Találatok a következő kifejezésre: Terhessegem alatt sokat (153 db)

Ha vki terhesség alatt sokat idegeskedig, sok stresz éri, mit tudtok ajánlani, hogy 2megnyugodjon"? tudom, hogy erős gyógyszert nem szabad, de akor mit?

még nem várok babát, de elég stresszes mostanában az életem sajna. :(( sokat idgeskedem, sírok, fáj a gyomrom.

Legjobb válasz: Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon,hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok,nem olyan könnyû felmérgesíteni,felidegesíteni.Terhesség alatt,hacsak doki nem írja fel,semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák,amik szintén árthatnak a magzatnak,tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.

Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon, hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok, nem olyan könnyû felmérgesíteni, felidegesíteni.Terhesség alatt, hacsak doki nem írja fel, semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák, amik szintén árthatnak a magzatnak, tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.
Pl. kamillatea, citromfûtea nagyon jó az idegeskedésre. Én utóbbi használtam-sikerrel. Próbálj meg lazítani. Sok sikert:)

Aki terhesség alatt sokat hízott annak milyen volt a szülés?

30 hetesen +18 kg-nál tartok. Mennyi hízásra számíthatok még?

Legjobb válasz: 55 kg-al kezdtem a terhességet és 90 kg-al mentem szülni.ZABÁLTAM.A végén bevizesedtem, ha vizesedésre vagy hajlamos(ami már nekem a 30 héten kicsit látszott, de még "nem sejtettem semmit" :D), akkor még fogsz hízni.Az orvosom azt mondja-mondta, hogy az utolsó 1 hónapban lehet annyit hízni, mint az egész terhesség alatt, ha zabál valaki (mint én), vagy ha vizesedésre hajlamos, namármost én mind a "két eset" voltam.

55 kg-al kezdtem a terhességet és 90 kg-al mentem szülni.ZABÁLTAM.A végén bevizesedtem, ha vizesedésre vagy hajlamos(ami már nekem a 30 héten kicsit látszott, de még "nem sejtettem semmit" :D), akkor még fogsz hízni.Az orvosom azt mondja-mondta, hogy az utolsó 1 hónapban lehet annyit hízni, mint az egész terhesség alatt, ha zabál valaki (mint én), vagy ha vizesedésre hajlamos, namármost én mind a "két eset" voltam.
Most jön a java! Én az elsõvel 22-t, a másodikkal 12-t híztam, utóbbinál is megszóltak, hogy sok. :( Amúgy a szülést szerintem nem befolyásolja, hacsak nem kórosan sokat hízol.
kerek 30kilót híztam, elég könnyû szülésem volt. lement minden felszedett kiló. most 12 hetes kismama vagyok..és rettegek. nem akarok megint ennyit hízni. sokkal jobban odafigyelek, mit és mennyit eszem. eddig 60dkg.ot híztam. elsõ terhességemnél a 12.hétig 1 kilót szedtem fel. hát...mozogni nem mozoghatok, szóval reménykedem:)
Nem tudom, mennyire függ össze a súly a szüléssel...én babával, lepénnyel, vízzel együtt 18 kg-t híztam, az se kevés, de nekem az elsõ fájástól számítva 2 óra alatt megvolt a baba, viszont ismerek olyat, aki össz 9 kg-t szedett fel, és 16 órát vajúdott.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok hogy pl. valaki sokat hízik és emiatt nehéz a mozgása, és a kevés mozgás miatt nem nyílik vagy ilyesmi. Vagy hogy a légszomj megnehezíti a vajúdást/szülést.
Nekem 30 kilóval nem volt se légszomjam se semmi!
Szia! 25 kg-ot híztam összesen, ebbõl az utolsó két hónapban 10 kilót. (95 kilósan szültem). Betöltött 42. héten indították meg a szülést, mert magától nem nagyon akart kibújni a lányunk :-). 6 óra alatt megvolt a baba, viszonylag könnyû, hüvelyi szüléssel. (A baba 3900 g és 59 cm volt.) Én sajnos eléggé sokat ettem, az utolsó pillanatig tudtam jó nagyokat enni, rám nem volt igaz, hogy a baba nem hagyott helyet a gyomromnak. :-) De ha lesz második baba, már jobban oda fogok figyelni, mert a végén magas lett a vérnyomásom, és fájtak a térdeim, derekam, hátam.
Én 66 kg-mal kezdtem a terhességet (nem voltam hányós), végig ugyanolyan jó étvágyam volt, végig szedtem terhesvitamint, és 87 kg-mal mentem szülni. (168 cm magas vagyok). Nem érzem, hogy ez megnehezítette volna a szülést. A szülés után 1 héttel 75 kg voltam.
A kislányom 11 nappal született korábban a kiírt idõpontnál, mindaddig 26 kg-ot híztam. Már félidõsen bevésték nagybetûkkel a kiskönyvembe, hogy "DIÉTA". Szénhidrátszegény kenyeret ettem és úgy étkeztem ahogy a terhességi cukorbetegséggel küzdõ kismamák. Akkor nagyon nehéz volt, de utólag áldom a védõnõt, mert ugyan sokat híztam, de az mind víz volt. 5 hónap alatt ment le, most 1 évvel a szülés után 1 kg maradt rajtam... Ha hajlamos vagy vizesedésre még bármennyit hízhatsz... :) Remélem kicsit segítettem :)

Nálam az első terhességem alatt sok magzatvízet állapítottak meg amiért le is csapoltak. Kórházban is tartottak szülésig. Szeretnék másik babát de félek hogy még egyszer megtörténhet. Történt már ilyen veletek?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudtam, hogy csapolni is szoktak ilyen esetben! Nekem sok volt a magzatvíz, de terhességi cukorbetegségem is volt mellé! Azt mondták a kh-ban, hogy a cukros kismamáknál fordul elõ többnyire a sok mvíz! Nem volt neked is?

Szia! Nem tudtam, hogy csapolni is szoktak ilyen esetben! Nekem sok volt a magzatvíz, de terhességi cukorbetegségem is volt mellé! Azt mondták a kh-ban, hogy a cukros kismamáknál fordul elõ többnyire a sok mvíz! Nem volt neked is?
Én terhességi cukorral feküdtem bent, és az egyik szobatársamnak pedig kevés volt a magzatvize, azért feküdt bent. Minden nap kapta az infúziót heteken keresztül. Neki a másik terhességénél semmi ilyen problémája nem volt, teljesen rendben zajlott, csak itt volt kevés a magzatvize, amire végül is nem is találtak magyarázatot. Ez a babája is egészségesen született. Úgyhogy nem törvényszerû, hogy a másodiknál is problémás legyen a terhesség. Szerintem bátran vágj bele! :) A kistesó fontos a gyereknek.
Szia! Nekem is sok a magzatvizem, de nem vagyok cukros, nincs fejlõdési rendellenessége a kicsinek sem, nem tudják az okát.Le nem csapolnak, meg sem említette a dokim, pihennem kell sokat, mert a méhem nehezen viseli a sok terhet, és keményedek.3 baba lesz egyébként, az elõzõ kettõvel nem volt ilyen problémám. 34 hetes vagyok jelenleg.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszönöm az eddigi válaszokat.Nálam 32 hetesen csapolták le a magzatvízet nem állapítottak meg semmilyen rendellenességet szerencsére ez a jobbik eset.Egészséges gyerekem lett, aki már 6éves.Akkor azt mondták nem tudni mért van ez de nem tudják megmondani elõfordul e majd ez legközelebb is.Ezért félek, meg azért is mert 37éves leszek.

Miert oszulok a terhesseg alatt? Elotte egy szal osz hajam sem volt de a terhesseg alatt sok kijott. Miert? Mas is volt igy?

Legjobb válasz: én is növesztettem pár õsz hajszálat, de én a baba születése után, egészen a 2. hónapig. de aztán elmúlt az õszülés... nem tudom, miért volt ez így, lehet, hogy az aggódással azért összefüggésbe tudnám hozni :) nem lehet, hogy te is aggodalmaskodsz egy kicsit? :) (amúgy meg 35,5 éves vagyok, és festetlen a hajam, szóval aztán lehet, hogy már kijárt nekem már egy kis õszülés :)

én is növesztettem pár õsz hajszálat, de én a baba születése után, egészen a 2. hónapig. de aztán elmúlt az õszülés... nem tudom, miért volt ez így, lehet, hogy az aggódással azért összefüggésbe tudnám hozni :) nem lehet, hogy te is aggodalmaskodsz egy kicsit? :) (amúgy meg 35, 5 éves vagyok, és festetlen a hajam, szóval aztán lehet, hogy már kijárt nekem már egy kis õszülés :)
A kérdező hozzászólása: Elso terhessegnel 31 voltam. Most 35 vagyok es megint terhes, 4 honapos, es eszrveszem hogy megint jonnek az osz hajszalalak! A ket terhesskozt viszont egy szal se jot ki! En ugy erzem nem aggodom, nincs miert minden normalis.
Nekem is kijött egy pár szál az elsõ terhességemnél én 23 voltam, most a második babánál egy szál sem jött, nem tudom mitõl lehet, aztán el is tûnt

Miért nem lehet gyógyszert szedni a terhesség alatt? Sokra rá van írva, hogy nem ajánlott terhesség alatt, de milyen baj lehet belőle?

Legjobb válasz: Mert senki sem olyan idióta, hogy felajánlja magát õt és magzatát, hogy egy gyógyszer káros hatását bemérhessék a terhesekre. A válasz pedig: nem lehet tudni pontosan a fenti okok miatt, így marad a feltételezés.

Mert senki sem olyan idióta, hogy felajánlja magát õt és magzatát, hogy egy gyógyszer káros hatását bemérhessék a terhesekre. A válasz pedig: nem lehet tudni pontosan a fenti okok miatt, így marad a feltételezés.

Sajnos egész terhességem alatt sok ultrahangra kell járnom. 21 hét alatt kb.10 db. Ez nem árhat a babának?

Persze nem viccb?l járunk, csak félek nehogy most ebb?l legyen a baj.

Legjobb válasz: ne aggódj ha volt ood uh-ra menni annyiszor, akkor biztosan felmérte a dokia kockázatot, persze nem jó a sok uh, de azt mondják, ha kell akkor más gondot ki lehet vele kerülni..miért kellett ennyit menni?

ne aggódj ha volt ood uh-ra menni annyiszor, akkor biztosan felmérte a dokia kockázatot, persze nem jó a sok uh, de azt mondják, ha kell akkor más gondot ki lehet vele kerülni..miért kellett ennyit menni?
Szia! Én eddig 7szer voltam, nem mondták nekem se, hogy ártana...!Olvastam is valahol, hogy nem gond! 17 hetes kismami

Aki terhesség alatt sokat hizott, hogy milyen módszerrel fogyott? És mennyi idő alatt?

Egyszer?en nem értem:( 30 kg-t szedtem fel,most 1 éves a gyerekem és még 5-8 kg rajtam van.Egyszer?en nem mozulnak a kilók.2 hónapja kezdtem rendszeresen tornázni heti 3alkalommal tuti(már amennyit itthon lehet de az is valami) fogyókúrázom minden ami hizlaló kiiktatva.Nemtudom miért nem ment le 1 kiló sem?!

Legjobb válasz: Szia.Èn is 30 kgot híztam a lányommal.Nekem szerencse 8 hónap alatt lement mind. De ez nem mindenkinek sikerül..... Most a fiamat várom,28 hetes vagyok,és ma´r 12 kg ´nákl tartok....

Szia.Èn is 30 kgot híztam a lányommal.Nekem szerencse 8 hónap alatt lement mind. De ez nem mindenkinek sikerül..... Most a fiamat várom, 28 hetes vagyok, és ma´r 12 kg ´nákl tartok....
SZia! Minden fogyókúrával úgy van nem csak szülés után, hogy nehezen indulnak meg a kilók lefelé, de kitartás, próbálj inkáb kardió jellegû mozgásokat végezni, sokat inni és este nem enni. én 20 kgot híztam, még 7 van fenn 4 hónapos a lányom, én járok futni, és utána végzek pár erõsítõ gyakorlatot, szerencsére én a páromra rá tudomk bízni addig a bébit...
Jaj, bocsi a hibákért, csak próbáltam gyors lenni:) Ancsy, megint!
A kérdező hozzászólása: :) Köszi. Na a reduktilt (remélem jól irtam) próbáltam.Nagyon örültem neki amikor hallottam errõl a lehetõségrõl, viszont nekem nem jött be:( Ahelyett hogy csökkentette volna az étvágyamat, inkább növelte és nem is igazán voltam jól tõle:( De most akkor mit csináljak, olvastam hogy lehet hogy ha vkinek magas a cukra az befolyásolja a fogyást, de nekem tök normális. Huhh, mindegy karácsonykor kicsit bûnözök de marad a diéta. De azért várnék még véleményeket!
Igen érdekes gyogyi a Reduktil, van akinek , hat , és van akinek nem.Hozzáteszem egy idõ után nekem sem ért semmit.Most vissza jött kb 2 kg és 2 napja újra szedem, most érzem, hogy hat, mert 2 napja szinte nem is ettem, csak gyümit, meg iszonyat szomjas vagyok újra+rosszúl alszom:( Üdv:Ancsy
Nekem a cactuslim+koffein(energiaital) vált be. Viszonylag hamar elindította lefelé a kilókat. 55kg-al lettem terhes, 68kg-al szültem, 60-ig hamar lementem a szülés után, de 60kg-nál teljesen megálltam. A cactuslim segített elindulni, most 1éves a fiam és 53kg vagyok. (166cm)

Voltatok úgy, hogy a 2. terhessége alatt sokat kellett valami oknál fogva kórházban lenni? Addig ki volt otthon az első gyermeketekkel?

Legjobb válasz: Szia! Nekem elég friss az élmény:(. Elsõ terhességemmel semmi probléma nem volt. Most várom a második gyerekemet és február 27-én este be kellett feküdnöm a kórházba pecsételõ vérzés miatt 31 hetes voltam akkor. Amíg a kórházba bementünk addig a Sógorom vigyázott a nagylányra (most 21 hónapos). Meg másnap is míg a férjem hozott pár cuccot. Azóta meg a Nagyszülõknél van a nagylány, én meg itthon fekszem:(. Úgy egyeztünk meg a Nagyszülõkkel, hogy hétvégére hozzák haza amikor a férjem nem dolgozik, így elkerülhetõ az, hogy megemeljem magam és megint vérezzek. Nagyon hiányzik, de még egyben kéne maradni a Kistesóval még egy jó hónapig! Üdv egy 21 hónapos kislány anyukája aki 33 hetes kismama is.

Szia! Nekem elég friss az élmény:(. Elsõ terhességemmel semmi probléma nem volt. Most várom a második gyerekemet és február 27-én este be kellett feküdnöm a kórházba pecsételõ vérzés miatt 31 hetes voltam akkor. Amíg a kórházba bementünk addig a Sógorom vigyázott a nagylányra (most 21 hónapos). Meg másnap is míg a férjem hozott pár cuccot. Azóta meg a Nagyszülõknél van a nagylány, én meg itthon fekszem:(. Úgy egyeztünk meg a Nagyszülõkkel, hogy hétvégére hozzák haza amikor a férjem nem dolgozik, így elkerülhetõ az, hogy megemeljem magam és megint vérezzek. Nagyon hiányzik, de még egyben kéne maradni a Kistesóval még egy jó hónapig! Üdv egy 21 hónapos kislány anyukája aki 33 hetes kismama is.
Második babámmal a 9. héttõl bent kellett volna feküdnöm végig. Nem tehettem, mert a kissebbiket nem volt kire bízni. Fenyegetõ vetélés, majd fenyegetõ koraszülés volt az ok. Otthon nem tudtam pihenni sem, mégis 1 hét túlhordás után indítani kellett
Két és fél éves volt az elsõszülöttem, épp beszoktattam a bölcsibe, amikor közel három hétre korházba kerültem egyre erõsödõ vérzés miatt. Párom munkahelye elég toleréns volt, az elsõ héten szabin volt, ill. betegszabin, mert a kicsi beteg lett, utánna reggel õ vitte a bölcsibe, délután valamelyik nagyszülõ ment érte, utánna jöttek be hozzám a korházba. Nagyon kemény volt, de szerencsére volt kire számítani. Sajnos a baba nem maradt meg, a 15. héten levált a lepény.

Lehetseges az hogy terhesseg alatt sokkal noiesebbnek erzem magam mint egyebkent ennek koze lehet a noi hormonoknak vagy valami ilyesmi?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, mert én is sokkal nõiesebbnek és szebbnek érzem magam, annak ellenére, hogy korábban örök elégedetlen voltam. Miért ne, szuper érzés, hogy anya leszel és még bombanõ is (a saját szemedben) :)

Elképzelhetõ, mert én is sokkal nõiesebbnek és szebbnek érzem magam, annak ellenére, hogy korábban örök elégedetlen voltam. Miért ne, szuper érzés, hogy anya leszel és még bombanõ is (a saját szemedben) :)
Lehet szerepe a hormonoknak pszichésen is, meg hát nekem pl. megnõtt a cicim, kicsit kigömbölyödtem, sokkal csinosabb vagyok, mint terhesség elõtt. :)
A kérdező hozzászólása: en is orok elegedetlen vagyok de valahogy ez mas terhesseg alatt .... es koszonom a valaszokat :)

Ha a terhességem alatt sokat idegeskedtem, akkor a babám ha megszületik gyengébb idegzetű lesz?

Legjobb válasz: Cáfolom.Én sokat idegeskedtem, állandóan attól féltem, hogy elvetélek, mindig gond volt a fiacskánkkal.Ennek ellenére õ a világ egyik legnyugisabb emberkéje.

Cáfolom.Én sokat idegeskedtem, állandóan attól féltem, hogy elvetélek, mindig gond volt a fiacskánkkal.Ennek ellenére õ a világ egyik legnyugisabb emberkéje.
Én is sokat idegeskedtem a terhességem alatt minden miatt és az én kisfiam is nagyon nyugodt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem az én babámra is ez lesz igaz.
Azét nem ilyen drasztikusan, de hatással van rá, az biztos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!