Találatok a következő kifejezésre: Terhesseg ill. alatt, (33 db)

Terhesség ill szoptatás alatt felszedett túlsúly okozott már ízületi panaszokat valakinek?

Nekem terhesség utolsó hónapja óta vannak panaszaim, az ujjaimat alig bírom behajlítani, a térdem és most már a bokám is fáj reggelente. El fog múlni vajon?

Legjobb válasz: Nekem a végén volt hasonló: a jobb kézfejemen 3 ujjam zsibbadt és "béna" volt. Mivel nekem van egy csigolya kopásos problémám, tudtam, hogy attól van, nem birta a kilókat, jártam az utolsó 1 hónapban rheumatológiára vele heti 3x, lidocain injekciót adott rá a néni a hátamon az egyik izomban keletkezett görcsbe, igy volt csak elviselhetõ. De volt, hogy éjjel sirva ébredtem, annyira fájt. A lábaim sem birták a 15 kiló plusszt, bajuk nem lett, de nagyon nehéz volt lépcsõzni a végén már, dagadtak is eléggé, de az szülés után 2-3 nap alatt elmúlt.

Nekem a végén volt hasonló: a jobb kézfejemen 3 ujjam zsibbadt és "béna" volt. Mivel nekem van egy csigolya kopásos problémám, tudtam, hogy attól van, nem birta a kilókat, jártam az utolsó 1 hónapban rheumatológiára vele heti 3x, lidocain injekciót adott rá a néni a hátamon az egyik izomban keletkezett görcsbe, igy volt csak elviselhetõ. De volt, hogy éjjel sirva ébredtem, annyira fájt. A lábaim sem birták a 15 kiló plusszt, bajuk nem lett, de nagyon nehéz volt lépcsõzni a végén már, dagadtak is eléggé, de az szülés után 2-3 nap alatt elmúlt.

Szerintetek mennyire normális az, ha a terhesség ideje alatt a párom egyáltalán nem kívánta a szexet? Semikor sem. Első, második, ill. a harmadik trimeszterben sem.

Eddigi együttléteinket is mindig kizárólag én kezdeményeztem. Egyetlen kivétel van csak.

Legjobb válasz: Hát barátnõm terhes, de õ mostanában majdnem megõrül a szexért... Az egyik exem viszont, akivel tartom a kapcsolatot, azt mesélte, hogy az elsõ trimeszterben neki totálisan 0 kedve volt a szexhez... Az más kérés, hogy a 2. trimeszterben õ is majd megõrült volna a szexért, de addigra veszélyeztetett terhes lett és a doki közölte, hogy tilos... :)

Hát barátnõm terhes, de õ mostanában majdnem megõrül a szexért... Az egyik exem viszont, akivel tartom a kapcsolatot, azt mesélte, hogy az elsõ trimeszterben neki totálisan 0 kedve volt a szexhez... Az más kérés, hogy a 2. trimeszterben õ is majd megõrült volna a szexért, de addigra veszélyeztetett terhes lett és a doki közölte, hogy tilos... :)
szia én háromszor voltam terhes, és egyiknél sem kívántam a szexet bár nálam ez kapóra jött mert eltiltott a doki tõle!megoldottuk másként a dolgot mert attól hogy nekem nem lehetett és nem is kívántam, az még nem azt jelentette, hogy neki nélkülöznie kellett volna!!
Hát, ha elõtte is mindig te kezdeményeztél, akkor valószínûleg eddig sem nagyon kívánta a szexet... Tapasztalat. Ezt valóban benézted...
hát ezt benézted keress mást
sok pasi undorodik a terhes nõktõl, megértem õket
A kérdező hozzászólása: A félreértések elkerülése miatt én volnék a férfi, és a feleségemrõl írtam, hogy nem kívánta/kívánja a szexet...
Szerintem terhesseg alatt nagyon keves no elvezi a szexet, nem veletlen, h talan pont ekkor a legnagybb az esely arra, h a parjuk megcsalja. Nezz utana, nem te vagy az egyeduli ilyen helyzetben, de szerintem megeri kivarni, mert utana lesz egy kicsitek, aki annal tobb oromot tud okozni, mint 9 honapi szex. 22F (de mar nagyon szeretnek babat :D )

Kíméletesebben takarítotok a terhesség elején ill. alatt? Van valami amit már nem Ti csináltok?

Legjobb válasz: Szerintem, ha valaki nem veszélyeztetett, akkor felesleges nagyon kímélnie magát. Én mindent ugyanúgy csináltam (amikor a legkisebbel voltam terhes, nagy hassal cipeltem a másik kettõt) és sportoltam napi egy órát az utolsó napig. Nagyon jól esett úszni, azután még a takarítás is jöhetett, mert a "súlytalanságban" kipihentem magam.

Szerintem, ha valaki nem veszélyeztetett, akkor felesleges nagyon kímélnie magát. Én mindent ugyanúgy csináltam (amikor a legkisebbel voltam terhes, nagy hassal cipeltem a másik kettõt) és sportoltam napi egy órát az utolsó napig. Nagyon jól esett úszni, azután még a takarítás is jöhetett, mert a "súlytalanságban" kipihentem magam.
Szia! Veszélyeztetett terhes vagyok (21 hetes), nekem azt mondta a dokim, hogy annyit és olyat csináljak, amennyi még nem esik rosszul, amint elfáradok pihenjek le. Nekem vérezgetéssel indult a terhességem, illetve mostanság meg görcsölgettem, és leginkább pihennem kell(ene). Amit itthon csinálok: fõzés, mosogatás, mosás, teregetés, ruhahajtogatás, virágok megöntözése illetve kicsit besegítettem a festetés utáni takarításba: törölgettem, visszapakolgattam a könnyebb tárgyakat. De ennyi. Boltba egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán megyek, és akkor is csak apróságokat hozok haza. Kimozdulni se nagyon merek, mert a 4.-en lakunk... Így elég macerások a hétköznapok. A leírtakon kívül mást nem nagyon merek csinálni. Arra figyelj, hogy nehezet ne emelj! Ja, anyukám pl. még téglát is talicskázott, mikor épült a házunk. :) Én teljesen egészségesen, idõre születtem. De õ nem volt veszélyeztetett.
A fiammal 8 hónapos terhesen költöztünk, most várom a kistesót 3 hónapos terhesen megint költöztünk és egyáltalán enm volt idõm kímélni magam az 1 éves fiam mellett, meg még mindent bedobozolni pár nap alatt, de semmi bajom. Amúgy minden ugyanúgy megy, csak néha lassabban, mert lelassultam mostanság.
Én 8 hónaposan, óriási hassal ablakot pucoltam! (Késztetést éreztem rá! :-D) Na, kaptam is a családtól... Szerintem a vegyszerekkel vigyázz és nehezet ne emelj. Pakolni nyugodtan..
Nekem kímélnem kell magam, elég határozottan mondta az orvos is a védõnõ is. Többször volt vetélésem. :( Nagyon keveset csinálok, és nagyon elfáradok tõle. Ha elfáradtam nagyon rosszul vagyok. 2 kg-nál többet nem cipelek, vigyázok a mozdulataimra is. Ráadásul Na és K hiányom van, amitõl fokozottan fáradékony vagyok. :( Van 2 olyan barátnõmm, aki a 9 hónap alatt semmit sem csinálhatott, mindekettejüknek 2-2 egészséges, szép gyereke van és mind a két gyerekkel 9-9 hónapot feküdtek. A férjem megérti és segít, ha itthon van, inkább az anyós értetlenkedik. Folyton hangsúlyozza, hogy õ mennyire könnyen viselte. Vigyázz magadra, ha azt mondják, de ha jól vagy, a mozgás jót tesz. A túl erõltetést kell kerülni, meg a sok streszt, és add meg a testednek a 8 órai pihenést! Boldog babavárást!
Most költözködtünk és gondolhatod nem nagyon tudtam kímélni magam, nem is a rengeteg dobozból a kipakolgatás, hanem utána a nagy takarítás, ja és mind ezek mellet van két gyermekem és a kisebbik még nagyon igénybe vesz meg nagyon anyás!!!Nem hiszem, hogy bármi baj lehet ha nem vagy veszélyeztetett! Boldog babavárást:16km
Szia, én is kímélem magam, de azért nem annyira, ma pl. wc-t takarítottam, de most nem domestossal, hanem sima fürdõszobai spray-al, mert az nem olyan veszélyes belélegezve. Fõzés, mosogatás, porszívózás ugyanúgy megy, de jobban vigyázok én is többszõr leülök pihenni. Boldog babvárást mindenkinek!
Én kímélem magam. Nekem nem volt egyszerû a teherbe esés, ami másnak természetes, az nekem sajnos nem volt az. Lassabban csinálok mindent, pl. anno amikor felsöpörtem, utána jött a porzsívó, majd a felmosás. Most söprés után leülök egy kicsit, a felmosás se olyan gyors, erõteljes. Nem erölködöm, inkább 2x végigmegyek a problémás helyeken, mintsem hogy sikáljam. A szõnyegtakarítást már nem én csinálom, illetve nem egyedül. :) Hetente-kéthetente kimosom, mert állatok vannak. A szõnyeg, az 200x150-es, azt bele a kádba, és átsikálom. Megforgatni, emelni azonban a vizes szõnyeget a férjem szokta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Boldog Babavárást Neked is! :)
A kérdező hozzászólása: Ki szeretném adni a lakásomat és össze kellene pakolnom. Mármint bedobozolni a ruháimat, edényeimet. Ez remélem még belefér... (szekrényt nem pakolok :) )
Én ugyanúgy csináltam mindent. Ráadásul anyumék költöztek, mikor 8 hónapos terhes voltam, így mentem segíteni, én még a ruhásdobozt is cipeltem, na jó nem a 20 kg-osat, de azért volt pár kg.
véletlen se emelj és ami még veszélyes, az a nyújtózkodás! Ha teheted, az ablakpucolást bízd másra.Ezeken kívül meg úgyis érzed majd mi az ami megy és mi nem :) Ügyes legyél :D
Én ugyanúgy csináltam mindent, mivel segítségem nincs a férjemen kívõl, õ pedig sokat és nehezet dolgozik, nem hagyhattam még az itthoni teendõket is rá! Persze a nehéz dolgokat, ha kellett arréb tolattam/rakattam vele, de ezen kívül mindent én végeztem. 39hetesen ablakot pucoltam például, semmi bajom nem lett, 40+2 hétre született a fiam, egészségesen, pedig nyújtózkodtam is! 2hetes baba anyukája


Terhesseg ill. Peteeres alatt, mindenkeppen emelkedni kell a testhömersekletnek, vagy van olyan hogy nem emelkedik?

Nekem atlagban 36,5-36,8 a höm, es lehet hogy most sikerült a baba, de nem emelkedett a höm.Tesztelni meg korai lenne.Szerintetek van jelentösege a testhönek?

Legjobb válasz: A hõdnek mindig van jelentõsége... :) Mikor (nem)kéne megjönnie? Vagy talán már késik is, Tünetek esetleg?

A hõdnek mindig van jelentõsége... :) Mikor (nem)kéne megjönnie? Vagy talán már késik is, Tünetek esetleg?
Nem tudom nekem mennyi volt terhesseg elott de most babasan 36.6 36.8
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jo kivansagot, remeljük ugy lesz, meg egy kis idejig ragom a kefet, remelem nem jön meg, köszi a segitseget.Minden jot neked.
Hát nem is tudom, nekem 1 gyerekem van és most várom a 2.at. Nekem nem fájt a derekam, csa kaz utolsó pár hétben, ami hátra volt a szülésig, aztán a szülés napján mag iszonyúan fájt. Kívánom, hogy babás legyél én is nagyon szorítok!!!
A kérdező hozzászólása: Ja, es a masik.Mensi elött mindig majd leszakad a derekam, most nem szerinted?
Ha terhes vagy, akkor a méhszáj fent van, zárt és nagyon kemény, ami logkius is, mert felveszi azt a bizonyos "védelmezõ szerepet", és ha fennt van nehezen lehet elérni, de szeritem guggolva a legegyszerûbb.
Második kérdezõtõl kérdem a méhszájat , hogy kell magunknak megvizsgálni, és mit kell érezni, ha baba van a dologban?
A kérdező hozzászólása: Szoval.Mensi elött kb egy hettel voltunk együtt, akkor meg nem beszeltünk rola, aztan hozodott fel, hogy jo lenne baba, es akkor kattant be, hogy lehet mar meg is van, mert nem jött meg.De meg nem telt el ket het, ezert irtam, hogy korai a teszteles.Van valami furi erzesem az alhasban, olyan mintha meg akarna jönni, de megsem olyan.Meg mensi elött mindig ideges vagyok, mindig nincs kivetel, ebböl tudjuk, hogy megjön, most nem.Es nincs az edessegmania sem, ami szinten mindig van mensi elött.Ugyhogy nem tudom mi van.
A terhesk nagy többségének egyébként 37 C körüli hõje van...de ez nagyon változó. Érzel vmi alhasi szurkálást talán??? Az bíztató jel lenne. Méhszájjal hogyan állasz? Vagy nem szoktad nézni?
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy ha besikerült, akkor kb most kellene neki beagyazodnia.Csak azert kerdeztem, hogy tudjam, ha nem emelkedik a höm, van- ertelme remenykednem.Es ha sikerült, akkor mar most magasabb lenne a höm?Köszi, hogy valaszoltal nekem.
A kérdező hozzászólása: Hat ezaz, nekem mindig 36, 5-36, 8, ezert kerdeztem.Mindegy, ha nem jön meg tovabbra sem tesztelek, es remenykedem.

A terhességed alatt mi volt a legrosszabb testileg ill. lelkileg?

Legjobb válasz: Elsõ 18 hét. Én a világ összes kismamájának a mellékhatásait megkaptam. Elsõ 14 hétben 12 kilót fogytam, mert nem maradt bennem az étel. Sokszor már nem tudtam/tudtuk, hogy mit hányok ki?! Emiatt a legdurvább az volt, amikor azt álmodtam, hogy kihányom a magzatomat. Na .. ott volt elegem és közöltem az orvosommal, hogy a [email protected] B vitamin után kezdjen velem valamit, mert ez már nem normális. A védõnõ le se [email protected], csak szörnyûködött és állandóan azt mondta, hogy biztos beteg vagyok! Megszámolni nem tudom, hogy hányszor voltam a háziorvosnál és hány helyre küldött el kivizsgálásra. Makk egészséges voltam, csak egyszerûen a terhesség melletti tünetek kidöntöttek. Aztán a 8-9. hónap .. amikor felfedeztem a vízilópatákat! Kaptam a sarat a védõnõtõl, hogy vizesedem. Mondom: tényleg?! Nem mondja?! Aztán közölte, hogy pihennem kéne. Nos, egész terhesség alatt otthon voltam, megnéztem a Dallast, Dr. House-t, Dr. Csontot, mesefilmeket.. szóval, elhiheted .. nem kis idõmet töltöttem fekve! Bármit csináltam, vizesedtem. Kórházban is voltam 8,5 hónaposan, mert fájásaim voltak. Az orvosom a 3. napon kiakadt, hogy non-stop fekvés után is be van dagadva a lábam és vizesedik. Persze toxomiának semmi jele nem volt! Érzelmileg ami még nagyon durva volt, az a 4. hónapban rám törõ: Egyszer sírok, majd nevetek effektus. Nagyon utáltam!!! Úgy képzeld el, hogy beszéltem telefonon apukámmal, röhögtünk valamint, majd 10 percig kérdezte tõlem, hogy mi a baj, miért sírok?! Már a végén üvöltött a telefonba. 120 km-re laknak, de 1 óra alatt itt volt nálunk kocsival. És ez ment 1,5 hónapon keresztül. A piacon vettem zöldséget, megköszöntem és sírva fakadtam. Cseppet sem néztek hülyének! Mai napig egyébként, ha meglátok vagy hallok egy mentõt vagy tûzoltót, akkor sírva fakadok, könnyezek és elcsuklik a hangom. De, ha rendõr jön, baromira nem érdekel ... nagyon durva!

Elsõ 18 hét. Én a világ összes kismamájának a mellékhatásait megkaptam. Elsõ 14 hétben 12 kilót fogytam, mert nem maradt bennem az étel. Sokszor már nem tudtam/tudtuk, hogy mit hányok ki?! Emiatt a legdurvább az volt, amikor azt álmodtam, hogy kihányom a magzatomat. Na .. ott volt elegem és közöltem az orvosommal, hogy a [email protected] B vitamin után kezdjen velem valamit, mert ez már nem normális. A védõnõ le se [email protected], csak szörnyûködött és állandóan azt mondta, hogy biztos beteg vagyok! Megszámolni nem tudom, hogy hányszor voltam a háziorvosnál és hány helyre küldött el kivizsgálásra. Makk egészséges voltam, csak egyszerûen a terhesség melletti tünetek kidöntöttek. Aztán a 8-9. hónap .. amikor felfedeztem a vízilópatákat! Kaptam a sarat a védõnõtõl, hogy vizesedem. Mondom: tényleg?! Nem mondja?! Aztán közölte, hogy pihennem kéne. Nos, egész terhesség alatt otthon voltam, megnéztem a Dallast, Dr. House-t, Dr. Csontot, mesefilmeket.. szóval, elhiheted .. nem kis idõmet töltöttem fekve! Bármit csináltam, vizesedtem. Kórházban is voltam 8, 5 hónaposan, mert fájásaim voltak. Az orvosom a 3. napon kiakadt, hogy non-stop fekvés után is be van dagadva a lábam és vizesedik. Persze toxomiának semmi jele nem volt! Érzelmileg ami még nagyon durva volt, az a 4. hónapban rám törõ: Egyszer sírok, majd nevetek effektus. Nagyon utáltam!!! Úgy képzeld el, hogy beszéltem telefonon apukámmal, röhögtünk valamint, majd 10 percig kérdezte tõlem, hogy mi a baj, miért sírok?! Már a végén üvöltött a telefonba. 120 km-re laknak, de 1 óra alatt itt volt nálunk kocsival. És ez ment 1, 5 hónapon keresztül. A piacon vettem zöldséget, megköszöntem és sírva fakadtam. Cseppet sem néztek hülyének! Mai napig egyébként, ha meglátok vagy hallok egy mentõt vagy tûzoltót, akkor sírva fakadok, könnyezek és elcsuklik a hangom. De, ha rendõr jön, baromira nem érdekel ... nagyon durva!
Testileg az, hogy az utolsó hetekben alig bírtam felkelni az ágyból :) Lelkileg nem volt rossz semmi, összességében nagyon jó kis 8 és fél hónap volt :)
Testileg: Mikor a baba már hatalmas volt, és a gyomrom rúgta, kilökte belõlem a kaját, savastól. Konkrétan vastagon gyomorsavval hánytam ki a vacsit. Na, akkor sírtam, hogy ez már sok. Szülés elõtt nemsokkal volt. Lelkileg: mikor mindenki fogdosni akart, idegenek is, úgy éreztem, hogy belemennek egy olyan zónába, amibe én nem engedtem be õket, de õk betörtek, kérdés nélkül. és ha szóltam, még nekik állt feljebb.
A 20. hétig az elviselhetetlen hányás, 2. gyereknél ehhez jött pluszba a viszeres láb- iszonyat fájdalom, és 40 fokban is vastag szorító harisnyák, plusz a terhességi cukor. Most jön a 3. gyerek, vele iszonyat hányinger, a másik kettõt is alig bírom ellátni. Teljesen egyedül vagyok, férjem hajnalban meg, késõn jön. A legtöbb ember azt gondolja, hogy csak nem tudok mit kezdeni magammal jó dolgomban. És ha a sajátjaim nem elegek, akkor nálunk van a férjem elõzõ kapcsolatából született gyereke is. (aki magatartás zavaros). Legutóbb 10 napra. Most 2 hétre jön. Egy csomószor éreztem már, hogy összeroppanok a felelõsség súlya alatt. Képtelen vagyok megfelelni a gyerekeimnek. Este hulla vagyok, így a férjemnek. Jól kipanaszkodtam magam, bocsi.
A kérdező hozzászólása: Lelkieknél elsõsorban a hangulatingadozásra gondoltam, mivel nekem "alapjáraton" (még nem vagyok terhes eddig) is kijut belõle rendesen, gondolom majd akkor még rosszabb lesz...
Testileg, az elso 16 het az katasztrofa volt... undorodtam a hustol, allandoan aludtam, mindig fajt a fejem..mindig..bufogtem, a gyomrom nagyon fajt, hanytam..utaltam mkit. Utana a mehembe nyilalo fajdalmak, mert nott... De osszessegebe ezek a 20.hetig tartottak. azota szuperul erzem magam, leszamitva h ovatosan kell hozzamszolni mert barmin elbogom magam. Lelkileg megorit, hogy nem tudom mikor jon a baba es legfokepp h jolvan-e. Nagyon feltem ot.
Lelkileg: hangulatingadozás, képes voltam az egyik percben nevetni, majd sírni, majd ordibálni mint akinek elment az esze... Utána magasabb volt a cukrom mint kellett volna, így be kellett feküdnöm a kórházba. Kijöttem a rendelõbõl, és már patakokban folyt a könnyem. Hazáig sírtam, meg otthon még egy pár órát. Aztán mikor ott hagyott a férjem a kórházban este fél8-tól hajnal 2-ig bõgtem. Ezt 2 napon keresztül... Testileg: fájt a méhem, vizesedett a lábam, a hõségben voltam nagy pocakkal és elefánt lábakkal, egyedül nem bírtam sokszor megfordulni az ágyon, állandóan pisilni kellett... :)
Testileg bármit kibírok. Lelkileg a folyamatos rettegés, hogy minden rendben legyen, és még 10 hét hátra van.

2. babajukat várók (szülés előtt állók), ill. többgyerekes anyukák, mennyit híztatok 2. terhesség alatt?

2.babánkat tervezzük, kisfiammal 30 kg-ot híztam terhesség alatt (ne hujjogjatok), el?tte 52 kg voltam világéletembe, és nagyon jó alakom volt. Most 20 hós fiam, 60 kg alá nem tudok menni, jól lefogytam, igaz, maradt úszógumim, de jók rám a régi ruháim, igazából nincs gond, párom is elégedett velem, járok tornázni. Csak az aggaszt, h most majd nem 52 kg-mal fogom kezdeni a terhességet, és ha erre a 60-ra hízok , az még durvább lesz.

Legjobb válasz: Szia! Hát ez a kérdés engem is izgat, én 53-ról indultam +17 kg-val 70 voltam szülés elõtt és most vagyok 58kg. Sajnos rám a régi ruháim nem jönnek fel, így nekem még rosszabb. A kislányom most 16 hónapos és mi is tervezzük a tesót. Nem görcsölök fogyókúrán most, nem idegesítem magam, arra próbálok odafigyelni, hogy kevesebb jöjjön fel. Kevesebb kenyeret eszek, majd csak reggelire a lányommal, délután már nem fogok enni kenyeret és a tésztát is kerüljük, ill. megpróbálok odafigyelni, hogy ne egyem túl magam. Én is jártam szülés elõtt tornára rendszeresen és hozzá voltam szokva, hogy bármennyit ehetek, de a terhesség alatt nem tornáztam és meg is lett az eredménye a bármennyi evésnek. Most idõ hiányában nem tudok járni tornázni, de a tesó születése után vissza akarok fogyni megközelítve a kezdeti súlyomat.

Szia! Hát ez a kérdés engem is izgat, én 53-ról indultam +17 kg-val 70 voltam szülés elõtt és most vagyok 58kg. Sajnos rám a régi ruháim nem jönnek fel, így nekem még rosszabb. A kislányom most 16 hónapos és mi is tervezzük a tesót. Nem görcsölök fogyókúrán most, nem idegesítem magam, arra próbálok odafigyelni, hogy kevesebb jöjjön fel. Kevesebb kenyeret eszek, majd csak reggelire a lányommal, délután már nem fogok enni kenyeret és a tésztát is kerüljük, ill. megpróbálok odafigyelni, hogy ne egyem túl magam. Én is jártam szülés elõtt tornára rendszeresen és hozzá voltam szokva, hogy bármennyit ehetek, de a terhesség alatt nem tornáztam és meg is lett az eredménye a bármennyi evésnek. Most idõ hiányában nem tudok járni tornázni, de a tesó születése után vissza akarok fogyni megközelítve a kezdeti súlyomat.
szia.Elsõ lányommal 30kg hiztam, a fiammal 8kg hiztam.

Aki már túl van 1 vetélésen, az a többedik terhessége alatt is félt, ill. mennyire, hogy elveszíti a kicsit? -ha már legalább 1 sikeres terhességen túl van.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 terhességem volt ahol a 12. hétig sajnos elmentek a babák.Négy évvel ezelõtt ismét babát vártam nagyon nehéz volt állandó fekvés ,sok korház és a 37. hétre megcsászároztak ez volt a 4-ik terhességem,sajnos 1 napot élt a kisbabám .:( Most vagyok ötödször állapotos és már 20 hetesek vagyunk.Eddig semmi nagyobb gondom nem volt ,le is kopogom, de végig izgultam eddig,nehogy barnázzak vagy görcsöljek vagy valami gond legyen.Mikor megtudtam , hogy babucit várok összekészítettem a kórházi cuccomat is. Szóval még most sem vagyok nyugodt,majd talán ha a kezemben tarthatom a drágaságomat, pedig eddig minden eredményem jó lett.Hozzá kell tennem,hogy a babucim az új páromtól van,és remélem mostmár nem is lesz gondom a mostani terhességgel.Megpróbálok pozitivan gondolkodni lehet ez is sokat segít.Neked boldog babavárást,ha pedig nem vagy még kismama akkor sok sikert kívánok!

Szia! Nekem 3 terhességem volt ahol a 12. hétig sajnos elmentek a babák.Négy évvel ezelõtt ismét babát vártam nagyon nehéz volt állandó fekvés , sok korház és a 37. hétre megcsászároztak ez volt a 4-ik terhességem, sajnos 1 napot élt a kisbabám .:( Most vagyok ötödször állapotos és már 20 hetesek vagyunk.Eddig semmi nagyobb gondom nem volt , le is kopogom, de végig izgultam eddig, nehogy barnázzak vagy görcsöljek vagy valami gond legyen.Mikor megtudtam , hogy babucit várok összekészítettem a kórházi cuccomat is. Szóval még most sem vagyok nyugodt, majd talán ha a kezemben tarthatom a drágaságomat, pedig eddig minden eredményem jó lett.Hozzá kell tennem, hogy a babucim az új páromtól van, és remélem mostmár nem is lesz gondom a mostani terhességgel.Megpróbálok pozitivan gondolkodni lehet ez is sokat segít.Neked boldog babavárást, ha pedig nem vagy még kismama akkor sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ha vissza nézel: Köszönöm, Neked a jó kívánságot!-már babás vagyok, pénteken lett + a teszt. :D Sok boldogságot, és még több egészséget kívánok Nektek!! És tiszta szívbõl kívánom, hogy ezúttal Te is megismert, milyen jó dolog anyának lenni!
Nagyon remélem , hogy megismerem, köszönöm a jókívánságaidat.

Milyen a cellulit tea? Lehet terhesség alatt ill. elött inni és más teákkal együtt használni?

Legjobb válasz: Szerintem terhesség és szoptatás alatt ne, mert elképzelhetõ, hogy méreganyagokat/salakanyagokat szabadít fel a szervezetedben.

Szerintem terhesség és szoptatás alatt ne, mert elképzelhetõ, hogy méreganyagokat/salakanyagokat szabadít fel a szervezetedben.

Hany kilot illik hizni a terhesseg alatt, hogy mindenki nyugodt legyen a kornyezetemben?

31 hetes kismama vagyok,es mindossze 5kg-ot hiztam,pedig nem vagyok egy sovany tipus,sot inkabb hizekony,sokan ilyesztgetnek,hogy kicsi lesz a babam.A 27 hetes uh-an a doki 860 grammra saccolta a sulyat.Nem dietaztam,soha nem tettem,nem most kezdenem el,mindent megeszek amit kivanok,viszont ezt az 5 kilot is mind a pocimra raktam.Es ebben az egeszben az a jo,hogy ismeroseim masik fele tul nagyra becsuli a pocimat a "korunkhoz"kepest.Mar nem tudom mit higggyek,ugy erzem tul sokat foglalkoznak a pocakommal,es mar nagyon zavar.Nyugtassatok meg,hogy nincs osszefugges a baba es az en sulyom kozott :((Itt egy kep a pocikamrol:

Legjobb válasz: Az testalkattól is függ hogy mennyit "illik" hízni. Ezen az oldalon meg tudod nézni mi neked az ideális. Remélem tudtam segíteni. Ha nem vagy anorexiás alkat, akkor nem normális például a 12-16 kiló, viszont aki vékony, annak megengedett. Ne foglalkozz vele mit mondanak. Ebben a témában mindenki nagyon okosnak hiszi magát. Ha az orvos nem mondja hogy baj van a baba súlyával, akkor nincs. Mond meg annak aki ezzel iszkál hogy minden rendben a babával. Az orvos csak többet ért hozzá mint õ. Kitartás :) http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_.. Nagyon boldog babavárást!

Az testalkattól is függ hogy mennyit "illik" hízni. Ezen az oldalon meg tudod nézni mi neked az ideális. Remélem tudtam segíteni. Ha nem vagy anorexiás alkat, akkor nem normális például a 12-16 kiló, viszont aki vékony, annak megengedett. Ne foglalkozz vele mit mondanak. Ebben a témában mindenki nagyon okosnak hiszi magát. Ha az orvos nem mondja hogy baj van a baba súlyával, akkor nincs. Mond meg annak aki ezzel iszkál hogy minden rendben a babával. Az orvos csak többet ért hozzá mint õ. Kitartás :) http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_.. Nagyon boldog babavárást!
Itt írnak néhány átlagértéket a harmadik harmadból (vannak átlagos magzat súlyok is): http://www.kismama.hu/babavaras/harmadik_harmad/1753/#checkp.. A 27. hét táján már egy kiló körüli az átlagsúly, de az utolsó harmadban megduplázódik a baba súlya. Nem lesz kicsi.
ja az utolsó vagyok ekkora volt a pocim a fiammal 39-40 hetesen http://iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=85389626&us.. És ekkora most a lányommal 35 hetesen http://iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=187673131&u..
Jajj így nem lehet megnyitni! :( Na mind1 a lényeg hogy az elötttem szólóknak igazuk van, ha a doki nem mondta akkor nincs baj! Élvezd a pocakod amíg lehet. Jó egészséget nektek! 35+2h kismami
A kérdező hozzászólása: De megnyitotta, nekem is van iwiw-em, csak be kellett jelentkeznem, es lathattam a pocidat :) ).En is alig varom mar, hogy ekkora legyen :D Koszi a valaszokat mindenkinek!
Ne aggódj. Ha a gyerek nem nõ rendesen azt az ultrahangok úgy is jelzik. Én 6 kg-ot híztam a gyerekem meg 3 kg-os lett. Én sem diétáztam rosszul sem voltam, de szinte semmit nem kívántam vagy nagyon hamar tele lettem. Mikor megszültem utána meg volt hely bõven és rendesen tudtam enni. Én is kérdeztem a védõnõt, hogy nem gond-e ha nem hyzok. Azt mondta, hogy a gyreke nõ tehát nem gond. Karácsony elõtt mindenki szidta mérlegét csak én nem.
A kérdező hozzászólása: 21:39-es :) )), mintha csak magamat hallanam, tenyleg annyi az okoskodo, eszre sem veszik, es az agyunkra mennek, persze nalam akadnak olyanok is, akik szandekosan piszkalnak.Ferjem nyugtatgat, hogy csak irigyek, mert nekik nincs ilyen szep pocijuk...nahat ez megnyugtat...a pocimra nagyon buszke vagyok...:D Kellemes babavarast, konnyu szulest, es minden jot!
21.39 vagyok :-)) Akkor kezet foghatunk! Én is imádom a pocakomat, nem is gondoltam volna, hogy ilyen büszkén viselem majd...és nekem is a férjem is imádja, olyan jól esik. :-) Neked is minden jót kívánok!

37 hetesek vagyunk. Barna szemölcsszerű (csak szerű és nem szemölcs) pöttyök jelentek meg a nyakamon és a mellemen, ill. már a hasamon is van kettő, mi lehet? Normális terhesség alatt vagy baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem csak barna, piros is van. A terhesség hozta elõ több más bõrhibával együtt:( Nem jelent bajt, állítólag szülés után majd elmúlnak (nekem legalábbis ezt mondták). Hát, kíváncsi leszek rá...!

Szia! Nekem nem csak barna, piros is van. A terhesség hozta elõ több más bõrhibával együtt:( Nem jelent bajt, állítólag szülés után majd elmúlnak (nekem legalábbis ezt mondták). Hát, kíváncsi leszek rá...!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!