. Szólj a dokinak, hátha finomabban csinálja majd ezután
Én majdnem meghaltam szülésnél, mikor vizsgálta a doki a tágulást. Számomra ez volt a legfájdalmasabb és legrosszabb emlék a szülésrõl. Szólhatott volna vki elõre, h ez ilyen lesz... Vasárnap lesz 4 hete, h szültem, de még most is megborzongok, ha belegondolok milyen is volt ez a rész. :-((

Ha azt mondja az orvos, hogy van esély a természetesre, de nagyobb biztonságban lenne a baba+mama a császárral, mit mondotok?

Nem vagyok ebben a helyzetben, de olyan sokszor olvasom, mennyire ragaszkodnak kismamák a természetes szüléshez... oké, hogy szép meg jó meg minden, de ha a doki nekem azt mondja, hogy csak 1%-al is, de biztonságosabb a császár, én nem próbálkoznék... Hallottam olyat is, hogy az egész kórház haptákban állt a szülőszoba előtt, hogy mikor kell rohanni, mert a kismama annyira a természeteshez ragaszkodott, de féltették, végül császár is lett belőle... Ha nektek azt mondja a doki, hogy "kismama, van esélye megszülni komplikációk nélkül a babát, de mindketten nagyobb biztonságban lennének császármetszéssel" - mit válaszolnátok??? Én lazán vállalnám a császárt, ha kicsit is biztonságosabbnak mondják...

Legjobb válasz: Hiába pontoztátok le a 3-ast van abban igazság, amit ír. Magyarországon normál esetben egy orvos nem mond ilyet. Nekem programozott császárom volt. Megbeszélte velem az orvos, elmondta, hogy ezért és ezért erre van szükség. Saját felelõsségre persze visszautasíthattam volna, de szó nincs ilyenrõl, hogy az anyukát kérdeznék meg, hogy mit választ az adott helyzetben.

Hiába pontoztátok le a 3-ast van abban igazság, amit ír. Magyarországon normál esetben egy orvos nem mond ilyet. Nekem programozott császárom volt. Megbeszélte velem az orvos, elmondta, hogy ezért és ezért erre van szükség. Saját felelõsségre persze visszautasíthattam volna, de szó nincs ilyenrõl, hogy az anyukát kérdeznék meg, hogy mit választ az adott helyzetben.
Én azt mondom, hogy õ az orvos, õ tudja. De az én esetem a következõ: Az elsõnél már elõre látta a dokim, hogy császár lesz, de mire hajlandóak voltak behívni, már 16 órája vajúdtam, tolófájásokkal vittek a mûtõbe. A másodiknál meg lehetett volna próbálni, de én féltem, és a dokim is inkább a császárt javasolta fõleg az elõzmények miatt. Ki voltam írva progira, de hazaküldtek, mert nem töltöttem be a 40. hetet. Erre a kiírás elõtt 5 nappal vérezni kezdtem, lepényleválás, sürgõsségi császár. Tehát ha tõlem valaha bárki megkérdezné, csakis a császár ezek után. De akinek az elsõ, honnan tudhatná? Azért van orvosa, hogy döntsön. Szerintem a legjobb megoldás, ha nincs teljesen kizárva a természetes szülés, engedni megpróbálni, de közbelépni idõben, ha szükséges.
Ahogy a 3. válaszoló írta, nálunk is az volt a helyzet, hogy a doki elmagyarázta, hogy még x idõt ad a babának beilleszkedni, aztán megyünk a mûtõbe, mindkettõnk érdekében. Ebbõl is lehet olyan sztorit kerekíteni, hogy "mindenki haptákban áll". Nekem addigra amúgy már kb mindegy volt hogyan, csak legyen már kinn az a gyerek :) . Utóbb mondta a szülésznõnk, hogy másik dokik nem adtak volna ennyi idõt, úgyhogy szerencsénk volt. Én bíztam a dokiban, de úgy voltam vele, hogy elsõre azért tegyünk meg mindent a természetes szülés érdekében, de ha bármi gond lett volna, akkor nem állok neki felülbírálni a doki döntését / szakértelmét. Utólag is nagyon hálás vagyok ezért, különben nem vállalhattam volna be a 3 bébit egymás után. Persze az adott pillanatban, ha az életünk / egészségünk múlt volna rajta, akkor nyilván annak örülnék :) .
Alapból feltételezzük, hogy Magyarországon él a kérdezõ. Én például Angliában, és itt egy nõnek joga van eldönteni, hogy simán vagy császárral szül(tehát ha simán is szülhetne, de õ jelzi, hogy császárral szeretne azt minden további nélkül teljesítik).
nekem császárom volt, és én kértem, és bizony van ilyen itthon is, külföldön meg sok országban megendedett, hogy a nõ maga döntse el, hogy akar szülni.
Nem mai kérdés de azért én is írok :) jól leírta a hármas DE nekem gerin mûtétem volt régebben amikro kiderült hogy terhes vagyok az ortopédián azt mondták hogy meg tudom szülni hüvelyi úton de a szülész is belefog ebbe méd szólni. A szülész azt mondta hogy a papiromon ugyan az van (az ortopédiain) hogy mehet a hüvelyi de õ nem ajánlja nagy a kockázata... kérdezte én mit szeretnék meg akarom- e probálni vagy legyen pro. császár? én a császárra voksoltam és nem is bántam meg .:)
Még nem vagyok ebben e helyzetben de a 2. babával lehet hogy ez lesz.Én bevállalnám a természetest, ha minden kötél szakad úgyis tolnak a mûtõbe mint az elsõnél.
A kérdező hozzászólása: ma 01:41 írtam, nem vagyok ebben a helyzetben. Nem megtörtént, nem valós szituáció, csak egy kérdés, elméleti síkon. Azt meg, hogy az orvos nem teheti meg... itthon legalábbis. Csak azt nem értem, hogy más országokban mást tanítanak az orvosoknak, vagy õk valami felettes lények, hogy ott pl. kérésre is csinálnak császárt (ahogy az egyik válaszadó írta)... lényeg a lényeg, a kérdés ELMÉLETI
Ha szükséges a császár, az orvos elrendeli és megcsinálják. Ha nem szükséges, csak menne haza tv-t nézni, vagy nyaralni, akkor meg ne mismásoljon! Ha a császármetszés adott helyzetben biztonágosabb, nincs választási lehetõsége a kismamának. Amíg az orvos nem ragaszkodik hozzá, addig meg hagyják természetesen szülni. Mert az a legjobb mindenkinek.
A 3 as teljesen jól leírta, nincs miért lepontoznotok! Ha olyan indok van ami császárra jogosít akkor nem kérdés hogy az lesz e, (pl. mélyen fekvõ lepény amivel esélytelen is megszülni vagy anyai betegség vagy bármi) ha pedig nincs ilyen indok akkor a vajúdás legelején ezt nem jelentheti ki egy orvos sem hogy biztonságosabb lenne császárral, ha vajúdás közben pedig gond merül fel (leesik a szívhang, több mint 24 órája elment a víz és nincsenek értékelhetõ fájások oxi ellenére sem, vagy nem tágul sehova a méhszáj) akkor nem kérdezik mit szeretnél, visznek a mûtõbe. És nincs épeszû anya aki ilyenkor nem ugyanezt szeretné.
Én viszont nem. Sajnos elég sok indokom van a császár ellen (elsõsorban az egészségügyi állapotomból adódóan, a szervezetemet jobban megviselné a császár, mint egy természetes szülés), szóval, ha a nõgyógyász nem azt mondja, hogy lehetetlen a természetes szülés, vagy biztosan komplikáció lenne, addig megpróbálnám. Természetesen, ha közben rosszul alakulnak a dolgok, nem ellenkeznék a mûtét ellen, de ameddig csak "kicsit biztonságosabb" a császár, addig inkább nem feküdnék mûtõasztalra... Más a felfogásunk, valaki kézzel-lábbal hadakozik a természetes szülés ellen, szerintem ez így van jól, csak nem kell teljesen szélsõségesnek lenni!
A 3-asnak teljesen igaza van, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. 3 gyereket szültem, és nem én döntöttem el, hogyan szülök. Elõzetesen mindig volt egy-két tényezõ, amely miatt felmerült a császár lehetõsége is, de ahogy mondta az orvosom, a baba érdekét kell nézni, ha döntésre kerül a sor. Jó esetben az orvos tényleg, megfelelõen mérlegel és dönt, és csak indokolt esetben végez császárt, illetve fordítva is igaz, nem hagyja feleslegesen küszködni a kismamát, ha látja, hogy természetesen nem tudja megszülni a kisbabát. Én végigszenvedtem 3 vajúdást, nem hiszem el, hogy létezik olyan nõ, aki annyira ragaszkodna a természetes szüléshez, hogy mondjuk x óra hosszú vajúdás után vitatkozzon az orvossal, aki császármetszést akar végezni, hogy márpedig õ simán akar szülni!!!!!! Nekem a 3. indított volt túlhordás miatt. Még 8 óra elteltével is csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Akkor az orvos azt mondta, még 1 órát ad, ha nem történik semmi, akkor császár. Õ döntött. Az adott idõn belül beindult a dolog, így nem került sor császárra. De ha úgy lett volna, se bánnám, mert a lényeg, hogy a babának ne legyen semmi baja. Sokszor minden ott dõl el a szülõszobán. Akinek meg elõzetes okok miatt(pl. farfekvés) tervezett császárra van szüksége, azon sincs mit vitatkozni, az adott és kész. De ha minden rendben, nincs indok a császárra, akkor egy normális orvos nem fogja azt mondani, hogy jó legyen császár, mert azért több pénzt fog kapni.Aki igen, arról meg is van a véleményem...
Szia! Ha az orvos úgy látná, hogy biztonságosabb a császár, akkor csak azért nem választanám a természetes szülést, hogy elmondhassam, hogy simán szültem. Császár mellett döntenék ebben az esetben, akkor is, ha csak 1%-al biztonságosabb csak. De hála az égnek komplikációk nélkül szültem természetesen, nem volt szó császárról.
bocsi a hibákért este van és siettem is:)

Csak nekem tűnik úgy, hogy az orvosok előszeretettel adják az oxitocint? Alig tudok olyat akinek természetesen ment minden. Nektek miért volt szükség rá, ha kellett?

Legjobb válasz: én ezért szavazok a császárra. akkor legalább tudom elõre, mi fog történni, mi miért van úgy, fel tudok készülni, nem vagyok kitéve az ügyeletesnek, aki esetleg még le akarja gyorsba zavarni a szülésemet, hátha kap egy borítékot, és ez miatt belémnyomja az oxit... sajnos az esetek többségében nem lenne rá szükség, csak az orvosok kényelme miatt van (ugyan úgy, ahogy a háton fekvés is)

én ezért szavazok a császárra. akkor legalább tudom elõre, mi fog történni, mi miért van úgy, fel tudok készülni, nem vagyok kitéve az ügyeletesnek, aki esetleg még le akarja gyorsba zavarni a szülésemet, hátha kap egy borítékot, és ez miatt belémnyomja az oxit... sajnos az esetek többségében nem lenne rá szükség, csak az orvosok kényelme miatt van (ugyan úgy, ahogy a háton fekvés is)
Nekem azért adtak, mert szivárgott a meconiumos magzatvíz. Nem csinált brutális fájásokat, szerencsére nagyon könnyen szültem.
Szia, én fájásgyengeség miatt kaptam. Burokrepesztés után, mikor már két órát malamoztam, és fájások nem jöttek. Azaz a gép mutatta, de én nem éreztem semmit. Fájás nélkül meg nem lehet szülni. :) Bekötötték az oxit, és rá 5 órára megszületett a babám. Ha nem kaptam volna, ki tudja mennyi ideig vajúdok. Az meg egyikünknek sem jó. Nekem erõs összehúzódásokat csinált az oxi, de mélylégzéssel abszolút bírható volt, nem akartam falat kaparni! :) )
Szia. Nekem már a kitolásnál kellett egy kicsit adagolni, mert fájásgyengeség lépett fel, a kisfiam szívhangja viszont leesett és a doki azt hitte, hogy a nyakán van a k.zsinór, de csak a 2 lába közé volt szorulva. 9 hetes fiú anyukája
Elfolyott a magzatvizem, utána 10 órát voltam a szülõszobán... 1 ujjnyira voltam tág, nem tágultam, fájásgyengeségem volt. 10 óra után kötötték be az oxitocint, rögtön jöttek a nagy fájások, kapartam a falat, 2 óra múlva megszületett a kisfiam. Úgyhogy örültem hogy kaptam :) )
fájásgyengeség miatt kaptam. Gyorsabb nekem aztán nem lett semmi, még a beadás után is 8 óra volt, az az igazi falkaparós.
Elsõnél kaptam, akkor azt hittem igaza van a dokinak, hogy siettetni kell kifele a babát- de ez is olyan egy helyzet- hiába olvas, tud az ember elméletben a szülésrõl sokmindent- mikor ottvagy, elsõ szülésnél, amit mond a doki, rögtön beleegyezel.... Persze tanultam is belõle, mert az elsõnél sem számított volna, ha szépen fájdogálok még 2-3órát és úgy megszülök, minthogy brutál-hajtépõs 1órás fájás után kinyögöm magamból a gyereket....Utólag visszagondolva nem kértem volna, de hát ez van. 2-3.szülésemnél semmi beavatkozás nem volt- kivéve, hogy már aktívan ment a szülés és nem repedt a burok és azt megrepesztették- de nem fájt. Itt már se infúzió, se gátmetészés, se hasbakönyökölés semmi nem volt. Sokkal jobb is volt- és a két szülés feleannyira nem fájt, mint az elsõ. :) )
Nekem azért kellett mert túlhordtam a babát viszon fájásom abszolute nem volt. Nekem nem erõsítette a fájásokat, szinte alig éreztem. Harmadik baba volt. Az elsõ kettõnél magától indult meg, csak burkot kellett repeszteni.
Nekem nem adtak, tök természetes ütemben szültem, nem sürgetett senki, épp ezért is választottam a dokimat.
Császárom volt nekem azért adtak utána oxitocint h hamarabb húzódjak. :) De ez megint más mint amirõl te beszélsz. :)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom melyik jobb, az "elviselhetõ" fájások a természet ütemében vagy hogy minnél elõbb megszülessen. Igen én is úgy tudom, hogy erõsebb oxival a fájás. Persze vannak vészhelyzetek, akkor megértem.
Nekem azt mondták ez erõsíti a fájásokat és hamarabb megszületik ezáltal a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igen vannak esetek amikor igenis jó ha adnak, de még így is azt gondolom sok esetben rutinnak tekintik.


Ha valaki nem természetes úton szeretne szülni, akkor azt kérni is lehet hogy császárral szülhessen vagy ezt orvos mondhatja meg hogy hogy szülhet?

Legjobb válasz: Jó sok pénzért szülhetsz úgy ahogy akarsz, de szerintem nem éri meg. A természetes szülés vissza nem térõ csodálatos élmény, a babának is jobb természetes úton világra jönni, a nõi test is gyorsabban gyógyul mint a császár után. A császárra akkor van szükség ha gond van, és a szülést vezetõ orvos dönti el a szükségességét.

Jó sok pénzért szülhetsz úgy ahogy akarsz, de szerintem nem éri meg. A természetes szülés vissza nem térõ csodálatos élmény, a babának is jobb természetes úton világra jönni, a nõi test is gyorsabban gyógyul mint a császár után. A császárra akkor van szükség ha gond van, és a szülést vezetõ orvos dönti el a szükségességét.
Szerintem a szulésnél szebb, természetesebb dolog nincs a világon ! Egyet értek az elottem szólókkal. Felejthetelen élmény. 2 hétig ha csak ránéztem a kisfiamra a meghatotságtól potyogtak a konnyeim. Csodálatos !!!! Még ha fájdalommal is jár mindenképp megérte. Te is túlélnéd és hamarabb regenerálódnál
ne akarj császárral szülni... biztos vagyok benne, hogy többet szenvednek, a szülés után, mint a természetesen szülök...
Szia!Csatlakozom az elõttem szolokhoz.Programozott császárom volt és a mai napig szenvedek tõle.9 hete szültem, de még most is érzem a belsõ varratokat a csomót a hasamban, a húzódásokat és ha hirtelen mozdulok, akkor éles fájdalmam van.Én örültem volna, ha sima szülésem lett volna.Nem hiányzott a heg a hasamon, ami nem is szép, meg érzéketlenné vált a hasam alja!Én sajna csak így szülhetek!Ez egy komoly hasi mûtét, én százszor meggondolnám, hogy...
Elõzõ vagyok: Olvasgasd ezt az oldalt: http://209.85.129.132/search?q=cache:SChWKKBlHOEJ:bebilap.hu..
Csatlakozom, az elõttem szólóhoz. :) A mai napig bánom, hogy nem tapasztalhattam meg a természetes szülés élményét. Ráadásul 4, 5 hója szültém és még mindig szenvedek. Néha iszonyatos görcseim vannak, frontnál meg nagyon fáj a vágás helye. Ha hirtelen mozdulok akkor meg húzódik, szóval szörnyû. Amúgy ha jól teletömködöd a doki zsebét pénzzel akkor lehet. De én elõtte alaposan kikérdezném õt a császár kockázatairól és veszélyeirõl, ugyanis vannak neki. A császár a második legnagyobb hasi mûtét!
Sziasztok!Nekem mindkét gyerkõc császárral született(indokolt esetek voltak:harántfekvés ill. köldökzsinór a nyakon).Szrintem a test regenerálódása sok mindentõl függ, nem csak a szülés milyenségétõl.9 hónap elteltével ugyan olyan formában voltam, mint lánykoromban.A vajúdáson átestem(13 órás il.17 órás).Mindenki egészséges!Remélem a 3.bébi is úton van felénk, aki valszeg ismét császáros lesz.Azért megpróbálnám a term.utat is!
Bízd az orvosra és a természetre! Nekem van olyan barátnõm akinek programozott császár szülése volt és még a mai napig kérdezgeti tõlem milyen élmény a szülés!!!! én meg újra és újra átélem ahogy mesélem és újra és újra elbõgöm magam a meghatódottságtól.. Én félnék a császártól, csomó szövõdmény lehet, nagy hasi mûtét, utána aláig tudsz lábra állni, késõbb indul meg a tejed.. Csodálatos a szülés, nem szabad kihagyni ezt az élményt!
Külföldön fogok szülni.Nálunk szó szerint megkérdezték, hogy hogyan szeretnék szülni:"simán", vagy császármetszéssel?Azt hittem, lefordulok a székröl. Személy szerint nagyon félek a szüléstöl, de inkább, mint, hogy vagdossanak.Az más, ha valakit muszáj.
Ha tényleg ennyire félsz a hüvelyi szüléstõl, akkor tényleg jobb, ha lerendezed, hogy császárosan szülhess. a szülés nem a nõi önmegvalósítás egy módja. testileg - lelkileg egészséges anya és baba. ennyi legyen a cél. Ha Neked ehhez a a császáros szülés szükséges, akkor csak nyugodtan tisztázd ezt magadban. jobb, mintha a szülés indulásakor vagy a vajúdás alatt pánikolsz be végleg és szükségbõl mentek a mûtõbe. ilyen blogokon pedig elvétve fogsz olyanokkal találkozni, akik nyíltan vállalják, hogy bármit vállalnak, csak ne kelljen szülni még egyszer hüvelyi úton. ne légy fanatista magaddal szemben sem. nyugi, ilyen alapon azt is elítélhetnénk, aki nem hordja a hátán munkába a gyerekét még 5 évesen is, mert az a nem természetes.
Szia!Én egy példa vagyok azon kevesekbõl, akiknek nem volt élmény a szülés.Kilenc éve szültem, és azért nincs másik gyermekünk, mert még mindig rémálomként emlékszem rá.Ezzel nem megijjeszteni akarlak, csak erõsíteni a tudatot, hogy igenis van akit nagyon megvisel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!