Találatok a következő kifejezésre: Természetes, hogy úgy érzem (15 db)

8 hetes kismama vagyok! Az természetes hogy ugy érzem hogy mindjárt megjön a mensim? Fájdogál a hasam alja és a derekam is fáj! És mellette még iszonyu hányingerem van!

Legjobb válasz: Igen ne aggódj, énis így voltam. 4-ik hónapig minden nap hánytam. Most 27 hetesek vagyunk. SZIA, BOLDOG BABAVÁRÁST!

Igen ne aggódj, énis így voltam. 4-ik hónapig minden nap hánytam. Most 27 hetesek vagyunk. SZIA, BOLDOG BABAVÁRÁST!
Ne aggódj, nekem is volt ilyen, és én is féltem, de egy barátnõm megnyugtatott, akinek szintén ezek a tünetei voltak. A hányinger pedig természetes, a 12. hétig el is fog tartani.
Én nekem inkább csak a derekam fájt.A hányinger az normális.Ha kétségek közt vagy inkább menj el a nõdokidhoz , hogy megnyugodj.Jó babavárást!!!

A hasam úgy feszül, mintha ki akarna szakadni. Ezek milyen fájások? Természetes, hogy ezeket érzem? 28hetes terhes vagyok.

Annyra félek!

Legjobb válasz: Szia! Vannak idõszakok, amikor a baba ugrásszerûen nõ, és a tested vele változik. Valamelyik irányba nõnie kell, és így csinál utat magának. Ha nagyon fájna, vagy nem múlna el, azért bezélj a dokiddal, de ez természetes velejárója a terhességnek. Van aki meg sem érzi, és sajnos vannak olyanok is, akiknek ez komoly fájdalmakat okoz. Kitartás!! Boldog babavárást! :o)

Szia! Vannak idõszakok, amikor a baba ugrásszerûen nõ, és a tested vele változik. Valamelyik irányba nõnie kell, és így csinál utat magának. Ha nagyon fájna, vagy nem múlna el, azért bezélj a dokiddal, de ez természetes velejárója a terhességnek. Van aki meg sem érzi, és sajnos vannak olyanok is, akiknek ez komoly fájdalmakat okoz. Kitartás!! Boldog babavárást! :o)
Szia! Én is hasonló fájásokkal küszködöm, de annak tudtam be, hogy a baba gyorsan nõl, és csinálja magának a helyet. Sokszor érzem úgy, hogy kipukkadok.
Szerintem csak a tágulástól lehet.Nekem kb ebben az idõben voltak ilyen tüneteim.Feszülni azóta is sokat feszül, de a hüvely nyilalások elmúltak.Kellemetlenek tudtak lenni.Minha egy kést szúrtak volna bele.Késöbb más panaszok lesznek.Azok sem lesznek kellemesebbek.:) Fõleg a hasad lesz egyre nehezebb, még jobban fog feszülni.Én ha állok, próbálom tartani allulról.Így picit könnyebb.
A kérdező hozzászólása: 21. hétben vagyunk.
a keményedés inkább olyan, mintha hirtelen összeugrana a méhed, pihenésre, helyzetváltoztatásra múlik. sajnos, arra amit írtál nem tudok mit mondani mitõl lehet.
Nem tudom de én is ezt érzem, 31 hetes vagyok. Ha nagyon kemény és feszül a hasad akkor Magne B6, a teltségérzet meg talán attól lehet hogy nyomja a baba a gyomrodat.
Ez nem keményedés. Természetes, nekem is volt ilyen a 22-23.héten fõleg, nem hiszem hogy végig így marad, legalábbis nálam 1-2 hét alatt elmúlt, holnap leszek 29 hetes és azóta nem éreztem, kitartás!:) Én igazából nem csináltam vele semmit, ha már nagyon feszesnek éreztem elkezdtem sétálgatni, az általában bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Remélem tényleg elmúlik idõvel.

5 hetes terhes vagyok, és pár napja úgy érzem, hogy megfulladok. Mintha a mellkasomon ülne valaki. Természetes ez?

Legjobb válasz: Szerintem még nem... Járj utána szakembernél. Orvos védõnõ. Én is van hogy ilyet érzek este mikor lefekszem ha háton fekszek alig kapok levegõt, de én már 20 hetes vagyok, és biztos nyomja a tüdõmet, de neked még nem gondolom hogy ez lenne az oka! Reméljük semmi baj, de azért elsõ a doki legyen!!!! Lehet, hogy allergia, és nincs is összefüggés, de akkor meg kapsz gyógyszert. Mert ha nem jut elég oxigénhez a szervezeted az a babának se használ.. Sõt.

Szerintem még nem... Járj utána szakembernél. Orvos védõnõ. Én is van hogy ilyet érzek este mikor lefekszem ha háton fekszek alig kapok levegõt, de én már 20 hetes vagyok, és biztos nyomja a tüdõmet, de neked még nem gondolom hogy ez lenne az oka! Reméljük semmi baj, de azért elsõ a doki legyen!!!! Lehet, hogy allergia, és nincs is összefüggés, de akkor meg kapsz gyógyszert. Mert ha nem jut elég oxigénhez a szervezeted az a babának se használ.. Sõt.
A tüneteid refluxra is utalhatnak, és azt kezelni kell savcsökkentõvel.Járj utána!
Szió!Valóban lehet allergia miatt is.De szerintem lehetséges, hogy lelki eredetû a dolog.Rendesen lélegzel?Lehet, hogy még csak most fogsz tudatosan felkészülni a babára, még akkoris ha már nagyon szerettétek volna õt!Próbálj relaxálni, kellemes, halk zenére.Autógén tréning is nagyon jót tesz.Remélem minden rendben lesz:-)Szorítok neeked!!!

16 hetes kismama vagyok. Nagyon puffadtnak erzem a hasam, szinte feszul par napja. A terhesseg elejen is volt ilyen, de megszunt egy idore. Termeszetes az, hogy most is ugy erzek? Veletek is van ilyen?

Legjobb válasz: 17 hetesek vagyunk velunk is elofordul, igyal sok folyadekot, egyel sok zoldseget es gyumolcsot ha maskepp nem megy, akkor kerj enyhe hashajtot az orvostol, es vedd be, ha mar 2-3 napja nincs rendes szekleted ne szedj Espumisant vagy mas puffadasgatlot, mert szornyu gorcsoket valthat ki a gyomrodban

17 hetesek vagyunk velunk is elofordul, igyal sok folyadekot, egyel sok zoldseget es gyumolcsot ha maskepp nem megy, akkor kerj enyhe hashajtot az orvostol, es vedd be, ha mar 2-3 napja nincs rendes szekleted ne szedj Espumisant vagy mas puffadasgatlot, mert szornyu gorcsoket valthat ki a gyomrodban

Régóta tetszik egy lány, de nem merek kezdeményezni, mert úgy érzem, hogy a "büdös" vagyok a dezodorok szagától, én a természetes bőröm illatát szeretném kiemelni, de nem tudom hogyan tegyem?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg nem a megfelelõ dezodort használod, ha így érzed. Lehet, hogy keresned kéne valami olyat, aminek kevésbé intenzív az illata. Egyébként szerintem a legtöbb lány nem is szereti, ha egy pasi már méterekrõl bûzlik a dezodortól ill. parfümtõl.

Szia! Valószínûleg nem a megfelelõ dezodort használod, ha így érzed. Lehet, hogy keresned kéne valami olyat, aminek kevésbé intenzív az illata. Egyébként szerintem a legtöbb lány nem is szereti, ha egy pasi már méterekrõl bûzlik a dezodortól ill. parfümtõl.
Valassz semlegesebb dezodort, amiknek tisztasag illatuk van pl feher Nivea, kek Dove.
Melyik az az illat ami neked tetszik. Amit nem tartasz nagyon erõsnek vagy intenzívnek. Mert mindenkinek más jöhet be, mert senkinek nem egyforma érzékeny az orra.
wot? :| ne tisztálkodj, egy idõ után nagyon jó illata lessz a bõrödnek XD
A kérdező hozzászólása: Jó értem, de hogyan válasszam ki a megfelelõ dezodort? Tudsz valamit ajánlani? Nincs lány tesóm, se lány barátaim akik segíthetnének...
Egyébként vannak olyan parfümök ill. dezodorok is, amelyek feromonokat tartalmaznak, az még plussz segítség lehet a csajozásnál ;)
A kérdező hozzászólása: Az Axe-ban is van feromon? Mert csak azt ismerem, a reklámja meg eléggé pozitív
Nem tudom, hogy mi van az Axe-ban, de úgy reklámozzák, hogy a természetes illatodat emeli ki. Fogalmam sincs, ebbõl mi igaz, de egy próbát sztem megér.
hm.. tény h az ember magabiztosságához hozzátartozik az is, h jó illata és van és nem fél attól h az esetleges szaga miatt rossz érzést vált ki egy másik emberbõl! használj vmit, ami picit természetesebb illatú, de ugyanakkor finom is és érezni azért h van rajtad valami. szóval ha egy picit izzadnál, elnyomja azt.

A terhesség első harmadában természetes az egész napos lehangoltság és fáradság? És az, hogy MINDEN NAP úgy érzem, mintha meg akarna jönni és a gyomorszájam is fáj?

Hányingerem nincs, de ez a rossz közérzet teljesen elrontja a napjaimat. Ti hogy viselitek (viseltétek) az els? heteket, hónapokat?

Legjobb válasz: Nekem ugyan ez van, egész napos hányingerrel tarkítva :( Nehezen viselem, szeretnék repkedni, de fizikailag képtelen vagyok rá. Ráadásul a legutóbbi UH elég nagy csalódást okozott, sokkal fiatalabb terhességet igazolt, mint amit a tüneteim jeleztek (pozitív teszttel tarkítva), így most depizek, a kontrollig. Aggódom, hogy nincs minden rendben és semmit sem tudok tenni, és ez is csak rátesz egy lapáttal a hangulatomra/fáradtságomra .

Nekem ugyan ez van, egész napos hányingerrel tarkítva :( Nehezen viselem, szeretnék repkedni, de fizikailag képtelen vagyok rá. Ráadásul a legutóbbi UH elég nagy csalódást okozott, sokkal fiatalabb terhességet igazolt, mint amit a tüneteim jeleztek (pozitív teszttel tarkítva), így most depizek, a kontrollig. Aggódom, hogy nincs minden rendben és semmit sem tudok tenni, és ez is csak rátesz egy lapáttal a hangulatomra/fáradtságomra .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor nem vagyok egyedül. Amúgy az UH nekem is 1 héttel korábbi terhességet állapított meg, mint amit gondoltam. De szerintem az nem baj. Remélem mindkettõnknél rendben lesz minden.
Nekünk is 1 héttel fiatalabb a babánk. 12. hetet töltöm pénteke, a doki szerint. Még mindig fáradt vagyok, a hangulatom ingadozik. És persze hányok.A tejfölön kívül mást nem bírok megenni:) Remélem, hogy elmúlik, mert így elég nehéz "repkedni" a boldogságban. Nekem már elmúlt a menszis érzés, jött helyette más, a derekam hasogat, vagyis az a csont hátul, biztos tágul. Boldog babavárást
Szia! én a szerencsések közé tartozom, mert szinte tünetmentes voltam /vok, de a fáradtság és az örökös álmosság, még mindig megvan pedig a 20. hétben járok! Persze már nem olyan intenzív, mint az elején, de jelen van:d! Még most is bármikor el tudok aludni napközben, pár órára úgy mint akit fejbe vertek! Bár lehet, hogy csak azért van, mert éjszaka nagyon rosszúl alszom, a haramadik hónaptól és nem tudom kipihenni magam! Ami nekem bevált, és sokat segít a C-Vitamin legalább 2000mg (de inkább több)segít a székrekedés oldásában is! ÉS A TÉVHITTEL ELLENTÉTBEN NEM OKOZ VESEBAJT , SEM MÁS PROBLÉMÁT!!!! SOK FOLYADÉKFOGYASZTÁS VISZONT MINDENKÉPP JAVASOLT!!! Kellemes Babvárást!
Ha csak 1 hét lett volna, akkor nem is idegeskednék, de itt 5-rõl van szó :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát és Nektek is boldog babavárást!
#4: és nekik volt eszük, hogy síkosítót használjanak.
Igen, természetes. Tudod nem azért van rajtad az a lik, hogy mindenfélét belenyomjál.
Igen normális..a pinádba dugd.A seg.ged szarásara van kitalálva..
Nagyon konzervatívak vagytok! A régi görögök is alkalmazták ezt a módszert
igen egy normális épeszû ember a fenekét csak székletürítésre használja
nem tudom mit csinálsz, az hogy éget, az nem jó, nem természetes, azt Te tudod van-e vmi bajod, más tünet, van v nincs, N
Azért éget, mert nem használt síkosítót, és nem fokozatosan akarod tágítani magad. De ha ennyire butus vagy, hogy ezt ne tudd, akkor minek akarsz bármit análisan felhelyezni?
Igen, korai, ne legyél k*rva.
nemtökmind1, hogy szerintünk mivan? ha késznek érzed magad csináld
Akkor mi kell még? Remélem nem néhány vad idegen jóváhagyása. ;)
Vannak olyan lányok, akik 15 évesen már kettõt szültek. Ha te is ilyen lány vagy, akkor hajrá!
Barátnõm 14 évesen vesztette el...de õ 9 hónap után feküdt le a palijával.
Ha felkeszultnek erzed magad akkor miert ne? Csak gondold meg hogy biztos vele szeretned elvesziteni? Mert onnan mar nincs masodik esely!:D
A kérdező hozzászólása: "nem csak erre ment , mivel o nagyon turelmes velem es nem erolteti ra ernenk meg kesobb is de en ugyerzem keszen allok ra.. :) " Ez az, hogy annyira gyerekesen gondolkodsz! Semmi tapasztalatod nincs sem a párkapcsolatban sem a szexuális együttlétben. Tájékozódj még egy kicsit, olvasgass. 15 évesen ez a késznek érzem magam mondat... hogy is mondjam...inkább csak arra meg ki a dolog h kipróbáld, mert fiatalon mindenre kíváncsi az ember és beleakar vágni. 2 hónap járás után. Már ne haragudj de ez nuku. SEMMI. Elõször ismerd meg. Várj vele több hónapot vagy legalább legyél 16 éves
Bánom én, de legalább védekezzetek! Mert akkor megspórolsz itt még egy kérdést, miszerint terhes vagy-e. :)
szerintem nem de ki tudja!
Normális válasz volt
A kérdező hozzászólása: normalis valaszokat kerek. koszi
Már késõ, 10 évvel ezelõtt el kellett volna kezdeni
A kérdező hozzászólása: nem csak erre ment , mivel o nagyon turelmes velem es nem erolteti ra ernenk meg kesobb is de en ugyerzem keszen allok ra.. :)
hát ha felkészültél... úgyse tudja meg senki, de lehet erre ment és utána elhagy :D
kedves 11.válaszoló!Én is 15 éves vagyok, a barátommal a 2.hónapban feküdtem le, most leszünk 1 évesek.Ha nem ismersz valakit, ne naív-ozd le, mert nem ismered!Vannak olyanok, akik sokkal érettebbek a korukhoz képest.Én azért feküdtem le a barátommal, mert én is készen álltam rá!

Mostanában állandóan ég a gyomrom, és sokszor úgy érzem, hogy nagyon marja a gyomorsav. Mitől lehet? Milyen természetes gyógymód van rá?

Legjobb válasz: Hát sokat segíthet, ha kerülöd a fûszeres, zsíros, nehéz ételeket, citrusféléket, mentolosokat. Többször keveset kell enni. Sok vizet kell inni. Fekve soha ne egyél. És lefekvés elõtt 2 órával már nem igazán jó ötlet enni. Ne fogyassz alkoholt, ne cigizz. És a nyugodt, stressz nélküli életmód is sokat segít. Gyógyteák közül már ajánlottak nekem mindenfélét, de hát jobb egyiktõl sem lett a helyzet. És ha nem múlik el, akkor érdmes elmenni orvoshoz, mert akár gyomorfekély, nyelõcsõgyulladáshoz is vezethet, ha állandóan ég a gyomrod.

Hát sokat segíthet, ha kerülöd a fûszeres, zsíros, nehéz ételeket, citrusféléket, mentolosokat. Többször keveset kell enni. Sok vizet kell inni. Fekve soha ne egyél. És lefekvés elõtt 2 órával már nem igazán jó ötlet enni. Ne fogyassz alkoholt, ne cigizz. És a nyugodt, stressz nélküli életmód is sokat segít. Gyógyteák közül már ajánlottak nekem mindenfélét, de hát jobb egyiktõl sem lett a helyzet. És ha nem múlik el, akkor érdmes elmenni orvoshoz, mert akár gyomorfekély, nyelõcsõgyulladáshoz is vezethet, ha állandóan ég a gyomrod.
Kiegészítés az elõttem szólóhoz: Mindig alaposan meg kell rágni az ételt, mert a falás is vezethet gyomorsav túltengéshez. Ha sokáig nem múlik el menj el a gasztoenterológiára, egy kilégzéses tesztre azzal ki tudják zárni a helcobacter lehetõségét. http://www.richter.hu/HU/Pages/heliobacter.aspx Lehet reflux is, amikor a gyomorszáj nem zár és feláramlik a gyomorsav a nyelõcsõbe, és marja azt. (A beteg ilyenkor is általában úgy érzi, hogy a gyomra ég.) http://www.richter.hu/HU/Pages/reflux.aspx
A lúgos PH-jú ételek-italok is segíthetnek. Pl. fogyassz több alacsony zsírtartalmú tejterméket.
Az elõbbieken kívül rágcsálj korpás kekszet, egyél napi néhány kanál búza vagy zabkorpát.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat mindenkinek! Melyek a lúgos PH-jú ételek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!