Találatok a következő kifejezésre: Terhesseg elott sokat (32 db)

Tisztelt Doktor Úr! 2012. márciusában szültem, még most is szoptatok. Egy hete jött meg a menstruációm, sokkal több volt a vérzés mint a terhességem előtt. Két napja már csak kevés barnás váladék távozik el, de ez büdös. Terhességem előtt soha nem tapaszt

Tisztelt Doktor Úr! 2012. márciusában szültem, még most is szoptatok. Egy hete jött meg a menstruációm, sokkal több volt a vérzés mint a terhességem előtt. Két napja már csak kevés barnás váladék távozik el, de ez büdös. Terhességem előtt soha nem tapasztaltam, hogy a barnás váladék mind a menstruáció előtt, mind utána büdös lett volna. Most miért lehet büdös, ez normális? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A panaszok alapján lehetséges, hogy valamilyen fertőzése van, ezért javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A panaszok alapján lehetséges, hogy valamilyen fertőzése van, ezért javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 2012. márciusában szültem, még most is szoptatok. Egy hete jött meg a menstruációm, sokkal több volt a vérzés mint a terhességem előtt. Két napja már csak kevés barnás váladék távozik el, de ez büdös. Terhességem előtt soha nem tapaszt

Tisztelt Doktor Úr! 2012. márciusában szültem, még most is szoptatok. Egy hete jött meg a menstruációm, sokkal több volt a vérzés mint a terhességem előtt. Két napja már csak kevés barnás váladék távozik el, de ez büdös. Terhességem előtt soha nem tapasztaltam, hogy a barnás váladék mind a menstruáció előtt, mind utána büdös lett volna. Most miért lehet büdös, ez normális? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A panaszok alapján lehetséges, hogy valamilyen fertőzése van, ezért javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A panaszok alapján lehetséges, hogy valamilyen fertőzése van, ezért javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mar 2hete hogy nem szoptatok. Mikor fog megjönni? Meddig tart az 1. mensi? Sokkal fajdalmasabb mint terhesseg elött? Nekem ugyanis akkor is fajt mindenem ha megjött.

Legjobb válasz: Eltolódhat a ciklusod hossza,nekem szinte nem is fájt viszont rengeteg vér volt és több napig tartott mint terhesség elött.

Eltolódhat a ciklusod hossza, nekem szinte nem is fájt viszont rengeteg vér volt és több napig tartott mint terhesség elött.
Én még szoptatok, mégis megjött. Sokkal fájdalmasabb volt, erõteljesebb, több. A 2. is sajnos.
Szia!Én is szoptatok még , de a szülés után 7.héten jött meg elõször.Azóta már kétszer volt meg, mind a kétszer szinte észre sem vettem, egyáltalán semmi fájdalom nem járt hozzá, pedig elõtte elsõ nap bizony megéreztem.3-4 napig tartott, kb ugyan annyi vérzéssel.
Egy kávé biztosan nem fog ártani. Nekem azt mondta a gyerekorvos, mértékkel mindent szabad :)
Én kávéztam terhesen is, és most is, szoptatás alatt. Mind a 3 gyerekemmel, egyikre sem volt hatással. Nem árt a babának. Sõt, a koraszülött babáknak koffeint adnak gyógyszer gyanánt, ugyanis megszünteti, csökkenti az alvási apnoet, légzéskimaradást. A testvérem kislánya 29 hétre született, amikor hazaengedték a kórházból, napi 2-3 kávé megivását is javasolták neki.
2 db 3az1ben is ihatsz, akár tej nélkül is.Kávéból ne igyál sokat, a rendesbõl. A csoki meg....Én volt h egy fél csomag kakaós kekszet, szeletcsokit is benyomtam egy nap, annyira kívántam az édességet...féltem is, h nehogy emiatt baj legyen..de semmi. Ugyanúgy kakilt, minden oké volt.
Én is iszom a 3:1 kávét - semmi baj, bár én arra figyeltem, hogy ne közvetlenül szoptatás elõtt, hanem rögtön szoptatás után ittam (így van ideje valamelyest kiürülnie a köv. szoptatásig). Csoki: figyeld a babád, ha jól tolerálja, akkor egyél nyugodtan. Több helyen olvastam, hogy anyatejes babáknál gyakori (vagy nagyobb mennyiségû) bukást eredményezhet. ...és tényleg :( - ez nálunk is bejött az elsõ idõkben.

Ha vékony vagyok és terhesség alatt sem híztam sokat (7-8 kiló) fogok tudni szoptatni? Többet kell ennem szülés után mint terhesség előtt és alatt ahhoz hogy működjön?

Legjobb válasz: Szerintem semmi köze a szoptatásnak ahhoz, h milyen a testalkatod! Inkább a genetikának van köze hozzá, de annak nem is kicsit! Én 44 kiló voltam amikor teherbe estem, 64 kilóval mentem szülni. Most 10 hónapos a lányom és már egy jó ideje visszafogytam 44 kilóra. (Nem fogyókúrával, nem tornázom, egyszerûen leszaladtak rólam a kilók, ilyen vagyok. Pedig örültem volna ha marad egy kis plusz, nem szeretek piszkafa lenni.) Mégis még mindig szoptatom a kislányomat, az elején annyi tejem volt, hogy szegénykém nem bírta nyelni. :) Azóta már kevesebb van, de én úgy gondolom a szervezetem igazodik az Õ igényeihez, mivel már más ételeket is eszik! Úgy egyél ahogyan jól esik, de az fontos, hogy eleget és tápanyagban gazdag ételeket fogyassz! :)

Szerintem semmi köze a szoptatásnak ahhoz, h milyen a testalkatod! Inkább a genetikának van köze hozzá, de annak nem is kicsit! Én 44 kiló voltam amikor teherbe estem, 64 kilóval mentem szülni. Most 10 hónapos a lányom és már egy jó ideje visszafogytam 44 kilóra. (Nem fogyókúrával, nem tornázom, egyszerûen leszaladtak rólam a kilók, ilyen vagyok. Pedig örültem volna ha marad egy kis plusz, nem szeretek piszkafa lenni.) Mégis még mindig szoptatom a kislányomat, az elején annyi tejem volt, hogy szegénykém nem bírta nyelni. :) Azóta már kevesebb van, de én úgy gondolom a szervezetem igazodik az Õ igényeihez, mivel már más ételeket is eszik! Úgy egyél ahogyan jól esik, de az fontos, hogy eleget és tápanyagban gazdag ételeket fogyassz! :)
igen utolso hététõl pedig tejserkentö teát igyál
Nekem annyi tejem volt hogy egy csomót leis bírtam fagyasztani pedig volt olyan nap hogy 10-szer is szopizott a fiam! Én 58kg-al mentem szülni, 50 kg-al kezdtem tehát 8 kg-ot híztam.Az ételt amúgy is jobban kívántam, de szedtem is a tejserkentõ homeos bogyót is de nem minden nap!
A harmadik válaszoló vagyok! Azt kihagytam, hogy a genetikát nem véletlenül említettem. Nálunk anyai ágon mindenki ugyanolyan vékony volt a terhessége ill. a szülése után mint amilyen én voltam/vagyok és a szoptatással sosem volt baj. De azt hiszem apai ágon is ez volt a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Nekem második baba lesz és nagyon szeretnék, de elsõ babámmal nem jött össze, elég sok oka volt, születés után 2 hétig az intenzíven volt azt se tudtuk életben marad e, én nem bírtam enni aludni semmit, teljes lelki összeomlás, de azért fejtem meg vittem be minden nap 2x a kórházba, de miután kijött akkor sem volt hajlandó szopni, 1 hónapig fejtem és azt kapta aztán elapadt. Anyukám több mint 1 éves korunkig szoptatott minket testvéremmel, szülése is könnyû volt én is erre számítottam de abszolút más volt. Viszont egyik nagymamám sem tudott szoptatni és a szülésem az övékére hasonlít, remélem azért menni fog.
Én is vékony vagyok, hasonlóan, mint az elõttem szóló, 47kg-mal kezdtem a szülést, felment rám 17kg, volt tejem is, tudtam szoptatni, igaz csak 4 hónapig, de ennek más oka is volt.Ja és én is pikk-pakk leadtam sajnos a kg-kat, pedig én is szerettem volna, ha marad rajtam.
fogsz ha szót fogadsz nem csinálsz úgy mint én! Enni inni sokat! tejszaporító teát sokat inni nekünk azt fõzték a korházban ha viszel filtert a csecsemõsök biztos adnak forralt vizet. ja és pihenni amennyit csak tudsz. nekem a pihenés nem adatott meg egyedül voltam a kicsivel mert apa dolgozott ahogy hazajöttünk pihenés helyett a baba és a házimunka na ha van segítséged használd ki ha segíteni akarnak!!!! és akkor lesz tejed!!!

Terhesseg elott nagyon sokat szivaroztam es sajnos most sem tudom elhagyni (de kevesebbet fustolok). Minel jobban szeretnem elhagyni, annal jobban kivanom a cigit. Hogyan hagyhatnam el?

Legjobb válasz: Gondolj mindig arra, hogy azzal ártasz a picinek! Nekem még egy nyelet bortól is lelkiismeret furdalásom van, pedig az nem árt. Egy normális terhesség alatt is állandóan izgul az ember, hogy minden rendben van-e, szépen fejlõdik-e a baba, de ha cigizel, akkor még pluszban azért is kell aggódnod, mert nem tudhatod mit okozol vele. Próbáld meg megállni, akár milyen rossz is, mindkettõtök érdekében!!! Boldog babavárást! 27 hetes kismama

Gondolj mindig arra, hogy azzal ártasz a picinek! Nekem még egy nyelet bortól is lelkiismeret furdalásom van, pedig az nem árt. Egy normális terhesség alatt is állandóan izgul az ember, hogy minden rendben van-e, szépen fejlõdik-e a baba, de ha cigizel, akkor még pluszban azért is kell aggódnod, mert nem tudhatod mit okozol vele. Próbáld meg megállni, akár milyen rossz is, mindkettõtök érdekében!!! Boldog babavárást! 27 hetes kismama
Szia! Lehet, hogy sablon szöveg, de kérj szakorvosi segítséget. Ez egy függõség. Nincs az leírva sehol, hogy az ember csak úgy abba tudja hagyni magától. De a tüdõgondozóban tudnak segíteni. Sõt, a háziorvosod is biztos tud ajánlani valakit, aki a környéketeken foglalkozik az ilyen problémákkal. Nem vagy egyedül! Komoly lépés, hogy beismered a problémát és tenni akarsz ellene. Szorítok neked! Szép babavárást!
Ez csak rajtad múlik, ebben mi nem tudunk segíteni! Elhatározás kérdése az egész! Én is dohányoztam a terhesség elõtt, még most is megkívánom a cigit, mert a férjem továbbra is dohányzik, de eszembe sem jutna rágyújtani!!!! Minden alkalommal az a kis élet jut eszembe, aki bennem növekszik és én vagyok érte a felelõs! Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel ha bármi baja lenne!!!! Gondolj erre, és sikerülni fog!!! 8 hetes kismama
bizony ám, ez csakis akarat kérdése, ha terhes az ember, ha nem, csak úgy tud leszokni, ha akar.és neked most van KIÉRT akarnod! én 10évig lánc dohányosként éltem.3éve egyik nap azt mondtuk a párommal, ne cigizzünk.és azóta nem cigizünk.csak akarat és elhatározás kérdése. sok sikert és boldog babavárást 35hetes kismama
Jó én megértem hogy kívánod, hisz függõ vagy. DE! Gondolj abba bele, hogy kockáztatod a gyermeked életét, és ha már most ilyen felelõtlen szülõ vagy, milyen leszel ha megszületik a pici?
Ui: természetesen azt, hogy a gyerek "levegõt kap" csak képletesen értettem, remélem, Ti meg félre nem:)

16 hetes vagyok. Tegnap lefeküdtem a férjemmel, de az orgazmusom sokkal erőteljesebb volt mint terhesség előtt. Okozhat valami problémát a babánál?

Legjobb válasz: Nem lesz baj ne,aggódj!Ez a terhesség alatt normális, hogy az orgazmusod erõsebb,én is ezt tapasztaltam.Ha az orvosod nem tilt el az eggyüttléttõl csak érezzétek jól egymást!Boldog babavárást

Nem lesz baj ne, aggódj!Ez a terhesség alatt normális, hogy az orgazmusod erõsebb, én is ezt tapasztaltam.Ha az orvosod nem tilt el az eggyüttléttõl csak érezzétek jól egymást!Boldog babavárást
Elvileg a fokozott altesti verboseg ennek az oka, es semmi, de semmi karos hatasa nincs a babara, sot! A te szervezetedben keletkezo boldogsag hormon atjut hozza is, es kellemesen erzi magat. Nem szabad elvesztegetni az idot, ki kell hasznalni ezt a plusz oromot :)
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtató!Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!

Kistesót szeretnénk a lányunknak, és 3 hónap múlva kezdenénk el a dolgot. Nem sok vitamint szedek, már kezdjem el szedni az Elevitet? Az első terhességem előtt 1 hónappal előtte kezdtem el szedni, de nemtudom hogy 3 hónap előtte nem sok e.

Legjobb válasz: 2. vagyok. A kávé a koffein miatt nem javasolt (ezért is hívják káros szenvedélynek). Ha koffeinmentest iszol, azzal tuti nem ártasz. Egyes friss kutatások szerint mégsem káros a kávé fogyasztása babaprojekt idején, mert fokozhatja a spermiumok mozgását. De azért én távol tartom magam és a férjemet tõle, mert régebbi kutatások szerint viszont nem jó. A spermiumok meg koffein nélkül is jól mozognak, ha egészséges az illetõ. Mi nem kávéztunk a kislányom tervezésekor és legelsõ hónapban sikerült, úgyhogy nem szükséges hozzá a koffein. :) Tüszõrepedésed az elsõ megemelkedett hõmérsékletû nap elõtt van kb 24 órával. De nem fontos pont aznapra idõzíteni, mert a spermiumok a nõi szervezetben 3 max 5 napig életképesek, tehát ha nem vagy biztos a peteérés napjában, akkor ha elõtte együtt vagytok, abból még simán lehet baba. Mi a kislányunknál a mensi elmúlásától kezdve 2 naponta voltunk együtt egészen addig még meg nem emelkedett a hõm. Mindennap nem célszerû együtt lenni, inkább a 2 naponkénti együttlétet javaslom, mert ennyi idõ kell ahoz, hogy maximális mennyiségû kiskatona legyen az ondóban. Ha ennél sûrûbben vagytok együtt, akkor hígabb az ondó, kevesebb benne a spermium. De ezt leszámítva ebbõl is simán lehet baba, csak a 2 napossal esélyesebb. Remélem tudtam segíteni. :)

2. vagyok. A kávé a koffein miatt nem javasolt (ezért is hívják káros szenvedélynek). Ha koffeinmentest iszol, azzal tuti nem ártasz. Egyes friss kutatások szerint mégsem káros a kávé fogyasztása babaprojekt idején, mert fokozhatja a spermiumok mozgását. De azért én távol tartom magam és a férjemet tõle, mert régebbi kutatások szerint viszont nem jó. A spermiumok meg koffein nélkül is jól mozognak, ha egészséges az illetõ. Mi nem kávéztunk a kislányom tervezésekor és legelsõ hónapban sikerült, úgyhogy nem szükséges hozzá a koffein. :) Tüszõrepedésed az elsõ megemelkedett hõmérsékletû nap elõtt van kb 24 órával. De nem fontos pont aznapra idõzíteni, mert a spermiumok a nõi szervezetben 3 max 5 napig életképesek, tehát ha nem vagy biztos a peteérés napjában, akkor ha elõtte együtt vagytok, abból még simán lehet baba. Mi a kislányunknál a mensi elmúlásától kezdve 2 naponta voltunk együtt egészen addig még meg nem emelkedett a hõm. Mindennap nem célszerû együtt lenni, inkább a 2 naponkénti együttlétet javaslom, mert ennyi idõ kell ahoz, hogy maximális mennyiségû kiskatona legyen az ondóban. Ha ennél sûrûbben vagytok együtt, akkor hígabb az ondó, kevesebb benne a spermium. De ezt leszámítva ebbõl is simán lehet baba, csak a 2 napossal esélyesebb. Remélem tudtam segíteni. :)
Szia, szerintem nem sok, mivel úgyis tél vége van, ilyenkorra általában kimerül a szervezet vitaminháztartása, ezért is olyan fáradt sok ember. Úgyhogy bátran pótold szerintem, legfeljebb ne mindennap szedd be.
Igazad van, a dokik gyakran mondják, hogy napi 2 kávé nem árt, de azt úgy kell érteni, hogy annyi még belefér, ha az illetõ függõ. De annál nem jobb, mintha nem inna kávét.
Kifejezetten jó, ha már most elkezdesz felkészülni, a terhesvitamin ártani nem fog, csak használni.
Ha már hozzá van szokva a szervezeted a kávéhoz, akkor szerintem nem feltétlen kell leszoknod, de még megteheted, viszont a dokim elmondta, hogy terhesen pl. napi két kávé nem árt, tehát akár végig kávézhattam volna, de én nem kávéztam soha amúgy sem :) . Colát ittam, ha megkívántam.
Nagyon szívesen tettem. Munkámból kifolyólag valóban járatos vagyok a témában. Örülök, hogy segíthettem. Sok sikert neked is!
Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen, kedves volt tõled, hogy ilyen részletesen leírtad! Minden jót!
Ja igen, az még lemaradt a kérdésekbõl, hogy az ún. kritikus napokon érdemes akár minden nap próbálkozni? Vagy az változtathat a spermium minõségén?
Kedves 2. válaszoló, úgy látom, te igen járatos vagy a témában, így azt szeretném megkérdezni, hogy kávét miért nem ajánlott fogyasztani? Csak azért, mert én sajnos igencsak odavagyok érte, ha váltok koffeinmentesre, úgy nem árthatok magunknak semmit? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a ciklus.hu oldalon vezetem a menstruációs naptáram, az ovulációs napon van a legnagyobb esély a teherbeesésre?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Én az elsõ babámnál is felkészültem a fogamzásra, és most is. (nekünk épp most telt le a 3 hónapos felkészülés) Tervezett fogamzás elõtt 3 hónappal elkezdtem szedni a terhesvitamint, vigyáztam magamra, nem ittam alkoholt (amúgy sem szoktam, max egy évbe 2X), nem fogyasztottam kávét, kólát, nem dohányoztam (ez sem volt nehéz, mert sosem dohányoztam), próbáltam nem bevenni semmilyen gyógyszert, ez sajnos nem jött össze, mert pont voltam beteg, így antibiotikumot kellett szednem. De pl "hétköznapi" fejfájásra nem veszek be fájdalomcsillapítót, vagy sokszor nagyon fáj a derekam, arra sem veszek be ilyenkor semmit. Ugyanezeket a férjem is betartja. A férjemnek még a forró vízben fürdõzés is tiltott ilyenkor, vagy a szaunázás, illetve nagyon szûk alsó, mert ezek mind ronthatják az esélyeket a babára. Amúgy egyáltalán nem sok a 3 hónap, sõt ennyi kell egy petesejt éréséhez, illetve a hímivarsejtek is 90 napalatt érik el teljesen érett állapotukat. Ezért fontos ebben a 3 hónapban, hogy a lehetõ legegészségesebb szintre hozzátok a szervezeteteket, mert ugye ezen sejtek valamelyikébõl lesz majd a kisbabátok. Sok sikert, szedd nyugodtan a vitaminokat!
Hát pont ezt mondtam én is, csak más szavakkal :)

Hogyan tudnám leszoktatni a páromat a dohányzásról? Próbáltam megkérni, de hallani sem akar róla. De engem nagyon zavar, és sokba is kerül! Én is dohányoztam terhesség előtt, de mióta babát várok, a szagát se bírom. 15 hetes kismama.

Nem cigizik el?ttem, de mégis nagyon zavart, mert érzem rajta.

Legjobb válasz: Szia!Ezt én is átéltem a férjemmel.Igaz,õ le szeretett volna szokni,csak nem ment neki.Ez tartott 6 évig,neki a biorezonancia segített,és az,hogy babát terveztünk.Õ 4 hónapja nem cigizik,én pedig 6 hetes terhes vagyok.Sok sikert nektek!

Szia!Ezt én is átéltem a férjemmel.Igaz, õ le szeretett volna szokni, csak nem ment neki.Ez tartott 6 évig, neki a biorezonancia segített, és az, hogy babát terveztünk.Õ 4 hónapja nem cigizik, én pedig 6 hetes terhes vagyok.Sok sikert nektek!
Szerintem ezt már a baba tervezésekor meg kellett volna beszélni. De jobb, ha ennyit elfogadsz tõle, fõleg, ha korábban te is cigiztél. Oké, hogy a terhesség alatt megváltozik a nõben sokminden, de ennyi kompromisszum kell.
Az biztos, hogy minel tobbet piszkalod vele, annal kevesbe akar majd leszokni. A dontest ugyis neki kell meghozni. Az en ferjem is dohanyzott, es sokat piszkaltam miatta, de mindig megbantottam vele. O le akart szokni, es egyszer elment akupunkturara es azzal sikerult neki feladni. Bar o meg a terhesseg elott leszokott, mert nem akart cigizni mig babat varunk, remelem ezutan sem szokik mar vissza! Ha nem akar leszokni, kar piszkalnod vele, probald meg elfogadni.

Aki mensigorcsokkel, meg kibirhato fajdalmakkal meguszta a szulest, tett ezert vmit? Pl terhesseg elott is sokat mozgott kesobb is, fugg e sulytol?

En 102 kg vagyok, keveset mozgok, ettol fuggetlenul velem is megeshet h nem falkaparo fajdalmakkal szulok? Az elsovel 17 orat vajudtam, edaval de en ugy ereztem h nagyon fajt, most eda nelkul szeretnek, de felek ha edaval ennyira fajt mi lesz eda nelkul? Vagy lehetek en is azon szerencsesek egyike akik "megusszak" a szulest?

Legjobb válasz: Szerintem mentális felkészülés kell!

Szerintem mentális felkészülés kell!
Hát szerintem ez genetika! Én rettegtem! De bíztam mert anyu is elég könnyen szült! Nem voltam nagyon túlsújos kis felesleg volt rajtam, soha nem tornáztam meg ilyenek! Magzatvíz elfolyás után 4 órával kint volt a pici! Nem mondanám, hogy nagy fájdalmaim voltak csak a 3 tolófájás volt nagyon rossz!
Pózítívan állok a dologhoz, én könnyen fogok szülni , bírni fogom.... stb ezt hajtogatom magamnak:-))) sokan kiröhögnek érte igaz, de lehet a végén én fogom nevetve mesélni a szülésem:-))) 16 hetes 91 kg-os kismami
Nem hinném, hogy genetika kérdése lenne- Nõvérem nagyon megszenvedett a szülõszobában, én mindet (4-et) nagyon könnyen (fájdalom csillapítók nélkül) szültem. Hogy a súly befolyásolhatja e?? -nem valószínû. Napi legalább fél órás séta segíthet!! + ne parázz!!! Sok minden az agyban dõl el!!! :-) Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-)
3. babámnál már tudatosabb voltam. Amikor jöttek a fájdalmak, nem görcsöltem és rettegtem, hanem elengedtem magamat amennyire tudtam és mélyeket lassan ki-be lélegeztem. 2 óra alatt megszületett a 4400gr-os babám. 2. szülésemné féltem, hogy két napos lesz, mint az elsõ, azért azt fájdalmasabbnak éltem meg. 1. szülésem maga volt a pokol az oxitocinnal, kézzel tágítással, kétnapos szüléssel. Pedig az elsõ babám csak 3600gr volt. 60kg-ról kezdtem 25-25kg-okat híztam/terhesség.
A kérdező hozzászólása: A napi setat el fogom kezdeni. Csak tudni szeretnem mit tesznek azok akiknek "atlagos" szulesuk volt, de eddigi valaszok alapjan, szerintem epp kire mosolyog a szerencse. Az elso szulesemnel nem feltem, nem erdekelt csak a babara vagytam, megis 17 oras lett oxitocinnal , kezzel tsgitassal...ettol kezdve tartok attol h nem fejben dol el...sajnos!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!