Találatok a következő kifejezésre: Terhességi diabétesz mire (17 db)

Segitseg? Terhessegi diabetesz! Mit ehetek, mit nem?

28hetes (peteerestöl szamolva)Fr.o.ban elö kismama vagyok. A cukrom terhelesesen (50g cukrosviz)1oras verböl 10.77 mmol/l lett. Nem tudom itt mennyi a normal, dokit felhivtuk, magas, figyeljek a cukor, szh. bevitelre. Majd 2het mulva megyünk hozza!

Legjobb válasz: Jaj, a weboldal címe lemaradt:) http://dietakucko.hu/index.php?option=com_content&task=view&..

A kérdező hozzászólása: Hat a doki nem aggodott tulsagosan, a francia forumokat nézve elvileg itt 10alatt jo, de ismerjük a forumokat... De mivel a doki is csak annyit mondott, amit mar fent leirtam, hat nem tudom. Azert köszönöm, tapanyag tablazatom van, akkor csinalom amit leirtal, azt hatha lejebb megy. Köszönöm valaszod!
18:25-nek: Azért írtam a 7-et mert amikor mérte a védõnõm, akkor egybõl azt mondta ez a határ, aztán három hét múlva ismételtünk ismét 7 lett és mondta, hogy beszéljek a dokimmal. A dokinak mondtam, hogy étkezés utánira mennyi lett az eredményem, és õ egybõl mondta, hogy jó akkor terheléses cukor vérvétel és addig is csináljam a 180 ch diétát, nem vagyok szakértõ, de ha már ketten is ezt mondták :) Kedves kérdezõ: nem vagyok egy nagy diéta szakértõ :) , de azt gondolom, hogy a lényeg a napi 5-6 szori kisadagos étkezés, mert ezzel nem dobod meg túlságosan a vércukor szintedet. amúgy nekem is ez a tízórai és uzsonna a legnehezebb ovis korom óta nem uzsonnáztam és szerintem akkor is csak azért mert kötelezõ volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat! Reggelizni kapasbol elfelejtettem :-( igy ettem egy almat nem reg, mindjart tizoraizom valamicsket. Amugy ez a 3orankenti eves muszaly? Mert mi del-fel1kor ebedelünk, de akkor 6kor kellenne reggeliznem! Ne maaaar :-) Vagy gaz ha 8kor reggeli, delben ebed, 3kor uzsi, 6kor vacsi!? Az ebedidö tutifix. :-)
Igen, így van. De nálunk a terheléses cukorvizsgálaton 2 óra múlva mérnek újra és nem szabad 7, 8 felettinek lennie. A kérdezõ meg írta, hogy neki 1 óra múlva mértek. Amúgy az étkezés után 1 órával én úgy tudtam, hogy 7, 2 a határérték, vagy mennyire biztos ez a 7, amit írtál?
Jah és elfelejtettem: kcal.hu.....ha hozzájutsz internethez..nagyon nagy segítség, hogy miben mennyi szénhidrát van. Jó babavárást ;)
Azért nem tudom, mennyire gáz ez a 10 fölötti érték, mert itthon 2 óra múlva mérik és nem lehet 7, 8-nál több. Ezt a laborban meg kellett volna mondaniuk vagy jelölniük, hogy mennyi a határérték és így tudnád. Igen, egyébként egy napra szoktak elõírni 140-160 grammos diétát. Ez ki van számolva, hogy ennyit kell ennie a kismamának, ha emelkedett a cukra. Ennyi szénhidrátot ehetsz, de mellé ugye ehetsz húst, abban nnincs szénhidrát, viszont akkor is sok minden mással vigyázni kell a koleszterinszint miatt. Ezeket mind el fogja mondani az orvos. Amúgy, mint írtam is, az ember hozzászokik, és ha az orvos engedi még egy plusz kései vacsit is be lehet iktatni.
Én úgy tudom hogy egy kajálásra kell a 150 g szénhidrát és nem egész napra elosztva. Rosszul tudom? mert ha tényleg így van akkor éhen fogok halni!!!
Most látom, hogy linket nem tudsz megnézni, nagyon kár, mert elég hosszú, és ide nem lehet bemásolni. Próbálj meg egy táblázatot beszerezni valahogy, az az alapja az egésznek, ott tudod megnézni, miben hány szénhidrát van.
Jah már megint elfelejtettem valamit :D ez a terhesség :D Szóval nekem úgy volt a terheléses, hogy néztek éhgyomrit, annak jó lett az eredménye, majd lötyi ivás, egy óra múlva vérvétel és még egy óra múlva újra. Cirka 3 órás mutatvány volt...

Terhessegi diabetesz mikor all vissza?

Azt tudom hogy a 6 hetes kontrolon nezzik meg. De kb mennyi ido kell neki.

Legjobb válasz: Nekem a szülés másnapján visszaállt. Ha a 6 hetesig nem áll vissza, akkor cukros maradtál.

Nekem a szülés másnapján visszaállt. Ha a 6 hetesig nem áll vissza, akkor cukros maradtál.
A kérdező hozzászólása: Koszi. Neked meg neztek meg a korhazba?
Igen, de én mértem.

TErhességi diabetesz, ha inzulinkezelést kell elkezdeni, kórházba befektetnek? Mi a gyakorlat? Mire kell figyelni?

Sziasztok!

Legjobb válasz: szia, én terhességi cukros vagyok, inzulinos. Nekem nem kellett befeküdni, de én nem is állami intézménybe járok, hanem a Mens Mentisbe (www.mensmentis.hu). Ez fizetõs, de napi szinten foglalkoznak velem. Nálam az történt, hogy vezettem a diétás naplót: mikor mit ettem, mennyi volt elõtte-utána a cukrom. Elõször a diétán próbáltunk meg alakítani, amikor látszott hogy nem mûködik: reggelire csak 20 gramm szénhidrátot ettem, utána egy darabig megint jó volt. Ja és nagyon fontos volt nálam, hogy csak és kizárólag a 100% teljes kiõrlésû kenyerek váltak be, amikben van sima liszt, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, azok nekem is szépen vitték fel a cukromat. Aztán amikor ott tartottunk hogy teljesen betartott diéta mellett is elkezdtem magasakat mérni, akkor kaptam inzulint. Bementem az intézménybe az orvosomhoz, megmutatta hogyan kell használni és hogy mikor mennyit kell adnom. Innentõl kezdve pontosan be van szabályozva az is hogy mikor kell ennem, pl. reggel 6:30-kor adom az elsõ inzulint, 7:00-kor kell ennem, rá egy órára cukrot mérnem. Nekem ebéd elõtt és vacsora elõtt kell még inzulint adnom, máskor nem, de tudok olyanról akinek éjszakára kell - ez attól függ hogy ki mikor mér rossz cukrokat. Ja és érdemes azt is tudni hogy az inzulinszükséglet a terhesség elõrehaladtával nõ, így teljesen normális hogy a cukorbetegség romlik, és egyre kevésbé elég a diéta illetve egyre több inzulin kell.

szia, én terhességi cukros vagyok, inzulinos. Nekem nem kellett befeküdni, de én nem is állami intézménybe járok, hanem a Mens Mentisbe (www.mensmentis.hu). Ez fizetõs, de napi szinten foglalkoznak velem. Nálam az történt, hogy vezettem a diétás naplót: mikor mit ettem, mennyi volt elõtte-utána a cukrom. Elõször a diétán próbáltunk meg alakítani, amikor látszott hogy nem mûködik: reggelire csak 20 gramm szénhidrátot ettem, utána egy darabig megint jó volt. Ja és nagyon fontos volt nálam, hogy csak és kizárólag a 100% teljes kiõrlésû kenyerek váltak be, amikben van sima liszt, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, azok nekem is szépen vitték fel a cukromat. Aztán amikor ott tartottunk hogy teljesen betartott diéta mellett is elkezdtem magasakat mérni, akkor kaptam inzulint. Bementem az intézménybe az orvosomhoz, megmutatta hogyan kell használni és hogy mikor mennyit kell adnom. Innentõl kezdve pontosan be van szabályozva az is hogy mikor kell ennem, pl. reggel 6:30-kor adom az elsõ inzulint, 7:00-kor kell ennem, rá egy órára cukrot mérnem. Nekem ebéd elõtt és vacsora elõtt kell még inzulint adnom, máskor nem, de tudok olyanról akinek éjszakára kell - ez attól függ hogy ki mikor mér rossz cukrokat. Ja és érdemes azt is tudni hogy az inzulinszükséglet a terhesség elõrehaladtával nõ, így teljesen normális hogy a cukorbetegség romlik, és egyre kevésbé elég a diéta illetve egyre több inzulin kell.
1-es vagyok. Pedig én a Bakonyi barna kenyeret ettem (most, hogy nem vagyok terhes kicsit többet bûnözök és másfajtát is veszek). Nekem azzal jó volt a cukrom. Reggelire 1 szeletet, vacsorára másfél szeletet ettem. Mellé csak olyat, amiben nincs szénhidrát, vagy csak minimális pl. paprika, retek stb. A többi étkezésnél soha nem eszek kenyeret. És persze nekem ehhez is elég sok inzulin kell. Nem lehet, hogy reggelire sokat eszel? Pl. én nem bírom megenni az általában elõírt 30 gr-ot, mert akkor 10 fölé megy a reggeli utáni, ha meg sokkal több inzulint adok, akkor 10 körül már hipóznék. Jó, ha 20 gr ch-t eszek reggel.
2-es vagyok, nekem sem vált be a bakonyi barna, egyedül a ceres teljes kiõrlésû tönköly. A bakonyi barnának a fele sima liszt... vagy a másik hogy ha magam sütöm a kenyeret, az is jó szokott lenni. Próbáld meg a ceres tönkölyt, hátha az neked is jó lesz. Nekem reggelire 40 grammot, vacsorára 80 grammot kell belõle ennem, ez összesen 3 szelet.
Én nem terhességi cukros vagyok. Nem kellett kórházba mennem a beállításhoz, de elég sokáig tartott (hónapokig). Gondolom a terhességi cukrosokat azért szokták befektetni, mert minél gyorsabban be kell õket állítani. Amúgy a kórházban, legalábbis ahol én szültem a diabéteszes menü nem igazán volt megfelelõ. Ha én azt ettem volna az egekben lett volna a cukrom. Nekem a terhesség végén kellett befeküdnöm 2 hétre. Amúgy az értékeid közül a reggeli utáni a magas, de ez nem meglepõ, akkor tolerálja a legrosszabbul a szervezet a szénhidrátot. Nekem is akkor a legmagasabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a hasznos információkat. Ma este is jó volt a cukrom, de már nem merek kenyeret enni, már kipróbáltam a glyx-et, norbi updatet, tk. tescósat, bakonyi barnát (amit leírtam 8, 4-et ez csinálta), talán még a tescó-s jó volt, de akkor még érezhetõen ahogy írjátok is, alacsonyabbak voltak az értékek. Nagyon jó lenne megtalálni a megfelelõ kenyeret, most este még egy újat kipróbálok. Az sem állapot, hogy a reggeli után ha semmi kenyeret nem eszek akkor jó csak az érték. VAcsira most joghurtos lencsét ettem 15 dekát, de már kopog a szemem, lehet még húst kellett volna hozzá... Próbálkozom, . Köszi még 1x.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnapelõtt este kipróbáltam egy helyi pékség graham kenyerét, mivel más már nem volt nyitva..és 6, 5 lett :-) egy óra múlva. Szóval a kenyér volt a bûnös. Aztán este megint felment, de akkor krinolint ettem ugyanezzel a kenyérrel. Ma megint kipróbálom azt, hogy már nem csak a ch-kat számolom, hanem nézem (mivel két napja bevált) hogy legalább az elfogyasztott kajában bevitt ch lassú lebomlású, azaz alacsony glikémiás indexû legyen, másrészt a tegnapi jó nagy krinolinból okulva az elfogyasztott kalóriát sem engedem magasabbra mint az az elõírt étkezés ch mennyiségének megfelel. Ha még ezen felül is ugrál, akkor tényleg inzulin kell vagy még sok tapasztalat a diétában amit vagy kivárnak vagy nem az orvosok. Köszi.
Szia ! Én terhességi cukros voltam és nekem a kórházban állították be az inzulint . Ott adtak egy tájékoztatótis amibe le van írva, hogy mibe mennyi ch -van . Ha gondolod át küldöm neked az én diétámat .betartottam nehéz volt , de egy makk egészséges kislányom született idén Júliusban :) Most meg már teljesen vissza állt a cukrom szerencsére.


Mire kell odafigyelni vajúdás alatt terhességi diabétesz esetén?

Ha jól tudom vajúdás alatt tilos bármit is enni. Hogy tudom megoldani, hogy ne ingadozzon a vércukorszint? Mit engednek meg vagy mit tesznek meg az orvosok?

Legjobb válasz: Nekem nem csak terhesség alatt, elõtte és utána is tartanom kell a diétát (IR miatt). Magas kakaótartalmú csoki, 100% narancslé mindenhol ehetõ/iható kis mennyiségben, nekem ezt ajánlották. 5x-i étkezést nem lehet tartani aznap, és amúgy is gyorsan mozgósítható energiára van szükség. Ezeket lehet enni, kb. 2 óránként egy kicsit.

Nekem nem csak terhesség alatt, elõtte és utána is tartanom kell a diétát (IR miatt). Magas kakaótartalmú csoki, 100% narancslé mindenhol ehetõ/iható kis mennyiségben, nekem ezt ajánlották. 5x-i étkezést nem lehet tartani aznap, és amúgy is gyorsan mozgósítható energiára van szükség. Ezeket lehet enni, kb. 2 óránként egy kicsit.
semmit :) kisebb bajod is nagyobb lesz annál, mint hogy ingadozik a cukrod ;) szõlõcukrot vigyél magaddal ha úgy adódna. én 16 órát vajúdtam, nem ettem, nem ittam, de nem is kívántam, illetve szomjas voltam a vége fele, de akkor már nem lehetett inni, úgy túltettem magam ezen :)
A kérdező hozzászólása: 2.baba, szóval tudom mire számitsak. 1.-nél 20 órát vajúdtam, de pl. ebédet kaptam. Terhességi cukor esetén ugye meg be kell tartani a napi 5 étkezést. Ezért kérdeztem

Terhességi diabéteszem van. Kinek milyen ötletei vannak miket ettetek hogyan? és ha éhesek voltatok mit csináltatok?

Legjobb válasz: Ha járnod kell cukorgondozóba, márpedig ha magas a vércukrod, akkor el kell menni, ott megmondják, hogy hány gramm szénhidrátot kell elosztani egész napra, és kapsz egy útmutatót, hogy milyen étel mennyit tartalmaz. Bonyolultnak tûnik, de hamar meg lehet tanulni. Én szinte minden nap fõzeléket ettem vmilyen husival, mert azzal jól lehet lakni + leves(ha tészta nincs benne, akkor minimális a szénhidrát). A krumpli, rizs nagyon magas szénhidráttartalmú, ha tartod a kb. 60 gramm szénhidrátot (nekem ennyi jutott ebédre) akkor ezekbõl köretként minimálisat ehetsz, és nem laksz jól. Olyan gyümölcsöt kell választani, ami alacsony CH-s(alma, meggy).

Ha járnod kell cukorgondozóba, márpedig ha magas a vércukrod, akkor el kell menni, ott megmondják, hogy hány gramm szénhidrátot kell elosztani egész napra, és kapsz egy útmutatót, hogy milyen étel mennyit tartalmaz. Bonyolultnak tûnik, de hamar meg lehet tanulni. Én szinte minden nap fõzeléket ettem vmilyen husival, mert azzal jól lehet lakni + leves(ha tészta nincs benne, akkor minimális a szénhidrát). A krumpli, rizs nagyon magas szénhidráttartalmú, ha tartod a kb. 60 gramm szénhidrátot (nekem ennyi jutott ebédre) akkor ezekbõl köretként minimálisat ehetsz, és nem laksz jól. Olyan gyümölcsöt kell választani, ami alacsony CH-s(alma, meggy).
Ha terhességi diabéteszed VAN, akkor egy szigorú diétát kell tartanod. kérd meg a védõnõt, hogy adjon egy listát, hogy mikor mit ehetsz vagy küldjön dietetikushoz. Vagy a háziorvost kérdezd. Ez nem játék, hogy a neten anoním emberek mondják meg, hogy mit egyél... ;) Sajnos komolyan kell venni, nekem is ez volt.

Terhességi diabéteszem van, 8.9 lett a terhelés utáni érték. Mire számíthatok ezután? Még nem kaptam időpontot a diabetológushoz. Addig is mire figyeljek? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell aggódnod. Diétára fognak fogni, a dietetikus megállapítja, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, és ha azt betratod, és 2 hetetente eljársz ellenõrzésre, semmi baj nem lesz. Kerüld a péksütit, a fehér lisztet, a krumplit, rizst, egyél sok zöldésget, párolt zöldséget, ne igyál üditíõt, rostosat, csak vizet, teát, ne egyél sok tejterméket addig is, a többit megmondja a dietetikus.

Egyáltalán nem kell aggódnod. Diétára fognak fogni, a dietetikus megállapítja, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, és ha azt betratod, és 2 hetetente eljársz ellenõrzésre, semmi baj nem lesz. Kerüld a péksütit, a fehér lisztet, a krumplit, rizst, egyél sok zöldésget, párolt zöldséget, ne igyál üditíõt, rostosat, csak vizet, teát, ne egyél sok tejterméket addig is, a többit megmondja a dietetikus.
Nem kell aggódnod, ez legyen a legnagyobb bajod az egész várandósságod alatt, hogy diétázni kell! A dietetikus majd megmondja, hogy egy nap hány g szénhidrátot (ch) kell megenned. Általában 160-180 g-os szénhidrátdiétát szoktak javasolni napi 5-6-szori étkezésekre lebontva. Az étkezések között minimum 2 órának el kell telnie. Amit kerülni kell, az a cukros ételek, italok, fehérliszt. Sokan az édesítõt sem ajánlják terhesség alatt, de én pl. nem tudtam meglenni édesség nélkül, ezért azzal iszom a teám, kakaóm, eszek norbi rudit, néha norbi somlóit is. Nem értem, hogy sokan miért mondják, hogy kerülni kell a krumplit, rizst, tésztát, és csak húst és zöldséget egyél. Ez hülyeség. A napi szénhidrátmennyiségnek meg kell lennie, nem jó, ha kevesebb! A húsoknak szinte 0 a ch tartalma, zöldségekbõl sem tudsz összeszedni pl. egy ebédnél 55 g ch-t. Szóval nyugodtan ehetsz teljes kiörlésû kenyeret (én azóta két szelet kenyeret reggelizek jól megrakva felvágottal, sajttal, paradicsommal, paprikával. És így jön össze a 25 g ch-s reggeli) Krumplit, rizst is lehet enni, persze módjával, és beleszámolva a ch értékét. Az alapanyagok ch értéke nyersre vonatkozik 100 g-onként, ezért kicsit becsapós. Nekem füzetbe kellett vezetnem, hogy melyik nap mit eszek, a doki ezt a házifeladatot adta. Eleinte tiszta ideg voltam, hogy mást sem csinálok egész nap, csak mint egy rossz fogyókúrás, nem a kalóriákat, hanem a szénhidrátokat számolom, de 2-3 hét után már nem is kell számolni, kb-ra már fogod tudni, mi mennyi. Amióta diétázom, a heti kontorlleredményeim jók, mostmár csak kéthetente kell járnom. És azért a bûnözés néha belefér: szülinap, rokonlátogatás, jó kis házizserbó... ki tudja megállni? De ha tényleg javarészt betartod, hogy abbahagyod a cukros üdítõket (a hohes c és társai is ilyenek) és nem eszel feleslegesen cukros ételeket, akkor nem lehet baj. Ha jól csinálod, éhezni sem éhezel, én sokszor már nem tudok annyit enni, amennyit kéne.... És ami még elõnye: 7 kilót híztam a 26. hétig, amikor kiderült. Azóta most a héten jött fel plusz egy kiló. Eddig egy g-ot sem mozdult a mérleg. De lehet, hogy ez az egy kiló is csak a hétvégi rokonlátogatásnak köszönhetõ... Szóval ne aggódj, a dietetikus elmond mindent, ha nem, akkor kérdezz! sok sikert! 35 hetes kismami bocsi, hogy hosszú lettem.
Ja, és bocsi, még annyi, hogy tejterméket is lehet enni, inni. Csak annyi a megkötés, hogy reggelire tejet ne, meg délelõtt se, inkább uzsira vagy vacsorára. Nekem ami bevált tízóraira: natur aktívia, bele egy ek zabkorpa, fahéj, édesítõ, és valamilyen gyümi pépesítve. Kész is a jó kis gyümijoghurt, a zabkorpa pedig lassítja a ch-k felszívódását, ami jó. Ezt a tv-ben is hallottam, hogy mindenkinek reggelire kéne ennie ilyet :o)
nálam a tej 10kor megengedett, 2 deci. sok húst kell enni, akkor nem leszel éhes, de a terhesség végére annyira pici lesz a gyomrod, hogy nem fogsz éhezni :D SEMMI CUKOR!!!!Se méz, se üccsi, semmilyen formában nincs cukor és rendben lesz :) 35h km :)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok!
Én is most voltam ilyen terhelésen és rákerestem a neten: http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=261 Itt 11mmol/l van terhelés után felsõ határként feltüntetve, belgyógyászaton voltál már? Onnan küldtek talán diabetológushoz? Ezt írják: Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha a reggeli (koplalás utáni) vércukor szint magasabb, mint 6, 7 mmol/l több, mint egy alkalommal. Ha 75g glukóz elfogyasztása után két órával a vércukor szint 11mmol/l felett van, az is diagnosztikus értékû. Ezt a cukorterheléses vizsgálatot akkor szokták végezni, ha egyéb tünetek utalnak a betegségre, de az éholmi vércukorszint normális.

Terhességi diabéteszem miatt elküldenek belgyógyászati vizsgálatra, de ott mit vizsgálnak és hogyan?

Sok mindent nem tudok a cukorbetegségr?l.Mit csinálhatnak velem a belgyógyászaton?(elfelejtettem a n?gyógyászomat err?l megkérdezni)Ha szükséges akkor kés?bb meg befektetnek és 8 pontos vérvételt csinálnak.8 körüli volt a terheléses cukrom.

Legjobb válasz: Szia! Midnenkit elküldenek belgyógyászhoz ált.cukis vérvétel után.Nem csak téged.Aki nem cukis annak is menni kell.Semmi extra amúgy.EKG vérnyomás mérés ilyesmi! :)

Szia! Midnenkit elküldenek belgyógyászhoz ált.cukis vérvétel után.Nem csak téged.Aki nem cukis annak is menni kell.Semmi extra amúgy.EKG vérnyomás mérés ilyesmi! :)

Mit értenek az alatt, hogy a málnalevél tea terhességi diabétesz/cukorbetegség alatt nem fogyasztható? Miért?

Az én esetemben a terheléses cukor 7,8 volt, pont a határ. Akkor diétára fogtak, így kontrollon egy reggeli utáni (zsemle - tej) variáció után 5,3 lett. Ez teljesen normális. 38 hetes leszek és szívesen kipróbálnám az utolsó napjaimban, hátha picit is, de segít majd a vajúdásban. Én most minek számítok? Szerintetek ihatok? Végül is nem lettem cukros, sem inzulinos.

Legjobb válasz: Azért, mert hatással van a cukorháztartásra. Ne fogyaszd. Szuper, hogy beállt a kontrollra normál értékre, de sanszos, hogy megingatná a málnalevél, ezért nem érdemes elkezdeni.

Azért, mert hatással van a cukorháztartásra. Ne fogyaszd. Szuper, hogy beállt a kontrollra normál értékre, de sanszos, hogy megingatná a málnalevél, ezért nem érdemes elkezdeni.
Ne idd szerintem se.

Angliai anyukak! 30 hetes vagyok es ma tudtam meg hogy terhessegi diabeteszem van, mit csinaljak?

8,2 lett a terheles vercukor szintem, de a dokim olyan aranyos volt hogy nem szolt. Csak ma a midwife nezte meg es szolt hogy nem tul jo az ertek. Annyit mondott hogy keves cukrot es keves zsirt egyek. 2 het mulva kell mennem diatetikus midwifehoz. Nagyon felek olvastam miket lehet enni, de azt sem tudom hogy allitsak ossze egy napi, heti menut. Segitsetek.

Legjobb válasz: Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...

Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...
A kérdező hozzászólása: A 28 heten csinaltak, szerintem neked is fognak. De amugy van a csaladba cukorbeteg, lehet azert.
Szia! Bár nem Angliában élek, de én is terhességi diabéteszes voltam. Nekem 9, 2 lett a terheléses cukrom. 180 grammos szénhidrát-diétára állítottak be. Én a http://www.macosz.hu-ról tájékozódtam!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valszokat! Az utolsonak koszonom a linket nagyon jo.
Szia.Elso terhessegnel 7.8lett a terheleses, fel is hivtak mikor megkaptak az eredmenyeket. Ra egy hetre mentem a dietetikus midwifehoz elmondta miket mellozzek , a korulbeluli adagot is megmutogatta, adott merot, csikot, tut, kis fuzetet amibe le vezettem a mert adatokat, majd minden heten mentem a korhazba es megnezte. Ha nem volt jo az eredmeny megkerdezte mit csinaltam mashogy.Sajnos az utolso 2honapba mar a dieta sem segitett, igy gyogyszert kaptam.
A kérdező hozzászólása: Az utolsonak koszonom a valaszod. Hetfon kell mennem eloszor a dietetikus midwifehoz.

Terhességi diabétesz során mi a normális értéktartomány, amit az étkezések után 1 órával kell mérni? Milyen eredmények után kapja a kismama az inzulinos kezelést?

Reggel sajnos mindig magas, van amikor 8 mmol/l fölé is megy, utána az étkezések után 7 mmol/l alatt van. Mit?l van ez, hogy reggel ilyen magas? 28 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha 7 alatt van, az teljsesn jó. Reggel egyél kevesebbet, ha esetleg tejet iszol, akkor azt ne tedd. Én reggel mindig csak gyümölcsöt és sajtot eszem. Az inzulin pedig nem az értéktõl függ, én diétáztam az elején, de 2 hét után már nem volt elég, mindentõl magas lett a cukrom, ezért kaptam inzulint, amit azóta is hetente emelni kell, mert folyamatosan romlanak az értékeim.

Ha 7 alatt van, az teljsesn jó. Reggel egyél kevesebbet, ha esetleg tejet iszol, akkor azt ne tedd. Én reggel mindig csak gyümölcsöt és sajtot eszem. Az inzulin pedig nem az értéktõl függ, én diétáztam az elején, de 2 hét után már nem volt elég, mindentõl magas lett a cukrom, ezért kaptam inzulint, amit azóta is hetente emelni kell, mert folyamatosan romlanak az értékeim.
Nem, de én külföldön élek. Hetente kellett mennem a diabetológushoz, és így emeli folyamatosan még mindig az inzulint. Mostmár csak 2 hetente van labor, meg 2 naponta kell hívnom telefonon. Ha nem jók az értékeim, akkor megmondja, mennyit emeljek. Kitartás, tudom, hogy nagyon hosszú, de elmúlik, nekem tegnap a nõgyógyász azt mondta, szerinte max. 4 hét van még hátra, nem húzom ki a kiírt idõpontig :)
17 hetes korom óta inzulinos cukros vagyok. A reggeli után 7-ig jó a diétával, de nekem 6, 8-ig jó az inzulinnal. A reggeli 40 g ch-t oszd el inkább, azaz egyél sûrûbben kevesebbet. Én reggel eszem 20 g-ot, utána pedig 30-at, így van meg a délelõtti 50 g ch. Azért magasabba vércukor reggel, mint napközben, mert akkor indul a szervezet, ilyenkor legmagasabb a vérnyomás is, ha beindul az "élet", akkor lentebb megy. Az értékeket befolyásolja az elõzõ napi fogyasztás is. Észrevettem, ha éjszaka eszem, akkor reggel alacsonyabb a vércukor. Hogy miért? MErt a szervezet nem kap szénhidrátot ha nem eszel, így leállítja az inzulintermelést és így megemelkedik a vércukorszint. Pedig az ember azt gondolná, hogy ilyenkor leesik. A gyors felszívódású szénhidrát, pl. gyümölcs mellé, mindig egyél valamilyen lassúfeszívódásút is, pl. korpovitot, abonettet. Így nem is éhezel meg utána olyan gyorsan. Írtad, hogy éhes vagy. Elõször én is ettõl féltem, de kitaláltam a mintaétrendek alapján, hogy mindig úgy eszem, hogy a kis szénhidráttartalmú mellé eszem a nagyobb ch-t tartalmazót. Pl. Az egyik favoritom a húsleves sok zöldséggel és hússal, utána már elég az 5 dkg tészta. VAgy nagyon jó a cukrosoknak a savanyúkáposzta, nekem ilyen étel után még egy rétes is belefér. Szóval okosan kell összeállítani a napi étrendet, és akkor nem fogsz éhezni. Abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy az inzulint folyamatosan kell egy idõ után emelni, ahogy nõ a lánykám odabenn, hetente emeljük az egységeket. Minden jót és kitartást! (31. hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Ahhoz, hogy beállítsák a megfelelõ cukorszintedet be kellett beküdnöd a kórházba, és csak ezútán kaptál inzulint?
bocsi, véletlen elõbb elküldtem...Szóval azt mondta, hogy nem kérheti, hogy ne egyek az esküvõi tortámból, ezért tegyük át a cukormérést rá még egy hétre...Szóval van jelentõsége, bár én sem tudom, hogy mi....
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy befolyásolja az eredményt az elõzõ napok étkezése.Megbeszéltük, hogy mikor mér cukrot, és szóba került, hogy elõtte 3 nappal lesz az esküvõm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltál! Én is nehezen viselem a szúrkálást, pedig nekem még csak egyenlõre az ujjamat kell. Nagyon remélem, hogy szülés után el fog múlni. Nem olyan nagy a babád, van aki nem cukros, és nagy babája születik. Én még csak most megyek a 30 hetes uh-ra, remélem minden rendben lesz! Félek ettõl az egésztõl, és még hol van nekem a vége?! :-(
Elsõ vagyok, most már háromszor inzulinozom naponta. Nekem egyébként mindig reggel a legalacsonyabb, napközben meg felmegy. Szerintem sem befolyásolja a cukrot az, hogy mit eszel, mert nálam van olyan, hogy ugyanattól a kajától felmegy akár 8 fölé is, másnap meg csak 6 körül van. Persze én nem értek hozzá, csak tapasztalat. Mindenesetre remélem, szülés után elmúlik, mert 11 hete nem ettem egy jót, állandóan éhes vagyok, és utálom naponta szurkálni magam, meg 7-szer cukrot mérni, már úgy nézek ki, mint egy tûpárna... Nem beszélve arról, hogy a babám a 34. héten volt 2600g, ami kicsit nagy.
A kérdező hozzászólása: Nekem a cukorterheléses vizsgálatom eredménye 8 lett, kérdeztem, hogy mennyire befolyásolja az elõzõ napi bûnõzések?! Erre õ, hogy ha rendesen mûködne akkor mindegy, hogy mit eszem. Közben elmentem diatetikushoz, ahol kb. 45 perc alatt vagy még annyi sem ki lettem okítva. Csináltattam a háziorvossal még egy cukorterhelést, ami 7 lett. Tehát valamennyire mégis befolyásolja az elõzõ napok nagy bûnõzései. Ennek ellenére csinálom a diétát, méregetek, bár néha az értékektõl én is megijdedek, fõleg a reggeli magas értéktõl. Igyekszem reggelire keveset enni, és nem az elõírt 40 g-os szénhidrátmennyiséget. Ti hogy bírjátok a diétát? Nem vagytok éhesek? Mert én igen :-)
Elvileg a 7 körüli érték jó étkezés után egy órával.Az éhgyomri 6-ig jó. Bár én teljesen összezavarodtam, a dokim azt mondta, ezek az otthoni vércukormérések nem annyira megbízhatóak.Nekem 9.7-et mért a védõnõ, elmentem cukorterhelésre, ott 6.7 volt.(2 órával a cukrosszirup után, nem pedig az 1 zsemle+2 deci tej után...)A doki szerint nem kell diabetológiára mennem, mert a cukorterheléses a mérvadóbb. Most tiszta para vagyok, hogy diétázzak, vagy ne, melyik hogyan is mért? Én úgy tudom, a reggeli érték mindig magasabb, mint a napközbeni, ezért reggel lassan felszívódó szénhidrátokat kell enni.Igazából az elsõ étkezésekre próbálj jobban odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én csak a héten kezdtem a diétát, úgyhogy még csak most gyûjtöm a tapasztalatokat, javaslatokat. Hányszor kell inzulinoznod magad? Igyekszem betartani, de tegnap este is 7, 1 volt és sajnos a 9 órai pótvacsorát átaludtam. Reggel éhgyomorra 5, 7 volt a cukrom, eddig sohasem volt ilyen magas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos jó tanácsot, mindjárt mérnem kell már elõre félek..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!