Találatok a következő kifejezésre: Terhességkor a növekszik (11 db)

A tarkoredoben levo folyadek a terhesseg elorehaladtaval novekszik vagy az a jo ha csokken?

Legjobb válasz: Maga a tarkóredõ mérete nõ, nem a folyadék, mivel a magzat is növekszik.

Maga a tarkóredõ mérete nõ, nem a folyadék, mivel a magzat is növekszik.
A kérdező hozzászólása: Akkor amikor nezik a tarkoredot, akkor nem a benne levo folyadekot merik? Nekem az orvos ezt mondta. Csak elfelejtettem megkerdezni hogy ez meddig no, ha no, vagy csokkennie kell e
Ez a folyadék csökkenni fog, nem nõ együtt a babával, 3 mm-ig normális az érték az fölött pedig kórós lehet, bár nem minden esetben, elég sok betegséget jelezhet.
A kérdező hozzászólása: Nekem 3.2 lett, kombi tesztem negativ, holnap pedig biopszia. Ha holnap azt mondjak meg nagyobb lett, akkor en nem ks kerem a vizsgalatot, mert tudom hogy ha ennel is nagyobb akkor baj van. Igy sem tudom hogy miert lett ekkora sajnos. Holnap kiderul mit latnak uh-n. De ha azt mondja csokkent az jo jel lesz?
Én úgy tudom a tarkóredõ mérete nõ. Ezért fontos, hogy a 12. héten mérjék, mert ha az után mérik, értelemszerûen nagyobb lesz és nem tudnak következtetéseket levonni. Megjegyzem a 12. héten sem lehet semmi biztos. A biopszia viszont biztosabb vizsgálat.
Nekem eddig 3x mérték az elsõ 12+4 3, 07 mm 13+3 3mm 14+5 2, 6 mm ez már genetikai uh volt és mind egy hét eltéréssel 3 különbözõ géppel.Ja és lesz még egy genetikai uh a jövõhéten.
A kérdező hozzászólása: Utolso, es azt mondtak hogy az a jo ha csokken? Nekem 13+0 hetesen mertek
A kérdező hozzászólása: A 3.2-t, azota nem, holnap fogjak ujra, akkor leszek 13+5. Aggodom nagyon.
Semmit nem mondtak. De szerintem ahány gép annyi mérés. Az az igazi ha rendes genetikai uh csinálnak. Ott mindent tüzetesen át néznek.

Terhességkor a testhőmérséklet növekszik? Mennnyinek kell lennie általában?

Legjobb válasz: Szia! Terhességkor a testhõmérséklet nem emelkedik, hanem marad a a ciklus elejéhez képest magas. A ciklus elején a hõmérséklet váltzó, de viszonylag alacsony. Kb 36.5 és 36.8 között van. Tüszõrepedéskor csökken az elõzõ értékehez képest, majd hirtelen megnõ, ekkor van az ovuláció a petesejt kiszabadulása. A hõmérséklet ezután már nem nagyon ingadozik. 36.9 és 37.1 között van, és mindaddig ilyen magas marad, amíg nem menstruálsz. Ha a petesejt megtermékenyült, tehát nem fogsz menstruálni, akkor ilyen magasan marad a hõd, és terhesség jött létre! Sok sikert!

Szia! Terhességkor a testhõmérséklet nem emelkedik, hanem marad a a ciklus elejéhez képest magas. A ciklus elején a hõmérséklet váltzó, de viszonylag alacsony. Kb 36.5 és 36.8 között van. Tüszõrepedéskor csökken az elõzõ értékehez képest, majd hirtelen megnõ, ekkor van az ovuláció a petesejt kiszabadulása. A hõmérséklet ezután már nem nagyon ingadozik. 36.9 és 37.1 között van, és mindaddig ilyen magas marad, amíg nem menstruálsz. Ha a petesejt megtermékenyült, tehát nem fogsz menstruálni, akkor ilyen magasan marad a hõd, és terhesség jött létre! Sok sikert!
Nem minden ugyanolyan ütemben nõ. A fejrõl én is úgy hallottam, ahogy írod.

Hol lehet megnézni a neten, hogy hogyan növekszik a méh a terhesség alatt? 10 hetes vagyok. Az enyém mekkora lehet?

Legjobb válasz: Hááát...ezek babaméretek http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. vagy reglj fel a www.babaszoba.hu -ra Itt ha beírod az utolsó menzeszt/lent balra/ akkor kiírja a terhességi hetedet 4d-s fotóval és tanácsokkal de nem tudom, hogy a méh növekedésével külön van-e foglalkozó oldal.Inkább csak meg meg említik, hogy éppen mekkora.Ha jól emlékszem 12 hetesn akkora mint egy grapefruit.

Hááát...ezek babaméretek http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. vagy reglj fel a http://www.babaszoba.hu -ra Itt ha beírod az utolsó menzeszt/lent balra/ akkor kiírja a terhességi hetedet 4d-s fotóval és tanácsokkal de nem tudom, hogy a méh növekedésével külön van-e foglalkozó oldal.Inkább csak meg meg említik, hogy éppen mekkora.Ha jól emlékszem 12 hetesn akkora mint egy grapefruit.
szia! én is 10 hetes vagyok pontosan tegnap voltam uh-n a dokinál a babám CRL-je:32 mm! én is kiváncsi lennék hogy most mekkora lehet a méhem de engem már szoritanak a nadrágjaim!nem tudom neked mikor kell menned uh-ra de ha szerencséd van már láthatod hogy mozog a baba!tegnap láttuk elõször hogy ott mozgatta a kis kezét meg a lábát!!! annyira édes olyan pici de már mozog csak mi még nem érezzük!még a doki is meglepõdött rajta én meg elbõgtem magam örömömben!remélem neked is hasonló élményed lesz a következõ ultrahangon!boldog babavárást kivánunk neked:én és a kis pocaklakóm egy 10 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 12 hetesen megyek legközelebb uh-ra!
Hát, nekem eddig az ultrahangon mondták, hogy mekkora a méhem, ott majd biztosan tudni fogod, a leleteden is rajta van, legalábbis az enyémre ráírták. Tegnap voltam UH-on, 8 hetes és 5 naposan. A méhem ekkor 71, 8 x 82, 8 mm volt.
Én 9 hetesen voltam a dokimnál akkor megnézte UH-n is meg meg is vizsgált és az mondta, hogy jó nagy lúdtojás nagyságú a méhem.Én a második babámat várom és nagyobb ütemben nõ a méhem mint az elsõ terhességemnél igy már a normál nadrágjaimat nem tudom hordani, mert nyomják a hasimat.Boldog baba várást.11 hetes kismama

Honnan fogom érezni, hogy már növekszik a hasam és mondjuk nem csak beképzelem? Milyen érzés? A terhesség első heteiben lehetséges, hogy fel vagyok puffadva?

Legjobb válasz: Az elsõ trimeszterben nagyon gyakori a puffadás:) Látni fogod és mások is látni fogják ne aggódj:) Boldog babavárást!

Az elsõ trimeszterben nagyon gyakori a puffadás:) Látni fogod és mások is látni fogják ne aggódj:) Boldog babavárást!
Igazából nem érzed, hogy nõ. Csak egyszerûen tapasztalod, hogy egyes ruháid feszülnek, netán pocakban kicsik. A szûkebb helyeken már nem férsz el olyan könnyen, illetve egyre kényelmetlenebb hajolni. Én az elejétõl kezdve mérem a pocim, és így nagyon érdekes észrevenni, hogy egyik héten ennyi, máskor annyi volt a pocim átmérõje. :) Egyébként igen, a terhesség elsõ hetei a puffadásról szólnak. Ellenben, hogy mikortól kezd nõni a pocid, az egyéni. Nekem a 12. héten már gratuláltak, mert egyértelmû volt, de van ismerõs, aki most 24 hetes, és igazán nincs még pocija. :) Ez egyéni. De a lényeg nem a pocakméret, hanem aki benne lakik. :) 29 hkm

Mindenkinek egyformán növekszik a HCG a terhesség alatt?

Legjobb válasz: http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..

Tehát a válasz nem:) Ami mindenkinél egyforma, hogy kb. 2 naponta duplázódik.
Ja, igaz, a válasz lemaradt :s. Nem egyformán növekszik, itt is egyéni eltérések vannak, hiszen nem vagyunk egyformák :9
Hú, ezt nem értem. 3 hétnél a minimum szint 5, 4 hétnél, meg csak 3. Mitõl? Logika szerint fordítva kéne lenni. De arra is jó lenne választ kapni, hogy vajon mitõl van, hogy egyeseknél nagyon lassan termelõdik.
AZért írta így, mert volt rá példa, hogy 4 hetes terhességnél valakinek 3 volt. Annyi a tévesztés szerintem, hogy 3-nál nem 5-t kellett volna írni.

Terhesség eseténaz LH hormon is növekszik, nem csak a hcg?

köszönöm a válaszokat!!!!

Legjobb válasz: Szerintem az LH hormon nem, mert az csak peteérés elõtt kezd termelõdni, pont azért, hogy megtörténjen a tüszõrepedés, viszont olvastam valahol, hogy az LH hormonnak valami alapmolekulája szinte megegyezik a HCG hormonéval. Talán ez az oka annak, hogy az ovutesztet lehet terhes jósnak használni.

Szerintem az LH hormon nem, mert az csak peteérés elõtt kezd termelõdni, pont azért, hogy megtörténjen a tüszõrepedés, viszont olvastam valahol, hogy az LH hormonnak valami alapmolekulája szinte megegyezik a HCG hormonéval. Talán ez az oka annak, hogy az ovutesztet lehet terhes jósnak használni.

Növekszik-e a petezsák, ha esetleg elhalt a terhesség?

Legjobb válasz: Nekem növekedett. Kb. a 7. héten voltam elõször uh-on, amikor még nem látszott csak a petezsák. A szonográfus semmi jóval nem bíztatott, de egy pár nap múlva visszahívott. Akkor már nagyobb volt a petezsák, de még mindig üres. Sajnos missed ab lett belõle. De kívánom, hogy neked ne így legyen!

Nekem növekedett. Kb. a 7. héten voltam elõször uh-on, amikor még nem látszott csak a petezsák. A szonográfus semmi jóval nem bíztatott, de egy pár nap múlva visszahívott. Akkor már nagyobb volt a petezsák, de még mindig üres. Sajnos missed ab lett belõle. De kívánom, hogy neked ne így legyen!
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi leszek, ma este kiderül...Azt mondta 2 hete a doki, hogy vagy nem akkor fogant, mert kisebb, mint kellene, vagy elhalt...Ma este kell visszamennem! Sajnálom, hogy Nálad úgy végzõdött!
Nálam is növekedett, de még 10 hetesen is üres volt, ekkor mûtöttek meg... :( Drukk neked, hogy minden OK legyen!
na mi volt minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem tudott semmi biztatót mondani! Annyit mondott, hogy növekedett ugyan a magzat, most 11mm 7 hetesen(2 hete 6 hetesnek mondta), de nem találja a szívcsövet... Vasárnap kell bemennem hozzá a MÁV kórházba, hogy ott a nagyobb teljesítményû ultrahanggal pontosabbat tudjon mondani...Most a vasárnapot várom... Köszönöm az érdeklõdésed!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a kórházban, sajnos elhalt a magzat, ezért szerdán mehetek be abortuszra...
nagyon sajnalom ami tortent, tudom milyen rossz en 2* jartam igy de most itt van a gyonyoru babam aki 3 honapos.ha meglesz a mutet varj 6 hetet es utana probaljatok ujra hamarabb teherbe esel, es nyugi minden rendben lesz. Amikor en igy jartam azt mondta az orvosom ne legyek elkeserdve mert nem lett volna egeszseges ha megmarad. Lesz neked meg kisbabad nagyon szep es egeszseges, csak pozitiv hozza allas! Es ami nagyon fontos ha megint pocakos leszel minden nap minden orajaban mond a babadnak, hogy velem maradsz draga kisbabam mert anya nagyon szeret es var teged, hogy mihamarabb a karjaban tartson, nem lesz bajod egeszseges leszel! sok sikert! a szerdahoz sok erot es mihamarabbi felepulest kivanunk!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a pozitív válaszod! Nem vagyok teljesen elkeseredve, mert azt hiszem, hogy semmi sincs véletlen, mindennek meg van az oka! Legközelebb nem így alakul, ez a természetes kiválasztódás... Ti is vigyázzatok magatokra!
Nekem nem nõtt a petezsák, sõt eldeformálódott, olyan kis alaktalan lett...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!