Találatok a következő kifejezésre: Terhesseg elojele a (77 db)

Lehet a terhesség előjele a kéthétig folyamatos menszeszelés?

több mint 2 hete menszeszelek.fogamzásgátlót szedek,de el?z? hónapban kétszer elfelejtettem beve nni,ezért nem lehetett szünetet tartanom a szedésében.írta a tájékoztató h a 2.héten jelentkezhet vérzés,de nekem 2 hete van folyamatosan.volt akinél olvastam hogy neki ez volt a terhesség jele:S valóban így van?

Legjobb válasz: igazán nem hiszem. még ha millióból egy nõnél elõ is fordulhat a terhesség elõtt, akkor sem jele a terhességnek, csak épp a terhesség ellenére elõfordult. jele egész biztosan nem.

igazán nem hiszem. még ha millióból egy nõnél elõ is fordulhat a terhesség elõtt, akkor sem jele a terhességnek, csak épp a terhesség ellenére elõfordult. jele egész biztosan nem.
A tablettáktól van, nem terhességtõl (nálam is elõfordult ilyesmi, amikor - szintén egy kihagyás miatt - folyamatosan szedtem be két levéllel.
Nem lehet a terhesség jele a folyamatos menstruáció... Viszont javaslom, hogy konzultálj egy nõgyógyásszal!!! Ha már egyszer fogamzásgátlót szedsz! Ne felejtsd már el, hogy be kell venni! Ennyire nem lehetsz szétszórt!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. nem vagyok szétszort több mint egy éve szedem, és hûha 2szer elfelejtettem bevenni mert otthon hagytam.ez mással is elõfordul
Elõfordul ja... Már nevelik is a gyerkõcöt. :DDD
Szia! Nekem is ez volt a múlt hónapban, mondjuk én nem felejtettem bevenni szemeket. 19 napig véreztem kb. a 15 napon azért elmentem a nõgyógyászomhoz. Õ megmonda, hogy a terhesség ki van zárva és ilyen elõ szokott fordulni ha az elõzõ hónapban nem érett meg rendesen a petesejt. Aztán 4nap múlva elállt a vérzésem és ebben a hónapban rendere minden úgy jött ahogy kellett neki.
Terhesség gyanúja esetén terhesteszt.

A terhesség előjele a hüvelyváladék?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Annak az elõjele, hogy hamarosan menstruálni fogsz...

Hány éves vagy? Annak az elõjele, hogy hamarosan menstruálni fogsz...
ha ilyen kérdést tesz fel nyilván már szexelt is, nem véletlenül nem azt kérdezi, hogy meg fog jönni? amúgy külön hadd gratuláljak egy nagyon felvilágosult nõnek ismét....
A kérdező hozzászólása: Am csak azért, mert azt olvastam hogy terhességnél több lehet meg peteérésnél is. Köszike a válaszokat..
Akkor úgy kellett volna írnod: "terhesség elõjele lehet a több hüvelyváladék?"...
nem elõjele, hanem jele. de a terhesség 6 és késõbbi heteire jellemzõ. (de akkor már valószínûleg teszt is + lett) sok terhes nõ krémes állagú folyást tapasztal ilyenkor. peteérés elõtt pedig tojásfehérjére hasonlító átlátszó, nyúlós folyást. fantasztikus a természet, hogy ennyi mindent jelez nekünk.
a sok hüvelyváladék FERTÕZÉS IS lehet....
11:16 vagyok én csak összefoglalva írtam, de bõvebben itt olvashatsz a témáról. képek is vannak http://babatervezok.otthona.net/nyalka.shtml

Lehet terhesség előjele a sárgás-fehéres folyás a hüvelyből? Vagy inkább fertőzés?

Legjobb válasz: a folyás elszinezõdése sajnos inkább fertõzésre utal, sõt ha zöldebb lesz és viszket , akkor minden bizonnyal gomba és mielõbb kezelni kell. Megelõzés céljábol keress fel orvost.

a folyás elszinezõdése sajnos inkább fertõzésre utal, sõt ha zöldebb lesz és viszket , akkor minden bizonnyal gomba és mielõbb kezelni kell. Megelõzés céljábol keress fel orvost.
nézd, tutira nem lehet mondani. ha beüthetett egy esetleges terhesség, akár az is lehet. ezért kell elmenni dokihoz.
az antibiotikumtól könnyen lehet gombás fertõzés. és sajna az sem garantált, hogy ha nincs szaga, akkor nem az. én is jártam már így. menj el dokihoz, az a tuti.
na akkor aZ gomba mert az antibiotikumtol könnyen belehet gombásodni
igaza van az elõttem szolonak. és ha szagtalan a folyás akkor gyanakodhatsz terhességre de ha nem akkor inkább ne éld bele magad. amugy van szaga?
a sárgás folyás sajna gombafertõzés gyanús.
A kérdező hozzászólása: viszont most szedtem kb 3 hete antibiotikumot és most Sumetrolimot (nem tudom az antibio.-e) lehet attól is?
A kérdező hozzászólása: Hát max csak akkor van szaga, ha bepálik:D Meg nagyon ritkán szokott viszketni is.
A kérdező hozzászólása: akkor mindenképpen fertõzés ugye?
A kérdező hozzászólása: persze felfázásra...

Lehet e a terhesség előjele a puffadás és a petefészek és méh körüli tompa szùrás?

Legjobb válasz: Én a 9. hétig puffadtam nagyon. Akármit ettem, a végén már csak levesen éltem. legalább nem hánytam:)

Én a 9. hétig puffadtam nagyon. Akármit ettem, a végén már csak levesen éltem. legalább nem hánytam:)
Lehet a terhesség jele is, de lehet PMS tünet is. Elõzõ ciklusokban voltak ilyen tüneteid?
Ha sok sört iszok én is puffadok. De sose voltam terhes.Sõt ettõl még a feleségem se.

Mik a terhesség előjelei? Mennyi idő után jelentkeznek a "tünetek"?

Gondolok pl. hányás, hányinger, fejfájás, étvágytalanság, stb...

Legjobb válasz: A terhesség elõjelei közül az egyik legkorábban észlelhetõ a „mindjárt meg fog jönni” érzés, ám a menstruáció késik. Evvel egyidejûleg lehet tapasztalni az alhas puffadtságát. Nyilván ezek önmagában nem feltétlenül a terhesség elõjelei. Ehhez még társulnia kell néhány, nem szokványos érzéssel. Egyik ilyen dolog például a szagérzékenység. Bizonyos szagokat, illatokat már jóval korábban megérez a várandós nõ, mint korábban. És nagyon gyakran elõfordul, hogy bizonyos szagoktól egyenesen undorodik, hányinger, hányás léphet föl, ha megérzi. Fõleg a jellegzetesebb, erõsebb szagok esetében, mint például: dohányfüst, vagy a kávé illata. Bizonyos ízekre is így reagálhat a várandós szervezet. A terhesség elõjelei közé sorolhatóak, ha valaki bizonyos ételeket nagyon megkíván, méghozzá olyanokat, amiket korábban nem tartott a kedvencének. Például sóvároghat a zsíros kenyér, szalonna, savanyú uborka után. És ha „megadta a szervezetének” mindezt, ettõl függetlenül nem enyhült ezek utáni vágya. Terhesség elõjelei tekintetében ide lehet még sorolni az indokolatlan fáradtságot, levertséget, aluszékonyságot. Valami olyasmi érzésre kell itt gondolni, mint amikor az emberen nagyon eluralkodik a tavaszi fáradtság. Nehéz nyitva tartani a szemet, az ember arca, végtagjai elnehezednek, és hatalmas nehézség megmozdítani õket. Már korai terhesség idején jellemzõ lehet az emberre az érzékenység, sírás olyan apróságok miatt, ami korábban nem váltott volna ki ilyen reakciót. Külsõleg a terhesség elõjelei lehetnek az alábbiak: felpuffadt, vérbõ alhas, mely már korai terhesség idején sûrûbb vizelési ingert kel; mellek feszülése, megnövekedése, érzékenysége. A mellbimbó udvarának színe sötétebb barnára vált, apró, kiemelkedõ mirigyek jelennek meg a mellbimbó körül. Nem esett szó a reggeli émelygésrõl, hányásról, rosszulléttõl. Ezek a terhesség elõjelei tekintetében nem a legkorábbiak, hanem a terhesség 6.-7. hete körül jelentkeznek, de a 8. héten már egészen rendesen észlelhetõek. De ekkorra már a terhességi tesztek is kimutatták a terhességet. A terhességi tesztek igen nagy biztonsággal kimutatják a terhességet már a menstruáció elmaradásának elsõ napjától, még a legolcsóbbak is. A terhességet ultrahanggal legkorábban a fogamzást követõ 23-25 nappal lehet megállapítani. A terhesség elõjelei tehát, amiket a legkorábban meg lehet érezni, mielõtt az ultrahang vagy a teszt pozitív eredményt adna, az alábbiak: mindjárt megjön érzés, alhasi puffadtság érzés, gyakori vizelés, emlõ elsötétedése, emlõfeszülés, szagérzékenység, ízérzékenység, furcsa dolgok megkívánása, émelygés, indokolatlan fáradtság. Ezek külön-külön nem jelentenek terhességet, de ha három ezek közül észlelhetõ, akkor ezek már lehetnek egy esetleges terhesség elõjelei...

A terhesség elõjelei közül az egyik legkorábban észlelhetõ a „mindjárt meg fog jönni” érzés, ám a menstruáció késik. Evvel egyidejûleg lehet tapasztalni az alhas puffadtságát. Nyilván ezek önmagában nem feltétlenül a terhesség elõjelei. Ehhez még társulnia kell néhány, nem szokványos érzéssel. Egyik ilyen dolog például a szagérzékenység. Bizonyos szagokat, illatokat már jóval korábban megérez a várandós nõ, mint korábban. És nagyon gyakran elõfordul, hogy bizonyos szagoktól egyenesen undorodik, hányinger, hányás léphet föl, ha megérzi. Fõleg a jellegzetesebb, erõsebb szagok esetében, mint például: dohányfüst, vagy a kávé illata. Bizonyos ízekre is így reagálhat a várandós szervezet. A terhesség elõjelei közé sorolhatóak, ha valaki bizonyos ételeket nagyon megkíván, méghozzá olyanokat, amiket korábban nem tartott a kedvencének. Például sóvároghat a zsíros kenyér, szalonna, savanyú uborka után. És ha „megadta a szervezetének” mindezt, ettõl függetlenül nem enyhült ezek utáni vágya. Terhesség elõjelei tekintetében ide lehet még sorolni az indokolatlan fáradtságot, levertséget, aluszékonyságot. Valami olyasmi érzésre kell itt gondolni, mint amikor az emberen nagyon eluralkodik a tavaszi fáradtság. Nehéz nyitva tartani a szemet, az ember arca, végtagjai elnehezednek, és hatalmas nehézség megmozdítani õket. Már korai terhesség idején jellemzõ lehet az emberre az érzékenység, sírás olyan apróságok miatt, ami korábban nem váltott volna ki ilyen reakciót. Külsõleg a terhesség elõjelei lehetnek az alábbiak: felpuffadt, vérbõ alhas, mely már korai terhesség idején sûrûbb vizelési ingert kel; mellek feszülése, megnövekedése, érzékenysége. A mellbimbó udvarának színe sötétebb barnára vált, apró, kiemelkedõ mirigyek jelennek meg a mellbimbó körül. Nem esett szó a reggeli émelygésrõl, hányásról, rosszulléttõl. Ezek a terhesség elõjelei tekintetében nem a legkorábbiak, hanem a terhesség 6.-7. hete körül jelentkeznek, de a 8. héten már egészen rendesen észlelhetõek. De ekkorra már a terhességi tesztek is kimutatták a terhességet. A terhességi tesztek igen nagy biztonsággal kimutatják a terhességet már a menstruáció elmaradásának elsõ napjától, még a legolcsóbbak is. A terhességet ultrahanggal legkorábban a fogamzást követõ 23-25 nappal lehet megállapítani. A terhesség elõjelei tehát, amiket a legkorábban meg lehet érezni, mielõtt az ultrahang vagy a teszt pozitív eredményt adna, az alábbiak: mindjárt megjön érzés, alhasi puffadtság érzés, gyakori vizelés, emlõ elsötétedése, emlõfeszülés, szagérzékenység, ízérzékenység, furcsa dolgok megkívánása, émelygés, indokolatlan fáradtság. Ezek külön-külön nem jelentenek terhességet, de ha három ezek közül észlelhetõ, akkor ezek már lehetnek egy esetleges terhesség elõjelei...
A terhesség elsõ igazi gyanús jele a vérzés elmaradása, elõtte nem igazán vannak olyan tünetek amik egyértelmûen terhességre utalnak. A hányás, hányinger, émelygés, kívánósság, gyakori vizelési inger, szagokra való érzékenység stb. a vérzés elmaradása után 1-2 héttel jelentkeznek.
Gyanújelek Ilyen például a gyakori émelygés és hányinger. Ezek a tünetek utalhatnak gyomorrontásra is. Viszont a gyakori reggeli, vagy egész napos rosszullét már annál inkább feltételezheti a várandósságot. Elõfordulhat egyeseknél, hogy fémes ízt éreznek a szájukban, vannak akik megundorodnak egyes ételektõl, s vannak akik épp ellenkezõleg, egyre gyakrabban szeretnének egy bizonyos ételfajtát fogyasztani, azaz kívánósak lesznek
A legmegbízahatóbb jele a terhességnek a menstruáció kimaradása. Ez sem százszázalékosan biztos, hiszen fiatal lányoknál elõfordulhat a rendszertelen havi vérzés. A gyakori vizelési inger éppúgy feltételezhet terhességet, mint húgyúti fertõzést. A mell növekedése, esetleg bizsergése és igen érzékennyé válása is betölthet figyelmeztetõ jelet, hasonlít azonban az érzés a menstruációt megelõzõ tünetekhez, sokszor jóval erõsebb annál. Némely esetekben elõfordulhat elõtej szivárgás is. A nõk közül sokan kiváltképp fáradtnak érzik magukat.

EZ terhesség előjele vagy a menstruáció előjele?

Ma észrevettem h a folyásom kicsit véres.Nem vagyok benne biztos h ez lehet e a terhesség egyik el?jele.Ezt szeretném megtudni.

Legjobb válasz: Tanultál biológiát?

Tanultál biológiát?
lehet más is, de én menstruációra tippelnék
szerintem nem a terhesség jele. Annak más jelei vannak pl.reggeli rosszul lét, szédülés, hányinger, émelygés, mellfeszülés, fáradékonyság, mensi kimaradás stb.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem mert tanultam arról hogy lehet enyhe vérzés ha a méhfalba belemélyed a petesejt.Ezt kicsit csúnyán írtam de a lényeget leírtam.CSak ezért kérdeztem meg ezt h szóba jöhet e terhesség

Mellfeszülés lehet a terhesség vagy a menstruáció előjele is? Mi a különbség a két mellfeszülés között? A terhességi mellfeszülés mikor jelentkezik?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más. Valakinél a melfleszülés a terhesség, valakinek a mensi jele. Ha pedig valakinek már mindkettõt jelezte, akkor sem hiszem, hogy le tudja írni a különbséget. Meg az sem biztos, hogy nálad is úgy lenne... Szóval ezt így nem lehet megmondani szerintem. Amúgy nem tudom, hogy mikor jelentkezik a terhességi mellfeszülés.

Ez mindenkinél más. Valakinél a melfleszülés a terhesség, valakinek a mensi jele. Ha pedig valakinek már mindkettõt jelezte, akkor sem hiszem, hogy le tudja írni a különbséget. Meg az sem biztos, hogy nálad is úgy lenne... Szóval ezt így nem lehet megmondani szerintem. Amúgy nem tudom, hogy mikor jelentkezik a terhességi mellfeszülés.

Megjött a menszeszem de 2-3 óra mulva elmult és most nincs! Ez lehet terhesség előjele vagy ilyesmi? Védekeztünk a párommal és a gumi sem szakadt ki vagy ez hogy ilyen hamar elmult valami más?

Legjobb válasz: Nekem így kezdõdött a terhességem...azt hittem megjött a menzeszem, aztán estére teljesen megszûnt...pár nap múlva már a terhességi teszt is pozitív volt, szerintem vegyél te is egyet! Sajnos, egyik fogamzásgátló módszer sem biztosít 100%-os védelmet a nem kívánt terhesség ellen, bár kétségtelen, hogy az óvszer elég magas védelmet nyújt. Mindenesetre nem ártana egy gyors teszt...

Nekem így kezdõdött a terhességem...azt hittem megjött a menzeszem, aztán estére teljesen megszûnt...pár nap múlva már a terhességi teszt is pozitív volt, szerintem vegyél te is egyet! Sajnos, egyik fogamzásgátló módszer sem biztosít 100%-os védelmet a nem kívánt terhesség ellen, bár kétségtelen, hogy az óvszer elég magas védelmet nyújt. Mindenesetre nem ártana egy gyors teszt...
TErhességnek lehet jele a megváltozott mensi, általában gyengébb és rövidebb ideig tart. Szeritnem mindenképp keress fel egy nõgyógyászt, de elõte csinálj egy tesztet-úgyis kérni fogja a doki. De talán nem az, ha nem akarsz babát, más oka is lehet, nézesd meg magad.

Mellfolyás lehet a terhesség előjele? Vagy mi lehet ez? Nyomásra jött pár csepp.

Legjobb válasz: Magas prolaktin szint miatt is szokott lenni, én azt hallottam, hogy korai stádiumban még elõtej se lehet terhesség esetén, menj hormonvizsgálatra!!!

Magas prolaktin szint miatt is szokott lenni, én azt hallottam, hogy korai stádiumban még elõtej se lehet terhesség esetén, menj hormonvizsgálatra!!!
Nekem a 7.hónaptól volt elõtejem. De csak általában este, valszeg, mikor aludtam, és megnyomódott a cicim.
nem feltétlen. nekem már egy éve jön a tejem és nem vagyok terhes. a hormonjaim és minden vizsgálatom jók voltak. az endokrinológus azt mondta hogy receptor túlérzékenység.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Mindenképp elmegyek vizsgálatra. De nagyon megijedtem, ilyet még nem láttam :)
Két hónapja nem menstruálsz, és még csak most gondolkodsz a dokin? Gratu!
A kérdező hozzászólása: igen most gondolkodom a dokin mert sokan stresszeltem mostanába és volt már olyan hogy kimaradt egy ideig csak azthittem most végre helyre állt mert féléve renddeesen megjött égre és most megint nemjó...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!