Találatok a következő kifejezésre: Terhességi diabéteszem és (12 db)

29 hetesen, diétával karbantartható terhességi diabétesszel és megrövidült méhnyakkal (c2000) ajánlatos repülni?

Másfél órás az út. El?tte természetesen elmegyek dokihoz, csak érdekelne a véleményetek...(Akkor leszek 29 hetes.)

Legjobb válasz: ... ezt csak a dokid tudja megmondani. De pl. fogod tudni tartani a dietádat ott is?

... ezt csak a dokid tudja megmondani. De pl. fogod tudni tartani a dietádat ott is?
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, h a doki mond biztosat. Szerencsére rokonokhoz együnk, és tartható a diéta. Igazából még azt sem tudom, elmegyek-e...

26hkm vagyok és terhességi diabéteszem lett, a ma esti mérésem 8, 7 mmol lett! Lehet a kisbabámnak baja ebből?

Holnap kòrházba kell feküdnöm,ez kb. 2 hete derült ki.Nem tudom mi vár rám,csak annyit hogy diètáznom kell.A kicsimnek lehet ebből baja? Nagyon megijedtem mert eddig akárhányszor mèrtem itthon a legmagasabb èrtèkem az 5,6mmol volt.

Legjobb válasz: Nyugalom! Egyszeri kiugró értéktõl nem lesz semmi baja a babádnak. Gondolom, tartod a diétát, méred magad, jársz a diabétesz gondozóba, odafigyelnek rátok. Nem mindegy, mit ettél vacsorára, valószínû volt benne valami, amit nem jól tolerál a szervezeted.

Nyugalom! Egyszeri kiugró értéktõl nem lesz semmi baja a babádnak. Gondolom, tartod a diétát, méred magad, jársz a diabétesz gondozóba, odafigyelnek rátok. Nem mindegy, mit ettél vacsorára, valószínû volt benne valami, amit nem jól tolerál a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: Hát a helyzet az hogy pizzáztam!!Rettenetesen megkívántam. A diètát is nagyon nehèz betartani. De pròbálkozok vele.
Mindenképp tartsd be a diétát különben inzulint kapsz. Egy kiugró értéktõl tényleg nem lesz semmi baja a babának!
a pizza, a fehér kenyér, és a mekis kaja, na meg péksütik és torták, felejtsd el most jó ideig. egy rossz értéktõl nem lesz semmi baja a babádnak. Nekem heti többször volt rossz értékem, mégse lett semmi baja a lányomnak se nekem. a lényeg, hogy ne legyen sokszor tartósan és egész éjjel magas a cukrod. ha a reggeli értéked mindig jó akkor fõleg legyél nyugis!!! és azt a pár ételt amit leírtam azt töröld az étrendedbõl :-)
Jaaaa! A pizza! Nos, hiába imádni való, de sajnos tiltólistás. Nekem is 7, 9-re lõtte fel a pizza, úgyhogy onnantól kezdve nem ettem. Semmi baja nem lesz a babádnak, csak próbáld meg kerülni ezeket a szénhidrátbombákat! (Pedig milyen jók is azok...) Próbáld tartani a diétát, már nincs olyan sok hátra. :)
3. vagyok, nekem is diétázni kellett, szerencsére csak az utolsó 2 hónapban. Ha megettem 2 almát, már az egekben volt a cukrom. Ki lehet bírni ezt a pár hetet, önfegyelem kell hozzá (ami pozitív a dologban, hogy szülés után meg nem kell fogyóznod mint a legtöbb nõnek, mert ezzel a diétával nem lehet meghízni...)

Terhességi diabétesz esetén miért nem engedi az orvos az aszaltgyümölcsöt és a banánt?

Diabetikus csokiban is fruktóz van és azt ehetik cukorbetegek, mert a gyümölcscukor nincs hatással az inzulinháztartásra. Szerintem amit 20 éve tanultak, még mindig azt hirdetik. Ha az ügyvédeknek kell frissíteni, nekik miért nem?

Legjobb válasz: Azért mert bármilyen cukor is legyen az, a vércukorszintedet megdobja (aszalt gyümölcsben ráadásul koncentráltan), és ha átlépi azt a bizonyos felsõ határt (7,0 mmol/l), akkor a szénhidrát-anyagcserédben már okozhat enyhe fokú elváltozást, és ez mindkettõtökre káros lehet. Nem hiába van ilyenkor szigorú diétán a kismama. A diéta célja az anya és a magzat számára szükséges energia és tápanyagok biztosítása a normális vércukorszint elérésével, illetve megtartásával, az anyagcsere állapotának egyensúlyban tartásával.

Azért mert bármilyen cukor is legyen az, a vércukorszintedet megdobja (aszalt gyümölcsben ráadásul koncentráltan), és ha átlépi azt a bizonyos felsõ határt (7, 0 mmol/l), akkor a szénhidrát-anyagcserédben már okozhat enyhe fokú elváltozást, és ez mindkettõtökre káros lehet. Nem hiába van ilyenkor szigorú diétán a kismama. A diéta célja az anya és a magzat számára szükséges energia és tápanyagok biztosítása a normális vércukorszint elérésével, illetve megtartásával, az anyagcsere állapotának egyensúlyban tartásával.
Azért, mert mindkettõnek nagyon magas a szénhidráttartalma. Nagyon tévedsz, hogy a gyümölcscukor nem cukor. Közel ugyanolyan magas a szénhidrátja, a különbség, hogy lassabban szívódik fel, tehát nem dobja hirtelen magasra a vércukrot, viszont lassan megemeli. A diabetikus csokit is bele kell számolni az étrendbe, ha pl lenyomsz egy táblával, már nem ehetsz ebédet. A csokiban levõ rengeteg zsír miatt lassabban szívódik fel a cukor. Ezen kívül a terhességi cukorbetegség sokkal labilisabb, mint a normál diabétesz, tudom, nekem is volt terhességi diabéteszem, nagy eséllyel meg is maradt szülés után és a nagyobbik gyerekem ifjúkori cukorbeteg, frissek az ismreteim, hihetsz nekem. Ha nem fogadod meg az orvosod tanácsát, nagyon ártasz a babádnak! Keress rá erre a szóra a google-ben: glikémiás index és megérted... Jó egészséget!
Tévedés, a gyümölcscukor is hatással van az inzulinháztartásra, az is emeli a vércukorszintet, csak lassabban, mint a répacukor (szacharóz). Ha meg van határozva, hogy napi hány gramm szénhidrátot ehetsz, akkor a fruktózt is bele kell számolni. Az orvosoknak is kell frissíteni egyébként, náluk is kreditrendszer van, ami megköveteli, hogy idõnként részt vegyenek továbbképzéseken.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz! Azért mert gyüm.cukor még cukor és diabétesznél fokozottan ügyelni kell rá. Ráadásul az aszalt gyümikben sokkal több a cukor, mint a frissben!


38 hetes kismama vagyok és terhességi diabéteszem van. Olvastam egy cikket, hogy cukorbetegek nem ihatnak málnalevél teát, de én iszom és semmi bajom. Nem mondta eddig senki, hogy ne igyam. Esetleg valaki hallott már erről?

Legjobb válasz: Szia, szintén cukros vagyok, én 36 hetesen kezdtem el inni, szülésznõi javaslatra, aki tudta, hogy cukros vagyok. Nekem mondjuk sokkal jobbak a cukorértékeim, mióta iszom, reggelihez szoktam elkortyolgatni, így 5.6 körül marad a vércukor, ami fele ennyi reggeli után örültem ha megállt 6.8 körül. Amúgy én is az interneten tudtam meg, hogy cukrosoknak tilos, de ez az info mind a szülésznõnek, védõnõnek és a kórházi dietetikusnak (!) is újdonság volt...összefoglalva, én iszom, de csak evéssel egybekötve, cukorértékek tökéletesek, ráadásul szépen, fájdalom nélkül tágulgatok.(homeós bogyókat is szedem). Minden jót Neked és szép szülést, boldog babázást! 39 hkm

Szia, szintén cukros vagyok, én 36 hetesen kezdtem el inni, szülésznõi javaslatra, aki tudta, hogy cukros vagyok. Nekem mondjuk sokkal jobbak a cukorértékeim, mióta iszom, reggelihez szoktam elkortyolgatni, így 5.6 körül marad a vércukor, ami fele ennyi reggeli után örültem ha megállt 6.8 körül. Amúgy én is az interneten tudtam meg, hogy cukrosoknak tilos, de ez az info mind a szülésznõnek, védõnõnek és a kórházi dietetikusnak (!) is újdonság volt...összefoglalva, én iszom, de csak evéssel egybekötve, cukorértékek tökéletesek, ráadásul szépen, fájdalom nélkül tágulgatok.(homeós bogyókat is szedem). Minden jót Neked és szép szülést, boldog babázást! 39 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen . Igazából nekem se mondta se a Dr.nõ se se senki , hogy nem ihatom.Szerintem ártani nem árthatunk vele . Legalábbis remélem.Hú már neked sincs sok :) Boldog babavárást ! :)
Én is terhességi cukros voltam és nekem is mondták, hogy nem szabad. Nem is ittam, de nem is kellett, anélkül is 3, 5 óra alatt megvolt a kislányom.
Szia! A férjem nagyon nem tanácsolta, hogy igyam (õ orvos), nekem is voltak gondjaim a cukrommal. Ennek ellenére egyszer kipróbáltam (annyi jót írtak róla, én meg tiszta hülye vagyok, úgy voltam vele, hogy egy hypozást bevállalok, max. nem iszom többet). Hát, elég durva hypoglykaemiás rosszullétem volt tõle, remegtem, nem láttam, nem tudtam felkelni, nagyon lenyomta a cukromat. Valóban nem tanácsos fogyasztani cukorbetegségben, de ha nem érezted negatív hatását, akkor nem lehet nagy baj.
A kérdező hozzászólása: Igazából nekem inkább javított a cukromon . Mert eddig felugrott magasra most meg beállt 6, 2 , 6, 5 -re ebéd után .Bár én csak 1 hete iszom .Jövõhéten meg már szülök :) Azért köszönöm .

Terhességi diabéteszem van. Kinek milyen ötletei vannak miket ettetek hogyan? és ha éhesek voltatok mit csináltatok?

Legjobb válasz: Ha járnod kell cukorgondozóba, márpedig ha magas a vércukrod, akkor el kell menni, ott megmondják, hogy hány gramm szénhidrátot kell elosztani egész napra, és kapsz egy útmutatót, hogy milyen étel mennyit tartalmaz. Bonyolultnak tûnik, de hamar meg lehet tanulni. Én szinte minden nap fõzeléket ettem vmilyen husival, mert azzal jól lehet lakni + leves(ha tészta nincs benne, akkor minimális a szénhidrát). A krumpli, rizs nagyon magas szénhidráttartalmú, ha tartod a kb. 60 gramm szénhidrátot (nekem ennyi jutott ebédre) akkor ezekbõl köretként minimálisat ehetsz, és nem laksz jól. Olyan gyümölcsöt kell választani, ami alacsony CH-s(alma, meggy).

Ha járnod kell cukorgondozóba, márpedig ha magas a vércukrod, akkor el kell menni, ott megmondják, hogy hány gramm szénhidrátot kell elosztani egész napra, és kapsz egy útmutatót, hogy milyen étel mennyit tartalmaz. Bonyolultnak tûnik, de hamar meg lehet tanulni. Én szinte minden nap fõzeléket ettem vmilyen husival, mert azzal jól lehet lakni + leves(ha tészta nincs benne, akkor minimális a szénhidrát). A krumpli, rizs nagyon magas szénhidráttartalmú, ha tartod a kb. 60 gramm szénhidrátot (nekem ennyi jutott ebédre) akkor ezekbõl köretként minimálisat ehetsz, és nem laksz jól. Olyan gyümölcsöt kell választani, ami alacsony CH-s(alma, meggy).
Ha terhességi diabéteszed VAN, akkor egy szigorú diétát kell tartanod. kérd meg a védõnõt, hogy adjon egy listát, hogy mikor mit ehetsz vagy küldjön dietetikushoz. Vagy a háziorvost kérdezd. Ez nem játék, hogy a neten anoním emberek mondják meg, hogy mit egyél... ;) Sajnos komolyan kell venni, nekem is ez volt.

Terhességi diabéteszem van és ma töltöttem be a 40. hetet. Azt mondták, jövő héten be kell feküdnöm a kórházba. Milyen vizsgálatokat végeznek ilyenkor, és esetleg beindítják-e előbb a szülést, ha nem indul magától napokon belül?

Legjobb válasz: Ez attól függ rendben van e a vérnyomásod,van e elég magzatvíz,nincs e bezavarosodva a baba szívhangja jó e fájások milyenek..stb.Sztem ha nincs gond nem zargatják,legalább is ahol én szültem ott nem.Amúgy nstre ,ultrahangra kell majd járnod,vizelet mintát kell leadnod majd,hogy nincs e benne fehérje,vérnyomást mérnek.Nálunk ezek voltak.Ne aggódj minden rendben lesz.Már nemsok ára veled lesz a babád:)Gyors szülést kívánok.7napos baba anyukája

Ez attól függ rendben van e a vérnyomásod, van e elég magzatvíz, nincs e bezavarosodva a baba szívhangja jó e fájások milyenek..stb.Sztem ha nincs gond nem zargatják, legalább is ahol én szültem ott nem.Amúgy nstre , ultrahangra kell majd járnod, vizelet mintát kell leadnod majd, hogy nincs e benne fehérje, vérnyomást mérnek.Nálunk ezek voltak.Ne aggódj minden rendben lesz.Már nemsok ára veled lesz a babád:) Gyors szülést kívánok.7napos baba anyukája

Terhességi diabéteszem miatt elküldenek belgyógyászati vizsgálatra, de ott mit vizsgálnak és hogyan?

Sok mindent nem tudok a cukorbetegségr?l.Mit csinálhatnak velem a belgyógyászaton?(elfelejtettem a n?gyógyászomat err?l megkérdezni)Ha szükséges akkor kés?bb meg befektetnek és 8 pontos vérvételt csinálnak.8 körüli volt a terheléses cukrom.

Legjobb válasz: Szia! Midnenkit elküldenek belgyógyászhoz ált.cukis vérvétel után.Nem csak téged.Aki nem cukis annak is menni kell.Semmi extra amúgy.EKG vérnyomás mérés ilyesmi! :)

Szia! Midnenkit elküldenek belgyógyászhoz ált.cukis vérvétel után.Nem csak téged.Aki nem cukis annak is menni kell.Semmi extra amúgy.EKG vérnyomás mérés ilyesmi! :)

Angliai anyukak! 30 hetes vagyok es ma tudtam meg hogy terhessegi diabeteszem van, mit csinaljak?

8,2 lett a terheles vercukor szintem, de a dokim olyan aranyos volt hogy nem szolt. Csak ma a midwife nezte meg es szolt hogy nem tul jo az ertek. Annyit mondott hogy keves cukrot es keves zsirt egyek. 2 het mulva kell mennem diatetikus midwifehoz. Nagyon felek olvastam miket lehet enni, de azt sem tudom hogy allitsak ossze egy napi, heti menut. Segitsetek.

Legjobb válasz: Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...

Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...
A kérdező hozzászólása: A 28 heten csinaltak, szerintem neked is fognak. De amugy van a csaladba cukorbeteg, lehet azert.
Szia! Bár nem Angliában élek, de én is terhességi diabéteszes voltam. Nekem 9, 2 lett a terheléses cukrom. 180 grammos szénhidrát-diétára állítottak be. Én a http://www.macosz.hu-ról tájékozódtam!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valszokat! Az utolsonak koszonom a linket nagyon jo.
Szia.Elso terhessegnel 7.8lett a terheleses, fel is hivtak mikor megkaptak az eredmenyeket. Ra egy hetre mentem a dietetikus midwifehoz elmondta miket mellozzek , a korulbeluli adagot is megmutogatta, adott merot, csikot, tut, kis fuzetet amibe le vezettem a mert adatokat, majd minden heten mentem a korhazba es megnezte. Ha nem volt jo az eredmeny megkerdezte mit csinaltam mashogy.Sajnos az utolso 2honapba mar a dieta sem segitett, igy gyogyszert kaptam.
A kérdező hozzászólása: Az utolsonak koszonom a valaszod. Hetfon kell mennem eloszor a dietetikus midwifehoz.

30hetes kismama vagyok és terhességi diabéteszem van. Inzulinozom magam. Másnak is ilyen makacs? Többi lennt.

Napi 27E adok,de még mindig nem állt be f?leg a reggeli után 8,7,-8,2 értékek.Diétázom amugy,160gr Ch-val.

Legjobb válasz: Én a végén már 40 egységet szúrtam, természetesen diéta mellett. De nekem nem a reggeli értékkel volt gondom, hanem az összes többivel.

Én a végén már 40 egységet szúrtam, természetesen diéta mellett. De nekem nem a reggeli értékkel volt gondom, hanem az összes többivel.
Sya. Én 25h. kismama vok, és már az elözö terh. gestacios diabetesem volt:-( az én értékeim is mindig a reggeli után a magasak, és pont most tetözik sztem ... én 14E adok magamnak, remélem minden rendben lesz:-) 160ch vok énis , és nem hiztam még....jó tudni hogy bár sajna hogy így jártunk, de vannak hasonló kismamák akikel, a nem éppen szép oldaláról is beszélhetünk a terhességnek.
A kérdező hozzászólása: Vagyok én is igy de a mérvadó a reggel!Egészséges babát hoztál a világra?
Elsõ vagyok. Igen, a babám teljesen egészséges, szölés utén megnézték rögtön a cukrát, de minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Én próbálom betartani a diétát, csak a cukrom nem akar igazán beállni.Most talán kopp-kopp lekopogom.Elsõ köszönöm a válaszod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!