Találatok a következő kifejezésre: Terhességi diabeteszt meg (11 db)

Anyukák! Akinek terhességi diabétesze volt, elmúlt a szülés után? Mennyi lett a szülés utáni cukorterhelésetek eredménye? Mennyi az a maximum érték, ami még elfogadható nem terhesen?

Legjobb válasz: HÁt az én eredményeim nem a legjobbak, de még nem vagyok cukorbeteg. Mindháromszor diétával karbantartott terhességi diabéteszem volt. 3 hónappal szülés után végeztek terheléses vércukormérést. Az elsõ baba után lett a legjobb. Eredményeim (induló, fél óra, egy óra, két óra) 5,8-7,9-7,5-5,6 5,6-9,3-9,6-6,6 5,6-9,9-10,8-6,1 Az a lényeg, hogy a két órás érték visszaálljon 6 (vagy 7) mmol/l alá. Nekem most is oda kell/ene figyelnem a szénhidrátfogyasztásra, és kb évente ismételni kell a terheléses vizsgálatot, mivel az egy órás értékem magas volt.

HÁt az én eredményeim nem a legjobbak, de még nem vagyok cukorbeteg. Mindháromszor diétával karbantartott terhességi diabéteszem volt. 3 hónappal szülés után végeztek terheléses vércukormérést. Az elsõ baba után lett a legjobb. Eredményeim (induló, fél óra, egy óra, két óra) 5, 8-7, 9-7, 5-5, 6 5, 6-9, 3-9, 6-6, 6 5, 6-9, 9-10, 8-6, 1 Az a lényeg, hogy a két órás érték visszaálljon 6 (vagy 7) mmol/l alá. Nekem most is oda kell/ene figyelnem a szénhidrátfogyasztásra, és kb évente ismételni kell a terheléses vizsgálatot, mivel az egy órás értékem magas volt.
A kérdező hozzászólása: Ezek az én eredményeim 6 héttel a szülés után: éhgyomri 5.7 30p: 8.3 60p: 9.8 120p: 6.5 Dokihoz a héten megyek. Akkor ezek szerint nekem is figyelnem kell a szénhidrátfogyasztásra? Kell aggódnom?
Elsõ vagyok. Azt mondják, akinek terhességi diabétesze volt, annak nagyobb az esélye, hogy késõbb kialakul a 2. típusú cukorbetegsége. Ezért, hogy ezt megelõzze, illetve késleltesse oda kell figyelni a szénhidrátfogyasztásra, a túlsúly elkerülésére. Idõnként biztosan ellenõrizni kell majd a vércukorértékeidet. Azonban túlságosan ne aggódj, majd az orvos mindent részletesen elmagyaráz.
Hát én 2 hónappal a szülés után jutottam el oda, hogy megcsináljuk a cukorterhelést. De nekem csak éhgyomri meg két órás volt, mind a kettõ 4 egész valamennyi lett. Ennek már örültem, mert a terhesség alatt 8, 3-mal lett diabéteszem. Már a szülés utáni napon ettem a csokikat, madártejet, alig vártam már... a doki azt mondta, hogy amíg bent van a bébi, addig semmit (még szõlõcukrot sem), ha kijött, akkor lehet... Azóta is nagyon kívánom az édességet, eszem is rendesen, és mégis fogytam. Mi lenne, ha nem enném... akkor már az a 6 kiló plusz is lemenne, ami még a babó elõtt volt rajtam pluszban. De szeretném már elkezdeni megint a ch diétát, de nem tudom, hogy a gyerkõc mellett hogy lehet ezt tartani, hiszen van, hogy 11-kor reggelizek, 5-kor ebédelek és ennyi.. eltelik a nap.. na mindegy is...
Nekem elvileg elmúlt. Remélem nem is lesz. :(
Nekem is volt a második babával. A szülés utáni (kb 2 hónappal) utáni treheléses jólett, adatra nem emlékszem. De én azóta kicsit árgondoltam a dolgokat, fõleg, hogy apám cukorbeteg, naymamás is az volt, anyai ágon is van.

Ilyenkor is alakulhat még ki terhességi diabétesz?

A terheléses cukrom okés volt, na jó nem alsó határértékes, de nem is fels?. Az uh-okon eddig a baba méretei szintén okésak voltak, de a mai 32 hetesen már az átlagostól eltér?ek és rögtön 24 órás cukor vizsgálatot kértek. Ez az lenne?

Legjobb válasz: Terhességi diabétesz a 28. hétig alakul ki, utána már nem.

Terhességi diabétesz a 28. hétig alakul ki, utána már nem.

Terhességi diabétesze anyucik, akik már szültek, minden rendben volt? Nyugtassatok meg kérlek!

Legjobb válasz: Szia! Igen rendben :)!2 óra alatt megszültem és hozzáteszem nem ettem az nap csak reggelit 7kor. Mert NSt.re mentem és ygí közben elmaradt a 10 óraim..mert nst. után mikor megvizsgált a dokim elfolyt a magzatvíz! Mentem fel szülni! 1kor lett meg a baba! Szóval nem voltam rosszul meg ilyesmi! És csak kb 3kor ettem elsõnek :)!Ja és zülés után vissza állt a cukim:)

Szia! Igen rendben :) !2 óra alatt megszültem és hozzáteszem nem ettem az nap csak reggelit 7kor. Mert NSt.re mentem és ygí közben elmaradt a 10 óraim..mert nst. után mikor megvizsgált a dokim elfolyt a magzatvíz! Mentem fel szülni! 1kor lett meg a baba! Szóval nem voltam rosszul meg ilyesmi! És csak kb 3kor ettem elsõnek :) !Ja és zülés után vissza állt a cukim:)
Szia! 4.es vok! Én sosem mértem itthon mert csak felidegesíti magát az ember fõleg reggel! Az elején én is 1-2szer mértem kölcsön mérvõvel magas volt aztán felejtõs lett! Jobb ha nem méred majd mérik a cuki gondozóba. A lényeg h midnig ugyan abban az idõben reggelizz meg a többi kaja is ugyan abban az idõben legyen. Reggel max 20ch! A lényeg h csak teljeskiörlésû kenyér..graham vagy korpás ilyesmi.VAgy 1 db korpás kifli amiben pont 20 ch van.És az mellé vaj felvágott vagy tojás amikben nincs ch! Akkor elvileg nem fog felmenni a cukid és jól beáll majd!!:)
Ne izgulj, nem lesz semmi probléma. Nekem nagyon magas cukrom volt, inzulint is kaptam, semmi probléma nem volt. Manapság már jól kezelik. Régen volt veszélyes, amikor kezeletlenül hagyták.
Semmi gond nem volt és ahhoz képest, hogy elsõ baba volt burokrepesztéstõl számítva 5, 5 óra alatt megvolt. Most töltöm be a 38. hetet, remélem ez is ilyen "könnyû" szülés lesz.
Szia nem volt semmi gond, 4 òra alatt meglett a baba pedig 4 kilòs volt.Egyedul az zavart hogy a tùl sok magzatvìz miatt nekem fekudnom kellett, nem sètàlhattam.A babò aztàn kapott egy kis cukrot mert leesett neki a cukra, de nem volt vèszes.
A kérdező hozzászólása: Diéta mellett nektek pl. rendben volt minden otthoni mérés? Mert nekem a reggeli értékeim magasak és a nap többi részében tökéletes. Éhgyomri is tökéletes, csak az a fránya reggeli...Eddig még nem sikerült kitapasztalni, hogy mi az, amit ehetek, ami nem viszi föl. 3 hete diétázom, 2 hete mérem itthon, és kb. 4-szer volt magasabb a cércukim reggelente. (180g Ch diéta) Ezért félek...
A kérdező hozzászólása: De annak annyira örülök, hogy minden rendben ment a szülésnél, és egészséges kisbabák születtek.:) ))


Terhességi diabétesz: milyen értékek felelnek meg a reggelizős vérvételnél?

Sziasztok! A terheléses tesztem eredménye elég rossz lett. Éhgyomri: 6,01, 1 órás: 11,93, 2 órás: 9,11. Korábban nem volt gond a cukrommal, terhességem alatt többször is mértem, az elmúlt hónapban romlott le ennyire az állapotom. Kedden voltam diabetológián, szerdától tartom a 155 CH g-os diétát. Tegnapi értékeim: 5,8/8 (éhgyomri, 1 órás reggeli után), mai értékeim: 4,9/7,1. Holnap reggel már kell is mennem vérvételre, vesznek vért éhgyomorra, majd a reggeli után 1 órával. Kérdésem: milyen értékek felelnek meg? Ha esetleg valakinek van tapasztalata, hogy a Szent Imre Kórházban mi a további teendő (az értékektől függően milyen sűrűn kell visszajárni kontrollra, kell-e egyáltalán, ha a diéta működik, lesz-e még vérvétel), akkor ossza meg kérem. Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a részletes hozzászólásod, hasznos volt nagyon. Én sikerélményként könyvelem el, hogy tegnap óta ennyivel le tudtam vinni, remélem holnap még kevesebb lesz, s akkor elég lesz ezt a diétát tartani (ami nem könnyû azért). Igen, a 26. hétben vagyok, magam is meglepõdtem, hogy ennyire rohamosan rosszabbodtak az értékeim. De mindent a kicsiért! :) Kellemes babavárást!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes hozzászólásod, hasznos volt nagyon. Én sikerélményként könyvelem el, hogy tegnap óta ennyivel le tudtam vinni, remélem holnap még kevesebb lesz, s akkor elég lesz ezt a diétát tartani (ami nem könnyû azért). Igen, a 26. hétben vagyok, magam is meglepõdtem, hogy ennyire rohamosan rosszabbodtak az értékeim. De mindent a kicsiért! :) Kellemes babavárást!

Terhességi diabétesz miatt az orvosom nem fogja engedni a túlhordást. Hogyan indítják meg a szülést, ha a méhszáj 2111? Burokrepesztéssel, vagy még tágítani kell a méhszájat előtte?

Legjobb válasz: nekem erre a méhszájra azt mondta az orvosom, hogy ez egy megindult szülés. szerintem simán burkot repeszt, és majd magadtól tágulsz. nekem ilyen méhszájjal kezdõdött, de burokrepesztés után nem igen tágultam tovább, igaz nem is fájt semmi, így kaptam oxitocint, amitõl aztán lettek fájások és fájtak is, de 15 perc alatt megszületett a kisfiam. összességében 3 órát tartott az egész folyamat. hasonló könnyû szülést kivánok neked és sok boldogságot a kisbabához.

nekem erre a méhszájra azt mondta az orvosom, hogy ez egy megindult szülés. szerintem simán burkot repeszt, és majd magadtól tágulsz. nekem ilyen méhszájjal kezdõdött, de burokrepesztés után nem igen tágultam tovább, igaz nem is fájt semmi, így kaptam oxitocint, amitõl aztán lettek fájások és fájtak is, de 15 perc alatt megszületett a kisfiam. összességében 3 órát tartott az egész folyamat. hasonló könnyû szülést kivánok neked és sok boldogságot a kisbabához.
A kérdező hozzászólása: Köszia választ és a jó kívánságokat!
Nekem is ennyi volt, burkot repesztett, és bõ 2 óra múlva megvolt a baba(gátmetszés nélkül).Más órákat vajúdik mire ennyire kinyílik.Én észre sem vettem.Te is szerencsés vagy.Könnyû szülést!
A zöldségekben is van szénhidrát, csak kevesebb, mint mondjuk a kenyérben vagy a sütikben. Nézz meg egy Ch táblázatot és látni fogod.
Szia! Az mindenképpen baj ha nem tartod be a diétát. Veszélyezteted velem a babát és magadat is. Keress fel agy dietetkust. Õ tud neked segíteni. Vagy ha igényleg én is szívesen de inkább magánban. Én is dietetikus vagyok.
Sokan valóban nem számítják bele a zöldségekben, gyümölcsökben, adalékokban, panírban, tejtermékekben, készételekben (bár reményeim szerint nem sok ilyet eszel) és habarás/rántásban lévõ szénhidrátmennyiséget. ha ezeket beleszámolod, biztos, h megvan, mert amúgy folyamatosan éhes lennél. Én 150 g-os diétán vagyok, és mindent bele kell számolni. Üresnek szerintem a húsfélék vagy a tojás számít, a többi ételben szinte mindenben van szénhidrát.
A kérdező hozzászólása: Találtam egy weboldalt, amin táblázatszerûen rajta van, hogy miben mennyi CH van.Ez alapján számolgattam.Az üres CH-nál arra utaltam, hogy bizonyos étkezéseknél nem eszek meg 10g-nál többet CH-ban, pedig minimálisan 20 g van kiírva. Ettõl függetlenül köszönöm szépen a válaszokat!!!

Angliai anyukak! 30 hetes vagyok es ma tudtam meg hogy terhessegi diabeteszem van, mit csinaljak?

8,2 lett a terheles vercukor szintem, de a dokim olyan aranyos volt hogy nem szolt. Csak ma a midwife nezte meg es szolt hogy nem tul jo az ertek. Annyit mondott hogy keves cukrot es keves zsirt egyek. 2 het mulva kell mennem diatetikus midwifehoz. Nagyon felek olvastam miket lehet enni, de azt sem tudom hogy allitsak ossze egy napi, heti menut. Segitsetek.

Legjobb válasz: Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...

Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...
A kérdező hozzászólása: A 28 heten csinaltak, szerintem neked is fognak. De amugy van a csaladba cukorbeteg, lehet azert.
Szia! Bár nem Angliában élek, de én is terhességi diabéteszes voltam. Nekem 9, 2 lett a terheléses cukrom. 180 grammos szénhidrát-diétára állítottak be. Én a http://www.macosz.hu-ról tájékozódtam!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valszokat! Az utolsonak koszonom a linket nagyon jo.
Szia.Elso terhessegnel 7.8lett a terheleses, fel is hivtak mikor megkaptak az eredmenyeket. Ra egy hetre mentem a dietetikus midwifehoz elmondta miket mellozzek , a korulbeluli adagot is megmutogatta, adott merot, csikot, tut, kis fuzetet amibe le vezettem a mert adatokat, majd minden heten mentem a korhazba es megnezte. Ha nem volt jo az eredmeny megkerdezte mit csinaltam mashogy.Sajnos az utolso 2honapba mar a dieta sem segitett, igy gyogyszert kaptam.
A kérdező hozzászólása: Az utolsonak koszonom a valaszod. Hetfon kell mennem eloszor a dietetikus midwifehoz.

Akinél terhességi diabéteszt állapítottak meg, az teljesen, szabályosan betartotta az előírt szénhidrátmennyiséget, vagy néha bűnözött is? Emellett mikortól várható inzulin ha magasra felmegy a cukor?

8,2-8,6-nál már inzulint adnak?? és ha nem, akkor lehet valami baba a babámnak, ha csak diétázom és nincs inzulin?

Legjobb válasz: ismerõs cukrosnak született mos babája. nem tartotta a diétát, "bûnözött"... 5400 gr volt a baba a születéskor. és a szülés után pár óra múlva súlyos állapotba került (pontosan nem tudom mi volt a baj, de a cukorral hozták összefüggésbe) pár napig az intenzív osztályon volt, annyira kritikus volt az állapota. a történet szerencsére jól végzõdött, csak szemléltetni akartam vele, hogy a diéta ilyen esetben komoly dolog.

ismerõs cukrosnak született mos babája. nem tartotta a diétát, "bûnözött"... 5400 gr volt a baba a születéskor. és a szülés után pár óra múlva súlyos állapotba került (pontosan nem tudom mi volt a baj, de a cukorral hozták összefüggésbe) pár napig az intenzív osztályon volt, annyira kritikus volt az állapota. a történet szerencsére jól végzõdött, csak szemléltetni akartam vele, hogy a diéta ilyen esetben komoly dolog.
Nem tartottam be, mert az itteni diabetológián a szakorvosok nem tudták eldönteni, hogy milyen kaja mehet és mi nem. Szóval nem mentem többet. A baba értékei átlagosak voltak, lassan visszatértem a normál étkezésre, persze mértem a vércukrom, nehogy meglóduljon. Végül a kisfiam szinte napra pontosan, 52cm-rel és 3540grammal született. (hozzáteszem én és a párom is 180cm felettiek vagyunk) Egyébként jónak tartom a diétát, mert lényegében az egészséges étkezésre akar rávezetni. De ehhez az kellett volna, hogy mindjárt az elsõ nap elmondják, hogy mit lehet mit nem, nem hetekkel késõbb kitalálni, hogy mégsem jó ez meg az.
14:29.nek üzenem: "Jól kicsesztél a diabetológusokkal!" Nem miattuk kellett volna diétáznod, hanem a kisbabád egészsége miatt, teee.
A diétát érdemes betartani, s csak piciket bûnözni esetleg. :) Ha diétázol, akkor a cukrod sem megy fel, így a babát nem érinti. Viszont, ha tartósan magasabb az átlagnál, akkor inzulin jön. A terhesség elõrehaladtával a cukorérték is magasabb szokott lenni. Ha eszel, a felsõ értékhatár 6, 5, ha jól emlékszem. A baba egyébként nehezen betegszik meg. Ha diétázol, nem lesz semmi baja. Én inzulinos voltam, és makkegészséges a kisfiam.
Igen, rengeteg baja lehet. 8, 2 volt a terhelésés vizsgálat eredménye. 8.6-tal már csinálnak valamit, az nem jó. Azt mondták, 7-ig vogadják el. Igen, betartottam, vagyis mindig mértem, és tudtam , hol a határ, mit szabad, mit nem. Eleinte nagyon szigorúan vettem, de aztán rájöttem, hogy pl. ehetek krumplit, rizst, nem ugrott nagyon meg az ilyenektõl.
Iegn betartottam, az utolsó trimeszterben voltam 200 grammos Ch diétán, 7, 9 volt terheléses eredményem. szar volt, mert karácsony elõtt derült ki, de aztán megszoktam. 3 hetente jártam ellenõrzésre (3 pontos vérvétel, 24 órás pisigyûjtés) és otthon is mértem magamnak. Emellet táplálkozási naplót kellet vezetni, amit minig megnézett a dietetikus. Sok jó diabetikus termmék van, a lányom már 1, 5 éves, de azóta sem használok cukrot.
13:16 Igen jól írta ez egyik hozzászóló, amit az egészséges életmóddal kapcsolatban írt. Én egyébként azóta teljesen máhogy gondolkozom az egész táplálkozásról és megvan a véleményem az boltaban kapható agyoncukrozottz xarokról Amúgy a lányom a kiírt napon 3950 grammal született, és hogy diéta miatt, vagy más miatt de csak 12 kg-ot híztam, szülés után megint ugyanannyi voltam, mint a terhességem elején. Az elsõ terhességemnél nem voltam cukorbeteg.

Terhességi diabéteszem van, 8.9 lett a terhelés utáni érték. Mire számíthatok ezután? Még nem kaptam időpontot a diabetológushoz. Addig is mire figyeljek? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell aggódnod. Diétára fognak fogni, a dietetikus megállapítja, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, és ha azt betratod, és 2 hetetente eljársz ellenõrzésre, semmi baj nem lesz. Kerüld a péksütit, a fehér lisztet, a krumplit, rizst, egyél sok zöldésget, párolt zöldséget, ne igyál üditíõt, rostosat, csak vizet, teát, ne egyél sok tejterméket addig is, a többit megmondja a dietetikus.

Egyáltalán nem kell aggódnod. Diétára fognak fogni, a dietetikus megállapítja, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, és ha azt betratod, és 2 hetetente eljársz ellenõrzésre, semmi baj nem lesz. Kerüld a péksütit, a fehér lisztet, a krumplit, rizst, egyél sok zöldésget, párolt zöldséget, ne igyál üditíõt, rostosat, csak vizet, teát, ne egyél sok tejterméket addig is, a többit megmondja a dietetikus.
Nem kell aggódnod, ez legyen a legnagyobb bajod az egész várandósságod alatt, hogy diétázni kell! A dietetikus majd megmondja, hogy egy nap hány g szénhidrátot (ch) kell megenned. Általában 160-180 g-os szénhidrátdiétát szoktak javasolni napi 5-6-szori étkezésekre lebontva. Az étkezések között minimum 2 órának el kell telnie. Amit kerülni kell, az a cukros ételek, italok, fehérliszt. Sokan az édesítõt sem ajánlják terhesség alatt, de én pl. nem tudtam meglenni édesség nélkül, ezért azzal iszom a teám, kakaóm, eszek norbi rudit, néha norbi somlóit is. Nem értem, hogy sokan miért mondják, hogy kerülni kell a krumplit, rizst, tésztát, és csak húst és zöldséget egyél. Ez hülyeség. A napi szénhidrátmennyiségnek meg kell lennie, nem jó, ha kevesebb! A húsoknak szinte 0 a ch tartalma, zöldségekbõl sem tudsz összeszedni pl. egy ebédnél 55 g ch-t. Szóval nyugodtan ehetsz teljes kiörlésû kenyeret (én azóta két szelet kenyeret reggelizek jól megrakva felvágottal, sajttal, paradicsommal, paprikával. És így jön össze a 25 g ch-s reggeli) Krumplit, rizst is lehet enni, persze módjával, és beleszámolva a ch értékét. Az alapanyagok ch értéke nyersre vonatkozik 100 g-onként, ezért kicsit becsapós. Nekem füzetbe kellett vezetnem, hogy melyik nap mit eszek, a doki ezt a házifeladatot adta. Eleinte tiszta ideg voltam, hogy mást sem csinálok egész nap, csak mint egy rossz fogyókúrás, nem a kalóriákat, hanem a szénhidrátokat számolom, de 2-3 hét után már nem is kell számolni, kb-ra már fogod tudni, mi mennyi. Amióta diétázom, a heti kontorlleredményeim jók, mostmár csak kéthetente kell járnom. És azért a bûnözés néha belefér: szülinap, rokonlátogatás, jó kis házizserbó... ki tudja megállni? De ha tényleg javarészt betartod, hogy abbahagyod a cukros üdítõket (a hohes c és társai is ilyenek) és nem eszel feleslegesen cukros ételeket, akkor nem lehet baj. Ha jól csinálod, éhezni sem éhezel, én sokszor már nem tudok annyit enni, amennyit kéne.... És ami még elõnye: 7 kilót híztam a 26. hétig, amikor kiderült. Azóta most a héten jött fel plusz egy kiló. Eddig egy g-ot sem mozdult a mérleg. De lehet, hogy ez az egy kiló is csak a hétvégi rokonlátogatásnak köszönhetõ... Szóval ne aggódj, a dietetikus elmond mindent, ha nem, akkor kérdezz! sok sikert! 35 hetes kismami bocsi, hogy hosszú lettem.
Ja, és bocsi, még annyi, hogy tejterméket is lehet enni, inni. Csak annyi a megkötés, hogy reggelire tejet ne, meg délelõtt se, inkább uzsira vagy vacsorára. Nekem ami bevált tízóraira: natur aktívia, bele egy ek zabkorpa, fahéj, édesítõ, és valamilyen gyümi pépesítve. Kész is a jó kis gyümijoghurt, a zabkorpa pedig lassítja a ch-k felszívódását, ami jó. Ezt a tv-ben is hallottam, hogy mindenkinek reggelire kéne ennie ilyet :o)
nálam a tej 10kor megengedett, 2 deci. sok húst kell enni, akkor nem leszel éhes, de a terhesség végére annyira pici lesz a gyomrod, hogy nem fogsz éhezni :D SEMMI CUKOR!!!!Se méz, se üccsi, semmilyen formában nincs cukor és rendben lesz :) 35h km :)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok!
Én is most voltam ilyen terhelésen és rákerestem a neten: http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=261 Itt 11mmol/l van terhelés után felsõ határként feltüntetve, belgyógyászaton voltál már? Onnan küldtek talán diabetológushoz? Ezt írják: Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha a reggeli (koplalás utáni) vércukor szint magasabb, mint 6, 7 mmol/l több, mint egy alkalommal. Ha 75g glukóz elfogyasztása után két órával a vércukor szint 11mmol/l felett van, az is diagnosztikus értékû. Ezt a cukorterheléses vizsgálatot akkor szokták végezni, ha egyéb tünetek utalnak a betegségre, de az éholmi vércukorszint normális.

Nem lesz gond a babával szüléskor, igaz? Terhességi diabéteszt állapítottak meg a 24. héten nálam.

A 38. heti nagylabor eredményeim szerint nincs cukor, sem aceton a szervezetemben, az éhgyomrim továbbra is 5 alatt van, és étkezések után is 6 alatt van 1,5 órával. A bajt úgy értem, hogy nem esik kómába, meg nem esik le a cukra...meg amivel fenyegettek..

Legjobb válasz: a nagylabor a 35. héten volt :) elírtam

A kérdező hozzászólása: a nagylabor a 35. héten volt :) elírtam
Semmi baja nem lesz! Viszont fenéken rúgnám, aki riogatott! Szoptasd meg rögtön szülés után, az teljesen elég lesz, hogy ne essen le a vércukra. És utána is szoptasd gyakran. Elõtejed már most is van, akkor is, ha nem szivárog, figyeld csak meg, ahogy kortyolgat majd néhányat ;)
A kérdező hozzászólása: :)
Nem lesz gond, hisz az értékeid is nagyon szépek, baj akkor lenne, ha nem figyeltél oda volna magadra, és a dokik sem, és folyamatopsan nagyon magas cukraid lennének, de pont ez a lényege a vizsgálatoknak, mindent ki tudnak idejében szûrni.Ha eljön az idõ könnyû szülést kívánok neked!
Szia! Én is terhességi cukorbeteg voltam az elsõ babámnál (most a másodiknál is), de semmi gond sem volt a szülésnél sem, meg utána sem. A megszületése utáni órákban azt hiszem kétszer nézték meg a cukrát, de minden rendben volt. Az értékeid nagyon jók, na meg amúgy is, ha tartod a diétát, nem történhet baj! Baj csak akkor van, ha valaki nem törõdik a magas cukrával és a baba folyamatosan (a végén is!) ehhez van szokva. De nincs okod aggódni, nálunk is minden rendben volt. Szép szülést, boldog babázást kívánok!
Szia.Nekem is terhességi cukrom van, de ez amit itt te írsz, ez tök jó.Így tuti hogy semmi baj nem lesz, hisz szuperek az eredményeid...Engem is ilyenekkel riogattak, de talán ezt azért tették, hogy az ember vegye komolyan a diétát....
A kérdező hozzászólása: ...és ne hízzon tehénre a terhesség végére :) Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam és azért figyelgetem továbbra is az eredményeket, és odafigyelek az étkezésre is, mint eddig :) Boldog babavárást mindenkinek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!