Találatok a következő kifejezésre: Terhességi diabétesz mire kell figyelni, (3 db)

TErhességi diabetesz, ha inzulinkezelést kell elkezdeni, kórházba befektetnek? Mi a gyakorlat? Mire kell figyelni?

Sziasztok!

Legjobb válasz: szia, én terhességi cukros vagyok, inzulinos. Nekem nem kellett befeküdni, de én nem is állami intézménybe járok, hanem a Mens Mentisbe (www.mensmentis.hu). Ez fizetõs, de napi szinten foglalkoznak velem. Nálam az történt, hogy vezettem a diétás naplót: mikor mit ettem, mennyi volt elõtte-utána a cukrom. Elõször a diétán próbáltunk meg alakítani, amikor látszott hogy nem mûködik: reggelire csak 20 gramm szénhidrátot ettem, utána egy darabig megint jó volt. Ja és nagyon fontos volt nálam, hogy csak és kizárólag a 100% teljes kiõrlésû kenyerek váltak be, amikben van sima liszt, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, azok nekem is szépen vitték fel a cukromat. Aztán amikor ott tartottunk hogy teljesen betartott diéta mellett is elkezdtem magasakat mérni, akkor kaptam inzulint. Bementem az intézménybe az orvosomhoz, megmutatta hogyan kell használni és hogy mikor mennyit kell adnom. Innentõl kezdve pontosan be van szabályozva az is hogy mikor kell ennem, pl. reggel 6:30-kor adom az elsõ inzulint, 7:00-kor kell ennem, rá egy órára cukrot mérnem. Nekem ebéd elõtt és vacsora elõtt kell még inzulint adnom, máskor nem, de tudok olyanról akinek éjszakára kell - ez attól függ hogy ki mikor mér rossz cukrokat. Ja és érdemes azt is tudni hogy az inzulinszükséglet a terhesség elõrehaladtával nõ, így teljesen normális hogy a cukorbetegség romlik, és egyre kevésbé elég a diéta illetve egyre több inzulin kell.

szia, én terhességi cukros vagyok, inzulinos. Nekem nem kellett befeküdni, de én nem is állami intézménybe járok, hanem a Mens Mentisbe (www.mensmentis.hu). Ez fizetõs, de napi szinten foglalkoznak velem. Nálam az történt, hogy vezettem a diétás naplót: mikor mit ettem, mennyi volt elõtte-utána a cukrom. Elõször a diétán próbáltunk meg alakítani, amikor látszott hogy nem mûködik: reggelire csak 20 gramm szénhidrátot ettem, utána egy darabig megint jó volt. Ja és nagyon fontos volt nálam, hogy csak és kizárólag a 100% teljes kiõrlésû kenyerek váltak be, amikben van sima liszt, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, azok nekem is szépen vitték fel a cukromat. Aztán amikor ott tartottunk hogy teljesen betartott diéta mellett is elkezdtem magasakat mérni, akkor kaptam inzulint. Bementem az intézménybe az orvosomhoz, megmutatta hogyan kell használni és hogy mikor mennyit kell adnom. Innentõl kezdve pontosan be van szabályozva az is hogy mikor kell ennem, pl. reggel 6:30-kor adom az elsõ inzulint, 7:00-kor kell ennem, rá egy órára cukrot mérnem. Nekem ebéd elõtt és vacsora elõtt kell még inzulint adnom, máskor nem, de tudok olyanról akinek éjszakára kell - ez attól függ hogy ki mikor mér rossz cukrokat. Ja és érdemes azt is tudni hogy az inzulinszükséglet a terhesség elõrehaladtával nõ, így teljesen normális hogy a cukorbetegség romlik, és egyre kevésbé elég a diéta illetve egyre több inzulin kell.
1-es vagyok. Pedig én a Bakonyi barna kenyeret ettem (most, hogy nem vagyok terhes kicsit többet bûnözök és másfajtát is veszek). Nekem azzal jó volt a cukrom. Reggelire 1 szeletet, vacsorára másfél szeletet ettem. Mellé csak olyat, amiben nincs szénhidrát, vagy csak minimális pl. paprika, retek stb. A többi étkezésnél soha nem eszek kenyeret. És persze nekem ehhez is elég sok inzulin kell. Nem lehet, hogy reggelire sokat eszel? Pl. én nem bírom megenni az általában elõírt 30 gr-ot, mert akkor 10 fölé megy a reggeli utáni, ha meg sokkal több inzulint adok, akkor 10 körül már hipóznék. Jó, ha 20 gr ch-t eszek reggel.
2-es vagyok, nekem sem vált be a bakonyi barna, egyedül a ceres teljes kiõrlésû tönköly. A bakonyi barnának a fele sima liszt... vagy a másik hogy ha magam sütöm a kenyeret, az is jó szokott lenni. Próbáld meg a ceres tönkölyt, hátha az neked is jó lesz. Nekem reggelire 40 grammot, vacsorára 80 grammot kell belõle ennem, ez összesen 3 szelet.
Én nem terhességi cukros vagyok. Nem kellett kórházba mennem a beállításhoz, de elég sokáig tartott (hónapokig). Gondolom a terhességi cukrosokat azért szokták befektetni, mert minél gyorsabban be kell õket állítani. Amúgy a kórházban, legalábbis ahol én szültem a diabéteszes menü nem igazán volt megfelelõ. Ha én azt ettem volna az egekben lett volna a cukrom. Nekem a terhesség végén kellett befeküdnöm 2 hétre. Amúgy az értékeid közül a reggeli utáni a magas, de ez nem meglepõ, akkor tolerálja a legrosszabbul a szervezet a szénhidrátot. Nekem is akkor a legmagasabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a hasznos információkat. Ma este is jó volt a cukrom, de már nem merek kenyeret enni, már kipróbáltam a glyx-et, norbi updatet, tk. tescósat, bakonyi barnát (amit leírtam 8, 4-et ez csinálta), talán még a tescó-s jó volt, de akkor még érezhetõen ahogy írjátok is, alacsonyabbak voltak az értékek. Nagyon jó lenne megtalálni a megfelelõ kenyeret, most este még egy újat kipróbálok. Az sem állapot, hogy a reggeli után ha semmi kenyeret nem eszek akkor jó csak az érték. VAcsira most joghurtos lencsét ettem 15 dekát, de már kopog a szemem, lehet még húst kellett volna hozzá... Próbálkozom, . Köszi még 1x.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnapelõtt este kipróbáltam egy helyi pékség graham kenyerét, mivel más már nem volt nyitva..és 6, 5 lett :-) egy óra múlva. Szóval a kenyér volt a bûnös. Aztán este megint felment, de akkor krinolint ettem ugyanezzel a kenyérrel. Ma megint kipróbálom azt, hogy már nem csak a ch-kat számolom, hanem nézem (mivel két napja bevált) hogy legalább az elfogyasztott kajában bevitt ch lassú lebomlású, azaz alacsony glikémiás indexû legyen, másrészt a tegnapi jó nagy krinolinból okulva az elfogyasztott kalóriát sem engedem magasabbra mint az az elõírt étkezés ch mennyiségének megfelel. Ha még ezen felül is ugrál, akkor tényleg inzulin kell vagy még sok tapasztalat a diétában amit vagy kivárnak vagy nem az orvosok. Köszi.
Szia ! Én terhességi cukros voltam és nekem a kórházban állították be az inzulint . Ott adtak egy tájékoztatótis amibe le van írva, hogy mibe mennyi ch -van . Ha gondolod át küldöm neked az én diétámat .betartottam nehéz volt , de egy makk egészséges kislányom született idén Júliusban :) Most meg már teljesen vissza állt a cukrom szerencsére.

Terhességi diabétesz esetén mire kell figyelni, hogyan alakuljanak a mért cukorértékek?

Nekem a terheléses valamivel átlag fölött volt, tehát MAGAS (8.5mmol). Mérem magamnak itthon, de mindig 5 körül mozog az érték. Pontosabban 4.3- és 5.6 között. (éhgyomri- evés után 1-2 órával) Ez így jó? Vagy vissza kellene állnia evés után uannyira? Ezt nem értem.

Legjobb válasz: Evés elõtt a 4,3 nagyon jó. Mindig étkezés után 1,5-2 órával a legmagasabb a vér cukorszintje. Ha ez neked 5,6, akkor étkezz ezután is így, mert ez tökéletes érték. Arra figyelj, hogy 6,2 fölé ne nagyon menjen. Ha magasabb lesz az étkezés utáni értéked, iktasd ki azt, amitõl fölmehetett.

Evés elõtt a 4, 3 nagyon jó. Mindig étkezés után 1, 5-2 órával a legmagasabb a vér cukorszintje. Ha ez neked 5, 6, akkor étkezz ezután is így, mert ez tökéletes érték. Arra figyelj, hogy 6, 2 fölé ne nagyon menjen. Ha magasabb lesz az étkezés utáni értéked, iktasd ki azt, amitõl fölmehetett.

Terhességi diabétesz esetén mire kell figyelni, hogyan alakuljanak a mért értékek?

Nekem a terheléses valamivel átlag fölött volt, tehát MAGAS. Mérem magamnak itthon, de mindig 5 körül mozog az érték. Pontosabban 4.3- és 5.6 között. (éhgyomri- evés után 1-2 órával) Ez így jó? Vagy vissza kellene állnia evés után uannyira? Ezt nem értem...

Legjobb válasz: NEKEM 6 FÕLÕTT VOLT ÉS A HÁTRALÉVÕ IDEIG KEMÉNYEN DIÉTÁZBOM KELLETT EGY SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉVEL

NEKEM 6 FÕLÕTT VOLT ÉS A HÁTRALÉVÕ IDEIG KEMÉNYEN DIÉTÁZBOM KELLETT EGY SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉVEL
Nagyon jó, szerintem. Evés után 1 órával 7-ig jó. Nekem 7, 5 volt mindig evés után, még azzal sem csináltak semmit (nem kellett inzulin, csak diéta).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!